PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Discover 125 ST Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

storm_shadow
15 Ekim 2014, 12:02
510 nasıl ya geçen sene buzz motordan 240'a almıştım aynı lastiği :santa:

tanesi 240 olabilir belki? ebatları ne acaba bu lastiğin?

abeciMotoru
15 Ekim 2014, 14:43
tanesi 240 olabilir belki? ebatları ne acaba bu lastiğin?

çiftini o fiyata almıştım. ebatlar 90/90-18'dir. çiftinin 510tl olması şakadır heralde :)

trcn
16 Ekim 2014, 11:37
Merhaba arkadaşlar
Çanta/topcase Takin artik herhangi bir caza işlemi yoktur başka şeyler aramayin 45 lt yi Takin gocca bi bagajiniz olsun :)

çanta konusundaki sözün şakamı bilgiyi nerden aldın selamlar

oburak90
16 Ekim 2014, 13:20
Storm shadow ayni olay bende de oluyor ama motoru biraz fazla zorlayip sonra bi yerde durup bekersek kalarken stop ediyor yada gazi cevirsende biraz bekliypr sonra baygin baygin aliyprdu devrini.. rolentiyi cok az yukselttim simdi pek olmuyor ama bu hafta servise bir ugrayacagim buraya yazarim kayda deger birsey olursa

storm_shadow
16 Ekim 2014, 17:30
Storm shadow ayni olay bende de oluyor ama motoru biraz fazla zorlayip sonra bi yerde durup bekersek kalarken stop ediyor yada gazi cevirsende biraz bekliypr sonra baygin baygin aliyprdu devrini.. rolentiyi cok az yukselttim simdi pek olmuyor ama bu hafta servise bir ugrayacagim buraya yazarim kayda deger birsey olursa

Aynen öyle burak kardeşim. rolantiyi biraz yükseltince pek olmuyor ama sanki motor gidiyormuş gibi çalışıyor rolantide o zamanda.

Buradaki servis rezalet. işi bilen yok. senden ricam gittiğinde sorunu nasıl çözdüklerini neden kaynaklandığını benimle paylaşırmısın ben ona göre başka bir tamircime söyleyip aynı işlemi yaptırırım.

Teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

çiftini o fiyata almıştım. ebatlar 90/90-18'dir. çiftinin 510tl olması şakadır heralde :)

buz motoru aradım sordum. 500 lira dediler iki tane 100/80/17. o arkdaşada aynı lastiği takmışlar cuk diye olmuş. burada michelin satan yer yok. varsa oralarda bir fiyat alsan yada alternatifi varmı bu lastiğin, pirelli gibi continental gibi, maxis te olabilir.

jemalizm
16 Ekim 2014, 21:38
malesef 90 90 18 değil

110-70-17
100-80-17

en ucuz fiyat budur. başka bir firma dakiarkadaşıma, Kanki dedim fiyat aldım 560 dediler :) buz da tanıdık vardı 510 a bıraktı :)

takma dahil fiyatı bu.

aSuBaYaH
16 Ekim 2014, 23:01
Arkadaşlar Mıchelın lastik hakkında bilgi verme gereği duydum.
cbf 150 ve ybr 125 in lastik ölçüleri 18 janttır.
Discover jantları ise 17 ölçüsüne sahiptir.
Mıchelın firması, Discover 125 için kendi orijinal ebatlarında lastik üretmemektedir.
110-70-17
100-80-17 bu ebatlar mıchelın lastik firması (performans lastiği) ön lastik için üretilmiştir.
önde kullanılan bu lastiklerden birini arkaya takmanız durumunda mutlaka arka lastiği ök yönünün tersinde montaj etmelisiniz. aksi taktirde yola tutunamazsınız!!!
Not: Bizzat kendim Mıchelın motosiklet lastik bayisiyim.

storm_shadow
17 Ekim 2014, 09:58
Arkadaşlar Mıchelın lastik hakkında bilgi verme gereği duydum.
cbf 150 ve ybr 125 in lastik ölçüleri 18 janttır.
Discover jantları ise 17 ölçüsüne sahiptir.
Mıchelın firması, Discover 125 için kendi orijinal ebatlarında lastik üretmemektedir.
110-70-17
100-80-17 bu ebatlar mıchelın lastik firması (performans lastiği) ön lastik için üretilmiştir.
önde kullanılan bu lastiklerden birini arkaya takmanız durumunda mutlaka arka lastiği ök yönünün tersinde montaj etmelisiniz. aksi taktirde yola tutunamazsınız!!!
Not: Bizzat kendim Mıchelın motosiklet lastik bayisiyim.

Arkaya taktığımız lastikte çabuk bitme gibi bir sorun olurmu peki?

aSuBaYaH
17 Ekim 2014, 17:43
Arkaya taktığımız lastikte çabuk bitme gibi bir sorun olurmu peki?

kesinlikle arka için üretilene göre daha çabuk bitecektir.

storm_shadow
17 Ekim 2014, 20:36
kesinlikle arka için üretilene göre daha çabuk bitecektir.

peki siz hangi lastiği tavsiye edersiniz bu model için?

..Carmentality..
17 Ekim 2014, 20:42
sava mc18 tavsiye ederim. F/P olarak iyi

Şu tekleme durumu ile ilgili bi yerde okumuştum , şimdi yazıyı bulamadım.

Karbüratör üzerinde iğne pul olayı demişti . bir usta yapmış düzelmiş. Konuyu hatırlayan var ise bilgi verir burdan

storm_shadow
17 Ekim 2014, 20:51
sava mc18 tavsiye ederim. F/P olarak iyi

Şu tekleme durumu ile ilgili bi yerde okumuştum , şimdi yazıyı bulamadım.

Karbüratör üzerinde iğne pul olayı demişti . bir usta yapmış düzelmiş. Konuyu hatırlayan var ise bilgi verir burdan

bizimkisi tekleme değilde. daha çok rolantide bir süre çalışırken. özellikle motor sıcakken. ilk gaz tepkisinde boğuluyor gibi olması. buradaki servis biraz sorumsuz. bugün konu ile ilgili yine gittim. sübaplar sıkı o yüzden olduğunu söyledi. ne kadar doğru bilmiyorum

storm_shadow
20 Ekim 2014, 22:53
Forum ölmüş :)

Suleyman46
21 Ekim 2014, 02:44
Motor simsiyah ve sade haliyle daha bir hoş olacak gibi. Ne dersiniz ?

http://i.hizliresim.com/66b2qk.jpg

Veya

http://i.hizliresim.com/1nByJA.jpg

srtcgkts
22 Ekim 2014, 14:04
dün lastiklerimiz de takıldı, her kafadan bir ses çıksa da, aklın yolu Michelin

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1002373_599419353514773_353573736793472754_n.jpg?o h=f62a49bf82a1a097d93ea0b4082611f8&oe=54B39CAC
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10671302_599419360181439_7351996765570514141_n.jpg ?oh=f7f18597ef22f68909c757f7031494c0&oe=54BF410E
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10416633_599419356848106_9060089649445879231_n.jpg ?oh=0ab593005ebc3258101a8edba3c643a0&oe=54B683CD&__gda__=1422240324_9a1c7d8603f964ddbd90e369c59e3d3 e
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10441113_599419363514772_311807347609788128_n.jpg? oh=a1407c9b2bc104bdde398cf941cf86aa&oe=548847F2&__gda__=1422262715_e5ef2db9a431bb1c500bc6e93000b47 e

Lastiklerinizden memnunmusunuz. Yağışta test ettinizmi bende lastik değiştirmek istiyorum. Fikirleriniz önemli

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

Daha önce irc taktırdım hata ettim. 200 tl çöpe gitti. Kuru havada bir nebze iyi olsada yağışlı havada fabrika lastiklerle neredeyse aynı.
Birde tubeless olayı var. İç lastiksiz takılan lastiklerim kasislerden geçince ani hava bırakıp iniyordu bir sefer tehlikeli bir şekilde ortaya çıktı bu olay. Lastiklerde sıkıntılı olunca lastikleri değiştirmeye karar verdim.
Sava m18 düşünüyorum. Fakat iç lastiksiz tekrar sorun yaşanabilir diye düşünüyorum. Çünkü jantlar tubeless e uygun değil diye düşünüyorum kadıköy zenn motor ilede konuştum bu konuyu ustalarda bu şekilde söylediler

storm_shadow
22 Ekim 2014, 16:04
Lastiklerinizden memnunmusunuz. Yağışta test ettinizmi bende lastik değiştirmek istiyorum. Fikirleriniz önemli

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

Daha önce irc taktırdım hata ettim. 200 tl çöpe gitti. Kuru havada bir nebze iyi olsada yağışlı havada fabrika lastiklerle neredeyse aynı.
Birde tubeless olayı var. İç lastiksiz takılan lastiklerim kasislerden geçince ani hava bırakıp iniyordu bir sefer tehlikeli bir şekilde ortaya çıktı bu olay. Lastiklerde sıkıntılı olunca lastikleri değiştirmeye karar verdim.
Sava m18 düşünüyorum. Fakat iç lastiksiz tekrar sorun yaşanabilir diye düşünüyorum. Çünkü jantlar tubeless e uygun değil diye düşünüyorum kadıköy zenn motor ilede konuştum bu konuyu ustalarda bu şekilde söylediler

valla kardeşim 2 haftadır. şı michelin in 100/80/17 lastiklerini araştırıyorum. bir türlü net birşey bulamadım. kafamdaki soru işareti acaba bu ebattaki lastik öne taktığımızda o amartisörlere çok baskı yapar ağır gelirmi diye düşünüyorum

srtcgkts
22 Ekim 2014, 16:18
valla kardeşim 2 haftadır. şı michelin in 100/80/17 lastiklerini araştırıyorum. bir türlü net birşey bulamadım. kafamdaki soru işareti acaba bu ebattaki lastik öne taktığımızda o amartisörlere çok baskı yapar ağır gelirmi diye düşünüyorum
Michelin 17 inch lastiği varmı daha önceki mesajlarda okuduğuma göre arka janta da ön takıp yönünü ters takıp değiştiren arkadaşlar var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:15 ----------

2,75 - 80/90 17 3.00 - 100/80 17 denk geliyor o yüzden motoru yorar

storm_shadow
22 Ekim 2014, 16:20
Michelin 17 inch lastiği varmı daha önceki mesajlarda okuduğuma göre arka janta da ön takıp yönünü ters takıp değiştiren arkadaşlar var.

MİCHELİN de sadece performans olarak geliştirilen ön lastik için tasarlanmış 100/80/17 var daha doğrusu 90/80/17 de var fakat türküyedeki distribitör getirmiyor. forumda bir arakdaş ön ve arkda bu lastiği seninde dediğin gibi arkaya ok yönünün tersine taktırarak kullanıyor. ben lastiği takan izmirdeki buzz motoru arayıp konuştum. teyit ettim. ama kullanım nasıl bilemiyorum. biri deseki memnunum. ön taraf zorlanmıyor, arkda kayma yok. alıp takıcam :)

srtcgkts
22 Ekim 2014, 16:27
Bu seferde erken biter lastik. Sava içinde kullanan arkafaşlar olumlu yorumlar yapmışlar. Arkaya arka öne ön lastik takmak daha mantıklı geliyor bana.

storm_shadow
22 Ekim 2014, 16:30
Bu seferde erken biter lastik. Sava içinde kullanan arkafaşlar olumlu yorumlar yapmışlar. Arkaya arka öne ön lastik takmak daha mantıklı geliyor bana.

Aynen öyle, bence savayı sil at. daha önce kullandım. oda nylon sonuçta. başka markaları araştırdınızmı hiç?

srtcgkts
22 Ekim 2014, 16:52
Aynen öyle, bence savayı sil at. daha önce kullandım. oda nylon sonuçta. başka markaları araştırdınızmı hiç?
17 inch yok gibi bizim ebatlara ya irc ya sava var

storm_shadow
22 Ekim 2014, 17:43
17 inch yok gibi bizim ebatlara ya irc ya sava var

CST Var ben baya niyetlendim hatta bu lastiğe

srtcgkts
22 Ekim 2014, 18:42
CST Var ben baya niyetlendim hatta bu lastiğe

Bende duydum CST yi ama bisiklet lastiği olarak övülüyor motosiklet konusunda bir yorum okumadım. Boxer sayfasında sava markası çok övülüyor

storm_shadow
22 Ekim 2014, 19:08
Bende duydum CST yi ama bisiklet lastiği olarak övülüyor motosiklet konusunda bir yorum okumadım. Boxer sayfasında sava markası çok övülüyor

Ben bisiklet sporu yapıyorum. cst yi oradan biliyorum. tabi ama bisiklete yorumlayacak olursam. arazi kullanımına gelmiyor. motosiklet olarakta bir tane gsr600 de kullanan bir arkadaşım vardı fena değil ama yinede çok güvenmemek lazım diyordu. ben az önce sipariş ettim. toptan fiyatı 55 tl imiş. arkaya 100/80/17 öne 90/8017 takınca deneyimlerimi paylaşırım

srtcgkts
22 Ekim 2014, 20:45
Ben bisiklet sporu yapıyorum. cst yi oradan biliyorum. tabi ama bisiklete yorumlayacak olursam. arazi kullanımına gelmiyor. motosiklet olarakta bir tane gsr600 de kullanan bir arkadaşım vardı fena değil ama yinede çok güvenmemek lazım diyordu. ben az önce sipariş ettim. toptan fiyatı 55 tl imiş. arkaya 100/80/17 öne 90/8017 takınca deneyimlerimi paylaşırım

Sabırsızlıkla bekliyorum deneyimini. Benim kafama sava yattı. Carmentality m18 den memnun görünüyor önümüz yağış ıslak zeminde iyi bir performans ortaya koymuş okuduklarıma göre

jemalizm
23 Ekim 2014, 14:29
Michelin lastikleri daha yağmurlu hava kullanmak nasip olmadı. Yağmur Yağmadı :)

Ayrıca, Bu arka lastiğin OK un ters yönüne takılması gerektiği için ve takılmadığı için arka şuan orjinal lastikten daha da fazla kayıyor. Ben ona yordum.
Ayabusah ın dediğine bakarak yorum yapıyorum.
Arka lastiği olmasının gerekenin ters yönünde takınca lastiğin yol tutacağını ümid ediyorum. Eğet hala aynı performans'ta ise para iadesi isteyeceğim.

Distribütör'ü aradım oda aynı şeyi söyledi, lastiğiniz de şuan montaj hatası var, OK'un ters yönüne takılması gereklidir dedi ve ben lastiğin yol tutmaması sebebiyle 2 kere ciddi ciddi düşüyordum. Orjinal Nyloon lastiğin salmadığı yerde Michelin şuan salıyor.

Değişim yapıldıktan sonra izlenimleri tekrar aktarırım.

ÖN lastik performansı çok iyi, Ani frenlemede de kaymıyor, Yani benim fren sıkmam ile kaymıyor, Orjinaller kayıyordu.

Şuan lastik alacak olsaydım, Bu ebatlarda Diablo Rosso 2 alırdım.

srtcgkts
23 Ekim 2014, 15:06
Michelin lastikleri daha yağmurlu hava kullanmak nasip olmadı. Yağmur Yağmadı :)

Ayrıca, Bu arka lastiğin OK un ters yönüne takılması gerektiği için ve takılmadığı için arka şuan orjinal lastikten daha da fazla kayıyor. Ben ona yordum.
Arka lastiği olmasının gerekenin ters yönünde takınca lastiğin yol tutacağını ümid ediyorum. Eğet hala aynı performans'ta ise para iadesi isteyeceğim.

Distribütör'ü aradım oda aynı şeyi söyledi, lastiğiniz de şuan montaj hatası var, OK'un ters yönüne takılması gereklidir dedi ve ben lastiğin yol tutmaması sebebiyle 2 kere ciddi ciddi düşüyordum. Orjinal Nyloon lastiğin salmadığı yerde Michelin şuan salıyor.

ÖN lastik performansı çok iyi, Ani frenlemede de kaymıyor, Yani benim fren sıkmam ile kaymıyor, Orjinaller kayıyordu.

Geçmiş olsun. Lastik konusu şakaya gelmez. Ciddiyetle üstünde durulması gerekiyor. Lastiğinizi bir an evvel değiştirin ok yönünün tersine.
Birde önemli olan tubeless olayı ben irc taktırdım iç lastikler çıkarıldı ama sonra hava kaçırdı devamlı nedeni ise yanaklardan kasislerden geçerken hava bırakması diye tahmin ediyorum ki jant tubeless jantlara göre farklı

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------

İç lastiksiz kullanan arkadaşların bu gibi sıkıntıları oldumu hiç yada tubeless lastiğide iç lastikli kullansak ne olur?

storm_shadow
23 Ekim 2014, 16:40
Geçmiş olsun. Lastik konusu şakaya gelmez. Ciddiyetle üstünde durulması gerekiyor. Lastiğinizi bir an evvel değiştirin ok yönünün tersine.
Birde önemli olan tubeless olayı ben irc taktırdım iç lastikler çıkarıldı ama sonra hava kaçırdı devamlı nedeni ise yanaklardan kasislerden geçerken hava bırakması diye tahmin ediyorum ki jant tubeless jantlara göre farklı

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------

İç lastiksiz kullanan arkadaşların bu gibi sıkıntıları oldumu hiç yada tubeless lastiğide iç lastikli kullansak ne olur?

irc nin yanakları bu jant'a sert geliyor. o yüzden hava kaçırıyor eminim. başka bir arkadaşın aynı sorun ybr de olmuştu. lastiklere sıvı kauçuk sıkarak sorunu çözmüştü. bunu deneyebilirsin.

Benim lastikler yarın geliyor. bakalım ne olacak. ama şundan eminim irc ye on basar o kesin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------

sizde Rolantide bir süre çalıştıktan sonra. gaz verdiğinizde anlık boğulma. devamında stop etme gibi sorun oldumu hiç?

srtcgkts
23 Ekim 2014, 17:29
irc nin yanakları bu jant'a sert geliyor. o yüzden hava kaçırıyor eminim. başka bir arkadaşın aynı sorun ybr de olmuştu. lastiklere sıvı kauçuk sıkarak sorunu çözmüştü. bunu deneyebilirsin.

Benim lastikler yarın geliyor. bakalım ne olacak. ama şundan eminim irc ye on basar o kesin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------

sizde Rolantide bir süre çalıştıktan sonra. gaz verdiğinizde anlık boğulma. devamında stop etme gibi sorun oldumu hiç?
Evet oluyor yazın jikle ile çalıştırmadım ilk kmlerde rölantide ısınıyor sonra çıkıyordum yola sonraları ısınırken boğulup stop etmeye başladı bende soğuk havalar başlayınca jikle pedalı ile çalıştırıyorum ama rölantide çalışmıyor yine kısa zamanda stop ediyor. Yani belli bir gaz verince toparlıyor 2 dk sonra yine stop ediyor. Bir usta hiç bekleme jikle ile çalıştır düşük devirde düşük km giderek motoru ısındır sonra jikleyi kapat ve istediğin gibi ver gazı dedi. Şimdilik böyle gidiyor valla

storm_shadow
23 Ekim 2014, 17:34
Çok saçma bir şey söylemiş. bunu zaten motor sıcakken yapıyor. soğukta falan tekte almasada ikinci marşta jiklesiz alıyor zaten. ilk gaz vermede kalıkşta. ısıtırken rolantide çalışışında hiçbir şey yok. mesela çalıştırdık motoru ısıttık, taktık vitese gittik ilerde durduk. rolantide çalıştı motor atıyorum 30 saniye sonra kalkacağımız zaman hafif hafif gaz versem bile boğuluyor. sendeki sorunda böylemiydi_?

srtcgkts
23 Ekim 2014, 17:34
Tubeless lastikleri iç lastikli kullansak ne olur motoru yorarmı? Yanı jantlar kısa süreli çözümde sıvı kaucukla gider ama ya sonra ben geçenlerde ufak bir çukura geldim göremedim yenisahra Optimum önünde ön lastik aniden indi patladı sandım ama yok değil sonra shell den hava bastım sıkıntı yok ama kasis yada çukura girince ani hava bırakıyor.

storm_shadow
23 Ekim 2014, 17:36
Tubeless lastikleri iç lastikli kullansak ne olur motoru yorarmı? Yanı jantlar kısa süreli çözümde sıvı kaucukla gider ama ya sonra ben geçenlerde ufak bir çukura geldim göremedim yenisahra Optimum önünde ön lastik aniden indi patladı sandım ama yok değil sonra shell den hava bastım sıkıntı yok ama kasis yada çukura girince ani hava bırakıyor.

iç lastik takabilirsin ama, benim düşüncem iyi bir marka kauçukla işi tamamen çözebilirsin. yanakları iyice janta yapıştırır.

gargi amca
23 Ekim 2014, 17:49

Emin olun diztrisütörde yanlış biliyor. Ok yönü dogru. Ön lastikle arkanın desenleri ters oluyor böylelikle ve evet öyle olması gerekiyor. Michelin global siteye girin orda ön arta set lastiğe bakın. Teşhir fotosu bile desenler ters birbirine. Ama tabiki dayanak noktam o fotolar değil. Lastiğin kayması başka sebeptendir emin olun. Türk işi yapmayın oka uyun.

srtcgkts
23 Ekim 2014, 17:55
Çok saçma bir şey söylemiş. bunu zaten motor sıcakken yapıyor. soğukta falan tekte almasada ikinci marşta jiklesiz alıyor zaten. ilk gaz vermede kalıkşta. ısıtırken rolantide çalışışında hiçbir şey yok. mesela çalıştırdık motoru ısıttık, taktık vitese gittik ilerde durduk. rolantide çalıştı motor atıyorum 30 saniye sonra kalkacağımız zaman hafif hafif gaz versem bile boğuluyor. sendeki sorunda böylemiydi_?
Bendede oluyor bu durum ama şöyle belli bir km gittikten sonra bir iş için yada bşr sebepten durduktan sonraya marş almıyor kontaktan birkaç kez aç kapa yaparak çalıştırıyorum. Tam dediğiniz gibi olmadı bugün deneyeyim bende yazarım sonucu

storm_shadow
23 Ekim 2014, 18:09
Bendede oluyor bu durum ama şöyle belli bir km gittikten sonra bir iş için yada bşr sebepten durduktan sonraya marş almıyor kontaktan birkaç kez aç kapa yaparak çalıştırıyorum. Tam dediğiniz gibi olmadı bugün deneyeyim bende yazarım sonucu

bende mesela stop etti. marş masınca gaz vermeden hemebn alıyor. ilk gaz vermede kalkışta bir şey olmuyor. sanırım bizim farklı nedenlerden dolayı sorunlarımız var :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

Emin olun diztrisütörde yanlış biliyor. Ok yönü dogru. Ön lastikle arkanın desenleri ters oluyor böylelikle ve evet öyle olması gerekiyor. Michelin global siteye girin orda ön arta set lastiğe bakın. Teşhir fotosu bile desenler ters birbirine. Ama tabiki dayanak noktam o fotolar değil. Lastiğin kayması başka sebeptendir emin olun. Türk işi yapmayın oka uyun.

o zaman demek oluyor ki arka lastik için tasarlanan lastiklerden alıp takıcaz?

srtcgkts
23 Ekim 2014, 18:11
Arkaya da ön lastik takıldığı için ok yönü değiştiriliyor yoksa kullanan arkadaşlarda belirtmiş fabrika çıkışı lastiklerden daha kötü performans olarak

jemalizm
23 Ekim 2014, 18:17
sn. Gargi amca,

benim desenler önde arkada aynı yöne bakıyor.

bu arada ben hiç jikle kullanmıyorum. tek marş yarım gaz verip bırakıyorum 1 dakka sonra yola çıkıyorum. Boğulma, tekleme yok.

JafJaf
23 Ekim 2014, 20:39
CST aman aman diyim, mondial drift sayfasına bakın, ben bile 20-30km hızlarda kaymıslıgım 1 defa da düşmüşlüğüm var.
Asfaltla ilk teması cst marka lastik sayesinde yaptım :) 20-30km hızla

srtcgkts
23 Ekim 2014, 20:45
CST aman aman diyim, mondial drift sayfasına bakın, ben bile 20-30km hızlarda kaymıslıgım 1 defa da düşmüşlüğüm var.

IRC ve SAVA markalarından uyumlu modeller var.SAVA hakkında olumlu yorumlar var. IRC ise kuru havada iyi ama yağışlı havada ıda fabrika lastik ayarında

storm_shadow
23 Ekim 2014, 23:30

Ben o driftin üzerindeki lastikleri biliyorum. O lastiklerden değil daha doğrusu nylon değil bu lastikler. Şuan link veremiyorum mobilden girdigim için ffakat. Mc 605 mc 606 bu lastiklerden bahsediyorum. Sade e arka 160 lira ön ise 110 lira olması gerek

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

IRC ve SAVA markalarından uyumlu modeller var.SAVA hakkında olumlu yorumlar var. IRC ise kuru havada iyi ama yağışlı havada ıda fabrika lastik ayarında

Irc ve sava dediginiz lastiklerin hepsi nylon. Nasıl oluyorda iyi diyorlar hayret

jemalizm
24 Ekim 2014, 12:01
bende onu merak ediyorum. çifti 180 TL olan lastiği aynı ebatlarda, diğer kendini kanıtlamış markalar nasıl 300 + ya satıyorlar.
psikolojik olduğunu düşünüyorum.

..Carmentality..
24 Ekim 2014, 12:04
Ben o driftin üzerindeki lastikleri biliyorum. O lastiklerden değil daha doğrusu nylon değil bu lastikler. Şuan link veremiyorum mobilden girdigim için ffakat. Mc 605 mc 606 bu lastiklerden bahsediyorum. Sade e arka 160 lira ön ise 110 lira olması gerek

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

Irc ve sava dediginiz lastiklerin hepsi nylon. Nasıl oluyorda iyi diyorlar hayret

:cherry:

IRC bilgim yok , fakat Sava (yakın zamanda ismi mitas olacak) marka lastik üretimi avrupada bir çok teste giren bir markadır.
web'te ingilizce dökümanlardan buna ulaşabilirsiniz. Modellerine göre lastik içeriği değişiklik gösteriyor. Benim kullandığım bizim Discover modeline uygun olan lastikte Sıkı kauçcuk yapısı ve soft yapısından bahsedilmektedir.

Bu lastik konusunda yazılan çizilenlerden ziyade tecrübe etmiş arkadaşları dinlemekte fayda var.
Genel kullanımımım her yaptığım km de tecrübe artışı ile, limitleride yavaş yavaş zorlamaktayım
Orjinal lastikte iki defa kaydım. Bu lastikte 1000 km oldu. Yağmurdada kullandım Henüz kayma yaşamadım. Ben memnunum.
Mutlaka daha kaliteli lastikler vardır. ama 400-500 vermek istemem.

Bu arada 5000 bakımını bekliyemedim. Tecrübeli arkadaşlarımı dinliyerek 2600kmde bakımını yaptırdım . Motul yağ kullandım. Artık servislerimizde standart tek yağ kullanımı olarak. castrol kullanılmaya başlanmış.
Genel kontroller yapıldı . Tek bir vidada bile gevşeme yoktu. Motul zincir spreyi kullanmaya başladım. Öncesinde yağlamak için kullandıklarım traşmış.

15T dişliden memnun kaldım.Bu dişli ile devam.

Geçenlerde 260 km lik yola çıktım . iki defa mola verdim. Motorda şişme veya yağ kaçırma sızdırma gibi bişi ile karşılaşmadım. Ki tapa gaz giderim.
Ama ciddi anlamda rüzgarlı bir gündü , çok etkilendim. dayak yemiş gibi oldum , sağdan soldan .
HEr motordamı böyle yoksa bizim motor hafif olduğu içinmi ?
Bizim motor için Siperlik yaptıran uyduran oldumu? uzun yolda siperlik faydası olacağını düşünüyorum. yoksa yanılıyormuyum.

storm_shadow
24 Ekim 2014, 12:20
bende onu merak ediyorum. çifti 180 TL olan lastiği aynı ebatlarda, diğer kendini kanıtlamış markalar nasıl 300 + ya satıyorlar.
psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle öyle. Eğer ki sava vs lastiklere iyi diyen var ise onlar hiç michelin, bridgestone, pirelli kullanmamış kişilerdir bence. sonuçta büçte meseli, benimde 500 liralık lastiğe bütçem yetmediği için orta yolda buldum çözümü. ha iyimi dersen bunlar dışında hiç birisi iyi değil. bunun aksini kimse idda etmesin.

srtcgkts
24 Ekim 2014, 21:04
"bende mesela stop etti. marş masınca gaz vermeden hemebn alıyor. ilk gaz vermede kalkışta bir şey olmuyor. sanırım bizim farklı nedenlerden dolayı sorunlarımız var :)" demiştin

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

storm_shadow ben bugün birkaç kez deneme yaptım ama senin gibi bir sorunla karşılaşmadım. Bendeki daha önce yazdığım gibi.

jemalizm
25 Ekim 2014, 11:04
arkadaşlar, bu tekleme, boğulma, yığılma gibi problemleri servis hallediyor. siz servise götürdünüz ve hala aynı mı? o kısmı anlayamadım.

bende de yapıyordu ufak tefek stop etme, yığılma ve stop etme. 5000 bakımından sonra hiç yapmamaya başladı.
Servise gittiğim yer. İzmir Bahri Demirci.

srtcgkts
25 Ekim 2014, 11:37
Bendeki sorun için bakımı bekliyorum. Bir engel yada sorun değil şimdilik.

..Carmentality..
25 Ekim 2014, 13:35
arkadaşlar, bu tekleme, boğulma, yığılma gibi problemleri servis hallediyor. siz servise götürdünüz ve hala aynı mı? o kısmı anlayamadım.

bende de yapıyordu ufak tefek stop etme, yığılma ve stop etme. 5000 bakımından sonra hiç yapmamaya başladı.

Cemal ,Servis normal 5000 km servis bakımında yapılması gereken şeylerden farklı birşeyler yapmış olmalı.

acaba ustan kendi insiyatifi ile mi bişeyler yaptı yoksa Yetkili servislere verilen bir talimat mı var?

2600 km gittiğim servis , abi 5000 bakımına geldiğinde çok daha farklı olacak dedi. Senin yazdığına dayanarak acaba diyorum şimdi. Ekstra Bişilermi yapılıyor.

Bahri ustan tanıdık ise sorarmısın? neler yapmış?

jemalizm
25 Ekim 2014, 16:31
Ben başındaydım motor yapılırken, gördüklerim,
Akü bağlantıları kontrol edildi, ölçü aleti ile ölçümler yaptı,
karbüratör ile bir kaç ayar yaptı, tabi nasıl bir ayar yaptığını bilmiyorum.
yağ filtresini değiştirdi,
vidalar kontrol edildi,
arka stop lambasının çıkan soketini tamir etti,
silindirden yağ sızıntısı vardı onu yaptım dedi(daha olmamış gibi bir izlenim var) sanki hala sızdırıyor.
16T dişli takıldı.

malesef usta tanıdık değil, tavsiye üzerine gittiğim bir usta,
bence sizde bit 5000km yi bekleyin derim, 5000 den sonra düzelmez ise, farklı bir çözüme veyahut servis ile iletişim geçebilirsin ama tabii ki 5000 de az bi km değil :) ben çok sürüyorum.

ayrıca ben bakımı, 500 ve 5000 de yaptırdım. arada bir şey yaptırmadım

slmlezgiyev
25 Ekim 2014, 18:12
Arkadaşlar bendede bajaj discover var 2000 km oldu alalı motorla geçenlerde 330 km yol gittim ortalama 75-80 km ile 43 tl yaktı bu hesaba göre 100km ye 2.61 litre yakıyor alığım zaman forumlardada aldığım yerdede 55 km ye 1 lt yakıyor deniyordu ama öyle olmadı bundan önceki kuba cg 100 bile bundan az yakıyormuş meğer o konuda kandırıldık bide 750 km de ilk bakıma gittim sadece yağ değişimi ve bakım için 70 tl aldılar demek ki parçalarıda pahallı bunuda alırken yedek parçaları ucuz denmişti.Yani benzin yakma konusu ve yedek parça da insanları kandırıyorlar ancak şöylede bir gerçek var ki titreşim yok ve kullanım oldukça keyifli alan olacaksa bunlarıda dikkate alsın istedim iyi forumlar. :)

storm_shadow
25 Ekim 2014, 21:21
"bende mesela stop etti. marş masınca gaz vermeden hemebn alıyor. ilk gaz vermede kalkışta bir şey olmuyor. sanırım bizim farklı nedenlerden dolayı sorunlarımız var :)" demiştin

storm_shadow ben bugün birkaç kez deneme yaptım ama senin gibi bir sorunla karşılaşmadım. Bendeki daha önce yazdığım gibi.

bende de stop edince marş basmadan hemen alıyor. sorun o değil, sorun stop etmesi :) neden kalkışta bazen boğulup stop ediyor onu anlayamadım. ama bana kalırsa supablardan az sıkı sanki

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

daha 1600 km lerdeyim. bizde seyir halinde bir sorun yok, çalıştırmada da yok, rolantide çalışırkende yok. sorun motor ısındıktan sonra bir şey için durduğumuzda. tekrar gaz verdiğimizde bir anlık yapıyor. sonrasında yine sıkıntı yok. sanırım servislerin çoğu buradaki gibi ilgisiz yada bilgisiz. o yüzden be servise götürdüğümüğümde. subaplar sıkı, istersen az açalım. istersen 5000 de gelince bakalım dedi. ben sorun olurmu dedim böyle kullanımda, yok olmaz dedi. bende tamam elleme o zaman deyip araştırmaya koyuldum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Cemal ,Servis normal 5000 km servis bakımında yapılması gereken şeylerden farklı birşeyler yapmış olmalı.

acaba ustan kendi insiyatifi ile mi bişeyler yaptı yoksa Yetkili servislere verilen bir talimat mı var?

2600 km gittiğim servis , abi 5000 bakımına geldiğinde çok daha farklı olacak dedi. Senin yazdığına dayanarak acaba diyorum şimdi. Ekstra Bişilermi yapılıyor.

Bahri ustan tanıdık ise sorarmısın? neler yapmış?

sanırım piston pimlerini sıkıp, subap ayarı yapmış olmalılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

Arkadaşlar bendede bajaj discover var 2000 km oldu alalı motorla geçenlerde 330 km yol gittim ortalama 75-80 km ile 43 tl yaktı bu hesaba göre 100km ye 2.61 litre yakıyor alığım zaman forumlardada aldığım yerdede 55 km ye 1 lt yakıyor deniyordu ama öyle olmadı bundan önceki kuba cg 100 bile bundan az yakıyormuş meğer o konuda kandırıldık bide 750 km de ilk bakıma gittim sadece yağ değişimi ve bakım için 70 tl aldılar demek ki parçalarıda pahallı bunuda alırken yedek parçaları ucuz denmişti.Yani benzin yakma konusu ve yedek parça da insanları kandırıyorlar ancak şöylede bir gerçek var ki titreşim yok ve kullanım oldukça keyifli alan olacaksa bunlarıda dikkate alsın istedim iyi forumlar. :)

basınca çok fena yakıyor arkadaşım :) zamanla alışıyor insan :)