PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletle grup gezileri. Ve yalnız takılanlar / Alpaslan Apak



admin
05 Temmuz 2014, 18:05
Motosiklet kullanan insanların en keyif aldıkları ortamlardır grup halinde yaptıkları uzun veya kısa mesafeli geziler. Hiç tanımadığınız insanların ortaklaşa tek yürek olup, aynı heyecana gaz açtıkları bir etkinliktir. Birbirleriyle yarışmak, kovalamaca oynamak için değil, bir güzelliği ruhlarına sindirebilmek için; yol nereye onlar oraya gaz açarlar.

İstanbul’da başlayan motosiklet maceramın ilk kilometreleri böyle güzel paylaşımları yaşayarak geçti. Hafta sonu geldiğinde, günler öncesinden planlanan rotalar, gidilecek yerler, kaç motor, kaç kişi katılacak gibi tüm detaylar görüşülüp bir plan yapılırdı. Bu sevda öyle bir güven ortamı oluşturuyor ki; eşini ve kendini motora atıp, kardeşi veya çocuğunu da bu etkinlikte bulundurmak için artçısı olmayan arkadaşlara teslim eden dostlarla karşılaştık. Emanet artçı alan bu kişiye duyulan güven, o artçıyı alan kişinin de bir onurudur.

Buradan; bana bu güveni duyup aile fertlerinden artçı olarak teslim ettikleri dostları, günün akşamında memnun ve huzurlu bir keyif içinde geri getirmenin mutluluğunu sağlayanlara teşekkürler ediyorum. Motorcunun mayasını, güven ve saygı harmanlıyor. Bu yaşadıklarımın birikimini çeşitli dergi ve yazılarımda her zaman paylaştım. Yazmaya da devam ediyorum.

Antalya’ya yerleştiğim 2009 senesinden beri buradaki motosiklet gruplarını ve gezilerini yakından izliyorum. Bir kültürün, sağlam temeller üzerinde, doğru arkadaşlıklarla ne kadar güzel etkinliklere sahip olduğunu görüyorum.

Grupların dışında bir de yalnız sürücüler vardır. Tek başına, sadece yol, motor ve içindeki coşku vardır. Kimseler olması gerekmez. Belki çok yakını olan bir yareni artçısı olmuştur. O kadar! Motosikletle ilgili gezi kitaplarını incelediğiniz zaman, bu yazıların tek başına yapılan seyahatlerden sonra ortaya çıktığını görürsünüz.

Motosikletle yollarda olmanın huzurunu tek başına olduğunuzda daha fazla hissedersiniz. Önünüzde giden veya arkanızdan gelen bir başka motorcuyu kollamak, düşünmek zorunda olmadığınız için bambaşka bir duyguyla yollara salarsınız kendinizi. İşte bu hissiyat insanda yazma hevesini kamçılar. İstanbul’da olduğum zamanlar bu kadar yazı meşguliyetim yoktu. Katıldığım gruplardaki arkadaş muhabbetleri, şakayla karışık yolculuklar anı yaşatan değerlerdi.

Oysa bu gezilerin arkasında insan ruhunu dinginleştiren bambaşka heyecanlar olduğunu bilemezdim. Çok hoşuma giden bir kavşak veya manzara karşısında o bölgeyi gruptan kopmamak adına teğet geçip, anılarımda bırakırdım. Yalnız gezmeye başladığımda, her kilometre başında ne varsa hoşuma giden durup fotoğrafladım. PC başına oturduğumda o anı yaşatan duyguları klavyemden satırlara dökmeye başladım. İşte yalnız takılmanın, bana göre en büyük ödülü buydu.

Motosiklete sevdalıysanız; içinizdeki sesin sizi hangi yollarda kimlerle veya tek başına mı gideceğiniz haykırışına kulak verin. Yol nereye giderse gitsin, motorunuz ne marka, kaç CC olursa olsun bu bir sevdadır, tutkudur. Başka hiçbir araç bunu sizin ruhunuza işleyemez.

Yolunuz farınız ve şansınız açık, kaskınız başınızda olsun!



http://imageshack.com/a/img836/1874/zukg.jpg

Motosikletli Yaşam - Alpaslan Apak - Motorcuların HULK abisi..
Kaynak: Milliyet Akdeniz

fusuy364
05 Temmuz 2014, 18:19
Paylaşım için teşekkürler, güzel yazı, aynı şeyleri biz de yaşıyoruz grup gezilerinde, ama grup gezileri daha zevkli oluyor gibi , ben bu zamana kadarki gezilerimin çoğunu tek yaptım, tek yapmanın rahatlığı tabiki de çok fazla,
sonuç olarak Hulk abinin de dediği gibi :
"Motosiklete sevdalıysanız; içinizdeki sesin sizi hangi yollarda kimlerle veya tek başına mı gideceğiniz haykırışına kulak verin. Yol nereye giderse gitsin, motorunuz ne marka, kaç CC olursa olsun bu bir sevdadır, tutkudur. Başka hiçbir araç bunu sizin ruhunuza işleyemez."

rebitek
05 Temmuz 2014, 21:47
kafa dengi birileriyle olsa, dünyayı dolaşırdık ama ne yazıkki bütçe müsait değil. kim bilir belki emekli olunca.

oyunageldim
05 Temmuz 2014, 22:13
Ben bu duyguyu yalnız başına yaşayanlardanım,benim anlatamayacaklarımı gerçekten güzel kaleme dökmüş.
Ben şu anda İbrice-Gökçetepe arasında,ormanın denize sıfır olan bir yerinden yazıyorum bunları,(teknolojinin gözünü seveyim)
sanmıyorumki bir arkadaşımı ikna edip burada kamp kuralım.Ama hiçte şikayetçi değilim bu durumdan:)

necatik35
05 Temmuz 2014, 22:22
İş açısından hafta içi müsait olduğumdan,seyahat için pek arkadaş bulamıyorum.Bu nedenle tek başıma takılmak zorunda kalıyorum.:salut:
Ancak grup sürüşleri kadar zevkli olmuyor.Tek başına seyahat sıkıcı ve tehlikeli.:bounce:

mezit
05 Temmuz 2014, 23:10
yalnız gezmektense yanında sağlam bir arkadaş olması keyfi 2ye çıkarır kanatindeyim..

speed_dream
06 Temmuz 2014, 11:53
öncelikle paylaşım için tebrik ediyorum sizi adeta yüreğimizdeki sessiniz :cat:
antalya'ya yeni gelmiş birisi olarak buradaki gezi organizasyonlarını nasıl takip edebileceğim hakkında beni aydınlatacak birisi var mı acaba burada :)

Maslak
07 Temmuz 2014, 12:28
öncelikle paylaşım için tebrik ediyorum sizi adeta yüreğimizdeki sessiniz :cat:
antalya'ya yeni gelmiş birisi olarak buradaki gezi organizasyonlarını nasıl takip edebileceğim hakkında beni aydınlatacak birisi var mı acaba burada :)
Bende aynı dertten muzdaribim bildiğim en yakın organizasyon 2 agustosta bitecek olan manavgat festivali var bende antalyadayım biz 3 arkadaşız ve festivale rabbim izin verirse gitmeyi düşünüyoruz, eğer bize katılmak istersen özelden mesaj at haberleşelim hep birlikte gideriz. Başka katılmak isteyen arkadaş varsa özelden mesaj atabilir
Herkese iyi formlar...[COLOR="Silver"]

cennetkizi
07 Temmuz 2014, 16:59
Çok güzel bir yazı, eline-kalemine sağlık Alpaslan abi. Biz de eşim ve ben ayrı ayrı motorlarla katılmak suretiyle yazın neredeyse her hafta sonu grup olarak bir yerlere çıkıyoruz. Asos, Ayazma, Abide'nin oradaki koylar :) Aynı şehirde yaşayıp da, daha önce hiç görmediğimiz Çanakkale 18 Mart Motosiklet Derneği' ne üye arkadaşlarımızla birlikte çok kısa zamanda kaynaştık. Şimdi de hep birlikte gaz açıyoruz yollarda. Gaz açmanın zevki ayrı tartışılmaz elbet, fakat "Motosikletle yollarda olmanın huzurunu tek başına olduğunuzda daha fazla hissedersiniz. Önünüzde giden veya arkanızdan gelen bir başka motorcuyu kollamak, düşünmek zorunda olmadığınız için bambaşka bir duyguyla yollara salarsınız kendinizi.
Çok hoşuma giden bir kavşak veya manzara karşısında o bölgeyi gruptan kopmamak adına teğet geçip, anılarımda bırakırdım." cümlelerinize kesinlikle katılıyorum. Ama, ilginçtir grupla hareket ederken kendimi daha güvende hissediyorum. İkisini de arada bir yapmak lazım bence, arkadaşlarla gidilen kampın tadı da bir başka...Herkes, harekete başlangıç noktasını korur yani sürüşte de sollama yapılmaz ve kurallara uyulursa
10 numara bir sürüş olur. Başlarken önünde ve arkanda kim var ise durduğunda da aynı sıra olmalı diyoruz her zaman. birbirimizi uyarıyoruz yol ayrımlamrında sinyal vererek. Yeri geliyo kenarda bekliyoruz filan. Ama tek başına iken hakikaten hiç bir şey düşünmüyor insan. Motorun ve rüzgarın sesi bizi bizden alıyor. Ne stres, ne gam, ne tasa...Hepsinin tadı ayrı. Paylaşım için teşekkürler. Herkese Çanakkale' den Sevgiler. Tekeriniz düz bassın arkadaşlar :)

Garip
07 Temmuz 2014, 17:10
bir yazı bu kadar güzel olur..bir konu bu kadar güzel anlatılır

koran
08 Temmuz 2014, 00:09
ben de tekciyim. ruh hastalığı

cece89
08 Temmuz 2014, 16:12
motor üstünde olmak her haliyle güzel pazartesi sabahı işe giderken bile yaptığın yolculuktan zevk almaktır.

-- Şeytan işidir , tehlikelidir , apaçi işidir motor kaç yapıyor bu alettir.
- Ya evet sende haklısın be abi lütfen gaz koluyla oynama motorun hadi bana müsade

Yine yollardayız.

IsmetCan86
11 Temmuz 2014, 17:21
Hep Yalnız Gezerim En Son Arkadaşla Yan Yana Gezerken Arkadaş Aniden Motoru Sağa Kırdı Direksiyonu Bende Heyecandan Ön Freni Sonuna Kadar Sıktım Allahtan Devrilmedim Son Onda Kurtardım Motoru.

hakan.ba can
15 Ağustos 2015, 07:58
yazın gerçekten çok güzel ve aydınlatıcı,bunları paylaştıgınız için teşekkürler.bende 20 yıllık bir aradan sonra tekrar yollara çıktım ve bu ay sonunda kısmetse eşimle birlikte antalya,ya kadar gitmeyi planlıyoruz.tabi sizin dediğiniz gibi gezilecek yerleri pas geçmeden.herkese kazasız yolculuklar.kurallara uyalım gereksiz saglama,sollama yapmıyalım.

ishan
16 Ağustos 2015, 19:18
Başlık yazısı o kadar sıcak ve güzel dile getirilmiş ki diyecek diyebilecek kelime bulamadım ..ben yeni motorcuyum ama yanlış anlamayın 20 sene aradan sonra tekrar yeni aşkıma döndüm ohh be işte keyif bu ..gün içinde eşimi kızımı babamı kayımvalidemi arabayla gezdirdikten sonra akşam motosikletim Honda silverwing 600 ile keyfimi yapıyorum ..bu sıcak mutlu keyifli yazılar için tekrar teşekkür ederim

m.r
10 Şubat 2016, 19:32
tek tüfek iyidir

Kaiser3461
30 Eylül 2017, 01:50
Güzel anlatım olmuş elinize sağlık. Yanımızdakiler sağlam olduğu sürece grup gezisi her zaman iyidir. Onla konuşup istediğin yerde durabilirsin. Böyle bir kız arkadaşım olsun isterdim :)