Orijinalini görmek için tıklayınız : Alarm Almak İsteseniz ?
muhittinKaplan
15 Mayıs 2013, 19:03
Çalınmasın Arkadaş diyen, Alarmda Şu özellik Olsa Alırdım, Süper Olurdu Diyen Arkadaşlar.
Ne Özellik İsterdiniz Motosiklet Alarmında ve kaç para verirdiniz ?
ScaLa
15 Mayıs 2013, 20:42
Alarmdan ziyade uygun fiyatlı (Max100TL) ve güvenli, sökülmesi imkansız, güçlü bir gps olsaydı herkesin tercihi olurdu. Motosiklete sadece gps'in logosunu yapıştırmak bile kötü niyetlileri uzak tutmaya yeterdi o zaman. Yaklaşacak birisi bunda x gps'lerden var, deyip vazgeçerdi :mrgreen:
Ama alarm için de benzer gps özellikliler varsa diğerlerinden öndedir. Alarm alarmdır, hepsi öter sonuçta :P
muhittinKaplan
15 Mayıs 2013, 20:51
Hocam GPS de olur. Ama GPS bilgisinin Size Ulaşmasını Sağlamak Gerekir. Bunu GSM üzerinden SMS vs yolla yapabiliriz tabi maliyet artar tabiki. Maliyetten Kastım Ürün Maliyeti değil İşletme Maliyeti.
Alarm a Gelince
Motosikletin yerinden oynatılması nı kontrol edebiliriz.
orhanyor
23 Mayıs 2013, 13:42
bende bu alarm olayini cok dusundum ama en sonunda spy 5000m aldim ebayden. suan hala kargoda insallah sorunsuz bir sekilde bana ulasir :)
blt_59
23 Mayıs 2013, 13:52
şu gsm operatörleri incık cincık kampanya yapacağına,adam gibi gprs alarm cihazı yapıp sadece motosiklet sektörüne hitap etseler,kendileride şaşıracak biz ne halt etmeye sms pazarlamaya çalışıyoruz diye,yaw şu teknolojide zor olmasa gerek içine bi sim kartı takıp,sensörlü kiprit kutusu yapmak,yerinden oynayınca arayıversin bizi nedir sanki la :cherry: her ay 20-30 ödemesi olsa dahi herkes alır:bounce:
400 m ye kadar dokunduklarında kumanda çalsın alarmla birlikde evde yatarken belki duymuyosun ama kumandada aynı şekilde olmasa bile uyar verse motorla oynandığına dair iyi olurdu..
orhanyor
23 Mayıs 2013, 14:15
400 m ye kadar dokunduklarında kumanda çalsın alarmla birlikde evde yatarken belki duymuyosun ama kumandada aynı şekilde olmasa bile uyar verse motorla oynandığına dair iyi olurdu..
spy 5000m i sirf bu anlattiginiz ozellikten dolayi aldim. benim isime o bakimdan yarayacak.. ama 400 metre ceker mi bilemiyorum o konuda biraz supheliyim :) neyseki motoru biraktigim mesafe kadar uzak degil
draggy
23 Mayıs 2013, 14:28
roadlok bakmanı tavsiye ederim, kesmek için ön fren tertibatını kırmak zorunda...
roadlok bakmanı tavsiye ederim, kesmek için ön fren tertibatını kırmak zorunda...
disk kilidinden farkı nedir hocam bunun pek anlayamadım ben...bir de her modele göre ayrı mı satılıyo acaba?
130'u_gördüm
26 Mayıs 2013, 17:32
tesadüfe bak 3 gündür alarm araştırıyordum konu iyi denk geldi.
Araştırmalarım sonucunda iki yönlü alarmların oldugunu gördüm.Yukarıda orhanyor un söylediği modeller gibi.Oldukça güzel , motosikletten uzakta olsaniz bile alarm çaldığında elinizdeki kumanda da ötüyor ve titriyor.
Bu mesafe 4-5 kilometre yazıyor ama ne kadar doğru bilemem.Motora dokunduklarında kumandasında dokundu işareti , çalıştığında çalıştı işareti yanıyor hatta ve hatta yanında dolaşan oldugunda bile bunu kumandaya bildiriyor :)
Fakat Türkiyede hiçbir sitede bu alarmlardan yok yurt dışından sipariş edeceksiniz ortalama 150-200 tl civarında bu alarmlar.
Bunlarda videoları
http://www.youtube.com/watch?v=Dd4MDfMEpHA&NR=1&feature=endscreen
http://www.youtube.com/watch?v=yy8rMbBFf8A,
http://www.youtube.com/watch?v=rFkPvnXrcIM
---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
Alarm bu
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-5000-meters-Two-Way-Motorcycle-Alarm-With-Microwave-Sensor-adjustable-sensitivity-2-LCD-remote/478659929.html
iboli78
26 Mayıs 2013, 18:50
Bahsediilen çift yönlü alarmların enerji tüketimleri kagıt üstünde 100-150 mA olarak geciyor. Takacak arkadasların hesaplarını iyi yapmalarını oneririm bu alarmlar motosikletin immobilizerı ile birlikte ortalama bir aküyü 10 gün icinde bitirebilirler.
orhanyor
27 Mayıs 2013, 02:28
Bahsediilen çift yönlü alarmların enerji tüketimleri kagıt üstünde 100-150 mA olarak geciyor. Takacak arkadasların hesaplarını iyi yapmalarını oneririm bu alarmlar motosikletin immobilizerı ile birlikte ortalama bir aküyü 10 gün icinde bitirebilirler.
uyari icin tesekkurler. aku sarj cihazim yok ben en iyisi bir tane edineyim. cunku bu cift yonlu alarmi oyle veya boyle artik satin almis bulundugum icin kesin taktiriyorum. olurda birgun surprizle karsilasirsam sarj edebilmem lazim :)
130'u_gördüm
28 Mayıs 2013, 15:36
Bende dayanamayıp sipariş ettim :D
Bu video daha açıklayıcı.
http://www.youtube.com/watch?v=iE4qsxaJZh0
130'u_gördüm
05 Haziran 2013, 16:36
bende bu alarm olayini cok dusundum ama en sonunda spy 5000m aldim ebayden. suan hala kargoda insallah sorunsuz bir sekilde bana ulasir :)
senin alarm geldi mi ?
orhanyor
05 Haziran 2013, 17:03
senin alarm geldi mi ?
geldi :cat: bir kac resim koydum + bir iki kelam ettim hakkinda http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/117015-spy-5000m-2-way-motosiklet-alarmi.html
abana1903
05 Haziran 2013, 18:11
Ben 30 liraya seyyar bir alarm almıştım. koltuğun içinde sesi çok dışarı vermediği için lastiğin yanında görünmeyen bir yere koyuyordum. Unuttum ve yolda gitti :) tek önerim sabit olması. Hepsi deli gibi bağırıyor zaten
draggy
05 Haziran 2013, 18:26
disk kilidinden farkı nedir hocam bunun pek anlayamadım ben...bir de her modele göre ayrı mı satılıyo acaba?
Disk kilidinden farkı hocam direkt kalipere monte edilen her model için ayrı üretilen bir parça, stoğu çıkarıp bunu takıyor ve kaliperin kendinden disk kilidi haline geliyor. Kırdıkları zaman kaliperini ve diski de kırmak zorunda... Onlar kırılmaz mı, elbet kırılır ama kullanamaycağı bir motoru çalmak isteyecekelri vazgeçireceğini düşünüyorum. Birde vakitlerini alacak, parçalamak amaçlı çalsalar bile o motoru hareket ettirmek zorunda kalacaklar. %100 emniyet sağlamaz ama normal disk kilitlerine göre çok daha caydırıcı olduğunu düşünüyorum..
orhanyor
07 Haziran 2013, 03:05
alarmin ustune birde xena xx10 alarmli disk kilidi de siparis ettim. alarm sistemi CIFT DIKIS :bounce:
http://www.chainspeed.co.uk/product_images/l/580/XX10_d__31817_zoom.jpg
orhanyor
13 Haziran 2013, 21:28
alarm hakkinda kucuk bir video hazirladim ilgilenenler izleyebilirler..
http://www.youtube.com/watch?v=cC85dAmJG9w&feature=youtu.be
KeaSH-07
13 Haziran 2013, 21:46
alarmin ustune birde xena xx10 alarmli disk kilidi de siparis ettim. alarm sistemi CIFT DIKIS :bounce:
http://www.chainspeed.co.uk/product_images/l/580/XX10_d__31817_zoom.jpg
çok kaliteli görünüyor bayıldım buna
orhanyor
13 Haziran 2013, 22:06
çok kaliteli görünüyor bayıldım buna
oyle zaten dostum, xena piyasadaki en kaliteli disk kilitlerini ureten firmalardan biridir :cat:
KeaSH-07
13 Haziran 2013, 22:14
oyle zaten dostum, xena piyasadaki en kaliteli disk kilitlerini ureten firmalardan biridir :cat:
Türkiye içerisinden sipariş verme olanağım var mı ?
ebaydan hiç sıpariş vermedim
az pahalı olsada ben internetten alışverişlerimi hep kapıda ödeme seceneği olan yerlerden yapıyorum
130'u_gördüm
13 Haziran 2013, 23:12
otomatik stop dediğiniz olayu kullana bilmeniz için uzaktan çalıştırmayı aktif etmelisiniz.Bunu aktif edince uzaktan stop edebilirsiniz.
Yani bu ikisi ayrı değil benim bildiğim böyle.
Ben aliexpresten sipariş ettim ama aynısı değil çakması :D 120 tl falan geldi bana.Sadece hareket algılayıcısı yok yani etrafında gezerken algılamıyor.
Şimdi benim anlamadığım bir olay var benim motoruma has bir olaymıdır koltuğun altındaki kablolarda alarmı bağlamak için boşta bir soket var direk onu takarak bağlantıyı yapmış oluyorum.Daha önce kullandığım alarmıda direk oraya bağlamıştım.Sen montajı bir sürü kablo ile yapmışsın senin motorunda o boşta olan direk bağlama soketi yok mu ?
orhanyor
13 Haziran 2013, 23:50
otomatik stop dediğiniz olayu kullana bilmeniz için uzaktan çalıştırmayı aktif etmelisiniz.Bunu aktif edince uzaktan stop edebilirsiniz.
Yani bu ikisi ayrı değil benim bildiğim böyle.
Ben aliexpresten sipariş ettim ama aynısı değil çakması :D 120 tl falan geldi bana.Sadece hareket algılayıcısı yok yani etrafında gezerken algılamıyor.
Şimdi benim anlamadığım bir olay var benim motoruma has bir olaymıdır koltuğun altındaki kablolarda alarmı bağlamak için boşta bir soket var direk onu takarak bağlantıyı yapmış oluyorum.Daha önce kullandığım alarmıda direk oraya bağlamıştım.Sen montajı bir sürü kablo ile yapmışsın senin motorunda o boşta olan direk bağlama soketi yok mu ?
evet kablolar suan cok karisik duruyor ama montaja gecince toparlanir onlar :) senin alarmda iyidir hareket algilayicisi iyi ama olmasada cok buyuk bir eksiklik degil aslinda.
acikcasi gidip tam bakamadim o kablo olayina zaten motoruda yeni aldim henuz firsatim olmadi bak plakaligi bile daha yeni getirttim takmaya firsatim olmadi ama dedigin kabloya bakarim insallah vardir :)
yabanci sitelerde anlatildigina gore o gri ve pembe kablo ayri bir sekilde sag tarafta bulunan kirmizi atesleme kesici anahtara baglaniyormus diye okudum. o kablolar galiba sigorta kutusuna kadar geliyor cunku herkes o iki kablonun montajini orda yapmis. motor calisirken atesleme kesiciye ait sigortayi bulmak icin motor calisirken suphelendiginiz sigortalari cekin eger motor stop ederse dogru kabloyu bulmus olursunuz diye oneri verenlerde var. neyse artik montajina gelince deneyecegim biseyler. zaten motor calistirma fonksiyonu hondanin HISS sisteminden dolayi olmuyormus yani kafadan yatar zaten o secenek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
Türkiye içerisinden sipariş verme olanağım var mı ?
ebaydan hiç sıpariş vermedim
az pahalı olsada ben internetten alışverişlerimi hep kapıda ödeme seceneği olan yerlerden yapıyorum
dostum malesef yok. ebayden eger cekiniyorsan hic cekinme. sayisiz alisveris yaptim hic birinde sorun yasamadim. bulabildigim en ucuzu bu, buda sanirim kargo dahil 125 dolara denk geliyor ama sana bir link atmistim ordaki villaleventi bir ara belki ellerinde vardir. olmazsa alternatif olarak ebaydeki link su
http://www.ebay.com/itm/Xena-XX10-Motorcycle-Disc-Brake-Lock-Alarm-Locks-Kawasaki-Suzuki-Yamaha-Hon-/230992832805?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item35c83ee925&vxp=mtr
130'u_gördüm
13 Haziran 2013, 23:54
Ben de tam tersi uzaktan çalıştırma olayını kullanmayı düşünüyordum ama nedense çalıştırmıyor düğmeye bastığımda marj basıyor ama çalışmıyor sorun ne anlamadım .
logaritma
14 Haziran 2013, 00:45
ebaydan arkadaşımın ikinci motoru olan borelli cmx ine alarm aldık.. alarmın özelliklerini söyliyim çünkü aradığımız bütün nitelikler vardı ordan ihtiyaç nedir anlaşılabilinir en başda neden yurtdışından aldık çünkü türkiyede istediğimiz niteliklerde alarm bulamadık alarm sadece motorun ötmesi uzakdan çalışması demek değildir..
aradığımız şeyler şunlardı..
1 ) motorun anahtarı çok çirkindi dolap anahtarı gibiydi sustalı anahtarlı olmasına özen gösterdik
2) motorda immobilizer yokdu yani vurup çalıştırmak yada düz kontak yapıp götürmek çocuk oyunuydu bilhassa immobilizer özellikli o işlevi yerine getiricek bir alarm aradık bu olmaz ise olmazımızdı.. yani alarm devreden çıkmadan istersen normal anahtarı sok tak çevir motor çalışmıyor hatta düz kontak yap gene çalışmıyor.. bu hırsızın çalmasına mani değil ama çalmaya niyetlenirse çok vakit kaybetmesine neden olucakdır.. birde şehir içinde gün içinde sağda solda anlık parklarda hızlı çalma olaylarınıda engelliycekdir..
3) uzakdan çalıtırma ve stop etme aslında çalıştırma olmasada olur bence motor için tehlikeli ama stop etme genelde çalıştırma sistemine entegre olduğu için stop etmeyi aktif etmeniz için alarmda çalıştırmayıda açmanız gerekiyor..
bunların dışında ben kendi motoruma alarm takmadım gps modülü aldım bence alarmdan daha faydalı yada motorunu çok seven ekstra olarak alabilir gps modülü sms ile motorunuz çalınsa bile nerde olduğunu size bildiriyor hatta gelişmiş özellikde olanlarında motorunuzu simcard üstünden stop edip çalıştırabiliyorsunuz ebayda çeşit çeşit özelliklde olanları var benimki en basidi ama iş görüyor.
orhanyor
14 Haziran 2013, 03:09
ebaydan arkadaşımın ikinci motoru olan borelli cmx ine alarm aldık.. alarmın özelliklerini söyliyim çünkü aradığımız bütün nitelikler vardı ordan ihtiyaç nedir anlaşılabilinir en başda neden yurtdışından aldık çünkü türkiyede istediğimiz niteliklerde alarm bulamadık alarm sadece motorun ötmesi uzakdan çalışması demek değildir..
aradığımız şeyler şunlardı..
1 ) motorun anahtarı çok çirkindi dolap anahtarı gibiydi sustalı anahtarlı olmasına özen gösterdik
2) motorda immobilizer yokdu yani vurup çalıştırmak yada düz kontak yapıp götürmek çocuk oyunuydu bilhassa immobilizer özellikli o işlevi yerine getiricek bir alarm aradık bu olmaz ise olmazımızdı.. yani alarm devreden çıkmadan istersen normal anahtarı sok tak çevir motor çalışmıyor hatta düz kontak yap gene çalışmıyor.. bu hırsızın çalmasına mani değil ama çalmaya niyetlenirse çok vakit kaybetmesine neden olucakdır.. birde şehir içinde gün içinde sağda solda anlık parklarda hızlı çalma olaylarınıda engelliycekdir..
3) uzakdan çalıtırma ve stop etme aslında çalıştırma olmasada olur bence motor için tehlikeli ama stop etme genelde çalıştırma sistemine entegre olduğu için stop etmeyi aktif etmeniz için alarmda çalıştırmayıda açmanız gerekiyor..
bunların dışında ben kendi motoruma alarm takmadım gps modülü aldım bence alarmdan daha faydalı yada motorunu çok seven ekstra olarak alabilir gps modülü sms ile motorunuz çalınsa bile nerde olduğunu size bildiriyor hatta gelişmiş özellikde olanlarında motorunuzu simcard üstünden stop edip çalıştırabiliyorsunuz ebayda çeşit çeşit özelliklde olanları var benimki en basidi ama iş görüyor.
bu gps modullerinin islevi guzel ama ben guvenlik acisindan takilan aletin caydirici olmasini tercih ederim. ayrica calinsa bile isini bilen bir hirsiz o aleti muhakkak bulup motordan sokecektir diye dusunuyorum. tabi bunlar hep olasilik ama dedigim gibi bir alarmin panik ortami yaratmasi cok daha yararli olur gorusundeyim.
logaritma
14 Haziran 2013, 04:14
bu gps modullerinin islevi guzel ama ben guvenlik acisindan takilan aletin caydirici olmasini tercih ederim. ayrica calinsa bile isini bilen bir hirsiz o aleti muhakkak bulup motordan sokecektir diye dusunuyorum. tabi bunlar hep olasilik ama dedigim gibi bir alarmin panik ortami yaratmasi cok daha yararli olur gorusundeyim.
zaten o gps modülü en son seçenek yani çalındıkdan sornraki ek bir önlem yoksa çalınmaya mani bir şey değil.. sadece benim mantığım şöyle çalışıyor tamam alarmlar kilitler önemli bir önlem çalınmaya karşı ve yapılmalı ama bir hırsızda kafayı takarsa allem edip kallem edip çalar o motoru bunu çevremizde yaşadık arkadaşın müstakil evinin kapalı garajından çaldılar motoru hemde 3-4 kere denediler önlem olarak çelik boru bulduk tersaneden falan dikdik garaja :) beşincide adamlar nasıl hırs yaptıysa yada ne kullandılarsa çelik direği kesmişler kapalı garajın kapısından motoru nasıl çıkartmışlar o tam bir muamma hala çözemedik .. :)
birde hırsızların genelde yöneldikleri motorlar fiksdir yani kilide bağlamadan motoru bırak eğerki motorun bir albenisi parça değeri yoksa tennezzül bile etmez.. eğer etmişse bilki oda gezmelik çalmışdır benzin bittimi atar bir arsaya araziye ama normal hırsız yani o motordan para kazanıcak olan hırsız değeri olmayan yada para etmeyen motora tenezzül etmez istersen anahtarı üstünde bırak para etmiyorsa ona para kazandırmıycaksa vakit kaybetmez o motorla.. arkadaşımda misal fym var cruiser tipi kurtuluşda oturuyor motoruna bir disk kilit dışında hiç bir şey takmıyor yıllardır daha bir kişi bile çalmaya yeltenmedi motorunu kaldıki o civarlarda hırsızlık epey fazla oluyor..
orhanyor
14 Haziran 2013, 04:40
adamlar amma hirs yapmis zaten 4 kere gelmislerse 5 te garanti :D aynen katiliyorum zaten hirsiz kafaya koyduysa bir sekilde calar, caydirici yada oyalayici ne kadar onlem alabilirsek bizim karimiza.. simdi zincirde getirtiyorum ingilitereden. almax series 4 19mm sertlestirilmis celikten yapilmis halkalarla geliyor. kesilmesi kirilmasi kesilmesi el ile makas ile yani mekanik yollardan imkansiz. artik ileri teknoloji birseyler varsa ellerinde buyursunlar gelsinler :)
http://i.ytimg.com/vi/C6Zrgu7Dqg4/0.jpg
orhanyor
14 Haziran 2013, 16:54
alarm hakkinda kucuk bir video hazirladim ilgilenenler izleyebilirler..
http://www.youtube.com/watch?v=cC85dAmJG9w&feature=youtu.be
alarmin kahverengi kablosu baglanmazsa olmaz olan kablolardan biriymis arkadaslar. detayli bilgileri linkte verdim. http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/117015-spy-5000m-2-way-motosiklet-alarmi.html#post3064986
logaritma
14 Haziran 2013, 17:25
olay tamamen motorda bitiyor adam kafayı takarsa zincir falan umursamaz komple tekerleği söker yada keser gene alır böyle örnekler var yani sabah uyandığında demire bağlı sadece bir tekerlek gören insanlar..Allah gösermesin :) bizim o arkadaşın motoru 600rr gülkurusu rengiydi özel boyatmışdı bayada dikkat çeken bir motordu epeyde aksesuar getirtmişdi ebaydan..
orhanyor
14 Haziran 2013, 17:36
olay tamamen motorda bitiyor adam kafayı takarsa zincir falan umursamaz komple tekerleği söker yada keser gene alır böyle örnekler var yani sabah uyandığında demire bağlı sadece bir tekerlek gören insanlar..Allah gösermesin :) bizim o arkadaşın motoru 600rr gülkurusu rengiydi özel boyatmışdı bayada dikkat çeken bir motordu epeyde aksesuar getirtmişdi ebaydan..
bu zincir ayarinda TR de zincir satilmiyor hocam kesinlikle kesemezler mekanik aletlerle yani makasla falan ama tabi elektrikli alet edevat getirirlerse bilemem :) birde zinciri sasiye baglamak lazim arka yada on lastik zaten istenirse sokulebiliyor yani oyuzden oraya baglamanin bir anlami yok bence :)
logaritma
14 Haziran 2013, 17:43
hadi hayırlısı :) aslında en mantıklısı kapalı bekçili garajla anlaşıp yada kat otoparkları falan var güvenlikli öyle bir yere yıllık abone olmak en rahatı o olur gibi aklınız hiç bir şekilde kalmaz bir şey olursa direk adamlar sorumlu oluyor zaten parasını adamlardan alırsınız..
orhanyor
14 Haziran 2013, 18:09
hadi hayırlısı :) aslında en mantıklısı kapalı bekçili garajla anlaşıp yada kat otoparkları falan var güvenlikli öyle bir yere yıllık abone olmak en rahatı o olur gibi aklınız hiç bir şekilde kalmaz bir şey olursa direk adamlar sorumlu oluyor zaten parasını adamlardan alırsınız..
yahu benim motor zaten oyle kapali bir otoparkta duruyor ama ben yinede isimi saglama alayim diyorum bir zarari olmaz :P
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------
yeni bir gelisme, alarm devreye girdiginde calismasini engelleyen yada calistirildiginda stop ettiren kablolar buldum. multimetre ile kontrol ettigimde gri ve pembe kablolar arasindan akim gecebiliyor ama alarm devreye girdigi an bu iki kablo arasinda akim kesiliyor yani motordaki kill swtich dedigimiz sag taraftaki kirmizi dugmenin gorevini otomatik olarak ustleniyor.
bu arada kahve renkli olan kablo hakkinda aciklayici bir video hazirladim cunku onemli bir islevi var.
http://www.youtube.com/watch?v=2QchdWMVJrY&feature=youtu.be
Ahmanamra
14 Haziran 2013, 18:21
adamlar amma hirs yapmis zaten 4 kere gelmislerse 5 te garanti :D aynen katiliyorum zaten hirsiz kafaya koyduysa bir sekilde calar, caydirici yada oyalayici ne kadar onlem alabilirsek bizim karimiza.. simdi zincirde getirtiyorum ingilitereden. almax series 4 19mm sertlestirilmis celikten yapilmis halkalarla geliyor. kesilmesi kirilmasi kesilmesi el ile makas ile yani mekanik yollardan imkansiz. artik ileri teknoloji birseyler varsa ellerinde buyursunlar gelsinler :)
http://i.ytimg.com/vi/C6Zrgu7Dqg4/0.jpg
Bunu nerden ve kaça aldınız acaba ?
orhanyor
14 Haziran 2013, 18:39
Bunu nerden ve kaça aldınız acaba ?
almax firmasinin cesitli uruleri var firmanin urunleri ingiliz yapimi kesinlikle cin uretimi falan degil. Amerikanlar bile bu zinciri ingiltereden getirtiyorlar ve biliniyor cunku gercekten cok saglam zincirler uretiyorlar. neyse uzun lafin kisasi siteleri su: http://www.almax-security-chains.co.uk/ofcmje75/All-Products/c-1-73/
ben bir set aldim, sete 250 pound verdim yani assagi yukari 750 tl.. bu pazartesi elimde olacak aksam ustu.
series 3 olan gecen zincir 16mm series 4 olarak gecen zincir en saglami oda 19 mm benim spesifik olarak aldigim urunde sudur: http://www.almax-security-chains.co.uk/product.asp?s=vfuq9y349658&strPageHistory=category&numSearchStartRecord=0&strParents=73&CAT_ID=73&P_ID=131&btnProduct=More+Details paketin icerisinde 1.5 metre zincir, delmeye kesmeye karsi sertifikali agirligi 1kg in uzerinde olan bir kilit ve de ground anchor dedikleri turkceye nasil cevrilir bilemiyorum ama yer capasi gibi birsey. duvari delip kimyasallarla tutturuluyor boylece zinciri icinden gecirebiliyorsunuz. ben bunu otoparkin beton duvarina sabitlemeyi dusunuyorum cunku zincir havada oldugu zaman cok daha guvenli oluyor.
yer capasina alternatif Turkiye'de de satiliyordu galiba abus wba 100, resimde duvardaki alet. Resimdeki demir dubeller ile tutturuluyor yinede cok saglam yani cekip koparma gibi bir ihtimal yok, benim aldigim biraz daha farkli.. insaatlarda kullanilan bir kimyasal var, demir cubuklari beton duvarin icine acilan deliklere sabitlemek icin kullaniliyor.
http://www.nothingbutpadlocks.com/images/locks/wba100-2.jpg
Ahmanamra
14 Haziran 2013, 18:45
Teşekkür ederim ama baya pahalıya geliyor . grade 80 zincirler var sadece hidrolik makasla kesilebilen sanayi tipi çeşitleride olan bende onlardan düşünüyordum. Bu arada bu zinciri sabitleyeceğiniz aksamda kesilemez bişi olmalı ve dediğiniz gibi yerde değil asılı durmalı zincir. Bu işler çok pahalıya patlıyor yahu :)
orhanyor
14 Haziran 2013, 18:50
Teşekkür ederim ama baya pahalıya geliyor . grade 80 zincirler var sadece hidrolik makasla kesilebilen sanayi tipi çeşitleride olan bende onlardan düşünüyordum. Bu arada bu zinciri sabitleyeceğiniz aksamda kesilemez bişi olmalı ve dediğiniz gibi yerde değil asılı durmalı zincir. Bu işler çok pahalıya patlıyor yahu :)
aynen oyle malesef ama iyi bir zincir ve kaliteli bir kilit illaki bir yerde lazim olur sadece motorda degil. oyle bakiyorum ve gonlumu rahatlatiyorum yoksa dediginiz gibi cok pahali seyler. birde ucuz etin yahnisi bellidir, cogu zaman para dokmeden kaliteli birsey almak cok guc.
not:birde zincir alirken makasla kesilememesi sadece materyalinden dolayi degil ayrica capindan dolayida kaynaklaniyormus. zincir kesme makasinin en buyugu dahi olsa zinciri saglam tutabilmesi icin zincirinde capi cok buyuk olmamaliymis yani 13-14 mm gibi birsey. bundan daha buyuk oldugu zaman makasta zorlaniyormus diye okumustum bir yabanci forumda. yani demek istedigim zincir alirken mumkunse capina dikkat edin 16mm veya daha buyuk olursa sizin yarariniza olur
orhanyor
16 Haziran 2013, 20:56
alarmi bugun motor uzerinde denedim arkadaslar. sorunsuz calisiyor hakikatten cok iyi oldu. alarm eger devreye girmisse calistirmaya izin vermiyor, kontagi cevirdigim an atesleme dugmesine bassamda bosa basiyorum mars bile basmiyor. yalniz bu fonksiyon icin sigorta kutusunun altindaki bir kabloda kesme bicme islemleri yapiliyor. immobilizer ozelligini istemez iseniz baglanti cok daha basit bir sekilde halledilebiliyor.
KeaSH-07
16 Haziran 2013, 21:07
http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20029248&Productid=ottex522
aranızda bunu kullanan var mı ?
nasıldır işe yarar mı ?
logaritma
16 Haziran 2013, 21:08
alarmi bugun motor uzerinde denedim arkadaslar. sorunsuz calisiyor hakikatten cok iyi oldu. alarm eger devreye girmisse calistirmaya izin vermiyor, kontagi cevirdigim an atesleme dugmesine bassamda bosa basiyorum mars bile basmiyor. yalniz bu fonksiyon icin sigorta kutusunun altindaki bir kabloda kesme bicme islemleri yapiliyor. immobilizer ozelligini istemez iseniz baglanti cok daha basit bir sekilde halledilebiliyor.
o özellik olmazsa olmaz bir özellik zaten bizde o özellik için alarmı ebaydan almışdık.. tr de satılanlar cıyak cıyak ötmekden başka bir işe yaramıyor.. o code olayı hırsızın ciddi vakdini oyalar elle götürmeye kalksa vurdursada çalışmıycağı için illaki motoru bir köşeye atıp gitmesi gerekicekdir..
orhanyor
16 Haziran 2013, 22:06
o özellik olmazsa olmaz bir özellik zaten bizde o özellik için alarmı ebaydan almışdık.. tr de satılanlar cıyak cıyak ötmekden başka bir işe yaramıyor.. o code olayı hırsızın ciddi vakdini oyalar elle götürmeye kalksa vurdursada çalışmıycağı için illaki motoru bir köşeye atıp gitmesi gerekicekdir..
aynen katiliyorum, elle goturme olayida cok saglam hem on hem arkaya takilacak birer alarmli yada alarmsiz disk kilidi ile cozulebilir. on tarafa xena xx10 aldim arkayada abus granit 68 victory x-plus almayi dusunuyorum. heryerde fiyati 230 - 240 lira civarindayken bir yerde 170 e buldum acikcasi almayi dusunuyorum. abus un Recommended for securing valuable motorbikes diye adlandirdigi yani degerli motosikletlerin guvenlik altina alinmasinda tavsiye edilir diye adlandirdigi 3 disk kilidinden biridir. halbuki urun yelpazeleri cok genis fakat bu ibare sadece 3 tane urununde gecmektedir.
urunde su:
http://api.24mx.se//File/Image.ashx?oid=13943&type=p
KaPTaNHaSaN
23 Temmuz 2013, 10:39
istanbul da motocad var . yılmaz aydemir , gps ile takip sitemi takıyorlar motora aylık bi ücreti var abonelik gibi cihaz parası ödemiyorsunuz. aylık 30 tl günde 1 lira gibi bişeydi.
red-kit
24 Temmuz 2013, 02:08
Forumda birinin yazısını okumuştum,yanlışım varsa düzeltin;Arsız hırsız AVM nin otoparkından Suziki/hayabusa'nın direksiyon kilidini tekmeleyerek kırıyor ve motorun alarmı ötmesine rağmen eliyle ittirerek çıkartıyor,görenler müdahale etmiyor bile.Yani alarm tek başına fazla çözüm sağlamaz.35 TL'ye de alarm var çok masrafa gerek yok.
orhanyor
24 Temmuz 2013, 04:57
Forumda birinin yazısını okumuştum,yanlışım varsa düzeltin;Arsız hırsız AVM nin otoparkından Suziki/hayabusa'nın direksiyon kilidini tekmeleyerek kırıyor ve motorun alarmı ötmesine rağmen eliyle ittirerek çıkartıyor,görenler müdahale etmiyor bile.Yani alarm tek başına fazla çözüm sağlamaz.35 TL'ye de alarm var çok masrafa gerek yok.
evet katiliyorum, o durumda hem arkada hem onde saglam birer disk kilidi olsa o motoru iterek goturemezlerdi. 35-40 tl lik copluklerden bahs etmiyorum. Abus veya xena gibi kaliteli bir markanin ust modellerinden birisi olmasi sart. Xena XX10 u getirttim aktif olarak kullaniyorum ama su yukarida bahs ettigim abus u satin almak kismet olmadi henuz ama aklimin bir kosesinde devamli duruyor, onuda arka disk frenine takmayi planliyorum..
bendeki xena xx10
http://images.motorcycle-superstore.com/ProductImages/OG/0000-Xena-XX-10-Disc-Lock-with-Alarm.jpg
red-kit
25 Temmuz 2013, 02:12
evet katiliyorum, o durumda hem arkada hem onde saglam birer disk kilidi olsa o motoru iterek goturemezlerdi. 35-40 tl lik copluklerden bahs etmiyorum. Abus veya xena gibi kaliteli bir markanin ust modellerinden birisi olmasi sart. Xena XX10 u getirttim aktif olarak kullaniyorum ama su yukarida bahs ettigim abus u satin almak kismet olmadi henuz ama aklimin bir kosesinde devamli duruyor, onuda arka disk frenine takmayi planliyorum..
bendeki xena xx10
http://images.motorcycle-superstore.com/ProductImages/OG/0000-Xena-XX-10-Disc-Lock-with-Alarm.jpg
birde bu disk kilitlerin alarmlı olanları var sizi elinizdekinde mevcut mu?Gerci çıkardığı ses ne kadar caydırıcı olur orası tartışılır bi konu.
orhanyor
25 Temmuz 2013, 02:56
birde bu disk kilitlerin alarmlı olanları var sizi elinizdekinde mevcut mu?Gerci çıkardığı ses ne kadar caydırıcı olur orası tartışılır bi konu.
bu xx10 kendinden alarmli evet, cikardigi ses benim motorumdaki alarmdan daha kuvvetli acayip rahatsiz edici bir sesi var ve elle yada baska yollardan sesini kesmek biraz zor cunku sesin ciktigi yer disk kilidi ile disk arasindaki bir kac mm lik alanda kaliyor araya birseyler sikistirmak mumkun degil. Benim amacim aslinda alarmindan ziyade kilidin saglamligi idi almiskende alarmli olsun dedim. 1kg kadar agirligi var ele gelen bir urun guven veriyor en azindan. yukardaki abusta alarm yok ama 14mm celik pin var oda cok saglam bir urun. bunlari parcalamak kesmek cok zor ancak tekerler cikarilir yada motor komple kaldirilirsa etkisiz kalabilirler baska bir yol goremiyorum.
motoru ne zaman avm otoparklarinda biraksam, direksiyon kilidi, alarm ve disk kilidi olmadan birakmam. isi sansa birakmamak gerek. kalkipta avm otoparkinda kamyonete atarlarsa zaten yapabilcek bisey yok adamlar iyice kafaya koymus demektir :)
red-kit
25 Temmuz 2013, 16:51
bu xx10 kendinden alarmli evet, cikardigi ses benim motorumdaki alarmdan daha kuvvetli acayip rahatsiz edici bir sesi var ve elle yada baska yollardan sesini kesmek biraz zor cunku sesin ciktigi yer disk kilidi ile disk arasindaki bir kac mm lik alanda kaliyor araya birseyler sikistirmak mumkun degil. Benim amacim aslinda alarmindan ziyade kilidin saglamligi idi almiskende alarmli olsun dedim. 1kg kadar agirligi var ele gelen bir urun guven veriyor en azindan. yukardaki abusta alarm yok ama 14mm celik pin var oda cok saglam bir urun. bunlari parcalamak kesmek cok zor ancak tekerler cikarilir yada motor komple kaldirilirsa etkisiz kalabilirler baska bir yol goremiyorum.
motoru ne zaman avm otoparklarinda biraksam, direksiyon kilidi, alarm ve disk kilidi olmadan birakmam. isi sansa birakmamak gerek. kalkipta avm otoparkinda kamyonete atarlarsa zaten yapabilcek bisey yok adamlar iyice kafaya koymus demektir :)
Evet kapalı kamyonet tarzı bir araca atıp götürme ihtimalleride var.AVM ye halat yada zincir kilit ile sabit bir yere kilitleme imkanınız varsa bence onuda yapın.Sonuçta bu işi yapan adamaların gözü dönmüş Pahalı motorları affedecekelerini sanmam..Aşağıda linkini verdim zincir kilitlere bi göz at bence bunlarında alarmlı olanları var istersen.
http://www.feyizoglu.com/celik-Zincir-Kilit-1-50-Metre-_47220.html#0
orhanyor
25 Temmuz 2013, 18:34
Evet kapalı kamyonet tarzı bir araca atıp götürme ihtimalleride var.AVM ye halat yada zincir kilit ile sabit bir yere kilitleme imkanınız varsa bence onuda yapın.Sonuçta bu işi yapan adamaların gözü dönmüş Pahalı motorları affedecekelerini sanmam..Aşağıda linkini verdim zincir kilitlere bi göz at bence bunlarında alarmlı olanları var istersen.
http://www.feyizoglu.com/celik-Zincir-Kilit-1-50-Metre-_47220.html#0
ben bu tur zincirlere guvenmiyorum malesef cunku halkalarin profil capi cok kucuk, bu linkteki mesela 8mm capinda sadece bir makasa bakar. ben biraz isi abartip 19mm sertlestirilmis celikten yapilmis bir zincir ve en saglamindan bir kilit getirttim yurtdisindan. mekanik el aletleriyle kesilmesi delinmesi imkansiz ancak elektrikli makasla kesilebilir. tek dez avantaji saga sola yanimda goturemiyorum cunku 13-14 kilo agirliginda birsey. bir kere denedim ve ama o gunum cehenneme dondu o yuzden sadece otoparkta kullaniyorum motoru duvara tutturabilmek icin. bir kac resimde ekleyeyim. duvardaki sari alet zincirle beraber geliyor zincir onun icinden gecirdigimizden motoru duvara baglamis oluyoruz.
http://imageshack.us/a/img850/8219/dbgo.jpg
http://imageshack.us/a/img809/8171/p9y0.jpg
M.balibey
25 Temmuz 2013, 19:16
ben bu tur zincirlere guvenmiyorum malesef cunku halkalarin profil capi cok kucuk, bu linkteki mesela 8mm capinda sadece bir makasa bakar. ben biraz isi abartip 19mm sertlestirilmis celikten yapilmis bir zincir ve en saglamindan bir kilit getirttim yurtdisindan. mekanik el aletleriyle kesilmesi delinmesi imkansiz ancak elektrikli makasla kesilebilir. tek dez avantaji saga sola yanimda goturemiyorum cunku 13-14 kilo agirliginda birsey. bir kere denedim ve ama o gunum cehenneme dondu o yuzden sadece otoparkta kullaniyorum motoru duvara tutturabilmek icin. bir kac resimde ekleyeyim. duvardaki sari alet zincirle beraber geliyor zincir onun icinden gecirdigimizden motoru duvara baglamis oluyoruz.
http://imageshack.us/a/img850/8219/dbgo.jpg
http://imageshack.us/a/img809/8171/p9y0.jpg
şu zincirin daha uzunu var mı örneğin 2 2,5 metre sağa sola gttiğimde kullanmak için bende evde 10 yada 12 mm paslanmaz zincir kullanıyorum gemi yada büyük yatlarda çapa atmak için kullanılıyor alırken en büyük boy demir makasıyla iki kişi kesemedik sonra canavarla girmişti adam
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO