Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki inazuma mı Kawasaki 250 ninja mı ? Karar veremedim yardımcı olurmusunuz?
KFSBH
17 Kasım 2013, 16:20
Saygıdeğer arkadaşlar motosiklet almaya karar verdim ve ilk motorum olacak suzuki inazuma ile kawasaki ninja arasında karar kıldım ama hangisi ikisininde farklı deplasmanlarda olduğunu biliyorum bana birazda toprak yollarda rahatlıkla gidebilecek bir motor lazım ve görünüşede önem veriyorum kawasaki daha yakışıklı bir motor oldu için ilgimi çekti ama şu toprak yol meselesi ve yokuşlarda bu motorların devirleri nasıl ? kullanıcıları beni bilgilendirirse çok iyi olur belki fiziki yapımında bu seçimde etkisi olur die düşündüm için yazıyorum.
Boy:188
Kg : 90
merkezkale
17 Kasım 2013, 16:46
ninja 250 uretim yeri neresi bilmiyorum ama bu hafta suziki inazumaya baktim juang cheong motor company china yaziyordu sase etiketinde. iyi motor olabilir eyvallah ama çin malı olunca insan bi tiksiniyor
KFSBH
17 Kasım 2013, 16:56
ninja 250 uretim yeri neresi bilmiyorum ama bu hafta suziki inazumaya baktim juang cheong motor company china yaziyordu sase etiketinde. iyi motor olabilir eyvallah ama çin malı olunca insan bi tiksiniyor
Bunu bilmem çok iyi oldu suzuki,kawasaki japon malı ama suzukinin motoru çin malıysa kawasakide aynımı acaba şuan kafamda dalgalanmalar yaşıyorum.
ZxPanic
17 Kasım 2013, 16:59
Benim Ninja 250R made in Thailand . Tayland dan başka yerde üretiliyorsa bilemem :=)
KFSBH
17 Kasım 2013, 17:04
Benim Ninja 250R made in Thailand . Tayland dan başka yerde üretiliyorsa bilemem :=)
Herhalde bu firmaların birden fazla üretim merkezi var o yüzden nerde üretildikleri farklılık gösteriyor olabilir mi acaba.
mertoreis
17 Kasım 2013, 17:10
Kardeş kafanı nerden aldın bilmiyorum ama suzuki'den bahsediyoruz çin de işcilik ucuz olduğu için yaptırıyorlar kullandıkları parça değişmiyor suzukiyi mondial ile karıştırma parça kalitesi ile üretim yeri aynı değil kardeş mesela mondial 10 tl lik granaj kullanıyor suzuki 200 TL çin de yapmaları adamlar birleştirirken japona göre daha ucuz yapıyorlar o yüzden
vejihi
17 Kasım 2013, 17:13
1.90 boy ve 93 kg biri olarak bu sezonu Ninja 250r üzerinde geçirdim ve 8000 km civarı yol yaptım. İkisi de çok kaliteli motorlar dolayısıyla bu karşılaştırma tamamen senin motordan ne beklediğinle ilgili.
Şimdi küçük cc de olsa Ninja ss bir motordur ve kullanım özellikleri de buna göredir. Ninja'nın amortisörler serttir, yoldaki her türlü olan biteni sürücüye hissettirir. Köy yolları demişsin mesela, ben motordan yüksek konfor beklemediğim için virajlı köy yollarında inanılmaz keyif aldım, ama uzun süren sürüşlerde çukurlar yorabilir. Inazuma bu konuda biraz daha konforlu diye biliyorum, amortisörleri daha yumuşak. Ninja ile arnavut kaldırım yollar büyük bir işkencedir, bu tip yollarda ettiğim küfürün haddi hesabı yok öyle söyleyeyim. (Tabi motora değil yolları yapanlara)
Boyun uzun olduğu için ikisinde de çok yatman gerekmeyecek, benzer sürüş pozisyonları olacak ama yine de Inazuma'nın sürüş pozisyonu biraz daha dik olacaktır.
Performans konusunda Ninja'dan çok memnundum, hızlanması, esnekliği bu cc motorlar arasında zaten kendisini ispat etmiş durumda. Ama Inazuma ile ilgili de iyi şeyler duydum.
Son olarak tasarım konusuna gelecek olursak (ki bu tamamen göreceli bir konu) ben Inazuma'ya bir türlü ısınamadım. Motordan bağımsız gibi duran ön çamurluğunun sevimsizliği ile kurye motorlarının biraz daha irisi gibi göründü hep gözüme. Tabi ki hiçbir motoru küçük görmüyorum hepsinin kullanım amacı ve keyfi ayrı ama insanın, kullanacağı motora doğru yüyürken bile içinin titremesi gerektiğini düşünüyorum. Dedim ya zevk meselesi...
Sonuç olarak eğer senin için önemli olan konfor ise Inazuma geri kalanlar için ise Ninja derim...
Şimdiden hayırlı olsun.
KFSBH
17 Kasım 2013, 17:45
1.90 boy ve 93 kg biri olarak bu sezonu Ninja 250r üzerinde geçirdim ve 8000 km civarı yol yaptım. İkisi de çok kaliteli motorlar dolayısıyla bu karşılaştırma tamamen senin motordan ne beklediğinle ilgili.
Şimdi küçük cc de olsa Ninja ss bir motordur ve kullanım özellikleri de buna göredir. Ninja'nın amortisörler serttir, yoldaki her türlü olan biteni sürücüye hissettirir. Köy yolları demişsin mesela, ben motordan yüksek konfor beklemediğim için virajlı köy yollarında inanılmaz keyif aldım, ama uzun süren sürüşlerde çukurlar yorabilir. Inazuma bu konuda biraz daha konforlu diye biliyorum, amortisörleri daha yumuşak. Ninja ile arnavut kaldırım yollar büyük bir işkencedir, bu tip yollarda ettiğim küfürün haddi hesabı yok öyle söyleyeyim. (Tabi motora değil yolları yapanlara)
Boyun uzun olduğu için ikisinde de çok yatman gerekmeyecek, benzer sürüş pozisyonları olacak ama yine de Inazuma'nın sürüş pozisyonu biraz daha dik olacaktır.
Performans konusunda Ninja'dan çok memnundum, hızlanması, esnekliği bu cc motorlar arasında zaten kendisini ispat etmiş durumda. Ama Inazuma ile ilgili de iyi şeyler duydum.
Son olarak tasarım konusuna gelecek olursak (ki bu tamamen göreceli bir konu) ben Inazuma'ya bir türlü ısınamadım. Motordan bağımsız gibi duran ön çamurluğunun sevimsizliği ile kurye motorlarının biraz daha irisi gibi göründü hep gözüme. Tabi ki hiçbir motoru küçük görmüyorum hepsinin kullanım amacı ve keyfi ayrı ama insanın, kullanacağı motora doğru yüyürken bile içinin titremesi gerektiğini düşünüyorum. Dedim ya zevk meselesi...
Sonuç olarak eğer senin için önemli olan konfor ise Inazuma geri kalanlar için ise Ninja derim...
Şimdiden hayırlı olsun.
Sağolasın bu bilgiler açıklayıcı oldu ninja şuan bir adım önde ınazumanın konforu ninjada olsa tadından doyum olmaz herhalde ^^
lickup
17 Kasım 2013, 18:35
klasman demek istedin heralde
KFSBH
17 Kasım 2013, 18:47
klasman demek istedin heralde
Deplasmanı kastediyorsan parmaklarım sürçtü :queen: evet klasman ama sonuçta anlaşılıyor değilmi sıkıntı yok :bounce:
lickup
17 Kasım 2013, 19:06
Deplasmanı kastediyorsan parmaklarım sürçtü :queen: evet klasman ama sonuçta anlaşılıyor değilmi sıkıntı yok :bounce:
:P Neyse soruna gelince; Öncelikle ne istediğini bilmelisin, amacın tarz ise hobi olarak kullanacaksan ninja al. Ancak toprakta falan süreceğim diyorsun. İhtiyaç olarak kullanacaksan İnazuma derim
KFSBH
17 Kasım 2013, 19:17
:P Neyse soruna gelince; Öncelikle ne istediğini bilmelisin, amacın tarz ise hobi olarak kullanacaksan ninja al. Ancak toprakta falan süreceğim diyorsun. İhtiyaç olarak kullanacaksan İnazuma derim
İş için değil hobi ama ben yazları 1ay falan köyde kalırım temiz hava almak için oralarda beni yarı yolda bırakmasın yollar aşırı bozuk değil ama girintili çıkıntılı kawasaki hoşuma gidiyor ama amortisörleri sertse tavşan gibi zıplamayalım yolda babında endişelerim var.
Aynı gün içerisinde bir kez Ninja'ya bir kez de Inazumaya otur, Inazuma'yı seçeceğine garanti veriyorum. Özellikle o tarzı istemediğin sürece ve performans beklentin çok yüksek değilse Inazuma daha iyi bir tercih. Bu, Çin'de üretiliyor, orada üretiliyor, burada üretiliyor muhabbetlerine de artık gülüyorum. Adam maliyeti düşürmek için Çin'de üretiyor, kaliteyi değil.
Nomad_41
18 Kasım 2013, 19:34
Tartışılmasız " Ninja "
Shrieker
18 Kasım 2013, 19:59
Ninja İnönü deplasmanında daha şanslı bence :P
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO