PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer DORADO V3 Corvus/V5 Poseidon Bilgi Paylaşımı..!

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

trigger
01 Nisan 2006, 02:06
fuarda incelemiştim kalitesi fena sayılmaz ama test etmek gerek.fakat fiyat abartı bence de nedir yani 5700 diyolar corvus modeli için!! o paraya biraz daha ekleyerek büyük firmalardan 0 veya 2. el alınabilir fiyatı aşağı çekerseler alınabilir ama ancak fiyat düşerse

nydd
01 Nisan 2006, 02:11
abi bunlardan marmariste gördüm v5 ben açıkcası begendigimi söliyemem fiyaı yanlış hatırlamıyosam 5250ytl filandı bence değmez

motocycleboyreigns
01 Nisan 2006, 21:09
İki modeli de inceledim detaylı.Bence o kadar bonus aksesuara rağmen o parayı hakketmiyorlar.Ama aynı firmanın commuter/scoter modelleri sınıfları düşünülecek olursa oldukça kaliteliler.Fiyatları daha ucuz,üstelik sıvı soğutmalı ve güçlü motorları var.

gparmak
02 Nisan 2006, 21:48
Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Herkese merhaba...
125'lik bir Kastinom var... Ama Bu Dorado V3'ü gördüm çok hoşuma gitti. Şu an satışları başladı.... 5.700 normal, 5.900 anahtar teslim... Ben de sitesine girdim ve inceledim. Adamlar 2005'te yapmış bu modelleri... Ankara'da bir firma buraya getiriyor. ismini de onlar koymuş... Türkiye'deki sitesini merak edenler (Biraz zayıf ama) www.dorado.com.tr'den ulabilirler... Ben kısa sürede bir kırmızı çekerim inşallah.... Herkese selamlar.... iyi sohbetlerde görüşmek üzere...

sinandurak
04 Nisan 2006, 21:54
taklitten kim hoşlanır allah aşkına ? cruiser gibi scooter onlar. çinliler tek scooter yapar bu böyledir

alpayism
05 Nisan 2006, 01:43
Marmaris'te V3'ü gördüm bana motosikletmiş gibi hissettirmedi, sanki oyuncak gibi duruyor, ama nihayetinde bundan da hoşlananlar var, zevkleri tartışma durumum yok."Gönül bu akada konar ..okada" demişler herkez akı farklı görebilir...:farao:

sinandurak
09 Nisan 2006, 13:43
abicim her zaman derim racerlara full grenaj yapacan fabrikada milletin dibi düşer. tüm mekaniğini gizliycen karbonfiberler bi tek egzozun çıkış görüncek. v3 derim.

tarzanabi
09 Nisan 2006, 17:26
6000 ytl'ye çin malı motor alınır mı yahu ? :farao:

o paraya iki tane jl150 alırım, üstüne iki tane plaka, ikişer kask + mont alırım, iki tane ehliyet alırım ayrı ayrı :P

Artan parayla da iki motorum için ayrı iki manita yaparım :cherry:

tabi bu benim fikrim)

HAYALBUYSA
09 Nisan 2006, 19:37
Bu hormonlu çinli kesinlikle 5700 etmez.Resmen uçmuşlar biraz alayıp pullamışlar 5700 e itelemeye çalışıyorlar....

Eninde sonunda scooter bu alet...

5700 e biraz daha ekle X max 250 alırsın veya ikinci el piaggio X8 veya X9 bile bulunabilir..

Piaggio nun ikinci eli rahatlıkla alınabilir.Çünkü piaggio kullanıcıları belli bir olgunluğa erişmiş motoruna iyi davranan bir kesim.Öyle zıpırlık yapıp motoruna zarar veren tipler değil....

Bu hormonlu çinli taş çatlasın 3-3500 ytl eder.

Bence Tr piyayasında kaybolup gider bu dorado....:farao:

Olcan138
09 Nisan 2006, 20:40
Bu motorlar için 5250-5700 YTL gibi fiyatların fazla olduğu konusunda size katılıyorum ama, Dorado markasının Çin'de değil Taiwan'da üretim yapan bir marka.

Korhanx9
09 Nisan 2006, 20:51
arkadaşlar bu motorları Türkiyeye dorado getiriyo zaten tabiki üzerine kendi markasını yapıştırıyor ve motorların heryeri plastik ve vidaları açmaya yada sıkmaya kalkınca hamur gibi dağılıyor çin malı sonuçta

zevkalcan
13 Nisan 2006, 17:30
ya arkadaşlar bence o kadar da kötü değildir yani ben yakından görmedim ama 2 side yandan güzel görünüo ben kırmızı olan o race scooter kırması olanı beğendim en azından diğerlerinden farklı ama o paranın değmesi konusu var+ya sizce aprilia rs 125 mi yoksa hyosung gt250r mı

mavibisiklet
13 Nisan 2006, 17:46
Gerçekten fiyatı pahalı bir çinli, yakından inceleme fırsatı buldum Bostancıdaki bir bayide, gerçekten cezbedici bir görüntüsü var fakat teknik olarak güven vermedi bana, fiyatının 3500 - 4500 arasında olması makul olabilirdi. Ama 5700 + ÖTV zammı bu motosiklet için dez avantaj haline geldi. Eğer fiyat konusunda diretirlerse satış grafiği iyi gitmeyebilir. Bu fiyata çok daha iyi motosikletler alınabilir. Biraz daha sıksan ikinci el Harley alırsın yani... Bir scotter için fazla bence.

mostwanted_57
13 Nisan 2006, 17:54
Gerçekten fiyatı pahalı bir çinli.......

çin malı değilki taiwan malı bu

Olcan138
13 Nisan 2006, 18:05
çin malı değilki taiwan malı bu
Tekrar hatırlattığın için teşekkürler ben sıkıldım artık bu topiğe her girişimde Çin değil Taiwan malı yazmaktan.

HAYALBUYSA
13 Nisan 2006, 18:18
Hormonlu çinli.... :queen: :queen:

007
29 Nisan 2006, 14:49
Sevgili Arkadaşlar,

Motorumu alalı 40 gün oldu ve 1200 km. ye geldi...Rodaj bitti.:cat: Şu ana kadar hiçbir problemle karşılaşmadım. Bu motoru merak edeniniz çoktur diye topic açmayı düşündüm.16 Nisan da yaptığımız piknik gezisinde belki görenleriniz vardır. 250 cc su soğutmalı (18 BG) bir motora göre beklediğimden fazla performans aldım. Yol tutuşu, konforu ve performansı mükemmel diyebilirim. Kötü örnek olmak istemiyorum :pale: ama E6 da Burman 400 le beraber 150 km. yi gördük. MT den allahtan iki şahit arkadaş vardı yanımızda. :queen:
Ayrıca motorun yürüyen aksamı, aktarım parçaları ve elektrik tesisatına kadar kontrol ettirdim.(Klasik Motor Klübü nün bütün arabalarını yapan ve patentli buluşları olan bir ustamıza.) Herşeyi kaliteli sonuç olarak...:cat:
Yakıt tüketimi 5 lt. civarındaydı. Rodaj dan sonra 4 lt. ye düştü. Gezi tarzı motor almak isteyenlere tavsiye ederim. Ayrıca uzun yolda müzik dinlemeni keyfide başka.:bounce: Mp3 flash diske yükleyin ! Dinleyin! Merak edenleriniz için resimde ekliyorum...:P

Sevgiler saygılar...

http://img163.imageshack.us/img163/2486/grnt0091md.th.jpg (http://img163.imageshack.us/my.php?image=grnt0091md.jpg)

http://img516.imageshack.us/img516/2820/20xv1.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=20xv1.jpg)

http://img516.imageshack.us/img516/5010/16lj1.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=16lj1.jpg)

http://img516.imageshack.us/img516/6015/131hb.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=131hb.jpg)

http://img516.imageshack.us/img516/8071/7208kw.th.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=7208kw.jpg)

xxxxx
29 Nisan 2006, 14:55
yapma şimdi tekrar worider ın kanına gircen:P :mrgreen:

007
29 Nisan 2006, 14:58
Ne diim xxxxx worider alsın bence...:mrgreen:

womanrider
29 Nisan 2006, 15:08
yapmayın yaaaa zaten hala aklımda ama çok tepki aldım :)

Sima Sultan
29 Nisan 2006, 15:21
Ben de seviyorum bu motoru...:bounce:

zuhtupasa
29 Nisan 2006, 15:22
Mal ii arkadaşlar..Klasik çinli muhabbeti diil. Kullanılan malzeme ve işçilik kailitesi gercekten iyi düzeyde..Performans olarak yorum yapmak zor ama şık bir makine..:cat:

frontier
29 Nisan 2006, 15:27
007 dostum bu makinayı nerden aldın ve fiyatı nedir ?

007
29 Nisan 2006, 15:30
Frontier

Bostancı sel oto dan aldım ötv den önce 5.900 ytl idi.
Şimdi inan fiyatı nedir bilmiyorum.

mostwanted_57
29 Nisan 2006, 15:33
Seloto da şu an kampanya var sanırım. 750 ytl kadar indirim var.

msn ye öyle yazmış :bounce:

"DORADO BAHAR KAMPANYASI 750 YTL YE VARAN İNDİRİMLER"

www.seloto.com.tr

007
29 Nisan 2006, 15:45
Seloto da şu an kampanya var sanırım. 750 ytl kadar indirim var.

msn ye öyle yazmış :bounce:

"DORADO BAHAR KAMPANYASI 750 YTL YE VARAN İNDİRİMLER"

www.seloto.com.tr

mostwanted_57

İnan bi fikrim yok!

womanrider
29 Nisan 2006, 15:52
Mal ii arkadaşlar..Klasik çinli muhabbeti diil. Kullanılan malzeme ve işçilik kailitesi gercekten iyi düzeyde..Performans olarak yorum yapmak zor ama şık bir makine..:cat:
ah paşam ah zaten sen soktun aklımaaa

mostwanted_57
29 Nisan 2006, 15:58
mostwanted_57

İnan bi fikrim yok!

dışarı çıkınca bakarım önünde 750 ytl indirim falan yazıyormu diye. sonra akşam gelincede söylerim size olup olmadığını. tabi görürsem :wiinkk:

007
29 Nisan 2006, 16:12

Paşam ! Nerdesin ösledim valla yaa...:queen:

fantom76
29 Nisan 2006, 16:13
ArkadaŞlar Bende KaÇ GÜndÜr Takİpteyİm Bİr TÜrlÜ Karar Veremedİm .tam AkŞam Dergİlerİ KariŞtirirken Piaggİo Beverly 500 GÖrdÜm 2. El Onu Almaya Karar VermİŞtİm Ama Yenİ Yorumlardan Sonra Herhalde V5 Alicam.

serref
29 Nisan 2006, 16:24
150 gördük demişsin ama 110 da kırmızı başlıyo ve motorda 140 gösterge var anlayamadım ???????:silent: :silent: :silent:

007
29 Nisan 2006, 16:28
TEKNİK ÖZELLİKLER:

Dimension: 2200 mm×850 mm×1120 mm  
Wheel Base(mm): 1480 mm
Ground Clearance: 150 mm  
Dry Weight: 178 kg
Max. Load 150 kg
Turning Radius: 5.0m
Front Tire & Pressure 100/90-18 250kpa  
Front Brake: Disk Hand Control
Rear Tire & Pressure 150/80-15 280kpa  
Rear Brake:Disk Hand Control
Fuel Tank Capacity: 12L  
Transmission: CVT
Engine:172MM-A Engine TypeVertical, Single Cylinder, 4 Stroke, liquid cooled
Fuel Octane 90 or above  
Displacement 244ml
Starting: Electronic Start  
Lubrication Oil: SAE15W-40/SF
Brake Distance ≤7.0m(V=30km/h)  
Fuel Consumption ≤3.1L/100km
Max. Speed ≥140km/h  
GR AB ≥16°
Qty in 40GP:26 units  

150 gördük demişsin ama 110 da kırmızı başlıyo ve motorda 140 gösterge var anlayamadım ???????:silent: :silent: :silent:

Yazımda bahsetmiştim test ettik die 16 Nisan piknik dönüşü MT den arkadaşlarımız E6 da Burgmanla yanımdaydılar demiştim... 140 ı çevirip 1 çizgi geçiyor...Anlaşılmayacak bişey yok zannediyorum...:rendeer:

Real Paşa
29 Nisan 2006, 17:21
serref arkadaşım,

007 doğru söyler ben yanındaydım, yanyana 150 km. yi gördük,
ama benim artçım vardı.:queen:

Barış Şuşut
29 Nisan 2006, 17:28
arkadaşlar dorado için bi topik var modeller bölümünde neden oraya yazmıyosunuzda yeni bir başlık açıyosunuz çok dağınık oluyor bu şekilde

başlıklar birleştirilmiştir

HAXO
29 Nisan 2006, 17:32
Benim de arkadaşımda var aynısından.
Fan müşürünü BOSCH marka koymuşlar. Rölelerinin hepsinin üzerinde Made in Japan yazıyor. Ayrıca far ampülü bile beyaz ışık Philips. Aküsü Japon malı 10 Amper kuru akü. Bujisi NGK Plantinium. Güle kullan güzel motor.:cat:

007 lazım olursa buji nosunu veriim sana : NGK Platinium DPR-8EVX

007
29 Nisan 2006, 17:36
Bilmiodum moderator kardeşim,
merak edenler vardır diye topic açtım.

acemilik işte kusura kalma

HAXO
01 Mayıs 2006, 15:32
bu topic iyi bir topicti niçin araya sıkıştırdılar anlayamadım 007 ne güzel yazmışsın halbuki:)

007
01 Mayıs 2006, 15:37
Saol Haxo,
maksat arkadaşlarla bilgi paylaşmak zaten bu site niçin?

unsaloc
02 Mayıs 2006, 20:59
Güncel fiyatı hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?

Sems
03 Mayıs 2006, 13:43
Arkadaşlar, uzun zamandır bende bu motoru takip ediyorum, fakat ısrarla bazı arkadaşlar motorun taiwan malı olduğunu belirtiyorlar. bu motorlar ÇİN malıdır. isteyen www.cfmoto.cn adresinden yani üreticisinden motorlarla ilgili bilgi alabilir. ayrıca http://www.baronmotorcycles.com/models.asp?cat=1 adresinden Amerikadaki satış fiyatları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Maalesef türkiyedeki satış fiyatı oldukça yüksek belirlendiğinden , ve son Ötv zammından sonra bu motoru almaktan vazgeçtim. Keşke fiyatını normal seviyelerde tutsalardı....

kaptaniderya
06 Mayıs 2006, 17:02
Çin yada Taiwan , forumdan anladigim kadari ile motoru uzerindeki malzeme dandik degil, sonuc olarak 3,5-4 bin ytl verilen cogu motora gore daha kaliteli malzeme gozukuyor ,

Cogumuzun butcesi daha kaliteli bir motora yetmedigine gore ve cogumuz baslangic seviyesinde oldugumuza gore , bu motora butce ayirabilen icin bir baslangic motoru alternatifi ,

1 saat kadar once Selotoda motoru inceledim ;

Nugun bostancıda dorado bayisi selotoya ugradim , crusier tarzi motorlari dusundugum icin merakimi engelleyemedim crusier tarzi olarak V5 dorado posedion vardi , motor su sogutmali , otomatik sanzuman , tek silindir ve 18 hp , 1,86 boy ve 110 kg olmam nedeni ile gerek yuksekligi gerekse motor genisligi olarak tatmin edici geldi bana cunku cogu model eziliyor altimda uzaktan kumandasi mevcut , egsoz sesi hos ve flash disk ile calisan mp3 player + fm radyo var , baslangic olarak ilginc bir secenek olarak geldi , seloto nun gezici serviside olmasi destekleyici en azindan istanbul icin , kullanan arkadas varsa yorumunu bekleriz.

Fiyat olarak su an kampanya V5 5.250 idi sanirim , V3 ise 5.750 gibi aklimda kaldi,

selamlar

HAYALBUYSA
06 Mayıs 2006, 22:11
Motorun görüntüsü ilginnç. Dikkat çekici bir alet ....

Ancak başka bir topic de Yüksel Motor nickli arkadaşın ortaya attığı ve bu zamana kadar ispat edemediği bi olay var. O dediki bu motora suzuki motoru kullanılıyor. Biz karşı çıktık hatta AKİRA arkadaş dorado da kullanılan motorun resmini yayınladı CFI motors diye bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam...

Demek istediğim ticari kaygılar gözönüne alınarak yalan yanlış sözlerle topicde motor alacakların aklının çelinmesi çok yanlış...:pr:
Yoksa bu motorun görüntüsü gerçekten dikkat çekici....

kaptaniderya
06 Mayıs 2006, 22:34
HAYALBUYSA bu noktada haklisin ticari kaygilar ile bilgi vermek hata olur ama sonucta cogumuz bayilerin duyumlarindan ve bize aktarilandan bilgi aliyoruz , bugun konustugum bir arkadasim bu motorlarda burgman benzeri motor oldugunu soyledi ama suzuki motoru demedi , belki model alinmistir , gorunusu guzel evet kolaylik acisindanda otomatik vites ama bu noktada tarz olayi devreye girer , ben zincirli bir motoru tercih ederim kisisel olarak , zevki baskadir

HAYALBUYSA
06 Mayıs 2006, 22:51
Zevkler mutlaka değişecektir.Ancak yalan yanlış ortaya çıkmak ne kadar etik olabilir ki....

Maksat tutturabildiğine satabilmek olmuş artık....:pr:

TAVCI
07 Mayıs 2006, 02:52
Ben V3 ve V5 modelını fuarda ınceledım.ozellık olarak ve gosterıs olarak guzel motorlar ama malzeme kalıtesı gercekten cok kotuydu.sınyallerını elledım sallanıyordu.nıkelaj gıbı gorunen yerlerı ıse adı plastıkten yapılmıs.guvenıpte alamadım.oysa brosurde gorunce motora hasta olmustum

aturfan
07 Mayıs 2006, 09:03
ArkadaŞlar Bende KaÇ GÜndÜr Takİpteyİm Bİr TÜrlÜ Karar Veremedİm .tam AkŞam Dergİlerİ KariŞtirirken Piaggİo Beverly 500 GÖrdÜm 2. El Onu Almaya Karar VermİŞtİm Ama Yenİ Yorumlardan Sonra Herhalde V5 Alicam.

Ben Piaggio Beverly 500 derim ama yine de sen bilirsin....Hayırlısı olsun....

polo34
07 Mayıs 2006, 14:30
Ben V3 ve V5 modelını fuarda ınceledım.ozellık olarak ve gosterıs olarak guzel motorlar ama malzeme kalıtesı gercekten cok kotuydu.sınyallerını elledım sallanıyordu.nıkelaj gıbı gorunen yerlerı ıse adı plastıkten yapılmıs.guvenıpte alamadım.oysa brosurde gorunce motora hasta olmustum

bende regal raptor düşünüyordum, bir firma bana broşürden v5 (poseidon) modelini gösterdi, otomatik vites, su soğutma dedi, oh ne ala dedim, görüntüsü de çok hoştu ama şimdi yorumundan çok kalitesiz birşeymiş gibi bir motor imajı oldu bende, gerçekten bu kadar kötü mü :) bostancıdaki bayisine gidip bakıcam bir ara..

kusura bakmayın flood gibi olmuş 2. mesajımın içeriği silinmiş, buradan devam edeyim: rr raptor class ve dorador v5 i gözüme kestirmiştim, ikisini de bugün inceledim, ikisi de bana göre aynı kalitedeler, hatta v5 0,5 puan (100 üzerinden) daha önde, sinyaller ikisinde de aynı tarz, fark yok gibi, rr nin 2-3 hafta sonra kaynak yerlerine nikelajlı parçalar gelecekmiş, kaynakların görünmesi hoş değildi ama otomatik olsa daha ucuz da olsa iyice kararsız kalırdım, ben otomatik olup modern göründüğü için v5 almaya karar verdim, tek silindir olması tereddütüm vardı ama arkadaşlardan biri v3 le 150 yaptım diye yazmış, öyle olunca performansı da bana yeter diye düşünüyorum, ilk motorum olacağı için otomatik olsun rahat edeyim diye düşünüyorum...

bu motorun gerçek yakıt tüketimini kullanan arkadaşlar yazabilirler mi? ayrıca kaç kişi kullanıyor bu motoru? çok satıldı mı? 2.eli nasıl olur? kullanımı konforlumudur ? servis problemi varmıdır?

volkanerguz
09 Mayıs 2006, 01:04
bence biraz beklemek lazım.

polo34
09 Mayıs 2006, 01:26
ben keeway sl 150cc almaya karar verdim, ilk motorum olacak, hevesimi alayım istedim, eğer 1-2 sene sonra motorcu olmaya karar verirsem ya yüksek cc li marka alırım ya da konfor için (otomatik) bu motor tutarsa bunu alırım, şimdi fiyatından ve yeni olmasından ötürü bana riskli geldi, keeway servis sayısı ve bayisi çok fazla, gerçi servislerin çoğunluğu iyi değilmiş ama fazla olmalarıda bir artı, tutarsa sağlam çıkarsa alırız artık ileride, görünüşünü çok beğenmiştim :(
raptor dedim, dorado dedim, keeway ile acemiliği atalım dedim, keewayin hafif olması da bir acemi için avantajmıdır? doğru mu düşünüyorum arkadaşlar? bunun vitesli olması umarım zorlamaz beni fazla...duygusal bir karar oldu :) bu motorlarda vidalar düşüyormuş artık kontrollerini yapıcaz yakinen :( , ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı...

fahricin
09 Mayıs 2006, 09:06
Regal Raptor, V5 arasında kalanlardan biride benim. Ama kararımı Regalden yana vermek üzereyim. Artık başka alternatiflere bakmayacağım. Yaklaşık iki aydır aynı kategorideki motorları inceledim ve gördümki, rr özellik bakımından fakir değil. Ve kullanıcıları resmen aşık olmuş motorlarına.
V5 daha yeni, bahsi geçen özelliklerine göre ucuz, malzeme kalitesine göre pahalı bir alet bence. Servis ağı konusunda dünya kadar soru işareti var. İkinci elde şansı olacağınıda sanmam. 5 küsür bin YTL veripde memnun kalmaz isem, bir de satmaya çıkarırda müşteri bulamazsam kendimi çok enayi hissederim. Hem bu motordaki sistem bence birçok motor tamircisini korkutabilir. Ya "bu değişik kardeş ben bundan anlamam" der. Yada söktüğünü geri takamaz. Yani herhangibir kırsal yerdeki basit bir tamirciyi kastediyorum.
Bizi aydınlatmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah iyi çıkarda bizde bineriz. İyi çıkmasada piyasaya yeni bir motor çıkması iyidir arkadaşlar, en azından zam yapmaya korkulur.