PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okula Kaza Yapmış Motosiklet Anıtı Diktiler

Erhan Erdil
17 Mayıs 2013, 12:22
Silifke Endüstri Meslek Lisesinde motosiklet kazalarını önlemek için okul bahçesine kaza yapmış motosikletten anıt diktiler.

2012 yılında iki öğrencisini motosiklet kazasında kaybeden Silifke Endüstri Meslek Lisesi, motosiklet kazalarına karşı farkındalık oluşturmak ve kask takımını yaygınlaştırmak amacıyla kazaları önleme ekibi oluşturup, okulun bahçesine kaza yapmış bir motosiklet anıtı yaptılar.

Okul bahçesinde yapılan kazalı motosiklet anıtının açılışı ise Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ve okul idaresi tarafından yapıldı. Ehliyeti olan öğrencilere de kask dağıtan okul yönetimi, öğrencilerden motosiklet sürerken dikkatli olmalarını ve mutlaka kask takmalarını istedi.

Okul Müdürü Celalettin Kara, "Öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak için Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Protokol dahilinde Emniyet Müdürlüğü öğrencilere seminerler verip, denetimler yaptılar.

Motosiklet kazalarında okulumuzdan 2010 yılında Cevat Kolcu, 2012 yılında Kemal Güngör ve Mustafa Saydan isimli öğrencilerimiz vefat etmiş, 2013 yılında 2 motosiklet kazasında Vahap Yavuz ve Samet Köroğlu isimli öğrencilerimiz yaralanmıştır. 2011-2013 yılları arasında motosiklet kazalarından dolayı 50 öğrenci yaralanmış 3 öğrenci de hayatını kaybetmiştir. Amacımız yaşanan yaralamalı ve ölümlü kazaları en aza indirmektir" dedi.

Yaşanan kazaları dikkate alarak okul bahçesinde yapılan bu anıtın çok anlam taşıdığını söyleyen Kaymakam Fatih Damatlar, "Biz hiç kimseye motosiklet kullanmasın demiyoruz. Motosiklet kullananlardan sadece kask takmalarını ve trafikte dikkatli olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın güvenliği açısından farkındalılık yaratmaya çalışan Endüstri Meslek Lisesine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com

turkish39
17 Mayıs 2013, 12:25
Kask takınca kullananın kim olduğu belli olmuyor.Bu çocuklar nasıl hava atacak onun derdinde.Onun için de bi yol göstermeniz gerekiyor malesef.

alp_tunay
17 Mayıs 2013, 12:28
Bunu diken eğer öğretmense yazık yahu...
Daha motosiklet yazmasını bilmiyor...

Bence hiçbir faydası olmaz....
Gençlerde bu gibi görsel nesneler bir şey ifade etmiyor...
Biz gençkende yol kenarlarına kaza yapmış araba koyarlardı....
Bakıp nakıp geçerdik...
Yaş kemale ermeyince durup düşünmüyor insan...

thb
17 Mayıs 2013, 12:57
Bunu diken eğer öğretmense yazık yahu...
Daha motosiklet yazmasını bilmiyor...

Öğretmen olmasa bile; bu durumun içinde Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ve okul idaresi de var.

metci
17 Mayıs 2013, 12:57
Vefat eden öğrenciler anısına dikilen şey bu mu?
Farkındalık yaratmak için olabilir ama öğrenciler anısına?
Bıçaklanıp vefat eden birisinin anısına kanlı bir bıçak anıtı dikmek gibi...
Garipsedim...

c3nk
17 Mayıs 2013, 14:06
antalya da böyle bir uygulamanın yapılması çok güzel olmuş, geçen yaz 3 ay iş dolayısıyla antalyada bulundum ve kask takan bir tek sürücü görmedim desem yalan olmaz..

Sepetçioğlu
17 Mayıs 2013, 14:07
İlginç!
Burada motora binmeyin kaza yaparsınız demişler.
Amaç; motora korumalarınızla binin, dikkatli sürün olmalıydı :cat:
İyi bir şey yapmak istemişler ama becerememişler bence.

Levsy
17 Mayıs 2013, 14:10
Bunu herhangi bir vatandaş akıl edip yapmış olsaydı takdir bile edilebilirdi.
Ama vermek istediği mesajın sapması, imla hatası ve cümle sonundaki üç nokta ile, mıçıp sıvamışsın hocam, otur, sıfır.

Sepetçioğlu
17 Mayıs 2013, 14:26
Bunu herhangi bir vatandaş akıl edip yapmış olsaydı takdir bile edilebilirdi.
Ama vermek istediği mesajın sapması, imla hatası ve cümle sonundaki üç nokta ile, mıçıp sıvamışsın hocam, otur, sıfır.

Üç nokta kullanımı doğru değil mi hocam, cümleyi tamamlamamış?

Levsy
17 Mayıs 2013, 14:30
O üç noktanın kullanımını böyle bir çalışmada uygunsuz gördüm, tartışılabilir :)

Sepetçioğlu
17 Mayıs 2013, 14:40
Evet katılıyorum, uygun olmamış :cat:

ramizan83
17 Mayıs 2013, 14:44
İlginç!
Burada motora binmeyin kaza yaparsınız demişler.
Amaç; motora korumalarınızla binin, dikkatli sürün olmalıydı :cat:
İyi bir şey yapmak istemişler ama becerememişler bence.

katılıyorum sakın motosiklete binmeyin sonunuz böyle olur der gibi, anlam yüklü bir mesaj verilmiş motosiklet=öteki tarafa,,,
bunu yapacağıza orada uyulması gereken kuralları daha iyi yazıp genç kullanıcıları bilgilendirmeli

Samet Ağır
17 Mayıs 2013, 14:58
birçok lisede kızlar çocuk aldırıyorlar..:pr::pr:
,
o okulların bahçesine de dikkat çekmek için,bereket tanrısı heykelimi dikmek lazım???

swath
17 Mayıs 2013, 16:31
Çarpıcı olması açısından her ne kadar hoş olmasa da dikkat çekme potansiyeli olan bir uygulama.

Olur da biri görüp, etkilenir, daha dikkatli davranır, bir kişinin bile dikkatini çekip, davranışına yön verebilirse görevini yerine getirmiş olur bu heykel.

Hatta benim daha caydırıcı düşüncelerim var...

Ehliyet alma esnasında sağlık dersinin içeriği biraz genişletilip, hastanelerde veya acil hizmetlerde staj süresi gibi bir zorunluluk olmasını isterim.

Hastane acillerinde sık sık kazazedelere rastlanıyor.

Staj süresi boyunca şahit olacakları 1-2 kazazede ciddi bir tecrübe olacaktır sürücü adaylarına.

Çok uçuk gelebilir;

Ama bir enkazdan yaralı çıkarmayı veya kazazedeyi hastanede yaşatma çabasına katılmayı yaşayan insan gerçekten yavaşlıyor.

Söylemek istediğim, bu tarz örnekler, tabii ki hoş değil ve uygulanması çok güç.

Fakat uygulanabilse, tüm katılımcılar için olgunlaşma beklemek ütopik olur ama önemli bir yüzdeye verilmek istenen eğitim hedefine ulaşır kanaatindeyim.

acayüp
17 Mayıs 2013, 16:38
Onu gören aileler konu hakkında ne düşünecekler acaba. Sadece öğrencilermi görüyor ?

fz6_fazer
17 Mayıs 2013, 16:45
Çarpıcı olması açısından her ne kadar hoş olmasa da dikkat çekme potansiyeli olan bir uygulama.

Olur da biri görüp, etkilenir, daha dikkatli davranır, bir kişinin bile dikkatini çekip, davranışına yön verebilirse görevini yerine getirmiş olhttp://www.motosiklet.net/forum/newreply.php?do=newreply&p=3034360ur bu heykel.

Hatta benim daha caydırıcı düşüncelerim var...

Ehliyet alma esnasında sağlık dersinin içeriği biraz genişletilip, hastanelerde veya acil hizmetlerde staj süresi gibi bir zorunluluk olmasını isterim.

Hastane acillerinde sık sık kazazedelere rastlanıyor.

Staj süresi boyunca şahit olacakları 1-2 kazazede ciddi bir tecrübe olacaktır sürücü adaylarına.

Çok uçuk gelebilir;

Ama bir enkazdan yaralı çıkarmayı veya kazazedeyi hastanede yaşatma çabasına katılmayı yaşayan insan gerçekten yavaşlıyor.

Söylemek istediğim, bu tarz örnekler, tabii ki hoş değil ve uygulanması çok güç.

Fakat uygulanabilse, tüm katılımcılar için olgunlaşma beklemek ütopik olur ama önemli bir yüzdeye verilmek istenen eğitim hedefine ulaşır kanaatindeyim.
Etkıleycı ve basarıı olabılegını ınanıyorum ve desteklıyorum

Tİme_shİft42
17 Mayıs 2013, 16:48
Birde kask koysaydiniz oraya altin kaplamali kasksiz yola cikmayin diyede kocaman yazardiniz

OGUZHANKY
17 Mayıs 2013, 17:09
kask tamam ama dikkatli olun, kurallara uyun vs. mesajlarını daha çok dört teker kullanıcılarına vermelilerdi. En azından anıta bir "motosikletleri fark edin" yazsalardı daha güzel olurdu. Ama yinede güzel bir uygulama. Bir adım bir adımdır.

BatuhanK
17 Mayıs 2013, 17:12
Bu nasıl iç karartan bir şeydir ya!

Khutuck
17 Mayıs 2013, 17:13
Bence güzel bir uygulama.

Wazaa.35
17 Mayıs 2013, 18:56
Bak çocuğum motosiklete binersen böyle olursun der gibi, oldu olacak birde ölmüş insan şeklinde manken koysunlar :farao:

takendy
17 Mayıs 2013, 19:30
ucube, tez yıkılsın...

Carl Gustav
18 Mayıs 2013, 03:29
Ülkemizde, Anadolu'daki bir lisenin motosiklette koruma ekipmanını vurgulamak için böyle bir faaliyette bulunması, bence takdire şayan.

Hele ki İstanbul'daki bir çok üniversitenin bile motosikleti sınırlarına sokmamak için kurallar koyduğu göz önüne alınırsa, müthiş.

Mamafih, bu durum, forumdaki harikaları göz ardı etmemize yardımcı değil.

Bazı mesajlara bakıyorum.......vay ki vay, tey ki tey.

Şu caanım forumda kime yaranılır?

Herşeyi bu kadar eleştiren/yargılayan kişi(ler), acaba kendilerini nasıl yargılıyorlardır (için için)?

Neyse, şimdi bunun ardından saldırı bana gelir nasıl olsa.

Hiç biri aynaya bakmaz, direk kin kusar.

Gönder gelsin hacım...

Slmlr,
Brkn

Levsy
18 Mayıs 2013, 04:23
Sevgili Barkın, durumu kendi adıma, eleştirdiğin mesajlar içindeki iki satırlık yazımı biraz daha açarak izah edebilirim.

O anıtımsı şey, motosikleti kask, mont gibi donanımlar ile kullanmanın önemine dikkat çekmek isteyen herhangi bir vatandaş, yani bir amatör tarafından yapılmış olsaydı, gerekli ilgi ve takdiri gösterir, eleştirimi de yapıcı şekilde, tavsiye niteliğinde yazmayı tercih ederdim. Hatta o kişiyi uygunsuz şekilde eleştiren herhangi birine "sen daha iyisini yap da görelim" bile derdim, valla bak :)

Ancak; Kamuya arz edilen bir işin içinde Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri ve okul idaresi (yani eğitimciler) varsa, yapılan işin her yönüyle dört dörtlük yapılmasını bekleme ve tolerans göstermeme hakkımız olmalıdır.

Motosiklet kazalarındaki ölümlere, kask kullanımının önemine ve motosiklet kullanırken azami dikkatli olmaya vurgulamalar yapmışlar, harika. Daha iyisini yapamayacakları için toptan fiyatına aldıkları belki de 20'şer liralık kaskları dağıtmışlardır muhtemelen, eh bu da iyi. Üstelik sadece ehliyeti olanlara vermişler. Çok güzel. Muhtemelen bu 20 liralık kasklar o arkadaşları ileride daha iyilerini almaya teşvik edecek.

Ama o anıt var ya, işte o hiç olmamış, itirazım zaten sadece ona oldu. Tekrar tekrar bakıyorum, yok işte, olmamış, olmamış. Keşke daha düzgün bir şey yapsalardı.

fastturkish
18 Mayıs 2013, 05:08
Motosiklet kazalarına dikkat çekmek için yapılmış bu "anıt".. İşe yaramış mı? Bence yaramış, bir bakan bir daha bakıyor bu ne diye. ve insanın içini karartıyor doğru. Zaten amaç da bu değil mi? Gençler baksın ibret alsın, önlem alsın, kask alsın, falan filan.. Olaylara biraz daha geniş çerçeveden bakarsanız, daha çok şey görebilirsiniz. Önemli olan budur. Okul yönetimini tebrik ederim.

CEM.
18 Mayıs 2013, 11:45
Bu kaza yapmış motosiklet insanları motosikletten sogutmaktan başka bir işe yaramaz şahsen ben görünce öyle hissediyorum tüylerim diken diken oluyor insanları motosikletten sogutmayamı çalışıyor bu okul yoksa bilinçlendirmeyemi ? amaçları nedir ?

seigen
18 Mayıs 2013, 19:14
Bu şekilde insan motordan soğumaz ama böyle de anıt olmaz :). Üstelik kazada hayatını kaybedenler anısına demişler ya b.kun üstüne dikilen tüy gibi olmuş. Böyle anacaksan hiç anma arkadaşım, bu gençlerin ailesi olsam duruma itiraz eder, dava açarım yeminle.

Ayrıca bilinçlenme de böyle olmaz, okulda motor sürenler için seminer ve eğitim düzenlersin, bu anıta harcadığın para o zaman gerçekten bir işe yarar.

takendy
18 Mayıs 2013, 22:47
Silifke Anadolu'da değil, dikilende anıt değil,

cbr_007
19 Mayıs 2013, 01:09
güzel bir uygulama ama yanındada ekipmanlarınız olmadan binmeyin yazması gerekiyor burda motosiklete binmeyin kaza yaparsınız teması işlenmiş arkadaşlar