PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet sürücülerine afişli uyarı

Erhan Erdil
01 Ağustos 2013, 14:12
Hatay, Reyhanlı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücüleri kask kullanımı için uyarıldı

İlçede meydana gelen motosiklet kazalarının önüne geçilmesi için çalışma başlatıldı.

Toplum Destekli Polislik ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ilçede çeşitli yerlere afiş asıldı. Halkın ve motosiklet sürücülerinin daha dikkatli olmaları içinde içerisinde uyarıcı bilgiler bulunan broşür dağıtıldı. Reyhanlı Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan görsel materyallerle sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

Sürücülerin kurallara uymalarını sağlamada etkili olması amacıyla dağıtılan broşürlerde, asıl görevin motosiklet sürücülerine düştüğü, sürücülerin kurallara uydukça kaza oranlarının düşeceği ve ailelerin canlarının daha fazla yanmayacağı ifade edildi. Trafik kontrol ve uygulamalarının artacağı, özellikle motosikletleri amacının dışında kullanıp çevreye rahatsızlık verenlere gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti.

Kaynak Cihan Haber Ajansı

teknoali
01 Ağustos 2013, 14:19
çok güzel bi düşünce, insallah faydalı olabilir .

Syanur
01 Ağustos 2013, 15:09
Dün gece AKP genel merkezini önünde, ışıklarda bekliyordum. Elinde silah(akrep dedikleri) polis geldi bina önünden ışıklara doğru(Genel merkezin önünde nöbet tutanlardan). Hernekadar emir kulu olsa da adama gıcık kapmadım değil, sonuçta 2 m önümde, eli tetikte etrafa bakınan yani bana göre durduk yere ortamı geren bir tip var. Ne olursa olsun, insan geriliyor ister istemez.

Tam ışık yeşile dönmeden önce yaklaştı bana;

- Dikkat edin önünüzde mıcır var.

+ :sunny: Anlamadım :silent:

- Dikkatli olun, bakın mıcır var önünüzde

dedi :) Kamyonlardan dökülmüş olan mıcırları göstererek. Ben de zaten oraya bakıyordum ama böyle bir tavır karşısında gerçekten çok sevindim. Daha doğrusu memnun oldum mu desem bilemedim. Genelde kaba saba tipler ile karşılaşıyorum desem yalan olmaz. Bir de üstüme başıma ve motoruma bakınca daha çok "dikkat et! bah!!, kaç para la bu?" gibi hitaplar yakıştırıyor sağolsun polis arkadaşlar :)

Kendisine burada tişikirlir sipirmin demek istiyorum :joker:

Dentist76
01 Ağustos 2013, 17:13
İstediğinizi söyleyin ama Antalya'nın gölgede 40 derece sıcağında 800 metre evle iş arasında kaskı takmak artık işkence haline geldi.
Kardeşim Amerika'da yaşıyor ve orada şehiriçinde gözlük takmak yeterli.

MotorKafa
01 Ağustos 2013, 17:18
Marmaris'te de var benzer bir uygulama.

Dentist76
01 Ağustos 2013, 17:28
Malesef bizim Antalya'da hiç tolerans yok. Yoğurt tası alıp delikler delip geçireceğim sonunda kafaya :)

IsmetCan86
01 Ağustos 2013, 17:31
Bizim Burada Kural Felan Yok Her gün En Az 1 Motosiklet Kazası Oluyor Her Ay 1000 Tane Motosiklet Satılıyor Türkiye'de Motosiklet Bakımından En Fazla Yer İzmir/Bergama'dır

Dentist76
01 Ağustos 2013, 17:40
şehir merkezinde sınır belirlenmeli. Mesela çevreyolundan dışarı kısımda kask mecbur olmalı.

Mengu16
01 Ağustos 2013, 19:28
şehir merkezinde sınır belirlenmeli. Mesela çevreyolundan dışarı kısımda kask mecbur olmalı.
Ara sokakta bile motor kullansan dandik de olsa bir kask gerekli, hayatta kalmanı sağlar, 15 liralık bir miğfer kask bile düşük hızda kafanı kaldırıma vurduğunda yaralanmanı büyük oranda engeller.

gezginmotor
01 Ağustos 2013, 20:06
Ara sokakta bile motor kullansan dandik de olsa bir kask gerekli, hayatta kalmanı sağlar, 15 liralık bir miğfer kask bile düşük hızda kafanı kaldırıma vurduğunda yaralanmanı büyük oranda engeller.
:cat:-------------------------

Dentist76
01 Ağustos 2013, 20:26
Bunları ben de biliyorum fakat 40 derece sıcakta klimalı kask var da ben mi almadım :D

raven71
01 Ağustos 2013, 20:37
Bunları ben de biliyorum fakat 40 derece sıcakta klimalı kask var da ben mi almadım :D

kullanmazsan morg yeterince serin olur (Allah Korusun).

maverıck
01 Ağustos 2013, 20:57
motorsıkletlı polısler once kendılerı taksınlar kasklarını, ondan sonra bu tür uyarıda bulunsunlar:farao::jocolor::farao:

gisler
01 Ağustos 2013, 21:14
güzel uygulama...

bir de araçlar için (otomobil-minibüs-kamyon vb) motorsikletlere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan uyarıcı afişler bekliyoruz...

CEM.
01 Ağustos 2013, 21:53
böyle bir uygulama çokda işe yaramaz. nasıl yaramaz ?

bana yolda dikkat et hız yapma diyecegine dikkat et yolu sulayan fıskıyeler var !! dikkat et virajın cıkısında mıcır var !! dikkat et aslvat kaygan gibi yol hakkında sadece motorsikletlere özgü bilgi verseler çok daha işe yarardı .

papazkemal
05 Ağustos 2013, 02:35
Heryerde yapılmalı bu uyarılar