PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon Alın !!!

Sayfa : 1 [2]

Ose
01 Temmuz 2013, 13:21
Şimdi ben cub alırken yamaha cryptona bakmıştım sonra orda siyah kırmızı şeritli yakışıklı bi motor gördüm 100mfh adam yamaha 3.500 dedi ben taksitle almıştım benim motoru 2.300 ve şuanda iyi almışım diyorum daha bu sabah arkadaşla hastaneye giderken kısa bi mesafe var arkadan bi tane ybr geldi onlarda 2 tane apaçi sanki altlarında r6 var kapısalımmı dedi hadi dedim bu hanzolarla önden bastı fakat sonuç adamları asfalta gömdüm tip tip baktılar dururken motorun yapık ayağı fln çektiler daha rodaj süresinde dedim :D arkadaki öndekine **im senin motorunu 100lük geçiyor dedi :D ama şu var 80den sonra çok hafifte olsa insan bi *** korkusu yaşıyor :D :D ama motorumdan çok çok memnunum kalkışta cbf 150 ybr 125 200mg alayını alıyorum kısa mesafe ama :D

Tİme_shİft42
01 Temmuz 2013, 13:29
Şimdi ben cub alırken yamaha cryptona bakmıştım sonra orda siyah kırmızı şeritli yakışıklı bi motor gördüm 100mfh adam yamaha 3.500 dedi ben taksitle almıştım benim motoru 2.300 ve şuanda iyi almışım diyorum daha bu sabah arkadaşla hastaneye giderken kısa bi mesafe var arkadan bi tane ybr geldi onlarda 2 tane apaçi sanki altlarında r6 var kapısalımmı dedi hadi dedim bu hanzolarla önden bastı fakat sonuç adamları asfalta gömdüm tip tip baktılar dururken motorun yapık ayağı fln çektiler daha rodaj süresinde dedim :D arkadaki öndekine **im senin motorunu 100lük geçiyor dedi :D ama şu var 80den sonra çok hafifte olsa insan bi *** korkusu yaşıyor :D :D ama motorumdan çok çok memnunum kalkışta cbf 150 ybr 125 200mg alayını alıyorum kısa mesafe ama :D

Buldun ybr gibi bisikleti gec bakalım ;D

Gel bide mh driftle kapıs bakalım :queen:

Japon dediginiz bi cbf bide ybr sanki model bollugu var :)

extrem_015
01 Temmuz 2013, 13:32
haklısın arkadaşım hemde sonuna kadar kim ne derse desin borç harç kaliteli motor almak en mantıklısı ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim''derler anlayana :wiinkk:

Ose
01 Temmuz 2013, 13:35
Buldun ybr gibi bisikleti gec bakalım ;D

Gel bide mh driftle kapıs bakalım :queen:

Japon dediginiz bi cbf bide ybr sanki model bollugu var :)

zaten hocam ışıklarda fln en çok istediğim modell ve daha hiç kapışmadım mh drift çok seviyorum ama gücüm yetmedi almaya sonra cbr 125 cbr 250 bi karşıma çıksalar :D biliyon bizde debriyaj sıkıntısı yok :flower:

furko2424
01 Temmuz 2013, 14:23
Ya tam diyorum mondial drift alcam sonra böyle konuları okuyunca soğuyorum motordan sonra cbfye yöneliyorum sonra cbfye bakıyorum yok yağ yakıyo drift solluyo bilmem ne yazıyolar ne alacağıma karar veremiyorum ybryi eledim zaten cbf 150 mr vultre yada drift düsünüyorum.
Hocam CBF al memnun kalırsın.Memnun kalmassan sat bana ben şimdiden talibim :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

zaten hocam ışıklarda fln en çok istediğim modell ve daha hiç kapışmadım mh drift çok seviyorum ama gücüm yetmedi almaya sonra cbr 125 cbr 250 bi karşıma çıksalar :D biliyon bizde debriyaj sıkıntısı yok :flower:
Hocam 2005 cbr yi ben yokuş yukarı geçiyorum yokuş yukarı hiç gitmiyor alet.ben makine de 100 lük çinli cub

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------

haklısın arkadaşım hemde sonuna kadar kim ne derse desin borç harç kaliteli motor almak en mantıklısı ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim''derler anlayana :wiinkk:
Güzel lafmış hocam

serdar1547
01 Temmuz 2013, 14:37
3,650 lira verdim arora ar 180 aldım hiç pişman değilim.istesem 5,000 verip cbf 150 de alırdım ama cbf,aroranın beni mutlu ettiği kadar mutlu etmeyecekti,ne de olsa arora ar 180 daha güçlü,daha dolu bir modeldi mesela çift disk fren,led aydınlatmalar,dijital gösterge,daha ergonomik tasarıma sahip bir modeldi,ve ben cbfnin beni mutlu etmeyeceğine emindim.
motorumdan hiç şikayetim olmadı 3 yıldır da çin malı motor kullanırım tek yamuğunu görmedim daha,sizler nasıl motor kullanıyorsunuz da motorlar elinizde kalıyor anlamış değilim.dün yarım saat boyunca 115/125 arası kullandım motoru tık demedi,direksiyon da yerinde lastikler de...ya sizin bahsettiğiniz motorlar çinli değil ya da benim kullandığım motor japon...çok karışık duygular içerisindeyim aslında aceba bana sattıkları motorlar mı sağlam yoksa siz mi abartıyorsunuz?

greyhorse
01 Temmuz 2013, 14:41
2006'dan beri garajda duran çinli var 70binlerde senin dediğinin hiç biri olmadı.Subap,Rulmanlar haricinde değişen yok.Silindir,piston bile değiştirmedim.Yanlışlıkla japon imalat'ı verdiler galiba...

handsome3272
01 Temmuz 2013, 14:47
3 yıldır.çinli cub kullaniyorum ve piyasada övülen çinlilerin çoğunu kullandım.bana inanın,şaka yapmıyoru,sıfır çinli alacaginiza 50-60 bin km ybr-cbf alın.bana diyorlar,usta ybr de motor mu bizim arkadaşın çinlisi 130 görüyor.ybr anda 100 görüyor diyorlar.arkadaşlar çinliler,doğrudur 120-130 u görür ama gidon sağa sola fırlar.titresimden bulutların üstünde uçtuğu zannedersin.benim cinliyle 60 ı geç nasıl titriyor görmeniz lazım.yolda civatalari düşüyor.haftada 1 civataları sıkıyorum.ama yinede en az 2 si yolda düşmüş oluyor.gidiyom sanayiden alıyorum.hergün bir sorunu oluyor.bundan sonra tövbe ettim cinliden.modeli markası ne olursa olsun.kesinlikle JAPON
Kendi adına konuş kardeş son gaz devamlı kullanırsan sen motorunu adam gibi kullanmazsan cıvatada düşer tekerin bile çıkar

3 senedir kullanıyorum ciddi söylüyorum cıvata düştüğünü görmedim ama sen para vermemiş gibi binersen her şey olur

bakımını felan yapmazsan sana japon değil uzaydan motor yapıp getirseler senin gibilere dayanmaz o motor..

Şafak Tan
01 Temmuz 2013, 15:24
Arkadaş sıkıntı yaşamış ve sıkıntısını forumla paylaşıp benzer sorunu yaşamayalım istiyor. Bence hemen kötü niyet arayıp linç etmemek lazım. Kendi deneyimi ve fikridir saygı duyalım. Daha önce 2 günlük eğitimde Cbf 150 kullandım. ama ilk motorumu MCX 150 aldım. almadan önce de tüm mc 150 ve drift topicini ybr ve cb 125 in büyük bölümünü ve bir miktarda cbf 150 topiclerini okudum. daha MCX i almadan ilk 3000 de zincir değiştirmem gerektiğini,3-4 bin gibi de subap ayarına gideceğimi bilerek aldım. Beklentim son süratini denemek, ışıklarda kapışmak ya da teker yapmak değil. Yine de 150 cc ye kadar ki motorlar içinde en etkileyici güç ve torka sahip olması tercihimde önemli sebeplerden biri. Ama en öneli sebep 3100 TL lik motora Kredi kartına 5 ay erteleme ve 12 taksit ile finansman imkanı gerçi plaka ruhsat vs ile 3700 'e geldi ama o bile taksitin içinde :)
öte yandan sürprizde çıkmadı değil. Serviste hatalı ön teker montajı tespit ettiler. söküp kauçuk gresle yağlayıp doğru şekilde taktılar. sorunsuz bir şekilde biniyorum. şu anda 250 km de. ama forumda bu motorla 77.000 devirmiş kurye arkadaşlar da var.
6000'e çıkacak bütçe ya da 24 ay taksit yapan bayi olsaydı PCX'e de bakabilirdim...
ilk motorunu alacak arkadaşlara tavsiyem; bütçe kısıtlıysa drift yada mcx makul fiyatlı sarsıntısız ve sorunu az motorlar. motordan kısıp sharp tan 5 yıldız almış bir kask ve koruması iyi bir monta para ayırmak gerek.

ramizan83
01 Temmuz 2013, 15:44
wolf den indiğin an ya cbf alacaktın yada tvs.
attan inip eşege binmişsin be hocam.

haklısın tusuba kardeş yaptık bir hada kırsaldayım burda mondial servisi var
dedik demez olaydık
adamlar sıfır motoru hatalı satıyorlar
parayıda peşin verdik öteki gün gelince adamlar değiştirelim beşiği salıncağı diyorlar
yanı g,te giren şemsiye açılmaz diyorlar
moralım bozuldu sıfır motorda sorun yaşayınca,,,
ama mecbur buna bir iki sene binecez
dördüncü cin malı motorum olarak şu an lanet olsun çinliye diyorum,,,
kısmetse bir dahakine

My Life
01 Temmuz 2013, 15:55
çin işi japon işi bunu yapan iki kişi tak fişi bitir işi :)

furko2424
01 Temmuz 2013, 17:14
çin işi japon işi bunu yapan iki kişi tak fişi bitir işi :)

Fiş derken :D

oknglr
01 Temmuz 2013, 17:44
bu japon alın diyenlere kendimi fazla kaptırmışım; motoru japon aldığım yetmedi gittim bir de japon hatunla nişanlandım.. :queen:

benim motor çinlide acaba çekik gözlü bi hatun bizde bulabilirmiyizki :D :queen: