Orijinalini görmek için tıklayınız : A1 Ehliyet yasasıyla ilgili sorum var
sevilesiadam
22 Aralık 2013, 13:22
Başka bir forumda okudum yeni bir yasa çıkacakmış anladığım kadarıyla 16 yaşında a1 ehliyet alınacak 2 sene boyunda 125cc üstüne çıkılmadan tamamlanacak ve 2 sene sonunda a2 ehliyeti alınacak 125cc üstü motorsiklet sürülebilecekmiş.
Ben 18 yaşıma girdim bu sene a2 alıp cbr 250 almayı düşünüyordum. Bu yasanın haberlerine baktım az önce 2006'da aynı muhabbet geçmiş haber sitelerinde ama bişey çıkmamış bu sene çıkar mı? Eğer çıkacaksa böyle bir kanun yeni yıla girmeden bir kursa yazılacağım.
Proud
22 Aralık 2013, 13:57
17'mize girer girmez ehliyet aldıkta şu karışıklıklardan kurtulduk.::154:: Ehliyet işi git gide zorlaşıyor, herkes biran önce ehliyetini almaya baksın.
sevilesiadam
22 Aralık 2013, 14:09
17'mize girer girmez ehliyet aldıkta şu karışıklıklardan kurtulduk.::154:: Ehliyet işi git gide zorlaşıyor, herkes biran önce ehliyetini almaya baksın.
aynen öyle oluyor hocam. Param yok taksitle bi şekilde halletmeye çalışıcam.
Ehliyet harcı ve vergi taksit oluyor mu?
Proud
22 Aralık 2013, 14:22
aynen öyle oluyor hocam. Param yok taksitle bi şekilde halletmeye çalışıcam.
Ehliyet harcı ve vergi taksit oluyor mu?
Onları bilmiyorum ama kursların çoğu kurs ücretine elden taksit yapıyor. Kursa gidip sınavları geçtikten sonra sertifika'nı alıyosun sonra 1 yıl bekleme şansın var, 1 yıldada vereceğin 210 lira'yı hayli hayli biriktirirsin, sonra belgelerini toplayıp emniyete gider ehliyetini alırsın.
sevilesiadam
22 Aralık 2013, 14:33
Onları bilmiyorum ama kursların çoğu kurs ücretine elden taksit yapıyor. Kursa gidip sınavları geçtikten sonra sertifika'nı alıyosun sonra 1 yıl bekleme şansın var, 1 yıldada vereceğin 210 lira'yı hayli hayli biriktirirsin, sonra belgelerini toplayıp emniyete gider ehliyetini alırsın.
Sürücü kursunu arayıp detaylı bilgi alayım. 1 yıl bekleme olayı iyi gerçekten :)
norace
22 Aralık 2013, 22:42
O olay 1 Ocak 2015'ten itibaren yeni sürücü belgeleriyle birlikte başlayacak diye biliyorum. Yani yeni belgeler 2015'te o kesin ama bu da onunla birlikte başlar sanırım.
sevilesiadam
22 Aralık 2013, 23:32
O olay 1 Ocak 2015'ten itibaren yeni sürücü belgeleriyle birlikte başlayacak diye biliyorum. Yani yeni belgeler 2015'te o kesin ama bu da onunla birlikte başlar sanırım.
Arayıp sordum bir kaç sürücü kursunu, henüz böyle bir şey olmadığını yeni yılın neler getireceğini bilemediklerini belirttiler. Ben yinede işimi şansa bırakmamak adına bu hafta gidip a2 ehliyet için kayıt olucam. :)
Proud
22 Aralık 2013, 23:34
Arayıp sordum bir kaç sürücü kursunu, henüz böyle bir şey olmadığını yeni yılın neler getireceğini bilemediklerini belirttiler. Ben yinede işimi şansa bırakmamak adına bu hafta gidip a2 ehliyet için kayıt olucam. :)
Kaç lira istanbulda kurs ücretleri ?
sevilesiadam
22 Aralık 2013, 23:53
Kaç lira istanbulda kurs ücretleri ?
Oturduğum yerde en uygun 600 tl fiyat verdiler. 600 tl vergi harç vs. dahilmiş.
norace
23 Aralık 2013, 00:10
İşte belli değildi ama haberlerle net bir şekilde 1 Ocak 2015'te değişecek dediler, o yüzden dedim. Birkaç gün önce çıktı daha haberlerde, onun öncesinde ben de çok sordum, kimse bilmiyordu.
sevilesiadam
23 Aralık 2013, 00:12
İşte belli değildi ama haberlerle net bir şekilde 1 Ocak 2015'te değişecek dediler, o yüzden dedim. Birkaç gün önce çıktı daha haberlerde, onun öncesinde ben de çok sordum, kimse bilmiyordu.
Benim gibi boyu 1.85 olan birisi için 125 cc küçük kalıyor. Sürücü kursu için yerimi ayırtıyorum :cat:
Proud
23 Aralık 2013, 00:16
Benim gibi boyu 1.85 olan birisi için 125 cc küçük kalıyor. Sürücü kursu için yerimi ayırtıyorum :cat:
Vergiyi, harcı kurs mu götürüp yatırıyor yani anlamadım ?
norace
23 Aralık 2013, 00:16
En garantisi. :cat:
sevilesiadam
23 Aralık 2013, 16:31
Vergiyi, harcı kurs mu götürüp yatırıyor yani anlamadım ?
Evet vergi harç vs. kurs ödüyor. Gidip sadece önlerine 600 tl koyacağım :)
Proud
23 Aralık 2013, 16:32
Evet vergi harç vs. kurs ödüyor. Gidip sadece önlerine 600 tl koyacağım :)
Temiz iş. :cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO