Orijinalini görmek için tıklayınız : CBF 150 Yağ Yakma Problemine %100 Garantili Çözüm
mete_han
05 Haziran 2013, 21:48
Arkadaşlar malumunuz yeni bir melmeket gezisinde geldim...
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/116901-ist-kotaya-usak-salihli-izmir-foca-ege-turu-2250-km.html
2250 KM lik bir geziydi ve yağ eksiltme sorununun 2007-2011 arası 90.000 km her 2000 de bir yaşamış biri olarak yeni kasadan biraz ümitliydim...dedim ki sihirli bir el dokunur bu öküzlüklerini görüp ben Hondayım...azcık şerefime prestijime gölge düşürmeyim şeklinde bir değişim bir mekanik anlamda beklenti içine girdik tabi...yağ yakma eksiltme (her ne haltsa) olayına bir çözüm bulurlar umudu heyecanı içimde hep taşıdım...
ümidim yoktu...ama bende tabi önlemimi aldım...kendimce...200 gr fazla yağ koydurduk 4000 bakımda...
bakalım ne yakmış diye 6300 de servise girdik tekrar İstanbulda...
850 gr kalmış...yani 2300 kmde 350 gr yakmış...yani 1 litre standart yağ olsa 650 gr ile girecektik...
http://s1306.hizliresim.com/1b/5/nu718.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ilk ölçümüm yağ takibim oldu yeni kasa da...aşırı Temmuz Ağustos sıcakları yoktu...:sunny:
850 gr..350 gr köy sandığına ozona karışmış :P
http://s1306.hizliresim.com/1b/5/nu76x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
gelelim çözümüme...baktım Hondadan hayır yok...o zaman Türk Mühendisliğinin gücünü bu dingillere göstermemiz gerekir...:cherry:
aklıma bizim yakın zamana kadar varolan yokolamaya yüz tutmuş bir meslek geldi...
Şerbetciler...benim yaşım müsait zamanında gördük Eminönünde Sultanahmetde...86-87-88 Gülhane Konserlerinde hatırlayın Şerbetciler dolanırdı o bölgelerde...:P
neyse dedim ki biz cbfciler yağımızı yanımızda taşıyalım...:P
Şerbetcilerin sırtlarında taşıdıkları şerbet kazanına yağımızı doldurursak yolda nemelazım motoru yağsızlıktan yakmamak için bu şekilde gezinelim...%100 çözümdür...Mete Handro son noktayı koymuştur...
fotoşopdan anlayan varsa şu Şerbetci dayıma birde kask takıversin...:queen:
http://s1306.hizliresim.com/1b/5/nu7lm.bmp (http://bit.ly/c25MCx)
Son olarak Honda Allah belanı versin diyorum :P
ne senle oluyor ne sensiz ...:P
tek istediğim YBR sağlamlığı...TVS ataklığı...Hondanın sadece konforu yetiyor...
Yanagisawa
05 Haziran 2013, 21:51
Süper marka takıntısı olanlara :)
Tsubasa
05 Haziran 2013, 21:51
abi sonuç olarak gene yakıyor diyorsun yani.
kalın yağ koyup deneseydin? 20 50 mesela ?
mete_han
05 Haziran 2013, 21:53
abi sonuç olarak gene yakıyor diyorsun yani.
kalın yağ koyup deneseydin? 20 50 mesela ?
Aga Rotella Kamyon yağı koy yine yakıyor namıssız...:pr:
Tsubasa
05 Haziran 2013, 21:55
Aga Rotella Kamyon yağı koy yine yakıyor namıssız...:pr:
abi devirli kullanma diyecem ama ?
yine yakıyor ama daha az yakıyor bir de kalın yag koyup 1000 km de bir değiştir derim =)
2000kmde bir değiştirirsen bu kadar yakıyorsa kitler :D
mete_han
05 Haziran 2013, 21:58
abi devirli kullanma diyecem ama ?
yine yakıyor ama daha az yakıyor bir de kalın yag koyup 1000 km de bir değiştir derim =)
2000kmde bir değiştirirsen bu kadar yakıyorsa kitler :D
ganga devir konusunda hassasım...motor sıkıştırmam eski kasadaki gibi...80-90 ı da nadiren geçerim...
Tsubasa
05 Haziran 2013, 22:00
ganga devir konusunda hassasım...motor sıkıştırmam eski kasadaki gibi...80-90 ı da nadiren geçerim...
abi 80 90 gidiyorsun ve yakıyor diyorsun ?
ben 80 bin km de cbf kullanıyordum calışırken 2009 model. 1000 km de bir madeni 15 40 la değiştiriyordum 200 ml filan eksiltiyordu.
seninkisi biraz anormal geldi. garanti maranti varsa söylesene bi ayar ceksinler
cbf yag yakıyorda abi 5000 kmdeki motorun yakması bu kadar şaşırdım acıkcası
mete_han
05 Haziran 2013, 22:01
gezide aralıksız 350-400 km yaptığımda oldu...extrem durum sayılabilir aslında...ama yinede bu gerekçe olamaz...elim mahkum cbf aldım yani olay bu...
farcob
05 Haziran 2013, 22:01
bu usta yağ yakma olayını kesinlikle halletiğini söylüyor.
geçenlerde bi konuşmuştum 60 tl' ye hallediyormuş.
anlayanlar bi incelesin alttaki linki.
http://savasbariskorucan.blogspot.com/p/honda-cbf-150-yag-yakma-problemi.html
ryangt
05 Haziran 2013, 22:04
Methan abi gene koparttın ya :D
Tsubasa
05 Haziran 2013, 22:08
gezide aralıksız 350-400 km yaptığımda oldu...extrem durum sayılabilir aslında...ama yinede bu gerekçe olamaz...elim mahkum cbf aldım yani olay bu...
abi yanlış anlamazsan senin bir fotografını hatırlıyorum biraz kiloluydun sanırım.
bu yüzden limitleri biraz zorluyor olamazsın?
şimdi bir de motorun üzeri de doludur. 40 50 kg da canta nevale ıvır zıvır vardır sende
300 km durmadan gittiysen bu durumda cbf in yakması normal karşılanabilir diye düşünüyorum.
mete_han
05 Haziran 2013, 22:08
Faruk Abi okudum bunu servisime Gökhan Konşuk a bi göstereyim...
Methan abi gene koparttın ya :D
Eray Abi işte eyle...:P
abi yanlış anlamazsan senin bir fotografını hatırlıyorum biraz kiloluydun sanırım.
bu yüzden limitleri biraz zorluyor olamazsın?
şimdi bir de motorun üzeri de doludur. 40 50 kg da canta nevale ıvır zıvır vardır sende
300 km durmadan gittiysen bu durumda cbf in yakması normal karşılanabilir diye düşünüyorum.
yok aga 130 kg olmamın çok az etkisi vardır ...yakıt tüketimine etkisi olur ama yağ eksiltme tamamen dandik piston silindir sekan üçlüsü silindir kapağı ile alakalı bir durum bence...
F54
05 Haziran 2013, 23:05
kanka sende bence çöl deki bedevi misali kısmet olması lazım ybr deki sağlamlığı cbf te görebilmek için:cherry:
Ramazan Can
05 Haziran 2013, 23:14
honda bu yağ yakar az kaçar ama honda bu...
egelim 43
05 Haziran 2013, 23:19
Arkadaşlar malumunuz yeni bir melmeket gezisinde geldim...
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/116901-ist-kotaya-usak-salihli-izmir-foca-ege-turu-2250-km.html
2250 KM lik bir geziydi ve yağ eksiltme sorununun 2007-2011 arası 90.000 km her 2000 de bir yaşamış biri olarak yeni kasadan biraz ümitliydim...dedim ki sihirli bir el dokunur bu öküzlüklerini görüp ben Hondayım...azcık şerefime prestijime gölge düşürmeyim şeklinde bir değişim bir mekanik anlamda beklenti içine girdik tabi...yağ yakma eksiltme (her ne haltsa) olayına bir çözüm bulurlar umudu heyecanı içimde hep taşıdım...
ümidim yoktu...ama bende tabi önlemimi aldım...kendimce...200 gr fazla yağ koydurduk 4000 bakımda...
bakalım ne yakmış diye 6300 de servise girdik tekrar İstanbulda...
850 gr kalmış...yani 2300 kmde 350 gr yakmış...yani 1 litre standart yağ olsa 650 gr ile girecektik...
http://s1306.hizliresim.com/1b/5/nu718.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ilk ölçümüm yağ takibim oldu yeni kasa da...aşırı Temmuz Ağustos sıcakları yoktu...:sunny:
850 gr..350 gr köy sandığına ozona karışmış :P
http://s1306.hizliresim.com/1b/5/nu76x.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
gelelim çözümüme...baktım Hondadan hayır yok...o zaman Türk Mühendisliğinin gücünü bu dingillere göstermemiz gerekir...:cherry:
aklıma bizim yakın zamana kadar varolan yokolamaya yüz tutmuş bir meslek geldi...
Şerbetciler...benim yaşım müsait zamanında gördük Eminönünde Sultanahmetde...86-87-88 Gülhane Konserlerinde hatırlayın Şerbetciler dolanırdı o bölgelerde...:P
neyse dedim ki biz cbfciler yağımızı yanımızda taşıyalım...:P
Şerbetcilerin sırtlarında taşıdıkları şerbet kazanına yağımızı doldurursak yolda nemelazım motoru yağsızlıktan yakmamak için bu şekilde gezinelim...%100 çözümdür...Mete Handro son noktayı koymuştur...
fotoşopdan anlayan varsa şu Şerbetci dayıma birde kask takıversin...:queen:
http://s1306.hizliresim.com/1b/5/nu7lm.bmp (http://bit.ly/c25MCx)
Son olarak Honda Allah belanı versin diyorum :P
ne senle oluyor ne sensiz ...:P
tek istediğim YBR sağlamlığı...TVS ataklığı...Hondanın sadece konforu yetiyor...
Bi şeyi unutmuşun Pandacım Salcanonunda ucuzluğu :cat: gerçi Salcoda aradığın 3 özellikde var ama neyse :queen:
Garip
05 Haziran 2013, 23:30
yakıyor abi evet...
başka ? yok..
yakıyorsa biz de koyacaz yaktıkca.. bu..
pire için yorgan yakılmaz..
Tİme_shİft42
05 Haziran 2013, 23:37
Yağı toptan al :queen: yağ masrafın azalır :queen:
Garip
05 Haziran 2013, 23:40
Yağı toptan al :queen: yağ masrafın azalır :queen:
Dua ediyorum mengu ile senden için bak şu kandil günü Allah size de bi gün cbf tattırır ki. 2000 km yaptıktan sonra yağ aklınıza gelir. 2000 km keyfini yaşarsınız işte o zaman anlarsınız
haaa, yağ değişimlerde yağlar benden.. göndermeyen ne olsun... 1 tane de fazla gönderecem, eksilttikçe eklersiniz.
acemi60
05 Haziran 2013, 23:42
Senin büyük ve kaliteli bir motor alıp gezdiğini görmeyi canı gönülden temenni ediyorum. Ne çektin bu CBF'den. :)
Ramazan Can
05 Haziran 2013, 23:45
bide işe iyi yönünden bakın. honda cbf 150 ürettikten sonra sivrisinek sayısında önemli bir azalma olmuş.. sıtma için yani tıp için ve isanlık için yararlı.. hele istanbulda sivrisinek yok denecek kadar az.. yanan yağın çıkardığı duman varolsun...
idinc
05 Haziran 2013, 23:47
pardon babamın üyeliğinden yazmışım benim metehan abi mücahit:)
tek sorunu bu olsun mete abi,3 tane cbf elime geçti ilk motorum senle almıştık o zman acemilikten anlamıyodum yakıyomu yakmıyomu:)
ikinci motorum ilk zamanlarda yağ yakmıyodu sonra 300-400 km artçılı motoru zorladım sonra yağ yakmaya başladı...
en sonunda 2800 kmde aldığım cbf şuan kullandığım 4bin yağ değişiminde 1 litre yağ çıktı içinden sonra 6bin kmde yağını kendim değiştirdim yine 1 litre çıktı 8 bin bakımı servis yaptı motor 10 bine geldi şimdi kendim değiştircem yağını bakalım yağ yakmışmı...ve motoru şehir içinde devirli kullanıyorum...
baktım yağ yakıyo yine varsın yaksın kontrol bende sıkıntı yok:)koyarım yağını yola devam...
sağlamlıktan bahsedersek;cbfi sürerken kesinlikle arıza çıkarmıyacak olması bana o güveni vermesi kesinlikle yolda bırakmaması bence en büyük sağlamlık ıspatıdır...
biliyosun gecenlerde cb125 aldım kullandım,arkadaşta ybr aldı onuda kullandım apacheyi ben olayın içine koymuyorum bile,bu kıyaslamanın sonucunda insan cbfin değerini kaybedince anlıyor:)
Garip
05 Haziran 2013, 23:54
bide işe iyi yönünden bakın. honda cbf 150 ürettikten sonra sivrisinek sayısında önemli bir azalma olmuş.. sıtma için yani tıp için ve isanlık için yararlı.. hele istanbulda sivrisinek yok denecek kadar az.. yanan yağın çıkardığı duman varolsun...
ulen ramço ulen adaş.. insaf..
o kadar emeği var cbf in.. :)
Ramazan Can
05 Haziran 2013, 23:57
ulen ramço ulen adaş.. insaf..
o kadar emeği var cbf in.. :)
yaw abi ben yağ yakmasına takmıyorumkii.. yaksın yağ ilave et devam et bende mantık bu... ama bazıları ısrarla yakmıyor diyor ya bu garip... yoksa yağ yakmış yakmamış çokta fifi...
satoyama
05 Haziran 2013, 23:59
80km/h geçme bak bakalım yakıyor mu yağı..
2013 model bir motor için cidden fena yakmış da ben şunu anlamadım.
fazla yağ motora zarar vermedi mi?
Garip
06 Haziran 2013, 00:04
yaw abi ben yağ yakmasına takmıyorumkii.. yaksın yağ ilave et devam et bende mantık bu... ama bazıları ısrarla yakmıyor diyor ya bu garip... yoksa yağ yakmış yakmamış çokta fifi...
hah işte.. olay bu...
ReiZzZ
06 Haziran 2013, 00:08
Cbf kasasına ybr motoru koysak iyi birsey olur gibi par çok olsa kesin denerdim bunu
Garip
06 Haziran 2013, 00:08
Mete reiz...
ama olay şu.. motora 1 litreden fazla yağ attığın zaman 200 gramı atıyormuş zaten..
demem o ki senin motor 150 gram yağ eksiltti bence..
Samet Ağır
06 Haziran 2013, 00:32
olayın gerçekleşmesi hususunda pistonun çok ince olduğu,segmanlarında buna bağlı olarak derinliklerinin ve kalınlıklarının çok az olduğunu,bu yüzden yağ yaktığını duydum...
yeni aldığımız motorun silindir ve segmanlarını seramik (tin kaplama) kaplatıp yeni bir piston imal ederek 35 sene yağ eksiltmesinin önüne geçmeyi düşünüyoruz...
PIERzig
06 Haziran 2013, 00:38
Vala fifi wifi ben yağ yakıyo diye vazgeçtim bu motorda...
Pekde fifilik bir durum değil Ramazan 30 binde motor kitlenir mi yahu :)
F54
06 Haziran 2013, 00:50
olayın gerçekleşmesi hususunda pistonun çok ince olduğu,segmanlarında buna bağlı olarak derinliklerinin ve kalınlıklarının çok az olduğunu,bu yüzden yağ yaktığını duydum...
yeni aldığımız motorun silindir ve segmanlarını seramik (tin kaplama) kaplatıp yeni bir piston imal ederek 35 sene yağ eksiltmesinin önüne geçmeyi düşünüyoruz...
samet dayı senin bu dediğini cbf kullananlar 5 yıl önce yaptı ama malesef ayar tutmadı:queen:
Samet Ağır
06 Haziran 2013, 00:53
tutar merak etme...
bahsettiğim kaplama kesici takımlarda kullanılıyor ve çatır çatır talaş kaldırdığı halde kolay kolay bozulmuyor..
yağın içinde talaş kaldırmadan sürtünmeyle hiç bozulmaz...:wiinkk:
F54
06 Haziran 2013, 00:59
aga cbf bu ne yaparsan yap yağ yakar :P
istersen garaj da yatsın gene de yakar o derece yakıcı yani:queen:(eski avcılar yakıcılığı iyi bilir hatta saçma sı zehir gibi derler)
birde fitilleme diye bi olay var hayvan a saçma girerken içine tüyleri fitilleme yapar ok gibi sokar tüyleri içeri ve girdiği yer kan toplar 3 adım sonra av yer de
hah bu olayda ybr de var fitille me yapıyor mübarek:cherry:
Garip
06 Haziran 2013, 01:04
yağ yakmayı geç..
başka ne sorun var cbf de ? 2.000 km de bi hatırlanan olayı söyleyip duruyorsunuz..başka ne varki ?
yahu ybr gerçekten bisiklet gibi..
eeeeeen başta, uzaktan görsem lan bu çin diyorum..yaklaşıyor öyle anlıyorum ybr olduğunu.. bakışlar bile bi tuhaf bize.. yağ yakıyoruz diye..
yağları sevmiyoruz aga.. konfor seviyoruz :)
yahu citti citti soruyorum.. ne var başka, yağ yakmadan başka..
çok merak ediyorum.. yağ sorunu çözülse nasıl çamur atardın ?
yahu zevk.. bak ybr bende ne etki yaratmış cbf ne etki yaratmış..aynı şekilde sende de ne etki yaratmış..
bu zevk.. :)
ama bi yağ üzerinden de gidilmez ki arkadaşım.. sürekli yağ.. lan biriniz de başka birşey diyin diyorum..tık yok :)
yağ arkadaş.. başka bilmeyiz..yağ yakıyor.. sürerken hep aklıma mı geliyor yağ yaktığı :)
o kadar benzin yakıyor 100 gram yağı mı düşüncem :)
.
Samet Ağır
06 Haziran 2013, 01:07
aga cbf bu ne yaparsan yap yağ yakar :P
istersen garaj da yatsın gene de yakar o derece yakıcı yani:queen:(eski avcılar yakıcılığı iyi bilir hatta saçma sı zehir gibi derler)
birde fitilleme diye bi olay var hayvan a saçma girerken içine tüyleri fitilleme yapar ok gibi sokar tüyleri içeri ve girdiği yer kan toplar 3 adım sonra av yer de
hah bu olayda ybr de var fitille me yapıyor mübarek:cherry:
Dur bakalım..motor daha 100 km de..zaman geçsin gerçekten ihtiyaç duyarda yaparsam buradan duyururum..sonra herkes ister parayı da kırarım ..kimbilir belki hondaya ceo filan bile olurum...:wiinkk::queen:
yanlız motoru teslim aldık daha binmeden üst kapaktaki lastiklerden biri düşüyordu..koyduk cebimize..2 km yol yaptık evin önündeyiz hoop öbürüde düştü..takozla çaktık olmadı..motor stop ediyordu..baktıkki buji piposu emaneten duruyor..yerine basılmamış yani..zıpladımı bujiden ayrılıp stop ediyor..sonra yine deyip çalışıyor..
bakalım durum daha ne gösterecek...
F54
06 Haziran 2013, 01:11
Dur bakalım..motor daha 100 km de..zaman geçsin gerçekten ihtiyaç duyarda yaparsam buradan duyururum..sonra herkes ister parayı da kırarım ..kimbilir belki hondaya ceo filan bile olurum...:wiinkk::queen:
aga zaten honda seni bekliyor samet gelse de onu hemen ceo yapsak diye::haapppy:
hayırlı olsun yeni motorun damat ın yeğenin den 1 lt 20 50 rotella yağ:queen:
Samet Ağır
06 Haziran 2013, 01:13
benim değil yaw..yeğene aldık hondayı...yağı bi zahmet ona yollayıverin...bi de 20w50 değilde 10w40 olursa sevinirim..olmamı???:pl::queen:
Mengu16
06 Haziran 2013, 01:15
Benim 150'lik mondial'i tam gaz kullanınca yağı içiyor ama şehiriçi sakin kullanınca yağ yakması yok. Geçen biri konu açmış rodajdaki 60km hızı geçmeden kullanılan cbf150 700km'de 250ml yağ yakmış bu nedir ya ??
F54
06 Haziran 2013, 01:18
benim değil yaw..yeğene aldık hondayı...yağı bi zahmet ona yollayıverin...bi de 20w50 değilde 10w40 olursa sevinirim..olmamı???:pl::queen:
aga 10 40 olmaz vallahi bak 2000 km de 350 gram yakar:pl:
sonra bana az yağ yolladın diye tır tır edersin:queen:
Samet Ağır
06 Haziran 2013, 01:20
şimdi panda gelip dövecek bizi..bende sorumlu olarak Fatih başlattı dicem..kaybolucam ortalıktan..haberin ola...:pl::flower:
Garip
06 Haziran 2013, 01:36
Benim 150'lik mondial'i tam gaz kullanınca yağı içiyor ama şehiriçi sakin kullanınca yağ yakması yok. Geçen biri konu açmış rodajdaki 60km hızı geçmeden kullanılan cbf150 700km'de 250ml yağ yakmış bu nedir ya ??
Allah sana da cbf nasip etsin.. daha az yakıt daha konforlu ve güvenli sürüş..
söz dedim yağın benden mengu..
seni seviyorum :)
Mengu16
06 Haziran 2013, 01:40
Allah sana da cbf nasip etsin.. daha az yakıt daha konforlu ve güvenli sürüş..
söz dedim yağın benden mengu..
seni seviyorum :)
Ne kadar az yakıt, uzun yolda 90-100 gidince kaç litre yakıyo ?
Garip
06 Haziran 2013, 01:43
:) bilerek mi soruyorsun yoksa citti mi
ben yine cvp vereyim.. madem sakin kullanmayı seviyorsun rahat 2.6-2.8 arası yakarsın..
şimdi ben cinde de yakarım onu dersin..
ben cevabımı şimdiden aldım teşekkürler :)
ama şu var.. maddi imkanlar 3000 tl elverir..gidersin çin alırsın tabi.. alınabilecek en iyi motor dirift, mr olur.. 5000 tl paran vardır cbf ybr tarzı.. 10000 vardır cbr 250 vs vs
tamamen duygusal aslında..
amaa cbf güzel motor.. bak yağında benden :)
Mengu16
06 Haziran 2013, 01:46
Sakin kullanınca benim mondial'de 3 litreyi geçmiyo hatta yokuş aşağı yolları az gazla inerseniz rüzgar da yoksa 2.8'e düşüyo. 250'lik alacak olsam cbr250 düşünebilirim ama 150'liklerde çinliler iş görüyo.
ramizan83
06 Haziran 2013, 01:49
http://p1306.hizliresim.com/1b/6/nukh5.jpg
HEROCAN35
06 Haziran 2013, 02:12
NİYE MOTOR YAG YAKAR
1:YAG SEKMANLARI BİTMİŞ OLABİLİR
2:SİBOP SEKMANLARI VAR TAM İSMİNİ BİLMİYORUM YIPRANMIŞ OLABİLİR
EGER BAŞKA BİYERDE YAG SIZINTISI YOKSA Kİ MUHTEMELEN KENDİN BAKMIŞSINDIR SİBOPLARIN OLDUGU BÖLÜMÜ SÖKÜP (KAPAKLA BİRLİKTE) SİBOPLARIN DİBİNE Bİ MİKTAR BENZİN DÖKEREK KONTROL EDEBİLİRSİZ YOK KAÇIRMIYORSA DİGER SEÇENEGİ ZATEN BELLİ SEGMAN OLAYI :)
adem80
06 Haziran 2013, 02:32
NİYE MOTOR YAG YAKAR
1:YAG SEKMANLARI BİTMİŞ OLABİLİR
2:SİBOP SEKMANLARI VAR TAM İSMİNİ BİLMİYORUM YIPRANMIŞ OLABİLİR
EGER BAŞKA BİYERDE YAG SIZINTISI YOKSA Kİ MUHTEMELEN KENDİN BAKMIŞSINDIR SİBOPLARIN OLDUGU BÖLÜMÜ SÖKÜP (KAPAKLA BİRLİKTE) SİBOPLARIN DİBİNE Bİ MİKTAR BENZİN DÖKEREK KONTROL EDEBİLİRSİZ YOK KAÇIRMIYORSA DİGER SEÇENEGİ ZATEN BELLİ SEGMAN OLAYI :)
bu işte segman sübap falan yok. Sıfır km cbf ilk bin km de bile yağ yakar. Huyudur. :)
korbygs
06 Haziran 2013, 03:06
yağı fazla koyduğunda çıkacak sonuçlarıda düşün derim ben
satoyama
06 Haziran 2013, 03:27
cbr125 üzerindeki motoru cbf150 koysa..
o zaman saygı duyarım hondaya .
su soğutmalı olmasın tabi.. (maliyet açısından)
Thunderwolt
06 Haziran 2013, 07:56
aga ugradıgında bileydim dukanda 1 litre yag vardı hediye ederdim sana :P
cenkito
06 Haziran 2013, 09:29
günaydın ustam, ben vermiş oldugunuz linki inceledim ve gayet mantıklı çözüm sundugu kanısına vardım.
profilimdede görebileceginiz gibi modifiye mondial x treme max kullanıyorum, her seyiyini kendim yaptım yapmaya da devam ediyorum,
son olarak motoruma uygun 67mm piston silindir kitini incelerken buna benzer bişeyi bende farkettim, (orjınal 150 cc iken 62mm pistonlu idi, 210 cc yapınca 65.5mm taktım )
67 mm pistonun üstündeki yaglama delikleri 65.5 dan daha genişti, bende ince matkap ucu alarak mevcut 65.5 mm pistonumdaki yaglama deliklerini genişlettim, sonuc motorun çalısması ve sesi cok değişti rahatladı, cbf de orjınalde bu delikler yoksa sonradan acılması büyük değişim yapacagını düşünmekteyim.
bütün cbf kullanıcılarına duyrulur, yararı olur zararı olmaz
temsili cg piston resmi
http://img844.imageshack.us/img844/1997/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzu.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO