Orijinalini görmek için tıklayınız : KGS % 30 İndirimli !!!
culhacik
17 Nisan 2006, 14:11
www.kgm.gov.tr sayfasında otoyollar/kgs'de yazdığına göre :
"KGS abonesi olan bütün araç sınıfları geçişlerini %20 indirimli yapmaktadır. Motosiklet kullanıcılarına, KGS geçiş ücreti indirimi, 17/04/2006 tarihinden itibaren %30 olarak uygulanacaktır." :rendeer:
Yani bugünden itibaren KGS motosikletlilere özel indirimli ! :cat: :queen:
GazSesi
17 Nisan 2006, 15:29
%10 indirim sanki gostermelik yapılmış, yine de bir gelişme
beto_977
17 Nisan 2006, 15:37
Ya arkadaşlar bişi sorcam bende arabada varda ben dün 2.400. den geçtim kgs yi internetten aldım sınıfınımı yanlış verdim acaba.:silent:
Kartal23
27 Nisan 2006, 00:12
1.sınıf olmayacakmıydı... benim kgs 1. sınıff... bilgisi olan varmiii:silent:
Arkadaşlar ben uzun süredir arabamda ogs kullanıyorum ve zamanında çok araştırdım bu konuyu. Motor alıncada KGS aldım. Düne kadar motor, otomobil, kamyonet daha doğrusu dingil aralığı diyorlar galiba belli bir uzunluğa kadar olanlar
1 nci gruba giriyor oda 2.4 YTL. Şimdi bu haber çıktı. Henüz araştırma fırsatım olmadı ama motor için aldığımız KGS'lerden 2.4 YTL düşüyor hala. Motor için yeni bir grup tanımlamış olmaları gerekiyor ve bunu bizdeki mevcutlara otomatik uygulayacaklarını sanmıyorum. Gidip uğraşmaktansa ben bir nakit KGS daha alırım.
Depozitosu yok zaten. Sadece kontör yüklüyorsun ve onun parasını veriyorsun.
Dr_Hook
01 Haziran 2006, 17:47
Bana dun motorun 6.grup oldugunu soylediler FSM koprusundeki danismada. Bu arada KGS yi iyi okutmadan gecerseniz kopruden ne kadar ceza odersiniz - gecis ucreti arti ceza mi, yoksa sadece gecis ucreti mi kartinizdan dusulur. Hic kartin olmadan gecip ertesi gun giderseniz sadece gecis ucreti aliyorlar da.
vipseyahat
01 Haziran 2006, 18:47
Arkadaşlar bu konuda en iyi bilgiyi ben verebilirim size 6. sınıf kredili KGS kartı aldım işbankasından şu anda 2,10 YTL den geçiş yapıyorum ama aslında yapamıyorum, nedenine gelince daha hala köprü ve otoyol gişelerine 6.sınıf tanıtılmadığı için her geçişte beni kaçak görüyor fakat aradım cezalı geçişe girmediğimi sistemden kaynaklan bir hata olduğu için manuel olarak düştüklerini söylediler. Fakat mutlaka Kredili KGS alın aksi durumda nakit KGS alırsanız krediniz tükenirse kaçak geçiş işlemiyle karşı karşıya kalırsınız.
Erhan Erdil
01 Haziran 2006, 19:06
Arkadaşlar bu konuda en iyi bilgiyi ben verebilirim size 6. sınıf kredili KGS kartı aldım işbankasından şu anda 2,10 YTL den geçiş yapıyorum ama aslında yapamıyorum, nedenine gelince daha hala köprü ve otoyol gişelerine 6.sınıf tanıtılmadığı için her geçişte beni kaçak görüyor fakat aradım cezalı geçişe girmediğimi sistemden kaynaklan bir hata olduğu için manuel olarak düştüklerini söylediler. Fakat mutlaka Kredili KGS alın aksi durumda nakit KGS alırsanız krediniz tükenirse kaçak geçiş işlemiyle karşı karşıya kalırsınız.
6. sınıf kgs kullanıyorum her geçişte alem ötüyor bu sorun vipseyahat dedigi gibi koprudeki gecis cihazlarından kaynaklanıyor. Ne zaman sorunu duzeltirler bilmiyorum. 6. sınıf gecis ucreti 2.10ytl
Olcan138
01 Haziran 2006, 19:22
6.sınıf KGS kullanıyorum, henüz 6-7 defa kullandım ama hiç bir anormal ötme sorunuyla karşılaşmadım.
Ayrıca bankadan kart alırken imzalanan sözleşmede aynen şöyle bir madde var:
...
İşbu talimatta belirtilen plaka numarasına sahip araç ile KKGS kartımı kullanarak yaptığım geçişlerde, KGS gişesinin KKGS kartımı okuyamaması durumunda, KGM ücret kaydının plaka numarası üzerinden KKGS kartıma borç kaydı olarak yansıtılabileceğini;
...
beyan, kabul ve taahhüt ederim.
LesPaul
01 Haziran 2006, 19:28
bende önce 1. sınıf vardı. 6. sınıf almak için iş bankasına gittim. 1. sınıf olanı iptal ediyorlar ve 6. sınıf olarak yeni bir kart veriyorlar.
Daha önceki kartınızda bulunan bakiye ise 3 gün içerisinde yeni kartınıza aktarılıyor.
Geçişlerde ötme sorununa gelince...
İlk başta her geçişimde ötüyordu. En sonunda çözümü buldum. KGS yi okuttuktan sonra sensörleri tam ortalayıp ortadan geçmek gerekiyo. o zaman algılıyo.
kgs yi okutup direk yandan dümdüz devam ederseniz sensör algılamıyo ve ötüyo.
ayrıca, ötse de yine sorun değil. çünkü algılamadığında plakaya bakıp, o plaka üzerine bir kgs veya ogs varsa ondan düşüyorlar zaten. bişey farketmiyo.
Olcan138
01 Haziran 2006, 19:31
Bu ortalama işine hiç dikkat etmemiştim ama şansıma hiç ötme sorunuyla da karşılaşmadım...
Üstelik çok ortada da durmuyorum, okutup geçiyorum.
Gültekin
01 Haziran 2006, 19:32
benim bu kgs işinde beynim döndü...
iş bankası, halkbank, ziraat veriyor, hepsi ayrı telden çalıyor...
biri kredili alın diyor, biri hesap açacaz, yılda 30 ytl hesap işletim ücreti diyor, biri bilmem ne diyor...
ben ayda yılda bir kullanırım köprüyü...
otobanda da fazla işim olmaz. ama karşıya geçerken, işime gelen köprüyü kullanmak isterim.
bu yüzden alayım dedim, iş çorbaya döndü...:silent:
LesPaul
01 Haziran 2006, 19:43
ben her zaman en sağdaki kgs gişesini kullanıyorum. çünkü hep boş oluyo. o gişeden her geçişte de ortalamak gerekiyo.
ben gişenin yalancısıyım:)
Erhan Erdil
01 Haziran 2006, 19:55
Bütün gişeleri denedim hepsinde ötüyor :)
Yanlız ortalama oalyı ilginc motorla kartı okutmak icin gisenin soluna yanasıyorsunuz. giseden cıkarken 1metre gecince otuyor nasıl ortalıycaz geri mi gitcez bi de :)
LesPaul
01 Haziran 2006, 20:03
hehe, yok abi ya.:) gişe inip kalkan bariyerin 1 mt kadar gerisinde. kartı gişede okutuyosun, sora kalkarken gidonu sağa kırıyosun. tam o 2 çubuk arasından geçerken ortasından geçmiş oluyosun böylece:) o 2 çubuk arasında yerde de çıta gibi bişey var dikkat ederseniz.tam onun üstünden geçerken ortada olun:cat:
bu sensörler asıl araba için tasarlandığı için böyle bir sorun var sanırım.
ben böyle geçmeye başladığımdan beri hiç ötmedi.
önceden kartı okutup, gidonu hiç kırmadan dümdüz basıyodum. bi de ortadan deniyim dedim, ötmedi:cherry:
Olcan138
01 Haziran 2006, 20:12
Oyun gibi oldu ama, bir kere daha ortalamadan dener misin?
Bende mi bir sorun var diye düşünmeye başladım.:silent:
boy
01 Haziran 2006, 20:19
KGS kartımı 1 tipinden 6 tipine bir hafta önce değiştirdim. Hergün köprü geçiyorum. 2,10 YTL ödeme yapılıyor ancak bende de birkaç defa öttü, ötmediği de oldu. Umarım hem normal şekilde, hem de cezalı şekilde düşmüyordur hesaptan. Valla ben artık herşeyi bekliyorum bu ülkeden. İndirim yapacaz diye bindirim de yapıyor olabilirler :farao:
LesPaul
01 Haziran 2006, 20:19
tamam olcan, yarın denerim:)
durumu sana haber veririm.
ama dediğim gibi ben şimdiye kadar hep en sağdaki KGS gişesini kullandım. diğerlerini denemedim. Yarın yine ondan soldan geçerim, öteceğini tahmin ediyorum.
durumu bildiricem:)
Olcan138
01 Haziran 2006, 20:23
Anormal şekilde ötmesi bir sorun yaratmıyor diye anladığımdan bunu istedim ben, sorun olacaksa tabii ki deneme.
Ama başlarda öttü, şimdi ötmüyor deyince sonradan birşeyler ayarladılar mı diye merak ettim.
LesPaul
01 Haziran 2006, 21:32
ötse de sorun olmuyo zaten. kamera kaydından plakaya bakıp yine kgs den düşüyorlar.
yarın geçerim öyle.
boy
08 Haziran 2006, 01:44
Peki o zaman size birşey sorayım. Çanakkale'ye giderken KGS'yi arkadaşımın motoru için kullandım, o geçtikten sonra kendim için de için de kullanmak istedim ama ardarda birden fazla kez kullanılamıyor herhalde. Ben de girmiş olduğum KGS gişesinden geri çıkıp yanındakine girdim, bu sefer geçebildim. Ancak otoban çıkışında bu sefer nasıl geçecez diye düşündük ve kartı tek sefer gösterip ikimiz aynı anda geçtik ama alarm öttü. Ancak şöyle bir durum var. Benim KGS kartında benim 1000RR'ın plakası tanımlı, dolayısıyla CBR125'in plakasının kamerayla resmi çekilmiş olsa bile bu geçiş ücreti nasıl nereden ödenecek? Ve aynı anda geçen arkadaşımın KGS'si var. Alarm nedeniyle onun hesabından da para çekilir mi? Kartta para yok, bu durumda kartı iptal olur mu acaba?
rsc86
08 Haziran 2006, 16:51
istanbulda sokak köpeğinin biri köprüyü kulanmış ondanda kgs istesinler
obkavi
08 Haziran 2006, 17:06
bu elimizdeki kgs leri nasıl değiştireceğiz
zuhtupasa
22 Ekim 2006, 00:48
Ben bıktım bu ötme işinden sanki hırsızlık yapmış gibi hissediorum kendimi yaw..
KGS yi okutup bide ötünce insan kötü hissedior kendini..:silent:
Serkan nooldu ortalama vs. konular..
Bide aklıma bişi geldi..MAdem ötüo ve eger plakaya kayıtlı KGS varsa manuel olarak düşüyorlar kredisinden o zaman durup okutmak enayilikmi acaba..
Nasılsa düşüo..:silent:
S&S
mkirdal
22 Ekim 2006, 01:27
Kartı okutunca zaten kredi düşüyor. Bi de ötünce plakadan bakıp düşüyorlarsa yandık o zaman, 2 defa ödüyoruz :P
pyro
19 Aralık 2006, 22:12
2 gündür kredili KGS alabilmek için bilimum şubeye girip çıktım. Pek çoğunun 6. sınıf %30 indirim diye birseyden haberi yok. Bir tek iş bankası konudan haberdar ve kredili KGS veririz dedi ama sadece iş bankası kredi kartına, bende de o yok. Vakıf ve Ziraat bankaları kredili KGS olmadığını iddia ediyor :) Bugun 1. koprüdeki Ziraat'a uğradım onlarda sadece nakit veriyormuş, kredili için şubeye gidin dediler. Yani başladığım yerdeyim. Bu konuyu çözebilen arkadaş var mı?
Olcan138
19 Aralık 2006, 22:15
İş Bankası hemen bir hesap açabiliyor adınıza, bu hesabı da sadece KGS kredisi yüklemek için kullanırsan sanırım konuya çözüm bulunmuş olur.
YAMACAYIR28
19 Aralık 2006, 22:17
arkadaşlar ben hep koprüden geçiyom 3 200 eeeeeeeeee kgs eyle
Atlas
19 Aralık 2006, 22:20
6. sınıf KGS lere %30 indirim olduğu kesin mi? Bu indirimin kalktığını söylemişlerdi hatta geçen ay KGS kartımı alırken özellikle motosiklet için olduğunu ve 6. sınıf istediğimi belirtmeme rağmen şubedeki memur bir farkının olmadığını söyleyip bana 1. sınıf kart vermişti :pale: Eğer %30 indirim geçerliyse gidip kartı kafasına fırlatmayı düşünüyorum :pr:
pyro
19 Aralık 2006, 22:32
İş Bankası hemen bir hesap açabiliyor adınıza, bu hesabı da sadece KGS kredisi yüklemek için kullanırsan sanırım konuya çözüm bulunmuş olur.
Teşekkürler, aslında tam istediğim çözüm değil, her ay o hesaba para gondermeyi unutmamalıyım. Oysa sürekli kullandığım kredi kartından alsa çok kolay olur. OGS için bu yolu uyguluyorum ama KGS'de engelleri aşamadım.
6. sınıf KGS lere %30 indirim olduğu kesin mi? Bu indirimin kalktığını söylemişlerdi hatta geçen ay KGS kartımı alırken özellikle motosiklet için olduğunu ve 6. sınıf istediğimi belirtmeme rağmen şubedeki memur bir farkının olmadığını söyleyip bana 1. sınıf kart vermişti :pale: Eğer %30 indirim geçerliyse gidip kartı kafasına fırlatmayı düşünüyorum :pr:
Dün banada bir farkı olmadığını soylemişlerdi ama var :) Bugun uğradığım şubelerin birindeki görevli soyle dedi: "Vallah hiç birimiz bilmiyoruz, ben sadece 1. sınıf veriyorum, zaten elimde 6. sınıf kart yok, siz en iyisi karayollarına gidip oraya sorun" :D
Olcan138
19 Aralık 2006, 22:39
Ben alırken de 1.sınıf veriyorlardı. Kadını ben uyarınca 6. sınıf istiyorum diye, "Aaa, demek ki altıncı sınıf oymuş..." diye uyanıp :mrgreen: 6.sınıf kartımı vermişlerdi.
Belki de karışık bir çözüm olacaktır ama diğer hesabından da İş Bankası hesabına para transferiyle halledilebilir.
mkirdal
19 Aralık 2006, 22:46
İş Bankası Kredi kartı almaktan başka çaresi yok. Diğer kredi kartları geçmiyor. Maximum Kart 1 hafta 10 gün içinde geliyor. Şu anda sınıf 6 geçiş ücreti 2.80 YTL
kıllıtarkan
19 Aralık 2006, 22:48
arkadaşlar kusura bakmayın ben anlamadım şimdi bu 6.sınıf kgs sadece motorlar içinmi oluyor yoksa cc ye göre mi gruplandırılıyor ?
bu %30 indirimle motorumla kaç liraya geçerim birisi anlatabilirmi acaba
Atlas
19 Aralık 2006, 23:10
arkadaşlar kusura bakmayın ben anlamadım şimdi bu 6.sınıf kgs sadece motorlar içinmi oluyor yoksa cc ye göre mi gruplandırılıyor ?
bu %30 indirimle motorumla kaç liraya geçerim birisi anlatabilirmi acaba
6. sınıf motosiklet için ayrılmış kart grubu(*uydu!) cc ayrımı yok (honda goldwing de kullansan farketmez) ve %30 indirimi var(*dı!) Normal araçlar yani 1. sınıflar %20 indirimle geçiş yapıyor yani 3.20 YTL ama 6. sınıflarsa 2.80 YTL (*hala geçerliyse)
* 6. sınıf kart sahibi biri geçerken kontrol edip gerçek değerleri söylerse bu soru işareti ortadan kalkacak inşallah
StormlorD
19 Aralık 2006, 23:17
ben 1. köprü gişelerinin ordaki ziraat bankası şubesinden 1. sınıf KGS aldım,içine 30 ytl yüklediler (3ytl de kart parası kestiler 27 ytl kaldı) kartı alıp çıktım,okuttuğumda kalan bakiyemin 24.80 YTL olduğunu söyledi :mrgreen:
27-24,80=2,20YTL bir yanlışlık mı var yoksa gerçekten de %30 indirim mi var? :)
Atlas
19 Aralık 2006, 23:21
sen bi daha geç en iyisi, kesin bi yanlışlık var :wiinkk:
kıllıtarkan
19 Aralık 2006, 23:26
teşekkürler atlas kardeşim
StormlorD
20 Aralık 2006, 00:13
Kullanıcının Bankadan Nakit-KGS Kartını alması sırasında herhangi bir prosödürel işlem olmayacaktır, ayrıca Nakit-KGS Kartı aynı sınıftan olmak üzere başka araçlarda da kullanılabilecektir.
KGS abonesi olan bütün araç sınıfları geçişlerini %20 indirimli yapmaktadır. Motosiklet kullanıcılarına, KGS geçiş ücreti indirimi, 17/04/2006 tarihinden itibaren %30 olarak uygulanacaktır. KGS’de % 30 indirimden yararlanmak isteyen motosiklet kullanıcıları yukarıda adı geçen bankalara başvurarak 6. sınıf motosiklet KGS Kartını almaları gerekmektedir.
Kaynak: http://www.kgm.gov.tr/fr5.asp?tt=0308
Atlas
22 Aralık 2006, 13:53
Arkadaşlar son durumu açıklıyorum,
Perşembe günü 1. köprüdeki ziraat bankasına uğrayıp motosiklet için 6. sınıf KGS kartı istediğimi belirttim, memur arkadaş varsa elimdeki KGS kartını motosiklet için çevirebileceğini söyledi (*) Ben eski kartı başkasına vereceğim için yenisini çıkartmayı tercih ettim, bana üzerinde 1. sınıf yazan başka bir kart verdi sebebi ise 6. sınıf kartın olmamasıymış ama motosiklet için olan tarifeden yükleme yaptı ! ve bir uyarı da bulundu "bu kartı motosiklet dışı araçlarda kullanmayın" dedi (sanırsam cezası var)
Bugün gişede kartı kullanma şansım oldu ( ve özellikle dikkat ettim ) karttan 2.80 YTL düştü :rendeer: Ancak daha önce geçerken ötmeyen sistem şimdi ötmeye başladı, bunu sorduğumda ise alarm sisteminin 6.sınıf kart ödemesi için hazır olmadığını dolayısıyla öttüğünü ama kamera takibi yapıldığında karttan para düşülmüşse ceza yazılmadığını öğrendim. Hatta bir duyuma göre motosiklet için ayrı bir gişe yapılacakmış :wiinkk:
Köprüyü sık kullanıyorsanız ve hala 3.20 ödüyorsanız bence 10 dk. ayırıp geçerken kartınızı değiştirin ve karayollarını zengin etmekten vazgeçin. En azından bu şekilde tepkimizi belirtelim, ilerde motosikletçiler zaten kullanmıyor diyerek bu hakkımızıda elimizden almasınlar.
Saygılar&Sevgiler
Gültekin
22 Aralık 2006, 16:08
aynı iş bankası, 1. yıl sonunda, "hesap işletim ücreti" adı altında, 30 ytl gibi bir parayı cukka yapıyor. :farao:
indirimin pek bir anlamı kalmıyor.
dikkat!!!:bounce:
adosonic
26 Ocak 2007, 18:56
gecen aksam 1.köpru ziraat bankasından KGS kartımı aldım kartın uzerinde 1.sınıf yazıyor ama 6.sınıf yani motosikletler için yukleme yaptı adam, dısarda kartı okuttuğumda ise ;
+ 24.200 kalan kredi dedi gösterge yani 2.800 duştu.(3 lira kart parası)
+ Okuttuktan sonra tam sağ yapıp gişe cıkışını ortaladığım halde ötme sorununu bende yasadım tekrar gidip soramadım ama buyuk ihtimal 6.sınıf uyumsuzluğu diyeceklerdi bana da.
+ yalnız kafama takılan tek bişi var, ilk anda farketmedim ama bu adam benim uzattığım ruhsata bakmadı.parayı alıp kartı ve banka dekontunu uzattı ve dekontun uzerinde plaka yerı boş gösteriyor ??
KGS ler motosikletlerimizin plakalarına yazılmıyormuydu? yoksa memur benim ruhsata göz ucuyla bakıp plakamı kaydettide benmi göremedim?
limp65
26 Ocak 2007, 19:06
motorlar için plaka kaydedilmiyor, aldığım banka başka bir motorlada kulanırsın demişti...
GeCe__
26 Ocak 2007, 19:15
arkadaslar motorlar ıcın 6.sınıf cıkartın 4 mılyon yerıne 2.800 mılyona gecın,ötkesi normal suanda 6.sınıf ayarlı degıl cunku yanı sorun yok:cat:
ötmesi dıgcektım
baska motorlarda dakullanılabılır evet ama araba olmaz:)
adosonic
26 Ocak 2007, 19:25
sağolun cevaplarınız için o zaman bi problem yok...
akşam saat 9 u geçmişse ve eminönune yakın değilsem tek yol 1.köpru ve KGS lerimiz demekki...yoksa harem arabalı vapurunu her zaman tercih ederim..
en azından sağdan yada soldan gelen tatlı bir esintiyle :queen: uğraşmıyorsunuz arabalı vapurda
GeCe__
26 Ocak 2007, 19:28
arabalı vapuru bende kullanıyorum arasıra evet cook kestıem oluyor hem daha guvenlı tabı batmadıgı surece:)
pre_lude
03 Haziran 2010, 16:29
arkadaşlar bende 6.sınıf kgs var fakat plakaya kayıtlı degil direk shell den almıştım, dün otobana cıkarken öttü şimdi nası düşcekler onu =)
inşallah ceza yemeyiz
alioyanik
03 Haziran 2010, 17:38
ne olursa olsun indirim indirimdir =)) :cat:
speedygogo
03 Haziran 2010, 17:49
plakaya kayıtlı olmadığı için sonradan inceleyip düşemezler. bence onu araştırın.
benim de geçenlerde köprüde başıma geldi. 2 gün sonra 3 tl normal düşüm yapılmış ama sonra bi de "plakadan" diye 75 kr daha düşülmüş. açtım sordum ama sağlıklı bir cevap alamadım. düzeltiliyor falan dediler ama gitti bizim 75 kr :)
Özer
03 Haziran 2010, 18:43
yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum KGS yi ve bir çok kez ötme oldu...inşallah 3-5 yıl sonra falanca tarihte kaçak geçtin şeklinde bir ceza makbuzu gelmez burası Türkiye her an her şey olabilir:bounce:
Bu arada, daha önce de benzer bir konuya dikkat edilemsi gereken bir hususa değinmiştim,
bende daha önce Ziraat bankasının kartı vardı...sürekli Ziraata gidip dolum yapıyordum ancak işkenceden beterdi bu.
Denemek için otoban gişesinde doldurtmak istedim gel gör...gişe Ziraatın kartını doldurmuyor:silent::pr: bazen ilgili kurumların ne işe yaradığını çok ama çok merak ediyorum....uzun lafın kısası; Ziraat Bankasından KGS kartı almayın.
Gişelerden alın daha huzurlu olursunuz:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO