PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zealsun 150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62

exile
08 Eylül 2009, 02:47
Öncelikle aramıza hoş geldin Kaan Motosikletin hayırlı olsun zongiler ramzeyler zaten dayanıklı,

Bu arada arkadaşlar Lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum!
arka 18 ön 21 inch genellikle yolda kullanıyorum bunun için dişli lastik istemiyorum, uygun fiytlı markası pk önemli değil ne tavsiye edersiniz?

yokmu bir bilen?

Gültekin
08 Eylül 2009, 05:46
yokmu bir bilen?

önceki sayfalarda bol bol yazıldı bu husus hakkında.
aynı şeyleri tekrarlamaktan inanın gına geldi pek çok arkadaşımıza.

Biraz geriye dönerseniz yardımcı olacak mesajları görebilirsiniz.

buralpdi
10 Eylül 2009, 11:42
vala abi şu anda far işini bıraktım eskisini kullanmaya devam eidyorum :)

beceremedim gitti :)

bu tarz ilginç farlar çok hoşuma gidiyor, fakat biraz tuzluya malolacak gibime geliyor, zamana bıraktım artık :) şöyle 200tl ayırabilsem düşünmeden şık birşeyler ile değiştireceğim.

ayrıca bu ramzeyden ben hakakten çok memnunun, asla yolda bırakmaz ben diyim :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:12 PM ----------

buralpdi abi, bir de ben bu fotosunu gösterdiğiniz parçayı bulamadım, bir link atabilir misiniz??

Gültekin arkadaşım sağolsun linki vermiş, ben kısa farı uzakları değilde motorun önünü aydınlatacak şekilde yakın ayarladım , nasıl anlatayım normalde far motordan atıyorum 5m ilerisine ayarlanır ben 3m'ye göre ayarladım tabi bunu yaparkende tam karanlık yolda deneyerek yaklaştırdım eskisine göre daha iyi aydınlatma elde ettim birazda yavaş gidince yeterli oldu, böyle birşey denemedinse bir bak belki faydası olur

picasso
13 Eylül 2009, 13:59
Ben yardımcı olayım.

http://www.motostyle.org/sg_Far.htm

http://cgi.ebay.de/Polisport-Enduro-Lampenmaske-MMX-mit-E-Pruefzeichen_W0QQitemZ310164038657QQcmdZViewItemQQ ptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item483737a401&_trksid=p3286.c0.m14

abi linkler için teşekkür ediyorum. zaten artık orjinali üzerinde değişim değil de yeni birşeyler arayışındayım :)

onur35
15 Eylül 2009, 03:29
mrblar yıllardır heves sardığım croos heycanını bastıramadığımdan dolayı fazla maaliyetli olmadan bi croos sahibi olmak istiyorum,forumu az cok okumaya calıstım epey memnun olan var bu sevindirici yanı...çünkü çinli motorları pek övmezler benimde mondial motorumdan dilim çok yandı ki hor kullanmam dilinden anlarım...skygo 200 gy tipte bir motor almayı düşünüyorum ve tecrübeli olan sizlerden bilgi almak istedim bu motor için biraz bilgi verirseniz çok sevinirim...yedek parça sıkıntısı yaşarmıyım yada motorun kronik sorunları varmıdır (bujiden başka)hızlı giderken titreşim yapması pek önemli bulmuyorum zira arazide kullanıcam...yardımcı olucak nitelikte fikirlerinize ihtiyacım var herkese bol geziler:cat:

buralpdi
15 Eylül 2009, 14:02
Sayın onur35
herkes kendi kullandığı motoru tavsiye edecekdir burada sen karar vereceksin, benim fikrimi sorarsan ramzey derim, motor ve görüntü olarak bana daha cazip geliyor

onur35
15 Eylül 2009, 19:39
Sayın onur35
herkes kendi kullandığı motoru tavsiye edecekdir burada sen karar vereceksin, benim fikrimi sorarsan ramzey derim, motor ve görüntü olarak bana daha cazip geliyor

görüntü konusunda size katılıyorum ama amacım görüntüsü değil performansı...beni yolda bırakmasın isterim..tabiki herkes kullandıgını tavsıye edecektır ama ben skygo 200gy buldum uygun fıyata o yuzden onun uzerınde duruyorum...ayrıca forumda okudugum bılgılere gore skygo da ön ve arka frenler disk ramzey de ıse kampana olarak duydum bu yuzden skygo yu sectım ama bılgı verırsenız sevınırım...

onur35
16 Eylül 2009, 02:25
biri bana yardım etsin lütfen bu çinli crossların hangisi daha kullanılışlı fiyat konusunda zaten birbirlerine yakınlar aradığım şey görüntüsü markası vb değil!sağlamlık,performans arıyorum zaten 2 motorum var bunu sadece ufak tepeciklerde eğlenmek için alıcam ikinci el 1.500TL den fazlasını düşünmüyorum yol yapmıcam beni en iyi hangisi eğlendirir kullanan arkadaşlar bir yorum yapın ALLAH rızası için...

onur35
16 Eylül 2009, 20:21
bu forumda hiç croos kullanan yok mu ya:pr:bir motor bulmuştum netten satılığa çıktığı 3. gün satıldı ben burda cvp bulana kadar kaçırdık motoru:queen:izmirde olup ucuz yollu croos satan yok mu arkadaşlar?

buralpdi
17 Eylül 2009, 12:17
1500tl alacağın motor seni ne derecede eğlendirebilir bu tartışılır, şimdi arkadaşlar sana nasıl motor tavsiye etsin, kros yapacaksan ve gerçekten eğlenmek istiyorsan alacağın markalar belli, yok ben idare ederim dersen başıma geleceklere razıyım o zaman ucuz bulduğun her kros görünümlü motoru alabilirsin, biraz daha iyisi dersen ramzey alabilirsin
ne kadar çok sorarsan o kadar kafan karışır

onur35
17 Eylül 2009, 20:12
1500tl alacağın motor seni ne derecede eğlendirebilir bu tartışılır, şimdi arkadaşlar sana nasıl motor tavsiye etsin, kros yapacaksan ve gerçekten eğlenmek istiyorsan alacağın markalar belli, yok ben idare ederim dersen başıma geleceklere razıyım o zaman ucuz bulduğun her kros görünümlü motoru alabilirsin, biraz daha iyisi dersen ramzey alabilirsin
ne kadar çok sorarsan o kadar kafan karışır

yorumun için saol ama bence motorun eğlendirici yönü fiyatı değildir 2el çinli crosslar zaten bu fiyatlarda bahsettiğin ramzeyde bunlara dahil.motor bilgim var şükür yıllardır tepesindeyim,2 tane motorum var zaten bir ucuncusune kalktıpta 4bın verecek durumum var ama o kadar değmeyecek cunku haftada bırgun bınıp zevk surucem.1.000tlye 4500kmde skygo bulmustum fakat satıldı ucuzdu cunku 1250tlye bır tane daha buldum hemde aynısı ama km 9000 cvp gelmesını beklıyorum gıdıp gorucem burada sadece kullanan arkadaslardan motor hakkında yorum ıstedım!

picasso
17 Eylül 2009, 22:09
buralpdi abi doğru diyor herzaman :)
forumda takip ediyorum aralıklarla, sürekli mantıklı cevaplar yazıyor.

onur35,

siz de haklısınız fakat bu sayfa çok hızlı ilerlemiyor. bir problemi yazdığınızda hemen cevap bulamıyorsunuz. benim 4-5 sayfa gerilerde far problemim vardı ve uzuuun bir süre yazıştık burada :) far değişmedi, hala aynısını kullanıyorum o ayrı :)

ramzey güçlü bir makina, tepeciklere rahatça çıkabilirsiniz. o fiyatlara da bulduğunuzda bir gidip görün, içinize sinerse alın derim ben. çok fazla araştırmak kafa karışıklığına sebep oluyor.

şimdiden hayırlı olsun.

onur35
18 Eylül 2009, 01:34
ramzeyden tek kacındıgım konu arka fren kampana olması yoksa daha yakısıklı orası dogrudur...yorum yaptıgınız ıcın ıkınızede tesekkur ederım bu sayfanın yavas işlediğni tahmin etmedim cbr 125 formuna alışmışım diyebilirim orada yazan cok oluyor bu beklentım o yuzdendı...sorun deıl acelem yok en sonunda alıcam ben zaten bı cross,ılk basta yamaha xt 125x istiyordum ama cbr 125r aldım fakat ben asvalttan zıyade dogayı daha cok sevıyorum bunu anladım:cat:

picasso
18 Eylül 2009, 01:51
Arka fren kampana fakat çok sağlamdır ramzeylerin. bağlantı teli de çeliktir, ben 2,5 yıldır kullanıyorum ve sorunla karşılaşmadım.

Aslında şöyle de bir durum var, madem ki kumda, arazide kullanacaksınız; ön- arka frenlerin kampana olması daha mantıklı içine toz toprak almaması bakımından.

buralpdi
20 Eylül 2009, 01:23
arkadaşlar ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım:)

picasso
20 Eylül 2009, 02:15
Tüm 150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevlerini kullanan arkadaşlarımın bayramı kutlu olsun. Nice bayramlara..

:)

picasso
20 Eylül 2009, 23:51
benim derdim hiç bitmez mi yahu :)
neden kaynaklı bilemiyorum aslında.. ama biliyor da olabilirim.

ozaman anlatmaya çalışayım. arka amartisörü tam kaldırma yapmıyor, dolayısıyla çok aşağıda duruyor, yan ayağa aldığımda da devrilecekmiş gibi oluyor. hadi onu hallediyorum da farın da düzeni değişti.

daha öncelerden bahsettiğimiz arka amartisör braketinden kaynaklanan bir problem midir, onu değiştirince çözülür mü? yoksa benim amartisör mü bitmiş?

ReBeR
21 Eylül 2009, 02:42
benim amortisörüm patlaktı. aynısı oluyordu değiştirdim (150 tl) o amortisör eşiği benimde gıcırdamaya başladı. yağlıyorum nafile ertesi gün yine aynı. birde dün katalitik konvertör (manifold çıkışı tarafında egzost üzerindeki ekilsiz borulu metal dalga :P) bağlantısının kaynağı koptu. (çok rezil kaynak gazaltı tel parçacıkları dolu.) 2 zamanlı motor ile traktör arası bir ses çıkarmaya başladı. tamda bayram zamanı. en az çarşambaya kadar egzosçu olmaz. bende söküp aliminyum ban + teneke mod yaptım 10 dakika deneme sürüşünde ısındı ve yırtıldı. umrumda değil gezerim öyle ama polis ceza yazar zaten muayene eksiğim var:pr:

buralpdi
23 Eylül 2009, 17:46
ramzeyin arka amartisöründen bende memnun değilim,motorun bence tek kusuru bu iyi kaliteli bir amartisör bulunca değiştireceğim

picasso
24 Eylül 2009, 01:25
amartisörü bugün arkadaşımla iyice incelerken braketin içinden geçen vidanın çıktığını ya da kırılmış olabileceğini gördük. amartisör ondan dolayı kaldırmıyor bunu da farkettik.

ayrıca far olayıyla da kafamı yormamaya karar verdim, internetten "acerbis diamond hp" sipariş verdim 100tl' ye. mağaza indirimdeymiş bayram süresince. artık nezamana gelir bilemiyorum :)

buralpdi
24 Eylül 2009, 13:13
farı taktıktan sonra resimlersen nasıl olmuş bizlerde görelim:)
şimdiden hayırlı olsun

picasso
26 Eylül 2009, 12:02
Far elime geldi dün, bu acerbis far haliyle KTM tarzı motosikletlere daha kolay montaj edilebiliyor. Bugün biraz uğraşmam gerekiyor montaj için. Hiç de fena olmadı ayrıca:)

Montajı bitireyim, ozaman fotoğraf gelir buraya:)

picasso
26 Eylül 2009, 16:08
http://http://img59.imageshack.us/i/img0171a.jpg

http://img28.imageshack.us/i/img0168a.jpg/

http://img89.imageshack.us/i/img0169atr.jpg/

http://img33.imageshack.us/i/img0170ax.jpg/

Farı taktım ama fotoğrafları burada gösteremedim nedense. Bİr zahmet linklerden bakıverin artık:)

Bizim ramzeyin orjinal farının tasını söktüm, mevcut kabloları da poşete ve pet şişeye koyup etrafını elektrik bandıyla sardım. yağmur çamur almayacak. Sadece fara giden kabloları dışarıda bıraktım.

İşimi görecektir sanırım.

Gültekin
26 Eylül 2009, 18:12
http://img28.imageshack.us/img28/7573/img0168a.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/903/img0169atr.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/5420/img0170ax.jpg

Yakışmış Picasso. Güle güle kullan. :cat:

picasso
27 Eylül 2009, 03:45
teşekkür ettim gültekin abi.

bu gece de farı deneme fırsatım oldu, çok başarılı. içinde mevcut 35/35w H4 ampul var ve farın iç yapısı, yolu genişliğince aydınlatmasına yetiyor. kısa- uzun ayarları güzel.

buralpdi
27 Eylül 2009, 21:46
farlar yakışmış ve güzel durmuş güle güle kullan:)

picasso
28 Eylül 2009, 21:09
bizim motorlarda ön dişli 16 mı daha iyi yoksa 17 mi daha iyi randuman veriyor??

buralpdi
29 Eylül 2009, 12:19
galiba 17 diş olması lazım, orjinal dişliden memnun değilmisin ?

bathu
29 Eylül 2009, 12:58
selamın aleyküm uzun zamandır yoktum ama takipçinizdim arkadaşlar:rendeer: 2-3 sayfa geride kalmışım:P

picasso,motorunun kafa grenajı çok güzel olmuş.. :cat: nerden aldın acaba bende alayım. sıkıldım görünüşünden hem, adres verebilirmisin.

dişli konusuna gelince arkadaşlar ön dişlimiz orjinali 15 tir

bende dişliyle oynuyorum gene rahatım kaçtı :) ön dişliyi 14 arka dişliyi 53 oringli zincir 520 kalınlaştırdım zinciri de

14 ön dişli = 60.00tl
53 arka dişli= 90.00tl
520 oring zincir =120.00tl

parçaları aldım elimde yarın sabahtan servise bırakıyorum motoru arka dişli çok büyük nerdeyse arka cantı kaplıyor o derece motorun son halinin resimlerini eklerim bitince :wiinkk:
enduromarketim den tedarik ettim parçaları

picasso
29 Eylül 2009, 22:29
galiba 17 diş olması lazım, orjinal dişliden memnun değilmisin ?

yok gayet memnunum dişliden fakat arazide kullanımım çok az olduğu için şehir içi- şehirlerarası yola daha uygun olsun istedim. 16 veya 17 alayım diye düşündüm fakat orjinalinin kalmasında kabul kıldım en sonunda :)

yolda gidişi rahatlasın diye düşünüyordum ama sanırım asker dönüşüne yaparım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:16 PM ----------

picasso,motorunun kafa grenajı çok güzel olmuş.. :cat: nerden aldın acaba bende alayım. sıkıldım görünüşünden hem, adres verebilirmisin.

kafa grenajı 35/35w h4 halojen ampul ve park lambasıyla beraber geliyor. internetten aldım www.advenduro.com adresinden. Sanırım şirketin hem sahibi, hem internet takipçisi Murat Bey var. Kendisine ilk başta mail atmıştım ve 2 gün sonra geri dönüş yaptı, bu benim almamda etken oldu.

Modelin adı da Acerbis Diamond HP, ben aldığımda indirimdeymiş 98tl+10tl kargo ödedim.
Fakat şu anda indirim bitmiş görünüyor 196tl :)

bu sitede indirimleri takip etmekte fayda var, inanılmaz uygun fiyata geliyor parçalar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:29 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:22 PM ----------

buarada bugün itibarıyla braket problemimi çözdüm. braketi komple değiştirdim ve yeni rulman aldım. rulmanın kodunu veriyorum not edin: jns nk 38/30 japan. orjinalinden kat kat kaliteli.

ve dikkat etmekte fayda var braketten gıcırdama, tıkırtı gelmeye başlarsa rulman içindeki bilyalar birbirini kırmaya başlıyormuş, bugün de bunu anlamış oldum :)

Terapist
29 Eylül 2009, 23:52
arkadaşlar merhaba öncelikle:)

benim bi sorum olacak tecürbenize güveniyorum benim hayalimde yatan transalp ancak hem maddi olarak hemde tecürbe olarak ilk onunla başlayamam. lk başta öğrenmek için bi çinli almak istiyorum asya as 200 tip olarak ve lastik yapısı olarak çok hoşuma gidiyor bu motor hakkında bilgi verebilirmisiniz? motosikleti % 90 asfaltta kullanıcam buna dayanarakta başka tavsiyeleriniz olursa sevinirim şimdiden herkese teşekkürler:)

bathu
30 Eylül 2009, 00:56
picasso, araştırma yaptınmı en iyi gece aydınlatmasını bu senin aldığın acerbis kafalıkmı veriyor şimdi :silent:

picasso
30 Eylül 2009, 01:49

benim bi sorum olacak tecürbenize güveniyorum benim hayalimde yatan transalp ancak hem maddi olarak hemde tecürbe olarak ilk onunla başlayamam. lk başta öğrenmek için bi çinli almak istiyorum asya as 200 tip olarak ve lastik yapısı olarak çok hoşuma gidiyor bu motor hakkında bilgi verebilirmisiniz? motosikleti % 90 asfaltta kullanıcam buna dayanarakta başka tavsiyeleriniz olursa sevinirim şimdiden herkese teşekkürler:)

merhaba..

illaki kullanan arkadaşlarımız var sizin istediğinizi, fakat topiğimiz çok hızlı ilerlemediği için yanıtınızı hemen bulamayabilrsiniz ama cevap gelecektir. ben ramzey kullanıyorum ve öneririm.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:43 AM ----------

picasso, araştırma yaptınmı en iyi gece aydınlatmasını bu senin aldığın acerbis kafalıkmı veriyor şimdi :silent:

baya bi araştırdım hem internetten hem de bayilerden. fakat internetten araştırdıklarım daha iyi oluyor. mesela bu acerbis' i antalya'da satan yok bildiğim kadarıyla.. üzerindeki 35/35w h4 ampul gayet yeterli. mevcut tombul ampulü beş para etmezmiş. ben aslında değiştirmezdim de benim farın aynalı yüzeyi bozuldu 60w'lık takınca. 70tl orjinaline vereceğime 100tl'ye kalite birşey alırım dedim:)

yani şurası açık ve net bu acerbis sertifikalı ürünler satıyo. 2 gecedir de dışarıda test etme imkanım oldu. iki şerit genişliğinde aydınlık sağlıyor.uzunlar da başarılı. tabiki adamların 55w'lık ürünleri de vardı, dediğim sitede bakarsanız görürsünüz ama motosiklete yakışmıyor. hatta bir tanesi angel far şeklince, fakat yakışmaz yani..

buralpdi
01 Ekim 2009, 17:45

zaten başlangıç motoru olacağı için alabilirsin, sanada hoş gelmesi dahada artı olur ikinci el al, sıkılıp sattığında zarar etmezsin bindiğin yanına kar kalır

Terapist
01 Ekim 2009, 22:45
teşekkür ederim arkadaşlar değeli yorumlarınız için:) eğer iş yerimden maaşımı düzenli olarak alabilirsem önümüzdeki aylarda almayı düşünüyorum 1 sene bineyim sorada transalp düşünüyorum artık tabiki özelde bu iş zor devlete bi atanayım hemen alıcam transalpi:mrgreen:

picasso
02 Ekim 2009, 00:42
bence de 2.el al temiz birşeyler rahatlıkla bulursun. satarken de kafan rahat olur. 200lük seni hayli hayli tatmin edecektir:)

ben yaklaşık 3 yıldır ramzeyi kullanıyorum ve hala memnunum. beni hala kesiyor:)

bathu
04 Ekim 2009, 22:14
arkadaşlar slm, dişli olayını gerçekleştirdim süper oldu..son hızım düştü 80 ama çok daha seri oldu ;) daha rahat tekere kalkıyor.. şöle diyim sizin 3 vitesiniz benm 4. vites;) sizin 4. vites son hızınız benm 5. vites son hızım tam arazi için olduu makine hafif bi gaz ve yarım debrijayla direk kafa dikiyor süper olduu:cat:
http://img11.imageshack.us/img11/9624/04102009169.jpg (http://img11.imageshack.us/i/04102009169.jpg/)

arka 53 diş ön 14 zincir 520 orjinalinden kalın

buralpdi
06 Ekim 2009, 17:01
Bathu bu gidişle tek teker Arife rakip olacaksın galiba:)
güle güle kullan, motorun keyfini çıkarıyorsun

bathu
06 Ekim 2009, 21:44
farkındaysan arka çamurluğum kırık. tek tekerde kırdım:cherry: snra öle bişi uydurduk.. far almam lazım 2010 da muhayenesi geliyor motorun uzun kısa yok ya bende tek kısa far geçmes muhayeneden
şu sitedeki far kafalıklarından sarı renkte olanı almayı düşünüyorum http://www.motostyle.org/ bakalım ama motorum çok serii olduu çok hoşuma gidiyor hız yok zaten şehir içi kullanıyorum kısa mesafe bana yetiyor motor çabuk kesiciye giriyor 5. vites dahil acayip eskiye oranla hızlanması
satmayı hiç düşünmüyorum elimde eskiycek köftehor :rendeer:

kaan-1
08 Ekim 2009, 01:48
selam arkadaslar...bende de zongshen 200 gy var ve yardimci olursaniz sevinirim..
1-silindire bagli olan karburatöru tutan civatalarin(iki tane torx galiba)büyüklügünü bilen varmi?
2-ayni civatalarin mesafesi kac....
bende bir 28 lik mikuni karburatör var ve bunu takmak istiyorum...yani karburatör ve silindirin arasindaki hortumu uydurmam lazim..
http://img35.imageshack.us/img35/8679/28ermikuni.jpg

6kkkkk
09 Ekim 2009, 09:56
Merhaba arkadaşlar,

Asya 200 GY-21 için orijinal sıfır ya da ikinci el [ikinci el daha iyi olur :) ] ayna nereden bulabilirim? Forumlarda mevcut aynaları değiştirmek isteyenlerin olduğunu duymuştum..

Selamlar..

buralpdi
09 Ekim 2009, 13:32
Merhaba arkadaşlar,

Asya 200 GY-21 için orijinal sıfır ya da ikinci el [ikinci el daha iyi olur :) ] ayna nereden bulabilirim? Forumlarda mevcut aynaları değiştirmek isteyenlerin olduğunu duymuştum..

Selamlar..

en iyi adres sirkeci
ayna çeşitleri 5tl den başlıyor

ermanay
10 Ekim 2009, 13:25
merhaba,yuan marka 150 cc lik crossum var lastiklerinin dişli olması normal kullanımda oldukça titreşime neden oluyor,arka jantım 18'' ön jantıda 18'' e düşürüp asvalt lastikleri taksam yani supermotoyo dönüştürmek istiyorum sizce nasıl olur fikirlerinizi alabilir miyim ? birde motorun rengini değiştirmek istiyorum ruhsata işletirken nerler yapmamız gerek çok masraf etmelimiyiz?,teşekkürler...

6kkkkk
12 Ekim 2009, 10:20
buralpdi, ayna konusunda verdiğin cevap için teşekkür ederim. Orijinal olan aynadan istediğim için 59TL'ye Asya Motorun kendisinden getirtmeyi planlıyorum. Firma'yı aradım, 200 GY-2 modelini 2010 yazında tekrar getireceklermiş. Böyle bir bilgi aldım. Almayı düşünenlere tüyo olsun..

iptaluyelik02
12 Ekim 2009, 12:40
buralpdi, ayna konusunda verdiğin cevap için teşekkür ederim. Orijinal olan aynadan istediğim için 59TL'ye Asya Motorun kendisinden getirtmeyi planlıyorum. Firma'yı aradım, 200 GY-2 modelini 2010 yazında tekrar getireceklermiş. Böyle bir bilgi aldım. Almayı düşünenlere tüyo olsun..
dostum kros motor için ayna alacaksan kırılmayan darbe anında katlanan aynalardan al,arazide aynaları sökmek zorunda kalmazsın.

59 Tl lik ayna cros motoru bozar:)
yani gereksiz bir harcama olur sanki.
cross motor düşünce ayna kırılır,yani aynaları kros motorda sarf malzemesi gibi düşünmek lazım.Ben F650Gs de 10 Tl lik aynaları kullanıyorum bu yüzden.Kırılırsa üzülmezsin
İkinci çözüm ise darbe anında katlanan aynalardan al,arazide aynaları sökmek zorunda kalmazsın.
Bak şu linkte var

http://www.motoplus.com.tr/urun/37010028259/Offroad-Motosiklet-Aynasi

multeci_69436
15 Ekim 2009, 12:59
arkadaşlar bende ramzey 200 var fakat sürekli arka jant telleri kırılıyor bu neden olur acaba 4 kere tel çektirdim janta fakat 5 kez kırdı bu sorunu nasıl çözebilirim?

bathu
15 Ekim 2009, 13:05
sağlam bir cant ayarı yaptırman lazım ;) benimde ilk zamanlar kırardı cant ayarı yaptırdım şimdi sıkıntı yok.

AydoganX
20 Ekim 2009, 12:54
Merhaba arkadaşlar
Bir arkadaşıma zincir lazım oldu.
Motosikleti Ramzey 200Cross,
ama zincirin tam ölçüsünü bilmediğimiz için arayamıyorum şu anda.
acaba zincir ölçüsünü bilen varmı?

M'ARRENTZIEH
20 Ekim 2009, 13:42
Merhaba arkadaşlar! Ankara'daki endurocular için ufak bir notum var:
Ayrıntı: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/68246-ankarada-endurocu-kroscu-yol-arkadaslari-ariyoruz.html#post1827854

FW mail gibi oldu ama idare ediverin artik:)

Naci63
20 Ekim 2009, 17:31
Merhaba arkadaşlar
Bir arkadaşıma zincir lazım oldu.
Motosikleti Ramzey 200Cross,
ama zincirin tam ölçüsünü bilmediğimiz için arayamıyorum şu anda.
acaba zincir ölçüsünü bilen varmı?

Aşağıdaki adreste zincir var. (cross 200, şanzıman dişli grubu) bölümünde.
http://www.ramzey.com.tr/e_katalog/a.asp

Parça Kodu FMI04.4-00
Parça Adı MOTOR ZİNCİRİ
Perakende Satış Fiyatı (KDV dahil) 23,08 TL

Selamlar.