Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joymax 250i
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
The Dude
18 Temmuz 2019, 17:05
gösterge panelindeki tuşlardan bir tanesini basılı tuttuğunda idi,
hangisiydi hatırlayamadım.
iki tane var, deneme yanılma yapabilirsin.
en fazla tripmetreyi sıfırlarsın.
Samet Özkan
10 Ağustos 2019, 17:06
Bizim motosikletler için daha önce hiç yan çanta(soft) kullanan var mı ? Uzun yolda performansı nasıl ? Grenajı çizdiği söyleniyor facebook sayfalarında birkaç grupta aslı astarı nedir bilgi almak isterim bilen arkadaşlardan :) ?
mehmetseza
19 Ağustos 2019, 13:24
arkadaslar herkese selamlar bır sorum olacak.daha oncede yazdım buradan ama benım motorun km sı bazı zamanlar takılıyor.yanı bazen 20km de bazen 40 bazen 60 km de.sabıt bır noktası yok.kadrada bu belırttıgım noktalarda takılı duruyor motor hareket edınce atıyorum 40 da takılı 100 le gıdıyorum dogal olarak 140 gosterıyor.durup stop edıp kontagı gerı cevırınce bazen takıldıgı noktadan oynuyor 0 a gelıyor bazen ıbre selamlamasını yapıyor ama takılı geldıgı yere gelınce yıne orada duruyor.dıyecegım kı gostergede bır sorun var sabıt bır km de takılmıyor.km telınde bır noktadan kelepce atılmı ve o nokta ezılmıstı ben hep ona baglıyordum ama sımdı kararsız kaldım gosterge mı tel mı dıye.aynı sorunu yasayan yada cozum onerısı olan vr mı?gernajı cozup gsotergeye ulsayım wd40 la bır yaglamam mı yapayım nereye yag puskurteyım telı mı degıstıreyım bılemedım.o kadar memnunum kı motordan ama bu sorun canımı sıktı sımdı.farkettım kı motor ne zaman bır kasısden falan gecse ayda cukura gırse bu aksaklı ortaya cıkıyor
Alman_
19 Ağustos 2019, 14:36
Karadeniz turuna çıkacağım eylül ortasında motor son zamanlarda bana güven vermiyor. Soğuk havalarda marş almamasını geçtim. Cumartesi malum yağmurlu havadan önce istinye de yağmurluğumu giydim. Hava hafif çiselerken kendi kendine stop etti nedenini anlamadım marşa bastım hemen almadı. İyice saçmalamaya başladı motor. İstinyeden tophaneye gelene kadar 6-7 kez stop etti (rumelikavağından geliyordum) marşa bastığında da ilk marşta almadı nedir bunun sorunu. Elektrik aksamında bir sorun olduğu kesin gözle bakıyorum. Karadeniz turuna çıkacağım süre içersinde bu tarz hatalar çoğalırsa elden çıkaracağım bu gidişle. Önceki soğuk havalarda marş almamasını servislere sorduğumda bir şeyi yok denilip geri gönderiliyor. Yeni yaşadığım sorunda sık görülmeye başlanırsa satacağım artık motoru. Facebooktan baktığımdan marş motorunun değişmesi gerektiği ile ilgili yorumlar okuyorum aslı astarı var mıdır ? bilemiyorum. Ne yapmam gerekiyor ? siz olsanız bu durum karşısında karadeniz turuna çıkar mıydınız ?
The Dude
19 Ağustos 2019, 14:46
arkadaslar herkese selamlar bır sorum olacak.daha oncede yazdım buradan ama benım motorun km sı bazı zamanlar takılıyor.yanı bazen 20km de bazen 40 bazen 60 km de.sabıt bır noktası yok.kadrada bu belırttıgım noktalarda takılı duruyor motor hareket edınce atıyorum 40 da takılı 100 le gıdıyorum dogal olarak 140 gosterıyor.durup stop edıp kontagı gerı cevırınce bazen takıldıgı noktadan oynuyor 0 a gelıyor bazen ıbre selamlamasını yapıyor ama takılı geldıgı yere gelınce yıne orada duruyor.dıyecegım kı gostergede bır sorun var sabıt bır km de takılmıyor.km telınde bır noktadan kelepce atılmı ve o nokta ezılmıstı ben hep ona baglıyordum ama sımdı kararsız kaldım gosterge mı tel mı dıye.aynı sorunu yasayan yada cozum onerısı olan vr mı?gernajı cozup gsotergeye ulsayım wd40 la bır yaglamam mı yapayım nereye yag puskurteyım telı mı degıstıreyım bılemedım.o kadar memnunum kı motordan ama bu sorun canımı sıktı sımdı.farkettım kı motor ne zaman bır kasısden falan gecse ayda cukura gırse bu aksaklı ortaya cıkıyor
muhtemelen içerisindeki plastik dişlilerde bir problem var,
belki araya bir şey kaçmıştır.
bilemedim,
söküldüğünde bir yerinden basınçlı hava sıkılabiliyor mu?
böyle bir uygulama sağlıklı olur mu ?
Karadeniz turuna çıkacağım eylül ortasında motor son zamanlarda bana güven vermiyor. Soğuk havalarda marş almamasını geçtim. Cumartesi malum yağmurlu havadan önce istinye de yağmurluğumu giydim. Hava hafif çiselerken kendi kendine stop etti nedenini anlamadım marşa bastım hemen almadı. İyice saçmalamaya başladı motor. İstinyeden tophaneye gelene kadar 6-7 kez stop etti (rumelikavağından geliyordum) marşa bastığında da ilk marşta almadı nedir bunun sorunu. Elektrik aksamında bir sorun olduğu kesin gözle bakıyorum. Karadeniz turuna çıkacağım süre içersinde bu tarz hatalar çoğalırsa elden çıkaracağım bu gidişle. Önceki soğuk havalarda marş almamasını servislere sorduğumda bir şeyi yok denilip geri gönderiliyor. Yeni yaşadığım sorunda sık görülmeye başlanırsa satacağım artık motoru. Facebooktan baktığımdan marş motorunun değişmesi gerektiği ile ilgili yorumlar okuyorum aslı astarı var mıdır ? bilemiyorum. Ne yapmam gerekiyor ? siz olsanız bu durum karşısında karadeniz turuna çıkar mıydınız ?
altan motora götürüp göstermeni tavsiye ederim,
muhtemelen bir yerde temassızlık var.
benzer bir problemi yaşamıştım. - motor bloğuna giren kablo demetinde temassızlık var idi.-
mehmetseza
19 Ağustos 2019, 15:07
bizim yazlıktada ıkı tane sym var.bır tanesı benı 2 ay ugrastırdı.aynı senın sorun.jıkle telı dendı su dendı bu dendı.motordakı hortumlardan bır tanesınde kılcal bır delık varmıs motor hava alıyormus.kalıtelı bır araba hortumu takıldı sorun cozuldı yola devam.gecen hafta dıger motr aynı arızayı verınce kendım gıdıp sanyıden hortumu aldım degıstırdım sorun gıderıldı.bızım motorların plastık aksamları cok cabuk deforme oluyor hortumlar basta olmak uzere.motorun selesını sok motora ordan bır kontrode bulun elınde hortumları kontrol etıgınde zxaten varsa bırsey anlarsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------
hortum benzın hortumu degıl hava hortumlarında bırısı olacak benzın olsa kokusunu alırsın
tuf
20 Ağustos 2019, 10:44
merhaba herkese :) motorumun arka kısmından kasislerde frenlemelerde gıcırdama sesleri geliyor sürekli. 2-3 haftadır olmaya başladı. amortisör zannediyordum ama değilmiş sanırım. daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? varsa ne yaptırmak gerekiyor ona göre bilinçli davranayım :(
mehmetseza
20 Ağustos 2019, 11:29
izmirdeki fabrika ile görüştüm bugün manyetik okuyucudan yanı sensorden dedıler.gosterge razızası oldugundan lamba yakıyormus.degısımı de cok kolaymıs adamlar greneajı sokmeden elle telı degıstırıyorlarmıs ama ankarada nerde boyle ısı bılen.ılle grenaj sokulecek dıyorlar. bakalım parca sıparısı verelım de kendımız degıstırebılırsek kendımız olmazsa grenajı sokup bır ustaya gıdecegız
Samet Özkan
21 Ağustos 2019, 14:06
Akü zamanını doldurdu yeni akü alacağım. Üzerindeki orjinal akü 4 senedir kullanıyordum. Orjinal akü 10.5 Ah internete ve birkaç motosiklet dükkanına uğradığımda amperler ya 9 da 10 istedğim türde 10.5 bulamadım bulduklarımda çok pahalı. Bu amperin düşüklüğü sorun olur mu acaba ileride ateşlemede yada kış aylarında marşta vs ?
The Dude
21 Ağustos 2019, 14:13
Akü zamanını doldurdu yeni akü alacağım. Üzerindeki orjinal akü 4 senedir kullanıyordum. Orjinal akü 10.5 Ah internete ve birkaç motosiklet dükkanına uğradığımda amperler ya 9 da 10 istedğim türde 10.5 bulamadım bulduklarımda çok pahalı. Bu amperin düşüklüğü sorun olur mu acaba ileride ateşlemede yada kış aylarında marşta vs ?
orijinali; YUASA Akü 12 Volt / 10 Amper ( YT12A-BS )
anladığım kadarı ile YT12A-BS akünün türü bu numara, markalar farklı olsa da bu numaralar aynı.
buna göre bakarsın,
not olarak belirteyim geçen sene ya da ondan önceki sene 300 lira civarına almıştım, imdi 500 liradan başlıyor.
mehmetseza
21 Ağustos 2019, 15:41
ben akuyu yaz bası degıstırdım burda yazdım sayfalarda detayı mevcut ve cok memnunum akuden aynı marka akuden yazlıktakı ıkı motor ıcın de aldım tavsıye ederım.amperde falan sıkıntı olmuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:32 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/114139-sym-joymax-250i-17.html
doğan61
24 Ağustos 2019, 00:40
Selamlar herkese,benim joymax arka varyatör bölümunden yağ kaçağı veriyor.miktar cok az ancak kayış bölümü sürekli yağlı kalıyor.
3 ayrı tamircide 3 kere keçe değiştiler.herseyini soķüp kontrol ettoler sorun bulamadılar ama hala yağ sızdırıyor.bu konu bilgisi olan yardımcı olabilecek varmıdır.
Ek olarak motorun arka sol tarafından 2 kisi ve rampa cıkarken rulman gıcırdamasına benzer ses geliyor ama ustalar rulmanlarda da sorun yok dediler
aggressive
24 Ağustos 2019, 10:01
Selamlar herkese,benim joymax arka varyatör bölümunden yağ kaçağı veriyor.miktar cok az ancak kayış bölümü sürekli yağlı kalıyor.
3 ayrı tamircide 3 kere keçe değiştiler.herseyini soķüp kontrol ettoler sorun bulamadılar ama hala yağ sızdırıyor.bu konu bilgisi olan yardımcı olabilecek varmıdır.
Ek olarak motorun arka sol tarafından 2 kisi ve rampa cıkarken rulman gıcırdamasına benzer ses geliyor ama ustalar rulmanlarda da sorun yok dediler
şanzımanın sökülüp incelendi mi ? büyük ihtimal şanzımanın içindeki debriyaj rulmanın bozuk, şanzıman sökülüp takıonca tahliye hortumunu geri takmayı unutmasınlar, şanzıman kapak contasının yerine sıvı conta sıkmasınlar işi bilmeyen birine kurcalatma. detaylı bilgi için ulaşabilirsin bana
doğan61
24 Ağustos 2019, 21:40
Vallahi usram motoru satan yere getirdim en son sym yetkili bayisi ama onlar sa beceremedi
doğan61
27 Ağustos 2019, 11:28
Şanzıman bölümünü de kontrol etmişler sorun yok dediler. Bana rulman arızası gibi geliyor ama usta farklı konusuyor anlamadım
Samet Özkan
29 Ağustos 2019, 20:41
Teşekkür ederim arkadaşlar. Motobatt 12V 10.5Ah 350 TL'e aldım aküyü Bursadan Küçük Sanayi Sitesinden. Bakalaım kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım buraya. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim :)
Samet Özkan
14 Eylül 2019, 10:07
Teşekkür ederim arkadaşlar. Motobatt 12V 10.5Ah 350 TL'e aldım aküyü Bursadan Küçük Sanayi Sitesinden. Bakalaım kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım buraya. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim :)
12.000 Bakımını yaptım.
Yağını değiştirdim (Motul 5100 10W40 tercih ettim)1 Litre = 60 TL
Buji'yi değiştirdim orjinali ile (NGK CR8E serisi) 40 TL
mehmetseza
21 Ekim 2019, 14:44
izmirdeki fabrika ile görüştüm bugün manyetik okuyucudan yanı sensorden dedıler.gosterge razızası oldugundan lamba yakıyormus.degısımı de cok kolaymıs adamlar greneajı sokmeden elle telı degıstırıyorlarmıs ama ankarada nerde boyle ısı bılen.ılle grenaj sokulecek dıyorlar. bakalım parca sıparısı verelım de kendımız degıstırebılırsek kendımız olmazsa grenajı sokup bır ustaya gıdecegız
uzun zamandır yazacagım hep bır ıs cıkıyor yazamıyorum.ben yukarıdakı aksaklıgı gıderebılmek ıcın tum on greneajı soktum.fabrıkanın dedıgı gıbı aslında km telının soketı elle ulasılabılır bır yerdeymıs ama yerını ıyı bılmek lazım.grenajı soktukten sonra tele ulastım telı de soketınden cıkarttım hava tuttum ve yenıden yerıne tktım.yaklasık ıkı aydır hıcbır sorunla karsılasmadım.km telının takılması gectı.bılgıyı paylasmak ıstedım
agrasiwe
07 Şubat 2020, 11:18
Merhabalar. Bu motor hakkında almadan önce araştırma yapıyordumda. Sorunları mevcutmudur acaba. Söyleyebileceğiniz aksi durumları. İkinci el 10-20k arasında alacağımda.
mehmetseza
07 Şubat 2020, 16:13
Merhabalar. Bu motor hakkında almadan önce araştırma yapıyordumda. Sorunları mevcutmudur acaba. Söyleyebileceğiniz aksi durumları. İkinci el 10-20k arasında alacağımda.
KRONİK BİR SORUNU YOK.YILLARDIR KULLANDIĞIMIZ GÜZEL BİR ALET.MOTORA AİT TÜM DETAY BİLGİLER SAYFADA MEVCUT.BUNLARIN DIŞINDA ÖĞRENMEK İSTEDİĞİN FARKLI BİR KONU OLURSA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIZ.TEMİZ VE KM Sİ DÜŞÜK BİR MOTOR BULURSA İYİ OLUR.300-500TL FAZLA VER AMA ALET DİRİ OLSUN GRENAJLARI PAHALI ÇÜNKİ:)
EUmoto
08 Şubat 2020, 19:07
Bende dün bir tane joymax250i aldım ABS siz modeli, alırken kalkarken titreme, varyatörde sıkıntı var mı, frenlerine baktım sallama var mı diye, standart şeylere baktım alet, kışın kullanmak için aldım. Skuter gerçekten rahat, skuterden beklenilen her şeyi karşılıyor. Skuter sahiplerine Anlaş tournee öneririm gerçekten güzelmiş. Kullanıcılarına sorum olacak göstergede görülen voltaj değeri kaç olmalı benim akü yeni değişmiş 12.3V gibi gösteriyor. Normal midir?
Garip
08 Şubat 2020, 22:01
uzun zamandır yazacagım hep bır ıs cıkıyor yazamıyorum.ben yukarıdakı aksaklıgı gıderebılmek ıcın tum on greneajı soktum.fabrıkanın dedıgı gıbı aslında km telının soketı elle ulasılabılır bır yerdeymıs ama yerını ıyı bılmek lazım.grenajı soktukten sonra tele ulastım telı de soketınden cıkarttım hava tuttum ve yenıden yerıne tktım.yaklasık ıkı aydır hıcbır sorunla karsılasmadım.km telının takılması gectı.bılgıyı paylasmak ıstedım
az önce bir ilan gördüm şimdi bulmaya üşenirim. aynı olaydan bahsetmiş ara sıra takılıyor diye. ben hiç çalışmıyor sanmıştım aslında ama olay buymus
güzel bilgi teşekkurler. keske resimleseydin :)
mehmetseza
10 Şubat 2020, 11:46
Bende dün bir tane joymax250i aldım ABS siz modeli, alırken kalkarken titreme, varyatörde sıkıntı var mı, frenlerine baktım sallama var mı diye, standart şeylere baktım alet, kışın kullanmak için aldım. Skuter gerçekten rahat, skuterden beklenilen her şeyi karşılıyor. Skuter sahiplerine Anlaş tournee öneririm gerçekten güzelmiş. Kullanıcılarına sorum olacak göstergede görülen voltaj değeri kaç olmalı benim akü yeni değişmiş 12.3V gibi gösteriyor. Normal midir?
o değer normal.alet durdukca zaten düşer kulllandıkça çıkar.güle güle bin kazasız belasız günlerde
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
az önce bir ilan gördüm şimdi bulmaya üşenirim. aynı olaydan bahsetmiş ara sıra takılıyor diye. ben hiç çalışmıyor sanmıştım aslında ama olay buymus
güzel bilgi teşekkurler. keske resimleseydin :)
bizim yaş 50.hafif kilo da var eğil kalk tak çıkar zaten bizi yordu.o idman esnasında resimlemek aklıma gelmedi.ama grenej sökümünü youtube'den izledim.gayet basit ancak cok vıda ve tırnak var bıraz hassas calısmak lazım.ayrıca bu adamlar km teli için tekerlek kısmında herhangi bir bağlama aparatı koymadıkları ve benım gıbı akıllılılarda bu işlemı plastık kelepce ıle gerceklestırdıklerı ıcın o tel, kelepcenen yerden de zarar gormus ve zedelenmı olabılıyor.bu da km sayacının takılmasına zemın hazırlıyor
Garip
13 Şubat 2020, 20:21
o değer normal.alet durdukca zaten düşer kulllandıkça çıkar.güle güle bin kazasız belasız günlerde
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
bizim yaş 50.hafif kilo da var eğil kalk tak çıkar zaten bizi yordu.o idman esnasında resimlemek aklıma gelmedi.ama grenej sökümünü youtube'den izledim.gayet basit ancak cok vıda ve tırnak var bıraz hassas calısmak lazım.ayrıca bu adamlar km teli için tekerlek kısmında herhangi bir bağlama aparatı koymadıkları ve benım gıbı akıllılılarda bu işlemı plastık kelepce ıle gerceklestırdıklerı ıcın o tel, kelepcenen yerden de zarar gormus ve zedelenmı olabılıyor.bu da km sayacının takılmasına zemın hazırlıyor
anladım hocam elinize sağlık. benim 125 liği satıp bundan almayı düşünüyorum. e bir motor alacakken de araştırmak lazım. nedir ne değildir. kronik sorunları nelerdir. bu konuyu baştan aşağı okudum. özellikle de sizden çok güzel bilgiler edindim. emeğinize sağlık..
saygılarımla..
mehmetseza
17 Şubat 2020, 09:49
anladım hocam elinize sağlık. benim 125 liği satıp bundan almayı düşünüyorum. e bir motor alacakken de araştırmak lazım. nedir ne değildir. kronik sorunları nelerdir. bu konuyu baştan aşağı okudum. özellikle de sizden çok güzel bilgiler edindim. emeğinize sağlık..
saygılarımla..
saygı sevgi bizden.. gönlünce bir motor bulman dileğiyle kal sağlıcakla
Garip
19 Temmuz 2020, 18:37
https://i.hizliresim.com/cxtMW3.jpg (https://hizliresim.com/cxtMW3)
Yeni kasanın konusunu açtım ama modlar onaylamadı. site ölmüş. Bu da kanıtı oldu. Kendileri bilir
Joymax yeni kasa aldım 600 km deyim. Kasa hoşuma gitmese de eski kasanın motoru ile birebir aynı olmasından dolayı aldım sorunsuz binerim yıllarca dedim bakalım nasip. Selamlar herkese
Edit : resim düzenleme
mehmetseza
20 Temmuz 2020, 15:31
https://i.hizliresim.com/TJ5yHL.jpg (https://hizliresim.com/TJ5yHL)
rsimde ısaretledıgım yerde hafıf yag terlemesi oluyor tum vıdaları tek tek sıktım bır haftadır yapmıyordu sımdı yıne basladı orda ne var jontadan mı atıyor kı
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------
130-140 km hız ıle uzun kullanımdan sonra oluyor
trammyvolta
21 Temmuz 2020, 09:53
Hocam merhaba,
Birkaç ay önce aynı sorun bende de oluyordu. Yağ kontrol çubuğunun oringi eskimiş, değiştirmemi söylediler. Parça fiyatı 5 lira gibi bir şeydi. Kendiniz değiştirebilirsiniz. Ya da baklıma gittiğinde ustanız da değiştirebilir. Lakin en kısa sürede değiştirseniz iyi olur. Oradan az da olsa yağ kaçağı yapıyor çünkü.
Kazasız sürüşler dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------
https://i.hizliresim.com/TJ5yHL.jpg (https://hizliresim.com/TJ5yHL)
rsimde ısaretledıgım yerde hafıf yag terlemesi oluyor tum vıdaları tek tek sıktım bır haftadır yapmıyordu sımdı yıne basladı orda ne var jontadan mı atıyor kı
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------
130-140 km hız ıle uzun kullanımdan sonra oluyor
mehmetseza
22 Temmuz 2020, 08:55
Hocam merhaba,
Birkaç ay önce aynı sorun bende de oluyordu. Yağ kontrol çubuğunun oringi eskimiş, değiştirmemi söylediler. Parça fiyatı 5 lira gibi bir şeydi. Kendiniz değiştirebilirsiniz. Ya da baklıma gittiğinde ustanız da değiştirebilir. Lakin en kısa sürede değiştirseniz iyi olur. Oradan az da olsa yağ kaçağı yapıyor çünkü.
Kazasız sürüşler dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------
akşam ilk iş kontrol yapacagım tesekkurler.ama sanırım benım yag alt kısımda oluyor yukarıda cubugun cevresınde hıc yag yok olsada kontrolda fayda var sagolun
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------
dün motoru götürdüm servise havalrın cok sıcak olması ve motorun cokca ısınması sebebıyle devırdaım kecesınden yapabılecegını soyledıler bu terlemenın.15 40 yag kullanıp denememı tavsıye ettıler.
mehmetseza
23 Temmuz 2020, 09:19
ınternetten 15w50 yag satın aldım elıme ulasınca bır yag degısıklıgı ıslemı yapar sonuclar hakkında buradan bılgı paylasımı yaparaım
Garip
23 Temmuz 2020, 16:06
Arkadaşlar zgaraja giden var mı aranızda. Ben sorun yaşadım Zafer bey ile. Resmen hakaretler etti bana .
Istanbuldan gruptan 10 kişi falan tanıtım rahat. Bunların çoğu da buraya giderdi. Kendileri ile konuşup detaylıca anlatıcam . Burada sorun yaşayan var mı joymax olarak merak ettim
Alman_
23 Temmuz 2020, 22:35
Arkadaşlar zgaraja giden var mı aranızda. Ben sorun yaşadım Zafer bey ile. Resmen hakaretler etti bana .
Istanbuldan gruptan 10 kişi falan tanıtım rahat. Bunların çoğu da buraya giderdi. Kendileri ile konuşup detaylıca anlatıcam . Burada sorun yaşayan var mı joymax olarak merak ettimNe sıkıntısı yaşadın merak ettim. Bende z garajı bıraktım. Selektör çalışmıyor diye hiç bakmadan kontrol etmeden 400 tl lik kumanda parası istiyorlardı benden. Oradan çıkıp sevpaya gittim aynı sorunu onlarada anlattım selektör butonunun orayı açtı oksitlenme yapmış deyip kurcaladı anında çalıştı 2 dk sürmemiştir işlem ve parada istemedi. Bundan sonra z garaj yerine sevpaya gideceğim.
Garip
24 Temmuz 2020, 00:09
Ne sıkıntısı yaşadın merak ettim. Bende z garajı bıraktım. Selektör çalışmıyor diye hiç bakmadan kontrol etmeden 400 tl lik kumanda parası istiyorlardı benden. Oradan çıkıp sevpaya gittim aynı sorunu onlarada anlattım selektör butonunun orayı açtı oksitlenme yapmış deyip kurcaladı anında çalıştı 2 dk sürmemiştir işlem ve parada istemedi. Bundan sonra z garaj yerine sevpaya gideceğim.
Çok basit. Ben 2. El aldım arkadaşımdan 500 km de aldım.
1 garanti belgesi yoktu. Verilmiştir dendi bende verildiğine dair imza var dendi. Ama verilen bir şey yoktu.
2. Konu da aku yerine tam bağlanmamış. Zıplayıp duruyor. Kabul etmiyor. Biz motorla oynamışız iftira atmışız. Yalanciymisiz. Akıl tutulması varmış bende. Vs. Hepsi kayıtlı duruyor. Ben çalışanlarla ayarladım işimi sahibi beni bi aradı o üslup hiç hoş değildi. Tartıştık kapattık . Kibirli bir insan çok belli. Akşamüstü tekrar yazıştık özür diledi konu kapandı. Ama ben bu süreçte avukatlarla görüştüm noterle telefonda görüştüm tüm şikayet birimlerine yazdım. Stm ye ulaşamadım bunun için tüm avrupa distribütörlerine mail attım. Fatura bedeli ile satış bedeli arasındaki farktan dolayı maliyeye şikayet ettim . Ne gibi dava acabiliriz arastirdim. Durmadım yani. Aksamusti tekrar yazdi ozur diledi. Garanti kagidini kargo ile yollayaxagini soyledi buyugumdur dedim Konu öylece kapandı. Boşluklarda tüm tanıdıklarımi aradım sym kullanan özellikle avrupa yakasında.
Insan 500 km de motor alıp da korka korka o motora binme duygusunu yaşaması çok kötü. dandik bir garanti belgesi ve kalitesiz bir servis yüzünden. Senelerdir sym ye biniyorum...
Sevpa motoru bende duydum. Instagramdan takip ediyorum. Youtube da güzel videoları var sym ile ilgili takipteyim. Tekirdagda yaşıyordum artık ızmitteyim ve izmit servisi +150 tl daha fazla para talep ediyor tek olduğu için. Istanbulda servis bakmak zorundayım. Veya gebze servisini tercih edeceğim.
Saygılarımla
mehmetseza
24 Temmuz 2020, 09:30
ınternetten 15w50 yag satın aldım elıme ulasınca bır yag degısıklıgı ıslemı yapar sonuclar hakkında buradan bılgı paylasımı yaparaım
YAG DUN ELIME ULASTI VE 4000KM KULLANILAN SUANKI YAGI BOSALTIM.YAGDA HERHABGİ BİR DEFORMASYON YOKTU YANI RAHATLIKLA 5000KM GÖTÜRÜR BİZİM MOTORLAR.İŞİN GARİP YANI MOTORDA YAG TERLEMSI SİKAYETİYLE SICAK HAVALARDA KALIN YAG KULLANMAK ADINA BOSALTTIGIN YAGIN ORANIYDI.1.3LT YAG CIKTI MOTORDAN.YERINE 1250ML YENI YAG KOYDUM.AMA CIKAN YAGIN ORANI NIYE FAZLA CIKTI ONU ANLAYAMADIM.HOS EKSLITME YOK BU IYI DE 1250ML FAZLA MI KOYDUM ONUDA BILEMEDIM.ILERKI ZAMANLARDA TERLEMENIN DEVAM EDIP ETMEYCEGINI SIZLERLE BUARDAN PAYLASACAGIM
Alman_
24 Temmuz 2020, 19:21
Çok basit. Ben 2. El aldım arkadaşımdan 500 km de aldım.
1 garanti belgesi yoktu. Verilmiştir dendi bende verildiğine dair imza var dendi. Ama verilen bir şey yoktu.
2. Konu da aku yerine tam bağlanmamış. Zıplayıp duruyor. Kabul etmiyor. Biz motorla oynamışız iftira atmışız. Yalanciymisiz. Akıl tutulması varmış bende. Vs. Hepsi kayıtlı duruyor. Ben çalışanlarla ayarladım işimi sahibi beni bi aradı o üslup hiç hoş değildi. Tartıştık kapattık . Kibirli bir insan çok belli. Akşamüstü tekrar yazıştık özür diledi konu kapandı. Ama ben bu süreçte avukatlarla görüştüm noterle telefonda görüştüm tüm şikayet birimlerine yazdım. Stm ye ulaşamadım bunun için tüm avrupa distribütörlerine mail attım. Fatura bedeli ile satış bedeli arasındaki farktan dolayı maliyeye şikayet ettim . Ne gibi dava acabiliriz arastirdim. Durmadım yani. Aksamusti tekrar yazdi ozur diledi. Garanti kagidini kargo ile yollayaxagini soyledi buyugumdur dedim Konu öylece kapandı. Boşluklarda tüm tanıdıklarımi aradım sym kullanan özellikle avrupa yakasında.
Insan 500 km de motor alıp da korka korka o motora binme duygusunu yaşaması çok kötü. dandik bir garanti belgesi ve kalitesiz bir servis yüzünden. Senelerdir sym ye biniyorum...
Sevpa motoru bende duydum. Instagramdan takip ediyorum. Youtube da güzel videoları var sym ile ilgili takipteyim. Tekirdagda yaşıyordum artık ızmitteyim ve izmit servisi +150 tl daha fazla para talep ediyor tek olduğu için. Istanbulda servis bakmak zorundayım. Veya gebze servisini tercih edeceğim.
SaygılarımlaSevpa da z garajın z ilerisinde birbirlerine çok yakın motorla 2 dk da varırsınız maksimum süre.
aggressive
26 Temmuz 2020, 10:31
YAG DUN ELIME ULASTI VE 4000KM KULLANILAN SUANKI YAGI BOSALTIM.YAGDA HERHABGİ BİR DEFORMASYON YOKTU YANI RAHATLIKLA 5000KM GÖTÜRÜR BİZİM MOTORLAR.İŞİN GARİP YANI MOTORDA YAG TERLEMSI SİKAYETİYLE SICAK HAVALARDA KALIN YAG KULLANMAK ADINA BOSALTTIGIN YAGIN ORANIYDI.1.3LT YAG CIKTI MOTORDAN.YERINE 1250ML YENI YAG KOYDUM.AMA CIKAN YAGIN ORANI NIYE FAZLA CIKTI ONU ANLAYAMADIM.HOS EKSLITME YOK BU IYI DE 1250ML FAZLA MI KOYDUM ONUDA BILEMEDIM.ILERKI ZAMANLARDA TERLEMENIN DEVAM EDIP ETMEYCEGINI SIZLERLE BUARDAN PAYLASACAGIM
Devirdaimin önü soğutma suyu arkası yağdır keçe bozulduysa keçe değişir hava sıcak yağı kalınlaştırmak doğru değildir kış gelince 10w40 a dönünce ne olacak acaba. Kalın yağın kullanılabilir olduğu zamanlar vardır; motor da km yüksek (aşınmış bir motorsa) kullanılabilir, devamlı yüksek hava sıcaklığında zorşu şartlarda dur kalk trafikde devamlı faal çalışan bir motorsa sabah komtak açıp akşam kapanıyorsa kullanılabilir ama keçe den yağ geliyorsa yağı kalınlaştırmak doğru değildir. Uğraşmamak için servis başından savmış resmen
mehmetseza
27 Temmuz 2020, 10:35
Devirdaimin önü soğutma suyu arkası yağdır keçe bozulduysa keçe değişir hava sıcak yağı kalınlaştırmak doğru değildir kış gelince 10w40 a dönünce ne olacak acaba. Kalın yağın kullanılabilir olduğu zamanlar vardır; motor da km yüksek (aşınmış bir motorsa) kullanılabilir, devamlı yüksek hava sıcaklığında zorşu şartlarda dur kalk trafikde devamlı faal çalışan bir motorsa sabah komtak açıp akşam kapanıyorsa kullanılabilir ama keçe den yağ geliyorsa yağı kalınlaştırmak doğru değildir. Uğraşmamak için servis başından savmış resmen
ctesi günü motoru çok güvendiğim ancak izini kaybettiğim ctesi ise bulduğum bir ustaya gösterdim.ordan terleme olduğunu bunun keçeden kaynaklandığını komple oranın acılıp 3-4 parcanın degısmesının gerktıgını soyeldı.parcalar su pompa komuru devirdaim kapak contası devirdaım kecesı ve sağ kapak contası.parcaları ınternetten bulduk.gel gor kı sımdı de ne terleme var ne akıntı.bu arada konuyu ınstagramda takıp ettıgım ıstanbul sevpa motora resim atarak sordum bana terleme oldugunu yagda eksıltme yoksakorkacak bır durumun olmadıgını yazdılar.simdi parcaları satın alıp bekleyeyım mı yoksa gıttıgı yere kadar mı dıyım bılemedım.daha 11000km e alet ve yag ve fıltre dısında tornovıda degmedı.15w50 yag konusunu da bır haylı arastıdım.antalya mugla ızmır gıbı sıcak bolgelerde genelde bu yagın kullanıdıgını eger sıcak ıklımde kullanılacaksa motora kalın yag koymak gerktıgını hem bu forumda 4-5 saatlık okuma sonrasında hemde yurtdısı sıtelerden ogrendım.genel anlamda nısan ekım ayları arasında kapalı garajda sadece haftasonları motoru kullandıgım ıcın bu yagı koymakta sakınca gormedım.zaten kendım degıstırdıgımden dogru durust masrafı da yok.usteune ustuk 4 lt aldım yagı degısık bır marka denemek amaclı.kullnım kılavuzunda hem yurtıcı hem yurt dısı 10 30 kullanılması salık verılmıs.motordakı terlemenın sehır ıcı dur kalk kullnımlarda oldugunu uzun yollarda bu terlemeyı yapmadıgını da farkettım.bakalım bekleyecegım bır sure daha zaten gozlemeye devam.ılgın ve yol gosterıcı bılgıler ıcın ayrıca tesekkur ederım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------
yagın gerı kalanını da kaş'dakı ıkı 125cc sym ıcın goturuyorum.ordada hava cok sıcak ve dur kalk cok oluyor sehır ıcınde.ama aggressive ın dedıgı gıbı joymaxın ılk bakımında tekradan 10 30 yada 10 40 yaga donus yapmaya nıyetlıyım
mehmetseza
11 Ağustos 2020, 09:21
akıtma terletme sorunu kalmadı dıyebılırz dostlar.zaten gelen yag degıl antıfırız suyuymus gec uyandım duruma.
ancak bırkac soru var kafamda bılgısı dahılınde olanlar cevap verebılırse cok sevınırım.
1)motorlarınızda hararet gostergesı kacıncı cızgıye kadar cıkmaktadır(2 ıle 3. arasında gıdıp gelmekte benım motorda)
2)youtube da ızledım bır kullanıcı havasını alıyordu radyatorun ve hep orta cızgıde hareret gostergesı dıyordu.benım eskı gts 250 de oyleydı.bızımde hjavasını almamız gerekır mı?
3)eger suda yada antıfırzde eksıklık varsa radyatore suyu yada antıfırızı on torpidunun arkasındakı radyator kapagından mı yoksa soldakı radyator su haznesınden mı eklemek gerekır?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:03 ----------
millet tatilde sanırım kendımız yazıp kendımız cevaplayalım.
https://www.youtube.com/watch?v=rMPgeogsiH4
oncelıkle lınktekı vıdeoyu paylasan arkadasa copk cok tesekkurler.
bu sayede radyatoru actım 0,5 lt su ve yesıl antıfırız (yuzde ellı yuzde ellı)ekledım.
alttakı yedek tahlıye ılave su haznesıne de full cızgısıne kadar eklem yaptım.sonrsında her ıkı kapagı da acıp havasını aldım.sonucları gorecegız
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
sonuç? hararet göstergesi orta çizgide çakılı kaldı.suyun eksikliğinden mi yoksa radyatorun havasını bıtırdık ondan mı bilmem ama sanırım iyi birşey yaptık:)
The Dude
11 Ağustos 2020, 16:53
hocam,
kusura bakma, mesajını görmemişim.
geçen sene ben de biraz uğraşmıştım antifriz ile.
zaten yapılması gerekeni yapmışsın.
ekleme için de ayaklığın altından yapılıyor, yan tarafta seviyeyi görebileceğin bir açıklık var, görmüşsündür.
mehmetseza
11 Ağustos 2020, 17:17
hocam,
kusura bakma, mesajını görmemişim.
geçen sene ben de biraz uğraşmıştım antifriz ile.
zaten yapılması gerekeni yapmışsın.
ekleme için de ayaklığın altından yapılıyor, yan tarafta seviyeyi görebileceğin bir açıklık var, görmüşsündür.
ANTIFIRIZI HEM ON PANELDEKI RADYATOR HAZNESINDEN HEM DE DEDIGIN YERDEN EKLEDIM.ILK ONDEKI RADYATOR PANELINI ACTIGIMDA HIC SU GOZUKMUYORDU.USTAMI ARADIM ABI ORDAN SONUNA KADAR EKLE DEDI EGER ALTTAKI AYAK BASMA YERININ ALTINDAKI YDEK DEPODA DA EKSIKSE ORAYA DA EKLE DEDI.SOL AAYAKLIK YERIIN ORDAKI YEDEK DEPO VE DEVIRDAIMDE FAZLA SU OLDUMU ORAYA ATARMIS HEMDE EKSIK VARSA ORDAN TAMAMLARMIS.NETICE YAPTIK BIRSEY SANIRIM IYI BIRSEYLER YAPTIK:)ILGIN ICIN TESEKKURLER
The Dude
17 Ağustos 2020, 09:41
hava alma işini de biraz belirteyim,
antifriz koyulan yerin kapağını açık bırakıp biraz çalıştırıyorsun. o kadar.
sıcaklık ibresi;
normalde alltan ikinci beyaz çizginin üzerinde,
sıcakta ve sıkışık trafikte son beyaz çizgiyi aşmıyor.
mehmetseza
17 Ağustos 2020, 11:34
hava alma işini de biraz belirteyim,
antifriz koyulan yerin kapağını açık bırakıp biraz çalıştırıyorsun. o kadar.
sıcaklık ibresi;
normalde alltan ikinci beyaz çizginin üzerinde,
sıcakta ve sıkışık trafikte son beyaz çizgiyi aşmıyor.
ben antıfırızı fulledıgımden ve havasını aldıgımdan berı dur kalk trfaık kontrol halındeyım ıkıncı cızgıyı cok az gecıyor hıc 3.cızgıye varmıyor.sükür motorda ne terleme ne eksıltme kalmadı.bıratra kafayı takmıstım bu ıse.ılgın ve destegın ıcın tesekkur ederım
mehmetseza
21 Ağustos 2020, 14:56
22.sayfadakı resimde ısaretledıgım devırdaımın oldugu bolgeye gelen hortumda kılcak bır delık yada catlama var.bu sabah ıyıce motorun altına ınıp yatıp baktıgımda gordum.sanrım ust seleyı sokup alttan ve ustten hortumu cıkartıp aynı ebatlarda bır hortum alıp takmak gerekecek.servıse gıtsem bırgun yatar moot sıcakken yapılacak ıs degıl.ıyısımı sabah ben sokup arabayla atlayım hortumu alayım ve kendım takayım ınsallah elımıze yuzumuze bulastırmayız
mehmetseza
24 Ağustos 2020, 09:16
üst seleyı soktuk ve bahsettıgımız hortumun kelepcesının gevsedıgını oradan da asagı su verdıgını gorduk.kelepceyı sıkıstırıp ust seleyı yerıne taktık, yola devam:)
The Dude
24 Ağustos 2020, 10:42
geçmiş olsun.
evvelden yazmışımdır ama konusu geçtiğinden yine belirteyim.
geçen sene soğutma sistemi ile ilgili bir sorun yaşamıştım.
sorunu bulmaz biraz vakit aldı. servis tespit edemedi. (küçük yerde yaşamanın dezavantajı)
radyatörden motora giren kalın hortum, giriş yerinde, metalin üstüne oturup kelepçelendiği yerde 1 cm kadar dikey çizgi şeklinde aşınmıştı.
basit bir şekilde çözüldü.
doğan61
01 Eylül 2020, 09:45
S.a motorcu arkadaşlar.yetkili servisin bile cözüm bulamadığı bir sorundan muzdaribim. Yardımı dokunacak yorumlarınızı bekliyorum.
2016 joymax 250i kullanıyorum,motorun varyatör kapağının altından yağ geliyor. Arka jant simsiyah oluyor 2 kere arka dişli bölüm keçesi değışti sorun aynı.
Motor gözle görunur bir yağ eksiltmiyor.ne motor.yagı nede şanzıman yağı.
3. Bir yağ yerimi var anlamadım.
3 ayrı tamirci ve yetkili serviş bu yağ kacağının sebebini bulamadılar motor daha 12 bin km de
AzÇok
02 Eylül 2020, 00:44
Sanırım ön varyatör değil arkada debriyaj bölümünden yağ sızıyor. Oradan ancak şanzıman yağı gelebilir. Yada varyatör milinde fazla bir yağ varsa sızabilir. Şanzıman yağı değişiminde çıkan yağda eksilme olup olmadığını kontrol edebilirsin.
Benim sıfır aldığımdan beri(XCITY250) arka jantta damlalar şeklinde yağ gördüğümü servise söylemiştim. Sorun yok demiştiler. Şanzıman yağını her 3 binde yenileyerek kendime göre önlem almıştım.
doğan61
02 Eylül 2020, 08:56
Servisten bu yana en az 100 mlt yağ kacırmış olması gerek ama şanziman veya motor yağında eksilme yok
Sorun şuki kayış da yağa bulanıyor tork yarı yarıya düşüyor yoksa uğrâşmam bende
3 tamirci ve yetkili servis sorunun kaynağını bulamadı malesed
mihawk
07 Eylül 2020, 12:39
Beyler Merhaba,
Gidon aynası olarak ne önerirsiniz?
PCX aynası diyorlar ama hiç motor üzerinde göremedim.
Kullanan var mı veya başka ayna tavsiyesi olan?
The Dude
07 Eylül 2020, 14:14
Servisten bu yana en az 100 mlt yağ kacırmış olması gerek ama şanziman veya motor yağında eksilme yok
Sorun şuki kayış da yağa bulanıyor tork yarı yarıya düşüyor yoksa uğrâşmam bende
3 tamirci ve yetkili servis sorunun kaynağını bulamadı malesed
istanbuldaysan kartal altan motora bir uğra.
çözebileceklerini düşünüyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO