PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nakedler neden ucuz?

Brakers
07 Haziran 2013, 15:50
Öncelikle Yamaha XJ6N, Honda CB600F Hornet, Suzuki GSR 600, Yamaha FZ6. Bir grenaj fiyatı bu kadar etkilermi? Ben bir fark göremedim sporlarla aralarında. Ses aynı hız desen biraz daha ağır kalıyor tabiki. Fakat 4 silindirliler, konfor desen sporlara karşı daha rahatlar kamburlaşmıyorsun. Ayriyetten çantada takabiliyorsun. En çokta aklıma takılan XJ6n. 2013ler sıfır km. anahtar teslim 19.200.. Bunların nedeni nedir? :silent:

Sinan Er
07 Haziran 2013, 16:00
Öncelikle Yamaha XJ6N, Honda CB600F Hornet, Suzuki GSR 600, Yamaha FZ6. Bir grenaj fiyatı bu kadar etkilermi? Ben bir fark göremedim sporlarla aralarında. Ses aynı hız desen biraz daha ağır kalıyor tabiki. Fakat 4 silindirliler, konfor desen sporlara karşı daha rahatlar kamburlaşmıyorsun. Ayriyetten çantada takabiliyorsun. En çokta aklıma takılan XJ6n. 2013ler sıfır km. anahtar teslim 19.200.. Bunların nedeni nedir? :silent:

O motor geçen yıl 17.000 TL idi :)

beko12345
07 Haziran 2013, 16:03
Benimde dikkatimi çeken bir konuydu , takipteyim.

Eagle7
07 Haziran 2013, 16:14
http://www.dailymotion.com/video/x8vhzm_para-cokomel-egrisi_fun#.UbHO0PlM_Dk

http://www.dailymotion.com/video/x8vhzm_para-cokomel-egrisi_fun#.UbHO0PlM_Dk

htmetin
07 Haziran 2013, 16:14
Motorda grenaj olsun çamurdan olsun dediği için çoğumuz erkek gibi nakedler ucuz oluyor. Bırakın ucuz olsun. Naked iyidir.

buberk
07 Haziran 2013, 16:24
Bence 19.200 lira oldukça pahalı bir fiyat. 17.000 lirayken bir arkadaşım almıştı hayallerimi süsleyen bir motor. İkinci el piyasa fiyatı keşke biraz düşse :)

turkish39
07 Haziran 2013, 16:45
Grenajın kilosu kaçpara haberin var mı senin???:queen:

tomass
07 Haziran 2013, 16:56
Nakedler ucuz degil racingler gereksiz pahali :)

Okan Sinan Ocan
07 Haziran 2013, 17:30
Sevgili Kardeşim,

Arz talep dengesinden kaynaklanmakta.

Maalesef naked modeller , aynı özelliklerdeki grenajlı kardeşlerinden çok daha az satılıyorlar bu nedenle fiyatları herzaman daha uygun olmakta.

gazo0202
07 Haziran 2013, 18:18
Nedense grenajli motorlar bana plastik yigini gibi geliyor :D
Ayrica gecen yanimdan 2 tane ss motor gecti kafa one yatik popo arkadan cikik :D
O nasil bir oturus tarzidir allah akil fikir versin :D :D :D

htmetin
07 Haziran 2013, 19:15
Nedense grenajli motorlar bana plastik yigini gibi geliyor :D
Ayrica gecen yanimdan 2 tane ss motor gecti kafa one yatik popo arkadan cikik :D
O nasil bir oturus tarzidir allah akil fikir versin :D :D :D

Allah ss kullananlara akıl fikir versin. amin

krd
07 Haziran 2013, 22:11
2.el naked lar bence değerinden ucuza gidiyor çünkü millet olarak artisliğe çok meraklıyız tercihimizi ss den yana kullanıyoruz.

Artisliğine binmeyenleri , gerçekten tarz olarak benimseyenleri tenzih ediyorum.

rıfkı
07 Haziran 2013, 23:04
naked'in ucuz olmasının yığınla sebebi var.
1. Grenaj yok.
2. Süspansiyonları genelde daha kötü.
3. frenler genelde daha güçsüz.
4. Genelde gidon amortisörü standart gelmez.
5. Beygiri genelde daha az, torku da daha az olur. daha az devir çevirirler.
6. çekiş kontrol genelde bulunmaz.
7. Sürüş modu genelde bulunmaz.
8. genelde geçmiş yılların ss motorunu alt devirleri canlandırıp piyasaya sürerler. Yeni motor geliştirme maliyeti bulunmaz.
9. kaydırmalı debriyaj genelde bulunmaz.
10. genelde daha alt versiyon lastikle gelir.
11. Ağırlığı azaltmak için fazla maliyet yapılmaz, genelde naked'ler ss'lere göre ağırdır. Egsoz alt versiyonsur.
12. arz-talebin etkisinin bu ucuzluğa etkisi yok denecek kadar azdır. zira üreticiler 600cc ss kategorisini fazla para kazanamadıkları bir alan olarak nitelendirirler. mv agusta'nın bu alana bulaşması şaşkınlıkla karşılanmıştır. bmw ise hiç bulaşmamıştır.
13. artistlikle alakası yok, dünyanın her yerinde naked'ler ucuzdur.
14. param olsa benim motorlara bir de kırmızı gri mv agusta f3 675 eklerim :).

krd
07 Haziran 2013, 23:10
Ben zaten 2.el naked piyasasının türkiyede değerinden ucuza gittiğini yazmıştım. Sizin yazdıklarınız sıfır piyasası için geçerli.

10 sene önce 13750 tl ye satılan cbr600f e adam bugun utanmadan 16bin lira ilan veriyorsa, 13bine satmam diyosa, veya haşatı canı çıkmış 600rr lar r1 ler veya her neyseler her gün millet peynir ekmek gibi kapışıyorsa.... Ve bunun yanında tertemiz bikaç yaşında nakedlar sıfırıma göre çok değer kaybediyorsa ( bu tr de böyle ) bu demektirki, türk milletinin çoğu artisliğe meraklıdır, naked a talep azdır.

chemical
07 Haziran 2013, 23:12
ss lerde beygir kilo oranını düşürmek için kullanılan alaşımlar değişir salam hafif malzeme kullanmak zorunludur karbon fiber gibi. ama nakedlerde böyle bir şey yok buda maliyeti çok arttırıyor işin içine arge de girince haliyle fiyatlar uçuyor temel nedeni bu. Tutulmasıda var ama tüm dünyada böyle sadece ülkemizde değil zaten bazı ss modelleri türkiyede avrupaya göre daha ucuz ki buda tutulduğu için sürümden kazanma amaçlı düşürüyolar.