Orijinalini görmek için tıklayınız : 13 Yaşında alabileceğim motor nedir ?
sürdüğü motor bu
http://www.youtube.com/watch?v=Z7Fm0lRNlQI
Anlıyorum hocam, ben dediği-yaptığı her şey doğrudur demiyorum...
Neden bu arkadaş 4-5 sene beklemek zorunda kalmadan, uygun motorlarla trafiğe kapalı alanda hevesini alamıyor?
Neden bu şekilde kurumsallaşma olmadığı için bu arkadaşımızın hevesi kursağında kalıyor?
Federasyon el atamaz mı mesela? Sporcu yetiştirme programları ile bu arkadaşlarımız hem sporcu vasıfları edinip hem eğlenemez mi?
furkanesen
07 Ekim 2013, 21:08
''metci'' çok iyi örnek verdin abi. Toprak Razgatlıoğlu boyundan büyük işler yapıyor gelmişsiniz burda dalga geçiyosunuz.
güzel kardeşim 13 yaşında biri nasıl o tarz motor sürsün ben 18 yaşındayim motoru zar zor idare ediyorum senin güçün kuvvetin ne biraz mantıklı düşün
shooter1
07 Ekim 2013, 21:10
işte anlayana
güzel kardeşim 13 yaşında biri nasıl o tarz motor sürsün ben 18 yaşındayim motoru zar zor idare ediyorum senin güçün kuvvetin ne biraz mantıklı düşün
furkanesen
07 Ekim 2013, 21:10
Anlıyorum hocam, ben dediği-yaptığı her şey doğrudur demiyorum...
Neden bu arkadaş 4-5 sene beklemek zorunda kalmadan, uygun motorlarla trafiğe kapalı alanda hevesini alamıyor?
Neden bu şekilde kurumsallaşma olmadığı için bu arkadaşımızın hevesi kursağında kalıyor?
Federasyon el atamaz mı mesela? Sporcu yetiştirme programları ile bu arkadaşlarımız hem sporcu vasıfları edinip hem eğlenemez mi?
bu arkadaş 2 teker bi motoru idare edebilecek mi peki onu söyleyin bana eyw deyim
metehan140
07 Ekim 2013, 21:11
https://www.facebook.com/photo.php?v=183312025138427&set=vb.100003788919010&type=3&theater Sürebildiğime inanmayan buyrun bide buraya baksın
ramazan06
07 Ekim 2013, 21:13
alsında görsün ebesininkini tersten..
metehan140
07 Ekim 2013, 21:14
''metci'' abi beni facebooktan eklermisin fb.com/mete.turkoz
shooter1
07 Ekim 2013, 21:15
bir tane modifiyeli indian al 331 km hıza kadar ulaşmışlar menemen yolunda hız yaparsın artık
''metci'' abi beni facebooktan eklermisin fb.com/mete.turkoz
Şimdi seni savunur gibi göründüğüm için yakınlık hissediyorsun bana sanırım :)
Ben sadece sistemi eleştirdim.
Neden bu arkadaşlara özel imkanlar yaratılmıyor diye sordum...
Eğer paran yoksa, en kötü ihtimal bir fabrikatör çocuğu değilsen, zaten özel parkurlara, özel eğitmenlere, kısıtlanmış motosikletlere ulaşma imkanın yok...
Piyasada bulunan STOCK motosikletler ile trafiğe çıkmasan bile her zaman büyük risk altındasın...
Motosikletin üstüne oturup onu A noktasından B noktasına götürebiliyor olmak, motosiklet sürmeyi bilmek demek değildir...
Yukarıda saydığım özel imkanlara sahip değilsen GERÇEKTEN EHLİYET ALANA KADAR MOTOSİKLET SÜRMEMELİSİN...
Yazdıklarım seni savunduğum anlamına değil, organizasyonları eleştirdiğim anlamına gelmeli...
Yazdıklarımda kötü niyet olmadığını düşünüyorsan lütfen hevesini birazcık ertele...
Çünkü bizlerin böyle bol parası, özel kısıtlanmış motosikletleri, kişi başına eğitmenleri, parkurları yok...
LÜTFEN...
Nomad_41
07 Ekim 2013, 21:55
boyun kilon kaç dostum ? merak ettım 13 yasında bırısının
motorcu48
07 Ekim 2013, 21:59
baya tecrubeliymişssin be üstat.
sdfsd4334
07 Ekim 2013, 22:00
Sevgili kardeşimiz metehan140 senin anlamadığın nokta şu.
Senin kullandığın 4 teker.
Ama istiyorsun 2 teker.
Birde hani hüçük crosslar falan mobilet tarzı da değil.
Direk süpersport tarzı istiyorsun birde 125 ve 250 lik istiyorsun.
İşte sen yanlışı burda yapıyorsun.
4 tekerden inip 2 tekere binmek çok farklı bir durum.
Haliyle bizler bile yeri geldiğinde 100 küsür kiloluk motorlarla zorlanıyoruz.
Birde daha 13 yaşındasın.
Bak sana en basitinden motor ağırlıklarından bahsedeyim.
125 cc Cbr 125 R 137 kilo.
250 cc Cbr 250 R 161 kilo.
Ayrıca 1.64 boy ile bu motorları rahat kullanamazsın.
Kullanan muhakkak vardır.
Yok demiyorum.
Fakat bu boyla bu motoru kullananlar birde yanında kas gücünü konuşturmak zorunda kalıyor.
Haliyle senin böyle bir motor istemeye hakkın olsa dahi şuan için sen bu haktan mahrum kalmak zorundasın.
Ha yaşın büyür ehliyetini alırsın o zaman kadar boyunda uzar.
Vücudun gelişir güçlenirsin.
Ondan sonra gel sor sana herkes bir tavsiye versin.
Ama bu şartlarda senin istediğin imkansız.
Toprak Razgatlıoğlu'nu örnek verenlere sormak isterim.
Peki babası ne iş yapıyordu.
O da motorcu bir abiydi.
Hatta sırf oğlu turnuvalara yarışmalara katılsın diye motorlarını satmıştı.
Yani Toprak'ı takip edecek ona birşeyler öğretecek bir motorcu babası vardı.
Ama bu çocuğun böyle bir babası yok.
O yüzden örnek verirken arkasını da düşünmenizi talep ediyorum.
aranel
07 Ekim 2013, 22:03
Tamam iyi güzel ama sanki ortada bir çelişki var.
metehan140 konuyu açtığı mesajında hiç trafiğe çıkmakla ilgili bir şey dememiş...
Mesela motor sporları ile ilgilenmek isteyen 17-18 yaşındaki arkadaşlara "çok geç kalmışsın, Rossi motoruyla 9 yaşında neler yapıyomuş vs" diyoruz; daha genç birisi söyleyince de ilginç muameleler yapıyoruz.
Bu durumda gariplik var gibi...
Toprak Razgatlıoğlu'nun 10 yaşında motocross şampiyonu olduğu bir video vardı sanırım...
Böyle olursa nasıl motor sporcusu çıkacak ki ülkemizde?
Arkadaşımız belli ki motosikleti seven birisi,
Bence asıl irdelenmesi gereken, bu arkadaşlara eğitim verebilecek, hatta sporcu yapabilecek, trafiğe çıkmadan heveslerini alabilecekleri yerler var mı yok mu? Yoksa neden yok?
Bu ülkede Kenan Sofuoğlu kendi pistini kendi yapıyor sen kapalı alanda sporcu olmaktan bahsetmişsin. Bir çelişkide burada var.
Toprak Razgatlıoğlunun da babası bilen bilir tek teker arif'tir öyle bir babanın çocuğuna çok bile 10 yaş.
Bu ülkede Kenan Sofuoğlu kendi pistini kendi yapıyor sen kapalı alanda sporcu olmaktan bahsetmişsin. Bir çelişkide burada var.
Toprak Razgatlıoğlunun da babası bilen bilir tek teker arif'tir öyle bir babanın çocuğuna çok bile 10 yaş.
Ya aynı şeyi söylüyoruz, ben sporcu olmaktan değil olamamaktan bahsettim siz gibi...
aranel
07 Ekim 2013, 22:21
Ya aynı şeyi söylüyoruz, ben sporcu olmaktan değil olamamaktan bahsettim siz gibi...
Ozaman yanlış anlamışım kusura bakmayın.
metehan140
07 Ekim 2013, 22:22
Bu konunun buralara varacağını bilseydim hiç başlık açmazdım. Ben ilk atv eğitimimi selçukta kuşadasına giderken sağda (bilen bilir) atv ve at sürme eğitimleri vardı orda aldım ilk eğitimi ve babamdan motor istedim karneni hepsi beş getir dedi getirdim aldım. 10 yaşında kuzenimin pocket bike vardı iki tekeride ilk orda öğrendim ve babam iş yerinde kullanmak için şehiriçinde scooter aldı işyerinin karşısında pazaryeri vardı orda kendimi bayağı geliştirdim sonra 1 sene önce amcam hayabusa ile gezdirdi beni ve 2 tekere merak sardım. burda istediğim motor o kadar büyük değil zaten. Honda cbr 125 örneği versem yine hızlı tabiki ortalama 140 km/h hız yapıyor ama ben bunu sadece çiftliğe giderken uzun bir yol var orda kullanıcam veya şehiriçinde kısa mesafelerde.
shooter1
07 Ekim 2013, 22:25
biri motorun üstüne binince neler değiştiğini söylesin
metehan140
07 Ekim 2013, 22:27
'' bu aptal yapamıyacağı, erişemiyeceği hayaller kuruyor '' diye düşünen varsa eğer , ben burda size danışmak için konu açtım eleştri yapın diye değil. Bu siteye kayıt oluş amacım siz büyük abilerimsiniz, motordan anlarsınız bana fikir verirsiniz diye. ''insan abilerine böyle saygısız konuşurmu '' diyen de olursa eğer, bana saygı göstermeyen benden saygı beklemesin.
sdfsd4334
07 Ekim 2013, 22:29
burda istediğim motor o kadar büyük değil zaten. Honda cbr 125 örneği versem yine hızlı tabiki ortalama 140 km/h hız yapıyor ama ben bunu sadece çiftliğe giderken uzun bir yol var orda kullanıcam veya şehiriçinde kısa mesafelerde.
Bak şehir içinde kullanıcam ve çiftliğe giderken uzun yolda kullanıcam diyorsun.
Yani trafiğe gireceksin.
Tut ki bir kaza yapsan birine vursan babanın haline ne olur bir düşündün mü?
Ya da sen kaza yapsan ve sadece sana birşey olmuş olduğunu varsayalım.
Sence neler olur?
Neden kötü örnek veriyorsun diye sorarsan hayatta olabilecekler bunlar.
Beni de ilk motor tutkusu 7 yaşında sardı ama hep beklemek zorunda kaldık.
Bak profilimde asya 150 yazıyor.
Ben bilmiyormuydum gidipte süpersport almayı.
Sende bunları anlamıyorsun.
Sorsan burdaki çoğu kişi zaten cubla veya 150 lik ile bu işe başlamıştır.
Sen hala atv diyorsun.
2 teker sürmeye başladığın an itibariyle atv ile olan tecrübe sana hiçbirşey katmaz.
Cinaryus
07 Ekim 2013, 22:32
'' bu aptal yapamıyacağı, erişemiyeceği hayaller kuruyor '' diye düşünen varsa eğer , ben burda size danışmak için konu açtım eleştri yapın diye değil. Bu siteye kayıt oluş amacım siz büyük abilerimsiniz, motordan anlarsınız bana fikir verirsiniz diye. ''insan abilerine böyle saygısız konuşurmu '' diyen de olursa eğer, bana saygı göstermeyen benden saygı beklemesin.
Metehan seni gerçekten ayakta alkışlıyorum.
Yaşına rağmen 20-30-40 yaşındaki forum arkadaşlarının gösteremediği olgunluğu gösteriyorsun hala. Yolundan dönme kardeşim. Cbr la çiftlik meselesine gelince biraz askıya al bu fikri. Bu boşlukta yavas yavas ekipmanlarını topla kask-mont-eldiven-pantolon vs. Kapının önünde cbr yatarken ne sen binmeden durabilirsin nede ben. Ailenle aran bozulur onlar binme deyip senin bindiğin için vs. biraz bekle...
metehan140
07 Ekim 2013, 22:33
Ben özgüvenimi bi arkadaşımdan aldım. 14 yaşında Honda Cbr 600 aldı ve sık sık aliağa - izmir yapıyormuş bende bundan cesaret alarak başladım onlarca video izledim. Ama atv tutkusu apayrı birşey
Terapist
07 Ekim 2013, 22:33
Babana bu durumdan bahset almayı kabul ederse senden baya sıkılmış kurtulmayı düşünüyo demektır :) Şaka bır yana senın bır suçun yok yaşın algıların durumu kavramaya musaıt değıl ama sana motosıklet alacak aıle nasıl bır aıledır? Kendı çocuğunu tehlıkeye atmak sokaktakı hıç bır suçu olmayan ınsanı ölümle tehtıd etmek..
metehan140
07 Ekim 2013, 22:38
Metehan seni gerçekten ayakta alkışlıyorum.
Yaşına rağmen 20-30-40 yaşındaki forum arkadaşlarının gösteremediği olgunluğu gösteriyorsun hala. Yolundan dönme kardeşim. Cbr la çiftlik meselesine gelince biraz askıya al bu fikri. Bu boşlukta yavas yavas ekipmanlarını topla kask-mont-eldiven-pantolon vs. Kapının önünde cbr yatarken ne sen binmeden durabilirsin nede ben. Ailenle aran bozulur onlar binme deyip senin bindiğin için vs. biraz bekle...
Teşekkürler...Bu cevapların karşısında verebileceğim tepki zaten bu olabilirdi her kim olsa aynısını yapardı. Eğer sabretme konusuna gelirsek , bu cevabınızdan sonra emin olun ki sabredicem..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
Babana bu durumdan bahset almayı kabul ederse senden baya sıkılmış kurtulmayı düşünüyo demektır :) Şaka bır yana senın bır suçun yok yaşın algıların durumu kavramaya musaıt değıl ama sana motosıklet alacak aıle nasıl bır aıledır? Kendı çocuğunu tehlıkeye atmak sokaktakı hıç bır suçu olmayan ınsanı ölümle tehtıd etmek..
Babamla daha yeni konuştum bana '' kesinlikle almam , sen canını sokaktan bulmadın '' dedi ve bana kızdı. Seni düşünmeseydim,sana motor almak isteseydim eğer 500 lira verip minicross alabilirdim,ama 4 bin liraya atv aldım '' dedi
MotojeN
07 Ekim 2013, 22:39
Güzel bi 390 duke alak sana.
Terapist
07 Ekim 2013, 22:42
Babamla daha yeni konuştum bana '' kesinlikle almam , sen canını sokaktan bulmadın '' dedi ve bana kızdı. Seni düşünmeseydim,sana motor almak isteseydim eğer 500 lira verip minicross alabilirdim,ama 4 bin liraya atv aldım '' dedi
Tamam konu kapandı o zaman boşver yaşın gelınce alırsın :cat: Bu arada çoklu üyelık uyarısı mı gelıyo dıye bışey geldı aklıma cınaryus ? :cherry:
wolrath
07 Ekim 2013, 22:45
http://nospaznmotorsports.webs.com/pocket%20bike.jpg
shooter1
07 Ekim 2013, 22:53
yavaşşşşşş sallamanın da bir üslubu var 14 yaşında 600rr i ayakta tutabilsin ilk sonra biner
Ben özgüvenimi bi arkadaşımdan aldım. 14 yaşında Honda Cbr 600 aldı ve sık sık aliağa - izmir yapıyormuş bende bundan cesaret alarak başladım onlarca video izledim. Ama atv tutkusu apayrı birşey
mustafakara
07 Ekim 2013, 22:59
beypazarlının kayıp dölü bulundu beylerr :) bu konuyu görünce aklımda beypazarlı geldi :)
gt250-bora
07 Ekim 2013, 23:01
Biz ne yapıcağımızı biliyoruz sağol..
ne yapacağını biliyorsan burda ne işin var neden danışıyorsun...
yapacağın herhangi bir kazada sen sağ kalırsan birinin yaralanmasına veya ölmesine neden olursan sebebiyet vermekten yargılanacaksın, buna göz yuman ailende yargılanacak...
umurcan
07 Ekim 2013, 23:14
Maymun da biniyor motora. 13-14 yaş grubu 600rr da kullanır, s1000rr da kullanabilir ayakları yetiyorsa.
Şu an yarışlarda izlediğimiz adamların hepsi o yaşlarda başlıyor bu işlere.
Ama bir de şu var. Adamlar bilinçli yapıyor. Üstü başı tam oluyor ve trafikte olmuyor. Gidip paşa paşa eğitim alıyor, kendisine yardımcı olmak isteyenlere pabuç kadar ağzıyla kendini bilmez cevaplar yetiştirmiyor.
Az otur da düşün ne yapıyorum ben diye. 7 yıl tecrübe neyine senin? Atv kullanmakla tecrübe mi olurmuş. İlla motora binecem diyorsan git bir offroad motoru al toprakta atla zıpla, trafiğe çıkıp da kendini ve bizi tehlikeye atacak hareketlere girişme.
http://www.youtube.com/watch?v=Pz-gnYA3pTY
manners
07 Ekim 2013, 23:14
bunun kesin bir troll olma ihtimalini bir kenara birakarak sunu soylemeden gecemicem.
bir laf var, "bacagi kalkmadan nacagi kalkiyor diye'
bilmeyenler icin nacak: Sapı kısa küçük odun baltasi.
cocugum sen bu yaslarda baska seylere yonelmen lazim. hani yasin "oglum ac amcana pipini goster" yasini biraz gecmisken nelere hevesleniyorsun boyle?
daha tvde cogu programi izlemeye yasin yetmiyor.
sinadra
07 Ekim 2013, 23:42
metehan bi kaza yaptıgında neler olur biliyomusun kaza yapmam deme 20 senelikte 30 senelikte motor cu olsan kaza yaparsın ansızın sana öyle bi fatura çıkartırlarki aklın şaşar o faturaya bide en küçük sele boyu 80 cantim trafikte çok problem olur seni anlıyoruz ne kadar hevesli oldugunu ama su anda ehliyetin yok sende ailende en ufak bi kazada çok kötü duruma gelibilirsiniz benim düşüncem biraz daha beklemen
Cinaryus
07 Ekim 2013, 23:50
Tamam konu kapandı o zaman boşver yaşın gelınce alırsın :cat: Bu arada çoklu üyelık uyarısı mı gelıyo dıye bışey geldı aklıma cınaryus ? :cherry:
Yav sorma önce bi üyelik almışım. unuttum şimdi yine aldım :D
Burdan rica edeyim yöneticiler. ''Parliament'' İsimli Üyeliğimi kapatmanızı rica ediyoruuuuum.
Terapist
07 Ekim 2013, 23:55
Yav sorma önce bi üyelik almışım. unuttum şimdi yine aldım :D
Burdan rica edeyim yöneticiler. ''Parliament'' İsimli Üyeliğimi kapatmanızı rica ediyoruuuuum.
Rıcanı ve açıklamanı buradan (http://www.motosiklet.net/forum/coklu-uyelik-ihlalleri/122772-parliament-adli-kullanici-icin-coklu-uyelik-uyarisi.html) yap bence :cat:
sinadra
07 Ekim 2013, 23:57
mete han kardeşim sana burda kimse motor sürme demiyo 4 teker atv ile 2 teker arasında daglar kadar fark var videolarının hiç biri trakitte degil kardeşim zapt edemessin durduramassın ayakların yere degmez bizi yargılama lütfen ama ehliyetin olmadan bu mümkün degil bide yaş ortalaması tabii öyle kolay degil trafikte aaaaa bu acemiymiş bırakalım ögrensin yok tırın altına bir girersin ailende yanar sen zaten anladın artık yanii sabır et biraz türkiyedeki sistem bu metci de bunu anlatmaya çalışıyo ama seni desteklemiyo sistemi yanlış buluyo sen bizi dinlemessin alırsın bi iki teker ailenide dinlemessin asisin ya hevesin de var bırakırsın debryajı basrsın son haz bi çıkar kavşaktan yavşagın biri kütttt diye ses gelir sonra açamassın göslerini bne 12 yıldır motor kullanıyorum araçlardan korkuyorum çünkü çok acemi sürücü var sinyal vermeden dönen yolun ortasında duran dolmuşcu vs vs vs vs vs daha binlerce milyonlarca diyorum sana bizi kötü yargılama ama tecrube kazan yaşın geçsin biraz olgunlaş hevesini yitirme bilgi al altın elbiseli adam var mesele ou izle dinle ne diyo hatta türkiyede ki motorcular iyidir yanii sor araştır bilgi al yılma ama bu yaştada trafige çıkma ne kendini küçük düşür nede
aileni üzme
TATLIHIZ
07 Ekim 2013, 23:59
La sakamısın sen köy yolunda kullanmalık Cbr istiyor 140 gitse yeter diyor Sehir içide binicekmiş zaten polislerede makas atıyor,amcasının oglu 600 lük crosuu alcakmıs bu nasıl yetisicekmiş,Yası 13 Salak,Aptal diye konusan AİLE terbiyesi almamıs,Bir soru sormus burda ögüt verenlere hakeret ediyor.. VEEE ADMİNLER BUNU GÖRMÜYOR.
Cinaryus
08 Ekim 2013, 00:01
Rıcanı ve açıklamanı buradan (http://www.motosiklet.net/forum/coklu-uyelik-ihlalleri/122772-parliament-adli-kullanici-icin-coklu-uyelik-uyarisi.html) yap bence :cat:
Terapist sende olmasan üyeliklerin ikiside gidiyordu teşekkür ederim :) gerekli açıklamayı yaptım umarım inanırlar :))
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
La sakamısın sen köy yolunda kullanmalık Cbr istiyor 140 gitse yeter diyor Sehir içide binicekmiş zaten polislerede makas atıyor,amcasının oglu 600 lük crosuu alcakmıs bu nasıl yetisicekmiş,Yası 13 Salak,Aptal diye konusan AİLE terbiyesi almamıs,Bir soru sormus burda ögüt verenlere hakeret ediyor.. VEEE ADMİNLER BUNU GÖRMÜYOR.
Adminler birşey görecekse senin mesajını görür,adam akıl danışıyor sen söv say diye değil. Yanlışlarını görmek için. Tecrübeni,bilgini paylaşmak istemiyorsan cevap yazmaz okur geçer kendi kendine sayarsın ne sayacaksan. İnsanlara hakaret edemezsin sen!
Tİme_shİft42
08 Ekim 2013, 00:01
Tamam deyin geçin işte ne inatlaşıyorsunuz :queen: yokmuş gibi davranın
PEHLİVAN94
08 Ekim 2013, 00:06
1000RR Yakışır kardeşime ;)
TATLIHIZ
08 Ekim 2013, 00:13
Terapist sende olmasan üyeliklerin ikiside gidiyordu teşekkür ederim :) gerekli açıklamayı yaptım umarım inanırlar :))
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
Adminler birşey görecekse senin mesajını görür,adam akıl danışıyor sen söv say diye değil. Yanlışlarını görmek için. Tecrübeni,bilgini paylaşmak istemiyorsan cevap yazmaz okur geçer kendi kendine sayarsın ne sayacaksan. İnsanlara hakaret edemezsin sen!
Seninde zoruna gittiyse altıntı yapmazsın benim msj ım üstünde..
Sen beypazarlıyı biliyormusn,Biz sıkıldık böyle insanlardan, 1,2 Sayfa olur tamamda 6-7 .sayfalara gidicek daha anlamamıs.
gt250-bora
08 Ekim 2013, 00:32
14 yaşında cbr600 aldı kullanıyor :) Hulk'un çocuğu olmuş sanırsam :)
metehan140
08 Ekim 2013, 01:27
Burda beni saygım ,âdâbım ile yargılıyanlar var. Sen çok mu saygılısın ben sana saygılı olayım biraz kafanı çalıştır
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------
Beni kötü eleştirenlere cevap yetiştirmekten yardımcı olan abilerime teşekkür bile edemiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
Cinaryus çok haklısın abi teşekkürler , bu kadar beni tersleyenlerin arasından 2-3 kişi çıkması bile gözlerimi yaşartıyor . Bana aile terbiyesi almamış diyosunuz ama aklınız fikriniz kendinizden küçüklere kabadayılık yapıp ahkâm kesmek. Bir sorun kendinize ben küçükken hangi kuyuya düşmüşüm de böyle olmuşum diye .
gece gece yatmadan bi gireyim lan forma dedim..
en başta konu bu
13 yasındayım alacağım motor nedir.
mükemmel..
formdan soğutmaya birebirsin...
o değil o anne babaya da kızamıyorum ki. başetmesi zor bir evlatsa anne baba ne yapsın ki...
gokayugur
08 Ekim 2013, 01:31
Merhabalar...
Ben henüz annemin karnında 14 haftalık bir fetusum. X ve Y kromozomlarindan dolayi cinsiyetim erkek olacak. Bu karanlık rahimde gelişmeye devam ederken geçen gün annemin yanindan geçen motorun sesine hayran oldum. Sanirim 4 silindirli bir racingdi. Şu an boyum 14,5 cm ve 138 gr ağırlığındayim sizce boyle bir motoru ne zaman kullanabilirim ? Annemden rica etsem simdiden bana hazırladığı bebek bezi bütçesinin bir kısmını motor icin ayirsa ne kadara mal olur bana ? Aguuuuu aguuuu cevap lütfen...
metehan140
08 Ekim 2013, 01:39
Altın elbiseli adam videolarını izleye izleye supersport türlerine merak sardım 125 lik motor bana basit geldi 150 lik atv bana zor yeterken 125 lik basittir hafif bişeydir zannetim buraya boşuna danışmadım değil mi ? Sizi bilgili insanlar yerine koydum ( bazı abilerim gerçekten çok yardımcı oldular cinaryus , terapist başta olmak üzere) ama çoğu kişi bana yararından daha çok zararı oldu...
OGUZHANKY
08 Ekim 2013, 01:53
bu adamın trafiğe çıkması yanlış mı? YANLIŞ. Bahsettiği motorlara hakim olabilir mi? OLAMAZ. Belliki motor konusunda bilinçli değil. Ama dalga geçerek, saldırarakta bilinçlendiremezsiniz onu. Ilk terbiyesizlik bizden yapılıyor çocuktan değil. Bu forumun amacı bilgi paylaşımı unutmayın. Sadece bilgililer arası değil, gerekirse bilgisizler ilede bilgi paylaşımı, bilinçlendirme.
forevermore
08 Ekim 2013, 02:30
1) 13 yaşındaysan henüz ergenliğe bile yaklaşmamış bir çocuksun, ilkokulu yeni bitirmişsin, bu şekildeki hayallerini biraz ertele
2) Ergenlik zamanında okuldan arta kalan zamanlarında kendi alın terinle kendi paranı biriktir
3) 17 yaş şartını karşılar karşılamaz kendi biriktirdiğin para ile git motorunu ve ekipmanını al
4) Eğitim al - alma imkanın yoksa bile trafiği kapalı alanlarda iki tekerlek üzerinde yeterli tecrübe kazanmaya bak
5) Daha sonrasında trafikte yavaş yavaş var ol.
6) 13 yaşındasın, facebook profilini inceledim, yaşından daha büyük görünmek gibi aktiviteler peşinde olduğun belli, bu yaşlarda çok görülen bir durum. Ama bunların yerine derslerine odaklanırsan, eğitimini ve geleceğini düşünürsen senin için çok daha iyi olur. Elinde bir atv var ise onunla ilgilen, onlan idare etmeyi öğren ve değerini bil. Yaşı kemale ermiş ama halen maddi güçleri olmadığı için ve senin gibi baba parasına sahip olmadığı iç o atv'ye bile sahip olamayan insanlar var.
7) Bu yaşta supersport alacağım sekiz binlira bütçem var diye sorarsan adamla dalga da geçerler kalbine de kırarlar. Adama da sorarlar ne iş yaptın da 8 bin lira biriktirdin diye.
8) Biraz sakin ol, forumda 50 ane konu açmak yerine önce olgun fikirlerinle, saygılı üslubunla azcık tanıt kendini, sonra insanlar sana yol gösterirler. Kusura bakma bu forum 15 yaşında 14 yaşında kamyonların tamponundan arabaların yan kapısından tabiri caizse jiletle kazınmış ölüm haberleriyle dolu. O yüzden kimse senin kötülüğünü istemiyor...
9) İlla iki teker tutkusunu yaşamak istiyorsan yapacağın para biriktirmek, ikinci el eli yüzü düzgün bir cross motosiklet alıp trafiğe kapalı alanlarda, dağda taşta plajda sahilse bunun tadını çıkarmaktır.
10) Sevgiyle kal
alp_tunay
08 Ekim 2013, 02:35
13 yaşında ve 8000 bin lira bütçe...
Vay anasını...
Biz 50 lirayı bulamazdık.... :pr:
cool113
08 Ekim 2013, 08:55
kaç para harçlık alıyorsun arkadaş :) biz bu yaşlarda telli araba gezdiriyorduk ancak :)
shooter1
08 Ekim 2013, 13:58
adminim gerekli cevabı verdi
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO