PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

..Carmentality..
25 Ekim 2014, 22:25
Cemal , ayrıntılar için sağol . benim 2600 bakımında yapılanların aynısı sadece karbürötör ayarı yapmadı

storm_shadow , Benim ustaya bi bak bakalım subap ayarı gerekiyormu , Hocam bu alet subap ayarı istemez dedi :)

Bakalım 5000 de aynı şeyi diyecekmi ? piston pimleri gevşek veya subap ayarı isteyen motordaki ses nasıl olur ? nasıl anlarız?

------------

Discover kullanıcı arkadaşlarım . bundan sonraki motor hedefiniz nedir?

Şuan pulsar düşünüyorum ben , Fakat daha pulsar tecrube etmedim.
İmkanlar ve zaman dahilinde, Tecrubemi bir üst seviyeye taşıdığımda Vstrom DL650 'yede geçiş yapabilirim :cherry:

uçnkaplumbğa
26 Ekim 2014, 02:53
Merhaba Arkadaşlar,

Discover için on ve arka dişli üretmeyi düşünüyoruz. Sizlerin de ölçüler noktasında fikirlerinizi almak istiyorum.
Hangi ölçülerde olsa daha çok tercih edilir?
Dişli kalitesi konusunda endişeniz olmasın,
Pulsar için yaptigimiz dişlilere bakabilirsiniz,
Facebook grubunda fotoğrafları var.
Cevaplarınızı bekliyorum.

Selamlar.

flecher35
26 Ekim 2014, 07:35
Salı günü bende alıyorum nasipse.

ttss
26 Ekim 2014, 08:01
Arkadaşlar,

Discover almayı planlıyorum. Bazı sorunlar beni düşündürüyor.

1) Motor: Ancak motor sıkıştırması, vs. gibi sorun yaşayan oldu mu? Burdaki herkesin motor geçmişi var. Fakat ilk motorum olacağı için sorunlarla boğuşmak istemiyorum. 20000 km'de motor yiyip motorun 4'te 1'ine denk gelen paraları harcamak istemiyorum ki diğer Hintliyi kullanan arkadaşlarımdan bazıları 3 defa bu durumu yaşadı.

2-1) Lastik: Motosiklette herkes güvenli sürüş için lastik almamı tembihliyor. 17 inçlik lastiklerin çiftlerini şöyle bir araştırınca en aşağı 400 liraları gördüm (sözüm ona kaliteli markalar) Sizin tavsiyeleriniz nedir bu konuda? Hem güvenli sürüş hem de ucuzluk yönünden öneriniz var mı?

2-2) Jant: 17 inçlik jantlarına tubeless lastik takılınca oluşan problemleri(darbelerde hava kaçırması) okudum. Bu durum can sıkıcı, böyle bir sorun yaşanabilir mi? İç lastikle beraber kullanılabiliyor mu? Ve de Tubeless lastikle gelecek olan seri gelip satışa çıktı mı?

Motosiklete yeni başlayacak biri olarak piyasada kendini kanıtlamış motorlardan birini seçecektim. Alternatif olarak daha iyi olabileceğini düşündüm. Bu konuda tarafsız kalıp tavsiye verebilir misiniz? Çünkü motordan soğuyup kibriti çakmak istemiyorum ::angry2::

storm_shadow
27 Ekim 2014, 14:06
Arkadaşlar,

Discover almayı planlıyorum. Bazı sorunlar beni düşündürüyor.

1) Motor: Ancak motor sıkıştırması, vs. gibi sorun yaşayan oldu mu? Burdaki herkesin motor geçmişi var. Fakat ilk motorum olacağı için sorunlarla boğuşmak istemiyorum. 20000 km'de motor yiyip motorun 4'te 1'ine denk gelen paraları harcamak istemiyorum ki diğer Hintliyi kullanan arkadaşlarımdan bazıları 3 defa bu durumu yaşadı.

2-1) Lastik: Motosiklette herkes güvenli sürüş için lastik almamı tembihliyor. 17 inçlik lastiklerin çiftlerini şöyle bir araştırınca en aşağı 400 liraları gördüm (sözüm ona kaliteli markalar) Sizin tavsiyeleriniz nedir bu konuda? Hem güvenli sürüş hem de ucuzluk yönünden öneriniz var mı?

2-2) Jant: 17 inçlik jantlarına tubeless lastik takılınca oluşan problemleri(darbelerde hava kaçırması) okudum. Bu durum can sıkıcı, böyle bir sorun yaşanabilir mi? İç lastikle beraber kullanılabiliyor mu? Ve de Tubeless lastikle gelecek olan seri gelip satışa çıktı mı?

Motosiklete yeni başlayacak biri olarak piyasada kendini kanıtlamış motorlardan birini seçecektim. Alternatif olarak daha iyi olabileceğini düşündüm. Bu konuda tarafsız kalıp tavsiye verebilir misiniz? Çünkü motordan soğuyup kibriti çakmak istemiyorum ::angry2::

Merhabalar,

Motorum daha 1750 km de olmasına dayanarak izlenimlerim, Şuanda lastikler dışında can sıkıcı bir durum durum yok. bugün cst cm 606 marka lastiklerim takılacak, tubless lastik kullananlar var etrafımda ama böyle bir sorun yaşayan yok. sanırım jantlar biraz ince olduğundan kalın ve sert yanaklı lastikler sorun çıkarıyor. onun dışında düzgün rodaj yapıldıktan sonra sahibini üzmeyecek bir motor. tabi daha fazla km tecrübesi olan arkadaşlar daha aydınlatıcı bilgi verecektir bu konuda. sonuçta motorun sorun çıkarıp, çıkarmaması birazda kullanıma bağlı olarak değişiyor.

flecher35
27 Ekim 2014, 20:14
En uygun sigorta şirketi hangisi? Plaka ve ruhsat işlemleri ne kadar tutuyor bilgilendirebilir misiniz?

islambey
28 Ekim 2014, 14:10
Bundan 1 hafta önce kadar bir arkadaşım sıfır aldı.Plakayı ruhsatı kendisi ilgilenip çıkardı sigortada dahil 384 lira para ödedi,sadece sigorta 170 lira tuttu.Ama sigorta parası yaşa,şehire göre değişiklik gösterir

storm_shadow
28 Ekim 2014, 23:24
Cst cm600 lastiklerim bugün itibariyle takıldı. İlk izlenimim çok ser sanıpta biraz fazla basınca arka tekerleğimi kilitleyen frenim aslında sert değilmiş onu anladım :)

..Carmentality..
29 Ekim 2014, 00:36
En uygun sigorta şirketi hangisi? Plaka ve ruhsat işlemleri ne kadar tutuyor bilgilendirebilir misiniz?

ergo sigorta 'ya 45 TL ye yaptırdım.

flecher35
29 Ekim 2014, 12:23
Çok teşekkürler. Dün sözleşme yapıldı şu anda almaya gidiyorum.

Suleyman46
29 Ekim 2014, 16:04
Bu sizce nasil olur? Daha once boyle birsey deneyen veya goren var mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-bajaj-discover-boxer-dijital-kilometre-saati-devir-saati-163685459/detay

flecher35
29 Ekim 2014, 18:11
Oturma yeri açılıyor mu arkadaşlar ben bulamadım.

..Carmentality..
29 Ekim 2014, 18:59
Oturma yeri açılıyor mu arkadaşlar ben bulamadım.
Sol tarafta yedek depo anahtarının altındaki siyah kapak üzerinde anahtarınla açabileceğin kilit var ordan o kapakları çıkar , akü filan var hemen orda tutabilecğin bir tel göreceksin onu çektiğinde , koltukta kilit sistemi arkada ilk ordan yukarı çekersin , koltuğu oturturken önce ön tarafı yerleştirirsin. koltuğun altında sabitlenmiş anahtar takımınıda görebilirsin.
Hayırlı olsun, Kazasız sürüşler..

sinan08
29 Ekim 2014, 22:32
herkese selamlar,hayırlı ramazanlar..dün itibairi ile discoverimle benzin denememi bitirdim. Önce depoyu fulledim 70 tl ve 13.5 lt kadar benzin aldım. ve depodaki benzin tamamen bitene kadar kullandım. 585 km de yedek depoya düştü,tamamen bittiğinde'de kadran 755 dedi. ve tükendi.
Kullanım tarzım;hep şehir içi bazen iki kişi ve 80'i fazla geçmeden oldu.
Fakat yedek depoya düştüğünde,daha agresif kullandım,genelde 80-100 aralığında.Bunun sebebi yedek depoyla en kötü ne kadar gidebildiğini görmekti.
Yani zorlamama rağmen yedek depo ile 170 km yol gitmişim. motor 3500 km de. hedefim 800'ü görmekti olmadı ama neyse bunada şükür :) İyi forumlar.
Bu denemeden gene yaptım. Motor şu an 7500 km'de. bir depoyla gene 800 km'yi göremedim malesef. 785 km'de depo tükendi. yani bir depo 13.5 litre benzin ile 785 km gitmiş oldu. Az yaksın diye kendimi kasmadım 2 kişide bindim, 80 üstünede çıktım. sadece gaz koluna kibar davrandım.

storm_shadow
30 Ekim 2014, 11:17
Bu denemeden gene yaptım. Motor şu an 7500 km'de. bir depoyla gene 800 km'yi göremedim malesef. 785 km'de depo tükendi. yani bir depo 13.5 litre benzin ile 785 km gitmiş oldu. Az yaksın diye kendimi kasmadım 2 kişide bindim, 80 üstünede çıktım. sadece gaz koluna kibar davrandım.

herkesin yakıt tüketimi aşağı yukarı bu şekilde sinan. neredeyse 1 litre ile 50 km ye tekabül ediyor. normali bu olsa gerek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

Bu sizce nasil olur? Daha once boyle birsey deneyen veya goren var mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-bajaj-discover-boxer-dijital-kilometre-saati-devir-saati-163685459/detay

doğru ama pulsar'ın göstergesi o.

pertry
30 Ekim 2014, 13:58
Arkadaşlar 15T Dişliyi bi türlü bulamadım bi yardımcı olabilirmisiniz
Bulduklarımın hepsi büyük geliyo yuvaya

jemalizm
30 Ekim 2014, 15:15
100lük cup dişlisi alıcaksın.

flecher35
30 Ekim 2014, 23:33
Sabitlenmiş anahtar takımını göremedim. Ayrıca rodaj hakkında bilgi verebilir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------

Çok soru soruyorum ama yedek depo hakkındada bilgi istiyorum benzin direk yedek depoyada iniyormu

storm_shadow
31 Ekim 2014, 10:53
Sabitlenmiş anahtar takımını göremedim. Ayrıca rodaj hakkında bilgi verebilir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------

Çok soru soruyorum ama yedek depo hakkındada bilgi istiyorum benzin direk yedek depoyada iniyormu

Anahtar takımı koltuğu ters çevir hemen altındaki boşlukta. bir lastikle sabitlenmiş olması lazım. Rodajıda klullanma kitapçığı var, orada motor alıştırma bölümündeki yazan talimatlara göre yapabilirsin.

Yedek depo denen şey aslında tam olarak ismi rezerve dir. yani orada zaten sürekli benzin var. sen sadece yakıt musluğu ile yakıt yönünü değiştirerek, daha alt seviyeden karbüratöre akmasını sağlıyorsun hepsi bu.

candar9777
01 Kasım 2014, 20:24
Abiler bugün aranıza katıldım.Mavi siyah discoverla motor gerçekten hoş. Simdilik suspansiyonlarin cukurlari çok güzel emdigini söyleyebilirim.Titreşim olarak YBR yle ayni arkadasta da YBR var görünüşü resimlere gore çok daha gösterişli.Bazilarinin dediginin aksine sonuna kadar parasini hakediyor

storm_shadow
02 Kasım 2014, 20:01
Abiler bugün aranıza katıldım.Mavi siyah discoverla motor gerçekten hoş. Simdilik suspansiyonlarin cukurlari çok güzel emdigini söyleyebilirim.Titreşim olarak YBR yle ayni arkadasta da YBR var görünüşü resimlere gore çok daha gösterişli.Bazilarinin dediginin aksine sonuna kadar parasini hakediyor

Aramıza hoş geldin kardeşim Hayırlı olsun. Allah kazan beladan saklasın.

..Carmentality..
02 Kasım 2014, 20:09
Furkan aramıza hoşgeldin. Kazasız belasız kullanman dileğiyle..

flecher35
03 Kasım 2014, 19:29
Benzin göstergesi yedek depodaki benzinide gösteriyor mu?

candar9777
04 Kasım 2014, 09:16
Yedek depoya benzin nasil dolduruluyor ?

jemalizm
04 Kasım 2014, 10:31
hocam yedek depo ile normal depo aynı yerdir. sadece sol tarafta musluğu değiştiren yuvarlak bir mekanizma var,

deponun son 3,5 lt sini kullanmak istiyorsan musluğu yedek depo konumuna getiriyorsunuz.
ayrıca bir yedek depo, hiç bir motorda bulunmamaktadır.

benzin göstergesi için kendi gözlemim; İbre, tam o kırmızı alana gelmeye yakın yedek depoya geçiyor. ben sürekli musluğu tam depoda kullanıyorum. İbre kırmızıya geldiğinde motor yedek depoda ve neredeyse 150 km daha gidebilir gözüyle bakıyorum.

bu arada, yaklaşık 3 hafta sonra motorun bırandasını dün gece açtım :)
havada gayet soğuktu, marşa dokunmam ile alması bir oldu hemen çalıştı ama daha sonra stop etti, jikleyi unutmuşum. jikleyi açarak tekrar marş bastım ve hafif yarım gaz verip bıraktım, tık demeden, hiç stop etmeden gittim geldim.

candar9777
04 Kasım 2014, 11:57
Cikle nasil kullaniliyo ?

storm_shadow
04 Kasım 2014, 17:07
arkadaşlar kaç km desiniz, ne kadar yol yaptık şimdiye kadar?

HADICANIMM
04 Kasım 2014, 18:01
Merhaba arkadaşlar, Konya'da bu motordan kullanan varmı?

jemalizm
04 Kasım 2014, 18:43
Jikle motorun sağ tarafında, deponun hemen altına doğru, karbüratörün önündeki mandaldır.

Sadece soğuk havalarda kullanımı uygundur. Motoru çalıştırmadan önce jikleyi yukarı doğru kaldırıyorsunuz,(aşağıda olabilir tam emin değilim) motoru çalıştırıp jikleli bir şekilde 1-2 dakika bekliyorsunuz.

jikle aktif iken motorun rölanti si hızlı olduğu için çabuk ısınıyor, aksi takdirde sürekli stop eder.
1-2 dakika çalıştıktan sonra jikleyi aşağı doğru itin motor normal devrine düşecektir.

Ondan sonra hareket etmeye hazırsınız.

flecher35
04 Kasım 2014, 20:23
Benzin var gösteriyordu ama gaz yemiyordu yedek depoya alınca bir sorun kalmıyordu o yüzden sormuştum. 124km'deyim ayrica

pertry
05 Kasım 2014, 23:01
Jikle motorun sağ tarafında, deponun hemen altına doğru, karbüratörün önündeki mandaldır.

Sadece soğuk havalarda kullanımı uygundur. Motoru çalıştırmadan önce jikleyi yukarı doğru kaldırıyorsunuz,(aşağıda olabilir tam emin değilim) motoru çalıştırıp jikleli bir şekilde 1-2 dakika bekliyorsunuz.

jikle aktif iken motorun rölanti si hızlı olduğu için çabuk ısınıyor, aksi takdirde sürekli stop eder.
1-2 dakika çalıştıktan sonra jikleyi aşağı doğru itin motor normal devrine düşecektir.

Ondan sonra hareket etmeye hazırsınız.

soğuk havalarda jigleyi aşağı çekiceksiniz yukarı kaldırınca normal çalışıyor.

flecher35
06 Kasım 2014, 03:01
Tank kapasitesi 10.5 litre diyor. O son 3.5 litre ile beraber mi 10.5 litre?

jemalizm
06 Kasım 2014, 14:01
hayır, 13,5 lt yedek depo ile birlikte.

yedek depo musluğunuz kapalıysa, ibre kalkık bile olsa benzin azaldığı için gaz yemez, ve görevini yerine getirmiş olur. sizi uyarıyor en yakın benzinlikçiye gidin diye. ama yedek depo ile nerden baksanız 150km den fazla gidiyor.

storm_shadow
06 Kasım 2014, 14:38
Motor sıcakken bir süre rolantide çalıştıktan sonra ilk gaz vermede boğulma yaşayan varmı?

Kaangngr
06 Kasım 2014, 17:17
Arka çanta takınca denge bozuluyormu 50-60 hıZlarda gidonı bırakınca sallama yapar sağa sola deneyen varmı ?

storm_shadow
06 Kasım 2014, 17:18
Arka çanta takınca denge bozuluyormu 50-60 hıZlarda gidonı bırakınca sallama yapar sağa sola deneyen varmı ?

evet yapıyormuş. bir kaç kişiden duymuştum

Kaangngr
06 Kasım 2014, 18:56
evet yapıyormuş. bir kaç kişiden duymuştum

Discovere zam gelicekmi bilginiz varmı ? Sıkıntı olcak arka çanta o zaman

storm_shadow
06 Kasım 2014, 19:21
Discovere zam gelicekmi bilginiz varmı ? Sıkıntı olcak arka çanta o zaman

evet zam yolda. 2015 te 300 lira civarı bir zam diyor bayii. Bu tarz motosikletlerde arka çanta biraz hızlanınca hep sıkıntı. ama kullananlar var. tercih meselesi

..Carmentality..
06 Kasım 2014, 23:19
evet zam yolda. 2015 te 300 lira civarı bir zam diyor bayii. Bu tarz motosikletlerde arka çanta biraz hızlanınca hep sıkıntı. ama kullananlar var. tercih meselesi

Zamlı rakam 15 Kasım 2014 ten itibaren uygulanacakmış.

pertry
07 Kasım 2014, 01:46
Motor sıcakken bir süre rolantide çalıştıktan sonra ilk gaz vermede boğulma yaşayan varmı?

bende öyle bişy olmadı hiç

flecher35
08 Kasım 2014, 00:16
200 km'deyim şuan. Rodaja göre devam sıkıcı ama olsun.

pertry
08 Kasım 2014, 16:44
en son 120 km yi gördüm ibreyi sonunda

pertry
10 Kasım 2014, 11:23
Bu Arada 10 Litre ile 390 km gittim ama dip gaz çok fazla kullandım
bir litre ile 39 km gitti ama normal kullanımda 50 km gider diye düşünüyorum

rebel_punto
10 Kasım 2014, 12:28
Zamlý rakam 15 Kasým 2014 ten itibaren uygulanacakmýþ.

Almayı düşünen arkadaşlar hiç düşünmeden alın zam dan etkilenmeyin

MEHMET AYDIN
12 Kasım 2014, 11:54
Rodaj döneminde aniden gaz verince boğulma olayı oluyordu... Ancak zamanla geçti.. Şimdi boğulma olayı yok..
Bu arada bir depo benzinle ( tam bitmedi 11,8 lt aldı) 636 km gittim.. sakin kullandım.. hız yaptım ama ani kalkışlar, sert frenler yapmadım.. Frene hiç basmadan yolculuk yapma gayretim işe yaradı..

storm_shadow
13 Kasım 2014, 12:02
Rodaj döneminde aniden gaz verince boğulma olayı oluyordu... Ancak zamanla geçti.. Şimdi boğulma olayı yok..
Bu arada bir depo benzinle ( tam bitmedi 11,8 lt aldı) 636 km gittim.. sakin kullandım.. hız yaptım ama ani kalkışlar, sert frenler yapmadım.. Frene hiç basmadan yolculuk yapma gayretim işe yaradı..

Hemen hemen yakıt sarfiyatlarımız aynı. inşallah böyle devam eder. kaç km desininz şuan?

EKONOMİ
13 Kasım 2014, 20:36

yakıt ölçüm sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz?
şehiriçi mi şehir dışı mı onu da belirtin lütfen

pertry
15 Kasım 2014, 15:58
benzin kırmızı bölüme geçince yedek depoya düşer bilginiz olsun
birde direksiyon diğer tarafada kitlenebiliyor.

hami30
19 Kasım 2014, 01:54
direksiyon bende sağa doğru kitlenmiyor. Ben mi beceremedim acaba. motoru bugün aldım da :)

flecher35
19 Kasım 2014, 03:29
İlk bakım ücreti ne kadar? Söyleye bilir misiniz?[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:27 ----------

direksiyon bende sağa doğru kitlenmiyor. Ben mi beceremedim acaba. motoru bugün aldım da :)
Pertry'nin mesajını görünce bende denedim kilitleniyor