PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyük Araçlardan Korkuyorum

merak ederim
21 Mart 2014, 00:34
Otobüs ve kamyonlara hiç yanaşmıyorum tam anlamı ile yanlarından bile geçmiyorum araba olsa sürter yere düşersin veya arkadan çarpsa zaten motor kaputtan yüksek çarpsa arkadan kaputun üstünden uçarız kask ve korumalar varsa üst baş silkeleyip kalkarız düşük hızlarda tabi 100 le arkadan çarpma konusu değil şehir içinde 40-50 km hızlarda

Otobüse çarpsak allah vermesin çok sakat direk yerdesin uçma yok ve tekerlekler çok büyük ve yüksek 20 km hızla çarpsa 2 metre sonra altına alıp öldürür ne kadar koruma olursa olsun araba parasına koruma alalım demir boru içinde değiliz çok kötü düşünmesi bile kötü

Çarpmayı bırak otobüsün yanında devrilsek atıyorum önümüze araç çıktı frene bastık ön teker kilitledi ve devrildik iyi tamam kask var.

ya yanımızda otobüs olsaydı direk altındayız ölüm kesin.

belki abartıyorum ama durum bu otobüs uzun bir araç şöförün kafa yazın sıcaktan kışın gürültüden kafa bir dünya ayna zaten süs için duruyor.

Çok dikkat edelim arkadaşlar.

AWESQME
21 Mart 2014, 00:46
O zaman yanında tın tın gitmek yerine şartlar olumluysa tapagaz yardır geç git :thumleft:

berkaye
21 Mart 2014, 00:51
En güzeli kornaya butonuna bant yapıştıracan sürekli basılı kalacak kulagına tıpa takacan :D - Artık sürekli fark ediliyoruz :D :D

suato21
21 Mart 2014, 01:18
Şehir içinde otobüsler,şehir dışında da kamyon ve tırlar..

merak ederim
21 Mart 2014, 01:19
2 li salyangoz korna taktı arkadaşım gittim bende aldım taktırdım daatt daatt ortalığı yıkıyor.

ama yine yanaşmıyorum

numan
21 Mart 2014, 01:31
bu gibi durumlarda öncelikle büyük araçların etrafında(önünde, yanında, arkasında) çok fazla kalmamaya dikkat edin. bahsettiğiniz durumların hepsi tehlikeli ama ben size (kamyon ve otobüsle alakası olmayan) yüzlerce felaket senaryosu da bulabilirim.

İlk olarak korkunuzu, dikkatli olmaya nasıl çevirirsiniz onu düşünmelisiniz. Korku, tek başına etkili olduğu zaman sağlıklı düşünmenizi engelleyebilir. Korkularınızı, endişelerinizi yönledirip tedbirli davranırsanız en azından birincil olarak gelecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olursunuz. Örneğin, ileriye bakmaya ve bahsettiğiniz tarzda araçların potansiyel hareketlerini tahmin etmeye çalışın. İnanın bunu da yapmaz dediğiniz şeyler karşınıza çıkabilir o yüzden daha da dikkatli olmalısınız. Bu gibi araçların kör noktasında olmamamaya özen gösterin; sürüş konumları yüksek olduğu için yakın mesafe de olsa sizi görmeyebilirler; kendinizi görünür bir noktaya taşıyın. Yine benzer bir şekilde bu araçların manevra sahaları içinden mümkün oldukça uzak durun. Olası bir olumsuz durumda ise bu araçların gövdesine ve özellikle teker civarına bakmayın. Kaçabilecek, kendinizi kurtarabilecek boşluklar bulun ve o kaçış noktasını takip edin. Böylelikle başınıza gelebilecek olası bir kazayı önlemiş olursunuz.
Ek olarak büyük araçları rüzgardan kaçma amaçlı yakın takip yapmamanız daha doğru olacaktır.