Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar motor almak istiyorum yardımcı olurmusunuz
rockrules
26 Ağustos 2013, 14:54
hemen konuya giriyim ehliyetin 16 yaşa düşürülmesi ile motor almaya karar verdim bütçem max 9bin tl ve daha önce hiç motor sürme fırsatım olmadı (ama bisiklet sürdüm :P) bana racing tipi bir motor önerebilirseniz çok memnun olurum istediğim şey güzel görünmeli ve beni yarıyolda bırakmamalı 150-200e kadar çıkması yeterli illa 9bin tl olması gerekli değil fiyatının daha düşükte olabilir suan kmt duke 125 yada yamaha yzf125 düşünmekteyim önerileriniz yada yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden
tr_select
26 Ağustos 2013, 14:59
Bu zamana kadar yüzlerce sayfa açılmıştır bu konuyla ilgili. Biraz araştırın, lüzumsuz bir konu bence.
Yasa yürürlüğe girmedi daha.
Sadece haberi verildi. Daha önce yasalaşmayan onlarca şey gibi... Dereyi görmeden, paçaları sıvamayın :cat:
.
rockrules
26 Ağustos 2013, 15:01
::miiz1:: çok kötü oldu bu ne zaman yürürlüğe girer bi bilginiz varmı tahminen kac hafta
tr_select
26 Ağustos 2013, 15:02
1 hafta sonra, bilemedin 2 hafta :mrgreen:
albaywolf
26 Ağustos 2013, 15:04
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullananlara verilecek M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgeleri için aranan yaş şartı 17'den 16'ya çekildi.
Yani 125'lik kullanamazsınız.
rockrules
26 Ağustos 2013, 15:06
nedenki kontrollemi alakalı yoksa ehliyetlik bi durumumu var
albaywolf
26 Ağustos 2013, 15:10
Ehliyetlik bir durum var.
rockrules
26 Ağustos 2013, 15:14
nasıl sınıflaramı alrıldı yani O.o
albaywolf
26 Ağustos 2013, 15:18
A1 ile 50 cc'ye kadar kullanabilirsin zaten vardı o kanun onun yaşı 16'ya inmiş.
rockrules
26 Ağustos 2013, 15:20
17de racinge binebilirmiyim peki yani direk onun için ehliyet alabiliyomuyum
tr_select
26 Ağustos 2013, 15:23
Dostum motorunuda biz alalım istersen, bak yasa taslağı yazıyor bazı sitelerde. "google.com"dan araştırma yapmak bu kadar zormu ? Anasayfada yasa ile ilgili bilgide var... :pr:
rockrules
26 Ağustos 2013, 15:34
tmm bi arastırıyım :D
bikerboi
26 Ağustos 2013, 15:51
Yasa daha taslak halinde. Gündeme alınması, oylamaya sunulması, resmi gazetede yayımlanması ve yürülüğe girmesi... Nerden baksan 3-6 ay arası zaman alır.
samet10
26 Ağustos 2013, 16:03
cbr 250 seni paklar :)
caneroz
26 Ağustos 2013, 16:05
çok acele ediyosun scooter sürdün mü hiç hayatında?
MhmtcnKoral
26 Ağustos 2013, 16:31
Hoop! Orda dur kardeşim, daha çok erken sende bekleyeceksin bizim gibi :mrgreen: 2 sene oldu motorsuz motorcu olalı ben, önceki bi sene de öylesine bakınıyordum. Bu iş hiç kolay değil bi kere öncelikle yaşından ötürü çok heyecanlısın biliyorum ama hiç acele etme baştan söyleyeyim. Bak 3 senedir bekliyorum ben ehliyet zamanıma tam 8 ay kaldı. Müthiş heyecanlıyım hala. ilk günkü gibi heyecanlanıyorum motora binince. Her türlü teknik ve sürüş bilgim var ama pratiğe geçirmek için ehliyetimi bekliyorum. Motorsuz olarak kaç kişi katıldı Temel Sürüş Eğitimine falan merak ediyorum. Reşat Arbaş'ın kitabını okudum öyle bi kitap olduğunu öğrendiğim anda piyasada ne kadar video yazı varsa gözümden geçmiştir. Her türlü siteden farklı bilgiler aldım, her türlü görüşü alıp düşündüm, gerçekten kolay değil şu yazdıklarım seni üzücek belki ama. Bi kere 16 yaşındasın daha doldurmadın diye düşünürsek sen şimdi 16 yı doldurucaksın bi, sonra bi de devlet amca sana hadi bi de ''17'yi doldur'' diyecek. Küfrede ede 17'yi de doldurucaksın bi. Sonra fiziğine yeteneğine uygun bi başlangıç motoru aranmaya başlayacaksın ikinci ellere falan bakacaksın sürekli hep fikir değiştireceksin. İnsanların yakasına yapışacaksın nasıl motosiklet kullanılır göreyim diye. Umarım benden daha kolay alırsın motorunu orası ayrı mesele. Ama daha hiç bişeyin bilincinde değilsin yazdıklarından anladığım kadarıyla. Daha çok yol katetmen lazım buna hazırsan forum sayfalarını okuyarak başla, konu açarak değil. Sana bu önündeki uzun yolda kolay gelsin. :bestmt:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO