Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü Suyunun Yapabilecekleri!
Tecrübemi paylaşmak istedim..
Dün gece motosikletteki bir elektrik arızasından süphelendigim icin aküsünü söküp kontrol etmek zorunda kalmıştım.Aküyü sökerken sol kısmındaki tahliye borusu yanlıslıkla cıktı ve içerisindeki su bacagıma döküldü.Önce önemsemedim aküyü yerine geri takıp motorla isim bitince yatagıma döndüm!Sabah uyandıgımda kot bu haldeydi.Aman dikkat akünün icerisine saf su koyuluyor diye biliyordum ama akünün saf suyu bu kadar saf hale getirecegi aklımın ucundan gecmezdi!Ya elime yüzüme sıcrasaydı?Kot gibi eritirmiydi acaba?Fikri olan?
http://ates.ruhum.com/aku.jpg
Oytun
23 Kasım 2004, 16:20
Sadece su değil içinde asitte var bildiğim kadarı ile. Zaten belli oluyor. :cherry:
Geçmiş olsun. Olan kota olsun boşver.
Aklınız alıyormu sadece saf su şarj dinamosundan gelen elektriği koruyacak, üretecek ???? ,
saf sudan çok için de asit vardır, bence bir daha ki sefere dikkat edin.. her akü için gecerlidir bu ..
Erhan Erdil
24 Kasım 2004, 18:04
bazı akulerde suyu azalınca saf su ilave ediliyor
tüm akülerde suyu azaldığı zaman saf su ilave edilerek tamamlanır.ancak bu akünün tamamen saf su dolu olduğu manasına gelmez.akünün içerisindeki su asitli sudur.ancak piyasada satılan asitlerin akü bakımlarında su ilavesi olarak kullanılması tavsiye edilmez.çünkü akünün şarj durumunu bilmek gerekir.şarj sisteminde bir problem yoksa aküye ilave edilen saf su, zamanla içeride bulunan asitli suyun pH değeri ile eşitlenir.zaten ilk ilavede asit seviyesi düşer.
velhasılkelam, aküdeki su asitli sudur.üstünüze dökerseniz değil kotu, yüzlerce euro'ya aldığınız korumalı pantolonunuz, ceketiniz hatta deri eldiveninizide deler!hele deri ile kesinlikle temas ettirmeyin.eğer elinize dökülürse hemen elinizi bol su ile yıkayın.göze kaçarsa kör olma tehlikesi var.
eğer akü suyu bir şekilde kıyafetlerinize dökülürse hemen dökülen yeri su ile yıkayın.aksi halde sabah kalktığınızda ateş'in pantolonu gibi olur :cherry:
ateş geçmiş olsun, bundan sonra dikkatli olursun artık.
Teşekkürler. Hayat Tecrübelerden oluşur dostum :) Akü suyu kota temas ettiğinde elimle hafif sildim sonra önemsemeyip işime devam ettim.Kot'ta o süre zarfında bir problem yoktu sabah uyanıp tekrar giydiğimde farkettim o yırtıkları.O bölgeye dokundugumde kot toz gibi elimde ufalanmıştı :) Yani anında eritmiyor.
danger0
25 Kasım 2004, 10:01
skull & leto benim t-shirtte ballıkayalar gezisinde dağılmıştı böyle hatırlıyomusunuz. bir de jawa ufak bi düzeltme yapmak istiyorum. bütün akülere su ilave edilmiyo.tam bakımsız akü diye satılıyo.alıyosun bitene kadar hiç çıkarmıyosun.motosikletlerde genellikle bu tür aküler kullanılır.
Darkfriairs
26 Kasım 2004, 22:52
Evet birde kotu yıkadığın zaman daha güzel parçalanma olacak. Benim ilk aldığım rifle-Şimdi bu marka yok- ilk gün aside değdi ve sol paça sadece dkiş yerleri sağlam diğer yerleri parça parça olmuştu. Bir bakıma yırtık kot modasının öncülerindenim:) Hiç çıkarmıyorsum bunu yazın:)
Sparrow
27 Kasım 2004, 19:10
akü, pil, jenerator gibi enerji ihtiyacını karşılayan aletler asit içerirler. Bu içerlerinde şu an anlatması biraz karışık ve uzun bir sistem sonucu istenen kimyasal enerjiyi sağlarlar.
prolepsit
04 Temmuz 2009, 00:49
benim akü borusunu takmamışlar motorun boyasını aşındırmış allahtan aşırı zarar vermeden gördüm. hemen bir tahliye borusu ekledim ilk servisimde bakalım ne olacak
korkut 250
04 Temmuz 2009, 11:52
Aküye suyu azalınca saf su ilave ediliyor.Daha sonra saf su daha önce akünün içinde bulunana asitle karışınca zamanla Asitleşiyor diye Biliyorum.:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO