PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 8.000 tl bütçem var başlangıç için supersport tavsiyesi istiyorum

Sayfa : [1] 2

MBG
10 Eylül 2013, 17:34
17 yaşındayım abiler 1.000 km tecrübem var güvenlik için 2.000 tl bütçe ayırdım motor için 8.000 tl ama motora bir türlü karar veremedim lütfen yardım edin motorsiklet forumlarını araştırdım en güvenilirsizsiniz sizin biligileriniz bana lazım :cat:

brooklynnn
10 Eylül 2013, 17:39
Cbr al arkana bakma
bunu diyen yedek parçadan canı yanmış biri

MBG
10 Eylül 2013, 17:42
250 lik 2. el mi temiz var yoksa 125 lik mi

CanKarsiyaka
10 Eylül 2013, 17:44
Forumda okuduğum bilgiler üzerine her motosikletin farklı güzellikleri var örnek verirsek Honda rahat kullanışlı 250lerin en kalitelilerinden biri , hyosung görüntüsü biraz daha kalıplı , güzel falan falan iyice araştir yinede sen supersport bu :)

MBG
10 Eylül 2013, 17:52
Forumda okuduğum bilgiler üzerine her motosikletin farklı güzellikleri var örnek verirsek Honda rahat kullanışlı 250lerin en kalitelilerinden biri , hyosung görüntüsü biraz daha kalıplı , güzel falan falan iyice araştir yinede sen supersport bu :)

hepsini araştırdım doğru bildiğimi dahi şaşırdım satıcalrın hepsi malını öneriyor ben kullananlardan biligi almak istiyorum bu arada bütün motorlara boyum yetiyor altımda büyük kalmıyolar

dockerengin
10 Eylül 2013, 17:55
Bence bu tecrubeyle ilk önce Cbr125 ile başla bir süre(En az 5-10 bin km) sonra da 250 alırsın. Bu arada ekipmanı da ayrıca düşündüğün için tebrikler. :cat:

sahil
10 Eylül 2013, 17:57
mrb 8000 tl ye modelli hyosung gt650r alabilirsin onun haricinde 2000 ve alti zx6r cbr 600f r6 veya srad alabilirsin bide 1 tl falan eklersen 2002-2003 gsx600f alabilirsin baska super spor alamazsin

MBG
10 Eylül 2013, 18:02
Bence bu tecrubeyle ilk önce Cbr125 ile başla bir süre(En az 5-10 bin km) sonra da 250 alırsın. Bu arada ekipmanı da ayrıca düşündüğün için tebrikler. :cat:

esas ben teşekkür ederim tavsiyeniz için sağolun

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

mrb 8000 tl ye modelli hyosung gt650r alabilirsin onun haricinde 2000 ve alti zx6r cbr 600f r6 veya srad alabilirsin bide 1 tl falan eklersen 2002-2003 gsx600f alabilirsin baska super spor alamazsin

tavsiyeniz için teşekkürler ama bende bir hata oldu başlığı yanlış yazmışım başlangıç için bişeyler arıyorum

boora
10 Eylül 2013, 18:13
1000km tecrüben varsa debriyaja falan alışmıssındır diye tahmin ediyorum. o yüzden 250 lik ikinci el cbr alınabilir

Hedef_Turan
10 Eylül 2013, 18:23
BENCE 2 bin liralık bütçenide ekle GT250R al devam et ben öyle yaptım.

KeaSH-07
10 Eylül 2013, 18:24
tecrübe varsa cbr 250 al 8000 e 2. el alırsın

amaninmb
10 Eylül 2013, 18:33
Scoooter al scooter. daha ilk düşmede yeri öpüverirsin toparlayamazsan vay haline....
en yüksek hızı 70-80 hadi 90 yapan bir 125 cc lik scooter al yeter. 15-20 bin km yap nasıl döneceğini , virajları , yol tutumunu , yolda nasıl ve nelerle karşılaşınca ne yapcan, nasıl düşeceğini , motor tepkimelerini vs iyice öğren sonra s.s al.

3-4 bine sıfır honda yamaha al. iyice öğren , hem geri kalan paranada düşüp şaştıktan sonra servis masrafları olur.
illa düşeceksiniz diye değil ama motor bu illaki düşülür. bende düştüm , oda düştü , üsttekilerde düşmüştür....

scooter al iyice piş , sonra s.s al.

MBG
10 Eylül 2013, 18:38
scooter tavsiyeniz için teşekkürler ama s.s motor aşığıyım vaz geçemem

tr_select
10 Eylül 2013, 18:47
250cc SS yani SuperSuport değildir bu bir. Eskidendi bu kavram. 90lı yılların 4 silindir 40 beybir motorları zamanında var idi... (ülkemizde gelmedi bir çoğu)

Ninja 250r
Cbr 250r
Hyosung gt250 dışında başka seceneğin yok gibi... 125cc sınıfında yine yzf125r ve cbr125r harici yine seceneğin yok. Çin muadillerini düşünme bile...

Forumda daha önce bu bahsettiğim modeller ile ilgili açılmış yüzlerce tavsiye başlığı var. Forum içinde model araması yaparsan, buradan gelicek cevapları beklemek yerine... Bulduğun konuları baştan aşağı okuyabilirsin.

Ve ve ve unutmadan. Kimsenin ne söylediğine bakma. Ağzı olan herkes konuşur çünkü. 125cc çin kullanan sanki yılların SS sürücüsü gibi atıp tutar :)
Sen kendinden emin isen, ben başarırım arkadaş diyorsan sorun yok. Her şey sende bitiyor, buda nasihat olsun..

gt250-bora
10 Eylül 2013, 18:53

arkadaşa bir düşmanlığın var sanırım ilk motor 600-650cc ss önerdiğine göre... :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------

cbr 125 pişmen açısından iyi seçim ama biraz riske gireyim bir daha 15-20.000km değiştirmeyeceğim temkinli kullanırım dersen 250cc diğer modellere bakabilirsin... gt250r söz konusu olunca çok iyi araştır motoru almadan önce derim sorunsuzu büyük zevk olur sorunlusu ise ızdırap...

Gürsel34
10 Eylül 2013, 18:55
Kardeş HYO GT250R al hem güzel makina hem gösterişli hemde iri kıyım 600lük gibi durur altında

MBG
10 Eylül 2013, 19:01
teşekkür ederim herkez hyoyu öneriyor hyo %51 cbr %49 gibi gözüküyor

gt250-bora
10 Eylül 2013, 19:11
teşekkür ederim herkez hyoyu öneriyor hyo %51 cbr %49 gibi gözüküyor
hyosung alacaksan üstüne basabasa diyeyim iyi araştır motoru yetkili servise baktır öyle al...

ERROR88
10 Eylül 2013, 19:39
Degistirmen sartmi millet senelerce 150 cc kullaniyor neden 20.000 km sonra satsinki ben 18000 deki 150 cc yi sattim 125 cc aldim acemi miyim hala 9 uncu motorum planlarim arasinda 250 cc bile yok alan arkadslarim hemen satma yoluna gidiyor benzin basta olmak uzere hep masraf binersen tabi haa haftada bir veya ayda bir turlarsan koymaz

Yanagisawa
10 Eylül 2013, 20:13
Bence ilk önce eğitim al !! Sonra cc seçme konusunu zaten belirlersin sana en son yaşadığım çevremden bir örnek veriym motora binmekten deligibi korkan arkadaşım ilk önce Hondada temel eğitim aldı akabinde Cb125 aldık 1000 km yaptı keşke 250 lik alsaymışım demeye başladı hatta ilk 250 lik alsaymışım keşke diyip duruyordu Cb125 de 3000 km ye gelince satıp 2012 Honda Transalp 700 aldık kendi bile nasıl bu noktaya geldiğine şaşırdı 3 ay önce motora artçı olarak bile binmiyen bir kişiydi şimdi 700 cc ile dolaşıyor :)) en temel ihtiyaç herşeyden önce iyi bir eğitim!!

Tsubasa
10 Eylül 2013, 20:14

yedek parca durumu. temiz bulma durumu sıkıntılı motorlar ve arkadaşın yeterli tecrübesi yok.
temiz hyosung gt250r veya cbr 250 alınabilir.
cbr 125 cok kısa sürede insanı sıkar..

MBG
10 Eylül 2013, 21:56
Bence ilk önce eğitim al !! Sonra cc seçme konusunu zaten belirlersin sana en son yaşadığım çevremden bir örnek veriym motora binmekten deligibi korkan arkadaşım ilk önce Hondada temel eğitim aldı akabinde Cb125 aldık 1000 km yaptı keşke 250 lik alsaymışım demeye başladı hatta ilk 250 lik alsaymışım keşke diyip duruyordu Cb125 de 3000 km ye gelince satıp 2012 Honda Transalp 700 aldık kendi bile nasıl bu noktaya geldiğine şaşırdı 3 ay önce motora artçı olarak bile binmiyen bir kişiydi şimdi 700 cc ile dolaşıyor :)) en temel ihtiyaç herşeyden önce iyi bir eğitim!!

haklısınız eğitimlerimi kesinlikle alıcam genede üniversiteyi bitirene kadar büyük motor alamam şimdi alıcağım motoru 7-8 sene kesin kullanıcam ::thanks:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

aklımda tutarım 250 cc motorla uzun yol yapa bilirmiyim

sailor33
10 Eylül 2013, 22:06
haklısınız eğitimlerimi kesinlikle alıcam genede üniversiteyi bitirene kadar büyük motor alamam şimdi alıcağım motoru 7-8 sene kesin kullanıcam ::thanks:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

aklımda tutarım 250 cc motorla uzun yol yapa bilirmiyim

Uzun yol yapmaya yaparsın ama ss bir motor da öyle çok rahat bir yolculuk bekleme. En azından 100km de bir 15 dakika falan mola vererek yapabilirsin

MBG
10 Eylül 2013, 22:16
heryıl yaz tatilinde ist-konya konya-izmir izmir-konya konya-ist yapıcam makina buna dayanırmı

sailor33
10 Eylül 2013, 22:20
Ben şuna inanırım; Sen motorunun bakımlarını yaparsan zincirinin yağını vs. eksik etmezsen yola çıkmadan da tüm kontrollerini yaparsan ve en önemlisi motorunu zorlamaz limitlerin de kullanırsan problem çıkarmaz:cat:

beko12345
10 Eylül 2013, 22:23
heryıl yaz tatilinde ist-konya konya-izmir izmir-konya konya-ist yapıcam makina buna dayanırmı

Dayanırda , sen dayanabilirmisin ss ile bilinmez :) illa ss ve uzun yol diyorsan en dik oturuşlu , en rahatı ve en az yakanı cbr 250r dır. Hyousung düşünüyorsan uzun yolu pek düşünme bence , çünkü gidon açısı dar ve eğik oturulan bir motorsiklettir. Cbr 250r kullanıcısı olarak söylüyorum. Sorun varsa cevaplarım.

MBG
10 Eylül 2013, 22:25
çok haklısınız tavsiyelerinizi kesinlikle uyguluycam ahmet abi

sailor33
10 Eylül 2013, 22:27
Dayanırda , sen dayanabilirmisin ss ile bilinmez :) illa ss ve uzun yol diyorsan en dik oturuşlu , en rahatı ve en az yakanı cbr 250r dır. Hyousung düşünüyorsan uzun yolu pek düşünme bence , çünkü gidon açısı dar ve eğik oturulan bir motorsiklettir. Cbr 250r kullanıcısı olarak söylüyorum. Sorun varsa cevaplarım.

Berkut kardeşim doğru söylüyor bak. Cbr 250r daha rahattır benim motora göre. Son gezide nekadar oturma pozisyonumu korumaya çalışsam da artık rampa çık-in derken şekli şemali kayıyor adamın tutunamıyor motora :queen:

MBG
10 Eylül 2013, 22:29
abi 1.74 boyundayım honda hariç hepsine bindim aca sıkıntı çekermiyim

sailor33
10 Eylül 2013, 22:30
Ben 1.75 boy 83 kiloyum. Hyosung ta şahsen ben sorun yaşamıyorum. Cbr da da yaşıyacağını sanmam

MBG
10 Eylül 2013, 22:35
abi kadırga kdr 250 (yzf 125 replicası) en çok onda zorlandım üstüne oturunca

Price
10 Eylül 2013, 22:45
bence honda cbr 125 ile basla ben gördüm motoru sürüp testte ettim az yakar güzel görünüyor yedek parça sıkıntısıda çekmezsin cbr 125 diyorum :cat:

MBG
10 Eylül 2013, 22:49
bence honda cbr 125 ile basla ben gördüm motoru sürüp testte ettim az yakar güzel görünüyor yedek parça sıkıntısıda çekmezsin cbr 125 diyorum :cat:

yakması hiç önemli değil uzun vadeli bişey arıyorum 1 sefer aldığımda 7-8 sene kullanmam gerekiyor tavsiyeniz için teşekkürler

piyanist_irf
11 Eylül 2013, 00:02
Kardeşim yaşın daha çok genç düşünebileceğin en güzel modeller , 2 . eli sağlam ileride satarken sıkıntı çekmeyeceğin modellere yönelmelisin, sağlam olmalı, yedek parça sıkıntısı çekmemelisin, ve servis ağı yaygın olmalı, parça için günlerce esir olmamalısın, yelpaze çok geniş ama illa süper sport tarzı olacak diyorsan sağlamlık ve servis ağı bakımından honda ve yamaha ilk akla gelenlerdir , ayrıca cbr 125 yada yzf 125 cc modelleri bile sana fazla görsemde mantıklı makul olanlar kanımca bunlardır , ve bu saydığım modeller yalancı emzik gibidir seni kandırmaya yeter :) bazı konularda paranın hükmü yoktur , çok paran olabilir kesinlikle , ben bu işi öğrendim efem şu kadar tecrübem var, şu kadar param var, şöyle olcek böyle olcek ten ziyade , kesinlikle yüksek hacimli aletleri önermiyorum , yaşına ve hayata bakış açınla örtüşmeyen aletler emin ol , gaz vermek çok eğlenceli , ışıklarda durduğun zaman, bütün ilgi odağı sen oluyorsun , bunlar seni cezbedecek şeyler , yakışıklı devasa boyutta homurdayan ve homurdadığı zaman alakası olmayan insanı bile tahrik eden aletler , ama anlık milisaniyelik bir hata yüzünden bariyerlere çarparak parçalanan çokça adam oldu , haber kaynaklarından , gerçek yaşantımızdan bunları hepimiz gördük , doğru olan doğru aleti seçmektir , sonuç olarak eşittir , tecrübe , tecrübe ve yine tecrübe :)

17 yaşında 1000 km deneyimi olan bir kardeşime söyleyeceklerim bunlardır , 125 cc bile tecrübesiz elerde öldürücüdür , onu bile yazmayacaktım ama kafana takmışssın başka tarz istemiyorum demişssin bu aşamada ne desek boş , kalkıpta şimdi elektirikli pisiklet al diyecek halimiz yok :cherry: ama söylediğim aletler sana yeterde artar bile, kazasız günlere hep birlikte....

MBG
11 Eylül 2013, 00:18
Kardeşim yaşın daha çok genç düşünebileceğin en güzel modeller , 2 . eli sağlam ileride satarken sıkıntı çekmeyeceğin modellere yönelmelisin, sağlam olmalı, yedek parça sıkıntısı çekmemelisin, ve servis ağı yaygın olmalı, parça için günlerce esir olmamalısın, yelpaze çok geniş ama illa süper sport tarzı olacak diyorsan sağlamlık ve servis ağı bakımından honda ve yamaha ilk akla gelenlerdir , ayrıca cbr 125 yada yzf 125 cc modelleri bile sana fazla görsemde mantıklı makul olanlar kanımca bunlardır , ve bu saydığım modeller yalancı emzik gibidir seni kandırmaya yeter :) bazı konularda paranın hükmü yoktur , çok paran olabilir kesinlikle , ben bu işi öğrendim efem şu kadar tecrübem var, şu kadar param var, şöyle olcek böyle olcek ten ziyade , kesinlikle yüksek hacimli aletleri önermiyorum , yaşına ve hayata bakış açınla örtüşmeyen aletler emin ol , gaz vermek çok eğlenceli , ışıklarda durduğun zaman, bütün ilgi odağı sen oluyorsun , bunlar seni cezbedecek şeyler , yakışıklı devasa boyutta homurdayan ve homurdadığı zaman alakası olmayan insanı bile tahrik eden aletler , ama anlık milisaniyelik bir hata yüzünden bariyerlere çarparak parçalanan çokça adam oldu , haber kaynaklarından , gerçek yaşantımızdan bunları hepimiz gördük , doğru olan doğru aleti seçmektir , sonuç olarak eşittir , tecrübe , tecrübe ve yine tecrübe :)

17 yaşında 1000 km deneyimi olan bir kardeşime söyleyeceklerim bunlardır , 125 cc bile tecrübesiz elerde öldürücüdür , onu bile yazmayacaktım ama kafana takmışssın başka tarz istemiyorum demişssin bu aşamada ne desek boş , kalkıpta şimdi elektirikli pisiklet al diyecek halimiz yok :cherry: ama söylediğim aletler sana yeterde artar bile, kazasız günlere hep birlikte....

İrfan abi bakış açımı öyle bir değiştirdinki motorsikletten korkmaya bile başladım benim yanlış anlaşılmamı istemem kime sorsam 125 cc ile uzun yol yapamassın yaparsan hurdaya götürürsün gibi laflarda bulunuyorlar buda beni 125 cc den soğutuyor artık verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kararımı kesinleştiricem :cat:

sailor33
11 Eylül 2013, 00:21
İrfan abi bakış açımı öyle bir değiştirdinki motorsikletten korkmaya bile başladım benim yanlış anlaşılmamı istemem kime sorsam 125 cc ile uzun yol yapamassın yaparsan hurdaya götürürsün gibi laflarda bulunuyorlar buda beni 125 cc den soğutuyor artık verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kararımı kesinleştiricem :cat:

Bizde kullandık 125-150cc motor. Tek sıkıntısını grup gezisi esnasında büyük cc ler ile aranda bir mesafe açılıyor ister istemez.

MBG
11 Eylül 2013, 00:23
çok isterim grup gezilerine katılmak ama yaş itibariyle dışlanırım diye korkuyorum:pale:

sailor33
11 Eylül 2013, 00:25
Karar senin kardeş. İrfan abinin dedikleri doğru. Yalnız biz ne dersek diyelim insan içinden geçeni yapmak ister :cherry:

MBG
11 Eylül 2013, 00:29
büyüklerimin sözünü dinlemeliyim ozaman banada doğru olanı yapmak düşer :)

piyanist_irf
11 Eylül 2013, 00:39

seni motosikletten soğutmak korkutmak ,için yazmadım güzelim , ben senin yaşından çok daha önceleri bu merete binmeye başladım , sana şimdi yok şu kadar tecrübem var yok efem bu kadar tecrübem var deyi hava yapmıcam :cherry: :P ama yuvarlak hesap 12 yaş diyelim, ve yaş 38 olacak halen daha motor üstündeyim :) arada askerlik ve bir kaç yıl boş geçti :cherry: :P

şaka bir yana motosikletten korkmalısın özellikle tavsiye ediyorum ve ben halen tırsarım , zaman zaman çokçada istemişimdir şöyle 600 lük 1000 lik bir makina alayım içimdeki ateşi söndüreyim :) alamazmıydım tabiki alırdım , ama bende senin gibi araştırdım, arkadaşlarımdan ödünç alıp kullandım gördümkü 38 yaşında onca zaman motor süren bana bile abaes ve fazla bu makinalar :) bak ben adrenalini severim , beni tanıyan bir çok dostum çok yönlü kişiliğimle tanır , gökyüzünde çokça kez motorlu ve motorsuz olarak uçuş deneyimlerim oldu , yamaç paraşütü yapıyorum uçuyor ama hızlı değil , havada hız hayat kurtarır ama karada hayatı bitirir, unutma ! hız felakettir o yüzden iyi düşünmek lazım :)

yazdıklarıma bakarak ulem hacimli makianalara ne kadar soğuk bakıyor diyen arkadaşlar çıkabilir çıksında önemli değil ! , bildiğim bir gerçek var sen yaşamadın belki ama ben bunu gördüm ve yaşadım ve bunu aktarmaya çalışıyorum burada , şu cümleyi iyi analiz edin !!! doğru zamanda , yeterli tecrübeyle , büyük hacimli makinaya evet.

jöleli saçlarla ss kullanılmaz :) bence belli bir yaş ve tecrübe sahibi olduktan sonra ss sırtında daha uzun yaşayabiliriz , yoksa kimse alamaz kulanamaz demiyorum elbette ..... sadece doğru bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum :)

125 cc ile kim dermiş uzun yol yapılmaz boşversene :cherry: zamanım ve imkanım olsun , adam gibi sana saydığım modellerle dünyayı dolaşmazsam gelin yüzüme tükürün :) sen 125 cc den vazgeçme boş ver milleti :)

MBG
11 Eylül 2013, 00:47
seni motosikletten soğutmak korkutmak ,için yazmadım güzelim , ben senin yaşından çok daha önceleri bu merete binmeye başladım , sana şimdi yok şu kadar tecrübem var yok efem bu kadar tecrübem var deyi hava yapmıcam :cherry: :P ama yuvarlak hesap 12 yaş diyelim, ve yaş 38 olacak halen daha motor üstündeyim :) arada askerlik ve bir kaç yıl boş geçti :cherry: :P

şaka bir yana motosikletten korkmalısın özellikle tavsiye ediyorum ve ben halen tırsarım , zaman zaman çokçada istemişimdir şöyle 600 lük 1000 lik bir makina alayım içimdeki ateşi söndüreyim :) alamazmıydım tabiki alırdım , ama bende senin gibi araştırdım, arkadaşlarımdan ödünç alıp kullandım gördümkü 38 yaşında onca zaman motor süren bana bile abaes ve fazla bu makinalar :) bak ben adrenalini severim , beni tanıyan bir çok dostum çok yönlü kişiliğimle tanır , gökyüzünde çokça kez motorlu ve motorsuz olarak uçuş deneyimlerim oldu , yamaç paraşütü yapıyorum uçuyor ama hızlı değil , havada hız hayat kurtarır ama karada hayatı bitirir, unutma ! hız felakettir o yüzden iyi düşünmek lazım :)

yazdıklarıma bakarak ulem hacimli makianalara ne kadar soğuk bakıyor diyen arkadaşlar çıkabilir çıksında önemli değil ! , bildiğim bir gerçek var sen yaşamadın belki ama ben bunu gördüm ve yaşadım ve bunu aktarmaya çalışıyorum burada , şu cümleyi iyi analiz edin !!! doğru zamanda , yeterli tecrübeyle , büyük hacimli makinaya evet.

jöleli saçlarla ss kullanılmaz :) bence belli bir yaş ve tecrübe sahibi olduktan sonra ss sırtında daha uzun yaşayabiliriz , yoksa kimse alamaz kulanamaz demiyorum elbette ..... sadece doğru bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum :)

125 cc ile kim dermiş uzun yol yapılmaz boşversene :cherry: zamanım ve imkanım olsun , adam gibi sana saydığım modellerle dünyayı dolaşmazsam gelin yüzüme tükürün :) sen 125 cc den vazgeçme boş ver milleti :)
peki abi 0 km cbr 125 almaya karar verdim cümleten hayırlı olsun başka tavsiyen varsa zevkle dinlerim

piyanist_irf
11 Eylül 2013, 00:57
çok isterim grup gezilerine katılmak ama yaş itibariyle dışlanırım diye korkuyorum:pale:

seni kimse dışlamaz :) dışlayanın deposuna şeker atarız , amaaaa ne zaman ehliyeti kaptın ,o zaman kimse bakmaz sen, çine mi biniyorsun, japonamı biniyorsun , önce kendin için sağlıklı ve doğru olanı yapacaksın , cezalar ağırlaştı epeyce 2 sefer ehliyetsiz yakalanman demek orta yollu kaliteli bir motoru çöpe atman demek herşeyden önce , doğru makinayla zamanla tecrübelerine tecrübe katacaksın , sonrasında gezilerede katılacaksın aktivitelerede katılacaksın yine seni dışlayan olursa toplaşıp kafasına odunla vururuz :cherry: :P

bak sana bir resim yüklicem resimde gördüğün sol yanımdaki kızkardeşimdir ve sanırım tecrübesi senle aynıdır , geçenlerde sıfır aldığı pcx si ile yan yatmış motoru çizilmiş filan.... sevindirici olan ne biliyormusun ? benim sayemde bu işe bilinçli başladı , dımdızlak apaçi gibi değil , beni örnek aldı , gezilerde oda senle aynı düşüncelere kapıldı ama gördüki hiçte düşündüğü gibi değilmiş ,kimse onu dışlamıyor hatta gıpta ile bakıyor , abi benide gezmeye götür dediğinde ,ona önce ekipmanlarının olması gerektiğini ve yararlarını aşıladım, kasksız zaten binmez , onu civciv yavrusu gibi aramıza alıp kollarız neden ? çünki deneyimi çok fazla yok sanırım ne demek istediğimi anlatabiliyorum :)

benim makinam cbf 150 dir bana herşeyiyle kafi gelen bir alettir, ve neden 150 cc ye biniyorum diye hiç rahatsız olmadım,çünki motosikletten beklentim ne sorusunun cevabını biliyorum :) büyük hacimli makinalarla doldurma aklını , çok canın çekerse tanıdıklarım var alırlar bütün kurtlarını rahat ol :cherry:

http://img708.imageshack.us/img708/3102/6j15.jpg (http://img708.imageshack.us/i/6j15.jpg/)

http://img827.imageshack.us/img827/940/psoe.jpg (http://img827.imageshack.us/i/psoe.jpg/)

MBG
11 Eylül 2013, 01:05
abi belki motor hakkında 100 kişiyle görüşmüşümdür senin kadar aydınlatanı olmadı abi bide gezilerinizi hangi güzergahta yapıyorsunuz ve katıla bileceğim gezi gruplarını nerde bulabilirim

piyanist_irf
11 Eylül 2013, 01:09
abi belki motor hakkında 100 kişiyle görüşmüşümdür senin kadar aydınlatanı olmadı abi bide gezilerinizi hangi güzergahta yapıyorsunuz ve katıla bileceğim gezi gruplarını nerde bulabilirim

aslında bu aralar yoğunluktan giremiyorum pek buraya :) önce ehliyet varmı onu bir öğrenelim :) yoksa artçı olarakmı geleceksin ? eylülün son haftası berceste- sapanca var sen hele bir al şu makinayı bakalım gezcek yer buluruz sana sorun yok :)

MBG
11 Eylül 2013, 01:16
şuan yok ehliyetim ehliyet almadan motoruda almam ehliyeti alır almaz gelirim herşey için teşekkürler dışlan durumunu facebooktan anlatabilirim mehmet batuhan gülümser yazarsan ben çıkarım burdan anlatırsam adam benle papaz olur

piyanist_irf
11 Eylül 2013, 01:41
şuan yok ehliyetim ehliyet almadan motoruda almam ehliyeti alır almaz gelirim herşey için teşekkürler dışlan durumunu facebooktan anlatabilirim mehmet batuhan gülümser yazarsan ben çıkarım burdan anlatırsam adam benle papaz olur

hep buralardayız bir seslen duyarım ben :)

Oldjack
11 Eylül 2013, 02:04

Başlangıç için ???

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:48 ----------

Etkinlik gezi fotoğrafları var oradan bir bak istersen millet 100 cc le ne kadar yollar yapmış . O iş yürek işidir motora bakıp sınırını bilirsen hurdaya falan da vermezsin . 125 150 daha rahat üzerinde daha rahat olabileceğin oturuş pozisyonu selesi daha rahat bir motor Alman'ı tavsiye ederim . Trafiği görürsün yolun akışını görürsün senin için çok daha iyi bir tecrübe olur. Bu benim fikrim :)

MİCRO
14 Eylül 2013, 01:16
ekipmana iyi ayırmışsın vallaha :d

MBG
14 Eylül 2013, 04:22
ekipmana iyi ayırmışsın vallaha :d

imkanım olsa carbonfiber kaskla tek parça hava yastıklı deri tulum alırım :P

ERROR88
14 Eylül 2013, 11:02
Sifir cbr 125 kesinlikle dogru tercih konforlu ve guvenli ayni zamanda sinifinin en saglam ve hizlisi senelerdir bu boyle en pahalisi deil ama