Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 180 Z-One Kullanıcıları/Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
poyraz__
24 Aralık 2014, 20:36
motor yağsız kaldığı için krank kırdığı için garantiye girmez adam dicek "bakımlarını da yaptırsan da sen binmeden yağını suyunu kontrol edeceksin her ihtimale karşı yağsız kullanmıcaktın diye " üzgünüm ama bence girmez
Seko
24 Aralık 2014, 23:08
Merhaba arkadaşlar ben motoru 6 aydır kullanıyorum herşeyinden memlundum ancak motorum dun kırank kestı ben herzamanki gibi kullanıyordum ve bakımlarını aksatmadan yaptırdım castrol marka yağ kullandırttım motoru devırsız kullanmadım neyın ne olcagını bılıyorum tek gozumden kacan olay motorun anlamadıgım seklıyle ben 2 bın km de bir bakımlarını yaptırıyorum motorum 6.400 de krank kırdı her 2 bın km de yag degıstı hıc eksıltmıyordu ancak son degıstıgınde problem yoktu sonra motor yag gostergesınde yag goremedım cubuguna bakıyorum gozukmuyor her seferınde motor yan duruyordur veya sıcaktır dıyerek gozukmuyor dıyerek onemsemedım ve kullanmaya devam ettım bakımdan bakıma yağı kontrol edılıyor dıye önemsemedım ve buyuk ıhtımal motor yağsız kaldıgı ıcın kırank kırdı sımdı burda benım sucum varmı mondıal servisine gidiyorum hep kırank kırılması garanti kapsamına gırıcekmı
Devirsiz kullanmıyorum derken herhalde ibreyi sonuna kadar dayayarak sürmüyordunuz değil mi ?
42oguzhan42
25 Aralık 2014, 10:56
peki kırank kıran bır motor yapıldıkdan sonra eskisi gibi olurmu yakıtı gidişi eskisi gibi olurmu ? ayrıca aklınızda bulunsun kırank kırılımlarında eger garanti dışı yaptırıcaksanız 500 600 lırayı gozunuzden cıkartın
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------
motoru alırken bana ders vermediler yağı söyle kontrol edılır eksılırse ılave et tarzında o yuzden ben anlamam yağdan mağdan alır benzın koyar kullanırım bakım zamanı gelincede bakıma götürürüm düşüncesi olamaz mı yanı garanti ne için var biz bilincli olursak zaten sorun cıkmaz ki garantiyede gerek kalmaz ? motoru alırken fabrıkadan benım görevim benzin koyup yoluma gitmek ve her bakım zamanı bakımına bakım yaptırıp yola devam etmek değilmidir ? yok yağımı eksilmiş yok sumu cıkmıs yok bumu var ben bunlarlamı ugrasıcam sıfır motor alıyorum?
-seyyah-
25 Aralık 2014, 16:46
kırank kırılması zannımca kullanıcı hatasıyla alakalı değil. tabi çok hızlı giderken vitesi iyice düşürüp aşırı motor freni yapmak gibi eylemlerle kullanıcı da kırabilir ancak bahsettiğiniz kadarıyla siz kullanmayı yeteri kadar biliyorsunuz. Bunun haricinde 2000 km de bir yapılan değişen yağın 20.000 km dayanması gerekiyormuş yani siz yağını bakımı geldiğinde değiştirmezseniz bile çok fazla eksilmemesi gerekiyor. Eksilmişse ki olmuş, motordaki bir arıza sebebiyledir. Motordaki arıza sebebiyle oluşan zararın tazmini de garanti kapsamında değerlendirilmelidir. Tavsiyem, servise gidin, garanti kapsamında yaptırın. Kabul etmezlerse Mondial Müşteri hizmetlerini arayın. Durumu izah edin. Yardımcı olurlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
poyraz hocam,
servisçi vatandaş bu şekilde yaklaşabilir tabi ama bunun hukuki bir hükmü olduğunu sanmıyorum. Çünkü bakımlarını yaptırmış arkadaş. Bakımlarda arıza varsa tespit edilip onarılmalıydı. Yoksa, motor neden yağ eksiltti? Bu sebeple bu tarz durumlarda servisçi ile anlaşmanız bazen pek mümkün olmuyor. Hemen arayıp müşteri hizmetlerine durumu bildirmek ve servisçinin yaklaşımından bahsetmek lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------
Geçmiş olsun. Ben kendim 1000 km'de bir yağ değişimi yaptırıyorum motoruma. Garanti kapsamıyla alakalı bir bilgim yok.
Sizlerin motorlarında da vites geçişlerinde sıkıntı var mı? Özellikle boşa geçerken tam girmiyor.
Hocam benim motor şuan 4700 kmde. Sadece ikinci viteste problem yaşıyorum. Vites iyi geçmiyor herhalde. Bir de sadece vitesi birden ikiye yükselirken oluyor. Problem şöyle: Vitesi birden ikiye yükseltiyorum. Sonra bir kaç metre ikide gidiyorum. Sonra tak, kendini boşa alıyor. Bazen trafikte problem oluyor. Servise götürdüm dün. Bir bindi geldi. Havalar soğuk. Motor soğukken olur öyle. Yağ soğuyunca akışkanlığı azaldığı için oluyordur, havalar ısınınca düzelir dedi.
42oguzhan42
25 Aralık 2014, 21:02
teşekkürler beni gerçek anlamda anladınız bu hepinizin başına gelebilir....
kdiner
25 Aralık 2014, 21:45
kırank kırılması zannımca kullanıcı hatasıyla alakalı değil. tabi çok hızlı giderken vitesi iyice düşürüp aşırı motor freni yapmak gibi eylemlerle kullanıcı da kırabilir ancak bahsettiğiniz kadarıyla siz kullanmayı yeteri kadar biliyorsunuz. Bunun haricinde 2000 km de bir yapılan değişen yağın 20.000 km dayanması gerekiyormuş yani siz yağını bakımı geldiğinde değiştirmezseniz bile çok fazla eksilmemesi gerekiyor. Eksilmişse ki olmuş, motordaki bir arıza sebebiyledir. Motordaki arıza sebebiyle oluşan zararın tazmini de garanti kapsamında değerlendirilmelidir. Tavsiyem, servise gidin, garanti kapsamında yaptırın. Kabul etmezlerse Mondial Müşteri hizmetlerini arayın. Durumu izah edin. Yardımcı olurlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
poyraz hocam,
servisçi vatandaş bu şekilde yaklaşabilir tabi ama bunun hukuki bir hükmü olduğunu sanmıyorum. Çünkü bakımlarını yaptırmış arkadaş. Bakımlarda arıza varsa tespit edilip onarılmalıydı. Yoksa, motor neden yağ eksiltti? Bu sebeple bu tarz durumlarda servisçi ile anlaşmanız bazen pek mümkün olmuyor. Hemen arayıp müşteri hizmetlerine durumu bildirmek ve servisçinin yaklaşımından bahsetmek lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------
Hocam benim motor şuan 4700 kmde. Sadece ikinci viteste problem yaşıyorum. Vites iyi geçmiyor herhalde. Bir de sadece vitesi birden ikiye yükselirken oluyor. Problem şöyle: Vitesi birden ikiye yükseltiyorum. Sonra bir kaç metre ikide gidiyorum. Sonra tak, kendini boşa alıyor. Bazen trafikte problem oluyor. Servise götürdüm dün. Bir bindi geldi. Havalar soğuk. Motor soğukken olur öyle. Yağ soğuyunca akışkanlığı azaldığı için oluyordur, havalar ısınınca düzelir dedi.
Mondialin tüm vitesli motorları bu şekilde bunun soğukla ilgisi yok, debriyajı kendinize göre ayarlayın bakın viteslerin ne kadar rahat geçtiğini ve vitesin boşa düşmesi de normal sert vites geçirmeyi deneyin.
-seyyah-
26 Aralık 2014, 00:55
Ilk baslarda ki yaza denk geliyor, bir problem yasamiyordum vitesle alakali. Problem kisa denk geldigi icin mantikli gelmisti. Daha sert deneyecegim artik. Tesekkurler.
poyraz__
26 Aralık 2014, 23:40
poyraz hocam,
aynı dediğin şey benim de başıam geliyor ama ybr ile kurye olarak çalışıyorum usta haklı soğuktan bence cünkü hava iyiyken oyle bir sorun yapmıyor hava soğukken bir de siparis gelnce motoru ısıtmadna dırek gazladığımız ıcın yapıyor herhal
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
beyler bu işlerden anlayna tecrübeli biri cevaplasın lütfne motora custom ypmk ıstıorm ama ebayda marka model bısye ckmıyor zongshen dıe arattım gene cıkmıyor bunun fren ve debrıyaj manetı baska hangı motorla uyar sızce o sekılde aratayım mesela ybf cbf yada honda cbr250 fln ozellıkle cbr 250 ıle aynı gıbı geldı manetler ama emın değilim bir de gidon topuzu
-seyyah-
27 Aralık 2014, 02:10
aynı dediğin şey benim de başıam geliyor ama ybr ile kurye olarak çalışıyorum usta haklı soğuktan bence cünkü hava iyiyken oyle bir sorun yapmıyor hava soğukken bir de siparis gelnce motoru ısıtmadna dırek gazladığımız ıcın yapıyor herhal
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
beyler bu işlerden anlayna tecrübeli biri cevaplasın lütfne motora custom ypmk ıstıorm ama ebayda marka model bısye ckmıyor zongshen dıe arattım gene cıkmıyor bunun fren ve debrıyaj manetı baska hangı motorla uyar sızce o sekılde aratayım mesela ybf cbf yada honda cbr250 fln ozellıkle cbr 250 ıle aynı gıbı geldı manetler ama emın değilim bir de gidon topuzu
haa evet. servisçi de öyle söylemişti. Yani motoru çalıştır, bir dakika falan bekle, ısınsın sonra bin demişti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------
Bir de usta kışlık yağdan bahsetti. İstersen al gel değiştireyim dedi. Daha ince bir yağmış. Numarasını söyledi ama hatırlamıyorum. Kışın fazla binmediğimiz için ihtiyaç duymadım ben.
poyraz__
10 Ocak 2015, 21:18
beyler motorun arka amortisör fazla sert ya benim bay canımı sıkmaya başladı bu durum ybrnin amortisörünü görünce kurye olarak çalıştığım motorda kendi motorumunki çok sert geldi bunu bir çaresi yok mu ybr amortisörü alıp buna taksam yada başka bir motorunkini taksma olmaz mı arka amortisör için konuşuyorum
delibaşşş
22 Ocak 2015, 03:03
1. sayfadan 24. sayfaya kadar okudum yaşım 19 olmasına rağmen vede yaklaşık olarak 1.5 yıldır motor kullanmama rağmen benden büyük abilerimden daha fazla bilgiye sahibim. servislerden genel olarak şikayet varmış abiler öyle her söylenene inanmayın her denileni yapmayın azcık diş gösterin devir kazıklama devri olmuş . millet geçirecek yer arıyor. burda okadar çeşitli yorumlar okudumki çok şaşırdım yeminle. motora binmeyi seviyorsan bu motor 1000 liralık da olsa 50000 liralıkda olsa her aklına geldiğinde yağına suyuna benzinine bakacaksın yok garantisi var yok servise gittim demiyceksin kul yapımıdır bozulabilir. yolda kalma riskini minimuma indirmek için özen göstereceksiniz bakacaksınız gerekirse azcık harçlık vereceksiniz :D. motor aşktır bir sevdadır herkes motorcu olamaz. ben kendim cg model yapma 200 cc motor kullanıyorum.200 cc orjinal olmayınca sıkıntılar olabiliyor ama hız ve gücü sevdiğimden ötürü katlanıyordum taki subap pistonu delene kadar evet yanlış değil subap pistonu delmiş ve kırılmış 300 liralık bir masraf var ve silindir ve kapağını kopmle sıfırlayıp satıcam artık sıkıldım çünkü. 180 one-s yazın çalışırken gittiğimiz bir iş yerinde gördüm ve hayran kalmıştım. aklımda apache ve bu motor var kısmetse benim cg yi satıcam ve üstüne para koyup sıfır veya ikinciel temiz birşey bulursam alıcam. gerek motor sürmeyi gerek tamir etmeyi sevdiğim için motorcu tanıdıkları gider ve tamr ederken yardım ederim izlerim işi öğrenirim ilerde kısmet olursa kendi motor tamirci servisimi açıcam işini helal yapanından. bir sürü şeyler yazdım sonuca bağlıyayım önümğzdeki aylarda motor alıcam kısmetse ve halen kararsızım dediğim her iki motoruda kullanmış birisi varsa bu konuda beni aydınlatsın artılar ve eksiler olarak çünkü iki motoruda kullanma gibi bir şansım olmadı almadan da olmaz diye düşünüyorum çünkü kendi malım olmayınca tedirgin olurum ve kimsenin ne motorunu kullanırım nede artçı yolcusu olurum. çindir kötüdür demeyin. artık herşey çin her nekadar kabul etmeseenizde :D cevaplarınızı bekliyorum saygılar. motosiklet kavramı altında sorularınız olursa yardımcı olmak isterim fakat model sorusu sormayın çünkü mekanik bilgim var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------
amasör konusuna gelirsek gazlı veya normal farketmez her amasör belli ölçülerde yumuşatılır veya sertleştirilir iyi bir ustaya giderseneniz halledilir. kendiniz yapmaya çalışmayın orantısız veya yanlış ayar yaparsanız tekerde şaside eğilme yamulma olabilir uzun sürede olur hemen farkedilmez. bir şey sormak istiyorum uzun süredir kullanan abiler amasörün yanındaki tüpte yağ lekesi sızıntı gibi birşey gördünüzmü bir abim gazlı amasörlerde zamanla yağ kaçırma olur demişti.
42oguzhan42
23 Ocak 2015, 11:36
motorum 1 ayı geçti hala serviste ve parca bekliyor hala bir sonuc a ulaşamadık mondial servisi sıfır hiç calısmıyor sız sız olun garantiden parca beklemeyın 1 ayı gecıktır motor sökük bir şekilde parca bekliyor fabrikadan :pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr:::ranntign::ra nntign::ranntign::ranntign::ranntign::ranntign::ra nntign::ranntign
delibaşşş
23 Ocak 2015, 22:17
motorum 1 ayı geçti hala serviste ve parca bekliyor hala bir sonuc a ulaşamadık mondial servisi sıfır hiç calısmıyor sız sız olun garantiden parca beklemeyın 1 ayı gecıktır motor sökük bir şekilde parca bekliyor fabrikadan :pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr:::ranntign::ra nntign::ranntign::ranntign::ranntign::ranntign::ra nntign::ranntign
mondial normalde fazla geciktirmez hızlı çalışır servisinde sıkıntı olabilir servise baskı yap olmadı başka servise git.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
mondial normalde fazla geciktirmez hızlı çalışır servisinde sıkıntı olabilir servise baskı yap olmadı başka servise git.
krank bekliyodun dimi sen krangınla ilgili bi sıkıntı vardı formda yazmıştın.
42oguzhan42
25 Ocak 2015, 02:13
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
krank bekliyodun dimi sen krangınla ilgili bi sıkıntı vardı formda yazmıştın.
evet malesef
delibaşşş
26 Ocak 2015, 02:52
kimseden ses çıkmıyor motorlar ne durumda
-seyyah-
28 Ocak 2015, 01:57
Bugün motosikletimle kaza yaptım arkadaşlar. Kırmızı ışıkta bekleyen Broadwaye arkadan çarptım. Motorun ön çamurluk tarumar oldu. Sağ ayna kırıldı. Ön siperlik çıktı ama sağlam kaldı anlamadım. Olay şöyle oldu. Seyir halindeyken ileride kırmızı ışıkta bekleyen arabaları gördüm. Sonra biraz dalgınlığıma geldi. Çok aşırı hız da yapmıyordum ama vites göstergesiyle alakalı bişeylerle ilgilendim. Kafamı kaldırdığımda bekleyen araca az bir mesafe kalmıştı. Hemen frene sarıldım tabi. Baktım duracak gibi değil. İyice yüklendim. Yine yeteri kadar yavaşlamadı. 1 metre kala falan artık ne varsa asıldım frene. Ee tabi yollar da çamur deryası. Motor kaydı. Arka tampona biraz yatık çarptım. Kaskın bir yere çarpımından, ayağa kalkmış bir şekilde "Abi sizin tampon çatladı, bunu halledelim." sözleri arasında neler olduğunu tam olarak bilmiyorum. Çenemde hafif bir açılma var. Kaskın klipsi yaptı galiba. Bir de göğsümde sonradan hafif bir sızı oluştu, bir yere çarpmış olmalıyım. Onun haricinde iyiyim Allah a şükür. Dikkatli olun :)
almpoz
28 Ocak 2015, 02:46
röntgen çektirin ilerde sorun olabilir.Ben arabaya çarptığımda bacağımdan darbe almıştım morardı gittim doktora şükür birşeyim yokmuş aman diyim birşey olmadı dersiniz yaşlandıkça çıkar acısı benden söylemesi.
-seyyah-
28 Ocak 2015, 19:18
röntgen çektirin ilerde sorun olabilir.Ben arabaya çarptığımda bacağımdan darbe almıştım morardı gittim doktora şükür birşeyim yokmuş aman diyim birşey olmadı dersiniz yaşlandıkça çıkar acısı benden söylemesi.
uyarınız için teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------
Arkadaşlar elinde sağ ayna, ön çamurluk vb. gibi yedek parça olanlar var mı? Ya da bunları çıkma temin edebileceğimiz bir yer?
delibaşşş
29 Ocak 2015, 02:21
Bugün motosikletimle kaza yaptım arkadaşlar. Kırmızı ışıkta bekleyen Broadwaye arkadan çarptım. Motorun ön çamurluk tarumar oldu. Sağ ayna kırıldı. Ön siperlik çıktı ama sağlam kaldı anlamadım. Olay şöyle oldu. Seyir halindeyken ileride kırmızı ışıkta bekleyen arabaları gördüm. Sonra biraz dalgınlığıma geldi. Çok aşırı hız da yapmıyordum ama vites göstergesiyle alakalı bişeylerle ilgilendim. Kafamı kaldırdığımda bekleyen araca az bir mesafe kalmıştı. Hemen frene sarıldım tabi. Baktım duracak gibi değil. İyice yüklendim. Yine yeteri kadar yavaşlamadı. 1 metre kala falan artık ne varsa asıldım frene. Ee tabi yollar da çamur deryası. Motor kaydı. Arka tampona biraz yatık çarptım. Kaskın bir yere çarpımından, ayağa kalkmış bir şekilde "Abi sizin tampon çatladı, bunu halledelim." sözleri arasında neler olduğunu tam olarak bilmiyorum. Çenemde hafif bir açılma var. Kaskın klipsi yaptı galiba. Bir de göğsümde sonradan hafif bir sızı oluştu, bir yere çarpmış olmalıyım. Onun haricinde iyiyim Allah a şükür. Dikkatli olun :)
geçmiş olsun kardeşim. aman deyim dikkat et motor kullanmak dalgınlığa gelmez baktın kafan dalgın dur bir yerde az dinlen kafanı topla yola devam et yoksa her zaman bu kadar şanslı olamaya bilirsin. allah korumuş vallahi. tekerin düz bassın geçmiş olsun tekrardan.
-seyyah-
29 Ocak 2015, 15:39
Çok teşekkür ederim. Çok haklısın, dalgınken seyahate devam etmemek lazım. Ders olmuştur inşallah.
beyaztilki
10 Şubat 2015, 11:51
Mart 2014 de Mondial 180 Z-One aldım. Anladığım kadarıyla , milletin aklında çin malı ürünler hakkında soru işareti oluşuyor. Tabi bunda çoğu kimse haklı. bazı şeyleri gördüğüm kadarıyla açıklamaya çalışayım.
Motor gerçekten iyi gidiyor. Ancak bu yarış motoru olmadığı için tutup da bunda yüksek performans beklemeyin. Doğru devirde 100 - 112 civarında hıza ulaşabiliyor. Bu konuda daha devirli ve zamanında vites değiştiren olursa biraz daha hızlanır. 100 e geldiğinde motorun yapısı nedeniyle tam eğilemediğin için titremeler başlıyor. Ya da benim vücut büyük daha etkili oluyor :)). yakıt sarfiyatı iyi hiç ölçmedim ama iyi olduğunu düşünüyorum. çünkü , ben zevk için kullanıyorum. Kontrolü kolay ama kurallara mutlaka uyuması gerek. Bakım bu tarz motorlarda mutlaka önemlidir. Zamanında mutlaka bakımlarını yaptırınız. iyi bir usta şart. işin doğrusu yetkili servis dedikleri vatandaşlar bana neden bundan aldın dedi. sanırsın her zaman problem olup getiriyorlar. dedim kaç defa gördüm. adam ilk sen getirdin dedi. :))) . servis ya inanmak gerek. o yüzden garantisi bitinceye kadar bunlara gitmek gerekiyor ama inanmaya gerek yok. Fabrika lastikleri berbat söylemeye gerek duymuyorum. Eğer hızlıysanız frene bastığınız da asfalta seni seviyorum yaza biliyor. :))). ilk kullanım şartlarına mutlaka uyulması gerekli. bu rodaj olayı için adamlar üşenmemiş yazmışlar sizde okuyun. Parça kalitesi ortalama çok mükemmel değil , çok da kötü değil. bazıları diyor ki vidaları çabuk gevşiyor. Eğer sıfır kullanırken bu vidaları kontrol etmezseniz normal. İlk başlarda devamlı vidalar kontrol edilmeli. sonrasında gerek kalmayacaktır. Motor biraz titrek ama bazılarının binmeden yorum yaptığı kadar değil. bu testi kendiniz de yapabilirsiniz. Su şişesini benzin kapağının üstüne koyun gaz verin motora anlarsınız. Frenler çok iyi değil. sanki bir uyumsuzluk var ama emin değilim belki de ben orantılı kullanamıyorumdur. Motordan bir zırıltı geliyor. Bir iki sebebi var. 1 - ön cam ile hız göstergesinin bulunduğu parça birbirine çok yakın yerden vidalanmış. Ön cam çıkartılıp aralarına plastik bir parça koymanız sesi azaltır. 2 - motorum bagajından gelen ses. Kilit veya ona benzer koyulan alet edevat yüzünden geliyor. ben silmek için kullandığım bezi aşağıya koyarak çözdüm. 3 - plakayı mutlaka sıkılayın. :))). görüntüsü ve rengin en uyumlu olduğu ve trafikte rahat fark edildiğini düşündüğüm için yeşil rengi tercih ettim. sonuç olarak , acemilik atarken , hem sıfır motora binmek için , hem de yol tecrübesi yapmak için ideal olduğu düşüncesindeyim. Eğer fırsat olursa bu yaz uzun yol deneyimi yapacağım. Bakalım o zaman ne olacak.
GokMer
17 Şubat 2015, 09:21
Bu ne ya motordan düşen düşene kışın gazabına uğradık anlaşılan arkadaşlar. Bende iki hafta önce düştüm. Saat 22.30 - 23.30 arasıydı. Otobüs yolun ortasında yolcu indiriyordu sollamaya çıktım. otobüsün bittiği yerde viraj varmış, viraja girdim karşı şeritten gelen araçla kafa kafaya kaldım, arabayı kurtardım kaldırıma vurdum :) Sonrası karartı :)
Çalıştığım iş yerinde bir abi: motor kullanmaya mı? dedi
Bende dedim ki: sen çorba sıcak diye çorbadan vazgeçtin mi :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:19 ----------
Mart 2014 de Mondial 180 Z-One aldım. Anladığım kadarıyla , milletin aklında çin malı ürünler hakkında soru işareti oluşuyor. Tabi bunda çoğu kimse haklı. bazı şeyleri gördüğüm kadarıyla açıklamaya çalışayım.
Motor gerçekten iyi gidiyor. Ancak bu yarış motoru olmadığı için tutup da bunda yüksek performans beklemeyin. Doğru devirde 100 - 112 civarında hıza ulaşabiliyor. Bu konuda daha devirli ve zamanında vites değiştiren olursa biraz daha hızlanır. 100 e geldiğinde motorun yapısı nedeniyle tam eğilemediğin için titremeler başlıyor. Ya da benim vücut büyük daha etkili oluyor :)). yakıt sarfiyatı iyi hiç ölçmedim ama iyi olduğunu düşünüyorum. çünkü , ben zevk için kullanıyorum. Kontrolü kolay ama kurallara mutlaka uyuması gerek. Bakım bu tarz motorlarda mutlaka önemlidir. Zamanında mutlaka bakımlarını yaptırınız. iyi bir usta şart. işin doğrusu yetkili servis dedikleri vatandaşlar bana neden bundan aldın dedi. sanırsın her zaman problem olup getiriyorlar. dedim kaç defa gördüm. adam ilk sen getirdin dedi. :))) . servis ya inanmak gerek. o yüzden garantisi bitinceye kadar bunlara gitmek gerekiyor ama inanmaya gerek yok. Fabrika lastikleri berbat söylemeye gerek duymuyorum. Eğer hızlıysanız frene bastığınız da asfalta seni seviyorum yaza biliyor. :))). ilk kullanım şartlarına mutlaka uyulması gerekli. bu rodaj olayı için adamlar üşenmemiş yazmışlar sizde okuyun. Parça kalitesi ortalama çok mükemmel değil , çok da kötü değil. bazıları diyor ki vidaları çabuk gevşiyor. Eğer sıfır kullanırken bu vidaları kontrol etmezseniz normal. İlk başlarda devamlı vidalar kontrol edilmeli. sonrasında gerek kalmayacaktır. Motor biraz titrek ama bazılarının binmeden yorum yaptığı kadar değil. bu testi kendiniz de yapabilirsiniz. Su şişesini benzin kapağının üstüne koyun gaz verin motora anlarsınız. Frenler çok iyi değil. sanki bir uyumsuzluk var ama emin değilim belki de ben orantılı kullanamıyorumdur. Motordan bir zırıltı geliyor. Bir iki sebebi var. 1 - ön cam ile hız göstergesinin bulunduğu parça birbirine çok yakın yerden vidalanmış. Ön cam çıkartılıp aralarına plastik bir parça koymanız sesi azaltır. 2 - motorum bagajından gelen ses. Kilit veya ona benzer koyulan alet edevat yüzünden geliyor. ben silmek için kullandığım bezi aşağıya koyarak çözdüm. 3 - plakayı mutlaka sıkılayın. :))). görüntüsü ve rengin en uyumlu olduğu ve trafikte rahat fark edildiğini düşündüğüm için yeşil rengi tercih ettim. sonuç olarak , acemilik atarken , hem sıfır motora binmek için , hem de yol tecrübesi yapmak için ideal olduğu düşüncesindeyim. Eğer fırsat olursa bu yaz uzun yol deneyimi yapacağım. Bakalım o zaman ne olacak.
Bu zırıltı olayı bir tek kafalıktan geliyor benim bir türlü halledemedim :)
-seyyah-
17 Şubat 2015, 09:53
GokMer kardeşim geçmiş olsun. Kafalıktan gelen zırıltı olayını daha önce çözmüştük. bi kaç sayfa önce resimli çözümü vardı.
GokMer
17 Şubat 2015, 13:58
GokMer kardeşim geçmiş olsun. Kafalıktan gelen zırıltı olayını daha önce çözmüştük. bi kaç sayfa önce resimli çözümü vardı.
Seyyah sana da geçmiş olsun.
Yok ben çözümünü gördüm. Ama altına parça sokarken içindeki somunu koparttım :) bu yüzden sıkıntım var zar zor yerine monte ettim tekrar söküp sıkıntıya düşmek istemiyordum. Ta ki motordan düştüğümde ön siperlik zarar görene kadar :) Şimdi söküp yapma zamanı geldi.
-seyyah-
17 Şubat 2015, 14:55
her işte varmış bir hayır :D :D :D
GokMer
17 Şubat 2015, 15:22
:) aynen öyle.
Ama makine sağlammış çok sert bir çarpma yaşadım bende baya hasar oluşurken motorda sadece ufak çizikler ve debriyaj kolu yamuldu. Kendime geldiğimde motorla aramda rahat bir 15 m falan vardı. Tabi ben baya uçmuşum havada çarpmanın şiddeti ile :)
-seyyah-
19 Şubat 2015, 18:16
aman kardeşim dikkat et. Ben kazadan beridir daha dikkatli kullanıyorum. Sana da tavsiye ederim. :)
veli71
02 Mart 2015, 02:07
arkadaslar bn 180 z one s aldım 6 ay oldu beyez ama 2 ay once motorla gezereken çat çat dıye bi ses geldi motr sonra hiç çalışamadı mars pedalında almıyo artık arzayı bulamadım bana kalırsa sekman mı kırdı dıye duşunuyom ama bi turlu arzayı bulamıyorum lutfen yardım olun vitesede gecmıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------
sizce arza nerde
- :)
-seyyah-
02 Mart 2015, 15:39
arkadaslar bn 180 z one s aldım 6 ay oldu beyez ama 2 ay once motorla gezereken çat çat dıye bi ses geldi motr sonra hiç çalışamadı mars pedalında almıyo artık arzayı bulamadım bana kalırsa sekman mı kırdı dıye duşunuyom ama bi turlu arzayı bulamıyorum lutfen yardım olun vitesede gecmıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------
sizce arza nerde
- :)
nerde yaşıyosun?
veli71
02 Mart 2015, 22:57
ne ola bilir
-seyyah-
02 Mart 2015, 23:13
kırıkkale? :D
veli71
02 Mart 2015, 23:15
ewet kırıkkale
-seyyah-
02 Mart 2015, 23:17
ewet kırıkkale
merkeze yakınsan uğrayayım. bakarız beraber?
veli71
02 Mart 2015, 23:20
yok abi ilçedeyım bn ya
-seyyah-
05 Mart 2015, 00:36
millet yedek parçaya ihtiyacınız olursa www.kalyoncumotor.com gayet iyi. Bana çok yardımı dokundu. Şiddetle tavsiye ederim.
Adventure58
08 Mart 2015, 02:57
2.fitess 90 :queen: 5.yi hayal edemiyorum :queen:
Başka varmı aranızda bu motorla redline göörmeden 1. fitess de 60 2. de 90
2,VİTESDE 110 GÖRENDE VAR mışşşş. :santa:
gidin yakın o 250 CıBıR larınızı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-180-z-one-s-1%2Cvitesde-ve-2-vitesde-neler-yapar-resimde-202562781/detay
-seyyah-
08 Mart 2015, 20:35
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-180-z-one-s-1%2Cvitesde-ve-2-vitesde-neler-yapar-resimde-202562781/detay
Sen ne diyosun benimki boşta 40 la gidiyo :D :D :D
dyavol-77
08 Mart 2015, 21:37
1'de 60, 2'de 90, 5'te anca 140...yani aradaki 3 vites sadece 50km hız kazandırıyor buna...
42oguzhan42
10 Mart 2015, 21:45
kullanım klavuzu ling ini atabilir misiniz acaba ?
Onur Aky
11 Mart 2015, 16:18
Selamın aleyküm o ilandaki motor benim arkasından forumlarda konuşmak yerine direk sahibinden den bi yazmaya cesaretiniz yokmu motoru kullandıysan göstergede yazıyo herşey fazla gösterebilir ama burdan ondan bahsetmemişsiniz yani direk bu yalan yanlış 5, vitesi hayal edicek kapasiteye sahip olmadığından düşünmenide beklemiyodum sizdeki bu kadar göstermiyodur belki adam oraya ilana resimleride koymuş daha neyin derdinde siniz
-seyyah-
11 Mart 2015, 18:15
Sen ne diyosun benimki boşta 40 la gidiyo :D :D :D
Benimkinin boşta 40 la gittiğinin fotoğrafını ben de koyabilirim. Onur Aky
GokMer
12 Mart 2015, 23:47
Selam arkadaşlar uzun süredir girmiyorum :) Acaba ön ve arka dişlinin ölçüsünü bileniniz varmı acaba :)
Onur Aky
13 Mart 2015, 12:28
bir insan kullandığı motoru önce sever sonra bağlanır o kadar görmez diyolar ben ibrede yazanı söyledim ben de duran motorun resmini atarım 120 de kalmış ibresi videoda bende biz bunu kullanıyosak bu ibrede bu yazıyo diyosak neyini uzatıyoruz şimdi o Cbr larınınzı yakın diyen arkadaşa sesleniyorum İster Cbr ını yak ister 600 lügünü tabi varsa ama motorculuk her zaman birbirine saygı duymaktır çamur atmak değildir
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
şimdi o Cbr larınınzı yakın diyen arkadaşa sesleniyorum İster Cbr ını yak ister 600 lügünü tabi varsa ama motorculuk her zaman birbirine saygı duymaktır çamur atmak değildir
Selam arkadaşlar uzun süredir girmiyorum :) Acaba ön ve arka dişlinin ölçüsünü bileniniz varmı acaba :)
Dıslı olculerı Arka dıslı 39 t
on dıslı 15 t
Selam arkadaslar an itibari ile bende mavi 180 z one s sahibi olup araniza katildim.Motosikleti pazartesi teslim alacam.Ruhsat plaka sigorta 650 tl tuttu sizce nasıl ?
poyraz__
18 Mart 2015, 19:45
normal gibi
semih2424
18 Mart 2015, 23:33
vites 1 de 63 2 de 92 3 de 110 un ustune çıktığı dogru arkdaslar iddaya giren varsa en kisa zamanda video cekelim
poyraz__
19 Mart 2015, 22:20
vites 1 de 63 2 de 92 3 de 110 un ustune çıktığı dogru arkdaslar iddaya giren varsa en kisa zamanda video cekelim
vidyodan önce sen bi resim atsana hacı motrunun lastikleri değiştirmiştin ön tarafı basmıştın falan merakla bekliyorum
semih2424
20 Mart 2015, 15:01
atmayı denedim de beceremedim :D
poyraz__
21 Mart 2015, 20:29
ilk http://hizliresim.com a gir 1 den yükliyeceğin resmi seçeceksin sonra 2 den yükle diyeceksin 15 20 saniede yükler ztn ve 3 te formlar yazan kutucuktaki metni kopyalayıp formun yazma yerine yapştrcaksn cevapla diyeceksin tamamdır
http://i.hizliresim.com/1YWnPG.jpg (http://hizliresim.com/1YWnPG)
http://i.hizliresim.com/zmkEz6.png (http://hizliresim.com/zmkEz6)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO