Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ekrem ata
11 Mayıs 2014, 02:18
ekrem bey, tebrik ederim sizi, ns200 de iyi satılıyor, önyargım yanlış olmuş :) boxer modelini de baya bi beğendim.
Değerli JafJaf; önyargılı olmakta sizler haklısınız. Çünkü son 10 yılda çok kötü tecrübeler yaşandı. Bir çok umutlar hüsrana uğradı. Motosiklet tutkunlarının sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeleri gayet normal. Zaman her şeyin cevabını en iyi şekilde veriyor. Zaten kullanıcılarımızın gözünden bir şey kaçması mümkün değil. Sizlerden daha büyük jüri olamaz. Bizler de ürünü abartmadan olduğu gibi sunma gayreti içinde olduk.
Allah'a şükür şu anda ön yargı süreci geçti görünüyor. Sizlere devamlı en güzelini sunma gayreti içinde olacağımıza emin olabilirsiniz. Çok daha iyi olacak Allah'ın izni ile.:)
Selam ve saygılarımla...
Karachali
11 Mayıs 2014, 15:05
Ekrem bey, size sorum bu modeller Hindistanda enjeksiyonluyken bize neden Karburatör? Ve pulsar 135 modeli gelme ihtimali var mi? Ve 220 cc crusier tip olan model ismi aklimda degil o model gelicek mi? ve bu discover 125 st bizim burada ki bayilerde bulamadım, her sehre gelmedimi bu motorlar?
kaan898
11 Mayıs 2014, 20:45
Ekrem bey, size sorum bu modeller Hindistanda enjeksiyonluyken bize neden Karburatör? Ve pulsar 135 modeli gelme ihtimali var mi? Ve 220 cc crusier tip olan model ismi aklimda degil o model gelicek mi? ve bu discover 125 st bizim burada ki bayilerde bulamadım, her sehre gelmedimi bu motorlar?
kardeş eğer discoverdan bahsediyosan hindistan da da karbüratörlü ,hatta bizdekinin aksine pulsar 200 ns bile orda karbüratörlü...
ekrem ata
11 Mayıs 2014, 23:23
Değerli Karachali;
Gerçi kaan898 cevap vermiş sağolsun. Discover 125 ST modelimiz enjeksiyonlu değil. Ancak 2 bujı, 4 valf gibi bu segmente bulunmayan DTSI motora sahip. Güç ve yakıt avantajını bu sayede sağlıyor. Ürünlerimizin bayilerde bulunma mecburiyeti var. Mutlaka satılmıştır, yerine gelecektir. Hangi noktada olduğunuzu bana mail adresimden yazabilirsiniz. ekrem_ata@kuralkan.com.tr
Pulsar 200 NS modelimiz enjeksiyonlu.(Hindistan'da karbüratörlü). Bu modelimizin değişik versiyonları zaman içinde gelecek. Ancak şu anda kesin olarak söyleyebileceğimiz bir model yok.
İyi bir hafta diliyoruz.
Saygılarımla...
sinan08
14 Mayıs 2014, 20:36
3 günde 200 km yi geçtim. ybr den sonra şu ana kadar allaha şükür menunum. inşallah böyle devam eder.Ama daha erken tabi :)
mtasdel60
16 Mayıs 2014, 17:14
Topuk vitesi var discoverda, ileri basınca vites yükseliyor geri basınca düşüyor mu yoksa normal vitesli mi? Yani 1N2345 N12345 mi?
okan218
16 Mayıs 2014, 17:18
1N2345 şeklinde kardeşim
emsalsizdost
18 Mayıs 2014, 06:36
BAJAJ ST 125 HAKKINDA TARAFSIZ VE 150 CC E KADAR COĞU MOTOSİKLETİ KULLANMIŞ BİRİ OLARAK ABARTILACAK BİR MOTOR DEĞİL BENİM İÇİN TİTREŞİM BÜYÜK SORUN MOTOR KALKIŞLARDA COK HANTAL BİRA YÜKLENEYİM HIZ YAPAYIM DİYOSUN TİTREŞİMDE N TAT ALAMIYORSUN UZUN YOLDA SORUN AMA KISA MESAFELERDE DÜŞÜK DEVİRLERDE KULLANCAKSAN OLUR BU ARADA 1 LT 70 80 ARASI DEMİŞLER YALAN SÖYLÜYORLAR ORTALAMA BİR KULLANIMDA 100 KM DE 1 TL ALTINA KULLANAN ARKADAŞ VARSA BEN O ARKADAŞA BU MOTUORU HDEYE ALICAM BU YORUMU HAYBEDEN YAZMIYORUM KULLANDIM VE KULLANDIĞIM CBF 150 YBR MOTORAN BALANCOR RKS TİTAN VB MOTORLARI KULLANDIM UZUN YILLARDA KURYE İŞİ YAPTIM BANA GÖRE BU KAKİNA SINIFTA KALDI ARKADAŞIN BİRİ ÇAMUR ATMASIN DEMİŞ EVET BİLMEDEN KULLANMADAN DENEMEDEN YORUM YAPMAYIN BENN DENEDİM VE BU MOTORU ASLA ALMAM REKLAMA GELİNCE HERKEZ İYİ YAPMIŞ YOK ŞÖLE SATMIŞ BU MOTOR YOK BÖLE MOTOR BİZE Bİ ÇOK AYNI SINIFTA MOTOR KULLANMIŞ VE BU MOTORU DENEMİŞ İNSANLARIN YORUMLARI LAZIM KENDİMİ BU SINIFA RAHATLIKLA DAHİL EDİYORUM VE BEN BU MOTORU ALMAKTAN VAZ GEÇTİM
arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum motor çok hantal ilk kalkışı berbar ve yüksek devirlerde titreşim var ne bir ybr nede bir cbf gibi asla değil bunu servisinde ki ustada kabul ediyor zaten yakıtı düşünmüşler diyor ondan böyle diyor bende motor gitmedikten sonra yakmaz tabi dedim doğal olaral marifet hızlı kaçan az yakan motor üretmek baska begenmediğim özellikelri vites göstergesi yok gidon açısı çok dar omuzları az geniş olan rahat edemez yüksek devirde ybr ve cbf den fazla titreşim var bir motor titriyorsa o motorun ikinci el piyasası düşük olur.begendiğim yönler süspansiyon ve frenler görünüm de fena değil.pulsara gelecek olursak sakın ola kimse 7850 tl gibi bir rakam pulsara ödemesin asla fiyatını hakketmeyen bir motor malzeme kalitesini hiç begenmedim tvs apachinin malzeme kalitesi bile çok daha iyi iki motorda yan yanaydı 3 kişi inceledik hepimiz aynı karara vardık pulsarın ikinci el piyasası üzeceği gibi sahibini de uzun zamanda üzebilecek bir motor benim şahsi görüslerim bajaj olmamıs ve tutmaz iyi forumlar..
ceniver
18 Mayıs 2014, 11:43
arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum motor çok hantal ilk kalkışı berbar ve yüksek devirlerde titreşim var ne bir ybr nede bir cbf gibi asla değil bunu servisinde ki ustada kabul ediyor zaten yakıtı düşünmüşler diyor ondan böyle diyor bende motor gitmedikten sonra yakmaz tabi dedim doğal olaral marifet hızlı kaçan az yakan motor üretmek baska begenmediğim özellikelri vites göstergesi yok gidon açısı çok dar omuzları az geniş olan rahat edemez yüksek devirde ybr ve cbf den fazla titreşim var bir motor titriyorsa o motorun ikinci el piyasası düşük olur.begendiğim yönler süspansiyon ve frenler görünüm de fena değil.pulsara gelecek olursak sakın ola kimse 7850 tl gibi bir rakam pulsara ödemesin asla fiyatını hakketmeyen bir motor malzeme kalitesini hiç begenmedim tvs apachinin malzeme kalitesi bile çok daha iyi iki motorda yan yanaydı 3 kişi inceledik hepimiz aynı karara vardık pulsarın ikinci el piyasası üzeceği gibi sahibini de uzun zamanda üzebilecek bir motor benim şahsi görüslerim bajaj olmamıs ve tutmaz iyi forumlar..
Görüşlerinize saygı duymakla beraber aşırı taraflı olduğunuzdan dolayı da dikkate değer olduğunu düşünmüyorum. Saygılar.
okan218
18 Mayıs 2014, 13:15
Hayırlı günler inşallah. cbf 150 'nin 6 bine dayandığı, 125 lik motorların 8-10 bin arası satılığı, 3 bin tl'den aşağı çin malı motorun olmadığı 10 bin tl'den aşağı 200 cc adam gibi motorun olmadığı memlekette, bajajın motorlarına pahalı diyen arkadaşları kendi haline bırakmak lazım. ben kullandımmı hayır ama hindistan malının ne kadar sağlam olduğunu ve biraz araştırıldığında bajaj firmasının kalitesini biliyoruz. motorlar çamurdan da olsa sağladığı yada sağlıyacağı rekabet ortamı bizim yararımızadır. bedava yapsan yine yaranamazsın. tek temennim en kısa sürede fiyat artışı olması; belki o zaman kıymetlenir.
OSİMAN
18 Mayıs 2014, 14:28
Biz almadan artmasın fiyatlar durunnn.
kaan898
19 Mayıs 2014, 12:24
sen de olmamışsın dostum...
mtasdel60
19 Mayıs 2014, 13:54
sen de olmamışsın dostum...
Bence de taraflı yazmışş..Bu motorun parça kalitesi hakkında isterse rossi yorum yapsın ben gözümle gördüğüme inanırım..Kaliteli parça kullanıldığı gayet net belli oluyor.
ismail599
19 Mayıs 2014, 18:29
Yav arkadaşlar su motor sahipleri motorla ilgili bilgilerini dusuncelerini yazsalar ya
jemalizm
19 Mayıs 2014, 22:37
beyler motorun kalkışı yavaş diyen YBR ci CBF ci varsa göztepe sahilde deneyelim, gösterelim kalkıyor mu kalkmıyor mu :)
yanımda GTR250 kalkamıyor ilk 60-80 km ye kadar kafaya kafaya önde geçiyorum. Şahitlerde siteden. vesselam.
bu kadar da çamur atılmaz be :)
Garip
19 Mayıs 2014, 22:43
benim motoru cb125e kullanan arkadaş denedi, gayet memnun kaldı. titreşim daha az dedi. seri gidiyor dedi ve süspansiyonuna hayran kaldı..
arkadaşlar bu arada motorun km saati 5 km de 250 metre fazla gösteriyor.. km de 50 metre fazla gösteriyor yani. bunun nedeni araçalrda olduğu gibi motoru olduğundan daha hızlı göstermesi olduğunu düşünüyorum.. uzun yollarda "km kontrol" levhalarında 2 kez ölçtüm.. 5 kmde 250 mt fazla.
90 km hızla gideceğimizi düşünürsek, 1 saate 90 km yol alırız göstergeye göre. aslında olan 85.5 km dir.
yani 90 km hızla giderken aslında 85.5 km hızla gidiyor oluruz.
bilginize
jemalizm
19 Mayıs 2014, 22:47
araçlarında aynı..
fabialife
19 Mayıs 2014, 22:51
bütün araçlarda da aynıdır
hıza göre %5 ile 10 arasında sapma olur. benim kullandığım araçlarda 90-100 km hızlarda %6 gibi bir sapma var.
jemalizm
19 Mayıs 2014, 23:31
100 le radar'a girdim 93 km süratle ceza yedim.
Fiat Fiorino. o konuya çok takılmayın bu yıllardır var
aSuBaYaH
20 Mayıs 2014, 00:09
Bu anlattıklarını Kawazaki ve KTM firmasına mail at Bajaj fabrikasına motor yaptırmasın. Hatta Ktm ne yapsın etsin yüzde kırkyedilik hisseyi geri alsın. Düke serisinin üretimini durdursun.
Ar-ge sinde 1200 mühendis çalışan bir firma!
Pulsar 200 üzerinde bosch beyin ve enjeksiyon sistemi, bosch buji, sfk rulman, brembo fren sistemi evet çok dandik.
Seni üstün zekalı kabul ediyorum.
dyavol-77
20 Mayıs 2014, 00:17
beyler motorun kalkışı yavaş diyen YBR ci CBF ci varsa göztepe sahilde deneyelim, gösterelim kalkıyor mu kalkmıyor mu :)
yanımda GTR250 kalkamıyor ilk 60-80 km ye kadar kafaya kafaya önde geçiyorum. Şahitlerde siteden. vesselam.
&60-80'e kadar gtr 250 ile aynı önde mi?...bir yanlış olmasın????:cyclopsan
aSuBaYaH
20 Mayıs 2014, 00:26
BAJAJ ST 125 HAKKINDA TARAFSIZ VE 150 CC E KADAR COĞU MOTOSİKLETİ KULLANMIŞ BİRİ OLARAK ABARTILACAK BİR MOTOR DEĞİL BENİM İÇİN TİTREŞİM BÜYÜK SORUN MOTOR KALKIŞLARDA COK HANTAL BİRA YÜKLENEYİM HIZ YAPAYIM DİYOSUN TİTREŞİMDE N TAT ALAMIYORSUN UZUN YOLDA SORUN AMA KISA MESAFELERDE DÜŞÜK DEVİRLERDE KULLANCAKSAN OLUR BU ARADA 1 LT 70 80 ARASI DEMİŞLER YALAN SÖYLÜYORLAR ORTALAMA BİR KULLANIMDA 100 KM DE 1 TL ALTINA KULLANAN ARKADAŞ VARSA BEN O ARKADAŞA BU MOTUORU HDEYE ALICAM BU YORUMU HAYBEDEN YAZMIYORUM KULLANDIM VE KULLANDIĞIM CBF 150 YBR MOTORAN BALANCOR RKS TİTAN VB MOTORLARI KULLANDIM UZUN YILLARDA KURYE İŞİ YAPTIM BANA GÖRE BU KAKİNA SINIFTA KALDI ARKADAŞIN BİRİ ÇAMUR ATMASIN DEMİŞ EVET BİLMEDEN KULLANMADAN DENEMEDEN YORUM YAPMAYIN BENN DENEDİM VE BU MOTORU ASLA ALMAM REKLAMA GELİNCE HERKEZ İYİ YAPMIŞ YOK ŞÖLE SATMIŞ BU MOTOR YOK BÖLE MOTOR BİZE Bİ ÇOK AYNI SINIFTA MOTOR KULLANMIŞ VE BU MOTORU DENEMİŞ İNSANLARIN YORUMLARI LAZIM KENDİMİ BU SINIFA RAHATLIKLA DAHİL EDİYORUM VE BEN BU MOTORU ALMAKTAN VAZ GEÇTİM
Taraf ve ön yargılı olduğunu bu kadar belli etmeseydin. Yakın zamanda yaptığım yakıt ölçümünde 45 km hızla 79 km gittim yani senin tabirinle 100 km altı hız ile gidene motoru hediye edecekmişsin ya bu testi bir daha seninle yan yana noter huzurunda yaparım. 3,850 tl ve plaka ruhsat masraflarını hazırla. Noter masraflarını da unutma senin ön yargını tesçilliyelim.
Bu işler karalama ile olmuyor. Çamur at izi kalsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
Yok artık biraz gaz kolunu fazla sıkmışsın :mrgreen:
jemalizm
20 Mayıs 2014, 00:34
dyavol-77
İzmir Göztepe Sahil deneyelim :)
vallah arkadaş ben kafadan birşey yazmıyorum bunu tespit eden de ben değilim, bende hızlı kalktığını biliyorum ama tespit eden başkası sonrasında sürekli gaz açtım hafif kontrolsüz gaz açarsan 1 ve 2nci viteslerde ön tekerler saniyelik havalanıyor.
biz atıcı apaci değiliz.
kendinize iyi bakınç
mulholland
20 Mayıs 2014, 01:26
Gerçekten motor iyi bir çıkış yakaladı umarım bu kalitesi ile de kullanicilarin guvenini kazanir. Fakat bu motorun ybr ile kisyaslanmasi icin daha cok erken bence ybr kendi sinifinda dunyanin en cok satan motorudur. Ki kiyaslamak isteyende burdaki 2177 sayfa sanirim okumasi gerek.
xterkan
21 Mayıs 2014, 14:36
http://www.hizliresimyukle.com/image/2Ry
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
motorumun aksesuarlarının tamamlanmış hali artık kazasız belasız arızasız nice onbin km relere :d
okan218
21 Mayıs 2014, 21:42
çamurlukların kıvrım yerleri çok göze batıyor, sizce öyle değilmi ?
xterkan
21 Mayıs 2014, 22:00
paçalıkları diyorsan onlar yağmur çamurda su ve çamurun fırlamasını baya kesiyor discover ile yağmurda 1 sürüşüm oldu normalde ayakkabılarım yıkanırdı ön lastikten sebep paçalıklar sayesinde az ıslandı bu motorda benim tek sevmediğim yer arka lastik :D 1 tık ince ön normalde 125 grubuna göre arka lastık az kalın olsaymış daha iyi olurmuş ben motoru lastik yanağına kadar yatırırım discover da da denedim yanağa 3.5 mm kalaya kadar yatırdım hava ve lastikler sıcaktı yatma konusunda sıkıntı çıkarmadı ama artçılı ne kadar dayanır malum ben şuan 100 kilo varım evrak çantam arka çanta v.s 10 kiloda onlar 110 kilo geziyoruz hayırlısı
jemalizm
22 Mayıs 2014, 00:14
topcase demirini ne kadar maal ettiniz hocam?
dyavol-77
22 Mayıs 2014, 01:03
dyavol-77
İzmir Göztepe Sahil deneyelim :)
vallah arkadaş ben kafadan birşey yazmıyorum bunu tespit eden de ben değilim, bende hızlı kalktığını biliyorum ama tespit eden başkası sonrasında sürekli gaz açtım hafif kontrolsüz gaz açarsan 1 ve 2nci viteslerde ön tekerler saniyelik havalanıyor.
biz atıcı apaci değiliz.
kendinize iyi bakınç
Müdür sen 250'lik Racing'i tokatlıyosun Discover'le - bizim gariban cb 125'i hallaç pamuğuna çevirirsin....:queen:
Garip
22 Mayıs 2014, 12:40
şaka maka motor 4. vitesini çok sevdim. çok seri. 4 de 85-90 yapıyor. 5 e bi atıyorum uzuyor resmen.
bu arada motor 1000 km yi geçti
okan218
22 Mayıs 2014, 12:51
pulsar almayı düşünmüyomusunuz
Garip
22 Mayıs 2014, 12:55
pulsar almayı düşünmüyomusunuz
Düşünmezmiyim.. Beklemedeyim şu an.. gece rüyalarıma giriyor valla. Tam benlik motor.
Motoru satıyorum, ilgilenen olursa verebilirim
jemalizm
22 Mayıs 2014, 23:32
@dyavol-77
yanlış anlaşılmasın hocam tokatlıyorum demedim,
belli bir süre çok iyi kalkıyor demeyi ima etmeye çalıştım.
gknstyle
23 Mayıs 2014, 01:12
https://www.facebook.com/groups/323674874446193/ herkezi bekleriz
jemalizm
28 Mayıs 2014, 02:50
Günlerdir bekliyorum Face'de bir oluşum olsun diye, fakat yok. bajaj için bir grup kurdum. Umarım paylaşımlar çoğalır. Özellikle yedek parça aksesuar.
gknstyle arkadaşın grubuna geçen gün baktığımda girememiştim. sanırım o grupta aktif.
Buyrun arkadaşlar, (https://www.facebook.com/groups/749255721762571/)
ismail599
28 Mayıs 2014, 10:03
Yav arkadaşlar bu discover alanlar niye bilgi paylasmiyor. Alacagiz kararimizi veremedik.
nokiaxxx
28 Mayıs 2014, 11:09
bu motoru dün akşam vatanda gördüm dikkatimi şöyle çekti 2 kişiler fakat artçı şişman bir bayan sürücü küçük kalmış gidişini görünce merak ettim vatandan edirnekapıya çıkarken biraz yokuş yetiştim fakat düzde atikliği 2 kişi ile dikkat çekiyor yakıtta da tutumlu ise ybr alıcak olanlar bu motor a yönelecek .
xterkan
28 Mayıs 2014, 12:42
kardeş bindikçe yazıyoruz artı ve eksileri var, kronik sorun olan bir şey şimdilik yok, 1.2 sorun oldu inceliyoruz ve takipteyiz mesela silindir contalı ek yerlerinde sızma yaptı, rodaj zamanında yoktu, bilemiyorum servis ince yağ veya kalitesiz yağ koymuş olabilir yada contalar iyi değildir yada yeterince sıkılmamıştır vidalar, şimdi en ufak şeyde sorunlu şöyle böyle deyince yakışmaz bize, sebebine gelince mal gerçekten iyidir satıcının işine engel olmuş oluruz, zaman gösteriyor iyi ve kötü taraflarını, benim eski ybr de de 10.40 yağ koyduğumda yazın terleme yaptırıyordu, 15.50 20.50 yağ koyunca terleme yoktu, anlayacağın kuralkan ve bajaj bol yedek parça getirsin ve bayilerine çeki düzen versin zaten motor bozukta olsa, satış sonrası ilgi alaka, bozuk olduğunu bile önemsiz kılar, anlatabilmişimdir umarım, motor 13 beygir deniyor, gerçektende ybr ve cbf ten hızlı, daha önce bu motorlarıda kullandığım için karşılaştrımasını yaptım, kısaca hemen bir motor alacaksan al derim, alınmayacak yönünü görmedim, acelem yok 1.2 ay sonra motor alıcam diyorsan, zaten 20.30000 km relere gelir motorlar, daha tecrübeli anlatılır, anlatanlar olucaktır, benım motor 1.500 km de daha erken ne yazsak, teknik konular hariç, gerisi boş olur, çünkü 20.30000 kmreler yeterince dayanıklılık açısından bilgi verir bize, kısaca bir mala, bir motora kötü demek kolay, çamur atarsın izi kalır ama iyidir uçar kaçar dersende bu sefer millet kıllanır, satıcısı der, reklamcısı der, anlayacağın ilerleyen zaman neyin ne olduğunu gösterir
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:22 ----------
bu motoru dün akşam vatanda gördüm dikkatimi şöyle çekti 2 kişiler fakat artçı şişman bir bayan sürücü küçük kalmış gidişini görünce merak ettim vatandan edirnekapıya çıkarken biraz yokuş yetiştim fakat düzde atikliği 2 kişi ile dikkat çekiyor yakıtta da tutumlu ise ybr alıcak olanlar bu motor a yönelecek .
evet kuvvetli motor rahatlıkla 100 km re hıza ulaşıyor ayrıca bir büyük dişli konulsa çok daha iyi olur ben öyle yapıcam
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
Yav arkadaşlar bu discover alanlar niye bilgi paylasmiyor. Alacagiz kararimizi veremedik.
cevaben yazdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
bu arada yakıtı beni tatmin etti, ufak ufak seri kullanıyorum ,eski ybr ile kıyaslarsam, benzin fiyatı aynı seyirlerde, hatta 1.2 kuruş arttı benzin fiyatı, km rede 11 kuruş yakıyor, yani 100 km rede 2.20 litre gibi, bence iyi, ybr 140 kuruş yakıyordu, yakıt konusu çok farklı, düz yol rampa, rüzgar, ağırlık hepsi etkiler yakıtı, ben 100 kiloyum 10.15 kilo da ekstra, mont, kask, çanta v.s bence iyi, 60.70 kilo birisi kullandığında illaki yakıtta 1.2 kuruş düşecektir,10.000 km rede 300 tl karı olur 50.000 kmrede 1.500 tl zaten buradan eski yeni motor farkı olan fiyat açığı kapanıyor, bundan sonra sağlamlık gelir işte :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
topcase demirini ne kadar maal ettiniz hocam?
kardeş bana diyorsan 85 tl ye takıldı, sahibinden com da daha ucuza gönderiyorlardı ama servis de yaptırdım, ufak tefek şeylerde kazansın insanlar, çanta güzel maxem yerli galiba 125 tl de ona verdim onu kendim taktım
ismail599
28 Mayıs 2014, 12:56
Sagolasin kardes . Haziran ortasinda almayi dusunuyorum insallah. Ama motoru alanlar neredeyse hic bilgi paylasmiyor.bizimde kafa karisiyor acaba memnun degiller mi diye
xterkan
28 Mayıs 2014, 13:08
ekrem bey merhaba bajaj dtsi yağ 10.000 km gidiyormuş yabancı resmi sitelerinde var TÜRKİYE ye getirecekmisiniz ? bu yağlardan
Garip
28 Mayıs 2014, 13:16
ekrem bey merhaba bajaj dtsi yağ 10.000 km gidiyormuş yabancı resmi sitelerinde var TÜRKİYE ye getirecekmisiniz ? bu yağlardan
bende merak ediyorum bunu
Sagolasin kardes . Haziran ortasinda almayi dusunuyorum insallah. Ama motoru alanlar neredeyse hic bilgi paylasmiyor.bizimde kafa karisiyor acaba memnun degiller mi diye
hayır abicim memnunum motordan. ama pek gezemediğim için duruyor öylece :) sende aldığında memnun kalacağından eminim
xterkan
28 Mayıs 2014, 13:24
kardeş önemli değil, gerçek neyse yazarım ,ne marka ya haksızlık olsun, nede müşterilerine, dengeli olmak lazım, bu motorda eski motorlarımda görmediğim birşeyi görmüş değilim, kötü yön olarak, artı yön olarak, yakıt iyi zaten, yakıt sebebiyle aldım, yeni eşyalar, motorlar herzaman risk dir, kumar oynamak gibi bir şey, maalesef ülkemizde böyle, ha zaten bir marka tutulunca da, fiyatıda yükseliyor, ben riski göze alarak aldım, hatta bunun neresinden çıkıcak 13 beygir, diye dalga geçtim, içimden ama beni yanılttı, ybr den hızlı çıktı :d ,dediğim gibi, sağlamlık olayı ve parça bolluğu, ucuzluğu önemli bundan sonra, kuralkan buna dikkat ederse, diğer çin v.s motorlar piyasadan silinir, diğerlerini bilemem, ben de pulsar alacaktım ama oturuş pozisyonu, ss gibi, yorar beni 1.83 boy 100 kilo adamım, daha önceden ss ve tourıng motorlarımdan biliyorum, tourıng motorlar bile yoruyordu, birde fiyatı, kendine göre bence iyi, fakat kötü çıkması durumunda, alıcısına yüksek fiyat zarar olabilir diye, almadım pulsarı, discover veya boxer her tarafı zarar olsa, gene fazla dokunmaz ama rakam yukseldıkce sıkıntılı, anlatabilmişimdir umarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------
değilmi garip usta 20 tl ise fiyatı 25 tl den satsınlar 10 bin km re değilde 7.500 gitsin baya işimize gelir hem kendi markası olduğu için sıcaklık ,titreme ,vites geçişleri en sağlıklı, minumum düzeye iner belki, sezimize kulak verirler umarım
Garip
28 Mayıs 2014, 13:27
yani bencede . en güzeli o olur.. nasıl olsa yağ yakma sorunu yok gibi görünüyor. forumlardan öyle okumuştum. hem servis aralığı da uzamış olur.
bu arada, Ankara'nın neresindesin ? bende Ankara'lıyım
ismail599
28 Mayıs 2014, 13:31
Sagolasiniz arkadaslar
xterkan
28 Mayıs 2014, 13:35
yani bencede . en güzeli o olur.. nasıl olsa yağ yakma sorunu yok gibi görünüyor. forumlardan öyle okumuştum. hem servis aralığı da uzamış olur.
bu arada, Ankara'nın neresindesin ? bende Ankara'lıyım
kardeş ben aslen İstanbul luyum yani doğma büyüme Şişli Feriköy Ankara ya 10 sene önce geldim iş sebebiyle kurye işi ile uğraşıyoruz eskisi gibi tadı tuzu yok ayrı konu ben sokullu da 5 sene oturdum şimdi 4.5 senedirde Etimesgut tayım buradan ev aldık biraz ucuz ev fiyatları bilirsin sen neden gittin Ankara dan :d
Garip
28 Mayıs 2014, 14:08
işi tekirdağda buldum geldim yerleştim. bende ev aldım. öyle kaldık. Buralı olduk. :)
jemalizm
28 Mayıs 2014, 15:01
arkadaşlar ben motorun yakıtını 8 kuruş'a kadar düşürdüm.
Sakin kullanıyorum 60 kiloyum. nadiren 80-90 km üstüne çıkıyorum. bunun sebebi gittiğim mesafelerin kısa olması.
otoyolda 60km boyunca sabit 90km hızla gittim hiç bayılma yapmadı, daha üst km lerde yapar mı bilemiyorum denemek lazım.
Bayılma durumu şu şekilde oluyor, bizim ev yokuşta,
şehir içinden yaklaşık 35-40km agresif kullanıp, eve 5 km kala otoyola çıkıp dip gaz yaptıktan sonra evin yokuşuna geldiğimde bayılıyor. vites küçültüyorum, gaz açıp vites yükselttiğimde büyük vitesten tekrar küçüğü istiyor. küçüğe atıp sabit hızlıa (40-50) yokuşu rahat çıkıyorum.
Otabanda bayılma neden yapsın ki ? Yapacaksa şehir içinde yapar. Bayılma derken ısınma kaynaklı şişmekten bahsediyorsanız Bajaj Discover'da bunun pek mümkün olacağını sanmıyorum. Dikkat ederseniz silindir bloğundaki havalandırma kanallarını dalgalı yapmışlar ve bu sayede hava ile temas eden yüzey alanını arttırmışlar ve bu da daha etkili bir soğutma sağlıyor. Yani diğer motorlar şismiyorsa bence bu hiç şişmez. Yalnız motorda devir göstergesi olmadığı için dip gaz gitmek bana göre biraz riskli. En üst viteste olabilir belki ama alt viteslerde yapmamakta fayda var.
Garip
28 Mayıs 2014, 16:09
Otabanda bayılma neden yapsın ki ? Yapacaksa şehir içinde yapar. Bayılma derken ısınma kaynaklı şişmekten bahsediyorsanız Bajaj Discover'da bunun pek mümkün olacağını sanmıyorum. Dikkat ederseniz silindir bloğundaki havalandırma kanallarını dalgalı yapmışlar ve bu sayede hava ile temas eden yüzey alanını arttırmışlar ve bu da daha etkili bir soğutma sağlıyor. Yani diğer motorlar şismiyorsa bence bu hiç şişmez. Yalnız motorda devir göstergesi olmadığı için dip gaz gitmek bana göre biraz riskli. En üst viteste olabilir belki ama alt viteslerde yapmamakta fayda var.
zaten dip gaz en üst viteste yapıyorum o yüzden. 5. vites dip gaz 40-50 km durmadan gidilebiliyor. hiçbir sorun yaşanmadan. ama o hızdan sonra şehir içinde vites küçültmek istemesi beni şaşırttı. eğer öyle olursa, uzun yoldan çıkmadan 2-3 km önce hızımı 70-80 e düşürürüm devam ederim ki düşük devirde motor biraz soğusun
jemalizm
28 Mayıs 2014, 16:14
Sn. Seko, Otoyolda Bayılma yapıyor demedim bana yazdıysan. otoyol çıkışından bizim ev baya yokuş, burada vites yükseltemiyorum yükselttiğimde hemen düşür diyor motor :) ama aynı yolu motor dinlenikken çıktığımda çatır çatır vites isteyerek ve hız yükselterek yokuşu çıkıyor
burası izmir üstad heryer yokuş :D
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO