PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seyir halinde telsiz ile iletişim hakkında...

Sayfa : 1 [2]

slowly
21 Ocak 2008, 02:36
Gültekin, bu aletlerden test etme şansın oldu mu? gerçekten 42 km veya arazide 20-25 km dahi olsa menzilleri var mı ve izin gerekli değil mi..

son olarak da PTT bütonu takılabiliyor mu ve sanırım intercomu da yok.

bu tür telsizlerde hiç bu kadar uzak menzillisine rastlamadım, eğer randıman verirse süper bir alet!!!

Gültekin
21 Ocak 2008, 03:11
Gültekin, bu aletlerden test etme şansın oldu mu? gerçekten 42 km veya arazide 20-25 km dahi olsa menzilleri var mı ve izin gerekli değil mi..

son olarak da PTT bütonu takılabiliyor mu ve sanırım intercomu da yok.

bu tür telsizlerde hiç bu kadar uzak menzillisine rastlamadım, eğer randıman verirse süper bir alet!!!

merhaba slowly.
pakedini açıp denemediğim için test etme şansım olmadı. 5 watt çıkış gücü, azımsanacak bir rakam değil.
bu tür cihazlarda izin gerekmiyor, ama sanırım bunun menzili yasal sınırı aşıyor.
paket içerisinde kulaklık ve mic. bulunuyor. vox sistemi de bulunduğu için ptt butonuna gerek kalmıyor.
intercom belirtilmemiş. olsaydı, mutlaka özelliklerine yazılırdı.

başka bir yerden arakladığım Türkçe'ye çevrilmiş özellikleri şöyledir;

MIDLAND GXT800VP4 42 KM SIFIR, KULLANILMAMIŞ

Su Geçirmezlik özelliği
Açık alanda 42 km çekim mesafesi,
Lisansa gerek yok,
Net ses kalitesi,
Dağda, paraşütte, otellerde, istenen her yerde kullanabilme imkanı,
Titreşim ile çağrı özelliği
Profesyonel düzeyde amatör bir cihaz,
Bebek telsizi olarak da kullanım. (eVOX)

Özellikler:
* 26 MİL (YAKLAŞIK 42KM)*
* 22 KANAL 142 ALT KANAL SAYESİNDE 3124 KOMBİNASYONDA GÖRÜŞME İMKANI
* 5 ÇAĞRI TONU
* OTOMATİK KANAL ARAMA
* TİTREŞİMLİ UYARI
*SU GEÇİRMEZ (JIS4 STANDARDINDA)
* OTOMATİK PİL ÖMRÜ KORUMA
* NOAA HAVA ALARM
* AYDINLATMA IŞIĞI
* eVOX
* KANAL TARAMA
* AUTO SQUELCH
* ÜÇ GÜÇ SEVİYESİ (DÜŞÜK/ORTA/GÜÇLÜ) SEÇİMİYLE PİL ÖMRÜ KONTROLÜ
* HEM 4 ADET KALEM PİL (AA) HEM DE ÖZEL ŞARJLI PİLİYLE ÇALIŞABİLME

İçerik:
* 2 ADET TELSİZ
* 2 ADET KEMER KLİPSİ
* 2 ADET MİKROFON
* MASA ÜSTÜ ŞARJ CİHAZI
* AC ADAPTÖR : (120VOLT/60HZ)
* ARAÇ ŞARJ ADAPTÖRü : ARAÇ İÇİ ŞARJI İÇİN.ÇAKMAK ÇIKIŞINDAN GÜÇ ALIR.
* 2 ADET NiMH ÖZEL ŞARJLI PİL
* İNGİLİZCE KULLANIM KILAVUZU

GKN
21 Ocak 2008, 03:13
şimdi ya ben anlamadım yada konu amacına ulaşmamış:)
boy un bahsettiği 80 km hızın üstünde sesin bozulması telsizlerin frekans yakalıyamamasındanmı yoksa kulaklığın geçirdiği sesten dolayımı?

kolpa
21 Ocak 2008, 09:34
@slowly
Bahsettiğin AES 500-S interkom setinden memnunmusun bende aynı modelden getirtmeyi düşünüyorum. özelliklerinde dahili radyosunun mono olduğu yazıyor mp3 player içinde ses mono mu oluyor?onunla ilgili bir bilgi yok özelliklerinde.

metinkoca
21 Ocak 2008, 11:09
Ben geçen doğubankta sordum bu telsiz işini, adam bana 300YTL fiyat çıkardı.
Sistem aşağıdaki resimde mevcut, louis.de fiyatı 200€ (tek fark telsizler aselsan cobra modeli)

hoparlörler ve mikrofon cırtcırtlı kaskı içine takılıyo çok güzel. Mükemmel bi sistem bence. bi kablo direksyona gidiyo, ordan basıp konuşabiliyosun.
telsizlerin çifti 120 ytl, kulaklık, düğme ve mikrofon setinin çifti 180 ytl

http://www.louis.de/shop/img450/10001250_440_FR_05.JPG

bu topic arada kaynamasın, olay budur, ben kullanıyorum gayet de başarılı.

Bandit
21 Ocak 2008, 12:01
bu topic arada kaynamasın, olay budur, ben kullanıyorum gayet de başarılı.
evet bu sistem simdilik ok dir yuksek suratlerdede test edilip onaylandi . kapalı kasklarda yuksek suratde daha verimli acıklarda ne dediginizin anlasılması zorlasıyor.ama kapalılarda hic bi sorun yok
tek dezavantajı kablolarından dolayı cok da pratik degil sehir icinde kullnaamk o nedenle daha cok uzun yollrda kullanıyoruz. Aselsan telsiziniz olursa sisteme direkt uyumlu benim switel icin araya bir adaptor yaptırmam gerekti ve bu adaptorde arızalanabiliyor ama basit temas problemleri sadece.Sistem ne rahat depo ustu caantayla kullanılıyor . motordana ayrılırkende kaskınızı motora bırakarak kablolara hic takılmadan kurtulabiliyorsunuz. ve sistemin en guzel yanı istediginiz kadar kisi katılabilir yanlız telsizle konusmanın yordamını ogrenmeleri gerekir.Ayrıc asanırım su andaki en hesaplı sistem

Kaiser
21 Ocak 2008, 12:58
Arkadaşlar, bir konuya açıklık vermek gerekli burada. Avrupa ve Türkiye'de PMR standartlarını kullanan telsiz sistemleri kullanılmakta, Amerika'da ise GMRS. Yani yukarıda sözü edilen MIDLAND GXT800VP4 telsiz GMRS olduğundan ülkemizde satılan diğer telsizlerle iletişim kuramaz. Zaten kanunen de kullanılması yasaktır.

slowly
27 Ocak 2008, 02:31
sevgili kolpa;

AES 500-S intercomu eylül ayından beri kullanıyorum. gerçekten mükemmel bir alet. artçı ile kesintisiz, düğme bas-çek derdi olmadan "full dubleks" konuşma sağlıyor. yalnız artçın eşin olursa o zaman pek sağlıklı olmayabilir, çünkü ben eşimle gezdiğimde gürültüden sarhoş oluyorum; malum, kadınlar çok fazla konuşuyor :)

stereo-mono konusuna gelince; ben dahili radyosu dışında bir alet kullanmadım. mp3'te sesin nasıl geldiğini bilmiyorum. radyosu da şehir içinde randımanlı fakat araziye çıkınca frekansları zayıf algılıyor ve hiçbir şey anlaşılmıyor. yani şehir dışında radyodan maç dinleyemezsin fakat mp3 sağlıklı olur kanaatindeyim.

cep telefonu girişi olması da güzel. ancak 2,5 inch jack girişi var, her telefon bağlanamıyor. motorola markalar uyumlu sanırım. diğer markalar için ise bir adaptör kullanmak gerekli.

AES 500-S'in bir diğer faydası da PTT "bas konuş" butonu için çıkışı olmayan telsizleri de (aselsan-cobra, switel vs.) bu alete giriş yaparak gidona takacağın PTT butonu sayesinde çok daha sağlıklı telsiz görüşmesi yapabilirsin. malum, vox yada gırtlak mikrofonu ile haberleşen arkadaşlar harici sesler veya rüzgardan etkilenerek sağlıklı görüşemiyorlar. bu alet sayesinde yaz günü boynuna fular yada atkı bağlamak zorunda kalmazsın.

birçok sistemi denedikten sonra bence 10 numara bir alet...

sevgili metinkoca;

aselsan cobra telsizlere motorun gidonuna bağlayacağın ptt "bas-konuş" butonunu bağlayamayabilirsin. ben çok aradım fakat ptt butonu çıkışı olan cobra telsizi bualmadım. telsiz üzerinde bir elektronikçinin biraz oynaması gerekebilir. o zaman da garanti biter. hiç de orjinal olmaz diye düşünüyorum. ama telsizin üzerindeki bas-konuş düğmesi dışında ptt çıkışı olan bir cobra modeli buluysan bunu bilemem. bende de cobranın 750 modeli var ve onu ptt butonu ile ancak AES 500-S intercom sayesinde kullanabiliyorum. telsizi AES 500-S'e giriş yapıp AES 500-S'in üzerindeki ptt çıkışından gidona ptt butonu bağlayabiliyorum. AES 500-S'in fiyatı da 100 euro. ve içinde cırtlı mikrofon-kulaklıklardan iki adet var.

almadan önce iyi araştırmanı, harici ptt butonu bağlayıp bağlayamayacağını sormanı ve alacağın telsizi mümkünse test etmeni öneririm.

kolpa
27 Ocak 2008, 04:41
Slowly verdiğin bilgiler için teşekkürler bende bi süredir uygun bir model bakıyorum yurtdışındaki forumlarda bu AES 500-S modelini gördüm ancak izmirde bulamadım.
yurtdışına çıkan bir arkadaşa sipariş verdim alabilirse getirecek birde bunun 600-S modeli var o full stereo muş. Ama malesef türkiyeye gelmiyor bu modeller sanırım.

slowly
05 Şubat 2008, 01:47
hafta sonu tekirdağ gezimiz sırasında bir kez daha anladım ki şu AES 500-S denen alet bir harika... 180 km süratte dahi artçınızla kesintisiz iletişim halindesiniz ve anlaşabiliyorsunuz. inanın seyir zevkini üçe katlıyor bu konuşabilme olayı...

tolgayücelen
22 Şubat 2008, 14:29
Merhaba Arkadaslar,

Bu bahsi geçen Aes 500s interkom aletini nereden satın alabilirim ve fiyatı nedir?

Lütfen yardımcı olurmusunuz

SaLToN
28 Mart 2008, 02:08
Bir hort da benden..
Benimde bi sorum olacak.
Bende MIDLAND GXT700 modelini dün aldım. Henüz deneme şansım olmadı onun için bilgi veremeyeceğim. Benim kafama takılan bir kaç soru var. Bu model 42 km çekim alanı var bildiğim kadarı ile buda ruhsata tabi tutuluyor.
Peki ben ruhsat almasam böyle kaçak kullansam ne olur?
Benim telsizimin 42 km çekim gücü olduğunu nasıl anlarlar?
Ve bu çekim gücü kaç km den sonra ruhsat a tabi tutuluyor.?

By_DosT
28 Mart 2008, 02:36
ne işe yarar bunlar :silent::P

viper_1
28 Mart 2008, 13:00
ne işe yarar bunlar :silent::P

Dostum, bunlar pratik haberleşme yolları. Hızını düşürmeden, kaskının vizörünü açmadan, motorları birbirine yaklaştırmadan; kendi artçın ve diğer motorla kesintisiz haberleşme için gerekli... :cat:

SaLToN
28 Mart 2008, 20:01
Ee yokmu benim soruma cevap verebilecek babayiğit :)

slowly
28 Mart 2008, 20:36
korkarım yanlış tercih yapmışsın... o telsizler ancak birbiri ile görüşür diye biliyorum. türkiye'de kullanılan diğer telsizlerle aynı bandı-frekansı kullanmadıkları ve diğer motorcu arkadaşların ile görüşemeyeceksin diye bir şüphe var içimde.. bilen biri çıksa da bilgi verse...

Gültekin
28 Mart 2008, 20:41
korkarım yanlış tercih yapmışsın... o telsizler ancak birbiri ile görüşür diye biliyorum. türkiye'de kullanılan diğer telsizlerle aynı bandı-frekansı kullanmadıkları ve diğer motorcu arkadaşların ile görüşemeyeceksin diye bir şüphe var içimde.. bilen biri çıksa da bilgi verse...

"bilen biri" sıfatıyla değil ama, ilk 8 kanal birbiriyle görüşebiliyor diye duymuştum.
9. ve üstündeki kanallar sadece birbirini görüyor doğal olarak.
Bu arada benim telsizler hala satılık. :wiinkk:

achille
28 Mart 2008, 20:44
boy öyle bir tanıtım yapmışsın ki kadıköy-karaköy hattındaki vapurlarda bişiler satanlar gibi :)
yanında bir adet tarak bir adet jilet bir adet kalem :) gittikçe çoğalıyor yanındakiler :)
şaka valla güzel aletmiş toplu sürüşte de kullanılır bu alet

cakı cakmak ayna tarak,bılumum v.s.:queen:

SaLToN
28 Mart 2008, 21:09
"bilen biri" sıfatıyla değil ama, ilk 8 kanal birbiriyle görüşebiliyor diye duymuştum.
9. ve üstündeki kanallar sadece birbirini görüyor doğal olarak.
Bu arada benim telsizler hala satılık. :wiinkk:

Gültekin abi Dediğin olabilir diğerleri 8 Kanal Benimkisi 22 kanal elbet kanalların birinde iletişim kurar diye düşünüyorum. Ve bu arada sen telsiz için ne fiyat düşünüyorsun Grup da alacak arkadaşlar var belki ilgilenirler.

Gültekin
28 Mart 2008, 21:35
Gültekin abi Dediğin olabilir diğerleri 8 Kanal Benimkisi 22 kanal elbet kanalların birinde iletişim kurar diye düşünüyorum. Ve bu arada sen telsiz için ne fiyat düşünüyorsun Grup da alacak arkadaşlar var belki ilgilenirler.

http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/38840-midland-gxt-800vp4-max-42-km.html

ilanda tüm bilgiler yazılı.
2 açılmamış paket var bende. (4 adet tek cihaz)
ikisini de almak isterseniz fiyatı konuşuruz. :wiinkk:

barisozcetin
28 Mart 2008, 21:39
bluetooth sistemi olanlar için bluetooth özelliği olan telsizler var, sanırım motorolada var, sizin burda bahsettiğiniz sistem walkie talkie'dir.

ozan_bursa
25 Ocak 2009, 01:55
Sistem aşağıdaki resimde mevcut, louis.de fiyatı 200€ (tek fark telsizler aselsan cobra modeli)

hoparlörler ve mikrofon cırtcırtlı kaskı içine takılıyo çok güzel. Mükemmel bi sistem bence. bi kablo direksyona gidiyo, ordan basıp konuşabiliyosun.

fotodaki seti nereden temin edebiliriz arkadaşlar ve telsizlerin marka - modeli nedir

< iLk@yy >
25 Ocak 2009, 03:23
konu hortlamış ama güzel bi başlık boy gerisinide getirebilseymişsin çok iyi olucakmış konu halen tam olarak sonuçlanabilmiş değil

tam olarak kullanan birileri en baştan sona deneyimlerini bir yazarsa sevinecem...

Gültekin
25 Ocak 2009, 03:29
fotodaki seti nereden temin edebiliriz arkadaşlar ve telsizlerin marka - modeli nedir

İlgilenirseniz, bendeki 1 takım telsiz duruyor.

İçerik:

* 2 ADET TELSİZ
* 2 ADET KEMER KLİPSİ
* 2 ADET MİKROFON
* MASA ÜSTÜ ŞARJ CİHAZI

http://www.sahibinden.com/midland_gxt_800vp4_max_42_km_kargosuz_-31WQQaXQQ10558319WQQpXQQdisplayitem

ciqi1905
25 Ocak 2009, 03:51
qezilerdede ön ve arka kaptanın kullanmaSı qereken bi iletiŞim aracı :)..

ozan_bursa
25 Ocak 2009, 10:51
İlgilenirseniz, bendeki 1 takım telsiz duruyor.

İçerik:

* 2 ADET TELSİZ
* 2 ADET KEMER KLİPSİ
* 2 ADET MİKROFON
* MASA ÜSTÜ ŞARJ CİHAZI

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20319.0

Merhaba Gültekin
PTT uzatması var mı
ben PushToTalk butonunu gidona bağlayacağım da
vox ile rüzgar sesi sayesinde sorun yaşamak istemiyorum

zonta
25 Ocak 2009, 11:39
Bir hort da benden..
Benimde bi sorum olacak.
Bende MIDLAND GXT700 modelini dün aldım. Henüz deneme şansım olmadı onun için bilgi veremeyeceğim. Benim kafama takılan bir kaç soru var. Bu model 42 km çekim alanı var bildiğim kadarı ile buda ruhsata tabi tutuluyor.
Peki ben ruhsat almasam böyle kaçak kullansam ne olur?
Benim telsizimin 42 km çekim gücü olduğunu nasıl anlarlar?
Ve bu çekim gücü kaç km den sonra ruhsat a tabi tutuluyor.?

tam emin olamamakla birlikte bu telsizin gmrs telsizi oldugunu biliyorum.yani bizdeki pmr telsizleriyle konuşamazsın.42 km dedigine bakma 10km de çekse çok iyi.ayrıca lisansız telsiz kullandıgı için ceza yiyen birini hiç duymadım.belki yunusların çevirmesine takılırsan dikkatlerini çekerse bir ihtimal ruhsat olayıda galiba çekim mesafesi ile degil kullandıkları bantla ilgili

ozan_bursa
26 Ocak 2009, 12:39

arkadaşlar
doğubank dediğiniz yer
eminönü arkasında kapalı çarşının oralarda olan yer mi
doğal oalrak işi düşmeyince bilmiyor insan
bir de karaköy de altgeçitte vardı dii mi elektronik eşyalar satanlar

kısmetse bu hsonu yada haftaya hsonu almayı düşünüyorum da

snnblnz
26 Ocak 2009, 15:05
arkadaşlar
doğubank dediğiniz yer
eminönü arkasında kapalı çarşının oralarda olan yer mi
doğal oalrak işi düşmeyince bilmiyor insan
bir de karaköy de altgeçitte vardı dii mi elektronik eşyalar satanlar

kısmetse bu hsonu yada haftaya hsonu almayı düşünüyorum da

http://www.tekzan.com/ arkadaşım aradığın telsiz bu sitede mevcut ben aldım memnunum. Kulaklık setinide aldım bi bak istersen.

ozan_bursa
26 Ocak 2009, 19:03
http://www.tekzan.com/ arkadaşım aradığın telsiz bu sitede mevcut ben aldım memnunum. Kulaklık setinide aldım bi bak istersen.

teşekkür ettim :)
sitedden telefonu aldım ve Vahit Bey ile görüştüm, sağolsun çok yardımcı oldu

Gültekin
26 Ocak 2009, 21:39
Merhaba Gültekin
PTT uzatması var mı
ben PushToTalk butonunu gidona bağlayacağım da
vox ile rüzgar sesi sayesinde sorun yaşamak istemiyorum

sanırım yok.
paketi de açmadım, bir şey söyleyemiyorum.

ama işini halletmişsin galiba. hayırlı olsun. :rendeer:

ozan_bursa
26 Ocak 2009, 23:25
sanırım yok.
paketi de açmadım, bir şey söyleyemiyorum.

ama işini halletmişsin galiba. hayırlı olsun. :rendeer:

teşekkür ederim
ama henüz halledemedim
istediğime uygun bir model buldum ama çifti eski para birimine göre yarım milyarın üzerinde :)
biraz para biriktirmem gerekecek
yada çifti 120 ytl ye cobra alıp mandallama kısmını kendim uzatacağım

haftaya izinliyim
o zaman elektronikçiler çarşısını bir dolaşacağım
eğer mandal için uzatma uydurabilirsem :cat:
yoksa bir süre daha bekleyeceğim

snnblnz
28 Ocak 2009, 18:35
teşekkür ederim
ama henüz halledemedim
istediğime uygun bir model buldum ama çifti eski para birimine göre yarım milyarın üzerinde :)
biraz para biriktirmem gerekecek
yada çifti 120 ytl ye cobra alıp mandallama kısmını kendim uzatacağım

haftaya izinliyim
o zaman elektronikçiler çarşısını bir dolaşacağım
eğer mandal için uzatma uydurabilirsem :cat:
yoksa bir süre daha bekleyeceğim

Hocam ALAN 256R pahalı bir cihazdır.ALAN 256R de extra olarak intercom özelliği var bu nedenle pahalı bir cihaz. COBRA alırım diyosan ASELSAN da COBRA telsize uygun kask içi kulaklık seti mevcut fiyatı yanlış hatırlamıyosam 55 TL civarında olması lazım. Yani COBRA alıp mandalı uzatmak için uğraşmana gerek yok.Bu kulaklık setinide alırsan pahalı olmaz. Eğer intercom kullanmam diyosan COBRA daha hesaplı olur.COBRA nında bazı modellerinde intercom mevcut ama onlar ALAN dan farklı olarak mandala basınca devreye giriyo ve artcınla konuştuğunu tüm telsiz kullanıcıları dinliyo.ALAN da ise kapalı devre intercom mevcut oda mandala basmadan artcınla konuşuyosun ve seni başka telsiz kullanıcıları duyamıyo.ALAN ile COBRA arasındaki fark bu.Birde iki telsiz almanın nedenini sorabilirmiyim başka bir motorlu arkadaşın içinmi istiyosun?Eğer artcın ile konuşmak için istiyosan sana COBRA 925 veya ALAN 256R gibi bir adet cihaz ve iki kulaklık seti yeterli olur.

poyraz010
28 Ocak 2009, 18:39
mp3 çalarlı güneş gözlüğü gördümde bu çok ilgi çekici bişeymiş yahu :) süper :)

ozan_bursa
28 Ocak 2009, 19:00
Hocam ALAN 256R pahalı bir cihazdır.ALAN 256R de extra olarak intercom özelliği var bu nedenle pahalı bir cihaz. COBRA alırım diyosan ASELSAN da COBRA telsize uygun kask içi kulaklık seti mevcut fiyatı yanlış hatırlamıyosam 55 TL civarında olması lazım. Yani COBRA alıp mandalı uzatmak için uğraşmana gerek yok.Bu kulaklık setinide alırsan pahalı olmaz. Eğer intercom kullanmam diyosan COBRA daha hesaplı olur.COBRA nında bazı modellerinde intercom mevcut ama onlar ALAN dan farklı olarak mandala basınca devreye giriyo ve artcınla konuştuğunu tüm telsiz kullanıcıları dinliyo.ALAN da ise kapalı devre intercom mevcut oda mandala basmadan artcınla konuşuyosun ve seni başka telsiz kullanıcıları duyamıyo.ALAN ile COBRA arasındaki fark bu.Birde iki telsiz almanın nedenini sorabilirmiyim başka bir motorlu arkadaşın içinmi istiyosun?Eğer artcın ile konuşmak için istiyosan sana COBRA 925 veya ALAN 256R gibi bir adet cihaz ve iki kulaklık seti yeterli olur.

artçımla konuşmayacağım
iki motor birbirimizle konuşacağız
aynı frekansdan dinleyen çıkarsa da artık şansımıza :)

buradan Ozan ile msnden irtibata geçtim ve sağolsun çok yardımcı oldu ama çok yoğun anlaşılan sonradan mailime cevap vermedi
ben de fazla uzatmadna ekonomik bir çözüm bulmak istiyorum
mümkünse bahsettiğin kask içi set için bir link atabilirmisin

özet ile
ben ve başka bir motor telsiz ile konuşmak istiyoruz
bunun için 250 TL civarı bir bütçemiz var

adanalı
28 Ocak 2009, 19:11
arkadaşlar bu topiği ilgi ile okuyorum.çünkü benimde ihtiyacım var bu sisteme.bende,dün biraz araştırdım burada.carrefour,real,teknosa gibi yerlerde.midland,aselsan cobra,laxon(99 tl)gibi markalar var ama hiç birinin kutusunda kulaklık yok.sizde varmı diye sordum yokmuş.başka yerden temin edebileceğimi söylediler.sonucu merakla bekliyorum.bu arada hepsi burada da kol saati şeklinde telsiz gördüm,üstelik kulaklığıda beraber mevcut.bulabilirsem sizlere linkinide atarım.
buldum:
http://www.hepsiburada.com/search.aspx?sText=telsiz

snnblnz
28 Ocak 2009, 19:19
artçımla konuşmayacağım
iki motor birbirimizle konuşacağız
aynı frekansdan dinleyen çıkarsa da artık şansımıza :)

buradan Ozan ile msnden irtibata geçtim ve sağolsun çok yardımcı oldu ama çok yoğun anlaşılan sonradan mailime cevap vermedi
ben de fazla uzatmadna ekonomik bir çözüm bulmak istiyorum
mümkünse bahsettiğin kask içi set için bir link atabilirmisin

özet ile
ben ve başka bir motor telsiz ile konuşmak istiyoruz
bunun için 250 TL civarı bir bütçemiz var

http://a1alarm.com.tr/urun.aspx?IDD=05.01.04.01.01 ürün bu siteye üye olunca fiyatlar görünüyor fakat telefon edip öğrenebilirsin.

ozan_bursa
28 Ocak 2009, 20:58
http://a1alarm.com.tr/urun.aspx?IDD=05.01.04.01.01 ürün bu siteye üye olunca fiyatlar görünüyor fakat telefon edip öğrenebilirsin.

sağolasınnn :)
yarın ilk iş alo diyeceğim
eğer ki bunu bağlayabileceğim bir telsiz de bulabilirsem tam süper olacak

Gültekin
28 Ocak 2009, 21:20
sağolasınnn :)
yarın ilk iş alo diyeceğim
eğer ki bunu bağlayabileceğim bir telsiz de bulabilirsem tam süper olacak

Bende bu telsiz var. Motosiklette normal kullandık, pratik olmadı.
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=145040027&CS_Category=_TELSIZ236&CS_Catalog=_TELEKOM

Kulaklık takımının fiyatını öğrenince buraya da yazarsan sevinirim.

ozan_bursa
29 Ocak 2009, 10:24
tabii ki
http://a1alarm.com.tr/urun.aspx?IDD=05.01.04.01.01
fiyat 50 YTL
bunu MT975 yada MT 850 modelde kullanabiliyormuşuz
kask içine kulaklık ve mikrofon monte ediyoruz
kask içindeki mik+kulaklık kablolarını ve gidona giden ptt (mandal) kablosunu ise tek bri jak ile telsize takıyormuşuz
ve böylece mandallama işini gidon üzerine cırtcırtladığımız buton ile yaparak görüşebiliyormuşuz

Gültekin bence sen de bir alo de
belki aynı kulaklık seti senin telsizde de kullanılabilir

bu arada kulaklık takılınca vox özelliği kullanılamıyormuş, nedenini bilmiyorum

Gültekin
29 Ocak 2009, 16:35
tabii ki
http://a1alarm.com.tr/urun.aspx?IDD=05.01.04.01.01
fiyat 50 YTL
bunu MT975 yada MT 850 modelde kullanabiliyormuşuz
kask içine kulaklık ve mikrofon monte ediyoruz
kask içindeki mik+kulaklık kablolarını ve gidona giden ptt (mandal) kablosunu ise tek bri jak ile telsize takıyormuşuz
ve böylece mandallama işini gidon üzerine cırtcırtladığımız buton ile yaparak görüşebiliyormuşuz

Gültekin bence sen de bir alo de
belki aynı kulaklık seti senin telsizde de kullanılabilir

bu arada kulaklık takılınca vox özelliği kullanılamıyormuş, nedenini bilmiyorum

Sağol dostum.

PTT butonuyla uğraşmak, onu kablolamak, sabitlemek, sonra tekrar sökmek bana pek pratik gelmiyor açıkçası. Senin düşündüğün bu sisteme soğuk bakıyorum.

Cihazlarımızda vox özelliği var ve bunu kullanmamız gerekiyor.
Gırtlak mikrofonu diye bir ürün var. (Geride kalan sayfalarda hakkında bilgi var.)
50 X 2 = 100 lira vereceksem, üzerine biraz daha ekleyip onu almak daha mantıklı geliyor.
Hafta içi sirkeciye gideceğim. orada araştırayım, bakalım neler bulacağım.

ozan_bursa
30 Ocak 2009, 01:56
kulaklık takıldığında vox özelliğini kulalnamıyormuşsun
telefondaki ses öyle söyledi
eğer kulaklık vox ve gırtlak mikrofonu birlikte çalışırsa en güzeli olur
olumlu haberlerini bekliyoruz :)

motoking16
30 Ocak 2009, 19:47
abi biz bisikletle giderken bas-konuş açıyoduk telefonla bir de kulak arkası kulaklık mis gibi oluyordu.http://www.aftermarketcellular.com/cart/images/pcs/AWEP420JBEGXAR.gif resmi bu da kulaklığın

ciqi1905
31 Ocak 2009, 06:02
abi biz bisikletle giderken bas-konuş açıyoduk telefonla bir de kulak arkası kulaklık mis gibi oluyordu.http://www.aftermarketcellular.com/cart/images/pcs/AWEP420JBEGXAR.gif resmi bu da kulaklığın

Benm tel destekleseydi alırdım ama malesef o özelliği yok :farao:

motor18
31 Ocak 2009, 13:10
güzel bişey ama acaba kaç para??????????

gmozen
18 Nisan 2009, 01:04
Bogaz mikrofonu da kullanabilirsin , asla elini birakman gerekmez. tum telsiz lere uyumlu pahali olmayan bir aparattir.

http://www.zartek.co.za/images/throat.jpg

bu mikrofonun benzeri aşağıda resimleri olan gırtlak mikrofonu kullanılmamıştır soketi farklı olduğundan satıyorum.tanesini 45 tl ye vericem 2 adet mevcut
05336852995 ve
05322656215 telefonlardan ulaşabilirsiniz

http://img26.imageshack.us/img26/2772/18122008484e.jpg
http://img216.imageshack.us/img216/1146/16042009577y.jpg

Calia
08 Haziran 2009, 18:42
Motosiklet intercom sistemleri ile ilgili olarak www.dnsticaret.com (http://www.dnsticaret.com) adresini ziyaret etmenizi tavisye ederim.

ozan_bursa
08 Haziran 2009, 20:24
Motosiklet intercom sistemleri ile ilgili olarak www.dnsticaret.com (http://www.dnsticaret.com) adresini ziyaret etmenizi tavisye ederim.

ziyaret ettim

Motosikletle toplu sürüşlerde olmazsa olmazlardan biride elbette PMR telsizlerdir. Midland'ın yeni modelleri M24, M48, M99 sizlere uzun mesafede görüşme imkanı sunuyor. PMR telsizleri lisansa ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Gelişmiş özellikleri, uzun pil ömrü ve fiyat avantajı ile öne çıkan Midland PMR telsizler ayrıca aksesuar çeşitliliğide sunuyor. Ürün detayları için tıklayın.
diyor ama tıklayacak yer bulamadım

kalsit
24 Haziran 2009, 11:52
Sevgili arkadaşlar,gittik milli ekonomimize katkımız olsun diye yerli malı yurdun malı aselsan mt 850 vox,lu aletten aldık..ne yazıkki orjinal kutusuile verilen kulaklıktan vox ile konuşulmuyor...vox kendi halinde el telsizinde devreye giriyor..dolayısı ile ana telsiz aletini elinze almanız ngerekiyor..eee neye yaradı..bu konuda ne yapılabilir..özelden de yazılırsa çok harika olur benim için..