PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3000 TL'ye kadar 0km CUB tavsiyesi istiyorum

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 02:45
merhaba arkadaşlar bir çok konu var biliyorum ama istedigim cevaplar yok

yeni bir cup alıcam bütcem 3.000 tl ve sıfır alıcam vergisiz olcak.

lütfen yardım..

Ahmet Abi
22 Ocak 2014, 02:49
Honda İnnova
Yamaha Crypton

inci1903
22 Ocak 2014, 02:53
Honda İnnova
Yamaha Crypton

Ne zaman 3bin'e düştü o motorlar ?

Ahmet Abi
22 Ocak 2014, 02:57
Ne zaman 3bin'e düştü o motorlar ?

Vergisiz diyor. 2500 lira kdv,ötv çıkarınca.

Ose
22 Ocak 2014, 11:19
Dostum Öncelikle bütçenden dolayı İnnova önermem parça pahalılığı yüzünden Yamaha Crypton a daima içim gitmiştir lakin sen vergisiz motor istemişsin innova 125 crypron ise 110 cc den dolayı vergiye girer ben cub piyasasını çok araştırdım Ve 100 Mfh aldım Mondialin
Gayet memnunum adana mersin arası 90-100 arası gittim geldim 3lt/160km yaptı motoru 500kmde zornlu bakıma soktum 50 lira aldılar öğünden sonra sadece 1 kere yağını değiştim full time devam çok şükür hiç bi sıkıntı yok Mfh mondialin en iyi cupuydu 100sfs 100snappy cubları berbattır kesinlikle tavsiye etmem ve mondialin bu cupunun tork oranıda diğerlerine göre yüksek 2 arkadaş köy gezilerine gideriz bi yerde motor bayılmasın diye vites düşürüp gaz verdim önü kalktı zaten apaçi isen tekerede çok güzel geliyor :) tasvip etmiyoruz tabi ;) ve en sonunda mondial 2014 de yani ocak 1 de bu motorun üretimini durdur du 5 kuruş etmeyen yeni motor sfs100 çıkardı Direk aradım bu motorun tüm parçalarını daima üreteceklerini söylüyorlar ve 2013 son seri mfha sahip oldum güzel bi duygu bak mondial satan yerlere bulabilirsen al ucuzada kapatabilirsin 2300lira mal olduydu bana yakıt tüketimide yukarda belirtmiştim bizzat kendi denememdi herşey onaylıdır .. Cubla ilgili tüm soruları bana sor :)

Paran Cebinde Kalsın Ama Güzelde Bişe İstiyorum Diyorsan MFH

*1000lira cebinde kalır onada kaliteli bi kask vs ekipman alırsın

Buda Benim Cub

http://u1312.hizliresim.com/1j/8/v9rvz.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1380312_714629345233328_1675291465_n.jpg

Fotoları 3310 ile çektim ondan dolayı biraz kötü çıkmış :)

Tİme_shİft42
22 Ocak 2014, 11:56
100 cc dediğin an vergiye girer 100 - 250 cc vergileri aynıdır

Mg princeye bak cub dan gene iyidir

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 14:47
Dostum Öncelikle bütçenden dolayı İnnova önermem parça pahalılığı yüzünden Yamaha Crypton a daima içim gitmiştir lakin sen vergisiz motor istemişsin innova 125 crypron ise 110 cc den dolayı vergiye girer ben cub piyasasını çok araştırdım Ve 100 Mfh aldım Mondialin
Gayet memnunum adana mersin arası 90-100 arası gittim geldim 3lt/160km yaptı motoru 500kmde zornlu bakıma soktum 50 lira aldılar öğünden sonra sadece 1 kere yağını değiştim full time devam çok şükür hiç bi sıkıntı yok Mfh mondialin en iyi cupuydu 100sfs 100snappy cubları berbattır kesinlikle tavsiye etmem ve mondialin bu cupunun tork oranıda diğerlerine göre yüksek 2 arkadaş köy gezilerine gideriz bi yerde motor bayılmasın diye vites düşürüp gaz verdim önü kalktı zaten apaçi isen tekerede çok güzel geliyor :) tasvip etmiyoruz tabi ;) ve en sonunda mondial 2014 de yani ocak 1 de bu motorun üretimini durdur du 5 kuruş etmeyen yeni motor sfs100 çıkardı Direk aradım bu motorun tüm parçalarını daima üreteceklerini söylüyorlar ve 2013 son seri mfha sahip oldum güzel bi duygu bak mondial satan yerlere bulabilirsen al ucuzada kapatabilirsin 2300lira mal olduydu bana yakıt tüketimide yukarda belirtmiştim bizzat kendi denememdi herşey onaylıdır .. Cubla ilgili tüm soruları bana sor :)

Paran Cebinde Kalsın Ama Güzelde Bişe İstiyorum Diyorsan MFH

*1000lira cebinde kalır onada kaliteli bi kask vs ekipman alırsın

Buda Benim Cub

http://u1312.hizliresim.com/1j/8/v9rvz.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1380312_714629345233328_1675291465_n.jpg

Fotoları 3310 ile çektim ondan dolayı biraz kötü çıkmış :)
peki kardeşim titreme oluyormu benim için önemli :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------

ve mfh nin sıfırı yokmuş http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1284 bu ve http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1562 bunun arasında kaldım yardım :(

Rider95
22 Ocak 2014, 15:28
Biraz daha arttır bütçeni illa cup alıcaksan. Honda wing-go al vergisi yok.Ve Görünüşü daha hoş.
http://i39.tinypic.com/5u2z60.png

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 16:09
arkadaşlar kymco activ nasıl ? honda markası çok güzel ama wing go için çok saglam degil diyorlar

Ose
22 Ocak 2014, 16:45
peki kardeşim titreme oluyormu benim için önemli :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------

ve mfh nin sıfırı yokmuş http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1284 bu ve http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1562 bunun arasında kaldım yardım :(

MFM otomatik vites cub mfh ise yarı otomatik o baktığın cub otomatik vites anlayacağın sana kalmış artık titreşim genelde kullanıma bağlı ilk zamanlar motor çok titriyordu taki 1000kmye kadar 2000kmde titreşimi bayağı azallttı ama insan titreşime alışınca titreşimde gidince bi tuhaf hissediyor :) Şimdi Honda wingoya gelelim hondanın en kötü cubu evet innova çok iyi idi ama 125 lik hondanın en kral cubu wawe ama onunda üretimi durdu wawelere dikkat edersen 2. eli 3000lira :) Artık sana kalmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

Kymco activ 2005 senesinde bi arkadaş almıştı 110luk olan ilk defa bindiğim cub motordur kendileri çok dayanıklıdır yapmadığımız bişe kalmadı bence kalite olarak hondayı aratmaz ...

Bu arada nerelisin ?

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 16:51
kırşehir de oturuyorum ilk olarak bende honda wing go istedim hatta forum adım bile o :) alternatif olarak yamaha var ama onun vergisi var mondialden şikayet çok fazla. ve bulundugum ilde sadece falcon motor ve kuba motor bayi ve servisi var.
ilk cub alıcagım için aslında falcon mu alsam ?

Ose
22 Ocak 2014, 16:55
falcon magic 100 var kübanında kee 100 ikiside güzel motor kee birazdaha toplu sanki kafana göre dostum

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 17:26
falcon magic 100 var kübanında kee 100 ikiside güzel motor kee birazdaha toplu sanki kafana göre dostum

sizce falcon mondialden iyimidir ve çok sorun çıkartırmı

CrosseR
22 Ocak 2014, 18:17
Wing-go iyi bir seçim olur ancak bütcenizi arttırmanız gerekir..

Ose kardeşim mfh ın üretimi neden durdu?

8 senedir aynı modeli üretiyor mondial (kh,ukh,mfh gibi kod değişiklikleri olsada herşeyi aynı),2006daki malzeme plastik kalitesi neyse 2013 te de mfh ta aynı..

E artık kaldırmak gerekiyordu tabi..

Titreşimi olmayan yada düşük titreşimli bir motosiklete bindiyseniz mfh ta gerçekten titreşim rahatsız edici gelecektir..

Onun yerini sfc ler aldı..

Titreşim silindir pozisyonundan dolayı yok denecek kadar azalmıştır,buna paralel az da olsa tork değerlerinde düşüş olmuş..

Euro 3 normlarında üretilmeye başlandığı için yakıt tüketimi minik farklarla daha düşüktür,cubların hepsinin düşüktür zaten..

Plastik kalitesi malzeme kalitesi (göstergeler,ayarlı amortisör,led aydınlatmalar vs.) artmış gibi görünüyor..

Yani tercihi emektar mfh tan ziyade sfc gibi yeni bir modelde kullanmak daha mantıklı olacaktır..

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 18:24
şu anda mondial sfs ve falcon magic arasında kaldım ilk motorum olacagı için çok para vermek istemıyorum bununla acemiligimi atıp daha sonra iyi bir makine almak istyorum çok kararsızım :(

CrosseR
22 Ocak 2014, 18:50
şu anda mondial sfs ve falcon magic arasında kaldım ilk motorum olacagı için çok para vermek istemıyorum bununla acemiligimi atıp daha sonra iyi bir makine almak istyorum çok kararsızım :(

Dostum falcon da iyi olabilir ancak çin malı motosiklet alacaksan mondial daha mantıklı olacaktır,sonuçta servis ve yedek parça olarak en yaygın olan marka..

sfs bildiğim kadarıyla otomatik,sfc snappy işini görecektir..

Bakımını eksik etmeyip rodajını düzgün yapıp zorlamadan kullanırsan seni üzmeyecektir..

wing go,innova tabiki çok daha iyi olacaktır ancak fiyatlar malum..

Ose
22 Ocak 2014, 19:45
Wing-go iyi bir seçim olur ancak bütcenizi arttırmanız gerekir..

Ose kardeşim mfh ın üretimi neden durdu?

8 senedir aynı modeli üretiyor mondial (kh,ukh,mfh gibi kod değişiklikleri olsada herşeyi aynı),2006daki malzeme plastik kalitesi neyse 2013 te de mfh ta aynı..

E artık kaldırmak gerekiyordu tabi..

Titreşimi olmayan yada düşük titreşimli bir motosiklete bindiyseniz mfh ta gerçekten titreşim rahatsız edici gelecektir..

Onun yerini sfc ler aldı..

Titreşim silindir pozisyonundan dolayı yok denecek kadar azalmıştır,buna paralel az da olsa tork değerlerinde düşüş olmuş..

Euro 3 normlarında üretilmeye başlandığı için yakıt tüketimi minik farklarla daha düşüktür,cubların hepsinin düşüktür zaten..

Plastik kalitesi malzeme kalitesi (göstergeler,ayarlı amortisör,led aydınlatmalar vs.) artmış gibi görünüyor..

Yani tercihi emektar mfh tan ziyade sfc gibi yeni bir modelde kullanmak daha mantıklı olacaktır..

Titreşim= Parasının hakkı kadar dostum :) en doğru söz budur bence

rebel_punto
22 Ocak 2014, 20:44

lütfen yardım..

Az daha ver 0 km veya 3bin civarı adını da kendin yazmışsın zaten Honda-Winggo al :)

tayfungun45
22 Ocak 2014, 21:20
yamaha crypton !!! pişman olmassın illa çinli alacam diosan kanuni tigrina al o bir kahraman ....

rs_guven
22 Ocak 2014, 22:17
Vergisiz diyor. 2500 lira kdv,ötv çıkarınca.

Ne olur bu cümlenin şaka olduğunu söyle. :queen:

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 22:44
Dostum falcon da iyi olabilir ancak çin malı motosiklet alacaksan mondial daha mantıklı olacaktır,sonuçta servis ve yedek parça olarak en yaygın olan marka..

sfs bildiğim kadarıyla otomatik,sfc snappy işini görecektir..

Bakımını eksik etmeyip rodajını düzgün yapıp zorlamadan kullanırsan seni üzmeyecektir..

wing go,innova tabiki çok daha iyi olacaktır ancak fiyatlar malum..

bu ilde sadece kuba ve falcon bayi var mondial bayi ise 50km uzakta ilçede.

mondial alırsam 100 SFS modelini alıcagım

evet japonlar iyidir ama honda wing go için de dandik dediler bir wawe bir innova deilmiş.

o yüzden çinlilere yöneldim ama bende bilmıyorum falcon daha yakın gelıyo bende çok kararsısızm

Potenza
22 Ocak 2014, 22:46
Ahmet abi efsanedir,gecenlerde de 2010 model gsxr 600 lu karburatorlu yaparak,japonlara buyuk ders vermistir.simdide crypton ve innova yi vergiden muaf yaparak biz motorculara buyuk kiyak yapmistir,yamaha stoklarinda crypton kalmamis sanirim :)
Hondawing go kardes,2.el wing go lar var onlara bir bak,eger tel jant senin icin sorun degilse tel jantli 2.el wing go almani tavsiye ederim.

Honda-Winggo
22 Ocak 2014, 23:42
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

[/COLOR]ya bu falcon çok hoşuma gitti birde özellıklerine bakın
Motor Tipi Tek Silindir - 4 Zamanlı, Hava Soğutmalı
Hacim 97 cc
Max. Güç 7500 d/d - 5.4 kw - 7.2 Hp
Max. Hız 80 Km/h
Vites 4 Vites Yarı Otomatik
Ateşleme CDI / Elektrikli Marş / Kick-Start
Akü 12V - 7 Ah
Yakıt Tankı 4.5 Litre
Yakıt Sarfiyatı 1.9 L / 100 Km
Ağırlık 89 Kg
Max. Yük 150 Kg
Uzunluk 1870 mm
Genişlik 671 mm
Yükseklik 1080 mm
Frenler Ön Disk, ABS • Arka Kampana
Lastik Ölçüleri Ön, 2.50 - 17 • Arka, 2.75 - 17

alem44
23 Ocak 2014, 02:23
bende çok yakın zamanda wing-go almaya karar verdim uzun zamandır uzun uzun araştırdım. cub alıp acemiliği atacam sonra satıp vitesliye geçmeyi düşünüyorsun. falcon yada dediğin diğer modellerin satışında gerçekten zorlanırsın fakat hondanın her zaman müşterisini bulursun. tabi honda 3000 tl nin üzerinde

Tİme_shİft42
23 Ocak 2014, 02:49
Vitesli commuter alıp cayır cayır sürersin cupla mupla zupla uğraşılmaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Ahmet abi efsanedir,gecenlerde de 2010 model gsxr 600 lu karburatorlu yaparak,japonlara buyuk ders vermistir.simdide crypton ve innova yi vergiden muaf yaparak biz motorculara buyuk kiyak yapmistir,yamaha stoklarinda crypton kalmamis sanirim :)
Hondawing go kardes,2.el wing go lar var onlara bir bak,eger tel jant senin icin sorun degilse tel jantli 2.el wing go almani tavsiye ederim.

Ahmet abi meşhur oldu artık konuları okumadan ezbere yazıyor :)

Honda-Winggo
23 Ocak 2014, 16:18
ya ben falcon alıp onu kullanıcam eger param artarsa honda alırım ilk defa motor alıcagım için çok para vermek istemıyorum belki kaza felan yaparım

CrosseR
23 Ocak 2014, 18:33
ya ben falcon alıp onu kullanıcam eger param artarsa honda alırım ilk defa motor alıcagım için çok para vermek istemıyorum belki kaza felan yaparım

Dostum bayinin uzaklığı önemli değil 1kere 50 km gider alır gelirsin,önemli olan servisin yakınlarında olması,mondial serviside yakınlarında yoksa falcon alabilirsin.
Bilmiyorum falconun nasıl olduğunu ama genelde cublarda hepsi aşağı yukarı aynı ayarlarda oluyor,bakarsın beğenirsen alırsın.

Honda-Winggo
23 Ocak 2014, 21:47
bulundugum yerde sadece falcon ve kuba bayisi var ne yazıkkı o yüzden servis konusunda sıkıntı yaşamamak için falcon seçmek zorunda kaldım

F54
23 Ocak 2014, 23:06
ben mondial kullandım küba kullandım hemde mondi yi 13500 km plastikler çatlıyordu
ondan sonra cripton a bindim mondialin yanında mersedes gibi konforlu sağlam
parasını hak eder yani...

Honda-Winggo
23 Ocak 2014, 23:29
abi ben sadece 2 yıl kullanıcam uzun yol yapmıcam şehir içinde turlamak için alıcam

F54
23 Ocak 2014, 23:48
o zaman mondial al hemde 2 el 1200 tl civarı fazla para verme yani
biz babama öyle aldık 100 tl küba cub 200 tl masraf yaptık daha 10000 km deydi tıngır mıngır takılıyor

Honda-Winggo
24 Ocak 2014, 00:00
sıfır almak istiyorum 2. ele güvenemem

Honda-Winggo
24 Ocak 2014, 02:39
Kuba Ke100 mü - falcon magic 100mü- rks jaguar 100mü acil yardım ?_

JafJaf
24 Ocak 2014, 23:24
Kuba Ke100 mü - falcon magic 100mü- rks jaguar 100mü acil yardım ?_
güzel binersen sorunsuz olur derler, bence git hepsini bir gör.
dün yazmaya fırsatım olmadı mondial 100 sfs yeni çıkacak olan bir ürün. gelecek ay görecem inş. bayide olursa.

kırsehır_onr
04 Şubat 2014, 00:20
abilerim bende aynı şekilde kaldım ve wing go nickli arkadaşta kırşehirliymiş :)

JafJaf
10 Mayıs 2014, 21:19
tam otomatik cub motorlar nasıldır bilen var mı ?

kaan898
19 Mayıs 2014, 22:14

lütfen yardım..

şu anda en iyi cub bu(fiyatına göre)

http://www.stmax.com.tr/mega100.asp?id=2