Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Pcx 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Ramazan Can
24 Temmuz 2015, 16:38
110 da kesici var zaten garanti bitsin bi makas ona sonra 130 kadar yolu var :D
kesici iptali nasıl oluyor....
Source53
24 Temmuz 2015, 21:37
112 sabit gidiyorum.
Benim motor 116 km'de kesiciye giriyor aslında 125-130 km bu motor için süper olurdu.
s.e.c
27 Temmuz 2015, 16:25
Selam arkadaşlar. Evet şu kesici muhabbetini bende merak ediyorum. Nasıl iptal oluyor ? Hiç yaptıran gördünüz mü ? Ve kesici iptal edilecek ama motorun gücü 112 km/h den fazlasına yetecek mi ? Bunu anlamanın yolu; şuan pcx150 kullananlar bilir 112 km/h ye hemen rahat bir şekilde mi hızlanıyor, yoksa ıkına ıkına 112 km/h ye mi geliyor ? Eğer zorla 112 km/h a çıkıyorsa kesici iptalinden sonra 2-3 km daha hızlanıp kalabilir.
Sonuçta 150 cc lik 13.6 beygirlik motor olduğu için düşündürdü biraz. Çünkü ilgilenenler bilir scooterlar şanzıman yapısından dolayı aynı güçteki vitesli motorlara oranla %12 civarında performans kaybına uğrarlar.
OnNumero
28 Temmuz 2015, 18:34
Herkese merhaba benim pcx150de 100km/L kısmı kafasına göre yükseliyor.Olduğu yerde 4.1 - 4.2 - 4.5 diye artıyor neden olabilir ?
linkinpark20
28 Temmuz 2015, 18:55
Durdugun yerde km yapmadigindan 0.1 0.1 artmasi normaldir yola cikinca duser. Tum araclarda yol bilgisayarlarinda durum boyledir.
Mexico
28 Temmuz 2015, 19:02
Kesici iptal etsenizde gidecegi odur. Motor 150 cc scooter ne olacak ki :)
GP500-1st
28 Temmuz 2015, 19:31
Selam arkadaşlar. Evet şu kesici muhabbetini bende merak ediyorum. Nasıl iptal oluyor ? Hiç yaptıran gördünüz mü ? Ve kesici iptal edilecek ama motorun gücü 112 km/h den fazlasına yetecek mi ? Bunu anlamanın yolu; şuan pcx150 kullananlar bilir 112 km/h ye hemen rahat bir şekilde mi hızlanıyor, yoksa ıkına ıkına 112 km/h ye mi geliyor ? Eğer zorla 112 km/h a çıkıyorsa kesici iptalinden sonra 2-3 km daha hızlanıp kalabilir.
Sonuçta 150 cc lik 13.6 beygirlik motor olduğu için düşündürdü biraz. Çünkü ilgilenenler bilir scooterlar şanzıman yapısından dolayı aynı güçteki vitesli motorlara oranla %12 civarında performans kaybına uğrarlar.
karburatörlü dylan150 de düzde 130-135(cbr125 gibi) yokuş aşagı 140+ gidiliyordu. Yani 13.5 beygirlik pcx te de düzde 120 iniş aşağı ve rüzgar yönünde gidilirken 130 lar mümkün motor gücü olarak.
aslında bu hız limitörü motorun 110+ hızda frenlemesi ve viraj ve tutumu icabı Fabrika tarafından uygun görülen bir güvenlik önlemi 5-10 fazla gidebileceği halde. Ama Türkiyede motor sıkıştırmak(şerefsizlik) bi güç gösterisi veya ego tatmini olduğundan bu limitör bize gevenlikten ziyade tehlike sunuyor.
yinede 5-10 km için motorun orjinallğini bozmaya varyatör şanzımanı eline alma riskine deymez. PCX150 nin tek kötü yanı bu:farao:
s.e.c
28 Temmuz 2015, 23:46
Gp500-ist aslında 120 gider diye düşünüyordum bende. Benim bws125 im 9 beygir ve 105 te kesiciye giriyor. Ama sadece rüzgarın 0 oldugu durumlarda :) hatta kesici olmasa 108-110 görebilecek sanırım. Çünkü rüzgarsız havada hemen geliyor 105 e.
Fakat rüzgar ve artçı aynı anda varsa 85 km civarlarında kalıyor. Benim istediğim bu gibi durumlarda da 95-100 km hız yapabilecek bir scooter. Sanırım pcx 150 bunu yapar.
Bugün eşimle 80 km yol yaptık. Rüzgara karşı olduğumuz için 85-90 ı hiç geçemedik. Keşke bir 10 km daha hız olsa diye çok istedim. Dönüşte ise hep 100-105 km/h ile geldik.
Yakıt olarakta 3.14 litre yaktık. Pcx olsa aynı şartlarda bu rakam 2.5 litrelere düşerdi sanırım.
OnNumero
07 Ağustos 2015, 15:33
Gp500-ist aslında 120 gider diye düşünüyordum bende. Benim bws125 im 9 beygir ve 105 te kesiciye giriyor. Ama sadece rüzgarın 0 oldugu durumlarda :) hatta kesici olmasa 108-110 görebilecek sanırım. Çünkü rüzgarsız havada hemen geliyor 105 e.
Fakat rüzgar ve artçı aynı anda varsa 85 km civarlarında kalıyor. Benim istediğim bu gibi durumlarda da 95-100 km hız yapabilecek bir scooter. Sanırım pcx 150 bunu yapar.
Bugün eşimle 80 km yol yaptık. Rüzgara karşı olduğumuz için 85-90 ı hiç geçemedik. Keşke bir 10 km daha hız olsa diye çok istedim. Dönüşte ise hep 100-105 km/h ile geldik.
Yakıt olarakta 3.14 litre yaktık. Pcx olsa aynı şartlarda bu rakam 2.5 litrelere düşerdi sanırım.
PCX 150 işini görecektir.100 kiloyum ve 83 kg artçı ile 105 - 110 rahat gidiyorum.Ortalama yakıt değeri 100km artçı ile kullandığımda yol bilgisayarında gösterdiği 2.5Litre.
cotonak28
12 Ağustos 2015, 14:49
selam arkadaşlar bende pcx 150 almayı düşünüyorum ev kayaşehir iş levent de yolda sıkıntı yaşarmıyım acaba?
cazip gelen yanı yakıt ama tem de problem yaşarmıyım bilemedim.
suatygn
12 Ağustos 2015, 14:58
bende kayaşehirdeyim aynı şekilde beşiktaş'a gidip gelmek için pcx düşünüyorum ama 125 mi 150 mi?karar veremiyorum tem sabah aksam tıkalı oldugu için 125lık de yeterlı olur düşüncesindeyim
MaÇa
13 Ağustos 2015, 09:30
selam arkadaşlar bende pcx 150 almayı düşünüyorum ev kayaşehir iş levent de yolda sıkıntı yaşarmıyım acaba?
cazip gelen yanı yakıt ama tem de problem yaşarmıyım bilemedim.
Slm hemşehrim :) bende gazi mahallesinden etilere işe gidip geliyorum 3 yıldır. benim motorum tvs apache yeni kasa bu güne kadar bu motorla hiç sorun yaşamadım. senin soruna gelecek olursak almayı çok istediğim için çok araştırma yaptım pcx 150 ile ilgili kayaşehirden levente gidip gelebileceğin en seri(trafikte aralardan gidebilen) ve en az yakan motordur pcx150 fiyatı biraz tuzludur ama bakımını düzenli yap senelerce sana motorluk yapar. durumumu düzelteyim bende inşallah almayı düşünüyorum.
cotonak28
13 Ağustos 2015, 13:46
teşekkür ederim.
allah sanada nasip eder inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
bende kayaşehirdeyim aynı şekilde beşiktaş'a gidip gelmek için pcx düşünüyorum ama 125 mi 150 mi?karar veremiyorum tem sabah aksam tıkalı oldugu için 125lık de yeterlı olur düşüncesindeyim
merhaba,
bu gün itibarı ile sıfır bir pcx 150 sahibi oldum.
ben çok araştırdım 125 ile 150 arasında 2 bg farkın haricinde birde fiyat farkı var çok gidip geldim ama 150 lik de karar kıldım.
darısı tüm isteyenlerin başına
YsNLzTrK
29 Ağustos 2015, 02:59
Merhaba bende eski kasa pcx ımı yenisi ile değiştirdim.Fakat,onun bagajına sığan kask buna sığmıyor biraz daha küçük sanırım bagajı yeni alacak arkadaşlara fikir olsun.
cotonak28
01 Ekim 2015, 18:16
36 tl benzin ile 338 km yol
bu motor harika,dostum.
motorum şuan 872 km. de almış olduğum benzin 89 tl
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------
km'de 10.2 kuruş
tek eksiğim city grip
yağmurlu havalarda korkarak biniyorum korkumdan virajlarda yatmıyorum.
gerçekten üzerindeki lastikler çokmu kötü ?
değiştirmelimiyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------
bu arada almadan önce sigortacıma yeni kayıt olarak poliçe fiyatı çıkarttırdım 500 tl üzeri fiyat çıktığını söyledi.
giresun plakalı araştırdığında 170 tl çıktı bende babamın üzerine fatura kestirip 28 plaka çıkartırdım.
aradaki farka bakarmısınız.
agalar
18 Ekim 2015, 02:41
Bakımda tek tavsiye edebileceğim yer Esengül motosiklet. www.hondaesengul.com
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:39 ----------
Merhaba agalar; lastik konusundaki sikayetlerin abartili olduguna katiliyorum, motor kullanmayi hiç bilmeyen kişi için bu uyari yapilabilir ama bir motorcu zaten motorun sınırlarını bilir. Ben de pcx 150 sahibiyim ve 4000 e yaklaştı motor ve yağmur çamur demedim kullandim. Lastikleri tanıdığım için frenajimi, virajimi ona göre ayarliyorum. Hamdolsun sıkıntı da çıkarmıyor. 10.000 devirmeden bu lastikleri de çöpe atacak değilim.
Agalar birkaç konu soracağım sana; motor 110 civarinda kesiciye giriyor ama sen 120 olarak belirtmişsin bi yanlislik olmasin?
Ayrıca 4000 bakimini nerede yaptin neler yaptilar paylasirsan sevinirim. Selametle...
Bakımda tek tavsiye edebileceğim yer Esengül motosiklet. www.hondaesengul.com
deepmoon
05 Kasım 2015, 01:03
Honda pcx 150 artı ve eksileri.
3 motor eskittikten sonra 2.el pcx 125 aldım fakat honda servisinin yaptığı hata yüzünden motor yatak sardı, arıza giderildi bu seferde karbiratör delindi ve hemen gidip aldığım fiyata verip üzerine biraz para koyup pcx 150 almış oldum. iyi de oldu çünkü o 1,5 - 2 beygirlik güç kendini çok fark ettiriyor.
Eksileri ;
Led far olduğu için uzunlar bana yetersiz geldi ve eminim benimle aynı fikirde olanlar vardır. Harici satılan sis farları bu sorunu çözer mi acaba ?
Lastik konusunda eskitmeden değiştirmemek gibi bir kararım vardı fakat bugün fren yapmadan fazla bir gaz vermediğim halde kaymalar yaşadım ve önümüz kış, lastiklerin değişmesi gerekiyor. ( ne kadar dikkatli kullansanda asfaltı öpme riskin fazla ve lastik parasından kaçayım derken daha fazla masraf yapmamak lazım )
Artcıyla çukur veya tümseklerden geçerken amatisörler kapanıyor.
Artıları;
Yakıt tüketimi çok iyi.
Hızlanma ve yokuşlarda çok başarılı. Maksimum sürat için konulan limiter doğru tercih olmuş.
Malzeme kalitesi iyi.
Servis ücreti ekonomik. Yağ değişimi, hava filtresi temizliği,wd40, lastik kontrol = 25tl
Bagaj emsallerine göre gayet iyi.
Full led olması ampül patlama derdinden kurtarıyor.
Xmax 250 ile kıyasladığınızda kesinlikle tercih Pcx olacaktır. Paranız çok, yakıt tüketimi önemli değil, servis ücreti dert değil diyorsanız Xmax 400 tercih edin.
cotonak28
11 Kasım 2015, 14:41
bende lastikler konusunda form da yazılanlardan dolayı değiştirecektim yağışlı havada boş yolda kendi çapımda test edeyim dedim
orijinal lastikler denildiği kadar problemli gelmedi bana
ani fren ve ani kalkışlarda kaydırma yapmadığı için değiştirmekten vaz geçtim.
Mexico
11 Kasım 2015, 18:15
Irc oyle bir lastik ki, bir gun noldugunu anlamadan asfaltla opusturuverir. 300-400 lira icin degmez.
cotonak28
11 Kasım 2015, 18:40
allah korusun diyelim.
Mexico
11 Kasım 2015, 19:25
Allah korusun demekle olmuyor iste. Uzun zaman pcx ve irc kullandim. Ne zamanki city grip taktirdim o gun pisman oldum. Pismanligimin sebebiyse, neden daha once takmadim diye hayiflanmam oldu.
SAZMAN
13 Aralık 2015, 20:57
Ben değiştirmeyeceğim dün sıfır km pcx aldım tüm aksesuarları da taktırdım. Lastik almayacağım. Bu kadar mühendis bu kadar kötü bir lastik üretemez üretse satamaz, satsa Honda kullanmaz. 200 km istanbul şehir içi ve otobanda ani fren yaparak, kavşaklara yatarak, sertçe arka freni kazıklatarak, mazgallara çapraz girerek denemeler yaptım. Hiç bir sıkıntı görmedim. Kesinlikle IRC ile devam edeceğim. 5000 km sonra 120 arka teker olacak şekilde michelin city grip alacağım. Yıllarca çin malı çeşitli motorsiklet ve lastik kullanan birisi olarak, hondanın kalitesi ve frenleri düzgün kullanımda bu lastikler hiç sıkıntı çıkarmaz. 21 senedir motorsiklete biniyorum. Yazık kazandığınız paralara, yepyeni malzemeyi çöpe mi atacaksın yazık. Tamam keske michelin ile gelse Türkiyeye ama maalesef bu şekilde geliyor.
Sevgiler.
ehil
13 Aralık 2015, 22:21
hayırlı olsun. city grip + balans geciktirilmemeli !
Mexico
13 Aralık 2015, 22:42
Ben değiştirmeyeceğim dün sıfır km pcx aldım tüm aksesuarları da taktırdım. Lastik almayacağım. Bu kadar mühendis bu kadar kötü bir lastik üretemez üretse satamaz, satsa Honda kullanmaz. 200 km istanbul şehir içi ve otobanda ani fren yaparak, kavşaklara yatarak, sertçe arka freni kazıklatarak, mazgallara çapraz girerek denemeler yaptım. Hiç bir sıkıntı görmedim. Kesinlikle IRC ile devam edeceğim. 5000 km sonra 120 arka teker olacak şekilde michelin city grip alacağım. Yıllarca çin malı çeşitli motorsiklet ve lastik kullanan birisi olarak, hondanın kalitesi ve frenleri düzgün kullanımda bu lastikler hiç sıkıntı çıkarmaz. 21 senedir motorsiklete biniyorum. Yazık kazandığınız paralara, yepyeni malzemeyi çöpe mi atacaksın yazık. Tamam keske michelin ile gelse Türkiyeye ama maalesef bu şekilde geliyor.
Sevgiler.
Siz 200 km test ettiniz ne güzel. Ben 6000 km PCX kullandım. 3000 km civarında city grip taktırdım ve o gün farkı anladım. İnşallah yağmurlu bir havada arka tekerle tanışmazsınız :) (Tanıştım oradan biliyorum)
kartalkadir
18 Aralık 2015, 20:27
Konfor ve stilden ödün vermek istemiyorsan tam sana göre bir motosiklet. Özellikle Türkiye'de scooter modelleri arasında açık ara dikkat çekiyor.
Şehir içi kullanımının yanında hafta sonu gezilerinde de kolaylıkla kullanabilirsin. Aksesuar bakımından da oldukça alternatifi bulunanan bir modeldir.
Bence güzel seçim :rendeer:
SAZMAN
06 Şubat 2016, 18:30
Lastikler arasında Fark yok demiyorum. Öncelikle Pcx bir motorsiklet değil scooter. Sonuçta yarışa gitmeyecek. Sakin ve tedbirli kullanarak bu lastikler 3000 5000 arası gider. Sonrasında tabiiki michelin. 350 tl ye mont girer. Ki ben 900 tl verip orjinal honda tur camı ve 39 lt honda çanta aldım. Lastik te alabilirim. Fakat lastiklere ince Zımpara ile müdahale ettim. Mumlu kısmını aldım ve cok farketti. Tabii çok paran varsa sorun yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
Merhaba agalar; lastik konusundaki sikayetlerin abartili olduguna katiliyorum, motor kullanmayi hiç bilmeyen kişi için bu uyari yapilabilir ama bir motorcu zaten motorun sınırlarını bilir. Ben de pcx 150 sahibiyim ve 4000 e yaklaştı motor ve yağmur çamur demedim kullandim. Lastikleri tanıdığım için frenajimi, virajimi ona göre ayarliyorum. Hamdolsun sıkıntı da çıkarmıyor. 10.000 devirmeden bu lastikleri de çöpe atacak değilim.
Agalar birkaç konu soracağım sana; motor 110 civarinda kesiciye giriyor ama sen 120 olarak belirtmişsin bi yanlislik olmasin?
Ayrıca 4000 bakimini nerede yaptin neler yaptilar paylasirsan sevinirim. Selametle...
Kesinlikle katılıyorum hiç sıkıntı yok. sonuçta bu bir scooter , bir Racing motorsiklet değil. ben ilk aldığımda ince bir Zımpara vurdum 10 numara oldu.
karamehmet84
15 Şubat 2016, 13:34
Trafikten sıyrılmak için harika bir motor. Ekonomik ve güvenli olması da cabası https://honda.com.tr/motosiklet/scooter/pcx-150-2015
SR801-354
13 Mart 2016, 20:36
Merhaba arkadaşlar, bende geçtiğimiz hafta başı pcx 150 mi aldım, ilk uzun yolumu da yaptım 280 km civarı konforu güzeldi yormadı diyebilirim fakat yol bilgisayarı 2.9/100km yi gösterdi. Hep tam gaz geldim. 112 km/h da hız kesici devreye giriyor bazen ihtiyaç duyuyorsunuz 120-130 lu hızlara araç sollarken sol şeriti uzun süre işgal etmemek adına. Herkeze hayırlı sürüşler dilerim.
cotonak28
18 Mart 2016, 12:42
Merhaba arkadaşlar, bende geçtiğimiz hafta başı pcx 150 mi aldım, ilk uzun yolumu da yaptım 280 km civarı konforu güzeldi yormadı diyebilirim fakat yol bilgisayarı 2.9/100km yi gösterdi. Hep tam gaz geldim. 112 km/h da hız kesici devreye giriyor bazen ihtiyaç duyuyorsunuz 120-130 lu hızlara araç sollarken sol şeriti uzun süre işgal etmemek adına. Herkeze hayırlı sürüşler dilerim.
hayırlı olsun,
allahım kaza bela vermesin.
badgame
18 Mart 2016, 12:48
bence 125 kesinlikle yeterli olur derim
MavimantalitE
18 Mart 2016, 16:46
Bende 10 gün oldu pcx 150 aldım.. gri renk..
spacy alpha kullanıyordum.. gerçi hala kullanıyorum :)
iki kişi daha rahat binebilmek ve uzun yolda daha rahat gidebilmek için pcx 150 aldım..
bakalım ne olucak..
saygılar..
deep_far
21 Mart 2016, 12:52
Bende 3500 km de siyah bir PCX 150 aldım geçen hafta =)
Motor konfor abidesi resmen :)
düşüncelerimi arada paylaşacağım sizlerle
davutt
23 Mart 2016, 01:33
S.a arkadaşlar pcx 150 sinden 30 70 km hız arası cır cır ses gelen varmı veya sorunu çözen iyi akşamlar
Vespaci
23 Mart 2016, 03:40
Arkadaşlar merhaba vespami sattiktan sonra yeni bir scooter arayisindayim ve pcx 150 ciddi bir bicimde radarima girdi alırsam eğer arada bir şehir disi da yapmayi dusunuyorum ( kisa-uzun ) gelelim sorularima kronik bir sorunu var mi ? Hani her kullanicinin karsilastigi bi durum ve davutt' un yazdigi gibi zirilti geliyor mu gercekten ?
deep_far
23 Mart 2016, 09:39
Ben 40 km civarında bir ses duyuyorum ama abartılacak bir ses değil çok az.
Daha önce kullanıdığım motorlarda farklı sesler vardı. Her motorun çalışma prensibine göre kendine has çıkardığı sesler olduğunu ssöyleyen bir sürü insanla tanıştım.
Daha 200 km dir kullanıyorum inanılmaz keyifli bir alet. Şu ana kadar bir eksisini gördüm ki beni çok üzdü. İki kişi bindiğmizde ki arkama binenler 70 kg civarı kişilerdi sürüş sırasında tümseklerde bozuk satıhlarda arka teker mi sürtüyor arka yay mı sürtüyor ne bilmiyorum bir gariplik var. Psikolojik olarak beni çok rahatsız ediyor. 50 kg civarı birisi oturduğunda o ses gelmıyor.
davutt
23 Mart 2016, 12:50
bende 230 kmredeyım 40 kmre hız arası gelen ses boşta kalan bi pul sesi gibi belli bi devirde cogalıp kesiyo bulucaz inş cözümü deep_far lastik sürtmez buyuk ihtimal 70 kgradam fazla artcılı bindim sıkıntı yok muhtemelen amartsördür bi vd40 sık amatsore dene derim
Vespaci
24 Mart 2016, 02:03
Ben 40 km civarında bir ses duyuyorum ama abartılacak bir ses değil çok az.
Daha önce kullanıdığım motorlarda farklı sesler vardı. Her motorun çalışma prensibine göre kendine has çıkardığı sesler olduğunu ssöyleyen bir sürü insanla tanıştım.
Daha 200 km dir kullanıyorum inanılmaz keyifli bir alet. Şu ana kadar bir eksisini gördüm ki beni çok üzdü. İki kişi bindiğmizde ki arkama binenler 70 kg civarı kişilerdi sürüş sırasında tümseklerde bozuk satıhlarda arka teker mi sürtüyor arka yay mı sürtüyor ne bilmiyorum bir gariplik var. Psikolojik olarak beni çok rahatsız ediyor. 50 kg civarı birisi oturduğunda o ses gelmıyor.
Hocam çamurluk varsa acaba o mu sürtme yapıyor ? bencede dediginiz gibiyse hic hos bisi degil nmaxle pcx 150 arasinda kaldim da bi turlu karar veremiyorum..
deep_far
24 Mart 2016, 12:27
Hocam çamurluk varsa acaba o mu sürtme yapıyor ? bencede dediginiz gibiyse hic hos bisi degil nmaxle pcx 150 arasinda kaldim da bi turlu karar veremiyorum..
Bende Nmax arasında gidip geldim. Kullanan 2 arkadaşımda Pcx ın daha keyifli olduğunu söyleyince Pcx almıştım. Tek kişi + 50 KG civarı birisi ile sürüşde sıkıntı yok gibi. Ama 70 Kg civarı birisi bindiğinde bariz bir duyulur ve alttan hissedilir bir şey oluyor. Kullanım kitapçığında yazan yük taşıma sınırı nedir onu merak ediyorum. Ona bakacağım. Birde lastiklere öne 29 arkaya 32 PSI basıyordum. Arkaya 36 PSI basarak bir daha deneyeceğim. Sonucu yazarım gene
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:01 ----------
Kitapçıkta incelediğim kadarıyla 180 kg sınır koymuş ama 70 + 75 = 145 kg civarında sürüş yapıyoruz. Yani Kg ile ilgili bir sorun olmadığını düşünüyorum.
deep_far
25 Mart 2016, 23:03
izmir kavacık civarından bi foroğraf yükleyeyim :)
http://i.imgur.com/qdNIGsI.jpg
Bthndmrl
25 Mart 2016, 23:13
izmir kavacık civarından bi foroğraf yükleyeyim :)
http://i.imgur.com/qdNIGsI.jpg
Hayırlı olsun öncelikle
O pul sesi motor bloğunun yapısından geliyor. Servis sordum o sesten bi sıkıntı olmaz diyor çoğu servisde aynı şekilde bahsediyor yani örnek verecek olursak
Peugeot un 1.6 HDİ motoru ile Opel in 1.3 CDTİ motorlarında gır gır sesi daha yüksek seslidir. O gibi blokla alakalı rahat olun bişeyler birbirine sürtmüyor. :)
Kilo ile falan alakasıda yok rahat olunuz o 180 kg taşıması olayı ise motor Bloğunun ve frenlerin maksimum güvenli olacağı kilo yani 200 kg olursa frenler zayıf kalır motor çok daha zorlanır vs. Gibi
shadow-mask
28 Mart 2016, 15:13
Arkadaşlar 8.250 liraya sahibindende 285688614 nolu ilandaki 125'lik pcx almayı düşünüyorum. Sizce fiyat nasıl ? Alınır mı?
deep_far
29 Mart 2016, 15:57
Arkadaşlar 8.250 liraya sahibindende 285688614 nolu ilandaki 125'lik pcx almayı düşünüyorum. Sizce fiyat nasıl ? Alınır mı?
ben izmirdeyim. 8500 tl ye siyah çiziksiz hatasız 3500 km de 2015 temmuz trafik çıkışlı aldım. 125 lik için fiyat bana fazla gibi geldi biraz
deep_far
08 Nisan 2016, 10:13
500 km geride kalkdı 2 haftada.
Bugün yükseliş izmirde 4000 km bakımına randevü aldım. bakımdan sonra sürüş ve sesde değişim olacak mı merak ediyorum.
Servis kitapçığında yağ değişimi 2000km de bir yazıyor. Ama servis sıklığı 1000 - 4000 - 8000 gibi gidiyor.
Ama sayfanın altında da 2000 de bir yağ değişimi yazmışlar.
mrtkulaksiz
08 Nisan 2016, 14:17
Arkadaslar benim pcx 150 de iki kisi iken surtme sesi gibi bir ses geliyor.20 ile 40 km hizda iken.ne olabilir bu bilginiz varmidir?varyatorden geliyor olabilirmi tahrik bilyalarindan?
ataece
09 Nisan 2016, 07:44
Arkadaslar benim pcx 150 de iki kisi iken surtme sesi gibi bir ses geliyor.20 ile 40 km hizda iken.ne olabilir bu bilginiz varmidir?varyatorden geliyor olabilirmi tahrik bilyalarindan?
Bunu çoğu kişi yazmış ama ben de çözemedim şimdilik... 125lik var bende ama değişen bir şey yok aynı şasi. Ben de sürtme sesinden çok arkaya 70 ve üzeri kilolu artçı binince motor arkadan çok dengesizleşiyormuş gibi geliyor. Sanki arka tekerleğin rot-balans ayarı bozulmuş gibi diyeyim. Diğer konuda ise pcx'in arka teker ve çevresindeki parçalar (özellikle kısa bir çamurluk var) birbirine yakın. Biraz inceleyin derim motoru. Elinizle o çamurluğu bi kontrol edin gevşemiş olabilir. Diğer türlü çukurda vs. arka süspansiyonun kapanıp bi sürtme yapabileceğini düşünmüyorum pek iyi mesafe var. En son bi ustaya arka süspansiyon ayarı gösterilebilir,Süspansiyon ayarlanabiliyor diye biliyorum.
Bahsedilen diğer ses konusunda ben de rahatsızdım. Bunu okuyan insanlar pcx sorunlu bir motor demesin sadece biz pcx sürücüleri bira takıntılıyız :D Yoksa öyle ahım şahım bişey değil ve hatta yukarda "her motor bloğunun kendine has sesi olur" lafına da katılıyorum bu konuda. 20den sonra 60 a kadar düşük devir artışında ya da mesela 50 ile sabit gidiyorken çıkartıyor o sesi fakat 20 den 60 70e ivmelenirken bu sesten eser yok yani düşük devirlerde var sadece bu ses. Ben varyatör temizlettim ses kısmen kesildi ama hala var çok kafaya takılacak bir şey değil
karamehmet84
18 Nisan 2016, 15:49
Motor Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, SOHC, tek silindirli
Motor hacmi (cc) 125
Silindir çapı x strok (mm) 52,4 x 57,9
Sıkıştırma oranı 11 : 1
Maks. Güç (kW@dev/dak) 8,6/8.500 (11,7 PS)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 12/5.000
Boyutlar (UxGxY) (mm) 1.930 x 740 x 1.100
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1.315
Yakıt kapasitesi 8 lt.
Ağırlık 130 kg
Tekerlek (Ön) 90/90-14M/C (46P)
Tekerlek (Arka) 100/90-14M/C (57P)
BigLion
21 Nisan 2016, 08:39
Merhaba Arkadaşlar, Ben yamaha delight kullanıyorum ama deposunun küçük olması, geç ivmelenmesi, ve çok hafif olması vb sebeplerle pcx 150 düşünmekteyim. Acaba özellikle pcx kullananlar/kullanmış olanlar bana bu kararı vermemde yardımcı olabilirler mi? Birde pcx kullanıcıları bir sonraki motor olarak xmax 250 düşündüklerini fark ettim, acaba direk xmax250 ye mi geçsem pcx kısa zamanda yetmemeye mi başlar diye de düşünmüyor değilim. Deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz?
altayfun
21 Nisan 2016, 18:05
Bende bir saat kadar önce ilk Honda motoruma kavuştum motorsiklet Cidden çok konforlu şuan 10 km yaptım herşey mükemmel
deep_far
25 Nisan 2016, 15:56
Hayırlı olsun arkdaşlar güle güle kullanın :) Bence Pişman olmayacaksınız:)
Arkdaşlar Pcx için honda nın sitesinden telefon tutacağına baktım ama göremedim bir şey. Kullanan var mı hiç ?
bir de 12 v çakmaklık çıkışı baktın oda yok . Africa Twin in aksessuarlarında var ama onu alsak bizim makinadakiyle uyumlu çalışır mı ?
Gökhan_Aygün
25 Nisan 2016, 16:24
Hayırlı olsun arkdaşlar güle güle kullanın :) Bence Pişman olmayacaksınız:)
Arkdaşlar Pcx için honda nın sitesinden telefon tutacağına baktım ama göremedim bir şey. Kullanan var mı hiç ?
bir de 12 v çakmaklık çıkışı baktın oda yok . Africa Twin in aksessuarlarında var ama onu alsak bizim makinadakiyle uyumlu çalışır mı ?
http://urun.n11.com/arac-kiti/motosiklet-bisiklet-cep-telefonu-arac-tutucu-navigasyon-tutacagi-P104683843
Ben bunu aldım ve gidona sabitledim. Gayet kullanışlı.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO