Orijinalini görmek için tıklayınız : Hero Hero Glamour Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
http://imageshack.com/a/img907/2465/PNDu5Q.jpg
Hero Glamour Teknik Özellikleri
Motor
Tip : Tek silindir 4 Zamanlı Hava Soğumalı – OHC
Silindir çapı ve strok: 52,4 x 57,8 mm
Motor Hacmi : 124,7 cc
Maximum Güç : 9,1 Hp @7.000 RPM
Maximum Tork: 10,35 Nm @4000 rpm
Ateşleme : Ami - Mikroişlemcil Gelişmiş
Ateşleme Marş : El ve ayak marşı
Karbüratör: Piston Tip
Sıkıştırma Oranı: 9.1:1
Şanzıman
Debriyaj: Akıllı debriyaj sistemi(Çoklu Plaka, Islak)
Vites: 4 Vites
Süspansiyon
Ön: Hidrolik Teleskopik Amorsitör
Arka: Hidrolik Amortisör ( 5 yönlü)
Elektrik Aksamı
Akü: 12 V – 4 Ah mf Akü
Far: 12V – 35W / 35W – Halojen Ampul
Stop Lambası: 12V – 5/21 W
Sinyaller: 12V – 10W (Amper Ampul)
Pozisyon lambası: 12V-3.0W
Tekerlek ve Lastikler
Jant ölçüsü ön: 18 x 1.60/ Döküm Jant
Jant ölçüsü arka : 18 x 1.60/ Döküm Jant
Lastik ölçüsü ön: 2,75 x 18 - 42 P/4 PR
Lastik ölçüsü arka: 3,00 x 18 – 52 P/ 6 PR
Boyutlar
Uzunluk: 2005 mm
Genişlik: 735 mm
Yükseklik : 1085 mm
Tekerler arası mesafe : 1270 mm
Sele Yüksekliği : 790 mm
Yakıt Tankı : 13,6 litre (minimum)
Rezerv : 1 litre (Kullanabilir Rezerv)
Boş ağırlık : 129 kg
Frenler
Ön Fren: 240 mm Disk
Arka Fren : Kampana
Şase
Tip: Boru Tipli Çift Beşik
Hero Glamour Renk Seçenekleri
http://imageshack.com/a/img910/7977/6TjzY8.jpg
Hero Glamour Fotoğrafları
http://imageshack.com/a/img905/6302/j2JEvI.jpg
http://imageshack.com/a/img908/8034/RMPAaI.jpg
http://imageshack.com/a/img903/4251/8og5TN.jpg
Hero Glamour modeli hakkında ayrıntılı bilgi ve satış fiyatını öğrenmek için heromotosiklet.com (http://heromotosiklet.com/Motorsikletler/GLAMOUR) web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Güzel motora benziyor
Forumda bunu alan veya almaya niyetli biri varmı?
twona
15 Haziran 2014, 09:46
şu heroları bi yolda göremedik. hala satın alan, kullanan kimse yokmu acaba?
mtasdel60
09 Temmuz 2014, 01:00
Max tork 4000 devirde veriyormuş.. 9.1 beygir 4 vites. Alışkın olmadığımız değerler bunlar :) bajaj discover yerine bunu mu alsak acaba?
figodayi
03 Ağustos 2014, 14:18
Bajaj discover ve hero glamour ikisinide çok kısa süreli denedim.
İlk intibalarım şöyle:
1. Glamour'un kullanımı daha kolay ve rahat. YBR yi andırıyor / Discoverı kullanırken sanki mondial drift kullanıyormuşum gibi hissettim kendimi
2. Glamour 1 ve ikinci viteslerde cub motosiklet kullanıyormuş hissi veriyor ama 3 ve 4. viteste 125 cc commuter kullandığınızı hissediyorsunuz. Discover gaza yüklendikçe(devri arttıkça) arkadan birisi yapışmış asılıyor hissi veriyor.
3. Discoverın arı vızıltısı gibi sinsice elleri ayakları uyuşturacakmış gibi bi titreşimi var. / Glamourun daha delikanlıca, motor çalıştığından itibaren kendini gösteren bir titreşimi var. Fakat ikisininde günlük şehir içi kullanımda rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
4. Glamour 4 vites discover 5 vites. Discoverı 3. vitese kadar denedim fakat performans olarak glamourdan çok daha iyi olduğu belli her ne kadar arkadan biri sizi asılıyor hissi versede. Glamourun vites geçişleri pamuk gibiydi. vites oranlarıda benim gibi cub kullanıcı birisi için mükemmel. Çarşı pazarda dolaşırken cub rahatlığı, ana yoldan eve dönerken YBR çakması:)
Son tahlilde:Sıfır olsun, az yaksın, kullanımı rahat olsun, yeri gelince 90-100 basayım diyorsan hero glamour.
İkinci el olsun, az yaksın, kullanımı rahat olsun, yeri gelince 90-100 basayım diyorsan YBR, üzerine biraz daha koyarım diyorsan CBF150
Mondial drifte binmek istemiyorum yeniliklere açığım, biraz daha kaliteli(genel söylenen kendi fikrim değil)değişik bişey olsun kızlar hayran kalsın:) diyorsan discover.
TABİ YUKARDAKİLER MALUM ÇOK KISITLI SÜRELERDE EDİNDİĞİM İZLENİMLER. LÜTFEN DENEYİN GÖRÜN.AMACIM KİMSENİN MOTOSİKLETİNİ ÖVMEK YADA KÖTÜLEMEK DEĞİL. İKİ TEKERİN HER TÜRLÜSÜNE SAYGIM VARDIR.
plectrum
29 Ağustos 2014, 17:01
Glamour 100 kmde 1.4 lt yakıt yakıyor diyorlar. Doğru mudur arkadaşlar? Ölçen var mı?
bilal bilgi
13 Aralık 2014, 12:30
arkadaşlar ben glamour aldım 850 km ortalama 140 tl yakıt yaktım
ama kullanım olarak çok rahat bir motor 125 lik olmasına ragmen çekişi çok güzel titrşim fazla yok
ben hususi binmek için aldım kuryeci arkadaşlar düşünebilir
retox70
19 Aralık 2014, 15:23
Hero ile ilgili çözüm bulamadığınızı düşündüğünüz konularda, problemlerinizde vakit geçirmeden iletişim bilgilerinizi de bildirerek, sorununuzu detaylı olarak açıklayarak info@heromotosiklet.com e-mail adresine başvurabilirsiniz. Sizinle derhal iletişime geçerek çözüm konusunda gereken adımları atıyorlar
3Hilal
06 Ocak 2015, 20:04
Arkadaşlar bu motor nasıldır.. Kullananlar ve test edenler iyice anlatabilirler mi?
Ben hayatımda vitesli olarak sadece 100lük cg motor kullandım.. Markasıda belderia idi.. 10 dakikadan sonrası ızdırap oluyodu sol elim uyuşuyodu ve yoruluyordum..
Hero glamourun titreşimi kaç dakikalık sürüşten sonra çekilmez hale geliyor...?
Ybr kadar sağlam mıdır? Malzeme kalitesi nasıl? Yani beni 3-4 senelik öğrencilik hayatımda üzer mi? Parçaları pahalı mı? Servisleri nasıl iyi ilgileniyorlar mı? Süspansiyonları nasıl? Vites geçişleri sert mi? Sele rahat mı?
Düzenleme:Birde yatık motorun avantajı nedir? Yani neden yatık motor koymuşlar..? Bi arkadaşım yatık motor olması daha iyi titreşimi daha az hissettirir dedi..
Düzenleme 2:Arkadaşlar son olarak bir motosikletten beklentim şekli gidişi falan değil.. Zaten hepsi aşağı yukarı aynı gidiyo aralarında çok büyük farklar olmuyo.. Benim motosikletten beklentim tamamen sele rahatlığı süspansiyon rahatlığı rahat ve konforlu bir sürüş.. Titreşimli ve sert seleli bir motosiklet istediği kadar şekil olsun asla almam.. Sizce bu motor beklentilerimi karşılar mı?
Düzenleme 3:Aslında 2.el ybr125esd düşünüyorum.. Ama temizini bulamazsam sıfır olarak alınabilecek alternatifleri araştırıyorum..
Ben denedim ve tavsiye etmem. Kesinlikle fiyatının motoru değil, ayrıca vitesler ters ve dört vitesli...
3Hilal
07 Ocak 2015, 14:15
Ben denedim ve tavsiye etmem. Kesinlikle fiyatının motoru değil, ayrıca vitesler ters ve dört vitesli...
Hero glamouru neden tavsiye etmiyorsunuz.. Malzeme kalitesinden dolayımı yada titreşiminden dolayı mı?
bu fiyat aralığında birde haojue da135s var.. Yanlız onun hakkında da pek bilgi yok..
figodayi
11 Ocak 2015, 11:43
ikisinide denedim kesinlikle haojue.
Hero glamouru neden tavsiye etmiyorsunuz.. Malzeme kalitesinden dolayımı yada titreşiminden dolayı mı?
bu fiyat aralığında birde haojue da135s var.. Yanlız onun hakkında da pek bilgi yok..
Motoru denerken hiç keyif almadım, iki sokak dönüp geldim. Titreşimi var ama abartılacak seviyede değil. Vites sistemi bile tek başına benim için almama sebebidir. Bu tarz vitesi olan motor alacak olsam Bajaj Boxer alırdım. En önemlisi de motor kesinlikle o fiyatı etmiyor. Gidip bayide inceleyin.
Haojue bundan çok daha iyi bir motordur. Fuara 45 gün kaldı, fuarı beklemeden motor almayın.
3Hilal
11 Ocak 2015, 21:49
Motoru denerken hiç keyif almadım, iki sokak dönüp geldim. Titreşimi var ama abartılacak seviyede değil. Vites sistemi bile tek başına benim için almama sebebidir. Bu tarz vitesi olan motor alacak olsam Bajaj Boxer alırdım. En önemlisi de motor kesinlikle o fiyatı etmiyor. Gidip bayide inceleyin.
Haojue bundan çok daha iyi bir motordur. Fuara 45 gün kaldı, fuarı beklemeden motor almayın.
Haklısınız hocam.. hero senetle motor sattığı için alternatifler arasına koymuştum.. Öğrenciyim ve martta motor almam lazım.. Hero almazsam son çare point motordan senetle bi ybr125esd denk getirmeye çalışacağım..
Benim anlamadığım konu neden 125cc 4 vitesli bir yatık motor tercih ettiler?
Çinlilerde bile kalkmaya başladı bu 4 vites yatık motor.(cup'lar hariç)
driversonic
04 Mart 2015, 15:02
Arkadaşlar hero da honda msx motoru mu var?
Teknik özellikler aynı görünüyor
Bilgisi olan var mı?
hero
http://www.heromotocorp.com/en-in/the-bike/glamour-61.html#specifications
honda
http://honda.com.tr/motosiklet/naked/msx-125-2015/teknik-ozellikler
biyeybaraküs
11 Mart 2015, 20:49
bu motorun reklamı Thriller ile beraber televizyonda yayınlanıyor bu gün gördüm
retox70
16 Nisan 2015, 01:34
Hero Glamour 2 kişi ekonomi aralığında 100 ml. Benzinle yaptığı yol. daha önce 9.6 km gibi değerlerde alındı. Standart stok ürün.
http://i10.photobucket.com/albums/a134/calmguy70/Deponu%20Esneeeeeeeeeet%20yakt%20tasarruf%20_zpslz rcleel.jpg
figodayi
10 Temmuz 2015, 13:29
kerameti kendinden menkul dedikleri bu herhalde. o kadar az yakıyorsa basın parayı bir üniversiteye başvurun, ilgili bölümden yakıt tüketimi hakkında geçerli/bilimsel bi veri alın da görelim. bir anlatın bakalım 100ml benzini nereye koyuyorsunuz.iki kişi kaç kilo? 45+45 kg mı? 95+95 kg mı? kaç km hız bu ekonomik aralık dediğiniz? Normal bi vatandaşın gideceği ortalama 50km/l siz de biliyorsunuz ki bu motosiklet hiç bir zaman 1 litre ile 84 km filan gitmeyecek. isterseniz 100 ml benzinle cambazlık yapacağınıza 5 litre koyun öyle cambazlık yapın bakın bir anda nasıl düşüyor menziliniz. bajaj bayisi de 72 km gidiyor 1 litreyle diyordu. denediniz mi dedim evet 1 litre koyduk arkadaş tam 72 km gitti dedi.(bak Allah'ın işine). başka bayiye gittim 45-50 km gidersin dedi motosikleti oradan aldım. Hasıl-ı kelam bu tür reklamlar insanı daha çok soğutuyor. Umarım dikkate alırsınız.
retox70
05 Kasım 2015, 11:43
kerameti kendinden menkul dedikleri bu herhalde. o kadar az yakıyorsa basın parayı bir üniversiteye başvurun, ilgili bölümden yakıt tüketimi hakkında geçerli/bilimsel bi veri alın da görelim. bir anlatın bakalım 100ml benzini nereye koyuyorsunuz.iki kişi kaç kilo? 45+45 kg mı? 95+95 kg mı? kaç km hız bu ekonomik aralık dediğiniz? Normal bi vatandaşın gideceği ortalama 50km/l siz de biliyorsunuz ki bu motosiklet hiç bir zaman 1 litre ile 84 km filan gitmeyecek. isterseniz 100 ml benzinle cambazlık yapacağınıza 5 litre koyun öyle cambazlık yapın bakın bir anda nasıl düşüyor menziliniz. bajaj bayisi de 72 km gidiyor 1 litreyle diyordu. denediniz mi dedim evet 1 litre koyduk arkadaş tam 72 km gitti dedi.(bak Allah'ın işine). başka bayiye gittim 45-50 km gidersin dedi motosikleti oradan aldım. Hasıl-ı kelam bu tür reklamlar insanı daha çok soğutuyor. Umarım dikkate alırsınız.
bu reklam değil yarışma ve servis aktivitesi . önce anla sonra yorum yap.Yakıt konusunda araç önemlidir ama kullanıcının kullanım alışkanlığı ve tarzıda önemlidir. bu aktivitede o konuda da bilgiler verilmişti. Yoksa motor kullanımında zor bişey yok, deney maymununa hangi düğmeye ne zaman basacağını öğretiyorsun uzaya gidiyor, aynı maymun motorda kullanabilir , klavyede yazıda yazabilir. yazılan yazıda anlamlı bişey çıkmazsa bilgisayarın suçu olmayabilir yani...
Bu daha çok 1 litre ile kaç kilometre giderden ziyade, 1 litre ile kaç kilometre gidebilir testi oluyor. TVS Scooty Pep+ da 1 litreyle 63 kilometre gidiyor diye reklam yapıyor (Hint reklamı), geçen gün birinin sahibiyle konuştum, basarsan 40 km, ekonomi modunda gezersen (ekonomi ve power ışıkları var, gaz tepkisine göre yanıyorlar) 55 kilometre gidiyor dedi. Uğraşırsan 63 gider ama normalde kimse o şekilde kullanmıyor. Hindistan'da en önemli kriter yakıt tüketimi olduğundan bunu ön plana çıkarıyorlar. Forumlarda falan adam 40 km/saat hızı geçmeden şu kadar gittim diyor. Bizde kimse o hızlarda kullanmaz. Bu arada tabi şu var, aynı testi 100 cc başka marka motorla da hatta Çin motoruyla denesinler bakalım ne çıkacak ?
GhostMoto
14 Ocak 2016, 03:14
Çok güzel bir video hazırlanmış.
https://www.facebook.com/ahmet.tezer.37/videos/905655156209079/?theater
stevejones
10 Mayıs 2016, 18:15
Su motor icin daha fazla yorum bulmak lazim cmtsi gunu birinde denk geldim konustum ayakustu 2 aydan fazla olmus memnunum dedi,2.motoruymus mondialden gecmis ve konforu hakimiyeti fiyatindan cok daha iyi diye konustu,genelde olumlu konuştu fakat toplasan 5 dk anca konusabildik.
namikcan
08 Aralık 2016, 18:08
heroda ücretsiz test sürüşleri var, istersen bayiye gidip motoru kendin deneyimleyebilirsin
stevejones
14 Ocak 2017, 21:05
az önce resmı youtube kanalında denk geldım , yavaslatılmıs hızda ızleyınce detaylar begenımı kazandı ozellıkle giriş seviyesi modele ragmen stoplar gayet güzel,kadranda da yenılemeye gıtmısler , umarım ülkemize gelir .Yeni başlayan için çinli de değil pahalıda değil herolar bu yuzden maıl yazdım bakalım gelecekmı.
.
https://www.youtube.com/watch?v=wZMetedUod0
:thumleft:
https://www.youtube.com/watch?v=XUVPF1vDyQE
stevejones
17 Ocak 2017, 19:49
:thumleft:
Evet şimdi bulduğum bir video..
Glamour 2017 de dik motor , euro 4 ve enjeksiyonlu olarak gelecek ülkemize,zaten yakıtı çok ekonomik bir modeldi enjeksiyonlu olunca muhtemelen sezonda 6 lira cıvarında olacak olan benzin açısından oldukça yüz gülderecektir.
03:58 den itibaren..
,
https://www.youtube.com/watch?v=OBpdS9ezOqs
stevejones
21 Ocak 2017, 21:27
Hero Türkiyeden mailime gelen cevaba göre , haziran temmuz gibi yeni glamour burda satışa sunulacak.
stevejones
24 Ocak 2017, 21:44
şimdi denk geldim..
Arjantinde Türkçe inceleme Hero Glamour Enjeksiyon
arka disk opsiyonuda olacağı söyleniyor.
:cat:
https://www.youtube.com/watch?v=gevRq6qfyQ8
namikcan
25 Ocak 2017, 09:31
ayrıca yenilenen glamourda start stop özelliğide eklenmiş, bu motor şimdi ilgimi çekmeye başladı :D
figodayi
28 Ocak 2017, 08:39
bu reklam değil yarışma ve servis aktivitesi . önce anla sonra yorum yap.Yakıt konusunda araç önemlidir ama kullanıcının kullanım alışkanlığı ve tarzıda önemlidir. bu aktivitede o konuda da bilgiler verilmişti. Yoksa motor kullanımında zor bişey yok, deney maymununa hangi düğmeye ne zaman basacağını öğretiyorsun uzaya gidiyor, aynı maymun motorda kullanabilir , klavyede yazıda yazabilir. yazılan yazıda anlamlı bişey çıkmazsa bilgisayarın suçu olmayabilir yani...
Aman Allah'ım yüz yılın kapağı olmuş, insan içine çıkamıyorum :-) tamam tamam servis etkinliği olsun. "hiç rastgele tuşlara basarak bir maymun Shakespeare'in Macbeth eserini yazabilir mi? bunun olma olasılığı 1/10 üzeri 218256 dır." filan diyeceksin sandım :-) kedicikli kanal mı seyrediyorsun sen de :-)
dyavol-77
28 Ocak 2017, 09:13
şimdi denk geldim..
Arjantinde Türkçe inceleme Hero Glamour Enjeksiyon
arka disk opsiyonuda olacağı söyleniyor.
:cat:
https://www.youtube.com/watch?v=gevRq6qfyQ8
Yeni modelin de (eskisi de aynı 4.vites)4 vitesli olacağı yazılımıydı?
retox70
28 Ocak 2017, 15:31
Aman Allah'ım yüz yılın kapağı olmuş, insan içine çıkamıyorum :-) tamam tamam servis etkinliği olsun. "hiç rastgele tuşlara basarak bir maymun Shakespeare'in Macbeth eserini yazabilir mi? bunun olma olasılığı 1/10 üzeri 218256 dır." filan diyeceksin sandım :-) kedicikli kanal mı seyrediyorsun sen de :-)
yaklaşık 2 sene sonra cevap verdiğine göre en azından son 2 yılın kapağı olmuş, kusura bakma amacım bu değildi..
2016 da en çok satılan 10 motosiklet içinde Glamour ilk beşte. Tr de çok satılmadı nedenleri var. Bu nedenlerden biride bu servis aktivitesinin konusuydu.
Sen kapağa değil söylenmek istenene odaklan bence.
http://www.autocarpro.in/analysis-sales/india-sales-motorcycles-november-2016-23030
figodayi
30 Ocak 2017, 16:01
yaklaşık 2 sene sonra cevap verdiğine göre en azından son 2 yılın kapağı olmuş, kusura bakma amacım bu değildi..
2016 da en çok satılan 10 motosiklet içinde Glamour ilk beşte. Tr de çok satılmadı nedenleri var. Bu nedenlerden biride bu servis aktivitesinin konusuydu.
Sen kapağa değil söylenmek istenene odaklan bence.
http://www.autocarpro.in/analysis-sales/india-sales-motorcycles-november-2016-23030
Birincisi, Hindistan satışı bunlar, dünyanın rağbet ettiği bir motor gibi algı oluşturmaya gerek yok,
İkincisi, Hero Splendor satış rakamı :2,01,100? adet mi? Hindistan'da kaçlık sayı sistemi kullanılıyor :-) çok ciddi bir çalışma gerçekten:-)
Üçüncüsü, mizaha evet ama maymunlu, imalı cümlelere hayır diyorum, hakarete gerek yok, yanlış bir şey yazdıysam düzeltebilirsiniz, ama iki seferdir yanlış anlaşılmaya sebep verecek paylaşım yapıyorsunuz. Örnek : Sanki motosikletiniz 1 litre ile 84 km. gidiyormuş gibi ,üç tane hint markasının karşılaştırmasını dünya çapında bir karşılaştırma gibi göstermeniz gibi, belki kasten yapmıyor olabilirsiniz (şahsi kanaatim bilinçli yaptığınız yönünde) lakin insanlar bu yorumları okuyarak ne zorluklarla biriktirdikleri paralarla karar veriyorlar, herkesin algısı farklı ve insanların yüzde doksanı sizin yazdıklarınızdan benim bu eleştirdiğim hususları anlayacak. Siz istediğiniz kadar aktivite deyin burada insanlar karar veriyor okuyarak. Mercedes firması arabasını yokuş aşağı salsa sonra 10 km.de 200ml. benzin tükettik dese sen ne dersin, erbakan hoca gibi "sizi gibi sahtekarlar sizi" demez misin? onlarda konuyu anlamadınız biz aktivite yaptık deseler ne düşünürsün. Mercedese yakışır mı? yakışmaz ama size çok yakışmış
retox70
30 Ocak 2017, 22:30
Birincisi, Hindistan satışı bunlar, dünyanın rağbet ettiği bir motor gibi algı oluşturmaya gerek yok,
İkincisi, Hero Splendor satış rakamı :2,01,100? adet mi? Hindistan'da kaçlık sayı sistemi kullanılıyor :-) çok ciddi bir çalışma gerçekten:-)
Üçüncüsü, mizaha evet ama maymunlu, imalı cümlelere hayır diyorum, hakarete gerek yok, yanlış bir şey yazdıysam düzeltebilirsiniz, ama iki seferdir yanlış anlaşılmaya sebep verecek paylaşım yapıyorsunuz. Örnek : Sanki motosikletiniz 1 litre ile 84 km. gidiyormuş gibi ,üç tane hint markasının karşılaştırmasını dünya çapında bir karşılaştırma gibi göstermeniz gibi, belki kasten yapmıyor olabilirsiniz (şahsi kanaatim bilinçli yaptığınız yönünde) lakin insanlar bu yorumları okuyarak ne zorluklarla biriktirdikleri paralarla karar veriyorlar, herkesin algısı farklı ve insanların yüzde doksanı sizin yazdıklarınızdan benim bu eleştirdiğim hususları anlayacak. Siz istediğiniz kadar aktivite deyin burada insanlar karar veriyor okuyarak. Mercedes firması arabasını yokuş aşağı salsa sonra 10 km.de 200ml. benzin tükettik dese sen ne dersin, erbakan hoca gibi "sizi gibi sahtekarlar sizi" demez misin? onlarda konuyu anlamadınız biz aktivite yaptık deseler ne düşünürsün. Mercedese yakışır mı? yakışmaz ama size çok yakışmış
boş konuşuyorsun, 100 ml. yakıt şişesi, boş karbüratör ile yapılmış km lerdir, gerçek rakamlardır, bu hindistanda hep yapılan bir aktivitedir, en iyi sonuç alana hediye verilir. hızlı gidersen daha fazla yakar, muadili motordan daha az yakacağı kesindir. hero bu nedenle hindistanda en çok satan motosiklet markasıdır, bu arada linkteki sayılar hintlilerin fazla rakam kullanmamak için kullandığı "lakh" diye bir birimle yazılmıştır. 1 lakh = 100.000. önce bir araştır,sor sonra aklınca laf sokmaya çalış..
figodayi
31 Ocak 2017, 21:10
boş konuşuyorsun, 100 ml. yakıt şişesi, boş karbüratör ile yapılmış km lerdir, gerçek rakamlardır, bu hindistanda hep yapılan bir aktivitedir, en iyi sonuç alana hediye verilir. hızlı gidersen daha fazla yakar, muadili motordan daha az yakacağı kesindir. hero bu nedenle hindistanda en çok satan motosiklet markasıdır, bu arada linkteki sayılar hintlilerin fazla rakam kullanmamak için kullandığı "lakh" diye bir birimle yazılmıştır. 1 lakh = 100.000. önce bir araştır,sor sonra aklınca laf sokmaya çalış..
1 lakh = 100000 olsun tamam, 2,01,100=? bu kaç hacı:-) neyse burası önemli değil,
ben diyorum ki motosikletiniz 1 litre ile 84 km. gidiyor mu gitmiyor mu onu söyleyin , 100 km de kaç litre tükettiğini bir söyleyin önce diyorum, siz biliyorsunuzdur kaç kilometre gittiğini ama yazamazsınız çünkü ybr / cbf ve sair motosikletlerle aynı yakıt tüketimi , anca 100ml. ile 8,4(lakh değil burası:-) ) km yazın siz , başka da bu motosikletleri dövebileceğiniz kriter yok tabi . Müsadenizle yazacağınız cevabıda tahmin edeyim; yakıt tüketimi kullanım koşulları, hava durumu vs.göre değişir falan filan. diyeceksiniz muhtemel fakat soruyu açayım istanbuldan ankaraya tek kişi (70-80kg) 75-80 km/s sabit hızla otobandan güneşli bir yaz günü gitse 100 km.de kaç litre yakıt tüketir yaklaşık olarak?? sadece bunu merak ediyorum teşekkürler.
spacetime
01 Şubat 2017, 13:40
start stop olayını motosiklette ilk kez duyuyorum, bu sizce nekadar sağlıklı olur?
kaan898
17 Şubat 2017, 23:18
start stop olayını motosiklette ilk kez duyuyorum, bu sizce nekadar sağlıklı olur?
hero bunu i3s diye sanırım splendor modelinde kullanıyo,okuduğum yorumlar olumlu fakat zannımca aküye ek yük bindirir mi diye düşünüyorum.Spacy alpha pcx gibi modellerde sanırım son 1.5 yıldır da mevcut ve sorunsuz.
namikcan
16 Mart 2017, 15:58
yeni sezonda enjeksiyonluları geliyormuş,4 vites ama düşük devirde maks torkunu verebiliyor. o zaman bu motor ortalama 2lt den fazla yakmaz diye düşünüyorum...
hakanalp95
03 Nisan 2017, 17:30
yeni sezonda enjeksiyonluları geliyormuş,4 vites ama düşük devirde maks torkunu verebiliyor. o zaman bu motor ortalama 2lt den fazla yakmaz diye düşünüyorum...
millet şimdi niye 5 vites yok falan diye çıkışır tamam olsa daha iyi ama bu motorun amacı belli,tapagaz gitmekten ziyade gezi tarzı motora binen,az yaksın güzel kaçsın diyen ve bunu yaparken de düşük devirdeki yuksek torkuyla az yakan bir motosiklet olması.Bence fiyata bakıldıktan sonra küçük şehirlerde alınıp yıllarca binilecek motor...
twona
10 Nisan 2017, 10:18
Arkadaşlar,
Şehir içinde kullanmak için Glamour almayı düşünüyorum fakat tüm araştırmalarıma rağmen bu modelle ilgili yeterli inceleme ve yorum bulamadım.Yabancı forumlardan edindiğim bilgiye göre Hindistanda en çok satan modellerden biriymiş ve yakıt olarak çok az yaktığı ve çok dayanaklı bir motor olduğunu okudum. Şimdi Glamour kullana arkadaşlara birkaç sorum olacak;
1-Motorda titreşim durumu nedir ve kaç km hızdan sonra fark edilir yada rahatsız edici düzeye ulaşıyor?
2- Motorun çekişi, ara hızlanmaları ve son sürati nedir?
3- Amortisörler sertmi yoksa yumuşakmı? Sele Konforu nasıl?
4- 100 km'de ortalama yakıt durumu nedir?
5- Motorun bakım aralıkları nedir?
6- Vites sıralınıçı ne şakilde? Mesela benim Boxer'da 4 vitesin hepsi Cub motorlar gibi sürekli aşşağıya doğru büyüyor, topukla da vites küçültüyorum.
7- Size göre artı ve eksi yönleri nedir bu motorun?
namikcan
11 Nisan 2017, 15:11
Arkadaşlar,
Şehir içinde kullanmak için Glamour almayı düşünüyorum fakat tüm araştırmalarıma rağmen bu modelle ilgili yeterli inceleme ve yorum bulamadım.Yabancı forumlardan edindiğim bilgiye göre Hindistanda en çok satan modellerden biriymiş ve yakıt olarak çok az yaktığı ve çok dayanaklı bir motor olduğunu okudum. Şimdi Glamour kullana arkadaşlara birkaç sorum olacak;
1-Motorda titreşim durumu nedir ve kaç km hızdan sonra fark edilir yada rahatsız edici düzeye ulaşıyor?
2- Motorun çekişi, ara hızlanmaları ve son sürati nedir?
3- Amortisörler sertmi yoksa yumuşakmı? Sele Konforu nasıl?
4- 100 km'de ortalama yakıt durumu nedir?
5- Motorun bakım aralıkları nedir?
6- Vites sıralınıçı ne şakilde? Mesela benim Boxer'da 4 vitesin hepsi Cub motorlar gibi sürekli aşşağıya doğru büyüyor, topukla da vites küçültüyorum.
7- Size göre artı ve eksi yönleri nedir bu motorun?
Gerçekten de hindistanın en iyi 125 liklerinden biri glamour her ne kadar 4 vites diye fazla ilgi çekmese debizim ülkede.Yenileri de enjeksiyonlu gelecek yaza doğru,en azından söylenen o.Titreşim konusu senin boxer kadar olmasa bile elbetteki mevcut ama 4 vitesli motorda 105-110 yaparım diye sıkarsan olacağı belli,80 e kadar rahatsız etmez zaten ondan sonrası bu motoru yorar.genel sele konforu rahat,amortisörler ise yumuşak sayılır.Bakım aralıkları tüm herolarda aynı diye biliyorum 3000 km yani ama emin değiilim.Ama fikrimce fiyatına göre alınacak en iyi motor hele ki enjeksiyonlu olursa...
stevejones
11 Nisan 2017, 15:50
Yeni versiyonu geçmiş sayfalarda paylaşmıştır ön arka disk ve kombine fren,enjeksiyon,startını stop özellikleri olacak,fakat yeni versiyon en az 6000 lira olacaktır.Ayrica bayilerde gelişi temmuz Ağustos olacak deniliyor.
Bu açıdan bakınca zaten çok az yakan bir motor olan glamourun enjeksiyonlu olmayanı almak çok büyük bir handikap değil yakıt açısından.
Yani depo başına 30 km daha fazla gidilecektir üç aşağı beş yukarı enjeksiyonlu model ile,ama halı hazırdaki glamouru bakarsak fiyatına ve bajaj boxera göre özellikle sele ve amortisör konforu bariz daha iyi,malzeme kalitesi,boya capaklari, birleşim noktalarına çok yakından detaylıca bakılırsa,glamorda daha temiz bir işçilik hemen kendini belli ediyor.
5000 liraya,5 yıl garantili,Çinli olmayan,sağlam hatta en büyük namı sağlamlık olan bir markadan 0 km motor alınıyor,bence yeterince cazip.
twona
12 Nisan 2017, 10:51
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Ben sıfır km 2015 model bir bayiden nakit 3850 tl fiyat aldım. Sanırım yakın zamnda alıp şehir içinde ve kısa gezilerimde kullanacağım. Aldıktan sonra dtaylı fotoğraf ve izlenimlerimi aktarırım.
namikcan
12 Nisan 2017, 11:52
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Ben sıfır km 2015 model bir bayiden nakit 3850 tl fiyat aldım. Sanırım yakın zamnda alıp şehir içinde ve kısa gezilerimde kullanacağım. Aldıktan sonra dtaylı fotoğraf ve izlenimlerimi aktarırım.
hayırlı uğurlu olsun ,resimleri ve yorumları bekliyor olacağız...
spacetime
18 Nisan 2017, 16:26
vitesler böyle olması lazım
http://i.hizliresim.com/9QA5Do.png
furkan24
10 Mayıs 2017, 11:31
hocam son durum nedir,izlenimlerin nasıl?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO