PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29

numangokce
20 Ekim 2015, 21:53
sağ bujinin ordan yağ atıyor birde aşşagıda bi yerden akıtıyor neden yapıyor bunu arkadaşlar başına gelen varmı

"Aşşagıda" dediginiz tam olarak neresi? "Aşşagı"da yiginla yer var sizinti olmasi muhtemel.

BajajcıFARUK
21 Ekim 2015, 18:28
nasıl anlatsam ki gömleğin tam bittiği yerden gömlek dedigim bujiyi taktıgın yerde çizgili çizgili olan lastiklerde gözüküyo

numangokce
21 Ekim 2015, 19:48
nasıl anlatsam ki gömleğin tam bittiği yerden gömlek dedigim bujiyi taktıgın yerde çizgili çizgili olan lastiklerde gözüküyo

Keske bir resim koyabilseniz...

BajajcıFARUK
21 Ekim 2015, 19:59
buraya nasıl koyabiliriz

numangokce
21 Ekim 2015, 20:03
buraya nasıl koyabilirizbununla ilgili konu(lar) var. Okuyun.

DevilUS
23 Ekim 2015, 23:06
Önceki sayfaları okudum motorun yakıt dışında ne gibi artıları var?

BajajcıFARUK
24 Ekim 2015, 10:43
bence bu motorun eksisi yok bakımlarını düzgün yaptır hiç bişey olmaz almayı düşünüyosan hiç düşünme al derim çok harika motor hız istiyosan bu motorda arama ama

DevilUS
24 Ekim 2015, 10:50
Scooterdan vitesli motosiklete geçeceğim de vitesli olarak başlangıç motoru olabilir mi bu ?

BajajcıFARUK
25 Ekim 2015, 18:15
aynen bu motor başlangıç motoru olabilir :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:39 ----------

bu gün yan kapağı çıkarmaya uğrastım sadece bi tarafı çıktı bende çıkaramayınca yerine taktım ama oturmadı nasıl takılıyo bu kapak ya

svsmrl
25 Ekim 2015, 21:00
Yav arkadaş hayatta kaskız motora binmem binene de gıcık olurum. Trafik cezası yemişim kasksız motora biniyorum diye. İş yerinin önünde motorun yerini değiştirirken polis görüyor ve yazıyor çok ilginç sokak arasında dükkanın önünde bu polis milletini anlamak çok güç insanı motordan soğutuyorlar.

Hergün kelle koltukta git gel otomobil sürücüleri tarafindan tacize uğra canına kast edilsin onlara bir allahın kulu ses etmesin bide üstüne ceza ye suçlu olsam zoruma gitmez.

numangokce
26 Ekim 2015, 20:49
Yav arkadaş hayatta kaskız motora binmem binene de gıcık olurum. Trafik cezası yemişim kasksız motora biniyorum diye. İş yerinin önünde motorun yerini değiştirirken polis görüyor ve yazıyor çok ilginç sokak arasında dükkanın önünde bu polis milletini anlamak çok güç insanı motordan soğutuyorlar.

Hergün kelle koltukta git gel otomobil sürücüleri tarafindan tacize uğra canına kast edilsin onlara bir allahın kulu ses etmesin bide üstüne ceza ye suçlu olsam zoruma gitmez.

"Sincanda apaciler kasksiz gezer, bir de hoparlor takmis bangir bangir kafa utulerler, onlara bisey demezler. Biz tam koruma cikariz yola hemen cekerler kenara. Utanmasa depodaki cizikten ceza yazacak..." der bir kurye dostum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------

aynen bu motor başlangıç motoru olabilir :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:39 ----------

bu gün yan kapağı çıkarmaya uğrastım sadece bi tarafı çıktı bende çıkaramayınca yerine taktım ama oturmadı nasıl takılıyo bu kapak ya

Anahtari takip cevirdikten sonra once kapagin on kismini kendinize yavascs cekin, sonra arka kismini onedogru pek nazik olmayan bir sekilde cekin. Kapak elinizde kalacak. Dikkat edin kirilmasin. Takarken de tam tersini yapacaksiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

Scooterdan vitesli motosiklete geçeceğim de vitesli olarak başlangıç motoru olabilir mi bu ?

En ideal secimlerden biri olurdu. Vites gostergesi ve devir saati olsaydi. Ama yinede alismasi zor degil. Motoru dinlerseniz ikisine de ihtiyaciniz kalmaz.

jemalizm
28 Ekim 2015, 13:09
bence silindir değil silindir contası değişmiştir. bu durumda rodaja gerek yok.

svsmrl
28 Ekim 2015, 18:30
"Sincanda apaciler kasksiz gezer, bir de hoparlor takmis bangir bangir kafa utulerler, onlara bisey demezler. Biz tam koruma cikariz yola hemen cekerler kenara. Utanmasa depodaki cizikten ceza yazacak..." der bir kurye dostum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:44 ----------

Anahtari takip cevirdikten sonra once kapagin on kismini kendinize yavascs cekin, sonra arka kismini onedogru pek nazik olmayan bir sekilde cekin. Kapak elinizde kalacak. Dikkat edin kirilmasin. Takarken de tam tersini yapacaksiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------

En ideal secimlerden biri olurdu. Vites gostergesi ve devir saati olsaydi. Ama yinede alismasi zor degil. Motoru dinlerseniz ikisine de ihtiyaciniz kalmaz.

Aynen dosstum bu akşam dükkanın önünde turluyodu biri kasksız adamı motordan soğutuyorlar teşvik edecekleri yerde hem yakıt hem trafik için insanları motosikleete yönlendirecekleri yerde soğutuyorlar

Mikuni
28 Ekim 2015, 21:15
10 000 km.
şimdiye kadar tek sorun 100 km. de akünün bitmesi oldu. bitik aküyle 10 bin km'ye geldim.

silindirden ve iki yan kapaktan yağ terlemesi yapıyor. sorun contalarda olmalı.

bugün lastiği anlas 100/80 17 ile değiştirdim. kampana janta sürtmeye başladı. motor yolda giderken lastik patlak gibi gibi yalpayarak gidiyor ve sürekli sürtünme sesleri çıkıyor. bunun sebebi ne olabilir? içinde bir parçayı eksik mi koydular acaba, bilya mı dağıttı anlamadım. motorcuya tekrar götürdüm tekeri tekrar söktü bir şey bulamaadı. yarın servise götürüp baktırıcam artık. bunların haricinde 10 bin km. boyunca kuruş masraf etmedim bu motora.

edit: paket işi yapıyorum bu motorla. hiç durmadan çalışıyorum

yakıt 10 tl benzin = 80 km.
bu değeri en az 20 kere tecrübe etmişimdir.

fabialife
28 Ekim 2015, 22:39
5 amp. sulu aküsü olup bitenler, servis 7 amp. jel akü ile garantiden değiştiriyor bilginiz olsun.

Mikuni
29 Ekim 2015, 12:01
10 000 km.
şimdiye kadar tek sorun 100 km. de akünün bitmesi oldu. bitik aküyle 10 bin km'ye geldim.

silindirden ve iki yan kapaktan yağ terlemesi yapıyor. sorun contalarda olmalı.

bugün lastiği anlas 100/80 17 ile değiştirdim. kampana janta sürtmeye başladı. motor yolda giderken lastik patlak gibi gibi yalpayarak gidiyor ve sürekli sürtünme sesleri çıkıyor. bunun sebebi ne olabilir? içinde bir parçayı eksik mi koydular acaba, bilya mı dağıttı anlamadım. motorcuya tekrar götürdüm tekeri tekrar söktü bir şey bulamaadı. yarın servise götürüp baktırıcam artık. bunların haricinde 10 bin km. boyunca kuruş masraf etmedim bu motora.

edit: paket işi yapıyorum bu motorla. hiç durmadan çalışıyorum

yakıt 10 tl benzin = 80 km.
bu değeri en az 20 kere tecrübe etmişimdir.

Sorunu çözdüm. Tekeri takarken bir parça eksik kalmış

Mengu16
29 Ekim 2015, 12:19
Ne biçim ustalar var ya :cherry: Usta dediğin parça artırır derler ama ben hiç öyle yapmadım.

numangokce
30 Ekim 2015, 07:59
Hangi parcaymis?

svsmrl
01 Kasım 2015, 12:44
beyler az evel 35-40 km'lik yoldan geldim yol boyu sıkıntı yaşamadım mahalleme girişte ışıklarda stop etti ve her ışıkta rolantide stop etmeye başladı muhtemelen rolanti ayarı lazım yada karbüratöre pislik mi kaçtı acaba fikri olan var mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

Oy kullanmaya gittim şimdi bir sıkıntı yaşamadım allah allah heralde pislik kaçtı sonrada açıldı kendi kendine :D

numangokce
01 Kasım 2015, 19:48
beyler az evel 35-40 km'lik yoldan geldim yol boyu sıkıntı yaşamadım mahalleme girişte ışıklarda stop etti ve her ışıkta rolantide stop etmeye başladı muhtemelen rolanti ayarı lazım yada karbüratöre pislik mi kaçtı acaba fikri olan var mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

Oy kullanmaya gittim şimdi bir sıkıntı yaşamadım allah allah heralde pislik kaçtı sonrada açıldı kendi kendine :D

Aman en buyuk problem bu olsun. Ben de 7-8 gun sonra calistirinca sanki tek buji gibi calisti. Ama jiklesiz falan tek marsta aldi masaallah. Ki yapracikta ayaz var bu ara..

svsmrl
01 Kasım 2015, 20:10
Aman en buyuk problem bu olsun. Ben de 7-8 gun sonra calistirinca sanki tek buji gibi calisti. Ama jiklesiz falan tek marsta aldi masaallah. Ki yapracikta ayaz var bu ara..

Aynen sabah ayazında mamaktan geldim ama eryamana gelene kadar baya ısınması lazımdı motorun eryaman girişinde stop etti neyse eve geldim öğlen oy kullanmaya gittim hava ısındı sorun yaşamadım artık soğuktanmı oldu yoksa benzinde pislikmi vardı cumartesi shell'den aldıydım

numangokce
04 Kasım 2015, 08:03
Aynen sabah ayazında mamaktan geldim ama eryamana gelene kadar baya ısınması lazımdı motorun eryaman girişinde stop etti neyse eve geldim öğlen oy kullanmaya gittim hava ısındı sorun yaşamadım artık soğuktanmı oldu yoksa benzinde pislikmi vardı cumartesi shell'den aldıydım

Sizdeki sorun yakittanmidir bilemeyecegim ama sunu diyebilirim, eskisehir yolunda cevre yolu baglantisinin ordaki shellden aldigim nitro+ benzin ve mazot performansa olumli yonde hissedilir etki etti. Yalniz sincandaki shellerden birinden aldigim nitro+ mazot o kadar iyi degildi.

Demekki markaya bakilmaksizin istasyondan istasyona fark var.

Mikuni
04 Kasım 2015, 15:40
Bu motoru aldığım ilk gün akü bitti

7 amper akü uyar mı bu motora? Çin malı akü buldum 65 ytl

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

Depo kapağı açık gidiyorum ben. Hava alamadığı için yapıyor bu arızayı. Ben de sıcak havalarda hergün yaşıyorum bu sorunu. Çözüm çok basit. Kapağı bir süre açık tut.

Mengu16
04 Kasım 2015, 16:15
Benzin deposunun tahliye hortumu vardır oradan hava alır. Hortumun sıkışmadığından hava geçirdiğinden emin olun. Depo kapağı açık gitmek diye bişey olmaz.

svsmrl
04 Kasım 2015, 20:46
Sizdeki sorun yakittanmidir bilemeyecegim ama sunu diyebilirim, eskisehir yolunda cevre yolu baglantisinin ordaki shellden aldigim nitro+ benzin ve mazot performansa olumli yonde hissedilir etki etti. Yalniz sincandaki shellerden birinden aldigim nitro+ mazot o kadar iyi degildi.

Demekki markaya bakilmaksizin istasyondan istasyona fark var.

Yok ya soğukta yapıyor jikleyle gitmek lazım soğuk havalarda rolantisi çok düşük az yükseltmek lazım bugün hava güzeldi sıkıntı olmadı

fabialife
04 Kasım 2015, 21:07
kış geliyor arkadaşlar tekrar bir hatırlatma yapayım; motorununun garantisi devam eden ve 5 amperlik sulu akü olan arkadaşlar aküde sıkıntı varsa servisler garantiden 7 amperlik jel akü ile ücretsiz değiştiriyor.
para ile dışarıdan akü almak isteyen arkadaşlar için de tavsiyem 7 amper abus marka DİK jel akü. çin malı ama gerçekten kaliteli bir akü, ben 3 yıldır kullanıyorum.
motor kışın 1-2 ay yattığı halde tek marşta alıyor, fiyatı 55-60 lira civarında 2-3 yıl kullansanız yeter.

FalconX
05 Kasım 2015, 12:54
kış geliyor arkadaşlar tekrar bir hatırlatma yapayım; motorununun garantisi devam eden ve 5 amperlik sulu akü olan arkadaşlar aküde sıkıntı varsa servisler garantiden 7 amperlik jel akü ile ücretsiz değiştiriyor.
para ile dışarıdan akü almak isteyen arkadaşlar için de tavsiyem 7 amper abus marka DİK jel akü. çin malı ama gerçekten kaliteli bir akü, ben 3 yıldır kullanıyorum.
motor kışın 1-2 ay yattığı halde tek marşta alıyor, fiyatı 55-60 lira civarında 2-3 yıl kullansanız yeter.

Hocam ben en son gittiğimde sarj edip yollamışlardı geçen sene. Fakat hala sıkıntı devam ediyor. Servise gittiğimde bize böyle bir bilgi gelmedi vs deme olasılığı nedir ? Akü değişimi yapan başka arkadaşlar var mı ?

sadeceo
05 Kasım 2015, 15:28
Bajaj Discover 125 ST Bakım kmleri ve fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz. (http://bajaj.servisfiyatlari.com/2015/11/05/bajaj-discover-125-st-bakim-fiyatlari/)

numangokce
05 Kasım 2015, 15:37
Yok ya soğukta yapıyor jikleyle gitmek lazım soğuk havalarda rolantisi çok düşük az yükseltmek lazım bugün hava güzeldi sıkıntı olmadı

Valla bende hasret kaldim motosiklete binemiyorum. Oyle bir yogunluk var ki ... Allah herkese hayirli kapilardan bol kazanclar nasip etsin.

jemalizm
06 Kasım 2015, 11:43
ben soğuk havalarda, motoru hiç çalıştırmadan jikleyi açıyorum, hafif gaz vererek motoru çalıştırıyorum 1 sigara yakıyorum bitene kadar jikle ile çalıştırıyorum ve sonra yola çıkıyorum bir problem olmuyor,

fakat bazen aceleden kaynaklı çok kısa bir süre jikle açıyorum yani ısınmadan yola çıkıyorum ilk ışıklarda stop ediyor, marş basında çalışmıyor tam bu arada jikleyi açarsanız motor çalışır. yani motorun 1-2 dakka çalışması çok bir ısınmaya yol açmıyor. böyle en az 5 dk önce çıkıcaksınız evden :)
hele sabah ayazı yediyse motor. YAĞ sıcaklığını gösteren yağ tıpaları var bu da faydalı bir araçtır, motoru çalıştırmaya başladıktan sonra yağın ısındığını görüp ona göre yola koyulursunuz, ısınmayan yağ ile yola çıkmak parçaları aşındırıyor diye her kes söylüyor.

BajajcıFARUK
08 Kasım 2015, 10:26
https://c1.staticflickr.com/9/8319/7995540314_e3d79af646_b.jpg

egzozun çıktığı çizgili olan şeyin tam aşağıda bitiminde conta patlamış servise gittim evet conta patlamış ama yağ yok dedi o gün de motoru yıkamıştım yağ olmadan bişey yapamam dedi garantinin değiştirmesi gerekmezmi yağ olmasada sonuçta conta patlamış ?

fabialife
08 Kasım 2015, 10:53

servisler uğraşmak istemiyor, veya parayla akü satacak vs. servise garantiden aküyü değiştirin, bir çok arkadaş değiştirdi deyin olmadı özelden Ekrem Ata beye yazın yardımcı olur.

FalconX
08 Kasım 2015, 11:47
@fabıalıfe, malesef ekrem bey konuyla ilgili bir bilgim yoktur diyor. Kendisine mail atmıştım. Artık servise gidip bakıcaz duruma göre..

BajajcıFARUK
08 Kasım 2015, 17:40
hay mk noluyo bu motora ya şimdide egzozun altındaki taliye deliklerinin birinden 5-6 saniyede bir yağ gibi bişey damlatıyo acil yardım edin iyice soğumaya başladım motordan

numangokce
08 Kasım 2015, 23:12
hay mk noluyo bu motora ya şimdide egzozun altındaki taliye deliklerinin birinden 5-6 saniyede bir yağ gibi bişey damlatıyo acil yardım edin iyice soğumaya başladım motordan

Yasadiginiz yer nemli bir iklime sahipse egsozun icindeki kurum olusan nemle birlikte o delikten damlar veya yikarken egsoza su girmistir. normal bir durumdur. Sakin olun.

BajajcıFARUK
09 Kasım 2015, 19:00
ama motor yedek depoya geçince yapmaya başladı benzinde su olupta atmasın yakamayıp?

Mikuni
11 Kasım 2015, 00:54
motora akü dayanmıyor. üç günde bir akü bozuyor. daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu? statör mü bozuk alternatör mü şarj etmiyor anlamadım?

Cadaisles
11 Kasım 2015, 13:53
Selamlar. Aranıza yeni katıldım. Bajaj discover için tur camı arıyorum. Var mı bilgisi olan. Pulsar için mevcut fakat pulsar olmuyormuş. Denizli yetkili servisiyle konuştuğuma göre. Nasıl halledebiliriz bu işi?

Çok Asi
11 Kasım 2015, 15:01
Tur camı derken ön tarafa rüzgar kessin diye takılan büyük siperlik mi demek istedin?

Cadaisles
11 Kasım 2015, 15:07
Aynen oyle hocam. Caglar cam ile konuştum az önce pulsara yaptıkları siperliği alıp montajını kendin yaptırabilirsin dedi.Ama pulsardaki montaj yerleri disco ya uymuyormuş. Onu demirciye yaptırırsın dedi.

Kafam karıştı.Bilemedim.

Çok Asi
11 Kasım 2015, 15:53
Tabikide uymaz, direksiyonları farklı. Bence discover'e honda titan, cbf modelleri için yapılanlar uyar, eskide rialli'de titan için siperlik vardı, 40 TL'ye almıştım ama artık yok. sadece http://www.rialli.com/products/0/11088-ruzgarlik-buyuk-boy-no605/#/instalment böyle genele hitap eden var. Ama sen genede piyasaya cbf ve titan için üretilenleri bir sor.

ilterirfan
12 Kasım 2015, 18:48
motor üretimden kalkıyor diye bir söylenti var. duyan var mı?

BajajcıFARUK
12 Kasım 2015, 19:12
yooo duymadım sen nerden duydun

svsmrl
14 Kasım 2015, 22:05
http://i.hizliresim.com/WE3164.jpg

Asper
18 Kasım 2015, 18:19
Herkese selam, aranızda yeniyim. 10 yıllık scooter kullanıcısı olarak vitesli motosiklete ilk geçişte Bajaj discovery 125 modeline niyetliyim. Tüm forumu okudum fakat bazı kronik sorunlar var oluşu yada öyle algıladım beni üzdü.. Sıfır motosiklet alıp kimisi conta patlamasından kimisi sıcak ve soğukta motosikletin çalışmaması ve boğulmasından bahsetmiş. Görüntüsü,gücü,yakıt performansı ve yedek parçasının uygun oluşu büyük bir avantaj. Fakat bu ve benzer sorunlar endişelendiriyor. Kullanıcı olarak tavsiye ve önerileriniz varsa değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

BajajcıFARUK
18 Kasım 2015, 19:59
sadece contasında sıkıntı var onuda servis karşılıyo başka hiç bir sıkıntısı yok boğulma falan benimki canavar gibi masallah :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------

arkadaşlar bişey soracağım benim discover in ışıkları açmalı kapamalı yapsam bişey olurmu ?

svsmrl
22 Kasım 2015, 16:38
Herkese selam, aranızda yeniyim. 10 yıllık scooter kullanıcısı olarak vitesli motosiklete ilk geçişte Bajaj discovery 125 modeline niyetliyim. Tüm forumu okudum fakat bazı kronik sorunlar var oluşu yada öyle algıladım beni üzdü.. Sıfır motosiklet alıp kimisi conta patlamasından kimisi sıcak ve soğukta motosikletin çalışmaması ve boğulmasından bahsetmiş. Görüntüsü,gücü,yakıt performansı ve yedek parçasının uygun oluşu büyük bir avantaj. Fakat bu ve benzer sorunlar endişelendiriyor. Kullanıcı olarak tavsiye ve önerileriniz varsa değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

Ufak tefek sıkıntıları olsada herkes bende dahil çok memnun al pişman olamazsın.

numangokce
24 Kasım 2015, 15:35
bir de yan çanta uydurabilsek.. daha bi heybetli olacak "gurban olduum" (:

aslında spiral, kaynak, mengene gibi aletlerini kullandıracak güzel yürekli bi abi bulsak kendi göbeğimizi de keseriz. @svsmrl ne dersin bulabilir miyiz Sincan'da veya etrafında?

Mikuni
24 Kasım 2015, 17:50
Motora akü dayanmıyor. Bu sorunu yaşayan var mı?
Konjektör arızası olabilir mi? Aküyü fazla şarj edip bozuyor maalesef.

Mengu16
24 Kasım 2015, 18:22
Motora akü dayanmıyor. Bu sorunu yaşayan var mı?
Konjektör arızası olabilir mi? Aküyü fazla şarj edip bozuyor maalesef.
Bajaj merkezine yakınsın neden motoru oraya götürüp şikayet etmiyosun. 5 yıldızlı performans 4200 liradan başlayan fiyatlarla diye reklamı yapılan bir markanın 4200 liralık modelini kullanıyorsun, ama sürekli masraf çıkartıyo motoru götür çözüm bulsunlar.