PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial 151RS'imi Değiştirmek İstiyorum. Yamaha Xenter, Aprilla Scarabeo?

drhilter
06 Eylül 2013, 15:25
Merhaba. Kırşehir'de yaşıyorum. Sadece şehir içinde kısa mesafelerde kullandığım Mondial 151 RS motorumu satıp geliştirmek istiyorum. 2009 haziranda sıfır satın aldığım motorum şu anda 2700Km'de. Genellikle şehir içi kullandığım için maxi scooter çok düşünmüyorum. Ancak 2 kişi olduğumuzda da seri olabilecek bir motor istiyorum. Belki artık şehir dışı yolculuk da düşünebilirim. Güvenli olaması önemli. Sanırım 16" lastikleri olanlar bu açıdan daha iyiymiş.
Motoru sıfır almayı düşünüyorum ama düşük kilometreli uygun bir motor bulursam onu da alabilirim.
Aklımda Yamaha XMAx 250 vardı ancak büyük diye ondan soğudum. Yamaha XEnter150, Aprilia Scarabeo 200, Yamaha XCity 250, Kymco Agility gibi motorları düşünmeye başladım ancak çok kararsızım. Honda PCX de ilgimi çekiyor ama biraz daha güçlü bir motor daha cazip geliyor.
Bu motorlardan hangisini tavsiye edersiniz? Bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz başka modeller varsa onları da araştırabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Bu arada Kırşehir'de yaşadığım için motoru ankaradan almam gerekecek veya kargo ile buraya gelecek. Bu konuda da fikir verebilirseniz sevinirim.
Görüşmek üzere.

drhilter
08 Eylül 2013, 16:42
Yardımlarınız ve bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldunuz :)

satoyama
08 Eylül 2013, 16:51
beo kullanıyorum. sonuna kadar tavsiye ederim .

cüsse sürat güç olarak 250cc gibidir..

100 km ortalama 2.7 veya 3 litre yakıtı vardır.

drhilter
08 Eylül 2013, 18:33
Kronik sorunları olduğu, yedek parçasının pahalı olduğu şeklinde yorumlar vardı. Sizin görüşlerinizi alabilir miyim? Kırşehir'de yaşadığım için motoru sürekli servise götürme şansım yok. O nedenle sorunsuzluk benim için önemli. Yedek parçanın pahalı olması çok önemli değil. Yeter ki periyodik bakımları haricinde beni uğraştırmasın :)