PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanki 2 Farklı Motosiklet Kullanıyorum

lickup
29 Ekim 2013, 03:11
Bazen aynalardan bakılmayı imkansız hale getirecek bi titreme oluyor ve motorun sesi iğrenç çıkıyor. Bazende gürül gürül çalışıyor sıfır titreme ile, o kadar keyifli oluyor ki sürmesi :joker: Bu neden olabilir?

İmportant
29 Ekim 2013, 03:19
Aynalardan kaynaklanıyor.

porsche911tt
29 Ekim 2013, 03:47
marka model ?

inci1903
29 Ekim 2013, 03:53
bana da oluyor aynı olay bazen patür kütür kamyon gibi çalışıyo gidiyo titriyo bazende vitesler akıyo ne titreme ne bişe kaymak gibi oluyo motor:)

lickup
29 Ekim 2013, 03:58
marka model ?

Yazıyor hocam avatarın altında. 100 mg superboy :)

zaferkarizma
29 Ekim 2013, 04:08
intresting...

merak ederim
29 Ekim 2013, 06:59
bendede vardı aynı sorun motorda aynı 100 mg prince bazen sessiz titreşimsiz çalışırdı bazen deli gibi titrerdi ustaya götürdüm ben çince biliyorum dedi aldı gitti motoru 5 km yol yaptı ayar çekti tekrar bindi geldi yine ayar çekti tekrar bindi geldi hah şimdi oldu dedi hava ayarını tamamlayınca bujiyi temizledi birkaç yerine daha baktı gönderdi şimdi saat gibi çalışıyor.

porsche911tt
29 Ekim 2013, 08:02
Yazıyor hocam avatarın altında. 100 mg superboy :)

cepten giriyorum farkedemedim pardon

---------- Post added at 06:02 ---------- Previous post was at 05:59 ----------

muhtemelen hava ayari ondan degilse siboplar sikidir

canerol
29 Ekim 2013, 11:20
muayen günlerine denk geliyor demekki :)

sbr
29 Ekim 2013, 11:45
bence bu söylediğin tamamen iklimle alakalı bir durum..motorun soğuması yada ısınmasına göre verdiği tepkilerden bahsediyorsun.aynı sıcaklıkta full trafikte giderken motorun hissettirdikleri farklı olurken, uzun yolda hissettirdikleri farklı olur..bunuda motorun hava soğutmalı olmasına bağlıyorum..çünkü su soğutmalı motorlar, soğutma sıvısı yeterli ısıya geldikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmazlar..ama senin motorunda yağ sıcaklığı sürekli değişkenlik gösterir..buda motorun çalışma ısısını etkiler.. daha kaliteli yağ kullanmaya özen göster..

Sinan Aksu
29 Ekim 2013, 12:31
muayen günlerine denk geliyor demekki :)

Nerden buluyorsun bu lafları :)

porsche911tt
29 Ekim 2013, 13:48
bence bu söylediğin tamamen iklimle alakalı bir durum..motorun soğuması yada ısınmasına göre verdiği tepkilerden bahsediyorsun.aynı sıcaklıkta full trafikte giderken motorun hissettirdikleri farklı olurken, uzun yolda hissettirdikleri farklı olur..bunuda motorun hava soğutmalı olmasına bağlıyorum..çünkü su soğutmalı motorlar, soğutma sıvısı yeterli ısıya geldikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmazlar..ama senin motorunda yağ sıcaklığı sürekli değişkenlik gösterir..buda motorun çalışma ısısını etkiler.. daha kaliteli yağ kullanmaya özen göster..
dediğin doğru ama iki farklı motor hissettirecek kadar olacağına katılmıyorum motorda.bence motorunda bi ayarsızlık var.baş şüpheli buji ve ateşleme sistemi kontrol etmek lazım sonra karb. ve siboplar başka bişey çıkması motorun geçmişi düzgünse ihtimaller arasında değil.

lickup
29 Ekim 2013, 15:26

Rodaj yağı var, 540 km de

Serzenish03
29 Ekim 2013, 15:29
hocam motorun bi günü bi gününe tutmaz. Bakarsın yolda uzar gider sol şerit senin olur. diğer gün bi bakarsın motor pusar kalır. Bende anlamadım.

arca94
29 Ekim 2013, 19:14
Bi gün sevgi dolu, bi gün agresif davranırsan yapar öyle.. Trip atan hanımlar gibi, bir eş olacak görmen lazım motosikleti. :)

motorcu48
29 Ekim 2013, 19:31
bu bahsettiğiniz olay daha dogrusu şöyle oluyor.
motorun bazı devir aralıklarında vibrasyon olabiliyor buna dikkat ediniz aynalara bakınız
ps150 dede cbf150 dede hatta todayde bile bu olağan bir durum ancak aşırı bariz bir konu ise daha başka birşeyler olabilir