Orijinalini görmek için tıklayınız : CBF 150 Yağ Yakma Problemine %100 Garantili Çözüm
ethemm76
06 Haziran 2013, 09:37
Metocum, bence fazla yağ koydurmak yerine, değişimlerde 1 lt yağ koydur. Mesela 1000. km ye ulaştığında 200-250 gram yağ ilavesi yap, veya 1000.km de ne kadar yaktıysa yağ çubuğunun max. seviyesine kadar yağ ilavesi yap, çünki temmuz ağustos sıcaklarında yağ yakma oranı artabilir. Bu dahada güzel olur. Senin motorunun yağ eksiltme eğilimine göre bu periyotta git. Zaten 2000 km de yağ değiştiriyorsun. Yine 2000 km sonraki yağ değişiminde çıkan yağı ölçtürerek, 1 lt+arada ilave ettiğin yağın toplamından çıkararak 2000 km deki yağ yakma oranını bulursun.
Bu uygulama çok tatlı olur. Motoru aldığım ilk günden beri yaptığım uygulama budur. şu anda 35 bindeyim. Allah nazarlardan saklasın, motor durumu çekişi gidişi, motoru ilk aldığım günle aynı, yağ yakma oranıda aynı, hatta eskisi gibi yakmadığını bile söyleyebilirim.
Ben hep böyle gidiyorum. Çok daha tatlı olur Metocum. Benim formül budur, böyle yaparsan, motorun eksik yağ da görmemiş, gereksiz fazla yağ ile de çalışmamış olur.
Fazla yağ, motoru yorar, boğar, hissedersin veya hissetmezsin bilemem ama çekişini düşürür, motordaki yağ eksildikçe çekiş artar. Hemde, fazla yağ ile çalışan motor yağı daha çabuk yakma eğilimi, keçelerden atma eğilimi gösterebileceğinden, sağlıklı bulmuyorum. Bu bağlamda yağ yakma değerin olması gerektiğinden fazla çıkmış olabilir. Gözlemlerim cbf 150 için söz konusudur.
mete_han
06 Haziran 2013, 11:10
bütün mesajları beğene tıkladım küslük dargınlık olmasın...arada söven olduysa yanlışlıkla beğenmiş olabilirim...:P
eee kime cevap yazacam şimdi...:silent: nası yetişeyim siz söyleyin...
toujours09
06 Haziran 2013, 11:15
Ne çektik be .....
Tolga Can
06 Haziran 2013, 11:15
kanka sende bence çöl deki bedevi misali kısmet olması lazım ybr deki sağlamlığı cbf te görebilmek için:cherry:
Güvenliklerin yüz karası, motorunu övecek yer buldun artık hiç susmazsın :P
Tsubasa
06 Haziran 2013, 11:17
bütün mesajları beğene tıkladım küslük dargınlık olmasın...arada söven olduysa yanlışlıkla beğenmiş olabilirim...:P
eee kime cevap yazacam şimdi...:silent: nası yetişeyim siz söyleyin...
cbfi satıyormuşsun öyle diyolar :queen:
mete_han
06 Haziran 2013, 11:20
cbfi satıyormuşsun öyle diyolar :queen:
Allahın izniyle bi 90 bin daha yaparım aga...şeytan dürtmezse ama...:P
...
yarım yamalak cevaplarsam kimseye ayıp olmasın..gangalarına cevap yazıyo demeyin he:pale:
Garip
06 Haziran 2013, 11:47
geçen sahibinden.com da 150.000 km de gördüm cbf.. öhh dedim... :)
şimdi bilgin arkadaşlar yaktığı yağı hesaplar :)
yahu mete abi bu konu nedir yaa... konu başlığını gördüklerinde "hass...r bu ne be artık nasıl çamur atacaz" demişlerdir. konuyu okuyup sonra bi güzel gülmüşlerdir.. şimdi oldu mu bu konu reizz :) oldu mu böyle güldürmek ..
diyorum ki yakıyor evet napalım, o kadar kusur kadı kızında da olur.. haala çamur..
:)
tahsins
06 Haziran 2013, 11:52
maximum ticari kullanım için hesap yapalım.
motor masrafsız kullanım ömrü ortalama 70.000km diyelim. yılda 20.000km yapsak , 3,5 yılda yaşam ömrü verelim cbf ye.42 ay yani..
1000kmde 250gr yağ yaksa
motorada 10-40 castrol power1 koyalım litresi 25tl den.
motor ömrü boyunca extra 437tl yağ yakacaktır.
en kötü şartlarda ayda extra 10tl yağ yakacak diye şu kopan yaygaraya bak arkadaş :)
Garip
06 Haziran 2013, 11:58
motor masrafsız kullanım ömrü ortalama 70.000km diyelim. yılda 20.000km yapsak , 3,5 yılda yaşam ömrü verelim cbf ye.42 ay yani..
1000kmde 250gr yağ yaksa
en kötü şartlarda ayda extra 10tl yağ yakacak diye şu kopan yaygaraya bak arkadaş :)
bak görüyon mu Mete reiz.. vurdukça vuruyorlar :)
absolit
06 Haziran 2013, 12:05
Ne çektin be mete abi :)
mete_han
06 Haziran 2013, 12:09
geçen sahibinden.com da 150.000 km de gördüm cbf.. öhh dedim... :)
şimdi bilgin arkadaşlar yaktığı yağı hesaplar :)
yahu mete abi bu konu nedir yaa... konu başlığını gördüklerinde "hass...r bu ne be artık nasıl çamur atacaz" demişlerdir. konuyu okuyup sonra bi güzel gülmüşlerdir.. şimdi oldu mu bu konu reizz :) oldu mu böyle güldürmek ..
diyorum ki yakıyor evet napalım, o kadar kusur kadı kızında da olur.. haala çamur..
:)
ganga bu kadar hassasiyete gerenk yok yav...cbf 150 abartıldığı kadar sağlam bir makina değil...sbap şıkırtılarından duyduğum rahatsızlıkları söylemiyorum bile...eleştiri iyidir...
ne ben kötü dedim diye cbf yerin dibine girer...ne sen bu kadar da kötü değil desen bile yücelir...eleştirilerimizi yapalım insanlar bilsin..üzerimize düşen vazifedir bu...yoksa malı övmek mesele değil...kimse yoğurdum ekşi demez...
1000kmde 250gr yağ yaksa
olaya matematiksel anlamda bakmaya gerek yok...bir pasta düşün...harika bir görüntüsü var ama tatsız tuzsuz...öyle bişey...Hondanın bu bizim .okumuz bile kıymetli tutumu bana dokunuyor...tamamen kişisel servis ve bayi diyaloglarım samimiyetim yüzüzünden cbf alıyorum ve her servis de yine aynı kişisel dostluklarla alakalı Levent Ümraniye servis yapıyorum...markaya olan güvenim küçük cc de yok...
htmetin
06 Haziran 2013, 12:10
Yağ yakmasına karşın yağı güncel kontrol edebileceğin bir yuvarlak camekan bile koymamış namıssızlar.
ozgurakman
06 Haziran 2013, 12:24
abi 80 90 gidiyorsun ve yakıyor diyorsun ?
ben 80 bin km de cbf kullanıyordum calışırken 2009 model. 1000 km de bir madeni 15 40 la değiştiriyordum 200 ml filan eksiltiyordu.
seninkisi biraz anormal geldi. garanti maranti varsa söylesene bi ayar ceksinler
cbf yag yakıyorda abi 5000 kmdeki motorun yakması bu kadar şaşırdım acıkcası
asıl seninki anormal, 2200 km kullansan 450 ml civarı tüketecek düz hesapla. üstelik daha kalın yağ ve yağ eskidikçe eksiltme artıyor.
Tsubasa
06 Haziran 2013, 13:09
mete han abi marushin tnt 800 kask arıyordum alıcam da google da senin pandalı fotoların cıktı.
delircem bişi arıyorum sen cıkıyon google dan. gecende cbf 150 yle alakalı bişi arıyordum yayla da cektirdiğin fotolar cıktı.
şu marushin kaskı kullandıysan yorumlarını alabilirmiyim?
Ramazan Can
06 Haziran 2013, 13:24
mete han abi marushin tnt 800 kask arıyordum alıcam da google da senin pandalı fotoların cıktı.
delircem bişi arıyorum sen cıkıyon google dan. gecende cbf 150 yle alakalı bişi arıyordum yayla da cektirdiğin fotolar cıktı.
şu marushin kaskı kullandıysan yorumlarını alabilirmiyim?
adamın motoru yağ yakmıyor gelmiş buraya kaskla ilgili soru soruyor.. başka kapıya .... sen meteye yağ öner...:P ::::::::PPPP :P :P
Tsubasa
06 Haziran 2013, 13:47
adamın motoru yağ yakmıyor gelmiş buraya kaskla ilgili soru soruyor.. başka kapıya .... sen meteye yağ öner...:P ::::::::PPPP :P :P
ramazan hocam daha motorum sevkiyatta yarın bana ulaşacak. 1 aydır motor bekliyorum =) daha yag yakıp yakmadıgını bilmiyorum :D
marushin kask aradım metehan abinin pandalı fotoları cıktı. karnım agrıdı gülmekten :queen:
tahsins
06 Haziran 2013, 13:51
bak görüyon mu Mete reiz.. vurdukça vuruyorlar :)
vurmadım..
sevdim.. cicik yaptım. hafifçe okşadım. nazikçe kollarıma aldım.. ehehemm :mrgreen:
valla cbf istediğim tüm özellikleri taşıyan favori motorlarımdan...
ayda 10tl extra yağ masrafının bukadar abartılmaması gerektiğini anlatan bir yazı yazdım. :pale:
Ramazan Can
06 Haziran 2013, 14:07
ramazan hocam daha motorum sevkiyatta yarın bana ulaşacak. 1 aydır motor bekliyorum =) daha yag yakıp yakmadıgını bilmiyorum :D
marushin kask aradım metehan abinin pandalı fotoları cıktı. karnım agrıdı gülmekten :queen:
panda halka maall olmuş bir aDAM dır...
Bolu'lu Lynx
06 Haziran 2013, 14:24
Abi harbiden bi Fenomensin bizim kahramanımızsın:rendeer:
Sadece ve sadece İmzan yeter..:queen:
cool113
06 Haziran 2013, 14:29
eskiden doğan görünümlü şahinler vardı, cbf modeliyle honda bir öncülük yapıp 4 zamanlı görünümlü 2 zamanlı motorları çıkardı :)
---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:26 ----------
motora bir yağ deposu ve motor bloğuna şamandıra monte edin yağ eksildikçe şamandıra eksik yağı tamamlasın tam otomatik sistem mis gibi :)
canerol
06 Haziran 2013, 14:47
son noktayı koymuşsun abi :) ailecek takip ediyoruz konularını :)
yüzde yüz çözüm almayın arkadaşım :)
F54
06 Haziran 2013, 22:48
http://p1306.hizliresim.com/1b/6/nukh5.jpg
len metoş ne hale sokmuşsun ramo böyle:queen:
onun daha ne resimleri var bizde bi bilsen:P
utkan35
06 Haziran 2013, 23:04
yanlış hatırlamıyorsam siz bir konuda cbf 150 yi tvs apache ye karşı savunmuyormuydunuz apache almışssınız sanırım hayırlı olsun....
Tsubasa
06 Haziran 2013, 23:44
yanlış hatırlamıyorsam siz bir konuda cbf 150 yi tvs apache ye karşı savunmuyormuydunuz apache almışssınız sanırım hayırlı olsun....
eski kasaya karşı çalıştıgım yerden beri sevmiyordum. kullanıyordum ama hoşuma gitmiyordu, kendimce sadece hızlı diyordum. ama şimdi kasa değişince, birde 10 15 yerinde değişiklik yapmışlar. titreme ybr yle aynı diyebilirim.
yeni kasayı test edince bu terorist sever oldum kısaca..
yarın teslim alıcam bakalım montajlanacak.
sıfır ybr ikinci el cbf alıp sattıktan sonra bir de şu yeni kasa tvs ye binecem dedim.
aldık bakalım allah utandırmasın bu saatten sonra
teşekkürler iyi dileklerin için
mete_han
07 Haziran 2013, 01:03
Dostlar şimdi nöbetteyim mobilden bişey yazamıyorum malumunuz barnaklar felc oluyo yoksa...yarın makaraaya devam ederiz...öncelilkle konunun açılma amacı 1 haftadır siyasetle boğuşan mt yi bu stresden kurtarmak ve puslu havayı dağıtmak..son üç konumda bu amacla açıldı aslında...makara kukara :) olayı fazla ciddiye almamak lazım...ben olayı ciddiye alsaydım 2007..20111 arası 90 bin km cbf kullanmazdım...almıycam diye yeminler ettiğim cebefeyi tekrar almazdım...ama hem kendinle hem motorunla barışık olcan...mal bu abicim...zorla aldırmadılar kafama silah dayamadılar 2007 den bugüne bir kez yolda kalmadım 100 bin kilometrem var cbfde...buda bir teselli...tek zoruma giden bu makinanın 5000 gayme etmemesi..haketmiyor...biz adam ettik bu honda gavatını...vs vs...yani herkes yoğurdum ekşi diyecek..komplekse girmeyecek...yağ eksiltmeyi normal görmemi kimse benden beklemesin heleki 2013 yılındayız..sonsuza kadar cbf kullanmıycam muhtemelen...ama 6 yıldır bu hibinyoların motoru geliştirmemesi ayrı bir denyoluk..ayrı bi işgüzarlık...la olm kaç kuruş o pistondaki malzeme yapısı...kahrolası honda...seni ben adam ettim...ama adam olmıycan işte..layık olduğum makina demek bu..hatayı kendimde arıyorum honda kurumsal kimliği belli...1 e getir 5 e sat..metehandan çok var melmekettte nasıl olsa..neyse yarına devam ederiz..mobilden eziyet bu mesaj işi...tsubasa marushını yarın yazarım agi..garip ramo sende coşma len..hemde sattın kurtuldun işte sevinmiyonda bide başımıza hondacı kesildin hemi la :) iyigeceler..okuyorum ama yazamıyorum öperim tüm müridleri gıdışdannn lynuxxx senide agiii:)
Tsubasa
07 Haziran 2013, 01:06
abi bekliyorum maruşini :D
iyi geceler
mete_han
08 Haziran 2013, 16:33
maruşin candır :P pm ile çözdük olayı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
panda halka maall olmuş bir aDAM dır...
eyvallah ganga...:rendeer:
eskiden doğan görünümlü şahinler vardı, cbf modeliyle honda bir öncülük yapıp 4 zamanlı görünümlü 2 zamanlı motorları çıkardı :)
---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:26 ----------
motora bir yağ deposu ve motor bloğuna şamandıra monte edin yağ eksildikçe şamandıra eksik yağı tamamlasın tam otomatik sistem mis gibi :)
mantıklı...zihni sinir porocesi...:P
son noktayı koymuşsun abi :) ailecek takip ediyoruz konularını :)
yüzde yüz çözüm almayın arkadaşım :)
eyvallah dostum...senle görüştük biz dimi aga ben seni aradığımı hatırlıyom banlı günlerimde...sonrasını hatırlamıyom...:P
len metoş ne hale sokmuşsun ramo böyle:queen:
onun daha ne resimleri var bizde bi bilsen:P
Fatoşşşş...:P
Abi harbiden bi Fenomensin bizim kahramanımızsın:rendeer:
Sadece ve sadece İmzan yeter..:queen:
1 ay sonra Bolduayız agam tanışmak nasip olur inşallah htmetin bıradır evsahipliğinde akıcaz oralara...:cat:
Tİme_shİft42
08 Haziran 2013, 19:01
Tvs verelim yeni kasası sekil :cherry:
mete_han
08 Haziran 2013, 20:10
şekle bakmıyoz Ramazanım icraate bakıyoruz...:P TVS sağlam ama vibrasyon olayına çözüm bulamamış tek sıkıntısı bu...hıyarağaları vibrasyonu çözse (ki basit bir olay) TVS Hindistandan sonra en çok apache bizde satar..
salcano_7946
08 Haziran 2013, 20:50
METE BAŞKAN SALCANONUN GÜZELLİKLERİNDENDE BAHSETSEN YA BİRAZCIK..........
Tİme_shİft42
09 Haziran 2013, 09:31
Cb 125 ace verelim ::belge::
osmanba
09 Haziran 2013, 12:07
Mete kardeş; Demekki aranızda en şanslı benim. Benim motor 2008 model ve şu an 6000 km. de. Bu zamana kadar 5. yağını değiştırdim. Özellikle de herkesin bu şikayetlerinden sebep birkaç kez de yağ çubuğundan yağı kontrol ettim. Hiç eksiltme ve yakma gibi birşey farketmedim. Hatta egzosuna da parmak atıp (kötü niyetle değil hani prostat kontrolü için urolog Dr. yaparmış ya.. :) ) kurum olup olmadığına baktım. Sorun yok.
mete_han
09 Haziran 2013, 15:27
METE BAŞKAN SALCANONUN GÜZELLİKLERİNDENDE BAHSETSEN YA BİRAZCIK..........
Salkanonun elime verdiği bir akşam sonrası Salkanocu Mutlu ile durum değerlendirmesi videosu :queen:
Adamın kareköküsün Mutluuuuşkooo :rendeer:
http://www.youtube.com/watch?v=Wp8M9ZGkq0w
Cb 125 ace verelim ::belge::
uzun bir süre Honda almayım ben...:P
Mete kardeş; Demekki aranızda en şanslı benim. Benim motor 2008 model ve şu an 6000 km. de. Bu zamana kadar 5. yağını değiştırdim. Özellikle de herkesin bu şikayetlerinden sebep birkaç kez de yağ çubuğundan yağı kontrol ettim. Hiç eksiltme ve yakma gibi birşey farketmedim. Hatta egzosuna da parmak atıp (kötü niyetle değil hani prostat kontrolü için urolog Dr. yaparmış ya.. :) ) kurum olup olmadığına baktım. Sorun yok.
6000 de gız gibi mator fasulyeden sayılır reyiz... :P ben 1 haftada 2500 yapmış biri olarak yazdım ama...sıkıştırmaya gelmeyen nazlı bir makina... senin makina evde kalmış kız kurusu diyelim kötü huyunu göstermez ele daha o...:queen:
zaferkarizma
09 Haziran 2013, 16:42
metehan abi şimdi bnm anlamadığım 4.500 lira para verip honda alıcam üstünede 500 verip pistonmu attırıcam anlamadım :silent:
mete_han
09 Haziran 2013, 18:14
metehan abi şimdi bnm anlamadığım 4.500 lira para verip honda alıcam üstünede 500 verip pistonmu attırıcam anlamadım :silent:
aga sfır cbf alırsan 5300 bayılacaksın...30 veya bilemedin 40 bin kmde motora bi pistin silindir sekman attırıcan aga...buu garanti kapsamında yaptırıcan tabi...veya garanti bitimine 1 hafta kala :P
mete_han
20 Eylül 2013, 21:51
dönüp dolaşıp kürkçü tükanı cebefeye geldik galiba...:queen:
inazumoş yalan oldu hee ..:queen:
koray kankamın makina tek silindir ama harbiden güzel makina olmayan lar çatlasın titreşim yok ötme sekme yok ok gibi de gidiyor:pl:
Wazaa.35
21 Eylül 2013, 04:20
Abi bırak şu cbf denen aleti yav,fabrikasyon motor bitik geliyor :cherry: Rodajıda olmaz onun sekmanlarla silindir birbirine temas etmiyo herhal zaten küçük bi motor.
SYM Wolf250 tam senlik benden dimesi comet 250 bulabilirsen temiz oda olur.
HEROCAN35
21 Eylül 2013, 05:20
http://img585.imageshack.us/img585/9883/zsxh.png
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/585/zsxh.png/]
onuRRtas
21 Eylül 2013, 11:51
Yahu ben anlamadım. Bi bende mi yoktu şu sorun.
18.000 km'de 60 yaşında bi sigortacıdan 2009 model CBF150 aldım. Servis bakımlıydı ırt zırt.
Arkadaş ben neredeyse kesici kesici kullanan bi adamım, 140 falan görüyordum CBF150 ile video'm bile var :)
Benimki yağ yakmıyordu ya ! Allah için yakmıyordu ! Neredeyse 20.000 km kullandım, dağa da çıktım suya da girdim motorun boyu kadar 140 da yaptım neredeyse kontak kapatmadan 600 km yol da yaptım yok yahu 1 lt de 2000 km de 50 gram falan eksiltirdi. Sittimsene fazlasını görmedim. Ve gidip öyle kalın yağ falan değil genelde castrol 15 40 yada ipone 10 50 atardım.
Hiç de motoru açılmamıştı ben aldığımda, ben aldıktan sonra da açılmadı.
Tahminimce! bu cbf'lerin ilk 5000 km'si çok hassas. Basmayacaksın aga. 40 50 60 gidicen farklı devirler viteslerde, bence ben yaşlıdan aldığım için bu kadar sağlam çıktı bu meret.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO