PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlık Bakanlığı TC'ye kavuştu

Acil112
11 Nisan 2013, 19:51
Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinde T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI şeklinde düzeltme yapıldı.

http://www.saglik.gov.tr/TR/resim/1-42020/kpk0000000000.JPG

rs_guven
11 Nisan 2013, 19:55
Ne fark eder yani, ha var ha yok.

Sepetçioğlu
11 Nisan 2013, 20:02
Devletin işi gücü bitti, her sorunu çözdü bunlarla uğraşıyorlar yaa!

Acil112
11 Nisan 2013, 20:05
Haklısınız, taviz vermeye alışmış bir millet için normal tepkiler veriyorsunuz.

ferdinandd
11 Nisan 2013, 20:07
Adamların niyetlerini görmüş oldu yurdum insanı.

"Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı"

Bakıldığında Sağlık Bakanlığı kimmiş ki Türkiye Cumhuriyeti' nin yanında :silent:

Kaldıracaklarsa "Sağlık Bakanlığı" yazısını kaldırsınlar, biz anlarız onu. Sağlığı da sattık bi toto kaldı diye düşünmeye başlamıştım...

http://j1304.hizliresim.com/18/c/lzftd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Sepetçioğlu
11 Nisan 2013, 20:12
Haklısınız, taviz vermeye alışmış bir millet için normal tepkiler veriyorsunuz.

Haklısınız hocam, bu devlet bize yukarıdan aşağı geldiği için kıymet bilmiyoruz, Fransız tabandan yukarı doğru gelseydi kıymetini bilirdik.

bydede58
11 Nisan 2013, 20:12
Sıra ZİRAAT bankasında.
Bos yere tabelaları değistirerek milyarlarca liranın ,milli servetin ,ödediğimiz vergilerin çöpe gitmesine neden olcaktı bu hükümet.
Sırf sadece o tabelaların değisim maliyetiyle , sağlık ve eğitim sistemi dahada iyilestirile bilirdi, ama nerdeeeee

drtayfun
11 Nisan 2013, 20:20
Daha neler neler var :
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...110214-1-1.htm
14 Şubat 2011 de yayınlanan yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre artık " Madde 46:“Türk”, “Türkiye”, “Cumhuriyet” ve “Millî” kelimeleri bir ticaret unvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konabilir. maddesi uyarınca şirketler isimlerini değiştirmezlerse ceza alacak ve savcılığa verilecekler."

ilkerabi
11 Nisan 2013, 20:41
Adamların niyetlerini görmüş oldu yurdum insanı.

Sağlığı da sattık bi toto kaldı diye düşünmeye başlamıştım...

http://j1304.hizliresim.com/18/c/lzftd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
1.
İlaç şirketleri yurdum insanını rahatlıkla KOBAY olarak kullanabilsin diye deneysel ilaç kanunu çıktı. Kendini bilmeyen, yakını olmayan kimsesiz hastalara sorgusuz sualsiz deneme amaçlı ilaç verilebilecek!
2.
Hani diyorlar ya falancayı alana aydın.doğan bedava diye.. Yabancı ortak arıyor.. Alacak.. Darphane gibi işte.. Her hafta, her gün topla parayı.. İstersen çıkarttır istersen 3 hafta devrettirip istediğin kişiye çıkarttır. Nasıl olsa çekilişleri kimse görmüyor. :)

draggy
11 Nisan 2013, 21:02
Daha neler neler var :
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...110214-1-1.htm
14 Şubat 2011 de yayınlanan yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre artık " Madde 46:“Türk”, “Türkiye”, “Cumhuriyet” ve “Millî” kelimeleri bir ticaret unvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konabilir. maddesi uyarınca şirketler isimlerini değiştirmezlerse ceza alacak ve savcılığa verilecekler."

Bu yıllardır var yeni değil :) bir tek şuna takıldım eskiden izin almış olanlar bu bakanlar kurulundan bir daha mı izin alacaklar :silent:

maddesi uyarınca şirketler isimlerini değiştirmezlerse ceza alacak ve savcılığa verilecekler.

polo34
11 Nisan 2013, 21:27
Teroristlerle kucaklasanlara birsey yok, askerler silivride, sira chp mhp vekillerine geldi, onlardan da cok konusanlari iceri tikacaklar rahatlayacaklar ... 2 sene once Bahceli bir laf etmis, fezleke hazirlanmis bugun, 2 senedir neredeydiniz diye kimse sormuyor, vekiller mahkemeye gidiyor, izletmiyorlar, itiraz olunca hop onlari da ...

COQ
11 Nisan 2013, 21:56
Bir sonraki atraksiyonu heyecanla bekliyoruz.
:)
Bakalim baska neler yumurtlayacaklar?

polo34
11 Nisan 2013, 21:58
Yoklama yapsak mi, nerede bizimkiler:)

ytcksl
11 Nisan 2013, 23:54
tamamdir. simdi gonul rahatligiyla akpye oy verebilirim.

İHTİYAR
12 Nisan 2013, 00:08
Arkadaşlar durmak yok yola devam!!!
Şimdi sıra emeklilik yaşının makul bir düzeye çekilmesi ve devleti yöneten dandik yönetimlerin çıkardığı yasa ve yönetmelikler sebebiyle işe girerken 25 sene ve 5000 gün pirim ödeyince emekli olacaksın denilen kişilerin mızıkçılık edilmeden haklarının geri iadesi için mücadele başlatılmalıdır.:flower:

Şimdi birkaç yeni yetme genç kardeşim lümpen ağzı ile aaaaa olur mu 50 yaşında emeklilik diyecekler.:bounce:

O arkadaşlarımı yaş 45-50 olunca bel diz ağrısı ve yakın gözlüksüz okuyamama problemleri ile işten atılma veya iş bulamama problemleri başlayınca görmek isterim.:wiinkk:

ReiZzZ
12 Nisan 2013, 00:24
kalksın diyenler gördükçe içine düşsün T.C. yi :cherry: herşeye böyle tepki verilse bunlar böyle yapamazlardı zaten şimdiye kadar halk uyanıyor artık geçte olsa

düzgünbaba
12 Nisan 2013, 00:25
T.C geri geldi ama sanırım farketmediniz,bayrak değişiverdi.

egelim 43
12 Nisan 2013, 01:22
T.C geri geldi ama sanırım farketmediniz,bayrak değişiverdi.

Nasıl yani :silent:

tigermbz
12 Nisan 2013, 10:11
aaa bak kuş geçiyor...

Düşmanlar ve canavarlarla dolu ıssız ve karanlık bir ormandan kurtulmak için; Tehlike bölgelerini ve güvenlik yollarını gösteren bir haritaya, Doğru yön tayinine yarayan bir pusulaya, Çevremizi aydınlatacak bir ışığa ihtiyaç vardır. İşte, haksızlık ve şeytanlıklarla kaplı bir dünyada, selamet yolunu bulmak için de Kur'an bir harita, akıl bir pusula, iman ise önümüzü aydınlatan bir fener hükmündedir.

aonal
12 Nisan 2013, 10:43
Ne farkeder ne demek ya bizim işsizliğimzmi bitmiş etrafımızda savaşlar mı bitmiş dış ve iç borçlarımızmı kapanmış nedir yani işleri güçleri yokmuda nedir bu T.C kaldıralımm bakalım ne olcak durumu

Sen daha 1 uçak üretmiyorsun araba üretmiyorsun kendin motosiklet bile üretmiyorsun onlara kafa yor önce

ÖzLeMKaYrA
12 Nisan 2013, 10:53
TL'nin değişmesi TC'nin kaldırılmaya çalışılması bunlar hep alıştırmadır, bakalım tepkileri ne olacak? yavaş yavaş alıştıralım milleti, uyandırmadan yapalım yapacağımızı...

phradrel
12 Nisan 2013, 12:11
ahuahuahu bu bizim millet ne garip yatıyorlar ülke bölünecek kalkıyorlar şeriat gelecek böyle suni gündemlerle fakirliğe devam. allah ıslan etsin hepinizi. TC gitti TC geldi ne oldu? zengin mi oldunuz, daha mı özgür oldunuz? yaşam standardınız mı yükseldi? bir hastalığa çare mi buldunuz? yemin ederim insanlığın sırtına kamburuz, toptan ortadan kaybolsak insanlık rahat eder yeminle.

devlet dediğiniz ki TC de bunun içinde egemen sınıfın yani sermaye sahiplerinin aygıtıdır, malıdır, mülküdür. biz de halk olarak onlar için doğar, bütün hayatımız boyunca it gibi çalışır, yeri geldiğinde de sırf onalr içni askere gider ölür, öldürürüz. cehalet işte ne yapacaksın.

alp_tunay
12 Nisan 2013, 13:00
ahuahuahu bu bizim millet ne garip yatıyorlar ülke bölünecek kalkıyorlar şeriat gelecek böyle suni gündemlerle fakirliğe devam. allah ıslan etsin hepinizi. TC gitti TC geldi ne oldu? zengin mi oldunuz, daha mı özgür oldunuz? yaşam standardınız mı yükseldi? bir hastalığa çare mi buldunuz? yemin ederim insanlığın sırtına kamburuz, toptan ortadan kaybolsak insanlık rahat eder yeminle.

devlet dediğiniz ki TC de bunun içinde egemen sınıfın yani sermaye sahiplerinin aygıtıdır, malıdır, mülküdür. biz de halk olarak onlar için doğar, bütün hayatımız boyunca it gibi çalışır, yeri geldiğinde de sırf onalr içni askere gider ölür, öldürürüz. cehalet işte ne yapacaksın.

Sizin için ülke bayrak bişey ifade etmeyebilir...
Ama biz TÜRK ler için çok şey ifade eder..
Anlamayacağınız konuda yorum yapma...
Aramızdaki fark burda...

ÖzLeMKaYrA
12 Nisan 2013, 14:41
Sizin için ülke bayrak bişey ifade etmeyebilir...
Ama biz TÜRK ler için çok şey ifade eder..

Aynen katılıyorum... tabeladan TC'nin kalkması maddi olarak zaten zarar, bir bütünlüğü bozmanın çabaları, ayrımcı bir insan değilim, benim için din dil ırktan ziyade insanlık önemli, bu Vatan içinde insanca yaşayabilmek adına yapılan savaşlarda ölen bizim dedelerimizdi, eğer değişim gerekiyorsa bu yararımıza olmalı, siz buna cahillik diyebilirsiniz ama Vatanı her türlü büyük küçük oyunlarla bölmeye çalışırlarken bu ülkede yaşayan her vatandaşın tepki vermesi kadar doğal birşey olamaz... Vatanımız anamız babamız belli o dedelerin sayesinde...

phradrel
12 Nisan 2013, 14:49
ALp türk olmakla gurur duymak nasıl bir şey anlatsana bize. ingiliz doğsaydın ingiliz olmakla mı gurur duyacaktın? fransız doğsaydın fransız olmakla mı gurur duyacaktın? alman doğsaydın alman olmakla mı gurur duyacaktın? çek doğsaydın çek olmakla mı gurur duyacaktın? rus doğsaydın rus olmakla mı gurur duyacaktın? meksikalı doğsaydın meksikalı olmakla mı gurur duyacaktın? arjantinli doğsaydın arjantinli olmakla mı gurur duyacaktın? isveçli doğsaydın isveçli olmakla mı gurur duyacaktın? yunan doğsaydın yunan olmakla mı gurur duyacaktın? ermeni doğsaydın ermeni olmakla mı gurur duyacaktın? ıraklı doğsaydın ıraklı olmakla mı gurur duyacaktın? nijeryalı doğsaydın nijeryalı olmakla mı gurur duyacaktın?

allah aşkına biraz zeka cimnastiği istiyorum lütfen. ermenistanda doğsaydın o aşağıladığın ermeni kimliğiyle gurur duyacaktın bilmiyorum farkında mısın?

seçmediğiniz bir şey ile nasıl gurur duyarsınız?
tamamen tesadüfen türk olmakla nasıl gurur duyarsınız?
uydurulmuş, kurgulanmış, cumhuriyet ile tarihi yeniden bir millet oluşturma çabası ile yazılmış bir kimlikle nasıl gurur duyardınız?
ismi katliamlarla, soykırımlarla anılan TC'nin tanımladığı bir kimlikle nasıl gurur duyarsınız?

benim aklım almıyor evet anlamıyorum çünkü senin aksine ben insanım. bir de şu geyik muhabbetinle konuyu ikili tartışmaya dönüştürdün ya helal olsun.

drtayfun
12 Nisan 2013, 15:01
Daha yapacak çok şey var, adam koskoca Valilik tabelasından T.C. yi kaldırmış !!
https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=SmD88-Ei3fOLQM&tbnid=d4vGff4LzgKA_M:&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.bandirmamanset.com%2Fhaber%2F balikesirde-tc-krizi-16004.html&ei=V-lnUeeELITBtQaAqYHgCg&bvm=bv.45175338,d.Yms&psig=AFQjCNHcpylWZLoYpAki3UiH7wuD9AEOcw&ust=1365850840117307

COQ
12 Nisan 2013, 15:02
ALp türk olmakla gurur duymak nasıl bir şey anlatsana bize. ingiliz doğsaydın ingiliz olmakla mı gurur duyacaktın? fransız doğsaydın fransız olmakla mı gurur duyacaktın? alman doğsaydın alman olmakla mı gurur duyacaktın? çek doğsaydın çek olmakla mı gurur duyacaktın? rus doğsaydın rus olmakla mı gurur duyacaktın? meksikalı doğsaydın meksikalı olmakla mı gurur duyacaktın? arjantinli doğsaydın arjantinli olmakla mı gurur duyacaktın? isveçli doğsaydın isveçli olmakla mı gurur duyacaktın? yunan doğsaydın yunan olmakla mı gurur duyacaktın? ermeni doğsaydın ermeni olmakla mı gurur duyacaktın? ıraklı doğsaydın ıraklı olmakla mı gurur duyacaktın? nijeryalı doğsaydın nijeryalı olmakla mı gurur duyacaktın?

allah aşkına biraz zeka cimnastiği istiyorum lütfen. ermenistanda doğsaydın o aşağıladığın ermeni kimliğiyle gurur duyacaktın bilmiyorum farkında mısın?

uydurulmuş, kurgulanmış, cumhuriyet ile tarihi yeniden bir millet oluşturma çabası ile yazılmış bir kimlikle nasıl gurur duyardınız?
ismi katliamlarla, soykırımlarla anılan TC'nin tanımladığı bir kimlikle nasıl gurur duyarsınız?

benim aklım almıyor evet anlamıyorum çünkü senin aksine ben insanım. bir de şu geyik muhabbetinle konuyu ikili tartışmaya dönüştürdün ya helal olsun.
Mevzuyu hiç anlamamissin be kardes!!!!
Hem de hiç.:pale:

alp_tunay
12 Nisan 2013, 15:11

Cebinde hangi ülkenin kimliğini taşıyorsun?....
Bu 1. sorum....

2. si daha basit...
Dedenle, annenle, babanla gurur duymuyormusun?...
Onları seçme hakkın varmıydı?....

Sadece insan olmak yetmez...
Bağlı bulunduğun topluma bir takım sorumlulukların var...
İnsan sosyal varlıktır...

Ha insan değilim dersen orası ayrı...

ysn_erl
12 Nisan 2013, 15:24

Tarihinde köklerinde bize anlatabileceğin herhangi birşey var mı?

M.balibey
12 Nisan 2013, 15:28

ben gittiğim ülkelerden örnek vereyim İnglizler İngilizliğiyle övünürler hemde kendilerini o kadar çok önemserler ki bir Türk bir Alman yada Fransız İngilterede ikinci sınıf vatandaş gibidir Fransızlara gelince zenciler bile ben Fransızım diyor ama sen zencisin afria kökenlisin dersen olsun ben burada doğdum derler Amerikada gazilerin ve şavaşta yakınlarını kaybedenlerin evlerinin kapısında bayrakları asılıdır ve Amerikan olduklarından gurur duyarlar onlara göre herşeyden önce Amerika halkı ve Amerika Birleşik Devletleri gelir bütün bunlar kulak dolma mahalle kahvesi kültür değil bu yazdığım ülkelerde bulundum ve konuşmalarımı gözlemlerimi aktardım ister inanın ister inanmayın o size kalmış
bu arada inancın var mı yok mu bilmiyorum fakat gurur duyulmayacak bişey olsaydı hadislerde ve ayetlerde işaret edilmezdi

COQ
12 Nisan 2013, 15:37
Aidiyet duygusu diye bir sey vardir.
Bir aileye mensup olma,
bir topluma,
bir köye,
bir ilçeye,bir ülkeye.
diye çogaltabiliriz.

Semboller,armalar bu aidiyet duygusunu körükler.
Birlestiricidirler.
Örnegin sosyalistlerin orak-çekiç
ülkücülerin bozkurt ya da üçhilal,
nazilerin gamali haç
sembolleri gibi, Türkiye'nin ve Türk halkinin da sembolleri vardir.
Bu semboller bizim vatanimiza, halkimiza,komsularimiza,ailemize olan bagliligimizin da birer göstergesidir.
Mesela ay-yildiz sembolümüzdür.
TR
TL
TC
harfleri de sembolümüzdür.
Bu sembollerden vazgeçersen aidiyet duygun kaybolur, koparsin.
Bölünür ve parçalanirsin.
Bugünlerde görünen olayda, ülkemizi parçalamaya sembollerden baslanildiginin bir göstergesidir.
Iki harf kalkarsa ne olur?
Sorusunun pekçok cevabindan biridir yukarida yazdiklarim.
Sonra sira diger harflere, sembollere,armalara ve nihayet bayraga kadar gelecektir.

Bunlarin haricinde,
uluslararasi prosedürlerde de ülkeni tanimlamak zorundasin.
Mesela en basitinden para birimimiz.
Lira.
Sen bu liradan uluslar arasi piyasada sadece lira diye bahsedilmesini talep edemezsin.
Bir çok ülke lira kullaniyor,
ayirt etmen gerekiyor.
Türk lirasi olarak kullanmaya mecbursun.
Kanada dolari
Amerikan dolari
Fransiz frangi
Isviçre frangi
gibi
Ancak bir kaç ülkeden olusan bir topluluga girersen ve o birimi senden baska kullanan yoksa
sadece euro demek gibi bir lüksün olabilir.
Alman eurosu
italyan eurosu,
fransiz eurosu diyormuyuz?

Kisacasi,
mesele türk olmaktan gurur duymak ya da utanmak meselesi degildir.
Mesele
seni bir bütün halinde tutan seylerden koparilmaya çalisilmasina karsi durabilmek meselesidir.
Daha yüz sayfa yazarim hevesli olan varsa.
:P

Lucas
12 Nisan 2013, 15:41

Cinsel organı büyük olan, bununla gururlanır. Bir gecede çok sayıda ilişkiye girebilen bununla gururlanır.
Yanlış anlama, bel altına vurmak gibi bir niyetim yok, anladığın dilden konuşayım dedim, zira senin beynini çalıştıran organından örnek vereyim dedim.

OGUZHANKY
12 Nisan 2013, 15:42

Herşey yaşam standartı mı? Zenginlik mi? Bu bencilce bir düşünce. O zaman tamamen girelim bir ülkenin mandasına. Bayrak, vatan, dil, değerler vs. gitsin ama karnımız doysun.

ÖzLeMKaYrA
12 Nisan 2013, 15:46
[/COLOR]
Aidiyet duygusu diye bir sey vardir.
Bir aileye mensup olma,
bir topluma,
bir köye,
bir ilçeye,bir ülkeye.
diye çogaltabiliriz.

Semboller,armalar bu aidiyet duygusunu körükler.
Birlestiricidirler.
Örnegin sosyalistlerin orak-çekiç
ülkücülerin bozkurt ya da üçhilal,
nazilerin gamali haç
sembolleri gibi, Türkiye'nin ve Türk halkinin da sembolleri vardir.
Bu semboller bizim vatanimiza, halkimiza,komsularimiza,ailemize olan bagliligimizin da birer göstergesidir.
Mesela ay-yildiz sembolümüzdür.
TR
TL
TC
harfleri de sembolümüzdür.
Bu sembollerden vazgeçersen aidiyet duygun kaybolur, koparsin.
Bölünür ve parçalanirsin.
Bugünlerde görünen olayda, ülkemizi parçalamaya sembollerden baslanildiginin bir göstergesidir.
Iki harf kalkarsa ne olur?
Sorusunun pekçok cevabindan biridir yukarida yazdiklarim.
Sonra sira diger harflere, sembollere,armalara ve nihayet bayraga kadar gelecektir.

Bunlarin haricinde,
uluslararasi prosedürlerde de ülkeni tanimlamak zorundasin.
Mesela en basitinden para birimimiz.
Lira.
Sen bu liradan uluslar arasi piyasada sadece lira diye bahsedilmesini talep edemezsin.
Bir çok ülke lira kullaniyor,
ayirt etmen gerekiyor.
Türk lirasi olarak kullanmaya mecbursun.
Kanada dolari
Amerikan dolari
Fransiz frangi
Isviçre frangi
gibi
Ancak bir kaç ülkeden olusan bir topluluga girersen ve o birimi senden baska kullanan yoksa
sadece euro demek gibi bir lüksün olabilir.
Alman eurosu
italyan eurosu,
fransiz eurosu diyormuyuz?

Kisacasi,
mesele türk olmaktan gurur duymak ya da utanmak meselesi degildir.
Mesele
seni bir bütün halinde tutan seylerden koparilmaya çalisilmasina karsi durabilmek meselesidir.
Daha yüz sayfa yazarim hevesli olan varsa.
:P

Anlatılmak istenen çok güzel ifade edilmiş, bence daha yazın...

Syanur
12 Nisan 2013, 15:49
2. si daha basit...
Dedenle, annenle, babanla gurur duymuyormusun?...
Onları seçme hakkın varmıydı?....

Sadece insan olmak yetmez...
Bağlı bulunduğun topluma bir takım sorumlulukların var...
İnsan sosyal varlıktır...

Ha insan değilim dersen orası ayrı...

Topluma karşı olan sorumluluklarımız arasında toplumumuz ile gurur duyma şartı mı var nedir? Peki grur duymak manevi destek mi sağlıyor, duymayınca ne oluyor ben anlamadım...?

Bir insan nötr olamaz mı? Yunanı da kendisi gibi göremez mi? Yada kendisinin bir yunandan fazlası olmadığına inanamaz mı??

Bu durumda "Türk olmakla grur duymuyorum" diyebilir sanırım. Ama bu utanıyorum anlamına gelemez. Bir de birşey olmakla gurur duyulur mu çok zor bir soru, bunu herkes anlayamıyor işte. Birşey yaptığın için gurur duymakla karıştırıyor olabilirsin belki. Erkek olduğu için gurur duyanlar da var, hani o mantık....

Bir de dedemi vs, severim, sayarım... Ama durup durup niye dedmle gurur duyduğumu söyleyeyim :silent: Niye dedemle gurur duyayım, uyruğu Türk diye mi ??

Ve son cümlen ile yine bir laf sokma, "döndürüp nasıl koydum lafı" olayına girmişsin yine... Bunu tekrar yaparsan senin seviyen hakkında yanıldığımı düşünmeye başlayacağım, bana da yaparsan aynı seviyede cevap vereceğim. Şimdiden uyarayım ki sonra yaşından ötürü yeterince saygılı davranmadığım için eleştirme beni :wiinkk:

Burada pradhel'in de bazı şeyleri doğru ifade edemediğinin farkındayım. Ama değinmek istediği noktayı yakalayamayan çok fazla kişi var sanırım.

ÖzLeMKaYrA
12 Nisan 2013, 15:55
Burada mevzu herkesin birbirine laf sokmaya çalışması mı yoksa TC'nin kaldırılmaya çalışılarak yavaş yavaş Vatanımızı yok etmeye çalışmaları mı?

Acil112
12 Nisan 2013, 16:19
Bugün 19 Mayıs kutlamalarını yasaklarlar, yarın devlet büyükleri Cumhuriyet Bayramı'nda raporlu(?) olurlar, öbür gün 10 Kasımda yurt dışı gezilerini "sebepsiz" uzatıp anma törenine katılmazlar. Adında "Atatürk" geçen kurumların isimlerini değiştirirler...

alp_tunay
12 Nisan 2013, 16:22
Topluma karşı olan sorumluluklarımız arasında toplumumuz ile gurur duyma şartı mı var nedir? Peki grur duymak manevi destek mi sağlıyor, duymayınca ne oluyor ben anlamadım...?

Bir insan nötr olamaz mı? Yunanı da kendisi gibi göremez mi? Yada kendisinin bir yunandan fazlası olmadığına inanamaz mı??

Bu durumda "Türk olmakla grur duymuyorum" diyebilir sanırım. Ama bu utanıyorum anlamına gelemez. Bir de birşey olmakla gurur duyulur mu çok zor bir soru, bunu herkes anlayamıyor işte. Birşey yaptığın için gurur duymakla karıştırıyor olabilirsin belki. Erkek olduğu için gurur duyanlar da var, hani o mantık....

Bir de dedemi vs, severim, sayarım... Ama durup durup niye dedmle gurur duyduğumu söyleyeyim :silent: Niye dedemle gurur duyayım, uyruğu Türk diye mi ??

Ve son cümlen ile yine bir laf sokma, "döndürüp nasıl koydum lafı" olayına girmişsin yine... Bunu tekrar yaparsan senin seviyen hakkında yanıldığımı düşünmeye başlayacağım, bana da yaparsan aynı seviyede cevap vereceğim. Şimdiden uyarayım ki sonra yaşından ötürü yeterince saygılı davranmadığım için eleştirme beni :wiinkk:

Burada pradhel'in de bazı şeyleri doğru ifade edemediğinin farkındayım. Ama değinmek istediği noktayı yakalayamayan çok fazla kişi var sanırım.
Ya söylediklerimi anlamamışsın,
Ya da yanlış anlamışsın...
Aslında gayet açık ve net sordum bu arkadaşa....
1 Hangi ülkenin kimliğini taşıyorsun diye...
2 Ülkeni seçme şansın olmadığı gibi aileni seçme şansın da yok....

Sevmeyebilirsin... Gurur da duymassın....
Ama ekmeğini yediğin ülkeye ihanette etmessin....
Orda burda ileri geri konuşmassın....
Aslını bile bilmediğin konularda (katliam meseleleri) milleti galeyana getirmeye çalışmassın...

Daha sayfalarca yazarım ihanetin şekillerini....

Kimseye laf sokma gibi huyum yoktur...
Direk söylerim....Ağırda söylerim.. Kimse kusura bakmasın...
Hakedene hakkettiğini veririm...

Daha öncede bu arkadaşla olan diyaloglarımdan epey bir ceza puanım birikti...
Onun için biraz usturuplu yazdım.... :cat:

Aslında bu kadar oturup yazmaya değecek bir kişilik değil....

chemical
12 Nisan 2013, 16:26
@phradrel söylediklerini tekrar bir oku istersen. Türk kimliği ve kurduğu cumhuriyet uydurulup,kurgulanıp kurulmadı. Biz Türklerin huyu bu 100 devlet yıkar tekrar kurarız. Bir söz vardık 2 Türk bir araya gelse devlet kurar doğrudur. Tarih boyunca kimsenin egemenliği altında olmadık biri yıkıldı diğerini kurduk. Bence her insan eşittir din,dil,ırk farketmez öncelikli insandır ama gördüğümüz gibi insan var insan var bir kişi sadece türk diye alman diye ingiliz diye sempati yakınlık duymam bunun öncesinde karakteri vardır insan olması karşısındakine saygı duyması bunlar önce gelir sonra etnik köken vs vs. Şimdi açıkçası ben amerikan vatandaşı olarak doğsam gururduymazdım, bir avrupalıda olsam gurur duymazsım şükür okumamız yazmamız yeterince var tarih kitaplarıda ortada olanlar yazıyor. Bir amerikalı bitmiş bir savaşın üzerine atom bombası attı ve bunlar sivildi çoluk çocuk ki bu bombanın atılmasını istemeyen bir sürü amerikalı varken atıldı sonuç resmi olarak 140 000 ölü resmi diyorum bunun kat ve kat fazla olduğunu söylememe gerek yok şimdi bir amerikalı olsam böyle bir tarihimle nasıl gurur duyabilirim nasıl savuna bilirim? Aynı şekilde avrupalılar yıllarca afrika kıtasını sömürdü devamda ediyor, daha yeni yunanistandaki kck kampalarını kapattı terörist besleyen sömürgeci bir ülkeyi nasıl benimseyebilirim? Benim soyumda osmanlı var aç biraz oku adalet nasıl dağıtılırmış gör ben sömürgeci bir soydan, masumları katleden bir soydan gelmiyorum ve bununla gurur duyuyorum işte Türk olmakla böyle gurur duyulur Allaha şükür bu ülkede yaşıyorum ve bu ülkeyi hiç bir zaman da terk etmiycem o modern avrupa amerika denilen yerde 2-3. sınıf vatandaş olucağıma kendi ülkemde yaşadım yaşıyorum... Giden arkadaşlarım şimdi çok iyi yerlerde ben burda kalıp master doktoramı yapıyorum bu ülkede kazanıp bu ülkede harcıyorum bununla da gururduyorum. Sen her nereye gidersen git o gittiğin ülkelerde ne kadar eşit adil davranıyoruz deselerde yalan gittim biliyorum adın ahmet,mehmetse sigara içmek için bile hava alanından dışarı çıkamazsın ne olsa suçsuz bile olsan önce sana bakarlar o ülkeye yıllarını da versen asla onlardan olamazsın...
Bak bunlarda türkler için söylenmiş sözler belki gurur duymayı sende deneyebilirsin.

bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca türklerdir. henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz.
"william martin"

kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan türk’ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır.
"lord byron"

kendi ulusuna karşı bu kadar dürüst ve cömert olan müslüman türkler hangi mezhebe bağlı olursa olsun aynı dürüstlüğü yabancılara karşı da yapar ve yerine getirirler. bu noktada müslümanla müslüman olmayan arasında hiçbir fark gözetmezler.
monradgea d'ohsson

gibi....

buberk
12 Nisan 2013, 16:31
Bizi biz yapan belki iyi belki kötü bir çok farklı yönümüz vardır. Yukarıda görüldüğü üzere bazı arkadaşlar her milleti birbirinin aynı sanmaktadır. Bu zihniyet tesadüf eseri dünyada var olduğunu düşünen zihniyetle yakın akrabadır. "TC yazılmış yada yazılmamış bana bir faydası mı var" düşüncesini kabullenmiş arkadaşların yerine biz seviniriz siz zahmet etmeyin :)

astorojna
12 Nisan 2013, 16:33
Ya söylediklerimi anlamamışsın,
Ya da yanlış anlamışsın...
Aslında gayet açık ve net sordum bu arkadaşa....
1 Hangi ülkenin kimliğini taşıyorsun diye...
2 Ülkeni seçme şansın olmadığı gibi aileni seçme şansın da yok....

Sevmeyebilirsin... Gurur da duymassın....
Ama ekmeğini yediğin ülkeye ihanette etmessin....
Orda burda ileri geri konuşmassın....
Aslını bile bilmediğin konularda (katliam meseleleri) milleti galeyana getirmeye çalışmassın...

Daha sayfalarca yazarım ihanetin şekillerini....

Kimseye laf sokma gibi huyum yoktur...
Direk söylerim....Ağırda söylerim.. Kimse kusura bakmasın...
Hakedene hakkettiğini veririm...

Daha öncede bu arkadaşla olan diyaloglarımdan epey bir ceza puanım birikti...
Onun için biraz usturuplu yazdım.... :cat:

Aslında bu kadar oturup yazmaya değecek bir kişilik değil....

alp abi senden ricam yazma. bu ve bunun gibi şahsiyetler yüzünden doğruları söyleyen yorumlarını sevdiğim bir insanı kaybetmek istemem. bak demişinki bunlar yüzünden ceza puanlarım yükseldi sen ben veya başka birileri cevap verdikce ortamı bozmaya devam edeceklerdir. bir yazar iki yazar baktı kaile alan yok defolur gider.

polo34
12 Nisan 2013, 17:22
benim aklım almıyor evet anlamıyorum çünkü senin aksine ben insanım.

bu ne biçim bir zihniyet, hangi devletin tarihinde savaşlar olmamış, savaşsız yaşam o zamanlarda mümkünmüymüş, şimdi bile petrol savaşları var, bizde de petrol olsa bizimle de savaşırlardı, bugünün amerikası neyse zamanında osmanlı da oymuş, imparatorluk altındaki devletlerin dinlerini, dillerini değiştirmek isteselermiş şimdi ne yunan kalırdı, ne macar ...

cumhuriyetin nesini beğenmiyorsunuz, o günün şartlarını da düşünürek sizce nasıl bir devlet kurulabilirdi, o günün şartlarında demokrasi vs hak getire ... zaten 1. dünya savaşında ülkemize o demokrat devletler saldırmıştı ...

çok büyük laflar ediyorsunuz, hiç hoş değil ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------

biz Erzincalıyız, hem ermeni meselesinin hem dersim olaylarının olduğu yerlerdir, benim babamın amcası yemendeki savaş bitince geri gelmiş, adamı ermeniler evinden kandırıp çıkarmışlar, köy meydanına götürüp orada kafasını kesmişler .... sen neyin soykırımından bahsediyorsun, herşey karşılıklı olmuş ...

dersim olayında da yol kesip eşkiyalık yapan bir sürü grup varmış, Atatürk beğenirsiniz beğenmezsiniz o zaman savaş sonrası sukuneti düzeni sağlayabilmek için isyancıları, eşkiyaları, onlara yardım edenleri topluca darağacında sallandırmış, hüzün veren olaylar illa ki yaşanmış, kurunun yanında yaşın yandığı da olmuştur ama o zamanlar devlete isyan edenlerin sonunun belli olması lazımdı, imparatorluk altındaki bir sürü devlet medeni devletlerin etkisiyle ayaklanıp din kardeşlerimiz bizlere saldırmamışmıydı :) şimdi bile dış güçlerin oyunları yok mu ...

tigermbz
12 Nisan 2013, 17:26

kimmiş o anan, hangi devletmiş? amerika mı almanya mı fransa mı? hass...ler ordan
bu konularda eli en temiz ülkeyiz
öyle olmasaydı dünyadaki etnik kökenlerin en az yarısı mevcut değildi şuan
evet kabul... kim ihanet etmişse bunu ona fena halde ödettik, yine yapacağız inşAllah
ama bizimle sırt sırta vermiş kim var ise, hangi etnik kökene sahipse farketmez, onlarla birlikte de onlar için de öldük
1000 yıldır şeytanın uşaklığını yapanlarla savaşıyoruz
kim ona uşaklık ediyorsa ve kim o uşakların uşaklığını yapıyorsa akıbeti inşAllah geçmiştekiler gibi olacak

Alper_tim
12 Nisan 2013, 17:49
forum kuralları 1.2.18