ramcixx
06 Ağustos 2013, 15:02
Arkadaşlar, Merhaba;
Honda CBR250 im için geçenlerde İPHONE zincir yağı aldım ve zincire sıktım. 170 km yol yaptıktan sonra baktım arka jant çizgi çizgi yağ olmuş.Zincir yağ atmış.
Şimdi! Benim merak ettiğim konu şu. Zinciri yağladık. 1 hafta sonra motoru yıkamak istedim. Yıkamaya götürdüm, köpük sabun yaptıktan sonra basınçlı su ile yıkadım ve motoru temiz bir bezle sildim, kuruladım.
- Bu zincirimde ki yağ gördüğü köpükten veya sudan zarar görmüş olabilir mi?
- Yada O-Ring li zincirlerin yağları farklı mı oluyor?
- Motoru yıkarken zincirimdeki yağı nasıl muhafaza etmem gerekiyor?
- Acaba bu yağların özellikleri arasında suya karşı bir koruyucu özelliği var mı? ("Motorunuzu gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz v.b")
Bilgilendirirseniz memnun olurum. :silent:
Honda CBR250 im için geçenlerde İPHONE zincir yağı aldım ve zincire sıktım. 170 km yol yaptıktan sonra baktım arka jant çizgi çizgi yağ olmuş.Zincir yağ atmış.
Şimdi! Benim merak ettiğim konu şu. Zinciri yağladık. 1 hafta sonra motoru yıkamak istedim. Yıkamaya götürdüm, köpük sabun yaptıktan sonra basınçlı su ile yıkadım ve motoru temiz bir bezle sildim, kuruladım.
- Bu zincirimde ki yağ gördüğü köpükten veya sudan zarar görmüş olabilir mi?
- Yada O-Ring li zincirlerin yağları farklı mı oluyor?
- Motoru yıkarken zincirimdeki yağı nasıl muhafaza etmem gerekiyor?
- Acaba bu yağların özellikleri arasında suya karşı bir koruyucu özelliği var mı? ("Motorunuzu gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz v.b")
Bilgilendirirseniz memnun olurum. :silent: