PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco MXU 500 IRS 4X4

trk1995
21 Ağustos 2013, 09:14
Bu atv nasıl sizce arkadaşlar ? kam km yapıyo max bulamadım 60 65 civarıysa almıcam ama bana güzel geldi cc açısından.Bu arada hergün üni ye gidicem atv ile o yüzden dayanıklımıdır bunlar uzun yol sürücem yani.Ne dersiniz bu marka için birde kaç km yapıyo bunlar yazarmısınız ? bu arada motosiklet al diyen arakdaşalr olursa alamıyorum malesef ailem karşı çıkıyor :(

bikerboi
21 Ağustos 2013, 10:30
Açıkcası atv ler uzun yol yapmak için ve günlük işe, okula gidip gelmek için çok da uygun araçlar değiller. Amaçları daha çok arazide ve kısa sürüşler yapmak olan bu araçlar asfalt kullanımı için bir takım değişiklikler isteyebilir. (Lastik gibi veya sinyal vs. yoksa) Bunun dışında yüksek hızlarda oldukça da tehlikeli olabilmekteler. Bir viraja girdiğinde motosiklet gibi yatamadığı için ve arazi için tasarlanan bir süspansiyon sistemi üzerinde olduğu için devrilme riski de vardır. Bence bir şekilde acele etmeden aileni ikna etmeye çalış. Ben de aynı senin durumundaydım. 3 sene önce atvmi saattım ve ancak bu sene motor alabildim. Her gün konusunu açtım sonunda istemeyerek de olsa ikna oldular :)

trk1995
21 Ağustos 2013, 10:44
motor sürmeyi bilmiyorum birde atv sürerken dikkatli olunması gerek aynen katılıyorum virajlar çok sıkıntı baya bir yavaşlamam gerekir otoyoldayken.Lastikleri değiştiricem ya linkdeki atv on road için galiba sinyalleri falan full lastikleride hallettimmi yola yapışır inş.Off road ve on road için uygun olan bir lastik alıcam parası artık ne kadarsa

bikerboi
21 Ağustos 2013, 10:57
O zaman hayırlı olsun şimdiden. Ancak dediğin gibi gerçekten dikkat etmek lazım dışarıdan çok güvenli gibi görünüyor ama asfalt üzerinde çok da kontrollü olmuyor maalesef. Kymco gibi firmalar trafik kullanımına uygun şekilde satıyorlar araçları dolayısıyla sinyal tertibatları mevcut bildiğim kadarıyla. Plakanı da çıkarırsan yasal olarak hiç bir engel yok.

trk1995
21 Ağustos 2013, 11:07
kusra bakmayın linki yollamamışım link burda

http://www.kymco.com.tr/html/mxu500.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------

kymco peki sağlam bir markamı fazla para sonuçta ama baya duydum bunu internettede araştırdım galiba max 100 km yapıyor atv bu bir atv için assında baya hızlı hatta gereğinden fazla hızlı

tr100a
21 Ağustos 2013, 11:44
kymco nun parçaları baya bir pahalı yamaha ve honda kadar iyi değil arkadaşım ikinci el aldığı burgman 400 ü bakımını yaptıktan sonra hala masraf etmeden kullanıyorken ben 7000 km kullandığım xciting 500 scoterime 2000 tl harcadım ve satmak zorunda kaldım

hisvarlar
21 Ağustos 2013, 12:19
ATV şehir içinde motordan daha tehlikeli bir makina.

trk1995
21 Ağustos 2013, 12:25
Evet ATV çok daha tehlikeli ama neyi nasıl yapıcağımızı bilirsek sorun olcanı sanmıyorum.

1-) HIZ YAPMAYA KALKILIŞMAMALI

2-) VİRAJLARDA İYİCENE YAVAŞLANMALI (DEVRİLMEMESİ İÇİN)

3-) O ROAD LASTİK TAKILMALI (BUNU TAKTIKDAN SONRA SORUNLARIN BÜYÜK KISMI ORTADAN KALKIYOR ZATEN)

ÖNEMLİ OLAN LASTİKLER VE OTOYOLDA GİDERKEN DİKKAT EDİLMELİ.ŞEHİR İÇİNDE ANA CADDE VESAYRE PROBLEM OLCANI SANMIYORUM MALUM FAZLA HIZLI OLCANI SANMAM

KYMCO NASIL ARKADAŞLAR ATV LERİ SAĞLAMMI HALA TAM CEVAP ALAMADIM HANİ ALMAYA DEĞERMİ

hisvarlar
21 Ağustos 2013, 12:44
Trafikte her türlü tehlikeli, düşük hızlarda bile önüne kırsalar aniden şerit değişirince bile yan yatma ihtimali çok yüksek. Kısa ve dar şaseden dolayı. Zaten hiç mantıklı bir hareket değil atv ye binmek , sen bu sevdadan vazgeç.

trk1995
21 Ağustos 2013, 12:46
tek kişilik yerine iki kişilik atv alırsam devrilme ihtimali düşer büyük ihtimal ayrıca atv ye binince 400-450 kilo ağırlığında olucak yani sorun olurmu yine sizce ?

hisvarlar
21 Ağustos 2013, 12:57
Anlamadığım bir nokta var. Ailen motora karşı ama atv ye bişey demiyor. Ne farkı var ben çözemedim :)

trk1995
21 Ağustos 2013, 13:04
4 teker 2 teker farkı ya hani gerçi atv ye zor ikna ettim hatta etmedim etmeye çalışıyorum ama motor almazlar eminim buna

hisvarlar
21 Ağustos 2013, 13:07
Sen temiz bir araba bak kendine kardesim, atv yi falan geç. Hem zarar edersin hem o makine senin amacına uygun değil.

beko12345
21 Ağustos 2013, 13:11
31 bin tl yi atv yemi vereceksiniz ? 4 teker istiyorsunuz madem araba alın , bunun kışı falan var . Atv zevk işi , bağ evin olacak bahçeye bir atv koyacaksın full ofroad yapacaksın . Üniversiteye gitmek için en saçma seçenek atv . Bence motorsiklet için tekrar konuşun ailenizle , süper koruma ekipmanları ve iyi bir motorsiklet ile başlayabilirsiniz ...

bikerboi
21 Ağustos 2013, 13:17
Yani aslında hisvarlar'a katılıyorum. Heveslisin anlayabiliyorum ama inan arazide falan kullanıcam haftasonları desen al kullan çok keyifli alet derdim. Ancak trafikte sana keyif vermeyecek ve o kadar parayı başka bir araca yatırsan daha mantıklı olacak gibi. Yanlış anlama lütfen zevkler ve renkler tartışılmaz sadece sonra pişmanlık duyma diye söylüyorum. Yoksa karar senin tabiki :cat:

Pangea
21 Ağustos 2013, 13:19
31 bin lira vericem bir de devrilecek ha,yok öyle bir dünya 4 tekerlek istiyorsan o paraya çok güzel arabalar bulunabilir.

dockerengin
21 Ağustos 2013, 13:20
İnşallah sonunda istediğin bir makine alırsın bu araştırma süreci biraz sıkıntı :)

trk1995
21 Ağustos 2013, 14:05
Ya şöyle bişey var ben sadece okula gitmek için değil enduro da yapmak istiyorum bir kaç kişiyle tanıştım okuldan cross motoru fln vardı hani yaparız dedi tamam dedim.ATV yi almamın bi sebebide o şu anda atv ile enduro yapmak istesen min 50 60 lira para verirsin oda enduro değil safari olur hani bu arad 23 lira 31

KeaSH-07
21 Ağustos 2013, 14:12
uygun fiyata temiz tüpü ruhsata işli suzuki samurai,lada niva alabilirsin.bunlarda 4x4.ucuz ama arazide başarılı aletler ve otoyolda atvden cok daha güvenli

trk1995
21 Ağustos 2013, 14:35
içimde şüpheler oluşmadı değil atv mi motormu.acaba ikna edebilcekmiyim motora onu düşünüyorum

hellboys
21 Ağustos 2013, 14:41
atv ile dönüş tekniklerini biliyor musun eğer bilmiyorsan onu devirirsin ayrıca asfaltta kulanacaksan bu teknikleri bilmen lazım off road için o kadar önemli değil nasıl olsa spin atar ama asfaltta mıhlanıp kalıyor o lastiklerle

PEHLİVAN94
21 Ağustos 2013, 14:41
Arkadasimda 300 lugu var 85 90 yapiyor yaklasik

Bolu'lu Lynx
21 Ağustos 2013, 14:44
500 CC lik bi atv ilk kullanım için çok saçma ve tehlikeli...Yani illaki atv diyorsanız seçenek 150-250 cc çin malları olmalı....
Para varsa ayrı konu ,o zaman mxu300 denemelisin...Ama atv o arazi lastikleri ile kesinlikle şehire girmemeli...Seçim senin...

trk1995
21 Ağustos 2013, 14:50
ATV alırsam arazi lastikleri kullanmıcam zaten onroada uygun lastikler takıcam yola yapıştırıcak şekilde.Dağa çıkarsamda değiştiririm lastiklerini yada hem onroad hemde off road için bişeyler varsa eklerim.ATV kullandım daha önce teknik biliyorum az çok örn verirsem viraja girerken yavaş giricez ayrıca ne yöne doğru savruluyosa araba onun tam tersine doğru yatıcazki atv devrilmesin.Başka bi örn vericek olursam atv de arka frenleri kullanmak şart çünkü ileri atıyo alet yoksa bunu yaşamışlığım oldu ki frenler iyi tutmuyordu ama yinede ileri doğru attı baya bi düşmedim tabi.Arazide sürmeyi zaten biliyorum dağa çıkıp sürmüşlüğüm var

inzell
21 Ağustos 2013, 14:53
Motosiklet ATV'den kat kat daha güvenli.

hisvarlar
21 Ağustos 2013, 14:58
Anlıyorum heveslisin hemen bişeyler olsun istiyorsun ancak yanlış yoldasın. Aileni en iyi sen tanırsın tepkilerini ölçebilirsin. Ancak bu işe gönül verdiysen git iyi kötü 1 kask mont eldiven pantolon bot falan al. Anladığım kadarı ile bütçe sorunda pek yok. İdareten bişeyler al git evde giy. Sonra honda güvenli sürüş eğitimlerine yazıl 1-2 eğitim al. Sonrasında ailenin bakış açısı değişecektir emin olabilirsin. Birde Reşat "DD" Arbaş'ın motosiklet teorisi kitabını temin edip okumayı unutma.

trk1995
21 Ağustos 2013, 15:24
bugün bi konuşucam o zaman

KeaSH-07
21 Ağustos 2013, 15:31
bugün bi konuşucam o zaman

sen benim dediğim seceneğide düşün illaki araziyi seviyorsan
suzuki samurai ve lada nivaları
emin ol pişman olmassın temiz bi araç bulabilirsen
arazide pişman etmez bunlar

trk1995
21 Ağustos 2013, 15:35
Motosiklet ne önerirsiniz peki ? şöyle şekli yarış motorunu andırsın en azından sert baksın ama bastınmı uçmasın hiç bilmiyorum motosikleti eğitimini aldından sonra artık alıcam

PEHLİVAN94
21 Ağustos 2013, 16:01
500 gereksiz kardesim amanosa cikmak icin onlar. 300 yeterde artar senin icin