PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makinaya gecmis bulunuyorum :) fakat sorularim var ???

brocks
20 Ağustos 2013, 23:20
Öncelikler herkese selamlar abilerim kardeslerim .
Yeni motorum olan srad 750 yi almis bulunmaktayım 3 gün oldu ancak gezmekden yazamadim sanirim :P
Fark ettimki uzun süredir konu acmiyorum abilerimle konusamiyorum yeni motoruda alinca dedim elimde bayagi bir malzeme birikmis oldu bi konu acayim dedim :pl:
Cuma günü 98 model srad 750 yi aldim evime gelirken benzin bitti yolda kaldim :pr: dikkat etmemisim nazarlik oldu herhalde :mrgreen:
Sonrasinda cok sukur eve geldim ..
İlk makina deneyimim oldugu icin bazi sorular var siz degerli abilerimin bilgilerinden faydalanmak istiyorum bu durumda tabiki.
Motoru kullaniyorum ancak sorunum su ki motorun devir saati calisiyor ama kilonometre yani hızı gosteren kadran calismiyor. birde hararet i goremiyorum. motor sehir icinde cok hararet yapiyor normaldir diceksiniz ama basincada hararet yapiyor yada ben ilk defa makina kullandigim icin oyle geldi bana..
Motorla sehir icinde bir trafige takıldım mecidiyekoy tarafinda motorun sag tarafındaki grenajdan yani sakaldan sicak su ckmaya basladi . acaba nedir sıkıntı diye dusunuyorum aklıma sag taarafda ram air hava borusunun olmayisi geldi ama acaba bu kadar etkiler mi sizce?? birde fan surekli acilmiyor . kafasina gore motor patlicak derece de sicak olunca donuyor bu sorular var aklımda simdilik birde bir kac yerden sıcak geliyor vucuduma makinada bu normalll mi acaba ??
Herkese vericegi cevaplar icin simdiden cok tesekkur ediyorum :cat:
Allah kaza bela vermesin herkese iyi sürüşler .

Green Arrow
20 Ağustos 2013, 23:28
Makinayı alırken servise gösterdiniz mi öyle bir anlattınız ki motor mucize eseri yürüyor sanki :D

c3nk
20 Ağustos 2013, 23:31
yaş tahtaya bastınız galiba :)

brocks
20 Ağustos 2013, 23:34
Makinayı alırken servise gösterdiniz mi öyle bir anlattınız ki motor mucize eseri yürüyor sanki :D

acikcasi pek oyle servise gostermedim :D ama yorumun cok hoştu :DD::D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

yaş tahtaya bastınız galiba :)

bir kac makina kullanan aarkadasim var isinmasi normal dedi 2-3 kişi ama genc hepsi ben yasli ve tecrubeli insanlardan duymak istiyorum sadece ama ram air motorru bu kadar etkler mi ?? yoksa fanda sıkıntımı var aacaba

forevermore
20 Ağustos 2013, 23:57
acikcasi pek oyle servise gostermedim :D ama yorumun cok hoştu :DD::D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

bir kac makina kullanan aarkadasim var isinmasi normal dedi 2-3 kişi ama genc hepsi ben yasli ve tecrubeli insanlardan duymak istiyorum sadece ama ram air motorru bu kadar etkler mi ?? yoksa fanda sıkıntımı var aacaba

Ram Air'in o derece etkisi olmaz

zaferkarizma
20 Ağustos 2013, 23:58
hayırlı olsun makinayı kaça aldınız ? fan kafasına göre değil termostata göre açar yalnıs bilmiyorsam o makine 98 de açıyor galiba fanı.tecrübeli üyeleri beklemekteyiz konu takipteyim.

brocks
21 Ağustos 2013, 00:13
Ram Air'in o derece etkisi olmaz
anladım tesekkurler

tr_select
21 Ağustos 2013, 00:20
Bence acil işi bilen bir ustaya gösterin derim motoru :) Arkadaşın dediği gibi mucize eseri yürüyor gibi. . .

ufukk
21 Ağustos 2013, 00:26
motor belli ısıya ulaşıncaya kadar termostat suyu radyatöre göndermez, termostatta problem olabilir.veya termostat sağlamdır normal çalışma sıcaklığına ulaştığında radyatöre gönderiyordur fakat fan müşürü istenilen sıcaklıkta fanı devreye sokmuyordur. motora antifriz yerine su koymuşlarsa bi ihtimal korozyondan radyatör tıkanmış olabilir sonuçta motor 15 yaşında. en basiti suyu eksikolabilir aklıma gelenler bunlar, vel hasıl kelam iyi bi bakımdan geçirmeni tavsiye ederim, çünkü hararet silindir kapak contasını yakar, farketmezsen yağla su karışır yatak sardırır.hararet anında piston normalden daha çok genleşir ve silindir duvarına çizikler atar motor soğukken etek vurması diye tabir edilen sesle çalışır bunlar olmasa bile motorun ömründen bir kısmı gider. bence bu olasılıkları göz önünde bulundurarak yol yakınken önlemini alman sonradan üzülmekten iyidir

brocks
21 Ağustos 2013, 01:17
hayırlı olsun makinayı kaça aldınız ? fan kafasına göre değil termostata göre açar yalnıs bilmiyorsam o makine 98 de açıyor galiba fanı.tecrübeli üyeleri beklemekteyiz konu takipteyim.

kendi motorum vardi uste nakit verdim ben.. tesekkur ederim :)

MBHoro
21 Ağustos 2013, 01:18
bu yaştaki motorlarda bir sorunda sıvı kutuları artık plastik ömrünü doldurduğu için çatlıyor, motorun üzerine sürekl, damladığında da aşağıda sıvı görürsünüz.. kontrol edin.
Bir de diğer arkadaşların dediği gibi fan kafasına göre açmaz termostatta sorun var büyük ihtimalle hele sehir içinde açmaması mucize olurdu.

zaferkarizma
21 Ağustos 2013, 01:20
toplamda kaça gelmiş oldu motor.

brocks
21 Ağustos 2013, 01:31
Bence acil işi bilen bir ustaya gösterin derim motoru :) Arkadaşın dediği gibi mucize eseri yürüyor gibi. . .

en kısa sürrede gostericegim tesekkuerler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

motor belli ısıya ulaşıncaya kadar termostat suyu radyatöre göndermez, termostatta problem olabilir.veya termostat sağlamdır normal çalışma sıcaklığına ulaştığında radyatöre gönderiyordur fakat fan müşürü istenilen sıcaklıkta fanı devreye sokmuyordur. motora antifriz yerine su koymuşlarsa bi ihtimal korozyondan radyatör tıkanmış olabilir sonuçta motor 15 yaşında. en basiti suyu eksikolabilir aklıma gelenler bunlar, vel hasıl kelam iyi bi bakımdan geçirmeni tavsiye ederim, çünkü hararet silindir kapak contasını yakar, farketmezsen yağla su karışır yatak sardırır.hararet anında piston normalden daha çok genleşir ve silindir duvarına çizikler atar motor soğukken etek vurması diye tabir edilen sesle çalışır bunlar olmasa bile motorun ömründen bir kısmı gider. bence bu olasılıkları göz önünde bulundurarak yol yakınken önlemini alman sonradan üzülmekten iyidir

biraz daha aydinlanmis oldum gercekten cok tesekkur ederim degerli yorumunuz icin :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

bu yaştaki motorlarda bir sorunda sıvı kutuları artık plastik ömrünü doldurduğu için çatlıyor, motorun üzerine sürekl, damladığında da aşağıda sıvı görürsünüz.. kontrol edin.
Bir de diğer arkadaşların dediği gibi fan kafasına göre açmaz termostatta sorun var büyük ihtimalle hele sehir içinde açmaması mucize olurdu.

fani acmiyo gec aciyo motor bir türlü buz gibi olmuyor hararet musuru ile tediginiz gibi termostat a baktiracagim cok tesekkur ederim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------

toplamda kaça gelmiş oldu motor.

acikcasi kendi motorlarimda biraz uyguna aldigimda bana uygun gelmis oldu ama piyyasa degeri 7-8 milyar civari

zaferkarizma
21 Ağustos 2013, 01:33
delircem ya adamın ağzından zorla laf alıyos . anlaşıldı sana bu makine en fazla 4. 4.5 a falan geldi. neyse ilerde ilanını görürüz.

brocks
21 Ağustos 2013, 01:35
delircem ya adamın ağzından zorla laf alıyos . anlaşıldı sana bu makine en fazla 4. 4.5 a falan geldi. neyse ilerde ilanını görürüz.

bana 6.5 a denk geldi kardesim. piyasa arastiriyon sandim plemige gerek yok ki

tr100a
21 Ağustos 2013, 02:15
bu tarz motorlar şehiriçi trafiğe uygun değildir hemen hararet yükselir arkadaşlarımda trafiğe takılıpta dur kalk yaptığında ta.... yandı sıcaktan deyip koşturuyor:mrgreen:

Green Arrow
21 Ağustos 2013, 03:07
Hocam sen cebinde varsa para güzel bir bakım yaptır yoksada bir şekilde ayarla en azından kucağa almadan yapacagın masraf aldıktan sonrasına göre çok ciddi fark ediyor hemde eğlenerek binersin canın sıkılmaz.

ERROR88
21 Ağustos 2013, 03:26
Eminmisin gectigine

forzaBJK
21 Ağustos 2013, 03:45
hayirli olsun ibo, yalniz "yasli ve tecrubeli insanlardan duymak istiyorum" derken :D
burda hepmizi delikanliyiz, deme böyle seyler :)

bir ay sonra ordayim, cikalim senle bi tura ..

HEROCAN35
21 Ağustos 2013, 04:47
hayırlı olsun güle güle kullan

oooo men adamım ben bu konuyu okumamış olayım şuan ürperdim şeytan meytan dollurur

şaka bi yana bi kontrol et radyatörde veya yedek su kabında su varmı veya antifiriz su varsa boşalttırıp antifiriz koydur (sogutma açısından )hem bi kontrol ettirmiş olursun

zannedersem senin motor su kaynatmış olabilir radyatördeki su soguyamadıgı için genleşip radyatör kapagını itip yedek su tankından taşmış anlattıgına göre benim tahminim

inşallah contaya bi hasar vermemişsindir

forewer
21 Ağustos 2013, 08:21
#krank#yataklar#segmanlar#piston ve kolları#düzgün usta#karbüratör#ikinci el motosiklet parçaları#en iyi ağrı kesici ilaçlar#kredi imkanları#

brocks
21 Ağustos 2013, 12:24
bu tarz motorlar şehiriçi trafiğe uygun değildir hemen hararet yükselir arkadaşlarımda trafiğe takılıpta dur kalk yaptığında ta.... yandı sıcaktan deyip koşturuyor:mrgreen:

bende oyle yapiyorum valla :D basiyom yol bosalinca

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------

Hocam sen cebinde varsa para güzel bir bakım yaptır yoksada bir şekilde ayarla en azından kucağa almadan yapacagın masraf aldıktan sonrasına göre çok ciddi fark ediyor hemde eğlenerek binersin canın sıkılmaz.

haklısın bugun bi baktracagim nedir ne degildir diye ufak sorunlar ise yaptiracagim inş..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------

hayirli olsun ibo, yalniz "yasli ve tecrubeli insanlardan duymak istiyorum" derken :D
burda hepmizi delikanliyiz, deme böyle seyler :)

bir ay sonra ordayim, cikalim senle bi tura ..

tesekkurler abi.. sozum yanlis yere cekildi yav biraz daha deneyimi fazla olan demek istemistim :O
cıkalım abi beklerim her zaman :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------

hayırlı olsun güle güle kullan

oooo men adamım ben bu konuyu okumamış olayım şuan ürperdim şeytan meytan dollurur

şaka bi yana bi kontrol et radyatörde veya yedek su kabında su varmı veya antifiriz su varsa boşalttırıp antifiriz koydur (sogutma açısından )hem bi kontrol ettirmiş olursun

zannedersem senin motor su kaynatmış olabilir radyatördeki su soguyamadıgı için genleşip radyatör kapagını itip yedek su tankından taşmış anlattıgına göre benim tahminim

inşallah contaya bi hasar vermemişsindir

cok mantikli ya bende ou dusunuyorum suuyu kaynatti bencede o yuzden tasti contaya zarar verdigini sanmiyorum ama bugun bir baktıracagim motorcuma .. gelişmeleri yazacagim sizlere:)

brocks
21 Ağustos 2013, 17:38
su varmis radyatorde onu antifriz yaptik ama adam bu o kadar etkilemez dedi baska bişiler var dedi bakalım neticeleri solicem

htmetin
21 Ağustos 2013, 17:48
750 CC Makinadan bahsediyoruz. Hararet normal olsa gerek. Hararet müşürü ve termodstad sağlam olabilir. Ama radyatörde (tıkanıklık, çatlak vb.) veya devirdaimde bir sıkıntı söz konusu ise devirdaim pompası veya radyatör değişmesi gerekebilir. Su atması demek çok büyük bir sorun olduğu anlamına da gelmez. Daha önceki sahibi radyatöre antifiriz yerine su koymuştur (hata!) ve bunu da biraz fazla kaçırdıysa ısınan su genleştiği için sistem onun fazlasını dışarı atmıştır. Zaten soğutma suyunu antifiriz ile değiştirmişsiniz. Hız göstergenizi mutlaka tamir edin.

acayüp
21 Ağustos 2013, 18:07
Bu eski motorları satan adamlara hayranım. Öyle ayarlıyorlarki arkadaş , bir hafta sonra heryerden patlak vermeye başlıyor. O bir haftayı nasıl ayarlıyorlar hiç anlamıyorum :)
Umarım yeni motorunda bu tip ayarlamalar yoktur ve ağız tadıyla kullanırsın. Allah kazasız keyfini çıkarabilmek nasip etsin.
Eski modelleri mümkün olduğunca bilindik birinden tanıdıktan almakta fayda var.

Bir komşumuzda dr650 var 2004 model 4 bin kmde . Satsa atlicam üstüne . Başkasında olsa inanmam km sine.
Birde 1950 model triumph varki vitrindeki sıfır motorlar kıskanır temizliğini.

VOLkann
22 Ağustos 2013, 00:55
Kardeşim çok cesursun gerçekten 98 model motoru ki ss bi makinayı ustaya göstermeden altına almışsın. TEbriklerrrrrrrr

ferdinandd
22 Ağustos 2013, 01:40
Bir komşumuzda dr650 var 2004 model 4 bin kmde. Birde 1950 model triumph varki vitrindeki sıfır motorlar kıskanır temizliğini.

Banada 2004 ten beri bukadar yatmış bi motosiklette sorun çıkma olasılığı mantıken daha yüksek geliyor nedense :/

Çalışmış bi motosiklete oranla hakikaten daha alınır mı oluyor? Bunun doğrusunu hep merak etmişimdir, hiçbir bilgim yok :silent:

1950 triumph dediğin temizlikteyse çalışmasada alınır :)

acayüp
22 Ağustos 2013, 03:06
Banada 2004 ten beri bukadar yatmış bi motosiklette sorun çıkma olasılığı mantıken daha yüksek geliyor nedense :/

Çalışmış bi motosiklete oranla hakikaten daha alınır mı oluyor? Bunun doğrusunu hep merak etmişimdir, hiçbir bilgim yok :silent:

1950 triumph dediğin temizlikteyse çalışmasada alınır :)

Az km yaptığı çalışmadığı anlamına gelmiyorsa ( ki dr öyle ) hiç düşünmeden alınır. Ayrıca adam akıllı bakımları yapılmamışsa km yapmışıda alınmaz.
Garajında 3 ü süper klasik birisi pırıl pırıl , yanında 55 cadillac , tavanda 30 a yakın klasik ve özel bisiklet asılı olan , motosikletlerinin üzerine pamuklu kumaştan örtü yaptırmış adamın satttığı herşey düşünülmeden alınır.
Eğer motor bir kenara atılmış senelerce kalmış birşeyse ozaman senin dediğin gibi düşünülür.

Son cümle , arabayı motosikleti kimden aldığın çok önemli. Doğru adamdan almak önemli . Gerisi teferruat.

HEROCAN35
22 Ağustos 2013, 05:29
su varmis radyatorde onu antifriz yaptik ama adam bu o kadar etkilemez dedi baska bişiler var dedi bakalım neticeleri solicem

etkiler egerki bi fark olmaz ise hiç bilemedin elin anahtar tutuyorsa bu işlere yatkınsa radyatörü çıkart porçözle biraz beklet çalkalayıp boşalt sonrasında çeşme hortumuyla tanzikli su ver yıka geriye doldururken yavaş yavaş doldur sistemden havayı aldır

http://www.youtube.com/watch?v=oKmicDs12bM

yıkarken bak bakalım pislik çıkacakmı daha önceki sahibi contayı yakmış olabilir yagla su birbirine karışmışsa sudaki yag tıkama yapabilir bnim başıma geldigi için anlatıyorum

motorcum kompe antifiriz koymamı söylediginde açıkcası şaşırdım distribütöre telefon ettim onlarda komple antifiriz dedi antifirizin tek dezavantajı eger radyatör veya hortumlar yıpranık ise kaçırma yapabilir kelepçelrden veya radyatörün üzerinde delik varsa açabilir

su kireçlenme yaptıgı için bu delikler küçükse tıkanır ancak antifiriz bu delikleri geri açar (varsa) onun için eski motorlarda tammamen antifiriz önerilmez

brocks
24 Ağustos 2013, 00:20
750 CC Makinadan bahsediyoruz. Hararet normal olsa gerek. Hararet müşürü ve termodstad sağlam olabilir. Ama radyatörde (tıkanıklık, çatlak vb.) veya devirdaimde bir sıkıntı söz konusu ise devirdaim pompası veya radyatör değişmesi gerekebilir. Su atması demek çok büyük bir sorun olduğu anlamına da gelmez. Daha önceki sahibi radyatöre antifiriz yerine su koymuştur (hata!) ve bunu da biraz fazla kaçırdıysa ısınan su genleştiği için sistem onun fazlasını dışarı atmıştır. Zaten soğutma suyunu antifiriz ile değiştirmişsiniz. Hız göstergenizi mutlaka tamir edin.

cok haklısınız motorcuda oyle yapti radyatoru temizledik ve antifriz koyduk komple suan. birde fan yavasmis yeni bir fan sparisi veridk yarin gelecek. km saati neden cok onemli anlamis degilim ama ??