Orijinalini görmek için tıklayınız : ön lastik patlar mı ?
tahsins
17 Nisan 2013, 11:58
var mı ön lastiği patlatan ?
hep arka lastik mi patlar ?
bikerboi
17 Nisan 2013, 12:38
Arka lastiğin aşınması daha fazla olduğu için patlaması daha muhtemeldir. Ancak ön lastik patlamaz diye bir şey yok. Çivi, diken vs. girmesi durumunda patlayacaktır.
tahsins
17 Nisan 2013, 15:29
kime sorsam ön patlamaz arka patlar dedi.
bende 7200km dir motor üstündeyim, 2 kez arka lastik patladı sadece.
bende iyice şüphelendim hani , ön patlamaz mı diye..
acayüp
17 Nisan 2013, 15:36
Eski lastik çok kolay patlar . Ön arka pek farketmiyor. Birde geçtiğiniz yerlere dikkat edin. Koltukçu döşemeci gibi yerlerdin önünde çok fazla çivi oluyor bu yüzden bir haftada 4 kere lastiğim patladı.
MBHoro
17 Nisan 2013, 15:40
öyle birşey yok, birde 7200 km 'de 2 kere çivi vs değilse normal değil, bence lastiği değiştirmelisin allah korusun alakasız bir zamanda gümleyiverir.
rs_guven
17 Nisan 2013, 16:02
Arka lastige, öne oranla daha fazla ağırlık biner. Sivri bir cisim (arkadaki ağırlıktan dolayı) öne oranla arkaya daha kolay batar.
Arka lastigin daha çok patlama sebebi budur.
---------- Post added at 15:02 ---------- Previous post was at 14:58 ----------
Bu arada benim ön lastik bir sefer patladı. Mezarlığa gidip gelirken, çok minik bir diken batmıştı.
Diken o kadar ufaktı ki, patlagı 2 gün sonra fark edip, tamir ettirmiştim.
tahsins
17 Nisan 2013, 16:02
öyle birşey yok, birde 7200 km 'de 2 kere çivi vs değilse normal değil, bence lastiği değiştirmelisin allah korusun alakasız bir zamanda gümleyiverir.
birinde vida diğerinde ince demir girmişti.
fitillerle idare ediyor şimdilik gariban.
irc tubeless lastik, motoru aldığım gün taktırmıştım.
takan usta "ön lastik patlamaz, boşuna önü tubeless yaptırma" desede ön tekeride arka tekeride tubeless yaptırdım.
usta doğru dedi gibi geldi. hep arka lastik patladı..
çivi yada vidaların ön tekere değilde arka tekere girmesi ilginç.
Eagle7
17 Nisan 2013, 16:05
Eski lastik çok kolay patlar . Ön arka pek farketmiyor. Birde geçtiğiniz yerlere dikkat edin. Koltukçu döşemeci gibi yerlerdin önünde çok fazla çivi oluyor bu yüzden bir haftada 4 kere lastiğim patladı.
1 haftada 4 lastik tebrik etmek lazım :bestmt:
antilop_skul
17 Nisan 2013, 16:11
önde patlar arkada ammaaa!!!
arka lastigi sökmesi daha zor oldugu icin enn cok arka lastik patlar :queen:
acayüp
17 Nisan 2013, 16:11
1 haftada 4 lastik tebrik etmek lazım :bestmt:
Koltukçuyu tebrik ettim ben çıkan çivileri kendisine münasip bir dille iade etmiştim.
adem80
17 Nisan 2013, 16:24
ortalama olarak %80 arka, %20 civarında ön lastik patlar.
tahsins
17 Nisan 2013, 16:44
Arka lastige, öne oranla daha fazla ağırlık biner. Sivri bir cisim (arkadaki ağırlıktan dolayı) öne oranla arkaya daha kolay batar.
Arka lastigin daha çok patlama sebebi budur.
---------- Post added at 15:02 ---------- Previous post was at 14:58 ----------
Bu arada benim ön lastik bir sefer patladı. Mezarlığa gidip gelirken, çok minik bir diken batmıştı.
Diken o kadar ufaktı ki, patlagı 2 gün sonra fark edip, tamir ettirmiştim.
nihayet ön lastiği patlayan biri bulduk :)
tubeless lastik değil mi ?
Benim ön lastik bir defa patladı hemde şehir içinde
laylow
17 Nisan 2013, 16:57
ön lstiğin patlaması zordur neden?
çünkü patlatıak olan çivilerin yerde duruş şeklinden ötürü patlamazlar,ama ön lastik çivinin üstünden geçince çiviyi dik hale getirir,getirincede arka lastiğe girer dikleşen çivi.Arka lastik bu yüzden daha çok patlar.
rs_guven
17 Nisan 2013, 17:16
nihayet ön lastiği patlayan biri bulduk :)
tubeless lastik değil mi ?
Hayır iç lastikli :)
tahsins
17 Nisan 2013, 17:26
Hayır iç lastikli :)
şambrelli tam sıkıntı zaten. ön arka farketmez. havadan nem kapsa patlayacak mübarek :)
tubeless için meraktayım ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------
Benim ön lastik bir defa patladı hemde şehir içinde
evet nihayet bir kişi bulduk sanırım tubeless lastikte ön lastiği patlayan :)
benim bu konuyu araştırma sebebim, ustanın ön patlamaz demesine rağmen, ön lastiği tubeless yaptırmam.
sonrada "ulan madem ön lastik patlamıyor, boşunamı 90tl verdik ön tubeless e?" diye düşünmemdi :)
Barış Şuşut
17 Nisan 2013, 18:21
Bir kros binicisi olarak ön arkadan daha fazla patlar derim .. en azından bende öyle oluyor. :cherry:
Tİme_shİft42
17 Nisan 2013, 18:24
Dolma teker takiver :queen:
Sepetçioğlu
17 Nisan 2013, 19:25
birinde vida diğerinde ince demir girmişti.
fitillerle idare ediyor şimdilik gariban.
irc tubeless lastik, motoru aldığım gün taktırmıştım.
takan usta "ön lastik patlamaz, boşuna önü tubeless yaptırma" desede ön tekeride arka tekeride tubeless yaptırdım.
usta doğru dedi gibi geldi. hep arka lastik patladı..
çivi yada vidaların ön tekere değilde arka tekere girmesi ilginç.
Şunların adıda ustaya çok acınacak halimiz var, şu her şeyi çok bilen ustalara da ifrit oluyorum :pr:
rs_guven
17 Nisan 2013, 19:28
şambrelli tam sıkıntı zaten. ön arka farketmez. havadan nem kapsa patlayacak mübarek :)
tubeless için meraktayım ben
Bende bir ara tubeless'e merak salmıştım. Sonra uyarılardan sıkılıp vazgeçtim.
Yok havası ara ara iniyormuş, yok ıslanınca yanal atabiliyormuş. En iyisi, klasik lastikge devam.
Mengu16
17 Nisan 2013, 19:36
Ben daha çok ön lastik patlattım nedense, bana hep öyle denk geldi. Arkaya yük biniyo diye daha kolay patlayacağını düşünmüyorum.
TheArcheus
17 Nisan 2013, 20:52
ilk motorumda arka arkaya belkı 7 kere patlamıştı ,meğer lastikde yara varmış , sonunda pes ettim yaptırmadım 1 hafta o şekilde bindim (arka patlakken gidemıyorsunuz ama ön patlakken sorun olmuyor 60 km-h kadar cıkılabiliyor :D hatta inanmayacaksınız ama 1 hafta sonunda tekrar hava basdım ve havası birdaha inmedi :cyclopsan
tezer
17 Nisan 2013, 21:11
Benim bisiklet binerkende motorumunda hep ön tekeri patladı nedense.Hiç arka lastiğim patlamadı.Gerçi motorumun ön lastiği patlamaktan ziyade birisi tarafından indirilmiş gibiydi ya neyse.Ben yinede dilimi ısırayım da hiçbirşey patlamasın.
ertuğrul66
17 Nisan 2013, 21:13
Valla benim motorum yok ama bisikletim var ön lastik hiç patlamadı ama arka'nın patlama sayısını unuttum :P teker bitmişti çünkü dün değiştirdim irc lastikle :D ama ön orjinal, dişliler olduğu gibi duruyor valla bisiklet muhteşem bi icat :cat: :bounce: :flower:
ugrgnr
17 Nisan 2013, 21:39
ya ne mantıksız ınsanlarız. dusun bı kardesım. on lastık patlar mı dıye soru sorana bu cevap cok bıle ama, dusun bi, agırlık nerde ? onde mııı arkada mı? arkada. bi civi ustunden vida ustunden gecsen arkaya dırek saplanır ama on belkı zıplatır esnetır. arkanın oyle bı sansı yok. on lastık nıye patlamazmıs? hala soruyu aklım almıyor. patlamayan lastık yaptılar da bız mı gormedık. ( patlamayan lastık var demeyın gırısırım. var ama aynı sey degıl :P )
Nolann
17 Nisan 2013, 22:56
Arka lastikte genel olarak aşınma oldugu için olabilir.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO