PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Motoran XV 250

kürşat ışık
12 Temmuz 2013, 03:36
TEKNİK ÖZELLİKLER
MOTOR TİPİ Tek Silindirli, 4 Zamanlı, Balancer Sistemli
SİLİNDİR HACMİ 250 cc
ATEŞLEME Elektronik CDI
ÇALIŞTIRMA Elektronik / Ayaktan Marşlı
SOĞUTMA Hava Soğutmalı
MAX GÜÇ 7500 d/d 11,5 kW / 15.6 HP
MAX HIZ 90 Km /H
VİTES 5 Vites Manuel
BOYUTLAR 2080x820x1165
AĞIRLIK 117 Kg.
YAKIT DEPOSU 12 Lt. ± 0,3 Lt.
FRENLER Ön Disk / Arka Disk
LASTİK ÖLÇÜLERİ Ön: 2,75-21 / Arka: 90/90-19
AKÜ 12 V 9 Ah

kürşat ışık
15 Temmuz 2013, 15:53
benden başka bu motoru kullanan yok mu ki ??
:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:34 ----------

http://i43.tinypic.com/dmqgpk.jpg

banno1957
23 Temmuz 2013, 22:49
var tabi olmaz mı :D İzmir'de galiba bitek ben kullanıyorum :D
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/1002455_10151765761538234_1797098715_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546847_10151765737783234_2125547373_n.jpg
motorun kronik sorunlarından bahsederseniz iyi olur :) mesela benzin göstergesi arızalı geldi , sinyaller dökülmeye başlıyo :) , sabahları jikleyi komple açmadan çalışmıyo (İzmir'de ) :D

kürşat ışık
24 Temmuz 2013, 04:53
burak bey sizi gördüğüme çok sevindim..:)
Benzin göstergem benimde arızalı şuanda , önceki motorumda gösterge bile olmadığından pek düşündürtmedi beni..:)
sinyallerim sağlam hala .ama 6500 kmdeyim daha.. Bide araziye nerdeyse hiç girmiyorum...Belkide ondan sağlam kalmıştır..
sabahlarıda jiklesiz çalıştırıyrum ben..:) ama bir iki dakika hafif gaz veriyorum durduğum yerde , jikle görevini üstleniyorum galiba..:) ondan sonra hareket ediyorum..
Başka aklıma gelen bi problem yaşamadım hiç...Kocaelide 'de böle diyelim..:)

banno1957
02 Ağustos 2013, 10:03
burak bey sizi gördüğüme çok sevindim..:)
Benzin göstergem benimde arızalı şuanda , önceki motorumda gösterge bile olmadığından pek düşündürtmedi beni..:)
sinyallerim sağlam hala .ama 6500 kmdeyim daha.. Bide araziye nerdeyse hiç girmiyorum...Belkide ondan sağlam kalmıştır..
sabahlarıda jiklesiz çalıştırıyrum ben..:) ama bir iki dakika hafif gaz veriyorum durduğum yerde , jikle görevini üstleniyorum galiba..:) ondan sonra hareket ediyorum..
Başka aklıma gelen bi problem yaşamadım hiç...Kocaelide 'de böle diyelim..:)

Anladım Ben Biraz Acele Ediyorum Galiba Çalıştırmak İçin :) Ayrıca 150. kmde km teli koptu :) servis hala parça bekliyo motor nerden baksanız 1500'e gelcek :) bir de sahibindende baktığım ilanlardada farkettim plakalığın altındaki kedi gözü kimsede takılı değil :) benimkide 2 kişi kasis gibi bi yerden geçerken kırıldı :) ayrıca arka lastik 2 kişi egsoza sürtmeye başladı servis halletdi ama lastiğin sağ tarafindaki dişler biraz ezildi ve biraz hız yapınca bi yerden sürtünme sesi gibi bişey geliyo acaba neden olabilir :)

kürşat ışık
02 Ağustos 2013, 16:18
ben iki kişi fazla binmiyorum motora...
bir kaç kere bindim , onda da bi şikayetim olmadı daha...
bazı servisler hazır motoru toplamayı dahi beceremiyo, öyle bi hataya kurban gitmeyinde..:):)

banno1957
03 Ağustos 2013, 12:08
Şuana Kadar 2 Farklı Servise Gittim İkisinide Beğenmedim :) Biri Çok Ağır ve Kulakları Duymuyo :) Ses Geliyo Diyoz Şurdandır Burdandır Şimdi Balatalara Sprey Sıkarım Geçer Diyo Bakıyoz Devam Ediyo Öncedende Zincirden Geliyor Yağlarız Geçer Diyodu Yine Geçmedi :) Benim Zaten İlk Motorum Kullanmayı Bunda Öğrendim :) Pek Fazla Bi Bilgim Yok Yani :) Bu Arada Motor İçin Facebook Sayfası: Motoran Xv 250 Facebook (http://www.facebook.com/pages/Motoran-Xv-250/551264394935554) Burda Toplanabiliriz :) Resim Video Vb.

kürşat ışık
03 Ağustos 2013, 17:23
adam gibi usta bulana kadar , piyasadaki bi çok usta kadar motordan anlar oluyosun zaten..:)
ilk motor olarak biraz yüksek almışsın...:)
Benim 3. motorum .. Torkunu ve durşunu beğenerek aldım bende...
Bir süre kullanayım bunda değiştirmeyi düşünüyorum..

banno1957
03 Ağustos 2013, 17:44
adam gibi usta bulana kadar , piyasadaki bi çok usta kadar motordan anlar oluyosun zaten..:)
ilk motor olarak biraz yüksek almışsın...:)
Benim 3. motorum .. Torkunu ve durşunu beğenerek aldım bende...
Bir süre kullanayım bunda değiştirmeyi düşünüyorum..

haklısınız :) evet biraz yüksek motor boyda kısa olunca başlarda sıkıntı olur gibi geldi ama şimdi hiç bir sıkıntı yok :) bende değiştirmek istiyorum motoran xf 250'de güzel gibi ama xf kadar duruşu güzel değil :)

Karacocuk
23 Aralık 2013, 03:00
Bende bu motoru almayı düşünüyorum. Boyum kısa endişelerim büyük:D Acaba arazide sıkıntı olurmu, bunu soruyorum çünkü motorun duruşu harika, Kanuni cross 150 nin üstüne bindim baya bir alçak düz zeminde dururken iki ayakla dengeyi aynı anda rahatça sağlayabiliyorum. Mondial Extreme max a bindim ayaklarım zar zor yere dokunuyor. XV250 yi deneyemediğimden soruyorum.

cenkito
23 Aralık 2013, 03:02
Bende bu motoru almayı düşünüyorum. Boyum kısa endişelerim büyük:D Acaba arazide sıkıntı olurmu, bunu soruyorum çünkü motorun duruşu harika, Kanuni cross 150 nin üstüne bindim baya bir alçak düz zeminde dururken iki ayakla dengeyi aynı anda rahatça sağlayabiliyorum. Mondial Extreme max a bindim ayaklarım zar zor yere dokunuyor. XV250 yi deneyemediğimden soruyorum.

xv ile mondial max aynı yukseklikte diyebilirim, zaten sasesi bile aynı

Karacocuk
12 Ocak 2014, 22:37
Şasesi aynı evet. Sele yükseklikleri farklı. Extreme 930mm - xv250 880mm. Motoranı ve mondialin merkezlerindeki personel ile konuştum. Daha doğrusu ikisine de mail attım telefon ettiler bana. Motoran görevlisi "Teknik verilerde bu bilgi olmadığından ben kendim metreyi alıp ölçtüm" dedi. Extreme in yüksekliğinide bizzat ben ölçtüm. 5 cm lik fark nereden geliyor bilmiyorum. Şase aynı, motor aynı, lastik aynı, ağırlık farklı. Eğer bu ölçüler doğru ise aradaki 5cm lik fark kırmızı ışıkta çooook fark eder hocam. Bunlar cross kırmızı ışıkla ne işin var diyeceksin, evden dağa nasıl gidecez :D

Samimi 46
18 Mart 2014, 12:27
Buradaki bütün arkadaşlarıma selamlar. Galiba aranızda en yaşlı benim. yaklaşık on yıldır akademik görevlerim dolayısıyla ertelediğim motor aşkımın artık dayanılmaz bir hal alması üzerine yüksekçe bir motor alayım deyince motoran xv250 ile extrem max (mondial) dikkatimi çekti. Cenk(ito) kardeşim sizi diğer mondil formundan okudum. özverili bir arkadaşımız olduğunuzu gördüm. Baktım burada da yine aynı güzel inanlar var. Ne dersiniz kardeşlerim acaba bu iki motordan hangisine karar kılayım. şu günlerde alacağım. daha genç ve uçarı tipli duran mondial'in ki mi yoksa iraz daha oturaklı ve iri hatlara sahip olan xv 250 mi?
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

52Ensar52KK
11 Mart 2016, 20:14
Arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış olsam da bişey sormak istiyorm boy sıkıntı olurmu 1.73 boyum var

banno1957
29 Mart 2019, 21:42
Arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış olsam da bişey sormak istiyorm boy sıkıntı olurmu 1.73 boyum var

Merhaba , yazınızı baya geç gördüm :) hayır 1.73 boy sıkıntı olmaz , ben 1.68 boy ile 3 yıla yakın problemsiz kullandım.
Sadece arazide aşırı dikkat etmeniz gerekiyor :)

logaritma
30 Mart 2019, 03:21
Merak ettim bakıyım dedim resmine crf kopyası imiş .. aslında tutardı bu motor niye tutmamış hayret..

banno1957
04 Nisan 2019, 13:15
Merak ettim bakıyım dedim resmine crf kopyası imiş .. aslında tutardı bu motor niye tutmamış hayret..

Tip olarak bende çok beğeniyordum , kullanışı gidişi de çok güzeldi.
Bence bitmesinin sebebi kalitesiz malzeme, kronik sorunların çözülememesi , servislerin berbat ötesi olması.
Sattığıma pişman mıyım ? Evet :) keşke satmayıp kenarı köşeye koyup bekletseydim.

sey_47
04 Nisan 2019, 15:41
Tip olarak bende çok beğeniyordum , kullanışı gidişi de çok güzeldi.
Bence bitmesinin sebebi kalitesiz malzeme, kronik sorunların çözülememesi , servislerin berbat ötesi olması.
Sattığıma pişman mıyım ? Evet :) keşke satmayıp kenarı köşeye koyup bekletseydim.

Ya çinli motosikletler durdukça çürüyor be. Tamir edeyim diye başına geçiyorum elimde kalıyor parçalar.
Seyhan 150'm vardı. İlk motosikletim diye elimde tutayım dedim. 7 sene bende kaldı motosiklet.
Motorunda hiç bir problem yoktu, ancak sele altındaki kapağı bir açıyordum röleleri tutan plastikler gevremiş, dökülüp gidiyordu.
Sinyal ampülleri kısa far ampülü falan hak getire. Gösterge çalışmamaya başladı. Akü durdurmaz zaten.
Vizeye giderken kuru akü takıp gidiyordum, korna bari çalsın diye.
Sonra verdim geçtim.