Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor kitlendi yardim !!
brtvrdrl
18 Mayıs 2013, 16:27
Bugun sabah saatlerinde silivriden istanbula dogru gelirken motor bir anda durdu. Teker hic hareket etmiyordu marsta basmiyordu. Neyse arkadasin atolye vardi yakinlarda kamyonete atip atolyeye goturduk. Motorun silindirini soktum. Piston rahatca haraket ediyor fakat pistona bagli olan kol ismini tam bilmiyorum o kolun kranka bagli olan kismi hic hareket etmiyor. Krank bir miktar donuyor ama kolun bagli oldugu kisim sanki sıkışmış kalmış. Motor kitlenmesi denen durummu basima geldi. Yagi vs herseyi tam motorun. Bu sorunu nasil cozebilirim ?
isaaras
18 Mayıs 2013, 16:43
Bugun sabah saatlerinde silivriden istanbula dogru gelirken motor bir anda durdu. Teker hic hareket etmiyordu marsta basmiyordu. Neyse arkadasin atolye vardi yakinlarda kamyonete atip atolyeye goturduk. Motorun silindirini soktum. Piston rahatca haraket ediyor fakat pistona bagli olan kol ismini tam bilmiyorum o kolun kranka bagli olan kismi hic hareket etmiyor. Krank bir miktar donuyor ama kolun bagli oldugu kisim sanki sıkışmış kalmış. Motor kitlenmesi denen durummu basima geldi. Yagi vs herseyi tam motorun. Bu sorunu nasil cozebilirim ?
yazdığına göre biyel kol bozulmuş.biyel kol mili piston mili bilyalar kesin değişir.dahada fazlasını usta bilir. geçmiş olsun
brtvrdrl
18 Mayıs 2013, 18:44
Kendim yapmayi dusunuyorum. Motosiklette kranka kadar ulasmak cok zor bir ismi. Becerebilirmiyim ?
mckayrak
18 Mayıs 2013, 23:13
Tecrüben ve alet edasvatın yoksa hiç uğraşma.
brtvrdrl
19 Mayıs 2013, 00:27
Alet eldevatim var. Bu tur islerede elim yatkin. Daha once siboplari ve pistonu degistirdim fakat kranka kadar hic sokmedim. Sokerken dikkat etmem hereken noktalar varmi ?
ferad
19 Mayıs 2013, 00:31
Ayni olay yaklasik 2 hafta once basima geldi.Biyel kolu bilyan dagilmis kardes benden tavsiye yag pompasini da degistir.Ayrica motor nedir merak ettim ? gecmis olsun
muhittinKaplan
19 Mayıs 2013, 00:33
Pistona Bağlı Olan Kol, Biel Kolu
Biel Kolunun Bağlı Olduğu Yer Zaten Krank
Piston, Biel Kolu ve Krank Mili bağlantılarında "Yataklar" vardır.Oraları Değiştirmeniz gerekir. Eğer Başka yerde probleminiz yoksa.
serkanADH13
19 Mayıs 2013, 00:36
motorun nedir?
scooter ise çok sorun değil sentesi var sadece,
yok vitesli ise dikkat etmek gereken yerler olacaktır,,,
brtvrdrl
19 Mayıs 2013, 01:48
Vitesli honda cg 125 bunlarda sente olayi yok sanitirum. Nelere dikkat etmem gerekir. Bilgi verirseniz sevinirim.
isaaras
19 Mayıs 2013, 14:23
Vitesli honda cg 125 bunlarda sente olayi yok sanitirum. Nelere dikkat etmem gerekir. Bilgi verirseniz sevinirim.
denemeni tavsiye etmem.sonuçta ufak bi iş değil.zaten usataya sor 1 kaç gün sonra motoru al diyecek .ustalık parasından yırtayım derken kendin yırtılırsın haberin olsun:queen:
brtvrdrl
19 Mayıs 2013, 14:40
Hocam daha once hic sokup taktinizmi. Yoksa kulaktan dolma zor oldugunu duydugunuz icinmi zor diyorsunuz tipki benim gibi ?
isaaras
19 Mayıs 2013, 14:45
[QUOTE=brtvrdrl;3036338]Hocam daha once hic sokup taktinizmi. Yoksa kulaktan dolma zor oldugunu duydugunuz icinmi zor diyorsunuz tipki benim gibi ?[/QUOT
aynı şeyi yaşadık onun için diyoruz.şu an benim başımda motorum ustada aynı problemden dolayı daha da bakamsı 1 kaç gün sonra bakılacak.1 kaç gün önce forumda böyle bir krank değişimi ile ilgili yazı vardı ama başlığını hatırlayamıyorum.arkadaşlar 1 kaç gün uğrasıp yapamamışlar.sonrasıda usta olmuş.karar senın.kulaktan dolmayla veya duymayla işimiz olmaz.ben ustada değilim.
brtvrdrl
19 Mayıs 2013, 15:09
Anladim hocam. Masraf ne kadar cikardi usta.
isaaras
20 Mayıs 2013, 00:07
orasını bilemem.parça olayı ustalık olayı var.benımkıde 1 kaç gün sonra bakılacak.büyük ihtimal salı günü belli olacak masrafları.
serkanADH13
20 Mayıs 2013, 01:45
kaba taslak söylemek gerekirse,
100 krank,
100 sılındır,
10 conta,
10 buji,
20 yağ,
30, hazır açılmışken birde debriyaj,
40 subaplar,
duruma göre,
100,,200 arası el emeği ustalık alınsa,
hesabını sen yap.
parcalar olduktan sonra 4.5 saat en fazla sürer.
Mengu16
20 Mayıs 2013, 01:58
kaba taslak söylemek gerekirse,
100 krank,
100 sılındır,
10 conta,
10 buji,
20 yağ,
30, hazır açılmışken birde debriyaj,
40 subaplar,
duruma göre,
100,,200 arası el emeği ustalık alınsa,
hesabını sen yap.
parcalar olduktan sonra 4.5 saat en fazla sürer.
10 liralık buji nerden buluyosunuz ben hep 2-3 liralık buji takıyorum motorlarıma :cherry:
isaaras
20 Mayıs 2013, 15:04
sen nerden buluyorsun 3 liralık bujıyı yahuuuu :sunny:
satoyama
20 Mayıs 2013, 15:13
motor sanırım OHV
ve iticiler ve egzantirik yok
kolay kolay kilitlenecek bir motor değil
yağını ve sesine kulak vermiyormuydunuz?
kaç model kaç km de idi.
bu arada yan sanayi parça kullanmayın
Mengu16
20 Mayıs 2013, 23:16
sen nerden buluyorsun 3 liralık bujıyı yahuuuu :sunny:
http://www.rialli.com/urunler/352_buji-ve-bobin-grubu/
Burdan alıyorum, 2-3 liralık bujiler olmasına rağmen yolda bırakmadı hiç, zaten yedek buji de taşırım eskilerinden.
brtvrdrl
20 Mayıs 2013, 23:28
Hocam zaten motorun sesi degisti birseylerin ters gittigini fark ettim fakat uzun yol asagi yukari 100 km. yolun ortasinda dursam ne yapacaktim. Ama donuste bi bakmayi dusunuyordum motora ama kismet olmadi iste.
mezit
20 Mayıs 2013, 23:43
benim motorda kitlendi. hem kendini kitliyo hemde sahibini...:mrgreen:
hem kendine kitliyo hem sahibine kitliyo olacaktı mevlüt abi:pl:
brtvrdrl
21 Mayıs 2013, 00:34
Allahtan debriyaj balatalarida biraz eskiydi. Motor kitlenince 5. Viteste teker kitlenmedi debriyajdan yemeye basladi. Yoksa o hizla teker kaysa Allah muhafaza...
mezit
21 Mayıs 2013, 00:44
hem kendine kitliyo hem sahibine kitliyo olacaktı mevlüt abi:pl:
YAŞLILIK BE FATİHCİM..:mrgreen:
isaaras
22 Mayıs 2013, 00:48
burdan bir şeyler almak lazım
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO