PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer DORADO V3 Corvus/V5 Poseidon Bilgi Paylaşımı..!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

adanalı
27 Ocak 2007, 23:15
DarkmaN_67 Arkadaşım,şehiriçinde otomatik kullanman konusunda hemfikirim.ben de 2 ay öncesine kadar ARORA KS-150 RACİNG kullanıyordum.Kendisi CBR-125'İN KOPYASIDIR.5 vitesliydi ama o yoğun trafikte vites büyüt,küçült,büyüt,küçült motormu sürüyorum eziyet mi çekiyorum anlamadım gitti?Değerli arkadaşlarım 007 ve koyulacivert'in değerli paylaşımları ile artık bende 2 aydır corvus sahibiyim.zaten daha önce görüp inceleyip beğenmiştim.oldukça memnunum,hele hele otmatik oluşundan.motorum şu anda henüz rodajda olmasına rağmen,yakıtı,kullanımı,oturuş şeklim,frenlerim yola hakimiyetim... çok memnunum.yalnız tek sorunum,tek başıma orta ayaklığa alamıyorum.önceleri benim gücüm yetmiyor diye hayıflanıyordum ama daha sonra araştırınca,benden daha güçlü kuvvetli olanlar bile ya alamıyorlar yada çok çok zorlanıyorlar.şimdi onunda çözümünü buldum,skooterların ayaklıklarıda bulunan o L şeklindeki ve ayağınla üzerina abandığın parçadan buldum.müsaait olduğum bir gün o parçayı kaynak yaptırıp birde öyle deneyeceğim.sanırım hallolacak.sanada şimdiden corvusun hayırlı olsun diyeyim.sevgilerimle.

fantom76
28 Ocak 2007, 14:47
ArkadaŞlar Dorado Nereye Gİdİyor.sonumuz Ne Olur .

adanalı
28 Ocak 2007, 16:25
GerÇekte Bu Konu Hakkinda Detayli Bİlgİsİ Olan Varsa LÜtfen Bİzİmle PaylaŞsin ArkadaŞlar.

TuğrulÖzbek
29 Ocak 2007, 00:15
eğer nereye gittiğini merak ediyorsanız motorun bir kaç parçası ile ilgili merkez ofisini arayın ne zaman gelir yada fiyat sorun. garanti belgenizi faxlayın motorunuz için istenilen parçaları bir sorun. o zaman nereye gittiği belli olur.

Sems
02 Şubat 2007, 01:37
Arkadaşlar, Bende Corvusu orta ayağa tekbaşıma kaldıramıyordum. Hatta orta ayağa, diğer scooterlarda gibi bir çıkıntı eklemeyi bile düşündüm. Sonra biraz uğraşınca tek başıma orta ayağa alma yolu buldum. biraz zor ama deneyin derim. Öncelikle orta ayağın küçük çıkıntısının bulunduğu taraftan çıkıntının üzerinden yere bastırın. Ayağınız çıkıntının üzerinde iken, ayağın iki tarafıda yere değiyorsa motoru bıraksanızda düşmez. Şimdi sol elinizle ön taraftaki yan koruma demirinin alt tarafından, sağ elinizle de arka çamurluğun yanındaki metal parçadan tutarak 45 derece arkaya doğru kaldırdığınızda orta ayağın üzerine kalkacaktır. Zor oluyor ama her defasında kaldırabiliyorum. Umarım anlatmayı becerebilmişimdir

Toqi
02 Şubat 2007, 01:44
v5 granajlı choppere benziyor :queen: sıfırı 5bin ytl olursa güzel bir alternatif olur tabi vitesli opsiyon isteriz..

adanalı
02 Şubat 2007, 22:17
arkadaşlar benim corvusa çift(hem bana hemde artçıya)sisy bar düşünüyorum.bana göre en ekonomik şekilde,herhalde çıkma oto koltuk başlığı kullanarak yapabilirim.kullanışlılık ve şıklık anlamında yardımlarınızı,fikirlerinizi bekliyorum.

intercom
05 Şubat 2007, 21:26
Kacırdım!!!! Kız arkadasima almak istedigim, tamı airbrushlı İzmirde bir V5 var idi ben para bulayım derken gitmis, satılmış yok olmuş :(

Kim aldıysa kutlarım! Gidip bende airbrushumu kendim yaptırırım, fiat hakkında bilgisi olan varmi?

Bu ara bu motor hakkında bulduklarım:

Cin Malidir. Cengfueng firmasinda ürtelilir ve dünyaya CFMOTO adı ile satilir.
motor Honda nın CN250 Helix scooterinde kulanilan 17 beygirlik motorun kopyasidir parcalar bire bir uyumlu (imiş) ilginc olan ise: Bu motor (cfmoto: 172MM) uzun ömrü ve agır şartlar altında güvenli calişdıgından bircok Buggy ye (ATM, e) takilan motordur.

Bence motora baslamak isteyen, iki teker kanunlarını yeni keşfedenler icin harika görünümlü, cinlilerin arasında kalitesi ile göze carpan güzel bir alet.

cotonak28
07 Şubat 2007, 12:47
Arkadaşlar selam,
ben 2006 mayıs ayı itibarı ile corvus kullanıcısıyım,bu siteyi daha yeni keşfettim,bilgi paylaşımı açısından oldukca başarılı bir site olduğunu belirtmek isterim.
saygılar..

yalgin
08 Şubat 2007, 19:40
intercom, bu mu?

http://img169.imageshack.us/img169/5958/photo0441br3thdj3.jpg (http://img169.imageshack.us/my.php?image=photo0441br3thdj3.jpg)
http://img58.imageshack.us/img58/418/photo0442pw0thvl5.jpg (http://img58.imageshack.us/my.php?image=photo0442pw0thvl5.jpg)
http://img300.imageshack.us/img300/9994/photo0443sd9thrc9.jpg (http://img300.imageshack.us/my.php?image=photo0443sd9thrc9.jpg)
http://img404.imageshack.us/img404/5239/photo0444nz7thbd2.jpg (http://img404.imageshack.us/my.php?image=photo0444nz7thbd2.jpg)
http://img515.imageshack.us/img515/747/photo0445hl3thll6.jpg (http://img515.imageshack.us/my.php?image=photo0445hl3thll6.jpg)
http://img265.imageshack.us/img265/4955/photo0446ri0thvt7.jpg (http://img265.imageshack.us/my.php?image=photo0446ri0thvt7.jpg)
http://img267.imageshack.us/img267/227/photo0450vc3thal5.jpg (http://img267.imageshack.us/my.php?image=photo0450vc3thal5.jpg)

fantom76
08 Şubat 2007, 22:05
tuğrul arkadaşım nedemek istedin .bildiğin birşey varsa benim özele yazarmısın

TuğrulÖzbek
08 Şubat 2007, 23:02
tuğrul arkadaşım nedemek istedin .bildiğin birşey varsa benim özele yazarmısın

demek istediğim firmanın nereye gittiği konusunda bir şüphen varsa garanti belgeni faxlarsın motorun için servislerin ne istediği konusunda tutulan bilgileri verirler. ya da motorun için örneğin piston kolu gibi ileride çıkması muhtemel arızaların benzeri parçanın fiyatını sor ödeme yapılınca ne zaman kargoya verilir öğren. 10 yıl parça bulundurma mecburiyeti var firmaların.

ahmet_cebesoy
08 Şubat 2007, 23:09
abi otomatik makina esek gibi kasa bana gelmez.tip desen tip yok:farao:

TuğrulÖzbek
08 Şubat 2007, 23:13
abi otomatik makina esek gibi kasa bana gelmez.tip desen tip yok:farao:
motorun kullanım amacı farklı ss yada custom tarzı motorlara başlangıç olması açısından motor tecrübesi az yada şehir içinde vitesle uğraşmak istemeyen kişiler için üretilmiş bir motor. üretim amacına sonuna kadar hizmet ediyor. yaklaşık aynı büyüklükte kasa kullanan mondial zat 150 den daha hacimli ve güçlü motora ve daha dengeli tasarıma sahip

intercom
08 Şubat 2007, 23:36
evet yalgın aynen o makina iste.
sendemi yoksa?????

ahmet_cebesoy:

burası bu makinalara ilgi duyan veya sahibi olan ve tecrübelerini paylasmak istiyenlerin topiği.
makinayi almak, beyenmek zorunda deyil kimse. sen 125 lik kymco ile vites ata ata gezmekten memnun isen ne güzel. güle güle kulan ve kendi topiğine takıl.

cotonak28
09 Şubat 2007, 16:08
makinalarımıza b.k atmayalım lütfen.. (kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş)

john coffee
09 Şubat 2007, 16:32
evet arkadaşlar herkes kendi topiğinde yazışsın ... biz burda biribirimize faydalı bilgiler aktarmaya çalışıyoruz işine gelmeyen yazmasın ve ilgilenmesin .Biz burda corvus v3 ve v5 i diğer markalarla asla kıyaslamıyoruz !!! zaten DORADO kullananların hepsi kaliteli insanlardır HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN ....
Saygılarımla ........ GÜRHAN

koyulacivert
09 Şubat 2007, 16:56
arkadaşlar bi ara (takip edenler bilir) bir buluşma ayarlayalım demiştik 007 abimizle... tekrar gündeme getirmek istiyorum ne dersiniz? herkes için uygun bir gün ayarlayıp buluşlaım derim... (lütfen herkes kendi müsait zamanını yazsın)

adanalı
09 Şubat 2007, 22:46
Bravo john coffee arkadaşım.bu kadar.söylenecek başka birşey yok.teşekkürler.

fantom76
10 Şubat 2007, 00:13
ben pazartesi ,her aksam yani mümkünse 23 ten sonra ve pazarları 6 dan sonra müsaitim ama bunun dışındaki saatlerdede uymaya çalışırım

yalgin
10 Şubat 2007, 11:20
evet yalgın aynen o makina iste.
sendemi yoksa?????

yok baba bende değil
ben geçen yaz sahibinden.com'da görmüştüm resimlerini
hoşuma gitmişti indirmiştim
hatta bu forumda da paylaştım
bende olsa satardım sana en uygun fiyatlısından :mrgreen:

intercom
10 Şubat 2007, 12:30
yok baba bende değil
ben geçen yaz sahibinden.com'da görmüştüm resimlerini
hoşuma gitmişti indirmiştim
hatta bu forumda da paylaştım
bende olsa satardım sana en uygun fiyatlısından :mrgreen:

Evet kız arkadaşım da cok beyenmisti:P
yapan güzel yapmıs, airbrush acep kim yapmıs? bir bilgin varmi??

koyulacivert
10 Şubat 2007, 14:29
diğer arkadaşlar da bişeyler yazarlarsa buluşma zamanı için herkese uygun bi zaman kararlaştırırız...

yalgin
12 Şubat 2007, 17:52
Evet kız arkadaşım da cok beyenmisti:P
yapan güzel yapmıs, airbrush acep kim yapmıs? bir bilgin varmi??
kimin yaptığı konusunda bir fikrim yok.
motorun sadece İzmir'de olduğunu biliyorum, o kadar.

diğer arkadaşlar da bişeyler yazarlarsa buluşma zamanı için herkese uygun bi zaman kararlaştırırız...
havaların iyi olacağı bir haftasonu olursa, herkes motorları ile gelebilecektir diye düşünüyorum. pazar sabahı kahvaltı olabilir örneğin.
yada motorsuz gelerekten bir ocakbaşı :queen:

john coffee
14 Şubat 2007, 22:02
Arkadaşlar bennde katılıyorum havanın güzel olduğu bir zaman buluşalım derim ... ortak bir gün belirleyelim biraz sohbet , sıcacık bir bardak çay fena olmaz derim .... !!!!

cotonak28
24 Şubat 2007, 10:47
Dorado sahibi arkadaşlar neredesiniz yahu?.
Formu boş bırakmayalım.

fantom76
24 Şubat 2007, 21:44
bence arkadaşlar en erken fuarda buluşabiliriz.

adanalı
25 Şubat 2007, 08:23
arkadaşlar,corvus'un arka bölümüne çanta gibi,yanlara çanta gibi,sisybar gibi,aksesuar takan varmı?varsa resimleri lütfen.yada photoshop'tan anlayan bir arkadaşımız bunu bir denese de görsek diyorum,ne dersiniz?

john coffee
27 Şubat 2007, 17:42
Arkadaşlardan kimse forma uğramıyor valla .. bu nasıl DORADO paylaşım topiği analamdım :( Herkes bişilerin koşturmacasında mı anlamadımm ya kimse bişeyler yapmak istemiyor ... bilseydim böyle olacağını hiç buraya üye olmazdım valla zannettim ki çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kuracağım ama anlaşılan yanılmışım ... Herkese hayatta başarılar :(:( GÜRHAN

fantom76
27 Şubat 2007, 23:50
arkadaşım kızma ya sen yazdın da cevap vermedik mi.mesela senin motorun durumu ne promlem var mı anlat .bende cogu zaman caddebostandayım.görüşelim falan

koyulacivert
28 Şubat 2007, 00:33
panik yok arkadaşlar :) germeyelim ortamı... tanışmamız için buluşma ayarlamaya çalışıyorum ama kimseden ses çıkmıyor ama herkes elinden geleni yapıcak ;) dert etme sen...:rendeer:

john coffee
28 Şubat 2007, 11:24
biz buralardayız herkesi bekleriz ..... kimse ortamı germiyor ayrıca bu sadece bi sesleniş illa motorla ilgili bi problem olması da gerekmiyor burada yazı yazmak için !!!! anlaşılan burda kimse birlik olup bişi yapmak istemiyo herkesin canı sağolsun ... Millet orda (burgmancılar) 18 mart çanakkle gezisi falan düzenliyo misler gibi buradakiler de malesef kış uykusunda neyse canım bende sizlerle paylaşmak istedim bunları .. herkese kolay gelsin iiii çalışmalar ..... :)

koyulacivert
28 Şubat 2007, 12:12
burgmancıların düzenlediğine biz katılamıyor muyuz? :mrgreen: :P bizde düzenleriz bi gün... zaten ben ona uğraşıyorum :cat:

john coffee
28 Şubat 2007, 12:19
burgmancıların düzenlediğine biz katılamıyor muyuz? :mrgreen: :P bizde düzenleriz bi gün... zaten ben ona uğraşıyorum :cat:

bende onu söylüyorum zaten önemli olan birlik olup hep beraberce bişeyler yapmak ama na zaman başarırız bilemem tabi :pr:

yalan dünya her şey bomboş hancı serhoooşşş yolcu serhoşşşşş
:) :)

fantom76
28 Şubat 2007, 19:14
hadi ozaman tarih belirleyelim ben fuarda buluşalım demiştim ses çıkmadı

cotonak28
28 Şubat 2007, 19:51
hadi doradocu arkadaşlar formu ve dostlukları pekiştirelim..

john coffee
01 Mart 2007, 13:26
benim için hava hoş derim valla :)

fantom76
01 Mart 2007, 20:50
ozaman cemaat ayın 9 unda bostancı beers ta buluşuyormuş orda görüşelim.john coffe hem sanada yakın.

john coffee
02 Mart 2007, 18:31
Ben ayın 9 unda Bostancı beer's ta olacam valla telefonumun bile alarımını bile kurdum unutmayayım diye arkadaşlardan isteyen gelsin sanırım orada fura için bilet dağıtacaklar. bence iyi bişi gitmek ve görmek lazım.... herkese selamlar :mrgreen:

BU ARADA ARKADAŞLAR YAW BENİM CORVUS DAHA CUMARTESİ ÇALIŞTIRDIM PERŞEMBE MARŞ A BASTIM AMA TIK YOK BU 3 NCÜ OLU YAW :pr: ACABA NEDEN Bİ SORUN VAR MUTLAKA HEMEN AKÜ BOŞALMAZ Kİ Bİ SORUN VAR SANIRIM ... SERVİSE GÖTÜRÜP BAKTIRACAM ??? BU ARADA BİZİM AKÜ BOYUTLARINDA BAŞKA MARKA AKÜ BULABİLİRMİYİZ ???? BOSCH FİLAN BİLEN VARSA LÜTFEN BANA BİLGİ VERSİN .... SELAMLAR

BÜYÜK İHTİMALLE ELEKTİRİK KAÇAĞI VAR MOTORDA ????? :pr:

fantom76
03 Mart 2007, 21:47
hadi arkadaşlar elleri görelim yok mu gelen.

koyulacivert
04 Mart 2007, 12:30
Ben ayın 9 unda Bostancı beer's ta olacam valla telefonumun bile alarımını bile kurdum unutmayayım diye arkadaşlardan isteyen gelsin sanırım orada fura için bilet dağıtacaklar. bence iyi bişi gitmek ve görmek lazım.... herkese selamlar :mrgreen:

BU ARADA ARKADAŞLAR YAW BENİM CORVUS DAHA CUMARTESİ ÇALIŞTIRDIM PERŞEMBE MARŞ A BASTIM AMA TIK YOK BU 3 NCÜ OLU YAW :pr: ACABA NEDEN Bİ SORUN VAR MUTLAKA HEMEN AKÜ BOŞALMAZ Kİ Bİ SORUN VAR SANIRIM ... SERVİSE GÖTÜRÜP BAKTIRACAM ??? BU ARADA BİZİM AKÜ BOYUTLARINDA BAŞKA MARKA AKÜ BULABİLİRMİYİZ ???? BOSCH FİLAN BİLEN VARSA LÜTFEN BANA BİLGİ VERSİN .... SELAMLAR

benim aküde çok kötü... hemen bitiyor artık... en kısa zamanda benimde akü değiştirmem gerek:pale: acaba türk malı aküler ne kadar iyi... mutlu akü alsam mı:silent:

fantom76
04 Mart 2007, 14:27
enkötü yerli en iyi çinli aküden iyidir bence .

john coffee
05 Mart 2007, 15:52
bu akü sorunu başımıza bela olacak valla bende anlamadım yaw ??? 3-4 gün geçiyo akü boşalıyor ? ithaalatçı firmaya da mail attım gerçi pek sonuç alınmaz ama en iyisi bişeyler yapmak .... pazar servise gidecektim gidemedim hava kötüydü bakalım neler olcak ..... :pr: :pr:

alp_tunay
05 Mart 2007, 20:56
Aküde mutlu dan şaşmayın.....Boş moş hikaye.....:)

TuğrulÖzbek
06 Mart 2007, 00:22
akü sürekli olarak boşalıyorsa bir yerlerde kısa devre olabilir farların yanmasında bir sorun var mı?

john coffee
06 Mart 2007, 20:27
akü sürekli olarak boşalıyorsa bir yerlerde kısa devre olabilir farların yanmasında bir sorun var mı?

YAW MOTORUN IŞIK SİNYAL VS. HİÇ BİR YERİNDE Bİ AKSİLİK YOK NEDEN BİTİYOR ANLADIM 3-4 VEYA 5 GÜN SONRA BASMIYO BOŞALIYOR BELLİ AMA NEDEN HAFTA SONU GÖTÜRECEM SERVİSE SEL OTO YA ÖLÇMEK LAZIM VOLTMETRE İLE .... MUTLU AKÜ ALSAM ACABA BU EBATLARDA VARMIDIR ??? DORADO CORVUS UN AKÜ YERİ KÜÇÜK GİBİ AYNU BOYDA BULURSAM İYİ OLUR AKÜ CAN DAMARI MOTORUN AYAKTAN DA ÇALIŞTIRMAK İÇİN BİŞİ YOK MECBUREN ARABADAN UZATMA KABLOSU İLE MARŞ BASIYOZ 3 NCÜ OLDU BU BAKALIM BAŞIMIZA DAHA NELER AÇACAK ??? BAŞKA AKÜ BİLEN VARSA BANA BİLGİ VERİN VALLA İİİ OLUR ONDAN ALAYIM BARİ BÖLE ÇOK UĞRAŞACAM GALİBA BU ADAMI YOLDA BİLE BIRAKIR YAW !!!! :pr:

adanalı
06 Mart 2007, 22:36
*JOHN COFFEE*arkadaşım,bi kere arabadan akü takviyesi yapman doğru değil.nedenine gelince,araç aküleri genellikle 55/60 amperdir.oysa corvusun aküsü 10 amper.motorun aküsünü patlatabilirsin ki bu hiç de hoş birşey değil çünkü eğer akü patlarsa heryer asit olur ve asit,sıçradığı her yeri tahrip eder.bir başka sorun ise,motorun bazı devrelerine zarar verebilirsin istemeden.bence bir başka motordan takviye yapman daha doğru.birbaşka konuda,akün bomboş bile olsa motor çalıştığı sürece asla seni yolda bırakmaz.eğer yeni ve iyi bir akü tespit edersen vede takarsan buraya yaz,herkes bilgilensin.şimdiden sana kolay gelsin

Sems
07 Mart 2007, 18:05
Aynı akü problemi bendede var , Mutlu akü alaym dedim, maalesef mutlu motosiklet akülerinin çinden getiriyormuş fakat kendi garantisinde aldım ve gerçi hata edip üzerinden çıkan gibi 8 amperlik aldım, fakat 1 hafta sonra buda bitti. tekrar şarj ettirdim evde tutuyorum, eğer binecek olursam takacağım. :) asıl problem aküyü söküp takmak için ön kapak vidalarını sökmek. praktikerden yuvası ile birlikte bir çakmak aldım. bunu akünün önündeki kapağa takacağım. böylelikle takviye ile çalıştırmak gerektiğinde kapağı sökmek zorunda kalmayacağım:cherry: takviyenin bir ucuna çakmak adaptörü takıp öyle takviye yapacağım. Aklıma başka çözüm gelmiyor..

john coffee
08 Mart 2007, 22:46
*JOHN COFFEE*arkadaşım,bi kere arabadan akü takviyesi yapman doğru değil.nedenine gelince,araç aküleri genellikle 55/60 amperdir.oysa corvusun aküsü 10 amper.motorun aküsünü patlatabilirsin ki bu hiç de hoş birşey değil çünkü eğer akü patlarsa heryer asit olur ve asit,sıçradığı her yeri tahrip eder.bir başka sorun ise,motorun bazı devrelerine zarar verebilirsin istemeden.bence bir başka motordan takviye yapman daha doğru.birbaşka konuda,akün bomboş bile olsa motor çalıştığı sürece asla seni yolda bırakmaz.eğer yeni ve iyi bir akü tespit edersen vede takarsan buraya yaz,herkes bilgilensin.şimdiden sana kolay gelsin

haklısın sana katılıyorum ama başka çarem yok ki ... zaten her seferinde kapak sök tak kafayı yiyecem yalama olur yakında.. adamlar hiç akıl edememişler mi yaw akü oraya konurmu ala ala çok zor oluyor sök tak bakalım ne yapacaz ????

koyulacivert
08 Mart 2007, 23:49
oof of valla bende enerjiyi arabadan çekiyorum. birde bende gaz yememe sorunu var geçen servise gittiğimde halletmişlerdi. şimdi yine aynı sorun:( tam yolda gidiyorum motor a istediğin kadar gaz ver alet rolantide çalışıyor. gaz vermekte inat edersen stop ediyo. e tekrardan marş a basamıyosun akü yok. :pr: sırf bu yüzden 1.8 km ittirdim. anam ağladı :pr: ayak marşıda yokki basıp gidelim :pale: ne güzel sorunsuz sorunsuz takılıyoduk...