Orijinalini görmek için tıklayınız : 101 liralık ehliyet yenileme ücretinde büyük indirim
Erhan Erdil
05 Temmuz 2013, 17:00
Torba Yasa'da ehliyetlerin yenilenmesiyle ilgili 101 liralık ücretin ödenmesi zorunluluğu ile ilgili haber dün sosyal medyada büyük bir tepkiye yol açmıştı. Boykot çağrıları yapılan sosyal medyada bir süre sonra twitter kullanıcıları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile pazarlık masasına oturdu.
Maliye Bakanı daha sonra 101 liralık ücretin indirileceğini ancak maliyetin altına düşmeyeceğini mesaj olarak yayınladı. Bugün de AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, ehliyet değişim ücretinin 15 liraya düşürülmesi için önerge hazırladıklarını bildirdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ehliyet değişimi sırasında ödenecek rakamı 101 TL'den 15 TL'ye düşürdüklerini söyleyerek, "Onunla ilgili önergemiz hazır" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, geçi köy korucularının emekli aylıklarında yüzde 70 oranında bir artış gerçekleştireceklerini belirterek, minimum 384 lira aylık alan bir köy korucusunun 653 lira alacağını, 614 lira alan bir köy korucusunun ise yüzde 883 lira alacağını duyurdu.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, muhtarların aylık ödeneklerinde yüzde 90 oranında bir artış öngördüklerini belirterek, muhtarların aylık ödeneklerinin 457 TL'den 875 TL'ye çıkacağını duyurdu.
Kaynak: Milliyet
erro
05 Temmuz 2013, 17:09
adamlar %90 indirim yapmış, milletimiz halen nankörlük peşinde...bu adamlar şimdi bizi düşünmüyo da kimi düşünüyor...
motorcu48
05 Temmuz 2013, 17:14
baktılar tutmadı tutturdukları fiyat buymuş:mrgreen:
ramizan83
05 Temmuz 2013, 17:30
twitter sağ olsun yakında bu sitelerde kapatırlar ne yapsa adamlar protesto ediyoz baksana
yusufozugenc
05 Temmuz 2013, 17:45
adamlar %90 indirim yapmış, milletimiz halen nankörlük peşinde...bu adamlar şimdi bizi düşünmüyo da kimi düşünüyor...
Seni düşünmedikleri kesin birader adam önce giydirmeyi deniyor sonra bakıyor millet o kadar koyun olmamış paşa paşa geri çekiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Seni düşünmedikleri kesin birader adam önce giydirmeyi deniyor sonra bakıyor millet o kadar koyun olmamış paşa paşa geri çekiyor.
htmetin
05 Temmuz 2013, 17:45
Bu gezi parkı olaylarının halka bıraktığı en büyük miras "Hakkını arayacaksın kardeşim, ağlamayana meme yok". Bir ülkede en byük ve etkili güç ne başbakandır, ne medyadır, ne askerdir. Eğer hakkını arayabiliyorsa Halktır halk.
Makul fiyata çekilmesi güzel olmuş
KUVVETMİRA
05 Temmuz 2013, 17:50
hadi yine iyisiniz keratalar.
hayat2teker
05 Temmuz 2013, 17:55
İlk bakışta konu başlığında kinayeli bir hava sezdim, "ulen dedim kesin o 1 TL'yi kesmişlerdir, düz hesap 100 yapmışlardır" dedim ama tahmin ettiğim gibi değilmiş, oh be yeter ki ben yanılayım :)
draggy
05 Temmuz 2013, 17:55
hadi yine iyisiniz keratalar.
Neye seviniyoruz?
Yahu ehliyetin değişmesini onlar istiyor hatta zorunlu tutuyorlar, ne parası istiyorlar benden? 15 TL de haram zıkkım olsun benden çıkarsa...
Ayrıca işi gücü bırakıp neden bu işin peşinde koşacağım, ilk gün evrak sonra 1 hafta sonra gene gidip ehliyet muhabbeti yaşayacağım. İnternetten sürekli boş randevu var mı diye araştıracağım...
1 TL bile olsa halka atılmış en büyük kazıktır..
psyche
05 Temmuz 2013, 18:16
Hadi bu seferde ucundan dokundurttuk :)
Maliye Bakanı
35emre35
05 Temmuz 2013, 18:45
sata sata bitirdiler artık elleri direk ceplerimizde, ne yapacaklarını şaşırdılar; daha neler neler olacak.
iyice ticarete döktüler işi. busefer "geliş fiyatına" bıraktılar; yarın "sende ne kadar var abi" tarzına düşecekler :)
ero__
05 Temmuz 2013, 20:46
ULAN o zaman niye 101 tl almaya kalktınız madem 15 kurtarıyordu? Az daha bastırsak krş vermeden halledeceğiz bu işi. Hadi abanalım sitelerine yazalım mesajlarımızı.
Küfür kilidinin kaldırılmasını talep ediyorum :)
cool113
05 Temmuz 2013, 20:47
bu tip şeyler tabiki kaynak arayışından. imf ye borç bitti fakat ülkemizin borcu 340 milyar dolara ulaştı. imf den alınan faizle diğer yerlerden alınan borcun faizin arasında büyük fark var ve daha yüksek faizle borçlandık. yeni çıkacak gelir vergisi kanununda daha neler var neler. bunlar iyi günlerimiz diyebilirim. yakında kobiler yok denecek kadar azalacak vergi yüklerinden dolayı.
cx571
06 Temmuz 2013, 08:47
hastaneye qidecez mı benı dusunduren o ?? tam teşekküllü rapor isterlerse bide o yönden sıctık.
htmetin
06 Temmuz 2013, 12:47
Ya arkadaşlar bu ehliyet 101 tl'den 15 Tl'ye düştü düşmesine de, bu herifler bunun öcünü alırlar gibime geliyor. Kinci adamlar :)
[Turan]
06 Temmuz 2013, 13:13
Çüüüüş dediğinde duruyorlar artık buda bir gelişme :)
Seko
06 Temmuz 2013, 13:40
Önce 100 Lira deyip milletin moralini bozdular ki 15 Lirayı duyunca sevinelim.
a.payza
06 Temmuz 2013, 13:52
http://www.change.org/tr/kampanyalar/tbmm-ba%C5%9Fkan%C4%B1-cemil-%C3%A7i%C3%A7ek-de%C4%9Ferli-ka%C4%9F%C4%B1t-bedeli-101-lira-olmamal%C4%B1-dedik-15-tl-ye-indirdiler-ger%C3%A7ek-ederini-almalar%C4%B1-gerekiyor
imzalayın hakkınızı arayın
o kağıtların ederi o değil!... Yeter artık bu milleti soyup soğana çevirdikleri!
http://l1307.hizliresim.com/1c/5/px4ub.jpg
scooboy
06 Temmuz 2013, 14:51
Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyo ş...sizler.
Evet katılıyorum ustalık dönemleri ama hırsızlıkta ve üç kağıtta. Haram zehir zıkkım olsun...
farcob
06 Temmuz 2013, 15:49
Yatacak yerleri yok bunların.
WanD
06 Temmuz 2013, 15:58
Sağlık belgesi 10 senede bir yada 45 yaşın üzerinde ki ehliyet sahipleri için isteniyor normal şartlar ve yürürlükteki kanunlara göre... Yeni ehliyet sahipleri için tekrar sağlık raporu isteneceğini sanmıyorum. 2 sene önce sınıf yükseltmek için ehliyetimi değiştirdim aynı durumda olan yüz binlerce sürücü vardır...
5 yıldan eski sürücü belgeleri için sağlık raporu istenir belki diye düşünüyorum yada eski uygulama üzerinden devam edilir...
Ufuk İnkaya
06 Temmuz 2013, 17:35
Seçimler yaklaşıyor. Kömür,makarna vb. ihtiyaçlar lazım.
yiqit
06 Temmuz 2013, 19:48
Madem 15 Lira kurtarıyor ne diye 101 Lira dersin ki tepki geleceğini bilmiyor musun. Gerçi gezi parkı olaylarından önce olsa benim koyun milletim ses çıkarmazdı paşa paşa öderlerdi 101 lirayı.
Yoshimitsu
06 Temmuz 2013, 19:57
Bu fiyata düşürülmesi mantıklı olmuş. Diğeri bildiğin vatandaşın cebinden ne koparsak kardır mantığıyla hazırlanmış gereksiz bir paraydı.
Shrieker
06 Temmuz 2013, 20:11
Ülkenin resmen "lan bunnara ne tuttursak kardır" mantığıyla yönetildiğinin birebir kanıtı. Tabii ki onu da vermeyeceğim. 15 liraya indi diye sevinenler varsa kusura bakmasınlar ama onlarda birşeylere sürülecek akıl yok demektir.
Sepetçioğlu
06 Temmuz 2013, 20:36
101 gösterip 15 e razı etmek, benim gözümde 5 lt den fazla değeri yok, hayatımız vergi zaten, bunu da alıvermeyin :farao:
draggy
06 Temmuz 2013, 23:58
İşte ben bundan bahsediyordum:
EHLİYETTE 101 TL’den 15 TL’ye iniş PSİKOLOJİK HAREKETTİR. Gelmeyin bu oyuna.
Gazeteler, başta Vatan olmak üzere aynen şöyle diyor;
“Önce Twitter'da, ardından da Facebook'ta 101 TL'lik ehliyete tepki kampanyaları başlatıldı. Twitter'daki kampanya çok büyük ilgi gördü. Ehliyet konusunda sosyal medyada başlayan kampanyalar sonuç verdi….”
Gelmeyin bu oyuna.
Sosyal Medya kampanyasına boğun eğildiği falan yok…
Sadece bir senaryoyu çok güzel oynadılar…
Nasıl mı?
101 TL’den 15 TL’ye iniş PSİKOLOJİK HAREKETTİR.
Sürücü Belgeleri değişecek, 101 TL Değerli Kâğıt parası alınacak haberi çıkarıldı.
Kamuoyunun tepkisi beklendi.
Ustaca bir zamanlamanın ardından müjde verildi;
“Vatandaş 101 TL yerine 15 TL ödeyecek….”
Şimdi kamuoyu mutlu.
“Yaşasın, 86 TL birden düştüler. Milletini düşünen hükümet budur işte” diyenlerin mutluluk çığlıkları dalga dalga Türkiye’ye yayıldı.
“Sosyal Medyadan kampanya yaptık, Hükümete geri adım attırdık” diyenlerin zafer çığlıkları da aynı şekilde yayılıyor…
Konu 24 Milyon sürücüyü ilgilendiriyor.
Bunların içinde Hükümet yanlısı olan da var muhalif de.
Ama bu 24 milyon arasında gelişmelere göre saf ve görüş değiştirenler ise çoğunlukta.
101 TL’den 15 TL’ye iniş PSİKOLOJİK HAREKETTİR.
Anlatalım. Amerikan Merkezi Haber Alma Servisi CİA’nın, çalışanlarına dağıttığı kitapçıkta geri kalmış ülkelerde PSİKOLOJİK HAREKETLER anlatılır.
Orada şöyle der, “Protesto, gösteri ve eylemler Hükümetin itibarını etkilemeye, toplumda kafa karışıklıklarını ve kutuplaşmaları hızlandırdığında, bu olumsuzluklar Hükümetin gidişatına zarar vermeye başladığına, halkı etkilemek, gazını almak, itibarı yeniden kazanmak için önemli tüketim maddelerinde indirimlere gidilir. Bazı ücretli alanlar bedava yapılır. Kimi alanlarda hiç gereği yokken, bu kadar da olur mu dedirtecek türden vergiler getirilir. Şaşkınlık tepkiye dönüşmeden ustaca bir zamanlama ile yine bu kadar da olmaz dedirten indirim yapılır. Söz konusu indirimin büyüklüğü bu tür ülkelerde, toplumunun önemli bir bölümünde mutluluk, heyecan yaratır. Tepki vermeye başlayan ya da düşünenlerde de, zafer kazandık duygusuna yol açar…”
Sürücü belgelerinin değiştirilmesi gündemde yoktu. Türkiye’de birçok dengeyi değiştiren protesto eylemlerinden sonra geldi. Zafer çığlıkları atarken, Psikolojik Harekât ışığında düşünülmesini istedim.
Çünkü bundan sonra indirimler, bedavalar, göze görünecek yatırımlar, fiyat artırıp, ardından baş döndürecek indirimleri daha çok göreceksiniz.
Protesto eylemlerinin yarattığı havayı dağıtmanın, toplumun gazını almanın yöntemlerini uygulamada görüp hak vereceksiniz…
Ama burada sorulması gereken soru; "101 TL'den 15 TL'ye inildi de, neden bedava olmadı?"
Onu da yazacağım...
Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci
necatik35
07 Temmuz 2013, 13:37
Ey #Geziparkı,sen nelere kadirsin:rendeer:
ero__
07 Temmuz 2013, 13:49
Bu fiyata düşürülmesi mantıklı olmuş. Diğeri bildiğin vatandaşın cebinden ne koparsak kardır mantığıyla hazırlanmış gereksiz bir paraydı.
O zaman evimde yer alan 2 ehliyetin parası olacak 30 TL yi rica edeyim sizden. Madem 15 TL gerekli bir para!
Hakkaten koyun yapmış bu hükümet milletimizi. Yazık ... ÇOK YAZIK!!!
okan4037
07 Temmuz 2013, 13:52
Adamlar imana gelmiş; benzin pompasında vatandaşa zaten hardcore yapıyoruz İndirime gidelim demişler. Ekleme bu para bir hırsızlıktır 1 lira dahi olsa
chemical
07 Temmuz 2013, 14:14
http://radorecdn.bobiler.org/upload/photographs/31084187284.jpg
ilk önce ehliyet değişimi için 300tl isteyip, daha sonra bu fiyatı 101 tl ye düşürseler. yine sesimiz çıkmayacaktı. hatta sevinenler bile olacaktı.. şimdiki durumunda bundan pek bir farkı yok.
zalim17
08 Temmuz 2013, 04:40
tezgah bu, vatandaş sevinsin razı olsun diye bindirimden indirim
Yanagisawa
08 Temmuz 2013, 05:26
Süresi nezaman bu işin belirli bir tarih koymuşlarmı !! Bukadar işin gücün içinde birde bu teferruatlarla uğraşşş :jocolor:
cool113
08 Temmuz 2013, 09:13
keşke tepkimizi daha önceden ötv ye geçirirlerkende gösterebilseydik. ötvnin yanında 15 TL nedirki
TIGERSHARK
08 Temmuz 2013, 23:05
belliki hazine büyük açık vermiş millete geçirmeye çalıştılar
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO