PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asya Motor Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71

berkhizliates
13 Nisan 2006, 12:19
Herkese Merhaba,
bu motor'un gorunusu cok hosuma gitti. sanirim alt sinif motorlar arasinda ilk bu tip motor denemesi.
ozelliklerde aklima takilan bir iki sey var, anlayan arkadaslar cevap verirlerse cok sevinirim. motoru 200 cc olmasina karşın, 13 beygir az değil mi? bir diğeri de 4 zamanlı ama tek silindir? tek silindirin dez avantajı var mı?
kullanan var mı? daha cok yeni ama...

http://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=102

http://img125.imageshack.us/img125/207/asya6sr.jpg

teknik özellikleri:

2180*810*120
135kg
8 lt. yakıt deposu
90 km/h son sürat
196cc
13.65 hp / 7000 rpm
ön disk arka tambur fren
jantlar hafif metal

asya motor için çok önemli bir modelmiş. özel malzemeden üretmişler ve bu motorun üretileceğini sır gibi gizlemişler. çok iddaalılarmış! bence rengi harika çok yakışmış ve bu sınıf bir motora tam oturmuş.

climber
13 Nisan 2006, 13:01
viteside otomatikmiş.Otomatik olmasının da sakıncaları varmı?

derin
13 Nisan 2006, 13:16
BU motorun ne vitesi otomatik ne de Asya'nın özel olarak ürettiği bir motor. Orijinali Zongshen marka, model ismi yine aynı ZS 200 GY-2.

http://www.zongshenmotor.com/zongshen/www/en/top2/top2-1detail.jsp?cid=7656&cc=ZS200GY-2

Asya piyasaya sürebilirse (Beni bir süredir oyalıyorlar) piyasadaki en kaliteli Çin-Enduro lardan biri olacak. Bekliyoruz....

http://img125.imageshack.us/img125/207/asya6sr.jpg

berkhizliates
13 Nisan 2006, 13:35
bu arada motor 2650 ytl, yeni ötv'ye göre.
motorun şanzımanının otomatik oldugunu hiç sanmıyorum zaten saçma olur böyle bir motorda.
bi' de yakıt tüketimi nasılmış? sen biliyor musun Derin?

tata
13 Nisan 2006, 14:36
Ben de bekliyorum bu motoru. Bodrum bayii bu ay (Nisan 2006) sonunda geleceğini söylüyor. Geçen sene Zealsun getirecekti. Ne oldu da, getirmediler bilmiyorum.

Fiyatı ÖTV zammı öncesi 2650 YTL, yanlışlık olmasın. Asya Motor eğer ÖTV zammını aynen yansıtırsa 2994 YTL olacak. Yani siz ona 3000 YTL deyin. Zammın hepsini yansıtmamaları dileğimizdir.

Çin'de üretilen 200GY-2 tek silindirli motorlar bazı sitelerde 8.5 Kw, bazılarında 9 Kw, bazılarında ise 12 Kw olarak gözüküyor. Bu da sırasıyla 11.56 HP, 12.24 HP ve 16.31 HP ediyor. Asya Motor'un sitesinde verdiği 13.65 HP bunların tam ortasında bir değer. Hangisi doğrudur derseniz, herhalde Asya'nınki.

Son bir ek, lastiklere dikkat ederseniz... Galiba süpermoto sınıfında bu model. Muadil motorların (Zonghsen 200GY-A) lastiklerine göre çapı küçük ve dişleri asfalta göre. Benim de istediğim bu zaten, dağda değil, bozuk ülkem yollarında kullanacağım, scooter'larda olduğu gibi hoplayıp, zıplamadan.

derin
13 Nisan 2006, 14:52
Ben 14.5 beygir diye biliyorum, ama çok da önemli değil. 200cc olsun, sorun çıkarmasın, varsın yavaş gitsin.

Bu arada böyle ürün lanse edip hageldi, ha gelecek muhabbeti yapmıyorlar mı; sinir oluyorum. Şu anda ne Zongshen, ne Zealsun ne de Asya bulamıyorum.

ARMAGEDON
13 Nisan 2006, 15:01
biri asya biri zongshen aynı kakanın lacivertimi asyanın zaten bir modelinin piyasada başka bir model olarak satılmadığını görsem sinek kesecem:farao:

berkhizliates
13 Nisan 2006, 15:06
ASYAMOTOR AS 200 GY–2
2.650,00 YTL
1) Fiyatlarımıza Ö.T.V. (%22) ve K.D.V. (%18) dahildir.
2) Fiyatlarımız peşin fiyat olup yasal değişiklikler aynen yansıtılacaktır.
3) ASYA DIŞ TİCARET herhangi bir uyarı ve duyuruya gerek duymaksızın her türlü fiyat değişilik hakkına sahiptir.

bu yazıyı asya motor'un sitesinden kopyaladım. ötv, zamdan sonra %22 olmadı mı? yani bu yeni ötv'li fiyat.

Bi' de tekrar olacak ama tek silindir ile 2 silindir arasında ne fark oluyor? bilen var mı? avantaj mı dezavantaj mı?

derin
13 Nisan 2006, 15:39
Tek silindir daha az yakar. Herhangi bir dezavantajı olduğunu sanmıyorum. Titreşim daha çok yapar diyenler var.

ARCHANGEL
13 Nisan 2006, 17:17
15 Dakika önce asya motoun bakırköy bayisi ile görüştüm motordan 1 tane numune olarak(tanıtım) varmış. ayın 20-30 arasında gelecekmiş.Ben bu motoru almaya karar verdim...

tata
13 Nisan 2006, 17:35
ASYAMOTOR AS 200 GY–2
2.650,00 YTL
1) Fiyatlarımıza Ö.T.V. (%22) ve K.D.V. (%18) dahildir.
2) Fiyatlarımız peşin fiyat olup yasal değişiklikler aynen yansıtılacaktır.
3) ASYA DIŞ TİCARET herhangi bir uyarı ve duyuruya gerek duymaksızın her türlü fiyat değişilik hakkına sahiptir.

bu yazıyı asya motor'un sitesinden kopyaladım. ötv, zamdan sonra %22 olmadı mı? yani bu yeni ötv'li fiyat.

Bi' de tekrar olacak ama tek silindir ile 2 silindir arasında ne fark oluyor? bilen var mı? avantaj mı dezavantaj mı?
Doğru yahu, sitede %22 ÖTV dahil diyor. Bu iyi bir haber. Demek ki Asya kar marjını düşürecek ve ÖTV artışını bize yansıtmayacak. Fakat ikinci madde biraz mide bulandırıcı. Yine de motor gelmeden bence bu fiyattan emin olamayız.

Uzmanı değilim ama, tek silindirde devir düşük-tork yüksektir. Niye? Çünkü silindir çapı büyüktür ve silindirin altındaki kola uygulayabileceği basınç yüksektir. İki silindirde ise devir yüksek, nisbeten tork düşüktür. Tabi bu teknik özelliklerde adı geçen "Compression Ratio" ile de çok ilgili bir detay.

gdm
14 Nisan 2006, 00:07
bende izmirdeyim bu model zeulsun zongshenn arastiriyorum fakat bunlarin servisleri izmirde sorun gibi birsey sanirim ben pek bir muattap bulamadim .. derin,, sen birsey biliyorsan bu servis ve satis yerleri hakkinda yardimci olursan cok mutlu olacagim

6kkkkk
14 Nisan 2006, 15:21
ÖTV' Yİ BİZ ÖDÜYORUZ...!

KISA BİR SÜRE İÇİN, %8 den %22 ye arttırılan Özel Tüketim Vergisinden dolayı oluşan fiyat farkını ASYA MOTOR karşılıyor. Tüm modellerimizin fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi dahildir.

Asya Motor ötv fiyat farkını bir süre yansıtmayacağını taahhüt etmiş sitesinde. Bu iyi haber. Ancak bu motoru özellikle kuryeler için düşündüklerini söylemişler. Bunlardan bir sürü olacak olması motor karizmasını biraz yitirecek diye düşündürüyor beni.

ymcbayraktar
14 Nisan 2006, 15:35
Bende bu motorla ilgileniyorum ama 200 cc bir motor için azami 90 km çok komik bir rakam ya yanlış yazmış olmalılar yada şaka yapıyorlar şimdilerde 50 cc mobiletler dahi 70 km yaparken gerçekten hızı buysa beş para etmez sadece görünümü için motor alınmaz benim için silindir hacmine göre gücü , yakıt ekonomisi, ve fiyatı üçü de önemli birinden dahi taviz veremem böyle bir marka bilen varsa beri gelsin

yucelozel
14 Nisan 2006, 15:42
http://www.asyamotor.com.tr/images/wallpaper/AS200GY2_800.jpg

kotumuren
14 Nisan 2006, 18:35
Motor ön çamurluk hariç diğer aksamları çok güzel,işçilik gaeyet kaliteli ve diğer 200cc lik endurolara göre baya bi helbetli görünüşüvar..ama o ön çamurluk resmen batırmış.fuarda epey inceledim.çamurluğu diğer endurolar gibi yada dakar tarzı yapsalar daha güzel olurmuş..

Klasik motor özellikleri dışında bu motorda hoşuma giden bir başka olaysa selesi,selesi oldukça geniş ve bir okadarda rahat.sele hondanın nx4Falkon ile bire bir gibi
http://img133.imageshack.us/img133/6567/condazs200gy2big5ei.jpg

silves
15 Nisan 2006, 00:06
arkadaşlar bunların hepsi hemen hemen aynı bendede skygo 200 var dış görünüş olarak iyi ama bunların motor kısımları hepsi aynı yani ciğerleri aynı ve şasi olarak pek sağlam değiller ben sadece beni idere etsin diye aldım bir iki sene sonra japon alacağım bu tür lerin yani zongşen zelsun skygo olsun hepsinden aynı sorun var buda titreşim sorunu eminim ki bu asyada da vardır eğer bir iki yıl kullanayım diyorsanız alın ama inanaın daha fazla dayanmazlar

Mengu16
15 Nisan 2006, 01:11
Bende bu motorla ilgileniyorum ama 200 cc bir motor için azami 90 km çok komik bir rakam ya yanlış yazmış olmalılar yada şaka yapıyorlar şimdilerde 50 cc mobiletler dahi 70 km yaparken gerçekten hızı buysa beş para etmez sadece görünümü için motor alınmaz benim için silindir hacmine göre gücü , yakıt ekonomisi, ve fiyatı üçü de önemli birinden dahi taviz veremem böyle bir marka bilen varsa beri gelsin

Bu 90 km galiba güvenlik amacıyla yazılıyor.
90 ı geçmeyin , kaza yaparsanız biz size zaten söylemiştik demek için !

gaddar
15 Nisan 2006, 03:34
Aynen öyle 90 km sürat bu motorlar için fazla bile :P

ARCHANGEL
15 Nisan 2006, 22:20
Arkadaşlar bugün Asya motor bayiine gittim motoru görmek için ama,ellerinde ki motoru diğer şubeye göndermişler tamamen altüst oldum,ama şu hız konusunda bir çelişkiye düştüm.Bayiideki satıcı bu motorun 140 ı gördüğünü söyledi ben anlamadım anlayanlar bir yorum yapsın aydınlanalım:queen:

6kkkkk
20 Nisan 2006, 14:27
Arkadaşlar merhaba. Asya Motor bu modelin ayın 20sinde geleceğini söylemişti. Bugün bayilere gelmiş olmalı. Yakınında bir Asya Motor bayisi olan birisi gidip inceler, yorumlarını yazarsa memnun kalırız. Değil mi.. :)

berkhizliates
20 Nisan 2006, 16:42
gerçekten cok iyi olur hatta biri alıp bi' kaç bin km. yapıp sonuçları anlatırsa çok memnun kalırım:) çünkü hala kararsızım... bu mu yoksa keeway superlight150 mi?

derin
20 Nisan 2006, 16:46
Ben asya'yı daha fazla bekleyemedim, Zealsun aldım. Bakalım nasıl çıkacak?

Barış Şuşut
20 Nisan 2006, 16:51
tek silindir genelde arazi tipi motorlarda tercih edilen silindirdir..avantajı düşük devirde yüksek tork sağlamasıdır dezavantajı ise çok silindirlilere oranla daha az hp ve daha çok titreşim olmasıdır ...çok silindirlilerde bir silindir inerken diğeri tam aksi yönde hareket ettiği için titreşim dengelenir...tek silindirde bu balansı sağlayacak bişey yoktur..ama titreşim çok rahatsız edici düzeyde değildir..
bmw f 650 gs, ktm 640 adventure,yamaha xt 660 r....gibi arazide kullanılan motorların hep tek silindirli olduğunu görüyoruz tek silindir bir dezavantaj değildir...

motocycleboyreigns
20 Nisan 2006, 16:51
Ben de bunu bekliyorum epeydir.Zhongsen modeline siyah renk çok orjinal bir satış taktiği bence.Bayiyle konuştum adam''Abi Batman de bunu kullanıyo'' dedi.

OsaK
22 Nisan 2006, 21:46
Arkadaşlar bende yakın zamana kadar Yamaha YBR 125 düşünüyordum,bu motoru gördüm fikrimi değiştirdim.Bu motoru kullanan arkadaş yok mu forumda?
Motor şekil olarak harika gözüküyor bence,teknik olarak nasıl acaba?
Bu motoru kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

berkhizliates
24 Nisan 2006, 18:57
bu hafta iki tane zongshen AS 200 GY-A gordum. bu motor asya ile aynı model mi? bilen var mı?

fraktal
24 Nisan 2006, 19:52
tata :cat: Uzmanı değilim ama, tek silindirde devir düşük-tork yüksektir. Niye? Çünkü silindir çapı büyüktür ve silindirin altındaki kola uygulayabileceği basınç yüksektir. İki silindirde ise devir yüksek, nisbeten tork düşüktür.

BBRR :cat: tek silindir genelde arazi tipi motorlarda tercih edilen silindirdir..avantajı düşük devirde yüksek tork sağlamasıdır dezavantajı ise çok silindirlilere oranla daha az hp ve daha çok titreşim olmasıdır ...çok silindirlilerde bir silindir inerken diğeri tam aksi yönde hareket ettiği için titreşim dengelenir...tek silindirde bu balansı sağlayacak bişey yoktur..ama titreşim çok rahatsız edici düzeyde değildir..
bmw f 650 gs, ktm 640 adventure,yamaha xt 660 r....gibi arazide kullanılan motorların hep tek silindirli olduğunu görüyoruz tek silindir bir dezavantaj değildir...

90 km bu motorun ideal max hızıdır, zorlarsan daha hızlnırsın ama bu pek tavsiye edilmez. Ancak asıl amaç arazide yüksek torkla bayır tepe aşmak. Ayrıca bailrin yaptıklarını söyledikleri hızlara da inanmıyorum. Fuarda zealsun'ın spor (?) modeli için eleman ''160 bastım önüme araba geldi yavaşlamak zorunda kaldım'' dediğini hala unutamıyorum.:queen:

Bunları nerede biliyorum forum okuyorum...:wiinkk:

tata
27 Nisan 2006, 00:49
Bugün bayide motoru inceledim.

Artıları:

Renk güzel
Lastikler şehiriçi kullanım için güzel (süpermoto tipi, asfalt lastiği)
Fiyatı uygun (ÖTV zammı yansıtılmamış)
Sinyal butona basılarak kapatılıyor (diğer Çin endurolarında başparmağın sağ-sol hareketiyle kapatılabiliyor, şehiriçinde dikkat dağıtır)
Malzeme ve işçilik iyi, sağdan soldan sarkan kablo yok

Eksileri

Ön çamurluk çok çirkin, o kadar ileri uzamasına gerek yoktu
Devir saati olsa iyi olurdu
Vites kolunun ucunda lastik koruma yok, metal olarak bırakmışlar (sol ayakkabının üst derisini yüzer)
Broşürde ayak dayamalar ve fren pedalı lastik korumalı gözükmesine rağmen, bayideki motorda bunlar bir kros model gibi tırtıklı metalden (kaç kişi çamura girmek için süpermoto alır, bilemem)
Arka fren de disk olsa iyi olurdu

Kararsız kaldım :pale: , ama kararsızlığım bu motorla ilgili değil. Kullandığım scooterın rahatlığını, taşıma kapasitesini bir enduroda bulamayacağım için.

Neyse, karar verip alırsam burada sizlerle paylaşırım...

Sağlıcakla.

bu hafta iki tane zongshen AS 200 GY-A gordum. bu motor asya ile aynı model mi? bilen var mı?
Evet, aynı. Yalnızca lastikler ve arka frende fark var (Zongshen'in arka freni disk). Bir de Asya 1,5 HP daha güçsüz.

6kkkkk
28 Nisan 2006, 02:48
GY-2'nin farklı renk üretimlerinin fotoğraflarını gördüm. Çok beğendim. Sizce nasıl (Umarım ekleyebilirim fotoları. Biraz acemiyim de :P )

http://img100.imageshack.us/img100/1941/gy2amerika6ms.png (http://imageshack.us)

Tamam, çözdüm ben bu işi :)
Bu da Türkiye'deki modelin aynı rengi. Yalnız Amerika'da bazı daha farklı detaylarla satışa sunulmuş (egzosta dikkat)

http://img83.imageshack.us/img83/5909/siyahhh2yd.png (http://imageshack.us)

balık
28 Nisan 2006, 08:21
Herkese merhaba. Ben yeni üye oldum arkadaşlar. Ben de motosiklet almayı düşünüyorum. Aklımdaki marka da Zongshen. Fakat bu motor da aklıma düştü. Zongshen'in modelinin de aynısı anladığım kadarıyla. Peki sizce Zongshen mi yoksa Asya mı? Zongshen derseniz bayilerde satılıyor mu bu model?Saygılar...

6kkkkk
28 Nisan 2006, 12:29
Şehir içinde kullanacaksan Asya daha uygun bence. Lastikler asfalt yol için. Toprak zeminde de rahatlıkla kullanabilirsin dedi bana bir Asya Motor yetkilisi. Ayrıca fiyat da biraz daha ucuz. Aradaki fiyat farkıyla kaskını, montunu alabilirsin rahatlıkla..

seruven17
28 Nisan 2006, 13:01
Ben de bu motoru Çanakkale de Bayi de inceledim,görünüşü fena değil....
Merak ettim oturuş pozisyonunu ve üzerine şöyle bir kuruldum...Ama sanki sandelye oturdum gibi geldi!!!!Nedense bir mm bile esnemedi motor!!!!
Şöyle bir ileri geri yapayım belki o zaman esner dedim,yine yok bir şey!!!!
Yorumu size bırakıyorum.....

raven
30 Nisan 2006, 02:56
bu motou aynı özelliklerle sadece asya motor mu getiriyor? Zongshen markalı oalnala aralarında ne farklar var? fiyatları aynı mı? bu sorulara nereden cevap bulabilirim..? motor güzel görünüyor, "al benisi" var fakat aldıktan sonra "kullan benisi" olmazsa o kötü...

cevap verecek..?

fraktal
30 Nisan 2006, 17:50
Arkadaşlar alan var mı bu motosikletten? Varsa deneyimlerini paylaşmasını bekliyoruz...

6kkkkk
01 Mayıs 2006, 05:10
Beyler, GY-2'lerden aldığınızı biliyorum. Yollarda görmeye başladım sizi! Anlatın bakalım, nasıl gidiyor müstakbel motorumuz? Çıplak demirden olan vites pedalı ayağınızı çiziyor mu? Öyle motosikleti alınca bizi terketmek olmaz.. :) Paylaşalım, paylaşalım..

derin
01 Mayıs 2006, 08:23
Motor sonunda İzmir'e geldi. Görür görmez iyi ki beklemeyip Zealsun almışım dedim. Arka lastik çok korkunç, adamlar resmen cruiser lastiği takmışlar, balon gibi birşey. Ayrıca arka frenler kampana, ön çamurluk şaka gibi.

raven
01 Mayıs 2006, 14:16
selam. az önce (13.10) asya motor kadıköy bayisini aradım. fiyatlar 3.019 ytl olmuş ve peşin fiyatına taksit de yok. sitede yazan 2.650 ytl ise güya %22 lik artış öncesi fiyatıymış. yahu ötv artışından sonra yazmamışlarmıydı 2.650 ytl yi , ben mi yanlış hatırlıyorum? :silent:

ARCHANGEL
01 Mayıs 2006, 14:26
Yanlış anlamamışsın dostum bende sorduğumda fiyatı 2,650 ytl idi ama motor ayın 20-30 arası gelecek demişlerdi.Asyanın bakırköy bayiisine sormuştum.Eğer dediğin doğruysa burda bi aldatmaca var :pr: bu firmanın nekadar güvenilir olup olmadığınında bir göstergesidir.Kimse elma gösterip armut satmaya kalkmasın:pr:

raven
01 Mayıs 2006, 17:32
asya motor almaktan vazgeçtim aynı motor zhongshende de var. az önce güngören servis ve bayi sancar motordan orhan beyle görüştüm mayıs sonu gelecek dedi. hayırlısı diyor ve bekliyorum.

bartar
03 Mayıs 2006, 01:59
selamlar,

ben geçen hafta çarşamba günü as 200 gy-2 modelini mersin bayisinden aldım...

hafta sonu 260 km yol yaptım;

izlenimlerim;
1- çamurluk gerçekten biraz garip duruyor...
2- azami sürat olarak 105 gördüm rodajın dolmasını bekliyorum daha fazla sıkıştırmayacağım...
3- motorda esneme problemi yok, amortisörler oldukça sağlıklı...
4- vites kolu oldukça rahatsız edici kolu değiştireceğim sanırım ayakkabımı çizip duruyor...
5- motor sesi oldukça tatmin edici... (200 cc için)
6- lastiklerin yol utuşu asfaltta fena değil... 1000 km sonra daha fazla detay vereceğim...
7- motor 14-16 Hp arası performasa sahip gibi... rodaj bekliyorum...
8- asya motor yazıları biraz garip duruyordu bende söktürdüm...

genel olarak fiyat/performans olarak tatmin edici...

derecelendirmem ; 7/10

High End Motors
03 Mayıs 2006, 02:49
bence fiyatina göre alinabilecek bir motor.yani minumum maliyet maximum keyif.Ama bu motordan 140 km sürat beklemeyin bence denemeyinde

Yunus_Efe
03 Mayıs 2006, 03:36
bartar foto varsa buraya koyarsan (sürücülü) sevinirim bende uzun zamandır bu motoru takip ediyorum. sağlıkla kullan allah kazadan beladan ve tabiki nazardan korusun....

Yunus_Efe
06 Mayıs 2006, 04:56
dedim ama benden başka bu motorla ilgilenen yok yoksa buda keway in hikayesine mi döndü... öyleyse yazık oldu şimdiden..

tata
06 Mayıs 2006, 14:20
4- vites kolu oldukça rahatsız edici kolu değiştireceğim sanırım ayakkabımı çizip duruyor...

Türk işi çözüm önerisi: Bir hortum parçası kesip vites pedal ucuna geçirseniz, belki faydası olur.:)

raven
07 Mayıs 2006, 01:51
Türk işi çözüm önerisi: Bir hortum parçası kesip vites pedal ucuna geçirseniz, belki faydası olur.:)
süpersin arkadaşım. bende bu sorunu ilk duyduğumda aklıma banyodaki hortumu bir kaç cm kısaltmayı düşündüm... :queen:

ayrıca bizim evin 20 m ilerisine asya satış servis ve yedek parça açıldı. bu motorla ilgili sorular olursa topluca gidip sorabilir ve buraya yazabilirim. motoru almasamda maksat dayanışma olsun.

mirrorside
07 Mayıs 2006, 14:14
selamlar,

ben geçen hafta çarşamba günü as 200 gy-2 modelini mersin bayisinden aldım...

hafta sonu 260 km yol yaptım;

izlenimlerim;
1- çamurluk gerçekten biraz garip duruyor...
2- azami sürat olarak 105 gördüm rodajın dolmasını bekliyorum daha fazla sıkıştırmayacağım...
3- motorda esneme problemi yok, amortisörler oldukça sağlıklı...
5- motor sesi oldukça tatmin edici... (200 cc için)
6- lastiklerin yol utuşu asfaltta fena değil... 1000 km sonra daha fazla detay vereceğim...
7- motor 14-16 Hp arası performasa sahip gibi... rodaj bekliyorum...
8- asya motor yazıları biraz garip duruyordu bende söktürdüm...

genel olarak fiyat/performans olarak tatmin edici...

derecelendirmem ; 7/10

Aşağıdaki linkte Zogshen GY 125'in Avrupa'da insanlara hangi fiyatlara kakalandığını görebilirsiniz. Tam tamına 3700 YTL karşılığı satışa sunulmuştur. O da bizim ülkedeki deli saçması KDV ve ÖTV oranlarının olmamasına rağman :queen:

http://www.neckermann.de/index2.mb1?mb_f020_id=RE0q8Mg-2nOoMf9fAWULQ_zjzaWHHzW9&nav_id=10008528&schnapp=off&track_sitestat=sport&mb_v301_ch=204df

raven
07 Mayıs 2006, 14:59
fiyatın ne olduğu değil, kişinin kazanç ve yaşam standartları oranına göre fiyatın azlığı ya da çokluğu önemlidir.

6kkkkk
08 Mayıs 2006, 00:57
Evet, 4700 YTL de olsa o para Almanyadaki adamın maaşının yarısı. Türkiye'de ise 3 aylık maaşını yeme,biriktir ki gidip bir GY-2 alabilesin!

raven
09 Mayıs 2006, 00:59
asya motorun getirdiği as 200 gy süpermotoyu bu akşam inceledim. ön çamurluk tam bir aerodinamik ve estetik faciası. o çamurluk yelken etkisi yapar. arka fren pedalı ile ayak koyma yeri çok kısa mesafeli ayrıca motor koruma panelinin yanına temas ediyor ayarlamak lazım. vites demir kesinlikle botları yer. debriyaj kolu yumuşak. grenajlar (belki mat siyah olduğundandır) kaliteli gelmedi bana. motor koruma plakası var bu iyi. tekerlerkler cruiser motosikletlerinkine benziyor. koltuk rahat. motorun genelinde işçilik kötü. vites göstergesi yok. kadran 140 km. motorda her iki ayak yere tam basıyor (boyum 1.79). aynalar zealsun ve zongshenle aynı. zaten motorun aynısını zongshen de getirecekmiş mayıs sonunda. fiyatı 3019 ytl ki bence yüksek. bu motorun skyteamin 200 cc lik süpermotosu ile karşılaştırmasını yapmak lazım aslında. bununla ilgili bir topik açılır sanırım. skyteamleri görsem ben de açarımda işi kullananlara bırakmak lazım.