PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ Kendin Yap Projesi ] motosiklet gps takibi hakkında

Sayfa : [1] 2

makseli
20 Mayıs 2013, 00:34
eveet, uzun zamandır aklımdaydı ve sonunda tamamladım. Yalnızca yedek şarj üntiesi ( powerbank ) gelmedi. O da gelince tam olacak;

blog girdisi : http://blog.trmoto.com/guvenlik/motosiklet-takibi-hakkinda-gps-tracking-kendin-yap-projesi-diy/

Şimdii durum şu;

Motosikletimizi çalınmaya karşı gps ile takip etmek istiyoruz, ama takip cihaz-ekipmanları pahalı !

İşte şimdiki anlatacağım çözümü rahatlıkla uygulayabilirsiniz; Hemde yüksek meblağlar harcamadan !

Bize Lazım Olanlar;

1) Ucuz bir ANDROID + GPS özelliği olan telefon

2) Telefona bir Faturasız hat ( simkart )

3) Gavur memleketlerde PowerBank diye adlandırılan YEDEK Şarj ünitesi

Sebeplerini yazayım;

1) GPS ile Lokasyon bazı YER takibi yapabilmek için GPS özellikli bir telefona ihtiyaç vardır. Her türlü GPS li telefon olamaz malesef çünkü Android için yazılmış bir program aracılığı ile takip işlemini gerçekleştireceğiz. Mesela Ben Turkcell T10 ile yaptım bu işlemi.

http://pcextra.com.tr/media/2010/11/turkcell_t10_fiyati.jpg

2) Şuan en ucuz internet aboneliği olan Turkcell den hat açtırdım. ( şuanki en ucuz ) Aylık 100 MB lik bir paketi var.

3) Yedek şarj ünitesi ise, telefonun şarjını daha uzun süre gitmesi için. yani zırt pırt yerinden çıkarıp şarj etmemek için. Telefonunuzu, motorunuzun elektrik aksamına sorun etmeyecek şekilde de bağlayabilirseniz güzel bir çözüm olur. Ama bunun da sakıncaları olabilir. Sürekli telefon şarjda kalmış olur, çok fazla aküyü tüketmez ama uzun süreli ( 1-2 hafta ) beklemelerde akünüzü bitirebilir. O yüzden en temizi kapasitesi yüksek kaliteli bir powerbank almak !

Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere !
Takip – İzleme Sistemi şöyle çalışıyor !

1) Android telefonunuza greenalp topluluğu tarafından yazılan Real Time GPS Tracker (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenalp.RealtimeTracker) isimli programı kuruyorsunuz. İngilizceniz zayıfsa bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Kayıt açma işlemi kolay ve ücretsiz.

2) Telefonunuzu, motorunuz görünmeyen bir bölümüne güzelce saklamak. Şarj ünitesine bağlayın ve saklamak için koyduğunuz yerin ıslanmayacak şekilde olmasını sağlayın. Ya da telefon ve powerbank ı güzelce sarıp su geçirmemeisini de sağlayabilirsiniz. ( aleminyum folyo vb kullanmamaya dikkat edin, çünkü telefon sinyallerini engelleyebilir )

3) http://www.greenalp.com/RealTimeTracker sitesini açıp kayıt olduğunuz Kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle giriş yapın.

BU KADAR :)

http://blog.trmoto.com/wp-content/uploads/2013/05/harita-300x177.png

Gezdiğiniz rotayı direk harita üzerinden görmek için greenalp.com da Switch to full screen map linkine basın ve görün :)
Yedek şarj ünitesi nedir yaw, nasıl olur bu iş derseniz, belirteyim;

blog girdisi : http://blog.trmoto.com/guvenlik/motosiklet-takibi-hakkinda-gps-tracking-kendin-yap-projesi-diy/

Powerbank yurtdışı sitelerinde daha ucuz. Ben E-bay.com dan 20 000 mAh lık bir şarj ünitesi aldım. Benim telefonumda 1000 mAh lık batarya var. Normalde 2 – 3 gün gidiyordu. 20 000 mAh ile de ortalama 3 – 4 hafta gitmesi gerekiyor. Son görseldeki gibidir genelde

Bende yenile kurdum bu sistemi, ilerki zamanlarda düşüncelerimi aktaracağım ;) Belki daha özellikli bir program bulurum, onu paylaşırım felan :)

http://www.gold.com.tr/UrunResim/MarketingResim/UzmanGorusu/113861/Resim/Gp-Powerbank-V800-Lcd-Ekranli.jpg

kasksız ve koruma ekipmanlarınız olmadan çıkmayın !

DARKSTAR54
20 Mayıs 2013, 10:12
başarılı bir çalışma, teşekkürler...

farcob
20 Mayıs 2013, 10:59
eline aklına sağlık. powerbank gelip sistem nasıl, çalışıyormu bilgilendirirmisin.

makseli
20 Mayıs 2013, 11:02
yedek şarj ünitesi ( power bank ) bu hafta içi gelir. telefonu direk motora gizledim. Şuan telefonun kendi bataryası ile duruyor ve sistem çalışıyor ;)

gelince bir kaç foto çeker iyice anlatırım.

GorkeM
20 Mayıs 2013, 11:09
Aklımdaki bir projeydi, ama bunu telefon değil gps tracker ile yapmak daha orjinal olabilir.
Program olarak avast anti-theft de deneyebilirsiniz.

aksoyy
20 Mayıs 2013, 11:53
Benim aklıma atkılan olay internet paketi neden alıyoruz uyduya gps den bağlanmıyormuyuz. Yada ben eksik okudum heralde tekrar okuyım bakalım.

makseli
20 Mayıs 2013, 11:59
Benim aklıma atkılan olay internet paketi neden alıyoruz uyduya gps den bağlanmıyormuyuz. Yada ben eksik okudum heralde tekrar okuyım bakalım.

yok est.

internet paketi şunun için gerekli;
Gps koordinatlarını greenalp.com üzerinden görebilmek için veri aktarımı yapması lazım.
program bu veri aktarma işlemini otomatik yapıyor zaten ama bunun için internet lazım...

Aklımdaki bir projeydi, ama bunu telefon değil gps tracker ile yapmak daha orjinal olabilir.
Program olarak avast anti-theft de deneyebilirsiniz.

sonuç olarak bir cihaz olması lazım. benim fazladan yatan bir telefonum vardı, onu değerlendirmiş oldum.

avast anti-theft bildiğim kadarıyla gezilen koordinatları değil, en son lokasyonu veriyor.

istanbulccc
20 Mayıs 2013, 12:09
Güzel bir proje ama eksiklikleride var. GPS heryerde çalışmıyabiliyor. Örneğin kapalı alanlarda bıraktığında çalışmayabilecektir. GPS aygıtları ağaçlardan bile etkilenebiliyor. SMS entegreli GPS trackerlar daha mantıklı fakat gümrükten içeri nasıl sokulacak bu da ayrı bir problem

Elinde yedek telefonu olmayanlar içinde kötü yeni bir telefon alındığı zaman, data hattıyla yakın ücretlere gelecektir.

Sarper Kaya
20 Mayıs 2013, 12:40
1 yıl = 12 euro ya son gezilen yerleri de gösteriyor yani kapalı bir yere götürse bile o kapalı yerin girişine kadar yolu kayıt etmiş olacak.

muhittinKaplan
20 Mayıs 2013, 12:43
programa vs ye gerek yok ki, eğer telefon koyacaksanız google latitude u bir araştırınız. eklediğiniz kişiyi (burada çok sevdiğimiz motosikletimiz oluyor) haritada görüyorsunuz nerede olduğunu.

makseli
20 Mayıs 2013, 12:48
programa vs ye gerek yok ki, eğer telefon koyacaksanız google latitude u bir araştırınız. eklediğiniz kişiyi (burada çok sevdiğimiz motosikletimiz oluyor) haritada görüyorsunuz nerede olduğunu.

evet bu da bir seçenek

Tolga Can
20 Mayıs 2013, 12:48
avast anti-theft bildiğim kadarıyla gezilen koordinatları değil, en son lokasyonu veriyor.

Maskeli güzel paylaşım olmuş. Ellerine sağlık.
Anti theft en son bulunduğu lokasyonu sms olarak veriyor.

Sarper Kaya
20 Mayıs 2013, 12:49
Bu kadar profesyonel çalışmıyor telefonu aktif olarak bir insan kullanırken latitude iyi çalışıyor fakat motorda kimse kullanmayacağından çok sağlıklı olmayacaktır.

phradrel
20 Mayıs 2013, 12:59
Kendin Yap bölümüne taşınırsa arada kaybolmaz ;)

adanalı
20 Mayıs 2013, 14:41
güzel bir paylaşım,teşekkürler.

GorkeM
20 Mayıs 2013, 14:58
sonuç olarak bir cihaz olması lazım. benim fazladan yatan bir telefonum vardı, onu değerlendirmiş oldum.

Doğrudur .

phradrel
20 Mayıs 2013, 15:41
motordaki telefonda latitude ayarlarını sürekli açıkta bıraksak izlenmesinde bir sakınca olur mu? bu daha basit gibi geldi. arkasında google olduğundan daha uzun süreli bir yatırım gibi duruyor :)

aksoyy
20 Mayıs 2013, 16:19
Hımmm anladım şimdi bende de galaxy mini vardı öyle duruyor kenarda ama onun gps inden de çok bi verim alamamıştım du bakalım çalışıyomu gps bi ilk onu deniyim sonra motora monte ederük :P

kurubuz
20 Mayıs 2013, 16:28
Güzel çalışma ama bazı şüphelerim var.
Gps sürekli aktif iken 1000 mAH lik pil yaklaşık 2 saatte biter. Yedek bataryan tahminimce 60 saatte bitecektir. Batarsanın self discharge ( kendi kendine boşalma) durumuna göre bu süre daha da düşecektir. Ayrıca o yedek akü unitesinin 20 amper olduğuna dair çok ciddi şüphelerim var. max 2500 miliamper ( 2,5 amper) 1,5 volt güç veren 2 tane pil nasıl oluyor da 20 amper güç verebiliyor anlamadım. 20 amper 5 volt çıkış için için 2,5 amper 1,5 voltluk pillerden 27 taneye ihtiyacın var. Tabi bunlar teorik rakamlar, ölçüm daha da düşük olacaktır.

makseli
20 Mayıs 2013, 16:32
Gps sürekli aktif iken 1000 mAH lik pil yaklaşık 2 saatte biter. Yedek bataryan tahminimce 60 saatte bitecektir. Batarsanın self discharge ( kendi kendine boşalma) durumuna göre bu süre daha da düşecektir. Ayrıca o yedek akü unitesinin 20 amper olduğuna dair çok ciddi şüphelerim var. max 2500 miliamper ( 2,5 amper) 1,5 volt güç veren 2 tane pil nasıl oluyor da 20 amper güç verebiliyor anlamadım. 20 amper 5 volt çıkış için için 2,5 amper 1,5 voltluk pillerden 27 taneye ihtiyacın var. Tabi bunlar teorik rakamlar, ölçüm daha da düşük olacaktır.

bahsettiğiniz rakamların hiç birini tecrübe edip denemedim.

Gps sürekli açık derken sürekli an be an yani saniye saniye bilgi gönderimi söz konusu değil.

Gps bilgisi gönderimi saniye cinsinden değiştirilebiliyor.

sağlıklı bilgiyi yedek şarj ünitesi gelince verebilirim. şimdilik malesef bu kadar...

phradrel
20 Mayıs 2013, 16:49
program ne kadar aralıkta bir veri göndermek isteyecek? bu aralıkta internet ve gps kapalı mı olacak? bu aralıkta kapalı olduğunu varsayarsak yeniden bağlanırken sorunlar oluşmaz mı? verinin gönderileceği an gps noktasının tam ve doğru olması gerekiyor sanırım.

bir de aralık kısa olursa gps ve internetin sürekli açık olması gerekiyor. (pil sorunu) aralık uzun olursa da kısa mesafelerde şehir içlerinde özellikle son veri ile aracın yeraltına vs girip sinyalin kaybolduğu yer arasında mesafe uzayacak ve net bilgi alınmayacak :) hadi çözün de biz de yapalım aynısından :)

Wozy
20 Mayıs 2013, 16:52
eveet, uzun zamandır aklımdaydı ve sonunda tamamladım. Yalnızca yedek şarj üntiesi ( powerbank ) gelmedi. O da gelince tam olacak;

Şimdii durum şu;

Motosikletimizi çalınmaya karşı gps ile takip etmek istiyoruz, ama takip cihaz-ekipmanları pahalı !

İşte şimdiki anlatacağım çözümü rahatlıkla uygulayabilirsiniz; Hemde yüksek meblağlar harcamadan !

Bize Lazım Olanlar;

Sebeplerini yazayım;

1) GPS ile Lokasyon bazı YER takibi yapabilmek için GPS özellikli bir telefona ihtiyaç vardır. Her türlü GPS li telefon olamaz malesef çünkü Android için yazılmış bir program aracılığı ile takip işlemini gerçekleştireceğiz. Mesela Ben Turkcell T10 ile yaptım bu işlemi.

2) Şuan en ucuz internet aboneliği olan Turkcell den hat açtırdım. ( şuanki en ucuz ) Aylık 100 MB lik bir paketi var.

3) Yedek şarj ünitesi ise, telefonun şarjını daha uzun süre gitmesi için. yani zırt pırt yerinden çıkarıp şarj etmemek için. Telefonunuzu, motorunuzun elektrik aksamına sorun etmeyecek şekilde de bağlayabilirseniz güzel bir çözüm olur. Ama bunun da sakıncaları olabilir. Sürekli telefon şarjda kalmış olur, çok fazla aküyü tüketmez ama uzun süreli ( 1-2 hafta ) beklemelerde akünüzü bitirebilir. O yüzden en temizi kapasitesi yüksek kaliteli bir powerbank almak !

1) Android telefonunuza greenalp topluluğu tarafından yazılan Real Time GPS Tracker (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenalp.RealtimeTracker) isimli programı kuruyorsunuz. İngilizceniz zayıfsa bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Kayıt açma işlemi kolay ve ücretsiz.

2) Telefonunuzu, motorunuz görünmeyen bir bölümüne güzelce saklamak. Şarj ünitesine bağlayın ve saklamak için koyduğunuz yerin ıslanmayacak şekilde olmasını sağlayın. Ya da telefon ve powerbank ı güzelce sarıp su geçirmemeisini de sağlayabilirsiniz. ( aleminyum folyo vb kullanmamaya dikkat edin, çünkü telefon sinyallerini engelleyebilir )

3) http://www.greenalp.com/RealTimeTracker sitesini açıp kayıt olduğunuz Kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle giriş yapın.

Gezdiğiniz rotayı direk harita üzerinden görmek için greenalp.com da Switch to full screen map linkine basın ve görün :)

Powerbank yurtdışı sitelerinde daha ucuz. Ben E-bay.com dan 20 000 mAh lık bir şarj ünitesi aldım. Benim telefonumda 1000 mAh lık batarya var. Normalde 2 – 3 gün gidiyordu. 20 000 mAh ile de ortalama 3 – 4 hafta gitmesi gerekiyor. Son görseldeki gibidir genelde

Bende yenile kurdum bu sistemi, ilerki zamanlarda düşüncelerimi aktaracağım ;) Belki daha özellikli bir program bulurum, onu paylaşırım felan :)

http://www.gold.com.tr/UrunResim/MarketingResim/UzmanGorusu/113861/Resim/Gp-Powerbank-V800-Lcd-Ekranli.jpg

Sana fazlasıyla rahat ulaşabilir olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Ama dikkat et bana yardım etmezsen senin küçücük minnoş prensesini kaçırırım. :rendeer:

muhittinKaplan
20 Mayıs 2013, 17:00
Yahu Ciddi Ciddi Yapsam mı Bundan

makseli
20 Mayıs 2013, 17:05
Sana fazlasıyla rahat ulaşabilir olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Ama dikkat et bana yardım etmezsen senin küçücük minnoş prensesini kaçırırım. :rendeer:

kaçırmaya gerenk yok :)

bi buluşmada konuşuruz derinlemesine ;)

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:02 ----------

program ne kadar aralıkta bir veri göndermek isteyecek? bu aralıkta internet ve gps kapalı mı olacak? bu aralıkta kapalı olduğunu varsayarsak yeniden bağlanırken sorunlar oluşmaz mı? verinin gönderileceği an gps noktasının tam ve doğru olması gerekiyor sanırım.

bir de aralık kısa olursa gps ve internetin sürekli açık olması gerekiyor. (pil sorunu) aralık uzun olursa da kısa mesafelerde şehir içlerinde özellikle son veri ile aracın yeraltına vs girip sinyalin kaybolduğu yer arasında mesafe uzayacak ve net bilgi alınmayacak :) hadi çözün de biz de yapalım aynısından :)

programın ne kadar aralıkla veri göndereceğini kendiniz ayarlardan belirleyebilirsiniz.

çok sık veri göndermesini isterseniz daha çabuk bitecektir pil.

Ama motorunuza yerleştirmeden önce mutlaka internet ve gps i açık konumda bırakmalısınız !

pil sorunu hakkında net bilgiyi ancak yedek şarj ünitem geldiğinde verebilrim...

muhittinKaplan
20 Mayıs 2013, 17:11
Muhtemelen Lipo Kullanılmıştır.

makseli
20 Mayıs 2013, 17:13
Muhtemelen Lipo Kullanılmıştır.

lipo nedir :)

Sarper Kaya
20 Mayıs 2013, 17:21
Aslında gps ve interneti manuel olarak açmaya gerek yok sms ile bu kontrolleri sağlayabileceğiniz programlar var. Örnek: 0555555555 numarasından gps aç mesajı gelirse gps açılır gibi komutlar tanımlayabiliyorsunuz. Genelde bu tür komutlar çalınmaya karşı güvenlik programlarında mevcut oluyor. İlgili programı indirdikten sonra cihaz yöneticisi yapmanız gerekir.

GorkeM
20 Mayıs 2013, 17:24

Telefondan baz alarak konuşuyorum. Gps özelliği açık olsa bile program çalışmadıkça gps de arama yapmaz. Örneğin google mapste sadece haritayı açınca aramaya başlar. Gps'in standby'de beklemesinin pil harcamayacağını düşünüyorum.
Öte yandan telefon root'lu olursa, anti-theft gibi bir program ile, normalde tamamen kapalı olan bir gps sms mesajı veya internetten komutla açılabiliyor. Motor çalışırken zaten telefon şarj olacağından gps pili bitirmeyecektir.

istanbulccc
20 Mayıs 2013, 17:25
1 yıl = 12 euro ya son gezilen yerleri de gösteriyor yani kapalı bir yere götürse bile o kapalı yerin girişine kadar yolu kayıt etmiş olacak.

Türkiyenin şartlarınıda unutmamak lazım, kapalı alanlarda internet çalışmayabilir. GPRS veya GPS sinyali alamıyabilirsin, kapalı kasa bir kamyon veya minibüse konulabilir, bu durumda en son konulan mekanın bir önemi kalmıyor. Geçenlerde bakırköyde sokak arasında giderken navigasyon cihazının gps bağlantısı koptu gibi gibi

Aşağıdaki cihazlar bu iş için daha uygun

http://www.ebay.com/itm/Mini-A8-GPS-Tracker-Global-Real-Time-4-bands-GSM-GPRS-Security-Tracking-Device/130900076554?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%2 6asc%3D261%26meid%3D7789022544059497821%26pid%3D10 0005%26prg%3D1088%26rk%3D4%26sd%3D190836972499%26

Bu tarz sistemlerde en ufak bir açık bırakmamak iyi olur diye düşünüyorum.

makseli
20 Mayıs 2013, 17:37
Türkiyenin şartlarınıda unutmamak lazım, kapalı alanlarda internet çalışmayabilir. GPRS veya GPS sinyali alamıyabilirsin, kapalı kasa bir kamyon veya minibüse konulabilir, bu durumda en son konulan mekanın bir önemi kalmıyor. Geçenlerde bakırköyde sokak arasında giderken navigasyon cihazının gps bağlantısı koptu gibi gibi

Aşağıdaki cihazlar bu iş için daha uygun

http://www.ebay.com/itm/Mini-A8-GPS-Tracker-Global-Real-Time-4-bands-GSM-GPRS-Security-Tracking-Device/130900076554?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%2 6asc%3D261%26meid%3D7789022544059497821%26pid%3D10 0005%26prg%3D1088%26rk%3D4%26sd%3D190836972499%26

Bu tarz sistemlerde en ufak bir açık bırakmamak iyi olur diye düşünüyorum.

telefonların üzerindeki ( gps veya 2G ) antenlerin hassasiyetleri değişkenlik gösterebiliyor. Mesela LG P970 telefonun wifi anteni dairedeki modemi görmediği çok çok az çektiği oluyordu.

Bu örnekteki gibi Telefonlar sırf takip işlemi için yapılmadığından kesin sonuç elde edilemez. Ama hiç yoktan iyidir.

sizin bahsettiğiniz cihazdan sipariş geçmeyi düşünüyorum http://www.ebay.com/itm/GPS-GPRS-GSM-Security-Tracker-Mini-A8-for-Kids-Children-People-Elder-Car-Vehicle-/370803742282?pt=US_Tracking_Devices&hash=item5655a0164a

ama bunların IMEI kaydı olmadığı için Türkiye de kullanmak için açtırmak gerekiyor. o sıkıntılı işte !

Sarper Kaya
21 Mayıs 2013, 02:12
Cihaz root edilip sistem dosyalarına ulaşılıyorsa imei kopyalanabilir. Tabi imei kopyalama yasal değil.

yasdal
21 Mayıs 2013, 11:25
siteden bir arkadaş mini trackerlardan kullanıyordu. KEşke sitede "tag"leme olsaydı. Logaritma, konuyu görürse gerekli bilgiyi verecektir. 6 aydır falan kullanıyor imei problemi yaşamamış.

makseli
21 Mayıs 2013, 11:32
siteden bir arkadaş mini trackerlardan kullanıyordu. KEşke sitede "tag"leme olsaydı. Logaritma, konuyu görürse gerekli bilgiyi verecektir. 6 aydır falan kullanıyor imei problemi yaşamamış.

merak ettim hangi ürün olduğunu

Sadık1453
21 Mayıs 2013, 16:58
Güzel paylaşım için teşekkürler.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

muhittinKaplan
21 Mayıs 2013, 18:09
LiPO lityum Polimer. Şu an endüstriyel olarak kullanılan en son pil teknolojisi (LifePo4 var ama daha gelişmedi okadar )
Küçük Hücrelerden Yüksek Akımlar alabiliyorsunuz
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/18207.jpg
Örneğin Yukardaki Pil, 1.300mA/h yani 1.3 Amperi devamlı verebiliyor. de yanındaki O 45C nedir ?
o Coloump yani enerji 1.3*45= Eğer İstersem 50A den fazla alabilirim demek. AMa Daha Çabuk Desarj olması anlamına gelir.
Ayrıca Lipo Piller "Patlayıcıdır" Sarj etmek biraz intizam ister keza kullanmakta.

yasdal
22 Mayıs 2013, 09:01
alttaki ürünü sipariş verdim. Eğer sorunu çözerse buradan paylaşırım. ucuzundan çözmüş oluruz işi.

http://www.aliexpress.com/snapshot/234846848.html

ozgurakman
22 Mayıs 2013, 09:38
20 bin amper hikayedir, ebay da satılan bi çok bataryanın kapasitesinin hikaye olduğu gibi. orjinal ve güvenilir marka olmadıkça çinli amcaların kapasite iddialarına kulak asmamak lazım :)

MBHoro
22 Mayıs 2013, 11:57
alttaki ürünü sipariş verdim. Eğer sorunu çözerse buradan paylaşırım. ucuzundan çözmüş oluruz işi.

http://www.aliexpress.com/snapshot/234846848.html

eğer bu ürün açıklamalarında yazanları yapıyorsa ve o fiyata bu alet çalışıyorsa bence mükemmel bir ürün.
Tek anlamadığım mevzu şarj olayı..kendi tertibatı yok sanırım 5V 500 ma yolla da nasıl yollarsan yolla demiş..

muhittinKaplan
22 Mayıs 2013, 12:16
20 bin amper hikayedir, ebay da satılan bi çok bataryanın kapasitesinin hikaye olduğu gibi. orjinal ve güvenilir marka olmadıkça çinli amcaların kapasite iddialarına kulak asmamak lazım :)

20.000 A nerede geçiyor bilmiyorum ama Çok Çok Çok Abartı bir rakam.

kurubuz
22 Mayıs 2013, 17:35
Gps de sinyal alma gönderme sıklığı diye birşey sözkonusu değildir. GPS dediğiniz şey aslında bir radyo alıcısıdır. GPS uydularının yayınlarını tarar ve dinlemeye başlar. Aynı açık olan bir fm radyo gibi, açık olduğunda sürekli dinleme halindedir. Dinleme yaparken de sürekli hesap yapar. Yani "kullandığım yazılım gps i az kullanıyor o halde pil çok gider " diye birşey sözkonusu değil. GPS açık ise yani konum belirliyor ise çok enerji tükecektir. Belirlenen konumum size sms ile veya internet ile gönderilmesi ayrı bir konu ve GPS tüketimi ile ilgili değil. Kapalı ise zaten konum belirlemeyecek, yani cihaz bir işinize yaramayacak.

yasdal
23 Mayıs 2013, 14:25
eğer bu ürün açıklamalarında yazanları yapıyorsa ve o fiyata bu alet çalışıyorsa bence mükemmel bir ürün.
Tek anlamadığım mevzu şarj olayı..kendi tertibatı yok sanırım 5V 500 ma yolla da nasıl yollarsan yolla demiş..

tek derdim o olsun. Şarj kitini ayrıca 10$ a satan yerler vardı ama vermedim sipariş. Eski motoruma çakmak soketi yapmıştım. Buna da yapacağım. Bi usb dönüştürücü işimi çözer. Hatta dönüştürücüyü sökeceğim. Sadace iç devresini kullanacağım. Bu sayede saklamak daha kolay olur.

---------- Post added at 11:25 ---------- Previous post was at 11:21 ----------

Bu arada 12 gün falan stand by dan bahsediyor. Benim 12 gün üst üste motora binmeme ihtimalim yok. Kışın kar yağdığı dönemlerde anca kullanmıyorum neredeyse. Bu aralar kontaktan sonra devre alıp sadece motor çalışırken şarj etmesini sağlayacağım. O bana yeter sanıyorum. Kışın bakarız çaresine. Bu sayede aküye de zarar vermez. Ara sıra mesaj atıp sms le yerini belirler çalışıyor mu diye kontrol ederim.

muhittinKaplan
23 Mayıs 2013, 14:59
cep telefonları, pil sarj olduğunda sarjı keser. Devamlı Şarjda durmasının bir sakıncası yoktur.

makseli
23 Mayıs 2013, 15:03
cep telefonları, pil sarj olduğunda sarjı keser. Devamlı Şarjda durmasının bir sakıncası yoktur.

bu süper birşey. peki motor çalışmadan ne kadar süre bekler ?

yani aküyü boşaltmadan tekrar çalıştırmak için ne kadar zaman gerekli ?

muhittinKaplan
23 Mayıs 2013, 15:12
Aslında Şarjı keser biraz yanlış olmuş
Kısaca Anlatayım. Cep tel kullanılan pillerin (Lion) Sarj sırası vardır. Eğer Devamlı Şarjda Tutuyorsanız Pili Korumak Amacıyla Cyclic (arada sırada sarj eder) charge dır.

Sorunuza gelince bir cep telefonu piliin yaklaşık 1500mA/h (mili amper saat) olduğunu düşünür ve bu telefonun 1 günde pilini bitirdiğini düşünürsek.
1500/24=62.5mA/h eder. Yani telefon saatte bu kadarlık harcar. e bizim akümüz ne kadar ortalama 7A/h yani 7000mA/h
buradan yola çıkarak
7000/62.5=112 saat eder. (4,5 gün)
(Yukardaki hesaplama kaba hesaptır. Cep telefonunun Baz İstasyonuna uzaklığı yakınlığı, Akü nün kondisyonu vs den dolayı hesap değişebilir.)

memduhb
23 Mayıs 2013, 15:14

dostum buna benzer bı uygulamayı bende kullanıyorum kendı telefonumda benım kullanma amacım motorla bıyerlere uçarsam cesedım curumeden bulunabıleyım dıye neyse konuya geleyım benım kullandıgım uygulamanın adı "androıd lost" bu uygulamayı telefonuna yukledıkten sonra yapman gereken

Şimdii durum şu;

Bize Lazım Olanlar;

Sebeplerini yazayım;

dostum buna benzer bı uygulamayı bende kullanıyorum kendı telefonumda benım kullanma amacım motorla bıyerlere uçarsam cesedım curumeden bulunabıleyım dıye neyse konuya geleyım benım kullandıgım uygulamanın adı "androıd lost" bu uygulamayı telefonuna yukledıkten sonra yapman gereken http://www.androidlost.com/ siteye gırıp gmaıl adresın ve şifrenle gırış yapmak site ıngılızce ama google crome yı kullanıyosan hıc sorun degıl turkceye cevırebılıyosun uygulamanın ozellıklerıne gelınce anlık yer bılgısı, ses kaydı, fotograf cekme, telefonu kılıtleme,alarm verme, ve bunun gıbı bırsuru şeyi bılgısayarımdan yapabılıyorum bilginize

Faruk07
23 Mayıs 2013, 16:25
Samsung telefonlar için; http://findmymobile.samsung.com/

kurubuz
23 Mayıs 2013, 17:16
20.000 A nerede geçiyor bilmiyorum ama Çok Çok Çok Abartı bir rakam.

20000 amper değil, 20000 MILIAMBER yani 20 Amper.
20000 amper taşımak için 50 cm kalınlığında kablo kullanman gerekir :)

muhittinKaplan
24 Mayıs 2013, 16:24
hocam mesaj
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/116564-%5B-kendin-yap-projesi-%5D-motosiklet-gps-takibi-hakkinda-2.html#post3039445

burada geçtiğinden sorma gereği duydum. yoksa biliyorum mA ile A arasındaki oranı.

istruzgari
24 Mayıs 2013, 17:09
bahsettiğiniz rakamların hiç birini tecrübe edip denemedim.

Gps sürekli açık derken sürekli an be an yani saniye saniye bilgi gönderimi söz konusu değil.

Gps bilgisi gönderimi saniye cinsinden değiştirilebiliyor.

sağlıklı bilgiyi yedek şarj ünitesi gelince verebilirim. şimdilik malesef bu kadar...

ben bu sistemi denedim. gps açıkçen 3500mah batarya 7 saat zor dayanıyor. o bahsettiğin 20000mah lik power banklerden 2 tane aldım. bir işe yaramıyorlar. yani 60 saat bile dayanmıyorlar.
gps telefonda en çok batarya yiyen kısım. aküye bağlamaktan başka çare bulamadım daha

istanbulccc
24 Mayıs 2013, 18:14
dostum buna benzer bı uygulamayı bende kullanıyorum kendı telefonumda benım kullanma amacım motorla bıyerlere uçarsam cesedım curumeden bulunabıleyım dıye neyse konuya geleyım benım kullandıgım uygulamanın adı "androıd lost" bu uygulamayı telefonuna yukledıkten sonra yapman gereken http://www.androidlost.com/ siteye gırıp gmaıl adresın ve şifrenle gırış yapmak site ıngılızce ama google crome yı kullanıyosan hıc sorun degıl turkceye cevırebılıyosun uygulamanın ozellıklerıne gelınce anlık yer bılgısı, ses kaydı, fotograf cekme, telefonu kılıtleme,alarm verme, ve bunun gıbı bırsuru şeyi bılgısayarımdan yapabılıyorum bilginize

Geçen konu açıldığında markette bu özelliklerde bir program bulamamıştım. Arkadaşın önerdiği program kesinlikle iş görecektir. Gerek SMS desteği, gps, gps kapalı ise baz istasyon bilgilerinide alabiliyor.

Şimdi proje için dikkat edilmesi gereken 2 nokta kalıyor.

* GPS anteni gizlenen yerden sinyal gönderebilir mi? Örneğin koltuğun altından
* Akü ile telefonu veya bataryayı şarj etme

:) Batarya bilgisini bile alabiliyor.