Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer DORADO V3 Corvus/V5 Poseidon Bilgi Paylaşımı..!
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
20
hatunlar çin malına bakmıyo o yüzden vazgeç sen :P
X__utku__X
12 Mayıs 2008, 21:19
bende çin malı motosiklet kullanıyorum.son 1.5ay içinde 2500 km yol yaptım.ve tek harcadığım masraf benzin parası ve parlatmak için harcadığım cila parası.yağını 1-2 hafta içinde fırsat bulursam değiştireceğim.bu hafta sonu bujilere baktım hiçbi sorun yok.daha akü sorunu bile yaşamadım.ve çinlilere çok teşekkür ediyorum böyle bi motor yaptıkları ve bana bu zavki yaşattıkları için.ben birçok japonda kullandım honda titandan tut 1000rra kadar ama onlardan inip benimkine binince hiç bi zamanda bu ne böyle sütcü beygiride demedim.motor işi şans işi bana kalırsa
gazman
12 Mayıs 2008, 21:20
*****bılgı ıhtıyacı Olana Verılır*****
hatunlar çin malına bakmıyo o yüzden vazgeç sen :P
yanlış algıya sebep olmayalım, ben benim eski mondial 150 hsyle ne hatunlar attım arkama :queen::queen::queen:
Khutuck
12 Mayıs 2008, 21:25
3 civarına şekli güzel Çinli bir motorla piyangoya katılmaktansa, 3650'ye o kadar janjanlı olmayan ama son derece güven veren bir CBF150 aldım, size de tavsiye ederim. Ama illa ki şekil diyorsanız biraz sıkıntıyı göze almak gerekli.
schumacher__
12 Mayıs 2008, 21:26
Gazman, Sj's kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz, " koş hemen al motoru, çin motoruna laf söyleyince kızıyor ...... " gibi saygısızca şeyler yazmışsınız.İlk mesajıma dikkat ederseniz, konuyu medeni bir biçimde, KONUŞARAK , genel değil de daha çok Dorado Corvus modeli için özele indirgeyerek görüş belirtilmesini belirtmiştim. Ama ben, daha yazdıklarınıza 1 yorumda bile bulunmadan bir sürü laf söylemişsiniz
İlk mesajda da dediğim gibi, burada somut şeyler üzerine genelleme yapmadan konuşma taraftarıyım. Şimdiye kadarki görüşlerinizi ve yazdıklarınızı gördük.O nedenle bundan sonra buraya yazı yazarak ileti kirliliği yapmazsanız sevinirim.
///////
@tequ
ilk mesajımı okumanızı tavsiye ederim
///////
diğer arkadaşların da yorumlarını saygıyla tek tek okuyorum,tek tek cevap verip kargaşa yaratmaktansa genel olarak yorumumu yapacağım,şimdilik sadece yorumları görmeyi tercih ediyorum
Gazman, Sj's kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz, " koş hemen al motoru, çin motoruna laf söyleyince kızıyor ...... " gibi saygısızca şeyler yazmışsınız.İlk mesajıma dikkat ederseniz, konuyu medeni bir biçimde, KONUŞARAK , genel değil de daha çok Dorado Corvus modeli için özele indirgeyerek görüş belirtilmesini belirtmiştim. Ama ben, daha yazdıklarınıza 1 yorumda bile bulunmadan bir sürü laf söylemişsiniz
İlk mesajda da dediğim gibi, burada somut şeyler üzerine genelleme yapmadan konuşma taraftarıyım. Şimdiye kadarki görüşlerinizi ve yazdıklarınızı gördük.O nedenle bundan sonra buraya yazı yazarak ileti kirliliği yapmazsanız sevinirim.
ama dostum lütfen, sen de gelin hadi bakalım beni vazgeçirin sıkıysa? gibi bir başlık açıp hodri meydan demişsin. elbette biz de deneyim ve birikimlerimizi sunduk. ama ben yine de dorado almak istiyorum demiyorsun da, siz haksızsınız hayır dedikleriniz yeterli değil tavrını sürdürüyorsun.
bize hava hoş neticede, tamamen yardımcı olmak amaçlı buradayız; lütfen farklı bir şekilde algıya neden olmasın :cat:
yien de hoşnut değilsen, benim önerim başlığını dorado kullanıcılarından fikir alacak şekilde değiştirmen ya da doğrudan dorado sahipleriyle muhatap olman. yoksa çin malı motosiklet konusunu bize sorarsan söyleyeceğimiz(şikayet edeceğimiz) çok şey var, her zaman.
schumacher__
12 Mayıs 2008, 21:31
ama dostum lütfen, sen de gelin hadi bakalım beni vazgeçirin sıkıysa? gibi bir başlık açıp hodri meydan demişsin. elbette biz de deneyim ve birikimlerimizi sunduk. ama ben yine de dorado almak istiyorum demiyorsun da, siz haksızsınız hayır dedikleriniz yeterli değil tavrını sürdürüyorsun.
bize hava hoş neticede, tamamen yardımcı olmak amaçlı buradayız; lütfen farklı bir şekilde algıya neden olmasın :cat:
başlık konusunu 3. mesajda zangif nickli arkadaşa açıkladım,okursan tekrar açıklama yazmama gerek kalmaz :cat:
konuyu, motor hakkında bilgi sahibi olanlar veya sağda solda,tamircide v.s. adını,sanını duymuş olanlar yorum yazsın diye açtım, yoksa dorado kullanıcılarıyla vs. çok görüşmem oldu,dediğim gibi henüz kendi yorumumu,bildiklerimi yazmadım,ilerleyen zamanda onları da yazacağım,şimdilik bilenlerin görüşlerini dinliyorum. Genel çin malı motorlar için görüşleri öğrenmek isteyecek olsam, 50 tane konu var oralarda herkes yeterince yorum yazmış,oraları okurdum
başlık konusunu 3. mesajda zangif nickli arkadaşa açıkladım,okursan tekrar açıklama yazmama gerek kalmaz :cat:
konuyu, motor hakkında bilgi sahibi olanlar veya sağda solda,tamircide v.s. adını,sanını duymuş olanlar yorum yazsın diye açtım, yoksa dorado kullanıcılarıyla vs. çok görüşmem oldu,dediğim gibi henüz kendi yorumumu,bildiklerimi yazmadım,ilerleyen zamanda onları da yazacağım,şimdilik bilenlerin görüşlerini dinliyorum. Genel çin malı motorlar için görüşleri öğrenmek isteyecek olsam, 50 tane konu var oralarda herkes yeterince yorum yazmış,oraları okurdum
peki dostum, susuyorum ben o halde. en nihayetinde tercihlere müdahale etmek bize düşmez, umarım senin için en hayırlısı olur :cat:
erdo2002
12 Mayıs 2008, 21:40
Neden çin malı alınmaz.
Uzun ömürlü değil.
titreşimleri fazla
parçası kalitesiz kullanırken kalite hissini hissedersiniz japonlarda.30-40binkm max yapacağına 100binkm yapmak iyi olmazmı? :)
vlad1462
12 Mayıs 2008, 21:47
şimdi gene 3. mesajda belirttim ben diyeceksin ama başlık olmamış. piyasada pek görünmeyen ve sitedede fazla kullananı olmayan bir motor hakkında görüş ve bilgi istiyorsun, ama modeli belirtmeden genel olarak çin malı motordan soğutabilecekmisiniz diyosun. bence dorado hakkında bilgi istiyosan başlığıda ona göre düzelt.:cat: dorada hakkında bilgisi olan biri varsa bile, senelerdir süren çin malı muhabbetinden sıkılmış ve başlığı dikkate almadan geçmiş olabilir belki.
ayrıca şunuda belirmek isterim, sitenin formatı biraz sıcakmı desem ne desem, sulanmayta müsaittir diyim en iyisi. ciddi cevap yazın yoksa yazmayın gibi bi tavıra girmen gereksiz, nekadarda ciddi olunmasını istesen olmayacaktır bu, ,illa biyerden sonra sulanacak muhabbet. sitenin popüler olması, samimi olmasıda bu sayede mümkün oluyo zaten. asık suratlı bir motor sitesi değiliz. :)
tigermbz
12 Mayıs 2008, 21:49
Genel çin malı motorlar için görüşleri öğrenmek isteyecek olsam, 50 tane konu var oralarda herkes yeterince yorum yazmış,oraları okurdum
o halde yanlış başlık seçmişsin
biz yorumlarımızı dorado için değil çin mallarının geneli için yaptık.
doradoya binmişliğimiz incelemişliğimiz yok, yanlış anlaşılmasın.
@tequ
ilk mesajımı okumanızı tavsiye ederim
İlk mesajı okumadan asla cevap yazmam.Somut şeylerle ilgili yazından bahsediyorsan,söylediğim gayet somuttu.Hatunlar çin malına bakmıyor..
Sen "beni vazgeçirin bakalım" tarzı bir topic açarsan bu topiğe yazmamam içinde birisinin beni vazgeçirmesi lazım !
Saygılar(Medenice)
schumacher__
12 Mayıs 2008, 22:07
İlk mesajı okumadan asla cevap yazmam.Somut şeylerle ilgili yazından bahsediyorsan,söylediğim gayet somuttu.Hatunlar çin malına bakmıyor..
Sen "beni vazgeçirin bakalım" tarzı bir topic açarsan bu topiğe yazmamam içinde birisinin beni vazgeçirmesi lazım !
Saygılar(Medenice)
o zaman başlık açıklaması için 3.yü de okursanız sorun kalmaz, "hatunlar çin malına bakmaz" lafını somut, değerli bir görüş değil de daha çok ileti kirliliği olarak görüyorum :cat:
denizcimuzaffer
12 Mayıs 2008, 22:32
Sevgili arkadaş, tekrar hoşgeldin.
Açtığın topiğe cevap yazılmamasına sitemkerane bu topiği açmşsınama orada az da olsa birşeyler yazdık.
Motor forumlarını inceleyip, bilenlerle mesajlaşacağına, bana buradan ilgi gösterin demek ne kadar faydalı olabilirki? emek sarfetmeyeyim ama herkes de emek sarfedip, bana cevap yazsın demek elbette olabilir ama, yaz yaz bitmez dezavantajlarını belirtmek yerine arkadaşlar samimi düşünce-deneyimlerini aktarıvermişler işte. Senin gibi her sorana uzun açıklamalar yapmak gerçekten herkes için yorucu. tıpkı şimdi olduğu gibi. Önce motorları bir tanı, sorunları gör, markaları değilse de modelleri tanı vs... Sen şimdi üşenmeden neden DORADO gibi bir motor almak istediğini uzuuun uzuuun yazarsan aynen o derece de cevabınıda alacaksın merak etme :cat:
herkesin gönlüne göre Motorlara sahip olması ve kazasız belasız sürüşler dileği ile:)
o zaman başlık açıklaması için 3.yü de okursanız sorun kalmaz, "hatunlar çin malına bakmaz" lafını somut, değerli bir görüş değil de daha çok ileti kirliliği olarak görüyorum :cat:
İnsanların düşüncesine saygı duyarım.İnan bende seni senin benim görüşümü gördüğün gibi görüyorum.
schumacher__
12 Mayıs 2008, 22:44
İnsanların düşüncesine saygı duyarım.İnan bende seni senin benim görüşümü gördüğün gibi görüyorum.
ok o zaman,polemiğe gerek yok.Bu değersiz gördüğün konuya yorum yazmazsan sorun kalmaz :cat:
Buraya yazmamı engelleyecek tek şey kilittir :P
ressam_01
12 Mayıs 2008, 23:00
Sen "beni vazgeçirin bakalım" tarzı bir topic açarsan bu topiğe yazmamam içinde birisinin beni vazgeçirmesi lazım ! Buraya yazmamı engelleyecek tek şey kilittir
Saygılar(Medenice)
koptum yaaaa:mrgreen::queen: isoyuda cagırda tam olsun bu topic o eksik kalmazdı burada:queen::queen:
schumacher__
12 Mayıs 2008, 23:09
Buraya yazmamı engelleyecek tek şey kilittir :P
ok o zaman,sen takıl istediğin gibi, böyle çocukça şeylere harcayacak vaktim olmadığından yazdıkların umurumda olmayacak,cevap vermeyeceğim :cat:
duslemek
12 Mayıs 2008, 23:35
bende yaklasık 2005 yılında motor sevdasına basladım
aynen senin gibi yazmıstım. Kararı kendim verdim 250 cc su sogutmalı bir motor aldım içimde illa chooper almak vardı aldım o zaman cok laf soylediler
git ybr al dediler cbf 250 al dediler dinlemedim. Ustelikte neredeyse 0 km iki ybr veya 0 cbf 250 parasi bayıldım.
Simdiki aklım olsa 93 model japona binerdim ama cinli almazdım her hafta servisteydim 3 sefer yolda kaldım. :pr: cin malı motorlarda can guvenligi yok motor tam bir surpriz oluyor o yuzden riske atma.
Soyledigin motoru al maddi durumun iyise al ama motoru ilerde satacam dersen 2.el fiyatlarına bak 6 ay sonra tekar yorumlarını yazarsın.
2. elde 3000 e var.
http://www.sahibinden.com/corvus_63WQQaXQQ6435451WQQpXQQdisplayitem
Bence motoru motor yapan ani hızlanma , durma, yatırma bu motorlarla bunları yapmak hiç uygun degil.
Ben olsam senin yerinde 98-2001 model 3500-4500 arasında honda rebel 250 alırdım
http://www.sahibinden.com/sifir_ayarinda_WQQaXQQ8007593WQQpXQQdisplayitem?ke yword=rebel
ok o zaman,sen takıl istediğin gibi, böyle çocukça şeylere harcayacak vaktim olmadığından yazdıkların umurumda olmayacak,cevap vermeyeceğim :cat:
tmm bilader eywalla.Eğlenirim ben kendi çapımda :P
Ama bak cidden çin malına bakmıo hatunlar :P
dorado corvus ile ilgili bi topicimiz var, ordan da detaylı bilgiler alabilirsin..
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/12972-dorado-v3-corvus-v5-poseidon-bilgi-paylasimi.html
superzzt
13 Mayıs 2008, 00:41
Dorado'nun ikinci el pazarı maalesef yok.6000 küsüre alıp 4500'e satamazsın bu bile benim için bir kriter.Nacizhane fikrim bu tarz motorların kimse 20000km.de almak istemez yine satamazsın.2Teker dergisi gayet objektif yorumlarda bulunmuş arkadaşlardan biride üşenmemiş yazmış buraya sen hala polemik peşindesin ,niye doradoyu seçtiğini açıkla bize niye bu kadar iddialısın?Hatunlar bakmaz demiş arkadaş bu onun için önemli olabilir madem üyelere açık bir FORUM bu tür tartışmalar doğaldır gestapoluk yapmanın bir alemi yok onun yerine o zaman araştır dorado kullanan arkadaşları onlarla özelden tartış.Kimsenin seni vaz geçirme gibi bir niyeti yok .
schumacher__
13 Mayıs 2008, 19:14
Dorado'nun ikinci el pazarı maalesef yok.6000 küsüre alıp 4500'e satamazsın bu bile benim için bir kriter.Nacizhane fikrim bu tarz motorların kimse 20000km.de almak istemez yine satamazsın.2Teker dergisi gayet objektif yorumlarda bulunmuş arkadaşlardan biride üşenmemiş yazmış buraya sen hala polemik peşindesin ,niye doradoyu seçtiğini açıkla bize niye bu kadar iddialısın?Hatunlar bakmaz demiş arkadaş bu onun için önemli olabilir madem üyelere açık bir FORUM bu tür tartışmalar doğaldır gestapoluk yapmanın bir alemi yok onun yerine o zaman araştır dorado kullanan arkadaşları onlarla özelden tartış.Kimsenin seni vaz geçirme gibi bir niyeti yok .
Öncelikle gestapoluk yapma veya polemiğe girme gibi bir niyetim kesinlikle yok,mesajlarıma dikkat ederseniz, kişisel olarak kimseyle birebir yazışma niyetinde değilim,sadece ilk mesajımda konunun sulandırılmamasını istedim,buna dikkat etmeyenleri de konu içerisinde uyardım,sağolsun anlayanlar konuyu sulandırmayı kesip, yorum yazmayı da bıraktılar,anlamayıp çocukça davrananlar da kendi halinde takılıyor, onlarla da işim yok.
Yorumunuzu yazmışsınız,teşekkür ederim.Tavrım biraz sert görünebilir,fakat konunun sulanmaması için mecburen böyle sert tepkiler koymak zorunda hissediyorum kendimi.Tavrımdan hoşnut değilseniz, bir daha yorum yazmazsınız, benim düşüncelerimi şimdilik açıklamama nedenim, ilk görüşleri almak,insanların düşüncelerini öğrenmekti,zahmet edip de yazamamak değil.Yorumlar 4. sayfayı bulduğunda ben de bildiklerimi yazacağım,o zaman tekrar görüş almaya devam edeceğim.
/////
Her türlü somut bilgi ve görüşlere açığım :cat:
Endurocu01
13 Mayıs 2008, 21:13
Benim genelde çinlilere karşı yanlış anlaşılmasın çin malı motosikletlere güvenim kalmadı nedenmi 2005 kasımda 250 cclik jinlun aldım 6 ay bindim sonra 2.vites dişlisinden ses 2 ay sonra 5 vites dişlisinden ses neyse garanti kapsamında değiştirdik verdiğim parçanın üzerindeki delikler( küçük küçük köpük üzerindeki delikler gibi)dikkatimi çekti neyse yeni parça geldi sıfır ambalajında açtık poşeti aynı delikler ondada var neyse taktım ama içimde kaldı metal işleriyle uğraşan birine sordum bunlar neden oluşur dedim bunlar kalıp hatası değil dedi bunlar demiri ikinci kez eritip kullandığın zaman meydana gelir dedi hatta çorbanın üstünde kaynarken köpük oluşur aynısı metallerde de vardır dedi biz ona curuf deriz dedi ve dökümcüler kullanır dedi çinliler yıllarca erdemirden yazıcılardan ekincilerden kardemirden hurda demir ve curuf aldılar şimdi onları tekrar eritip kullanıyorlar dedi yaklaşık 2 cm kalınlığındaki ekzantrik mili nasıl goflet gibi kırılır hala merak ederim cevap ergimiş metallari tekrar eritirsen değil 2 cm 4 cm lik mil de kırılır.Şimdi sorun sadece dorado için değil tüm çin malları böyle merak eden gitsin herhangi bir motorcuya krank,biyel kolu dişli üstünü mercekle inceleyin seçim senin şu an 1993 suzuki kullanıyorum 15 senede 2 kere motor indi nedenmi kalite mal kalite marka da ondan seçim seni para senin
Öncelikle gestapoluk yapma veya polemiğe girme gibi bir niyetim kesinlikle yok,mesajlarıma dikkat ederseniz, kişisel olarak kimseyle birebir yazışma niyetinde değilim,sadece ilk mesajımda konunun sulandırılmamasını istedim,buna dikkat etmeyenleri de konu içerisinde uyardım,sağolsun anlayanlar konuyu sulandırmayı kesip, yorum yazmayı da bıraktılar,anlamayıp çocukça davrananlar da kendi halinde takılıyor, onlarla da işim yok.
Yorumunuzu yazmışsınız,teşekkür ederim.Tavrım biraz sert görünebilir,fakat konunun sulanmaması için mecburen böyle sert tepkiler koymak zorunda hissediyorum kendimi.Tavrımdan hoşnut değilseniz, bir daha yorum yazmazsınız, benim düşüncelerimi şimdilik açıklamama nedenim, ilk görüşleri almak,insanların düşüncelerini öğrenmekti,zahmet edip de yazamamak değil.Yorumlar 4. sayfayı bulduğunda ben de bildiklerimi yazacağım,o zaman tekrar görüş almaya devam edeceğim.
/////
Her türlü somut bilgi ve görüşlere açığım :cat:
arkadaşa hak veriyorum.Vazgeçirilmek en doğal hakkı :P
denizcimuzaffer
13 Mayıs 2008, 21:22
Dorado. altın ülkesi:silent:
biraz da emperyal yorumla Yağmalamak da demektir.
motorun isminde bir ironi gizli gibi:) amman iyi inceleyip araştırmalı ki cebimiz neşemiz keyfimiz yağmalanmasın:cat:
indian mummy
13 Mayıs 2008, 21:30
eee yorumları okumadan direk yazıorum sevdiğimiz tutkunu olduğumuz markaların ilk sahibi olma imkanı herkesde yok bu yüzden çin malı min malı sür gitsin :D
digi_boy26
13 Mayıs 2008, 21:34
abicim bak :) motor almak o motora sadece para vermek değildir. ne çinlisi ne başkası. al sana çinli benim motor. bugün 17,800'ü geçtim. düzenli olarak servise gidersen bakımlarını periyodik yaptırırsan ne seni üzer ne de ylda bırakır.:) sıradışı bi cooter o. gördüm yakından. birkeresinde bilecik'e gitmiştik gruptan bi arkadaşla. uzaktan ne geldiğini anlayamadık. :) bişey geliyo ama ne :queen: biz eski model bi 600lük bişey sandık farı görünce :) bi geçti yanımızdn kesin bi 140la gidiydu. biz park halindeydik :) önemli olan burda verdiğin paraa için sinecek motor almak. valla benim motorum 6lt'ile 180km gidiyor. scooter olduğu için normal diyor herkes. :) motor alırken satmayı da düşünceksin. :) mesela ybr125. ölüsü 2000ytl eder :) benim düşüncem de böle. ama son bişe söliyim çin olayını kafana takma dostum :cat: her motosiklette bi çin parçası vardır mutlaka. :) o parayla bi vitesli almanı da tavsiye ederim açıkcası :)
chopperrider
13 Mayıs 2008, 21:39
Yorumlar 4. sayfayı bulduğunda ben de bildiklerimi yazacağım,o zaman tekrar görüş almaya devam edeceğim.
arkadaşım öncelikle bu uslübu anlayamadığımı söylemeliyim. evet haklısın bu platformda gerek yaşı küçük olduğu için gerekse de boş zamanı fazla olduğu için her topiğe mesaj yazma ihtiyacı hisseden ve genelde boş laflar söyleyen arkadaşların sayısı az değil. ama bunu da doğal karşılamak lazım. bu tür mesajlardan rahatsız olup sonra da siz yorumlarınızı söyleyin, mesajlar 4. sayfayı bulsun sonra ben size evrenin sırrını açıklayacağım anlamında yorumlanmaya müsait bu tavrın biraz itici öncelikle onu söyleyeyim.
sorduğun ve samimi olarak fikir almaya ihtiyaç duyduğunu umut ettiğim konuya gelirsek. çevremde hiç corvus kullanan olmadı, zaten çok fazla da satılmadığı için trafikte bile kolay kolay görme şansı da bulamadım.
ben acemi bi sürücüyüm. henüz 2 seneyi ve topu topu 10 küsür bin kilometreyi geride bıraktım motosiklet üzerinde. zamanında senin yaşadığın bu ikilemi herkes gibi ben de yaşadım. ve inan senden daha keskin bi tavrım vardı japon-çin çarpışması hakkında. hep önyargıdan kaynaklandığını zannediyordum çin malı motosiklete karşı gelişmiş olan antipatinin. ama geride 3 çin malı motosiklet bıraktıktan sonra hatamı anladım. ben hiç bi çin malı motosikletimi sık sık sorun çıkaracak kadar uzun süreli kullanmadım, kullansam eminim sorun da çıkaracaklardı. ama arıza yapmasından, parça sıkıntısından ziyade çin motorlarının en büyük eksisi acemi bi sürücünün motosiklet kullanmaktan zevk almasını ve kendisini geliştirmesini engelliyor. bu dediklerim elbette 1000 YTL civarı bedelle satılan çok küçük hacimli scooterlar için geçerli değil, onlar da biraz daha fayda-maliyet oranına göre bakış açısı değişebiliyor. ama corvus gibi, regal gibi belli bi fiyat diliminde olan motosikletlerin daha çok düşünülmesi gerekir bence. çünkü gerçekten eski de olsa insan ancak kaliteli bi makinanın üzerine çıkınca motosikletin kıvraklığını, güvenliğini ve kullanılabilirliğini anlıyor. öncesinde ise anladığını zannediyo ve olay buymuş zannına kapılıyo. ne fren kapasitesi ne manevra kabiliyeti ne de dengesiyle güven vermiyo maalesef çin malları...
yeni başlayan kişiler bu yüzden tarzdan ziyade commuter de olsa kaliteli bi motosikletle başlamalıdır.
ben cruiser seviyorum diye herk marka aldım denedim, race tarzının tadına bakayım (oturuş pozisyonu vs. gibi) zealsun gs aldım denedim... sonuç artık cruiser motorlara antipatim oldu onunla kaldım. ve bunu ancak ödünç de olsa bi shadow bi dragstar falan kullanarak atabileceğim...
şimdiki aklım olsa aman efendim basit bi commuter motor demez gider YBR alır 5000 km yol yapar sonra istediğim tarzda kendime uygun bi motor seçerdim...
neyse lafı fazla uzattım. umarım bu mesajla 4. sayfaya ulaşırız çünkü senin yorumlarını almayı gerçekten istiyorum..
seçimin ne olursa olsun hayırlı olsun inşallah...
schumacher__
14 Mayıs 2008, 13:37
arkadaşım öncelikle bu uslübu anlayamadığımı söylemeliyim. evet haklısın bu platformda gerek yaşı küçük olduğu için gerekse de boş zamanı fazla olduğu için her topiğe mesaj yazma ihtiyacı hisseden ve genelde boş laflar söyleyen arkadaşların sayısı az değil. ama bunu da doğal karşılamak lazım. bu tür mesajlardan rahatsız olup sonra da siz yorumlarınızı söyleyin, mesajlar 4. sayfayı bulsun sonra ben size evrenin sırrını açıklayacağım anlamında yorumlanmaya müsait bu tavrın biraz itici öncelikle onu söyleyeyim.
sorduğun ve samimi olarak fikir almaya ihtiyaç duyduğunu umut ettiğim konuya gelirsek. çevremde hiç corvus kullanan olmadı, zaten çok fazla da satılmadığı için trafikte bile kolay kolay görme şansı da bulamadım.
ben acemi bi sürücüyüm. henüz 2 seneyi ve topu topu 10 küsür bin kilometreyi geride bıraktım motosiklet üzerinde. zamanında senin yaşadığın bu ikilemi herkes gibi ben de yaşadım. ve inan senden daha keskin bi tavrım vardı japon-çin çarpışması hakkında. hep önyargıdan kaynaklandığını zannediyordum çin malı motosiklete karşı gelişmiş olan antipatinin. ama geride 3 çin malı motosiklet bıraktıktan sonra hatamı anladım. ben hiç bi çin malı motosikletimi sık sık sorun çıkaracak kadar uzun süreli kullanmadım, kullansam eminim sorun da çıkaracaklardı. ama arıza yapmasından, parça sıkıntısından ziyade çin motorlarının en büyük eksisi acemi bi sürücünün motosiklet kullanmaktan zevk almasını ve kendisini geliştirmesini engelliyor. bu dediklerim elbette 1000 YTL civarı bedelle satılan çok küçük hacimli scooterlar için geçerli değil, onlar da biraz daha fayda-maliyet oranına göre bakış açısı değişebiliyor. ama corvus gibi, regal gibi belli bi fiyat diliminde olan motosikletlerin daha çok düşünülmesi gerekir bence. çünkü gerçekten eski de olsa insan ancak kaliteli bi makinanın üzerine çıkınca motosikletin kıvraklığını, güvenliğini ve kullanılabilirliğini anlıyor. öncesinde ise anladığını zannediyo ve olay buymuş zannına kapılıyo. ne fren kapasitesi ne manevra kabiliyeti ne de dengesiyle güven vermiyo maalesef çin malları...
yeni başlayan kişiler bu yüzden tarzdan ziyade commuter de olsa kaliteli bi motosikletle başlamalıdır.
ben cruiser seviyorum diye herk marka aldım denedim, race tarzının tadına bakayım (oturuş pozisyonu vs. gibi) zealsun gs aldım denedim... sonuç artık cruiser motorlara antipatim oldu onunla kaldım. ve bunu ancak ödünç de olsa bi shadow bi dragstar falan kullanarak atabileceğim...
şimdiki aklım olsa aman efendim basit bi commuter motor demez gider YBR alır 5000 km yol yapar sonra istediğim tarzda kendime uygun bi motor seçerdim...
neyse lafı fazla uzattım. umarım bu mesajla 4. sayfaya ulaşırız çünkü senin yorumlarını almayı gerçekten istiyorum..
seçimin ne olursa olsun hayırlı olsun inşallah...
tavrım biraz farklı gelebilir,haklısınız ama bu tavrımla istediğim şeyi elde ettiğimi düşünüyorum.Dikkat ederseniz,diğer konular gibi, sırf yazmak için yazılan mesajların sayısı çok az, böyle gereksiz mesajlar yerine herkes daha somut görüşlerini,duyduklarını,başından geçenleri yazıyor.Bu da ilk mesajda da belirttiğim gibi istediğim birşeydi.
ben de dorado corvus için yaptığım araştırmaları,duyduğum şeyleri,kullanıcılarının söylediklerini vs. yazacağım,ondan sonra görüşlerde değişiklik olacak mı diye bakacağım.Eğer ki yanılıyorsam yazdıklarımda,belki de motordan vazgeçeceğim.:cat:
CAGLARK532
14 Mayıs 2008, 13:48
Bende 2005 yılında Mondial KT125 aldım.made in china yani.Motor sorunsuzdu aslında hiç başıma dert olmadı.Sorun çıkarmadı.Tek ciddi sorunu vibrasyondu.Yüksek devirde ortaya çıkan titreşim artçımın ayağına kramp girmesine neden oluyordu.Bu vibrasyon yüzünden motora olan güvenimi kaybettim.Made in China yazıyosa eğer sıkıntı.Haa Honda,Yamaha v.b markalar da Çin de üretim yapıyor derseniz bana onlar kaliteden taviz vermeyen firmalar.İsterse Kenyada üretim yapsınlar.İsimleri yeter...Paraya kıymak lazım.Marka merakım yoktur.Otomobilde de motosiklette de uzun vadede kullanabileceğimiz aletleri seçmemiz daha doğru.Çin mallarının ömrü kısa olur.İstisnalar çıkabilir ama Kaideyi bozmaz.Bu aradaaa Mondial KT 125cc 130 lu kilometrelere rahat çıkabiliyordu.(İyi bir rodaj geçirdim).Örneğin YBR bu hıza zor ulaşır.Ama bu asla mondialin iyi olduğu anlamına gelmez.Bazı arkadaşlar hıza önem veriyor ama hız tek başına yeterli değil.Kalite,kalite,kalite...Aranması gereken en önemli şey budur...
al da gör, sonra sen bize anlat,o modeli pek tanımıyorum ben.hayırlısı olsun ne diyelim.(şahsi kanaatimdir.)
baysalorhun
14 Mayıs 2008, 15:20
Merhaba,
ben jinlun 150 kullanıcısıyım 43000 km de başka çin sahibi var mı bilmiyorum. Motorumdan memnunum diyemem. Günlük 40 km yol yapıyorum. Ama motoru zorlamadan kullanıyorum.
Artçım ile binince titreşim çok rahatsız edici oluyor. Ancak corvusta bu sorun var mı bilmiyorum.
Genellikle şehir içi kullandığım için bazen vitesli motosiklete isyan ediyorum. Bu Corvusun bi avantajı olabilir.
Ancak şu an kullandığım Jinlunun üzerinde kendimi hiç güvende hissetmiyorum. Motor bir anda dağılacakmış gibime geliyor. Özellikle hızlı giderken daha bir tırsıyorum. O yüzden çok yavaş kullanmayı tercih ediyorum. Ben yavaş kullanıncada risklerin bir çoğu kendiliğinden elenmiş oluyor.
ben kendimle ilgili deneyimlerimi yazdım. ama bi laf var dı ..
Kötü motor yoktur. Kötü kullanıcı vardır. diye..
Senin yorumunu sabırsızlıkla beklediğim için 3. sayfayı doldurmak üzere satır atlaya atlaya yazdım. (Araya bi de resim mi koysam ne?)
Benim genelde çinlilere karşı yanlış anlaşılmasın çin malı motosikletlere güvenim kalmadı nedenmi 2005 kasımda 250 cclik jinlun aldım 6 ay bindim sonra 2.vites dişlisinden ses 2 ay sonra 5 vites dişlisinden ses neyse garanti kapsamında değiştirdik verdiğim parçanın üzerindeki delikler( küçük küçük köpük üzerindeki delikler gibi)dikkatimi çekti neyse yeni parça geldi sıfır ambalajında açtık poşeti aynı delikler ondada var neyse taktım ama içimde kaldı metal işleriyle uğraşan birine sordum bunlar neden oluşur dedim bunlar kalıp hatası değil dedi bunlar demiri ikinci kez eritip kullandığın zaman meydana gelir dedi hatta çorbanın üstünde kaynarken köpük oluşur aynısı metallerde de vardır dedi biz ona curuf deriz dedi ve dökümcüler kullanır dedi çinliler yıllarca erdemirden yazıcılardan ekincilerden kardemirden hurda demir ve curuf aldılar şimdi onları tekrar eritip kullanıyorlar dedi yaklaşık 2 cm kalınlığındaki ekzantrik mili nasıl goflet gibi kırılır hala merak ederim cevap ergimiş metallari tekrar eritirsen değil 2 cm 4 cm lik mil de kırılır.Şimdi sorun sadece dorado için değil tüm çin malları böyle merak eden gitsin herhangi bir motorcuya krank,biyel kolu dişli üstünü mercekle inceleyin seçim senin şu an 1993 suzuki kullanıyorum 15 senede 2 kere motor indi nedenmi kalite mal kalite marka da ondan seçim seni para senin
Bu konuda şunu bilmekte fayda var: Döküm yapılacak malzeme içerisinde curuf olması son derece normaldir. Fakat curuf çıkarıcı maddeler kullanılarak curuf temizlenir. Çinli'ler işi ucuza getirmek için bunu yapmıyor olabilirler fakat buradan Çin'liler dışında hiç kimse metal hurdalarını eriterek kullanmıyor anlamını çıkarmamak gerekir. Aksi durumda herkes sıfır metal kullansaydı dünyada kullanacak demir kalmazdı. Genelde pek çok forumda metali eriterek kullanmak çok kötü birşeydir havası hakim. Çoğunluğu da servis elemanları, ustaların yaydığı desteksiz atış bilgileri.
Öte yandan ikinci kez kullanılan metallerde metal yorgunluğu olması konusu var ki tam bir deli saçması.
Schumacher arkadaşım,
Genel olarak Çin motorları için söylüyorum, motorun problemli veya problemsiz olması tamamen şansa bağlıdır. Öte yandan titreşim problemi, lastiklerinin kayganlığı, plastik aksamların kırılganlığı ve ses yapması, servislerinin amatörlüğü ve de özellikle soğukta ilk marşta çalışmama sorunları kesindir ve %99 modellerde görülür. Ben de 7-8 ay Çin malı cruiser kullandım, o motorda dengeleyici vardı ve titreşimi azdı fakat o bile bence yeterince titreşimsiz değildi.
Bu yorumlar ışığında şansını zorlamak istersen al.
Dorado'ya gelince, bildiğim kadarıyla bu motorun fiyatı az değil. Ben sana sormak istiyorum, japonlar kadar fiyatı olan ve yukarıda saydığım problemlerden bir çoğunu üzerinde barındırma ihtimali olan bir motoru neden almayı düşünüyorsun ? Seni neresi cezbetti ? Hiç sorun çıkarmasa bile servis ve yedek parça sıkıntısı çekeceğine eminim. Ayrıca iki sene sonra büyük ihtimal distribütörü bile kapatıp gitmiş olacak ve alırsan motor elinde kalacak.
Huckle
14 Mayıs 2008, 16:01
Çin malı kötüdür - Japonlar iyidir gibi bir yaklaşım kesinlikle doğru değil, lakin çin motorları çıktıktan sonra sağda-solda motor görmeye başladık.. Benim de ilk motorlarımdan biri bir kore'liydi.. Köprü çıkışında vites ayak manetinin koptuğunu veya kalitesiz lastiklerinden dolayı kaydığını falan yazmaya gerek duymuyorum ki, ilk başta kıstığımız bütçemizin cilveleri olarak görüyorum..
Alacağınız motor her ne marka ve model olacaksa olsun, servis ve yedek parça durumunu detaylı olarak araştırın derim.. Aksi taktirde elinizde kırık bir parça veya katalog resmiyle sanayilerde dolaşmak insanı fazlasıyla motosiklet keyfinden soğutuyor.. Bu bilgiyi de servisine gidip sormaktan ziyade (ki hepsi tüm ekipmanlarının bulunduğunu söylüyor), sitedeki dorado kullanıcılarının deneyimleri ve ilk etapta gerekli olabilecek ayna ve karenaj gibi malzemelerin bulunup bulunmadığı ve fiyatlarını öğrenmekte fayda var..
Ben şu anki tercihimi Honda Cbf500'den yana kullandım ve inanın bir gün yolda kalırsam ne yaparım gibi bir çok endişenin de önüne geçmiş oldum..
Dorado veya bir başka model ki her ne olursa olsun sorunsuz ve kazasız belasız nice kilometreler dilerim..
zenon
14 Mayıs 2008, 16:40
Bu model icin yapcagın acıklama yada savunmayı merakla bekliycem her ne kadar motor sahibi olmasam ve bu model tarzım olmasada...
Not: Benimde bütcem gereği ve zevklerim dogrultusunda cinli alıcam belki ama herkez yok derken almakta cok akilica gelmiyor bana bunca insan yaniliyor olamaz ki cogunun cinli gecmisi var Amerikayı yeniden kesfetmenin bir anlamı yok...
nankör
14 Mayıs 2008, 17:16
NE halin var sa gör arkadaşım .......
SELÇUK ASLAN
14 Mayıs 2008, 17:53
Bence Al Parçalarını Bulamadığında Serviste Beklediğinde Ne Yaptım Diye Kendine Sorarsın
schumacher__
14 Mayıs 2008, 17:59
biraz izin verirseniz,görüşlerimi ve araştırmalarımı yazıyorum,biraz sonra yazım bittiğinde göndereceğim,o zamana kadar birşey yazmamanızı rica ediyorum
buraxdj
14 Mayıs 2008, 17:59
Daha başlıkta beni 'Çin Motosikletinden Vazgeçirebilecek misiniz ? ' türünde bir soru gördüğüm ... Ve ilk motoru Çinli ikinci motoru Çinli olmayan olan birisi olarak sana şimdiden Allah kolaylık versin diyorum,eğer çinli alırsan.
zacay
14 Mayıs 2008, 18:25
Merhaba,
Valla ben yazını bekliyemicemmm. Yoksa Çinlilerden bir avantajın filan mı var :cherry:
schumacher__
14 Mayıs 2008, 18:44
Yorumlar için teşekkür ederim.Şimdi biraz uzun da olsa,görüş ve gözlemlerimi yazacağım,sıkılmadan okursanız sevinirim :)
Öncelikle bildiğim kadarıyla motordan bahsedeyim. Ürünün üreticisi Çinli CF Moto .Motorlar Türkiye ye ithal edildiğinde ithalatçı tarafından verilen ismi Dorado olarak seçilmiş.Üretici olan CF Moto dan bahsetmek gerekirse,1989 yılından beri motor üreten bir firma.Web sitelerinde yazdığına göre bazı tasarım ve mükemmellik ödülleri var,fakat çok da önemli değil şimdilik.
Dorado Corvus olarak bildiğimiz CF MOTO V3 Amerika da dahil olmak üzere tüm dünyaya gönderiliyormuş.(Markası,Türkiyedeki gibi farklı olabilir). Ve bu motor DOT, EPA ve CARB standartlarını karşılıyor.(DOT standardı, bir motorun Amerikada piyasaya sürülmesi için şart)
Shrieker in ilk sayfada belirttiği 2Tekerdeki inceleme yazısını çok daha önceden okumuştum.Fakat o inceleme bana çok yüzeysel, ve çelişkili geldi.Hangi noktalarda takıldığımı söylemek gerekirse, incelemede motorun hacmine göre çok az yaktığı söyleniyor.Fakat kullanıcılarının söylediği ise motorun,benzerlerine göre fazla yaktığı.Ayrıca testte bahsedilen ayaklık düşmesi,yağ kaçırması vs. şeyleri konuştuğum 10-15 dorado kullanıcısından hiçbirinin başına gelmemesi de olayın sadece 1 makineye olan,extreme bir durum olduğu izlenimi yarattı.
////
Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı, madem aynı motor tüm dünyada satılıyor, bir de oradaki incelemeleri testleri vs. inceleyeyim dedim.Ve başladım araştırmaya.İlk iş olarak Amerikaya baktım ve orada satılan aynı motorun başka markalı olanının testlerini buldum (Qlink Sapero)
İşte bu inceleme benim motora bakışımı tamamen değiştirdi.İnceleme tam olarak istediğim gibi,motorun en küçük parçasına kadar tek tek uzmanı tarafından yapılmıştı.Şimdi O testten özet yazayım(İnceleme sahibi motorun parçalarını kendi Yamaha 650 V* si ile karşılaştırıyor):
-Motor: 250 (242) cc su soğutmalı 10:1 tek silindir 18 bg gücünde.Karbüratör Kehein 30 mm continuous vacuum draw.Aynı motor ve karbüratörler Honda nın Helix ve Reflex modelinde kullanılıyormuş.Bu modelleri tanıdık Honda bayisine sordum,Helix 90lı yılların başında Türkiyeye getirilmiş,reflex ise getirilmemiş.Bunun üzerine araştırmalarıma devam ederken,Sakarya da bir motor tamircisinde Dorado Corvus gördüm. Hemen gidip tamirciyle motoru hakkında konuştum ve onun söylediği,Dorado nun motorunun Honda ForeSight ile civatasına kadar birebir aynı olduğuydu..2 modelin motorlarını karşılaştırırsanız,özelliklerin ne kadar benzediğini göreceksiniz(250cc su soğutmalı,18bg güç vs.)
Elektrik Tesisatı: Tesisat Amerikan DOT standartlarını karşılıyor.Kullanılan stop lambaları,sinyaller vs. gidip bir süpermarketten alabileceğiniz standart parçalar.Far Philips marka H4.Motorun elektrik tesisatı Yamaha 650 V* ile benzer kalitede.Tüm kablolar sağlam kılıflı,sıkıca sarılmış vaziyette.Bağlantılar kaliteli.Bazı çinli motorlar gibi,dandikçe tutturulmamış.Kullanılan buji Yamaha V* ile aynı (kodu DPR7EA-9 NGK ) .Rektifiye Yamaha V* den daha büyük,full sigorta kutusuna sahip(çinliler gibi tüm sistem için tek bir sigorta yok).Herhangi bir parça takmak istediğinizde genişletmeniz için boş sigortalar var.Alternatör de Yamaha V* ile aynı( 240w).
Frenler: Ön-Arka Disk fren.Fren sistemi standart,piyasadaki parçalarla istediğiniz şekilde güçlendirme yapabilirsiniz.
Tekerler: Krom jantlar,tubeless lastikler.100/90/18 ön, 150/80/15 arka lastik boyutları.Büyük lastik markalarının bu boyutlardaki lastiklerini heryerde bulabilirsiniz,bu da bir artı.
Sürüş Kontrolü: (Bu kısmı özellikle okumanızı tavsiye ederim, çünkü hemen hemen okuduğum tüm testlerde ve kullanıcıların söylediği bu yöndeydi)
Bu motorun dengesi olağanüstü.Saatte 8km nin altında motoru rahatlıkla kullanabiliyorum,istediğim gibi manevra yapabiliyorum.10 km gibi bir hızla u dönüşü yapabiliyorum.Bunu Yamaha V* ile kesinlikle yapamam.Motorun manevra kabiliyeti ve dengesi mükemmel .(Bir başka incelemede okuduğum kadarıyla bunun sebebi,motorun ağırlık merkezinin çok fazla aşağıda olması,hatta dünyadaki en dengeli motorlardan biri olduğu söyleniyor)
Şase: Çelik şase,paslanmaz çelik eksoz ...
Tamir: Motor ve karbüratör bazı honda modelleriyle aynı olduğundan honda servisleri rahatlıkla işinizi görebilir.Birçok honda parçası motora uyuyor.Elektrik tesisatı vs. de standart parçalar kullanıldığından,piyasadan rahatlıkla temin edilebilir.
Ve özet olarak; bu motor diğer çinlilerin aksine, Japon standardını yakalamış durumda.
İşte incelemenin özeti bu.İncelemeyi aşağıdaki linkte görebilirsiniz:
http://www.motorcycles.pro/Motorcycles/New250CCV34StrokeAutomatic/tabid/192/Default.aspx
Bir diğer inceleme:
http://www.alternativecruisers.com/index.php?topic=1808.msg21207
İncelemelerdeki kullanıcı yorumlarını incelerseniz insanların bu motoru kullanmaktan ne kadar memnun olduğunu göreceksiniz.Benim Düşünceme gelecek olursak;
-3500ytl gibi bir bütçem var ve bu bütçe ile görünüş ve sürüş zevki açısından alabileceğim en iyi motorun 2.el bir dorado corvus olduğunu düşünüyorum.
-3 yıldır Honda Innova ya sahibim,motoru yalnızca yazları,gezi-eğlence amaçlı kullanıyorum.O nedenle motoru çok fazla zorlamam veya çok fazla km yapmam söz konusu değil( innova ile 3 senede 2100km yaptığımı düşünecek olursak).Şu an bile sahibinden.com da 16-17.000 km li corvuslar satılıyor,o nedenle km problemi olmayacaktır.
-Dorado nun sıfırına kesinlikle 6-7 milyar verme taraftarı değilim,çok büyük bir maddi kayıp olur 2.el satışı.
-Aklımı kurcalayan tek sorun distribütörün çok fazla gelişmemiş olması, ve ufak bir düşme vb. sonucu lazım olabilecek granaj vb. ufak tefek parçaların gecikmesi.Bu sorun için Corvus kullanıcıları,gereken parçaları merkezden kargo ile 1 haftada aldıklarını söylüyorlar fakat,her parça için ne kadar doğru olur,orası tartışılır.
Bu inceleme ve bilgiler ışığında görüşlerinizi bekliyorum,Lütfen yalnızca başlığa bakıp çin malı kötü,sakın alma diye yorum zahmetinde bulunmayın, daha önce de bahsettiğim gibi,ileti kirliliğinden başka birşey olmuyorlar. Şimdiden tüm somut ve akılcı yorumlar için teşekkürler :cat:
Adama bak istediğine yazdırıyor,istediğine yazdırmıyor.. İstediği zaman yazdırıyor,istediği zaman yazdırmıyor.. Süper ha :P
tigermbz
14 Mayıs 2008, 20:20
Adama bak istediğine yazdırıyor,istediğine yazdırmıyor.. İstediği zaman yazdırıyor,istediği zaman yazdırmıyor.. Süper ha :P
topik kirliliği yapmayalım lütfen
al kurtul kardeşim. al kurtul :) uzun yol yapmıyorsun 3 senede bunla da 2000 - 4000 km arası yapacaksan çöp tenekesi de alsan bir şey olmaz, 3 ayda bir bakıma sokarsın rahat rahat kullanırsın. herkesi gerdin yok yere :mrgreen:
topik kirliliği yapmayalım lütfen
şu topic 6.sayfaya ulaşsın sana gerekli cevabı vericem..
şu topic 6.sayfaya ulaşsın sana gerekli cevabı vericem..
bu yaptığın çok ayıp tequu. seni 7nci sayfaya gelir gelmez kıniicam.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO