Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeniyim, yardıma ihtiyacım var
erdin06
08 Nisan 2014, 14:10
Öncelikle herkese merhaba,
Ankarada yaşamaktayım ve 31 yaşındayım. Yıllardır içimde bir tutku olan Motorsiklet sevdamı nihayet bu sene gerçeğe dönüştürmek üzereyim. İnanın bır kaç Mobilet binişimin haricinde motorsiklet tecrübem yoktur. Bu yüzden de sizın değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.Chooper sınıfı bir motor almak istiyorum. Hız tutkunu değilim sadece keyif yapmak için bineceğim. Önümüzdeki ay moto ehliyetimi aldıktan sonra yaklaşık olark (üst sınır) 10.000 TL'lik birşey almak istiyorum. Bana hangi modeli neden tavsiye ettiğinizi yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Sepetçioğlu
08 Nisan 2014, 14:14
Hoşgeldiniz,
Chooper sınıfı motosiklet kullanmadım ama ilk gelecek tavsiyelerden birini söyleyeyim Hyosung gv 250 :) bir araştırın isterseniz.
erdin06
08 Nisan 2014, 14:20
Evet benim de çok hoşuma gitti ama yağ/hava soğutmalı diyorlar buna. Anlamadığım için soruyorum. Şehir içinde kullanacağım. Uzun yol fazla yapmam (max.100km. Bu durumda bana soğutma sistemi sıkıntı yaşatmasın??
ugurcan88
08 Nisan 2014, 14:45
250cc motosikletler kolay kolay hararet ve şişme diye tabir edilen durumlarla karşılaşmazlar... istanbul gibi çok yoğun trafikte kalırsanız biraz bacaklarınız yanar o kadar :)
Sepetçioğlu
08 Nisan 2014, 14:46
Yok hocam, şu zamanda en ucuz motoru bile alsanız, böyle bir sorun yaşamazsınız :)
Artı bu hava soğutmalı ve yağda motoru soğutmaya yardımcıdır, bunda yağı da bir radyatörden geçirip soğutuyorlar, bu sayede biraz daha soğumuş oluyor, aynı motor bloğu gt250r dede kullanılıyor.
erdin06
08 Nisan 2014, 15:12
Anladım. Çok teşekkür ederim. Peki başka tavsiye edebileceğiniz model var mıdır?? Bir de ilk motor olarak direk böyle birşey mi alınmalı yoksa ucuz motorla başlayıp alışınca mı bunlara geçilmeli?? Sonuç olarak param sadece bu kadar ve sonrasında daha büyük bir motor alma şansım şimdilik yok :(
viperking
08 Nisan 2014, 15:17
Parası değil de ben de yeni başlamaya aday biri olarak chopper çok iddalaı değil mi?
Bildiğim kadarıyla yapısı nedeniyle chopper lar çok ağırlar. Hakimiyeti, yönlendirmesi vs yeni başlıyacak biri için sıkıntı olmaz mı?
Sepetçioğlu
08 Nisan 2014, 15:22
Sıfır almayı düşünüyorsanız gv 250 11 bini bulur herhalde.
Temiz uygun fiyata bulabilirsiniz, illa sıfır olsun derseniz daha uygun fiyatlı kullanan arkadaşlar tavsiye ederler herhalde.
Peki korumalarınız tam mı, bu bütçeye mi dahil?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------
Parası değil de ben de yeni başlamaya aday biri olarak chopper çok iddalaı değil mi?
Bildiğim kadarıyla yapısı nedeniyle chopper lar çok ağırlar. Hakimiyeti, yönlendirmesi vs yeni başlıyacak biri için sıkıntı olmaz mı?
Aynı şeyi bende düşündüm, gv 250 155 kg, bu tarzlar yapısı gereği dar alanda kabiliyeti biraz düşük, yeni başlayan için özellikle.
125 lik bir şey olsa bile yine 125-130 kg civarı olacaktır.
Salih_T
08 Nisan 2014, 19:26
Bende gv 250 istiyorum ama öncelikli olarak motor tecrübesini arttırmak ve Ankada motosiklet kullanmaya alışmak için 125cc bi commuter ile başladım.. Tecrübeyi arttırıp cruisere geçiş yapıcam.. Sizede önerim aynıdır..
Yapılmayacak olmayacak birşey değil ama Hem acemi olup hem şehir içi zorlanacağınız (ağırlık, dönüş açısı, kalıbı) bir motosiklet başlangıç için sizi yorabilir...
erdin06
09 Nisan 2014, 12:06
Bilgilendirmelerin icin tesekkür ederim. Peki ne tavsiye edersin??
Acikcasi bu Paket servisinde kullanilar Motorlardan alma tarftari degilim. o Zaman ya Scooter alacam yada daha hafif birsey. Önerilerini bekliyorum.
Korumalarim tam olacak. Bu Fiyat haricinde. Zaten fiyatta da 2 asagi yukari oynayabilirim. Cok sikinti olmaz. Maksat saglam olsun :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:32 ----------
[QUOTE=Sepetçioğlu;3312290]Sıfır almayı düşünüyorsanız gv 250 11 bini bulur herhalde.
Temiz uygun fiyata bulabilirsiniz, illa sıfır olsun derseniz daha uygun fiyatlı kullanan arkadaşlar tavsiye ederler herhalde.
Peki korumalarınız tam mı, bu bütçeye mi dahil?[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------
capozzz
10 Nisan 2014, 20:03
Öncelikle ilk motorun olarak 125 lik alabileceğin en ucuz vitesli makineyi almanı tavsiye ederim. En ucuzu ne ise onu al, bir kaç ay kullan. Düş-kalk, yatır-kaldır, iki tekerlekli ve motoru olan bir makineye binmeye ve onu kontrol etmeye alış (tabi o paket servisinde kullanılan motorlardan oluyor) scooter tavsiye etmem, vitesli motor almalısın. Bu arada ekipmanlarını da tam olarak al.
Daha sonra ben artık olayı kontrolüme aldım dediğin anda cruiser motorda sana tavsiyem, sıfır 250 cc bir makine yerine ikinci el Yamaha Dragstar 650 dir. Hem görüntüde çok havalı, hem işlevsel, hem basit bileşenli olduğundan kolay kolay arıza vs yapmaz, üzerinde değişiklik yapmak basittir, en çok aksesuar onun için üretilmiştir, eksozu güzel açtırırsan en güzel sesi de o verir vs uzar gider.
yücell
10 Nisan 2014, 21:10
Merhabalar.İkinci el mi yoksa 0 mı olacak ? İkinci el ise Suzuki Intruder ( 2007 model 10bin Tl )tavsiye ederim.Bu fiyata güzel naked motosikletlerde var...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO