Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha MT 125 - Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
fyarbasi
24 Eylül 2014, 11:06
Arkadaşım MT-125'inin satmaya karar verdi. Skuter rahatlığını bulamadını söylüyor ve daha 2 haftalık motorunu satıyor.:) Skuter sürmeye devam edecek.
Bayilerde sıra beklemeye gerek yok. İlgilenen varsa linkini ekliyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-mt-125-cok-acil-180434146/detay
zbilici
24 Eylül 2014, 15:02
Kırmızı değil de gri olsaydı düşünürdüm.
zbilici
29 Eylül 2014, 12:22
MT-125 kullanıcıları nereye kayboldu? Kimse motoru denemekten yazmaya fırsat bulamıyor anlaşılan :)
aranel
29 Eylül 2014, 12:23
Denizli özhanlar bayisinde gri mt-125 var arayan arkadaşlar düşünebilir
eraksoy
29 Eylül 2014, 13:43
Havalar iyi gitmiyor, motor garajda yatıyor :)
zbilici
29 Eylül 2014, 14:19
Denizliden almak istesek nasıl olacak ki? Kargo falan dünyanın parası tutar...
aranel
29 Eylül 2014, 14:40
Denizliden almak istesek nasıl olacak ki? Kargo falan dünyanın parası tutar...
Paketleyip ambarla gönderilecek tanıdık varsa 50-100 liraya yoksa 250 lira civarına taşıyolar (Denizli- İStanbul)
zbilici
29 Eylül 2014, 15:55
Aradım, motor kurulu olduğu için kargoyla gönderemeyiz diyor. Sürerek götür diyor bana ama ne ehliyetim ne de uzun yol tecrübem var. :salut:
Aslında adamlar beyaz eşya işi falan da yapıyorlar (beyaz işi yapıyorlar der gibi oldu :) ) bir şekilde gönderebilmeleri lazım. Malum alışveriş sitelerinden 100 TL üstü bir şey alıyoruz kargo bedava diyorlar. Burada 10 bin liralık bir şey var sonuçta...
burakmetu
29 Eylül 2014, 17:27
Aradım, motor kurulu olduğu için kargoyla gönderemeyiz diyor. Sürerek götür diyor bana ama ne ehliyetim ne de uzun yol tecrübem var. :salut:
Aslında adamlar beyaz eşya işi falan da yapıyorlar (beyaz işi yapıyorlar der gibi oldu :) ) bir şekilde gönderebilmeleri lazım. Malum alışveriş sitelerinden 100 TL üstü bir şey alıyoruz kargo bedava diyorlar. Burada 10 bin liralık bir şey var sonuçta...
Motoru alıp otobüs ile götürebilirsin. Ben 2 hafta önce İstanbuldan Mersine r125 götürdüm sorun sıkıntı çıkmadı
zbilici
29 Eylül 2014, 17:33
Ek bir ücret ödediniz mi motosiklet için? Bir de nasıl koydunuz bagaja? Hani dik dursun devrilmesin falan diye.
125 cc sıfır motorla uzun yol yapmak iyi bir şey değil zaten. Rodaja uyamazsın.
aranel
29 Eylül 2014, 22:44
Sen alıcıysan gelip parayı ödeyeceksin gerisi her türlü hallolur. Osmaniye'den fazer aldılar 1 ay önce güzelce paketlediler adam herşeyi halletti götürdü.
zbilici
30 Eylül 2014, 11:06
Denizlide bir tanıdığım var, bugün o bayiye bir uğrayacak bakalım. Ne yapabiliriz o zaman daha netleşecek. Yoksa buradan gitmek, izin almak falan uzun iş...
aranel
30 Eylül 2014, 20:02
0 gelen kasaları geri gönderdikleri için ilk halindeki gibi paketleyemiyolarmış ama alırsan eğer sökülebilecek parçaları söküp bir battaniye ile sarıp otogara kadar götürtebilirim dedi.
Ümit IŞIK
30 Eylül 2014, 20:26
Yamaha da MT ön ekini görünce kanım ısınıyor motora...
Hiç çirkin motor yok MT de; ilerde bana da nasip olur işallah bir MT.
Herkese kazasız kullanmak nasip olsun.
zbilici
30 Eylül 2014, 20:52
Hocam öyle battaniye falan bana pek de sağlıklı gelmedi... Sökmeden etmeden güzelce otobüse koyulamaz mı acaba?
RBF2014
30 Eylül 2014, 21:38
Aşağıdaki konuda otobüsle taşımanın bir örneği var. Merak eden arkadaşlar bakabilir
http://www.motosiklet.net/forum/tebrik-ve-kutlamalar/136978-motosiklet-alma-meceram-hornet-600-a.html
zbilici
30 Eylül 2014, 22:11
Okudum, şu anki kendimi görür gibiyim :)
Yarın ola hayrola. Arkadaş Denizli'li. Belki Otobüs firmalarından tanıdığı falan vardır yapar bir şeyler. İndirim yapsalar bari malum nakliye falan ek masraflar...
Aşağıdaki konuda otobüsle taşımanın bir örneği var. Merak eden arkadaşlar bakabilir
http://www.motosiklet.net/forum/tebrik-ve-kutlamalar/136978-motosiklet-alma-meceram-hornet-600-a.html
slayer
01 Ekim 2014, 01:10
arkadaşlar merhaba mt125 almayı düşünüyorum ilk motorum olacak acaba artçı için sele konforu nasıl 1 saatlik yolculuklarda rahatsız eder mi.
eraksoy
01 Ekim 2014, 10:41
Herkese günaydın, dün akşam motoru biraz ısıtayım dedim çıktım bi Kadıköy turu yaptım, yolda hiç durmadım yada motoru stop ettirmedim. Bi ara saate takıldı gözüm oda nesi saat kendini resetlemiş, :) Durduk yere saat neden kendisini resetlesin ki enteresan geldi bana daha önce başına gelen var mı?
@slayer Artçı için bir saatlik yolculuk sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum.
zbilici
01 Ekim 2014, 12:39
Arkadaşlar Denizli işi olmadı. Bir bayi ile görüştüm bayram sonrası gelecek dedi 10'u 15'i gibi. O zaman hiç o kadar sıkıntıya girmeye gerek yok...
eraksoy
01 Ekim 2014, 15:09
İkinci ele düşmeye başlamış, km si düşük motorlar var alım satım da ucuz olacağı için tercih edilebilir diye düşünüyorum. Sahibinden.com a bir bakın derim.
Ertugyigit
01 Ekim 2014, 17:08
Artık ikinci ele hiç güvenemiyorum , ve beyaz renk bulabilen var mi , yoksa Türkiye'ye hiç gelmiyor mu beyaz renk ?
ozkansedef
05 Ekim 2014, 15:03
Ben Çorumdan aldım arkadaşlar. Henüz binmek nasip olmadı ehliyeti bekliyorum. İlk görünüş olarak resimlerde gözüktüğünden çok daha şık ve kaslı. Kasko yaptırmayı düşünüyorum. www.sairsigorta.com u öneriyorlar. Kaça mal olur acaba. Gerçi site içerisinde apartman girişinde saklayacağım motoru ama yine de içim rahat etmiyor.
Darkin
06 Ekim 2014, 06:23
Motorun 1000 km'lik rodajını bitirmek üzereyken izlenimlerimi yazayım.
İlk 500km'de Yamaha kitapçığında önerildiği şekilde azami 6000 deviri geçmedim. Başlarda bu düz asfaltta 60km/h'ye denk gelirken, 500km'yi tamamladıktan sonra 75-80km/h'yi buldu (@6000 RPM)
500 km'den sonra birkaç yüz km 6000-8000 RPM aralığında seyir ettim. Otobanda 117km/h gördüm en yüksek (@9000 RPM), henüz 800km yol yağtım toplamda, rodajı tamamlayıp ilk bakıma sokacağım yakında. Biraz uzun sürmekle birlikte rodajı nispeten uzun yolda yapmak çok faydalı oldu, önerebilirim imkanı olanlara.
Maksimum hızlara ulaştığında normalde duymadığım ufak bir cızıltı duyuluyor motordan, servise girdiğinde soracağım, fakat tahminim motor kapasitesini sonuna kadar kullanmamdan kaynaklı devirle bağlantılı bir ses, yine de daha detaylı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Genel olarak çok memnunum, süspansiyon, fren ve motor freni uzun yolda test ettiğimde de iyi bir tercih yaptığıma ikna etti beni. Oturuş pozisyonundan dolayı, şiddetli rüzgar ve yüksek hızlarda özellikle boyun ve kask bölgesine sağlam rüzgar yemenize sebep olabiliyor, zaman zaman korunarak hızlanmak adına kendimi hafif öne eğilirken buldum. Bunun dışında 800km sonucunda her 100km için 1.9L benzin tüketmişim, çoğunun otobanda geçtiği varsayılırsa ekonomik olduğunu düşünüyorum. Tam gaz, 100-110 km/h aralığında benzin tüketimi anlık 3.1 L/100 km maksimum gördüm.
eraksoy
06 Ekim 2014, 20:22
http://www.youtube.com/watch?v=pomY7See608
sessiz bi video çektim. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------
Mt 125 sahibi arkadaşlar ön fren kaliperinini resmini çekip buraya koyabilir mi bende eksik bişi var gibi geldi de
Marcellous
10 Ekim 2014, 13:23
http://www.youtube.com/watch?v=pomY7See608
sessiz bi video çektim. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------
Mt 125 sahibi arkadaşlar ön fren kaliperinini resmini çekip buraya koyabilir mi bende eksik bişi var gibi geldi de
rica etsem bir ara alet çantasının içindekileri çekebilir misin? sanki benim çantada eksik var... teşekkürler
eraksoy
10 Ekim 2014, 14:46
:) Benim çantada fazla olabilir, Disk kilidinin yedek pillerini bu çanta içerisine koydum o size farklı bir şeymiş gibi görünmüş olabilir.
fyarbasi
10 Ekim 2014, 18:12
Motorun 1000 km'lik rodajını bitirmek üzereyken izlenimlerimi yazayım.
Maksimum hızlara ulaştığında normalde duymadığım ufak bir cızıltı duyuluyor motordan, servise girdiğinde soracağım, fakat tahminim motor kapasitesini sonuna kadar kullanmamdan kaynaklı devirle bağlantılı bir ses, yine de daha detaylı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bende de ön tarafta ciddi bir ses gelmeye başladı. Yaklaşık olarak 500 km den sonra başladı. Yüksek devirlerde, motor ısındıktan sonra böyle tırrrr şeklinde bir ses. Yarın ümraniye yıldıza 1000 bakımına götürecem, umarım bulabilirler sorunun ne olduğunu.
eraksoy
10 Ekim 2014, 18:33
Bende de ön tarafta ciddi bir ses gelmeye başladı. Yaklaşık olarak 500 km den sonra başladı. Yüksek devirlerde, motor ısındıktan sonra böyle tırrrr şeklinde bir ses. Yarın ümraniye yıldıza 1000 bakımına götürecem, umarım bulabilirler sorunun ne olduğunu.
O ses bende de var bazen yavaşlayıp motorun bi yerinde bişimi var diye bakıyorum o derece yani
fyarbasi
11 Ekim 2014, 14:15
O ses bende de var bazen yavaşlayıp motorun bi yerinde bişimi var diye bakıyorum o derece yani
Hocam bugun 1000 bakimina soktum.
Bahsettigimiz ses icin normal dediler. Ben normale benzemiyor desemde israrla normal diyorlar. Bilmiyorum bende fazla takmayacam kafaya artik.
1000 bakiminda lastiklerin havasi cok fazlaydi dediler, aldiktan sonra lastiklerin havasini indirmek gerekirmis, sizlerde kontrol edin.
eraksoy
11 Ekim 2014, 14:49
Bende bakıma sokayım dedim. Ama çok yoğunlarmış yapmadılar. Lastikleri kontrol edeyim bende siz randevulu mu gittiniz.
Marcellous
11 Ekim 2014, 15:06
:) tesekkurler.
Benim alet hala 250 km de. Haziran sonu basvurdugum sinava ancak bir onceki donem girebildim ve ondan da kursun motoru sayesinde duserek kaldim. Vites asagi dogruymus ve soylemediler saolsunlar:) neyse bugun sinava tekrar girdim ve cok sukur gectim;)
Ehliyet olmayinca sadece bizim buralarda cok yogun olmayan trafikte takildigim icin hala tam zevk alabilmis diilim.
Siz de ki seslerde elekrtonik bir ses mi? Benim motorda da 200 km den sonra on frene basinca elktronik bir ses gelmeye basladi, ince bi tizzlama seklinde. Freni birakinca kesiliyor. Sizde de var mi boyle bi ses??
Bu arada sinava bi tane yzf125r geldi ve uzerinde delta box yazan bi eksoz vardi. 125 cc ye eksoz taksak ne olur ki sanki diye dusunurken bu anda degisti tum dusuncelerim aletin sesini duyunca:)))
Hic arastiran var mi?
Bir de bu elektronik gosterge guzel de, yzf lerdeki gibi analog bir devir saati de guzel olabilir sanki diye dusundum;)) he sanki cok mu uzuyo diyeceksiniz belki ama analog devir saatleri her zaman guzel gelmistir bana:)
Sizce ek olarak takilabilir mi?
eraksoy
11 Ekim 2014, 17:37
Bakım yaptıran arkadaşlar bakımı kaç tl ye yaptırdı bilgi verebilir mi ve bakımda ne işlemler yapıldı.
alpy83
11 Ekim 2014, 17:47
herkese selam arkadaşlar. aradığım bayii deki arkadaşın söylediğine göre motor yamaha nın elinde kalmamış. bu konuda bilgisi olan varmıdır? saygılar...
TEKNECI
11 Ekim 2014, 17:57
dogru olabilir...
piyasada yeri olmayan 125lik motoru 250lik fiyatina satarsan elnde kalir tabii...
250lik olsa idi dusunurdum.
125cc icin 5000Tlik YBRden gayet memnunum.
alpy83
11 Ekim 2014, 18:07
tam tersi. adamlar motoru bitirmiş söylediklerine göre. ne zaman geleceği ile ilgilide net bişey söyleyemediler.
sedat_57
11 Ekim 2014, 18:42
dogru olabilir...
piyasada yeri olmayan 125lik motoru 250lik fiyatina satarsan elnde kalir tabii...
250lik olsa idi dusunurdum.
125cc icin 5000Tlik YBRden gayet memnunum.
Olur öyle :P:P:P
eraksoy
11 Ekim 2014, 21:40
Tuna otomotivin işleri çok yoğunmuş motorun bakımını yaptıramadım, Pendik deki Yamaha bayine gittim. Yarım saatte yağını değiştirdi kontrol etti.
Benim motoru görenler genelde zinciri gevşek diye uyardı beni, ustaya dedim böyle böyle diyorlar, dedi senin motorun göbekten yaylı oturunca o zincir geriliyor daha yani senin motorun için bu normal dedi. Eyvallah dedim. Yağ değişimini 40 liraya yaptılar 15/50 full sentetik yamalube yağ koydular.
Lastik basınçlarını kontrol ettiğimde lastikler gerçekten yüksek basınçlı çıktı . Önleri 26 arkaları 30 olarak ayarladım.
2wheels
12 Ekim 2014, 03:48
Tuna'da 1000 bakımı KDV dahil 110 TL tutmuştu 1-2 hafta evvel. Pendik'teki bayi ile telefonla görüştüğümde yalnızca yağ değişiminden bahsediyorlardı, halbuki kullanım kılavuzunda daha fazlası yazıyor.
Yapılan işlemler (kdv hariç):
Yağ filtresi değişti - 15 TL
Yağ değişti 10W40 tam sentetik 1.1lt - 32,63 TL
Zincir yağlandı Yamalube 300 ml - 6 TL
Balatalar temizlendi Sprey - 6 TL
Mekanik işçilik - 35 TL
Lastik basınçları kontrol edildi, tüm civatalar sıkıldı vs..
eraksoy
12 Ekim 2014, 12:04
Ben bu işlemi tekrarlatacağım sanırım.
Selam arkadaşlar, motoru görüp test edebileceğimiz bir bayi var mı acaba İstanbulda? Bu hafta içerisinde falan almak istiyorum ama daha kendi gözlerimle canlı canlı görmedim.
Teşekkürler.
viperking
13 Ekim 2014, 16:21
MT kullanıcılarını birşey sormak istiyorum, cevaplarsanız sevinirim. MT-125 de oturuş pozisyonu YZF r125 gibi mi? Yoksa daha dik mi?
Motoru canlı görme fırsatım olmadı ve bana sanki R125 in grenajsız haliymiş gibi geldi. Eğer öyleyse oturuş biraz yatık sanırım
Darkin
13 Ekim 2014, 17:27
MT kullanıcılarını birşey sormak istiyorum, cevaplarsanız sevinirim. MT-125 de oturuş pozisyonu YZF r125 gibi mi? Yoksa daha dik mi?
Motoru canlı görme fırsatım olmadı ve bana sanki R125 in grenajsız haliymiş gibi geldi. Eğer öyleyse oturuş biraz yatık sanırım
Dostum oturuş pozisyonları birbirinden oldukça farklı, MT'de nispeten dik oturuyorsun. R125'te gidon daha uzakt ve alçak. MT 125'in daha rahat bir oturuşu var. Doğrusu R125'e ilk oturuşumda heyecanlanmıştım ss tarzından dolayı, ama şimdi çok memnunum rahat yolculuk yapmaktan.
Uzun yolculuk esnasında beraber yol aldığım arkadaşlardan biri arabadan bir fotoğraf çekmiş, koyuyorum vesileyle. ^^
http://i.imgur.com/Or1Kyhf.jpg
eraksoy
13 Ekim 2014, 18:40
Darkin çok güzel bi fotoğraf :) Allah kaza bela göstermesin.
[/COLOR]Selamlar ekonomi açsýndan düþük ccli motorlarý takip ediyorum ama 15-50 çok kalýn bir yað bu motora göre yazýn tamam da kýþýn zorlar motoru.. Kitapçýkta yazan yað numarasýndan þaþma bence kazasýz belasýz keyfli sürüþler..
@eraksoy
eraksoy
13 Ekim 2014, 19:24
Zaten servisin yaptığı işi beğenmedim. Cumartesi günü işlemi tekrarlatacağım. İşlemi serviside şikayet edeceğim.
teşekkürler bilgilendirme için
Doğruluğu/kesinliği tartışılır ama fikir oluşturması açısından buradan (http://cycle-ergo.com/) kendi boyunuzu seçip inceleyebilirsiniz.
viperking
14 Ekim 2014, 15:43
Yardımlarınız için teşekkürler, (F10 ve Darkin).
Özellikle linkteki site çok bilgilendirici oldu. Siteden kendi ölçülerime göre baktığımda
R125 için 40 derece gösteriyor ki, evet üzerine oturduğumda bayaa yatmıştım cidden
Mt 125 için 21 derce gösterdi ik bu değer CBR 125R ile aynı Ninja 250R dan 1 derece yüksek. CBR den pay biçince gayet rahat oturuşu var demek ki.
İlginç olan R25 in 18 derecelik oturuşu, r125 e göre daha başlangıç dostu olacak sanırım
Darkin
14 Ekim 2014, 16:35
@eraksoy Teşekkürler hocam, hepimize kazasız sürüşler!
F10'un verdiği site ilginçmiş sahiden, bir kenarda dursun lazım olur. :D
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO