PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafam karıştı

Nomad_41
18 Eylül 2013, 16:20
Başlık'da olduğu gibi aklım karıştı. Niyetim cbr250'den yanaydı hep. İnce zarif şık bir duruşu olan motosiklet . Fakat şu son 4 gündür ninja250 kanıma girdi bi arkadaşın yüzünden gidip dovecem valla :) . Şimdi fiyat olarak bakıldıgında plan ve projelerıme göre cbr250 yi mart gibi alıcam fakat ninjaya yeltenırsem bu 2-3 ay daha uzar minimum fıyatları 11 bin 10 bin fln yazıyo biraz ruhum daralıyo sahibinden.com'da . Fuar olucak belkı fuardan sonra düşer umudum var fakat kıyaslama olarak sızce hangısınde karar kılmalıyım . İçime sinen cbr250'mi aklımın bir yanının kaldığı ninja250 mi . Bakıldıgında ninja daha enfes geliyor göze ama . 1 kadehte iki kişiyi düşenemiyoruz malesef :)

beko12345
18 Eylül 2013, 17:42
Beklentileriniz nedir ?

Nomad_41
18 Eylül 2013, 17:51
İmaj duruş benım ıcın onemlı bı husustur . İşimde bunun uzerıne oldugu ıcın imaja ve durusa cok onem veren bırısıyım. CBR250'nin zarifliği incelıgı cok hosuma gıdıyordu fakat nınjanın kaslı olması ve cbr250 kadar rahat bir sürüş pozisyonu ıcersınde olması benı nınjaya ıtıyo cbr'ın en cok sevdıgım şeyi sürüş pozisyonu ve hafıflıgıydı fakat nınjada rahat gelıyor oturus ve surus pozısyonu ıcın

Linwelin
18 Eylül 2013, 17:54
Doviz kurlari tavan. Fiyatlarin dusmesini beklemiorum ben acikcasi.

Nomad_41
18 Eylül 2013, 18:00
ben kağıttan olan hıc bir birime güvenmem acıkcası dolar bugun 2 dir fed ailesi bi çek yazar 1.6 a geri düşürürler adamların ellerınde benım butcem yastık altı altındır herzamandır sımdı o duzlemde gıdıyorum ortalama odemelerım ve bırıkmlerım sonucu mart'ın ilk haftası cbr a ulasa bılıyorum fakat aklıma nınja gırıyo eğer kararımı ondan kılırsam mayıs hazıran gıbı alırım . Haydi 250cc ci dostlarım cbr vs nınja hakkında yorumlarınızı beklıyorum

mtasdel60
18 Eylül 2013, 18:08
Al bi siyah cbr keyfine bak hocam boşver ninca törtılı :)

Nomad_41
18 Eylül 2013, 18:25
İşte hocam cbr'ı öyle dusunuyordumda sımdı cbr da aradıgım ozellıklerın cogu nınjada'da mevcut oldugunu fark edıyorum ve daha agır başlı bi yavru bu :) Bılemıyorum 250'ci arkadsların yorumlarını bakıcaz kım neyı tercıh etmıs :) .

cece89
18 Eylül 2013, 18:40
çoğunluk 250r honda tercih ediyor.
Barkın abi nin denediği bir motordu orada çocuk birşeyler anlatmıştı bir izle derim ben :santa:

nietzsche
18 Eylül 2013, 18:49
Mart'a daha çok var. O zamana kadar daha çok fikrin değişir. Herkes birşey söyler, kafan iyice allak bullak olur, sonunda yeter yaa der en kötü seçimi yaparsın.

Arasında kaldığın motorların ikisi de çok güzel.

Birine karar ver ve kafanı daha fazla bulandırma.

Nomad_41
18 Eylül 2013, 19:05
Dogru dıyorsun niet . Kafam cok karışmaz aslında herkezın dedıgıne bakmıyorumda nınja demek ki içimde varmış sadece birisi tarafından uyandırılmayı bekliyormus :).

beko12345
18 Eylül 2013, 19:10
Cbr nin ninjaya göre üstün tarafları ;

1- Yakıt tüketimi daha verimli.
2- 0-100 hızlanması daha iyi.Yani torklu.
3- 2. Eli daha hızlı ve az değer kaybediyor.
4- Herhangibi bir kazada parça fiyatları daha uygun.
5- Bakım masrafları daha ucuz.
6- Arka lastiği daha geniş. Gerek yol tutuş gerek görüntü.
7- Artçı konforu daha iyi.
8- Sürücü konforu daha iyi.
9- Gösterge paneli daha kullanışlı ve zarif.
10- Fiyatı daha ucuz.

Ninjanın cbr ye göre artıları;

1- Son hızda 10-15 km fark var.
2- Titreşim olayı daha az.
3- ""Kawasakiye biniyorum abii!"" Diyebilmek.

Motorlar irilik olarak aynı. Yan yana koyduk. Eğer ki görünüşü hangisinin güzel dersen bence bir fark yok. 2 side yakışıklı makine. Ben şeçimimi cbr den yana kullandım.

http://n1309.hizliresim.com/1f/l/stv5l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

buberk
18 Eylül 2013, 19:11
Bence yakıtı parçayı boşver ninja250 al çünkü piyasa cbr250 den geçilmiyor yeter artık. Evet ben de cbr250 alacam :) Şaka bi tarafa şuan piyasada bana göre en mantıklı motor cbr250..

Nomad_41
18 Eylül 2013, 19:16
Cbr nin ninjaya göre üstün tarafları ;

1- Yakıt tüketimi daha verimli.
2- 0-100 hızlanması daha iyi.Yani torklu.
3- 2. Eli daha hızlı ve az değer kaybediyor.
4- Herhangibi bir kazada parça fiyatları daha uygun.
5- Bakım masrafları daha ucuz.
6- Arka lastiği daha geniş. Gerek yol tutuş gerek görüntü.
7- Artçı konforu daha iyi.
8- Sürücü konforu daha iyi.
9- Gösterge paneli daha kullanışlı ve zarif.
10- Fiyatı daha ucuz.

Ninjanın cbr ye göre artıları;

1- Son hızda 10-15 km fark var.
2- Titreşim olayı daha az.
3- ""Kawasakiye biniyorum abii!"" Diyebilmek.

Motorlar irilik olarak aynı. Yan yana koyduk. Eğer ki görünüşü hangisinin güzel dersen bence bir fark yok. 2 side yakışıklı makine. Ben şeçimimi cbr den yana kullandım.

http://n1309.hizliresim.com/1f/l/stv5l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Beko güzel paylasım yapmıssın ınce ınce yazmıssın elıne saglık. Bende bunları dusunuyordum aslında dusunmedım deıl olası kazalarda yedek parça servis bakım yakıt tuketımı vs daha avantajlı . Kawasakı avantajlarına baktıgımda son hızda 10-15 km fazla olması onemlı deıl fakat çift silindir avantajını dıye bılırız biraz daha kaslı gorunum dıye bılırız . Şimdi ninjayı alıp'da sonra altından kalka bılırmıyız asdarı kılıfını geçer mı onun bakımıydı servısıydı vs vs bu kafamı karıstırıyor birazda cbr o bakımdan herkeze daha cazip gerek alırken ki fiyatı gerek bu yonlerde kı fıyatları olsun daha sıcak bakılıyor dıye dusunuyorum

fatboyyy
18 Eylül 2013, 19:19
Daha Suzikide var abi :D

beko12345
18 Eylül 2013, 19:21
Beko güzel paylasım yapmıssın ınce ınce yazmıssın elıne saglık. Bende bunları dusunuyordum aslında dusunmedım deıl olası kazalarda yedek parça servis bakım yakıt tuketımı vs daha avantajlı . Kawasakı avantajlarına baktıgımda son hızda 10-15 km fazla olması onemlı deıl fakat çift silindir avantajını dıye bılırız biraz daha kaslı gorunum dıye bılırız . Şimdi ninjayı alıp'da sonra altından kalka bılırmıyız asdarı kılıfını geçer mı onun bakımıydı servısıydı vs vs bu kafamı karıstırıyor birazda cbr o bakımdan herkeze daha cazip gerek alırken ki fiyatı gerek bu yonlerde kı fıyatları olsun daha sıcak bakılıyor dıye dusunuyorum

Peki bana cbr ın tek silindir oluşunun verdiği olumsuzluklardan , titreşim haricinde bişey söyleyin ? Uzun yol yapamaz falan demeyin aman ha !

Nomad_41
18 Eylül 2013, 19:28
Yoo hayır uzun yol yapamaz demıyorum veyatta hani silindirlerını cok karsılastırmıyorum sadece 250 lik motorlar arasında ninja vs cbr'da nınja bıraz daha kaslı agır duruyor demek ıstıyorum . sanma sakın cbr kotu demıyorum bende şu gune kadar cbr'cıydım hatta herşey mahalleme o ihtişamlı cbr motoru olan abinin gelmesıyle basladı :)

beko12345
18 Eylül 2013, 19:56
Yoo hayır uzun yol yapamaz demıyorum veyatta hani silindirlerını cok karsılastırmıyorum sadece 250 lik motorlar arasında ninja vs cbr'da nınja bıraz daha kaslı agır duruyor demek ıstıyorum . sanma sakın cbr kotu demıyorum bende şu gune kadar cbr'cıydım hatta herşey mahalleme o ihtişamlı cbr motoru olan abinin gelmesıyle basladı :)

Beni yanlış anlamayın sakın. Honda fanatiği falan değilim fakat 250cc ss dersen ninjayı baştan elerim. Yani her katagoride üstün olan markalar var ve bence 250cc de ss dersen cbr 250r derim.

Nomad_41
18 Eylül 2013, 20:05
Mart'a kadar zaten güzel bi zaman var onumde ikisinide süreyim kapalı alanlarda oturuş pzosıyonları keyfı kalkısı durusu donuslerı hepsını olcup bıctıkten sonra kesın kararımı zaten vermek ıcın yeterlı olur ama etrafımda nınjacıların oldugu kadar cbr'cılarda var bende bı cbr cıyım fakat aklımdada nınja yok deıl yanı dedıgınde cok dogru her alanda ıyı olanlar vardır belkı dedıgın gıbı barkın abimiz nınjayıda ovuyor baslangıc ıcın muhtesem gorunuslu harıka frenlerı olan guzel surus pozısyonlu kesınlıkle alına bılcek bır motor dıye . Cbr250 ıcınde aynen onları soyluyor burda sadece kısının tercıhı kalıyor gıbıme gelıyo

zihnigonen
18 Eylül 2013, 20:07
ben kafanı biraz daha karıştırayım suzuki inazumaya ne dersin?

Hedef_Turan
18 Eylül 2013, 20:14
ve perde kapanmadan önce bir ses duyulur...

-Hyosung GT250R

:)

Nomad_41
18 Eylül 2013, 20:27
Yok yaa kafam karışmaz cbr ve nınja arasındayım sadece. gt250 mahallenin psikopatı zaten :) Onu suremem hahahah perde kapanırken guzeldı ama sanırım perde ninja250 ıle kapanıcak gıbıme gelıyo

cemolos
18 Eylül 2013, 20:46
hayırlısı de daha :D

yusufozugenc
18 Eylül 2013, 22:28
2-3 ay uzatmak bir şey değil. ninja için cbrdan vazgeçmeye değer. Arada hatırı sayılır bir fark var. Cbr çok güzel bir motosiklet ben de düşündüm bayağı bir ama cbr'ın granejlı scooter olduğu da bir gerçek. cbr250 yerine xcity vs çok daha mantıklı yani o derece. İkinci el ninjaya 11bin vereceğinize sifir gtr da alabilirsiniz ama bunu unutmayın. Eğer aklınıza takılan tek şey oturuş pozisyonuysa 1 haftalık kullanım sonrasında geçiyor çünkü dizlerle tutunmayı kavrıyorsunuz. Yarım saat dur kalk trafikte kalmadıkça da yorma gibi bir durum söz konusu değil. Açıkçası gt250rı da şiddetle tavsiye ediyorum. Hele ki imaj beklentiniz de varsa. Ama gırank kırıyo iyi düşün bak :queen:

Green Arrow
18 Eylül 2013, 22:31
Bence ninja alma bakımları seni aşar,parçası seni aşar.Birdaha üretilmeyecek bir kasayı alıcaksın sora seneye pat diye bir gelir başka kasa zaten doru düzgün olmayan piyasası duman olur.Kawasaki artık 300lükden başlatıyor seviyeyi diye biliyorum şuan kalanlar satılıyor.Yanlış baktığınız bir nokta daha var ss arıyorsan hyosung tek bence bu dalda,cbr bildigin grenajlı racing vari bir touring motor.Honda güzel motor macera arama bence diğer marka ve modellere göre sana bakımı,maliyeti ve gelişi çok daha uygun olur.

Nomad_41
18 Eylül 2013, 22:36
Ulaaaa iyice kafam karıştı daaa :) yukarı tükürsem bıyık aşşa tükürsem sakal oldum :))

Green Arrow
18 Eylül 2013, 22:38
Bence karışıcak bir şey yok çok basit eğik kullanış hız ve şekil istiyorsan hyosung,ona nazaran daha sakin ve rahat kullanım arıyorsan honda almalısın.Ninja almak hiç akıllıca bir yatırım değil.

yusufozugenc
18 Eylül 2013, 23:07
Birinciyi gerçekten sevseydin ikinci olmazdı :cherry:

Nomad_41
18 Eylül 2013, 23:13
ninjadan neden bu kadar uzak durmamı gerek goruyorsun tam anlayamadım gerçi bir üst mesajında güzel acıklama yapmıssın o sebeplerden oturu ola bılır sanırım ama cbr'a göre olan grenajı ninjayı bıraz daha one tutuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------

Birinciyi gerçekten sevseydin ikinci olmazdı :cherry:

hahaahaaha :D . Ula forumda en tuttugum adamsın . motoru alayımda ıstanbulda gezelım senle :)

Green Arrow
19 Eylül 2013, 00:01
O grenajlı ninja bir düşerde grenaja bir şey olursa onun parasından mı bahsedeyim ne kadar sürede geleceğinden mi kawasakinin servis ve satış ahlakından mı ohoo konuş baba konuş bitmez bu iş :) ikisinin arasında öyle senin hayal ettiğin gibi bir fark yok hatta honda bence daha klas duruyor ninjayı o kamyonet göstergelerle gören kimse beğenmez kusura bakmasın kawasaki bir şeyi verirken ne aldığının ve ne kadar masraf çıkartabileceğinin hesabını iyi yapmalısın.

Nomad_41
19 Eylül 2013, 00:33
Oda dogru dostum onlarıda goz onune getırelım hepsini bi terazide olcmek gerek zaten onumde 6-7 ay var o zaman bırımı ıcınde ıkısınıde sureyım o zaman zaten net kararımı vermıs olurum. aslan besleyen yemini düşünmez biraz gerçi

Hedef_Turan
19 Eylül 2013, 13:00
Olimpiyatlarıda japonlar aldı zaten :) sen şu GTR'ı bi düşün ciddi ciddi dost tavsiyesi... :)

shooter1
19 Eylül 2013, 13:55
al gv250 rahat rahat otur 3-5 apaci de seninle yarìsmak istemez

Nomad_41
19 Eylül 2013, 19:50
Perde ninja250 ile kapandı yaa :D

h2rx
19 Eylül 2013, 20:55
naked var yenmi :D sym wolf. az yakar.

beko12345
19 Eylül 2013, 21:50
Perde ninja250 ile kapandı yaa :D

Aldınız mı ?

Nomad_41
19 Eylül 2013, 22:37
Beko suan deıl hocam cbr'ıda suan deıldı zaten parayı denklestırıyorum onumuzdekı bahara artık suan ıcın alsamda zaten kredi cekerek almam gerekcek ki kredi seven bırısı deılım + hava şartlarından kışın haz vermıcek ama nıyetım nınja250 yanı son düzlükde bişey olmazsa nınja olcak :) ki olmıcak gıbıde gorunuyor

yusufozugenc
19 Eylül 2013, 23:04
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/122058-adini-ozgurluk-koydum-vejihi%27nin-yolu.html
Adamı gaza getirelim biraz :bestmt: Yalnız ninjanın göstergelerini ben de beğenmiyorum kamyon gibi ama şöyle pırıl pırılken çok klas duruyormuş. Ama gidonla deponun orantısızlığına hala çok kılım. Varsa yoksa hyonun deposunda var :mrgreen:

beko12345
19 Eylül 2013, 23:07
Beko suan deıl hocam cbr'ıda suan deıldı zaten parayı denklestırıyorum onumuzdekı bahara artık suan ıcın alsamda zaten kredi cekerek almam gerekcek ki kredi seven bırısı deılım + hava şartlarından kışın haz vermıcek ama nıyetım nınja250 yanı son düzlükde bişey olmazsa nınja olcak :) ki olmıcak gıbıde gorunuyor

Meraktan soruyorum , niçin ninja da karar kıldınız ?

Nomad_41
20 Eylül 2013, 01:53
Cbr'ıda alsam 3-4-5 sene kullancaktım ne alırsam alayım askerden once 600'luk almıyacagım ıcın uzun surelı bı 250cc dusunuyorum . Şimdi biraz grenaj ıstıyorum bıraz ımaj . cbr'ında ımajı cok cekıcı nınjanın daha cekıcı gelıyo sımdı bir şey vardır üniverste okucaksındır . Muhendıs olmak ıstıyorsan muhendıslık okursun. Tıp okumak ıstersen tıp okur. Tarihci olamk ıstıyorsan tarih okursun tercih ve karardır. Bende 250'lıkler arsında kı tercıhımı nınjadan kılmaya karar verdım cbr'ın yanında gercekten kaslı duruyo aldıgımda beni taşısın egomu tatmın etsın haa gıt hysoung al dıceksın hem daha ucuz hem daha agresıv ama tercıh işte

HEROCAN35
20 Eylül 2013, 03:45
http://www.youtube.com/watch?v=bwxfo1ggPyE

bu videoyu izlemeni öneririm:farao:

ERROR88
20 Eylül 2013, 08:42
Cbr candir yavrudur kisraktir vs vs

scooboy
20 Eylül 2013, 08:50
Bence bundan sonra Kawasaki ve Herhangi bir motor kıyaslaması yapılmasın.
Direk diğer motor tavsiye edilsin. :)
Çünkü Anladığım kadarıyla Kawasaki markasının sadece söylenişi güzel. :)
Ha benim tavsiyemmi? Tabikide cbr.

cx571
20 Eylül 2013, 10:12
CBR 250 R gidişte sorun yaşatmaz. Köpek gibi gider. Büyük Kazadan cıktım. değişmemesi gereken parçalaro bile servis değişecek yazdı. he rneyse Hondanın verdiği bana fiyat listesini paylaşacam şimdi.

http://i.imgur.com/cSwZJ9J.png

Seko
20 Eylül 2013, 11:52
O göstergeleri değiştirmedikleri müddetçe Ninja 250'ye dönüp bakmam. O sınıftaki bir motorda analog gösterge olmamalı. Ayrıca genel olarak baktığımızda (konfor, çanta takılabilmesi, malzeme kalitesi vs.) tip hariç Inazuma ile yarışamazlar. Artçı ile bineceksen bir daha düşün derim.

Nomad_41
20 Eylül 2013, 13:17
Cbr'cılar kafama vuruyo resmen geceleri kulagım nıye çınlıyor dıyordum bundan çınlıyormus :) Çözdümmm . Evet güzel yorumlar hepsı kayda gecırılcek şeyler fiyat liseteside ayrı bi tat katmıs elıne saglık paylasım ıcın zamanı yaklastıgında tekrardan dusunele bılıcek bı durum

Hedef_Turan
20 Eylül 2013, 13:36
O gün geldiğinde paran cebinde heyecanla motorunu almaya giderken bir GT250R geçecek yanından acaba diyeceksin içinden bu bi işaret olabilir mi? :)

cx571
20 Eylül 2013, 13:51
Honda hayat onda :) CBR 250 R ile Bas gaza. Başka motorla gaza filan basma :)

Nomad_41
20 Eylül 2013, 13:53
O gün geldiğinde paran cebinde heyecanla motorunu almaya giderken bir GT250R geçecek yanından acaba diyeceksin içinden bu bi işaret olabilir mi? :)

sadadadasdadasd :D La olm bi sen bi yusuf darlıyo gt250 diye :D perde kapanırken uzattın kafayı zaten hahahaha :D