PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hem danışma hem tanışma

salvadorali
24 Nisan 2014, 13:16
Herkese merhabalar.

Ben (maalesef) İstanbul'da yaşayan ve çalışan biriyim. Motosiklete de sadece scooter bazında küçük yerleşim merkezlerinde ara sıra binmiş ve kullanmış biriyim. İstanbul'da artık araba kullanmanın Çin işkencesinden farksız olduğunu anladığım için öncelikle bir A2 ehliyet ardından da motosiklet alma peşindeyim. Fakat tabii ki ilk defa motor sahibi olmaya aday biri olarak bazı endişelerim ve meraklarım var. Bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Endişe duyduğum konu malumunuz otomobil kullanıcılarının motosikletlilere olan saygısızlığı. Onları çoğu zaman yok saymaları. Güvenlik konusunda özellikle İstanbul trafiği ne durumdadır sizin açınızdan? Bir de tecrübesiz bir sürücü olarak hemen motorla trafiğe çıkmak doğru mudur? Değilse izlenmesi gereken yol nedir?

Merak ettiğimse motorlar ve modelleri. Ben hafif irice bir insanım :) 115 kilo civarında geziyorum. Boylucayım da. Bu sebepten hafif kalıplı bir motor alsam acaba daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Fakat o zaman da trafikte rahat ilerleyememe handikapı ortaya çıkar mı? Bu konuda da fikirlerinizi merak ediyorum.

Aranıza yeni katılmış bu kardeşinize yardımcı olursanız gerçekten çok minnettar olurum :)

Herkese saygılar ve sevgiler.

babaAkar
24 Nisan 2014, 13:22
Hoşgeldiniz Bütçeniz ne kadar?

salvadorali
24 Nisan 2014, 13:45
10 bin diyebiliriz. Belki biraz daha üstüne çıkılabilir.

cece89
24 Nisan 2014, 13:51
Eğer tek başınıza kullanacaksanız honda pcx şehir içi kısa mesafelerde işinizi görecektir.Üzerine ekipman alacak paranızda kalır
Eğer vitesli kullanayım ileride daha büyük ve güçlü motor kullanırım düşünceniz olacaksa 125cc lik vitesli motorlara bakabilirsiniz..

115 kilo 125lik motor içinde çok sıkıntı yaratmayacaktır ama boyunuz uzun ise motoru satın almadan önce oturuş pozisyonunuzu rahatlığını kontrol etmenizi öneririm.

Hayırlısı olsun

yavuzk2004
24 Nisan 2014, 14:28
Merhaba salvadorali. trafik dediğin gibi birçok saygısız sürücüyle dolu. Sürekli takipte olmalı ve araçların ne yapacağını önceden sezmen gerekiyor. Bu araç beni sıkıştıracak, kavşaktaki araç önüme fırlayabilir, önümdeki taksi bir anda sağa yolcu almak için kırabilir gibi düşüncelerde bulunman gerekli. Bunlar tabiki araba kullanırkende yapılıyor fakat motorda arabada verdiğin dikkatin 3-4 katını vermelisin. Mutlaka koruma kıyafetleri kullanmalısın ve başlangıç için bir eğitim almanı öneririm.
Motor tavsiyesi olarak da vitesli düşünüyorsan, honda cbf, yamaha ybr gibi; scooter düşünüyorsan büyük tekerlekli yamaha xenter, şekil bir şey istiyorsan vespa tavsiye ederim.:)

agrasiwe
24 Nisan 2014, 14:36
direk başlayacağın tek motor tavsiyem bütçene ve boyuna göre SYM wolf 250 olur, araştırın sağlam ve torklu makine olduğunu görürsünüz, scooter ile felan uğraşmayın, zaten vitesli kullanınca scooter kullandığınız için kendinize kızarsınız :)

salvadorali
24 Nisan 2014, 14:45
Ben arabada bile vites sevmediğim için scootera daha sıcak bakıyorum :) Ama genelde motor alıcaksam vitesli almam gerektiğini söylüyorlar. Söylediğiniz tüm motorlara bakıcam :) Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

yavuzk2004
24 Nisan 2014, 14:53
Ben arabada bile vites sevmediğim için scootera daha sıcak bakıyorum :) Ama genelde motor alıcaksam vitesli almam gerektiğini söylüyorlar. Söylediğiniz tüm motorlara bakıcam :) Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Motoru zevk için kullanacaksan vitesli motor daha uygun tabi ama işe gidip gelmek ve günlük kullanım için kullanacaksan scooter, vitesle uğraşmama derdi ( gaz fren ) zincir temizleme yağlama derdi olmaması ve eşyalarını koyabileceğin bir bagajı olması sebebiyle çok daha uygundur ve pratiktir.

Kolay gelsin:)

fofer
24 Nisan 2014, 15:15

Yamaha X-City 250. Seri, güçlü, konforlu ve yapılı bir makina. Tavsiye edilir.

salvadorali
24 Nisan 2014, 15:42
X-Max 250'yi gördüm şimdi hoşuma gitti. Aynı ayarda mıdır?

salvadorali
28 Nisan 2014, 14:42
Evet bu kez kıyas için yazıyorum. Yamaha XMAX 250, X CITY 250 ve Piaggio X EVO 250 arasında kalmış bulunmaktayım.. Ne dersiniz? Fazlaca kararsızım.. Lütfen yardımcı olun.

hasanrs
28 Nisan 2014, 14:54
Hiç düşünme x max 250 al. İkinci el ve yedek parça olayını da düşün. Yamaha Türkiye'de oturmuş bir firma. X City biraz daha küçük bildiğim kadarıyla. Scooter da bagaj ve büyüklük işe yarıyor. Otobanda seni kurtarır. Uzun süre araba kullandıysan bir kaç haftada trafiğe girersin.

Bende senin gibi düşünüp asya aldım ama şimdi düşünüyorum da x max, xciting olurdu...

salvadorali
28 Nisan 2014, 14:58
Hiç düşünme x max 250 al. İkinci el ve yedek parça olayını da düşün. Yamaha Türkiye'de oturmuş bir firma. X City biraz daha küçük bildiğim kadarıyla. Scooter da bagaj ve büyüklük işe yarıyor. Otobanda seni kurtarır. Uzun süre araba kullandıysan bir kaç haftada trafiğe girersin.

Bende senin gibi düşünüp asya aldım ama şimdi düşünüyorum da x max, xciting olurdu...

Bir tanıdığım scooterı en iyi italyanlar yapıyor. Konfor bakımından Piaggio daha iyi dedi. O kafamı karıştırdı. X City için de satış temsilcisi aralardan daha iyi sıyrılabileceğimi söyledi. Çünkü gidonla kafası tamamen dönebiliyor. XMAX te sabit. Ama Xmax de hız aldığında oturaklı ve sarsılmazdır dedi. Bi türlü karar veremiyorum..

hasanrs
28 Nisan 2014, 15:18
salvadorali şu anda tam senin durumundayım. Scooter olayını tecrübe ediyorum. Bence şehir içinde scooter ile önemli bir sorun yaşanmıyor. En fazla bir kaç dakika fazla bekliyorsun ışıklarda sıyrılmak için. Ama sen şimdi tecrübe edinip güven gelince diyeceksin ki çıkayım biraz gezeyim. Otobana, E5 e çıkacaksın o zaman yüksek hızda oturaklı bir motorun seni nasıl rahatlattığını anlayacaksın. Benim motor 95 km/h ye çıkıyor ama yetmiyor. Hızlı ve yolu tutan bir scooter lazım... Aldığımdan beri iki defa riva yaptım en çekindiğim yer kozyatağı kavacık sapağı! Bunları dikkate al. Ayrıca motorların internette malum sitede yol performansını gösteren videoları var. Onları izle...

salvadorali
28 Nisan 2014, 15:57
salvadorali şu anda tam senin durumundayım. Scooter olayını tecrübe ediyorum. Bence şehir içinde scooter ile önemli bir sorun yaşanmıyor. En fazla bir kaç dakika fazla bekliyorsun ışıklarda sıyrılmak için. Ama sen şimdi tecrübe edinip güven gelince diyeceksin ki çıkayım biraz gezeyim. Otobana, E5 e çıkacaksın o zaman yüksek hızda oturaklı bir motorun seni nasıl rahatlattığını anlayacaksın. Benim motor 95 km/h ye çıkıyor ama yetmiyor. Hızlı ve yolu tutan bir scooter lazım... Aldığımdan beri iki defa riva yaptım en çekindiğim yer kozyatağı kavacık sapağı! Bunları dikkate al. Ayrıca motorların internette malum sitede yol performansını gösteren videoları var. Onları izle...

Bunu dikkate alıcam :) Teşekkür ederim.

Garip
28 Nisan 2014, 16:01
ben de 1.96 105 kg ım.

sana tek tavsiye edebileceğim moturdur..alırsan eger çok seveceğini garanti edebilirim..

tavsiyem 2.el temiz bi tane alman. sıfırları çok pahalandı.

bu da motoru incelediğim rapor

http://www.motosiklet.net/forum/scooter-maxi-scooter/118634-sym-gts-evo-250i-*detayli-inceleme-yeni-motorum.html

salvadorali
06 Mayıs 2014, 16:32
Kısmetse 17 Mayıs'ta sınava giricem :) Bakalım inşallah ondan sonra da motoru alıcam. Ve sanırım Yamaha X MAX 250 alıcam. İkinci el piyasasını düşünüyorum yedek parçasını falan. O sebepten sanırım Yamaha :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------

Bu arada ehliyet sınavı için verebileceğiniz bi taktik var mı? :) Bi de ben hiç vitesli kullanmadım umarım iki derste çözerim.

ectuna
06 Mayıs 2014, 16:59
x-max yada x city
bütçeye göre abs lisi de var.

Sadık1453
06 Mayıs 2014, 18:05
Atıcam kendimi masadan aşağıya. Yine boy kilo melesi.

Öncelikle hoş geldin.

1. Boy ve kilo na göre motor arama acemiliğini atana kadar alışabileceğin ve seni riske atmayacak hatalarını tolere edebilecek bir motorla başlanı tavsiye ederim.

2. Tüm otomobil sürücülerini böyle görmemeni tavsiye ederim. Çünkü bu iş biraz algı ile ilgili. Yaşayan tüm canlılar genellikle kendinden büyük yada onlar için tehlike arz edecek olan şeyleri fark eder ve tedbir alır. Daha küçük ve kendisi için tehdit oluşturmayan şeylere pek dikkat etmez. Tr kamyonu, kamyon kamyoneti, kamyonet küçük minibüsleri, minibüsler araçları, araçlarda motosikletleri fark edemeyebilirler. Çalıştığınız şirkette asansörden inen 7-8 kişinin arasında genel müdürünüzü yada birim müdürünüzü daha hızlı algılamanız gibi düşünebilirsiniz. Çoğu insan da bu etki vardır. Bu nedenledir ki eğer bir yakını yada kendisi motor kullanmıyorsa çok dikkat etmez aklına gelmez görmez. Diğer taraftan da bizim camiamızdaki kötü örnekler de cabası.

Tüm bunların ışığında kesinlikle eğitim almalısın ve tüm ekipmanların üzerinde değilse bırak binmeyi motorunun üzerinde poz bile verme. Artık beni eğitim kurumlarından % payı alıyor zannedecekler arkadaşlar ama inanın kimseden bir karım yok. Tek karım bir kişi daha eğitim alırda nitelikli ve güvenli sürüşü öğrenirse riskleri azalttığı için sevincimdir.

Bu nedenle bütçenize ve zevkinize uygun bir başlangıç motoru seçip uygun şartları oluşturup BİSMİLLAH diyip başlamanızdır.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

salvadorali
12 Mayıs 2014, 12:43
Evet XMAX 250'nin siparişini verdim. Ay sonunda hem ehliyetimi hem de motorumu almış olucam kısmetse :) Sınav haftaya. Ama korktuğum gibi değilmiş vites olayı. Sanırım ehliyeti alabileceğim. Herkese verdikleri fikirler için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Motor geldiğinde deneyimlerimi aktaracağım :)

dovahhkin
15 Mayıs 2014, 19:07
10tl bütçeye 2.el temiz bir ''SUZUKİ BURGMAN'' yaş ve modele takılmayın Burgman başkadır. kilonuzuda gayet iyi götürür en önemlisi konforlu olursunuz.
125 cc evet pratiktir ama kendimden pay biçersek konforlu değildir boy kilo bakımından.

hayırlısıyla beninm düşüncem bu yönde.

:)

salvadorali
06 Haziran 2014, 14:24
Çıldırıcam yahu! Ne yamahaymış! Sırada bekliyoruz alalım diye! Fikrimi değiştiricem nerdeyse artık. SYM ve Burgman'a bakmaya başladım.. Ama napsam bilemedim..

salvadorali
07 Haziran 2014, 19:44
Bu kadar marka sayıp sonunda Sym Joymax 250 2014 kasa almaya karar verdim desem dayak yer miyim? :D

fabialife
07 Haziran 2014, 21:12
hayırlı olsun sym sağlam motordur

gargamel
19 Haziran 2014, 10:26
Ben SYM kullandım. Gerçekten motosiklette malzeme-performans kalitesini hissetmek istiyorsanız, xMax 250 yi tercih ederdim sizin yerinizde olsam. Veya tipi hoşunuza giderse Piaggio xEvo 250 de olabilirdi.