PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor seçimi. Yardım lütfen. Ve GT250R

Siyah1
16 Temmuz 2013, 05:04
Arkadaşlar, abiler uzun bir araştırmadan sonra GT250R almaya karar verdim yaz sonuna doğru önümüzdeki bir kaç ay içerisinde. Ama aklıma şu an bir şey takıldı, o da oturma pozisyonu.

Ben motoru üniversiteye gidip gelirken kullanacağım günlük hayatta. Ve akşam hafif rüzgara doyup dinlenmek için.

Gelgelelim ki güzel havalarda kendime bir güzergah çizip bir kaç haftada bir haftasonları veya bir kaç haftalığına seyahat etmek istiyorum. Ve bazen bu iki kişiye çıkabilir.

Sorum şu:
Gündüz ulaşımda ve akşam gezmelerinde ss GT250R bir başlangıç motoru olarak benim için iyi bir seçenek gibi duruyor. Ama yapmak istediğim haftasonu kaçamaklarında oturuş pozisyonu buna uygun mudur? Değilse bu kriteri de göz önüne alarak ne tarz motorları önerebilirsiniz? Ve uzun yolda sesi çok yorucu olur mu GT250R nın? Uzun yolda iki kişiye zorlamadan nazik bir kullanıma dayanıklı mıdır? Ve SS modellerde standart lüzumsuz ağırlık yapmayacak kamp malzemelerini (çadır, tulum vb..) taşıyabilmek ne kadar mümkün?

Boyum 1.85, 90 kiloyum ama vücudu toparlıyorum. 80 85kiloya kadar gerileyeceğimdir :).

Bu konuda bana tecrübeleriniz çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

tr_select
16 Temmuz 2013, 05:42
Tam bir ss oturuş pozisyonuna sahip olduğu için iki kişi uzun gezileri unutun hocam demeyeceğim. Belli aralıklarda, vücudu dinlendirerek kaçamak yapmak mümkün. Kimse aslını demesin... Dünyanın en mız mız insanlarından birisi uzun bir yol yaptı gt250R arkasında... Bol bol dinlendirerek yolculuk gerçekleştiği için pek bir ağrı olmadı. Sigara molası çiş molası osturuk molası... Herşeye mola verdiler neyse,:mrgreen:

Yok ben rahatıma düşkünüm, kıçım belim ağrımasın diyorsanız NAKED (sym wolf-inazuma) öneririm. Yok ben dinlene dinlene giderim derseniz GT250R uygundur.
100-120 arası motoru 6-9000 aralığında kullanırsanız ses olarak başınızı ağrıtmaz. Devirlerden pek emin değilim belli bir devirden sonra her motor gibi anırıyor ama 110 civarları hatırlıyorum.

Tabiri caiz ise arkadaşım at gibi yükledi motoru. Yan çantalar-artı koltuğuna bildiğiniz bavul, depo üstü çanta + sırt çantası... İnip binerken yardımcı oluyordum düşün... Bir sorun yok. Sadece biraz daha nazik kullanman gerek yüklü olduğundan dolayı. Viraj vs gibi durumları kast ediyorum. Kilo sorun değil. Bahsettim zati muhterem tank gibi bir şeydir. Onu motor çekiyorsa herkesi çeker....

Not: Gezi düşünüyor isen lastiği kesinlikle değiştir. Şinkomu çinkomu naylon bir şey var üzerinde... Aklıma gelenler bunlar şuanlık. Arkadaşlar cevap verip bilgilendirirler :)

UNdocab
16 Temmuz 2013, 10:15
ilk sahibi olduğum gt250R motosikletimle 29.000km yol yaptım 2 yılda. %80 uzun yol. Türkiyeyi gezdik arkadaşlarla beraber. Gezilerimiz bazen 3500km oldu. Bazen tek kontakla 400km yol yaptım. Bir naked motosikletten daha az rüzgardan etkilendim.
Büyük deposu sayesinde yaslanarak gittiğimde evdeki koltuğumda gibi rahattım.
GT250R'ı 1-2 haftaya satıcam.Şimdi gt650 ile yoluma devam ediyorum 5000km oldu.

Fakat 2 kişi ile giderken günde 400km den fazla yol almak biraz zorlar artçıyı. Başka da birşey olmaz.

ysfist
16 Temmuz 2013, 16:06
ben de gt20r la her fırsatta uzun yola cıkarım sadece dizlerim agrır hafif 200 km dolaylarında yol aldıktan sonra. 150-200 km de bir dinlenerek misler gibi yolumu alıyorum. boyum 1.90 kilom 110. Ben uzun yolda da keyif alıyorum gtr dan amma ve lakin rahatına çok düşkün, endurocu ruhuna sahip biriysen ilk uzun yolundan sonra tövbe ettirebilir.

KaPTaNHaSaN
16 Temmuz 2013, 18:11
enduro tarzında motorlar sizi kamp -çadır taşımalarında daha rahat ettirecek gibi, e tabi gençliğin verdiği dayanıklılık var şimdi ben gtr ile 200 km gitsem ne bel kalır ne bilek.. gençlik böyle birşey,, bir de artçım uzun yolda üzerime abansa ohooo. kesin fıtık olurum.. :)

Siyah1
17 Temmuz 2013, 23:18
http://www.motosiklet.net/forum/almak-isteyenler/118874-hyosung-gt250r-satanlar.html#post3094888

Linki inceleyebilirseniz sevinirim.