PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joymax 250i

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

levend84
15 Nisan 2019, 14:19
dostlar oglana yenı suzukı gsx250r aldık ya, benım aklım asagıdakı lınkı verecegım alette kaldı
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-ulusan-dan-2016-model-117-km-de-kawasaki-ninja-250-sl-602615396/detay
sızce bendekı 7800kmdekı joymaxı satıp bu aletı alsam sehır ıcınde kullanabılır mıyım?

Hocam,117km diyor makina sıfır resmen..kelepir..

Aklinda kalacagina altinda kalsin..

Şehir içi joymax konforunu vermesede,pisman etmez..

Hem oğlunuzla,pişti takilir turlarsiniz.keyifli olur.

mehmetseza
15 Nisan 2019, 16:43
haftasonu motoru ıkı ustaya gosterdım kayısdan gelen sesın normal ses oldugu ve herhangı bır sorun olmadıgı yonunde ıkı farklı usta da aynı gorusu bıldırdı.bu meyanda spor motor surup suremeyecegıme ılsıkın oglanın motoru surup bır deneme yapayım dedım ve benım ıcın gercekten cok zor oldugunu anladım.racıng motora benım bınıp surmem cok gereksız bır ısmıs.konfor yok belım halen agrıyor.daha sonrasında endro yada naked tıp motor bakmak ıcın suzukı ve hondaya gıttım, vstorm ıle hondanın yenı cıkan bır 250cc aletıne baktım.kafam karısık otomatık vıtesden sonra vıteslı alet dur kalk zor ısler.aklıma hondanın zıncırlı maxıscooterı yattı ama fıyat cok ucuk.sym ye devam
onerı gorus ve bılgıler ıcın hepınıze tesekkurler

doğan61
18 Nisan 2019, 02:35
Selamlar,joymax 250i ile ilgili birkaç konu da görüşlerinizi Rica edeceğim;
-yağmurlu bir günde sürüş yaptıktan sonra ertesi sabah motoru çalıştıramadım akü 8V a kadar düşmüştü.Hiçbir sorunu da yoktu.şarj ettim kullanıyorum hala ama çalıştırdıktan sonra ilk gaz verdiğimde önden Röleler den birinden bir çatırtı geliyor,yani ani bir şekilde birçok kere röleye elektrik gidip kesiliyor anlaşılan.Gözle görülür birşey yok ama motorcu da anlamadı derdini çünkü sürekli olan birşey değil.
-2. olarak arka dişli (şanzıman) yağı kaçağı vardı keçe değiştik bir süredir sorun yoktu.1k km den sonra yine bir karartı oluştu varyatör dış kapağın altında.Benzer sorunu yaşayan varmıdır.? keçeyi değişen usta arka varyatörün dış koruma kapağındaki rulmanının da bu soruna sebep olabileceğini söylemişti.Bilgisi olan varmıdır.aynı sorun için tekrar tekrar para ödemek istemiyorum.
-uygun fiyata hava filtresi ''kargo ile'' alabileceğim bir yer önerebilirmisiniz. nere baksam 60-70TL üzeri diyor.
sorularım biraz uzun kusura bakmayın.Umarım yardımcı olabilirsiniz.Şimdiden teşekkürler.

mehmetseza
18 Nisan 2019, 09:52
1.akün bitik yeterli gelmiyor albus al kafan rahat etsın
2.hava filtresi dokuyucu.com.tr ye bak
3.yag kacagı rulmanın oradandır cok ınce bır ıscılıkle degıstırlmesı gerekıyor orbıt 125 de basımıza gelmıstı.

adem87
18 Nisan 2019, 16:27
Abi ben de senden sonra Abus akü aldım 2 haftadır kullanıyorum bir sıkntı yaşatmadı çok şükür.
Dün de biraz joymax'ime zaman ayırdım:
Moto punto'da 1000km ilk bakımını yaptırdım. (100 TL tuttu sadece yağ değişti)
Vakti zamanında fileli sele kılıfı ve kör nokta aynası almıştım onları uyguladım.
Baya pislenmişti bir de yıkamaya girdim mis gibi oldu.

mehmetseza
18 Nisan 2019, 16:51
Abi ben de senden sonra Abus akü aldım 2 haftadır kullanıyorum bir sıkntı yaşatmadı çok şükür.
Dün de biraz joymax'ime zaman ayırdım:
Moto punto'da 1000km ilk bakımını yaptırdım. (100 TL tuttu sadece yağ değişti)
Vakti zamanında fileli sele kılıfı ve kör nokta aynası almıştım onları uyguladım.
Baya pislenmişti bir de yıkamaya girdim mis gibi oldu.

O FILE VE KOR NOKTALAR COK IS GORUYOR IYI YAPMISSIN
BEN TUM MOTORLARIN BAGAJ KISMINA FILELI TELEFON APARATAI ALDIM YAPISTIRDI. IKISERTANE RUHSATTI TELEFONDU KULAK TIKACIYDI NE KADAR ZAVAZINGO VAR HEPSINI ORTADAN KALDIRIYOR TAVSIYE EDERIM.AYRICA BIZIM KAŞDA MODAYDI AMERIKAN BEZINDEN KOLTUK SELESININ UZERINE KILIF YAPILIYOR ALDIM BIR BEYAZ KIRMIZI AMERICAKN DEC KUMAS 30 TL VERDIM TERZIDE TAM UZERINE GORE DIKTIRDIM.COK YOLDA DURDURUP SORAN OLDU ONUDA TAVSIYE EDERIM

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------

BENIM MOTOR

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/179790-sym-jet-14-125-cc.html?prefixid=11_SYM_Motosiklet&daysprune=-1

Samet Özkan
19 Nisan 2019, 17:44
Herkese iyi günler. Ön ve arka balata değişimlerinizi ortalama kaçıncı kilometrelerde yaptınız ?
Bu balata değiştirme olayı kişiden kişiye kullanıcıdan kullanıcıya mutlaka değişir ama bir fikir almak için soruyorum. Motosikletim 9000 km'e geldi ona nazaran bir karşılaştırma yapmak istiyorum kendimce diğer kullanıcılar arasında acaba sert mi yumuşak mı kullanıyorum motosikleti diyerekten :)

doğan61
20 Nisan 2019, 00:49
eyw çok teşekkürler.

mehmetseza
22 Nisan 2019, 09:39
Herkese iyi günler. Ön ve arka balata değişimlerinizi ortalama kaçıncı kilometrelerde yaptınız ?
Bu balata değiştirme olayı kişiden kişiye kullanıcıdan kullanıcıya mutlaka değişir ama bir fikir almak için soruyorum. Motosikletim 9000 km'e geldi ona nazaran bir karşılaştırma yapmak istiyorum kendimce diğer kullanıcılar arasında acaba sert mi yumuşak mı kullanıyorum motosikleti diyerekten :)

fıdell lar ıcın 5000km dıyebılrı. ama kaş da suruldugunden ve hep yokus oldugundan cabuk bıtıyor
joymaxde halen orjınal balat duruyor 8000km de alet
gts 250 de ıse sanırım 12000 km de degıstırmıstım

Samet Özkan
22 Nisan 2019, 09:45
Çok teşekkür ederim yakın zamanda bir servise uğrayıp baktırsam iyi olacak o zaman :)

The Dude
22 Nisan 2019, 10:41
balataları arada kendin de kontrol edebilirsin,
arada temizleyip, hafif zımparalamak iyidir.

hiç olmaz ise balata spreyi ile temizlemek lazım,
balata spreyi demişken yüksek fiyatlar ödemeye de gerek yok,
ucuz olanlar da iş görüyor.

genelde kutu kutu alırım,
bisikletlerin zincir temizliğinde de kullanırım.
404 marka 400ml olanını 3 liradan aldığımı hatırların şimdi 7-8 lira olmuş.

Samet Özkan
23 Nisan 2019, 09:18
Önerdiniz markayı not aldım. İlk fırsatta bir adette ben alayım. Fiyatlara baktığımda 20-30 TL arası birşeydi benim baktıklarım ve epey pahalı gelmişti. Su gibi boşaltıyorlardı izlediğim fren balatası bakım videolarında :D

Samet Özkan
09 Mayıs 2019, 19:45
Herkese merhabalar. 9000 Bakımını yaptım
Değişenler;
Hava Filtresi (105 TL)
Yağ( Castrol 10w40 Scooter 1 Litre=35 TL )
Şanzıman Yağı (1 Litre=12)
Normalde Şanzıman yağını değştirmicektim ama hazır elimde varken fazladan ve vaktimde varken el atmışken onuda değiştireyim dedim. 3000 kilometre önce değişmişti. Gayet temiz çıktı. Bir nevi deneme amaçlı değiştirmiştim aslında 3000 km'de ne kadar koyulaşır diye. Fark yok denecek kadar azdı. 2 Bakımda bir şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum. Aynı şekilde 2 bakımda 1'de hava filtresini değiştirmeyi düşünüyorum. 6000 Km sonra ikisi birlikte yeniden değişecek. Şimdilik bu kadar. Aklıma birşey gelirse eklerim tekrardan buraya. Herkese iyi günler, hayırlı ramazanlar.

Alman_
13 Mayıs 2019, 15:42
ocak ayında yeni akü aldım şarj ettirdim sabah çalışmıyor tamam soğuk onu anladık da yeni akü nasıl tek çarşta almaz havaların ısınmasını beklersek yemişiz ayvayı. Dün çanakkaleden çıkacaktım sabah erken saatte marş almadığı için bir kaç saat geç çıkmak zorunda kaldım akü dışında nelere dikkat etmem gerekir ? H.sonu servise gitmeyi düşünüyorum.

Yeni aldığım akü de yuasa üstelik. Bilseydim adını sanını bilmediğim akü alırdım.

aggressive
13 Mayıs 2019, 17:21
ocak ayında yeni akü aldım şarj ettirdim sabah çalışmıyor tamam soğuk onu anladık da yeni akü nasıl tek çarşta almaz havaların ısınmasını beklersek yemişiz ayvayı. Dün çanakkaleden çıkacaktım sabah erken saatte marş almadığı için bir kaç saat geç çıkmak zorunda kaldım akü dışında nelere dikkat etmem gerekir ? H.sonu servise gitmeyi düşünüyorum.

Yeni aldığım akü de yuasa üstelik. Bilseydim adını sanını bilmediğim akü alırdım.

motorda alarm var mıydı?

Alman_
14 Mayıs 2019, 13:55
motorda alarm var mıydı?Yok. Elcik ısıtma var kapalı açık tutarak bırakmam.

The Dude
14 Mayıs 2019, 14:29
yeni akünün bu kadar zamanda işlevini yitirmesi pek normal değil,
elektrik aksamına sonradan eklenen ısıtma sorun yaratıyor olabilir.
bağlantıları bir kontrol etmek lazım.

uzun olarak 2 ay kadar motoru hiç kımıldatmamıştım, benzer bir sorun yaşamadım, biraz nazlanmıştı ama çalışmıştı.
açıkçası sym markasında bu kadar sorun olması şaşırtıcı.

geçmiş olsun, umarım en kısa sürede çözersin.

Alman_
14 Mayıs 2019, 15:03
Elcik ıstmayı 2017 yılında taktırmıştım eski akü ile hiç sorun olmuyordu bunun ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Sıcak havada tek marşta çalışıyor. Hafif serinlese hava zorlanıyor çalışması saçma geliyor bana çanakkalede ufak motorlar bile tek marşta sorunsuz çalışınca ben iyisi olsun diye o kadar para vererek çalışmaması zoruma gidiyor. Motoru 1 hafta bile yatmasını sağlamam gerek iş gerek gezi yaparım illa ki kullanırım.

Servis hangisine gitsem diye düşünüyorum. Altan, Sevpa, Z Garaj ?!

aggressive
14 Mayıs 2019, 16:11
durum enteresan, akü bitiyorda marş zor dönüyor ondan mı çalışmıyor,

yoksa gayet kuvvetli çeviriyor ama motor mu çalışmıyor,

gene çalışmayacağı bi zaman arabadan takviye yapıp deneme imkanın var mı ?

şayet takviye ile çalışırsa elektriksel diyebiliriz, yok takviye ilede çalışmaz yada zor çalışırsa farklı bir durum vardır.

The Dude
14 Mayıs 2019, 17:01
servis olarak Altan'a gidiyorum. (diğerlerini pek bilmiyorum)
Altan'a gidersen selamımı söyle (barış dersin, bilirler).

MimTolga
14 Mayıs 2019, 19:03
Elcik ıstmayı 2017 yılında taktırmıştım eski akü ile hiç sorun olmuyordu bunun ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Sıcak havada tek marşta çalışıyor. Hafif serinlese hava zorlanıyor çalışması saçma geliyor bana çanakkalede ufak motorlar bile tek marşta sorunsuz çalışınca ben iyisi olsun diye o kadar para vererek çalışmaması zoruma gidiyor. Motoru 1 hafta bile yatmasını sağlamam gerek iş gerek gezi yaparım illa ki kullanırım.

Servis hangisine gitsem diye düşünüyorum. Altan, Sevpa, Z Garaj ?!

Sorun ateşleme ile ilgili birşey de olabilir, buji, enjektör vb, akü şarj aletiniz varsa söküp şarj edip bir akşam sabaha kadar tekrar deneyin.
Bir keresinde de şöyle birşey gelmişti başıma çok engebeli yollarda uzun bir seyahat sonrası marş motoru çalışmasına ve benzin olmasına rağmen motor çalışmıyordu. Pickup a atıp tamirciye götürdük mecburen. Usta koltuğu söktü ve motorun şasesine bağlı bir elektrik kablosunun koptuğunu tespit etti. Onu yeniden şaseye bağlayınca normale dönmüştü.

Samet Özkan
25 Mayıs 2019, 12:27
Temmuz başı gibi motosiklet ile Bulgaristana gitmeyi düşünüyorum Bursa çıkışlı. Tüm evraklarım tamam. Sadece gitmeden önce motosikletime yeşil sigorta yapıcam uluslararası sigorta yani. Yaklaşım olarak gidiş(600)-Geliş(600) toplamda 1200-1300 kliometre civarı yol almayı düşünüyorum artçım ile birlikte. Kendim 72 artçım 65 kilogram. Maxem'in 45 litrelik topcase mevcut.
Tavsiyeleriniz neler olur daha önceden tecrübe edinen bilgi sahibi olan diğer arkadaşlar ? Nelere dikkat edip neleri özellikle yanıma almalıyım yolculukta ? Tavsiyelerinizi bekliyorum :) . Hayırlı ramazanlar :)

angelus55
02 Haziran 2019, 03:48
Bugün antifriz alıcam. Hangisini tavsiye edersiniz? Rengi önemli midir?

aggressive
03 Haziran 2019, 10:53
yeşil renk fabrikanın koyduğu ben farklı renk koymuyorum.

geçenlerde sistemi yıkayıp değişim yaptım videosunu izleyebilirsiniz.

havasını iyi alın motora hararet yaptırmayın sonra.

https://www.youtube.com/watch?v=iICx51g_318

Samet Özkan
04 Haziran 2019, 07:26
yeşil renk fabrikanın koyduğu ben farklı renk koymuyorum.

geçenlerde sistemi yıkayıp değişim yaptım videosunu izleyebilirsiniz.

havasını iyi alın motora hararet yaptırmayın sonra.

https://www.youtube.com/watch?v=iICx51g_318

Videonuzu baştan sona izledim ellerinize sağlık. Biraz teferruatlı ve detaylı bir iş gibi. Eli pek yatkın olmayanın (Yani benim :mrgreen:) pek yapabileceği işe benzemiyor. Açıkcası gözüme kestiremedim. Belki birkaç tekrar izlemeden sonra tam olarak mantığını oturtup bir sonraki sezon için değişim yapabilirim. Kanalınızada aboneyim videolarınızı yakından takip ediyorum özellikle Joymax videolarınızı. Hayırlı bayramlar dilerim... :)

doğan61
05 Haziran 2019, 06:36
Selamlar,öncelikle Herkese hayırlı bayramlar dilerim.Benim motorun yağ kontrol
ışığı yandı 10300km oldu yeni, daha önce hic yanmamıstı 10k sonrası özel bir servisi mi var bunların her 3k da rutin servisini yaptırıyordum aslında.erken bakım yapacağım bu ısığı nasıl söndürebilirim.

MsAlparslan
05 Haziran 2019, 11:06
Herkese merhaba hayırlı bayramlar bende 2012 joyride 200i evo var kilo 107 genelde tek biniyorum ama bazen 2 kişi biniyorum 2 kişi de 55 60 kg şimdi sorum şu amortisörler kaçıncı seviyede olmalı.? Birde yakıtı hep shellden alırdım şehiriçi genelde iş yerime gider gelirim ful depo 180 185 km yapıyordum 3dür PO den alıyorum 210 215 km yapıyorum. Şehiriçi için bu km benim motora fazla mı normal mi?

mmerthann
05 Haziran 2019, 22:17
Arkadaslar selam sym joymax kullanicisiyim.
Motorum 110-120 hizla giderken cok zorlaniyor bu normal mi? Kayis sifir taktim orjinal bakimlarida yeni yapildi. 120km hizda devir 8.binin ustune geliyor sizde de biyle mi?

Cyan
05 Haziran 2019, 22:20
Motorum 110-120 hizla giderken cok zorlaniyor bu normal mi? Kayis sifir taktim orjinal bakimlarida yeni yapildi. 120km hizda devir 8.binin ustune geliyor sizde de biyle mi?

Bagaları da bir kontrol ettirin, aşınıp hafiflemiş olabilirler...

angelus55
06 Haziran 2019, 00:07
Antifriz cevapları için teşekkürler.
Benim joymax 2014 Aralık model, 48bin'de, yeni aldım sayılır. Yağ değişimi yaptım dün ve motor calisirken yag kontrol kapağını açtım. Bariz bir üfleme var motorda. Bu normal midir?
Motul 5000 10w40 yağ koydum ama motorun sesi arttı. Yanlış yağ mı koydum acaba?
Ayrıca motor aldığımdan bu yana 100km'de 4,5lt civari yakıt yakıyor. Bu bana çok geldi. Bu değer normal midir?

aggressive
06 Haziran 2019, 08:40
Videonuzu baştan sona izledim ellerinize sağlık. Biraz teferruatlı ve detaylı bir iş gibi. Eli pek yatkın olmayanın (Yani benim :mrgreen:) pek yapabileceği işe benzemiyor. Açıkcası gözüme kestiremedim. Belki birkaç tekrar izlemeden sonra tam olarak mantığını oturtup bir sonraki sezon için değişim yapabilirim. Kanalınızada aboneyim videolarınızı yakından takip ediyorum özellikle Joymax videolarınızı. Hayırlı bayramlar dilerim... :)

Aslında çokda karışık değil biraz zahmetli youtubeda hiç video yoktu birkaç arkadaş değişim videosu istemişti fırsat bulup çekememiştim baktım videoyu atmadan önce bir arkadaş değişim yapmış ama içini yıkamadan ve bloktaki antifirizi de almadan değişim yapmış mesela o değişim çok kolay :)

Selamlar,öncelikle Herkese hayırlı bayramlar dilerim.Benim motorun yağ kontrol
ışığı yandı 10300km oldu yeni, daha önce hic yanmamıstı 10k sonrası özel bir servisi mi var bunların her 3k da rutin servisini yaptırıyordum aslında.erken bakım yapacağım bu ısığı nasıl söndürebilirim.

Yağ değişim ışığı rutin yanıyor 5000km de bir yurtdışında değişim 5k ama trye bu motorşara ne oluyosa servisler erken değiştiriliyor.
Düğmelerden birine basıl tutunca ışık resetlenip sönüyor

Herkese merhaba hayırlı bayramlar bende 2012 joyride 200i evo var kilo 107 genelde tek biniyorum ama bazen 2 kişi biniyorum 2 kişi de 55 60 kg şimdi sorum şu amortisörler kaçıncı seviyede olmalı.? Birde yakıtı hep shellden alırdım şehiriçi genelde iş yerime gider gelirim ful depo 180 185 km yapıyordum 3dür PO den alıyorum 210 215 km yapıyorum. Şehiriçi için bu km benim motora fazla mı normal mi?

Merhabalar genel olarak arka amprtisor ayarı orta sertlikte ayarlıdır. Tam yolcu ve sürücü ağırlığına göre ayar yapmak isterseniz bir metre yardımıyla yolcu ve sürücü binince motorun alcalma miktarına göre bir sertlik ayarı var YouTube da videolar vardı. Yakıt miktarınız 100kmde 3-4 litre civarında olmalı

Merhabalar motorunuz kaç km de hızla devir orantısı olması gereken seviyede değilse

Devriyaj yada varyatörde aşınma vardır, sıfır taktım dediğiniz kayış mitsuboshinin orjinal ölçüsündeki kayış değilse bundanda devir yüksek seyreder 120 den sonra zaten 8 bin devir civarlarına geliyor joymax ben birkaç yöntemle devri aşağılara çektim ama o zamanda serilik azalıyor. Joymax ın hakkı 100-110 en rahat gittiği hız şahsi fikrim tabi 130-140 gidilecek bir scooter istiyorsanız o joymax değil

Antifriz cevapları için teşekkürler.
Benim joymax 2014 Aralık model, 48bin'de, yeni aldım sayılır. Yağ değişimi yaptım dün ve motor calisirken yag kontrol kapağını açtım. Bariz bir üfleme var motorda. Bu normal midir?
Motul 5000 10w40 yağ koydum ama motorun sesi arttı. Yanlış yağ mı koydum acaba?
Ayrıca motor aldığımdan bu yana 100km'de 4,5lt civari yakıt yakıyor. Bu bana çok geldi. Bu değer normal midir?

Bende Joymax sert kullanınca 30 binde yağ yaktı sekman attım. Yağ yakma işi sert kullanılan tek silindirlerin 30 binden sonra yaşayacağı kaçınılmaz son

Yakıt motorun genel sağlığına göre 2,96 ila 4,86 yakmıştım ben sakin kullanıp motorun genel durumunu kontrol edin yakıt düşer

angelus55
07 Haziran 2019, 15:00
Cevaplar için çok teşekkürler.
Würth benzinli enjektör temizleyici kullanan var mi? Tavsiye eder misiniz?

Memcoş48
07 Haziran 2019, 15:51
Cevaplar için çok teşekkürler.
Würth benzinli enjektör temizleyici kullanan var mi? Tavsiye eder misiniz?
Ben wolfumde düzenli olarak(5 depoda bir) alman liqui molly'nin motosikletler için özel olarak geliştirdiği katkılarından kullanıyorum ve memnunum. Malum alışveriş sitelerinde arma yaparsınız bulursunuz. 15-20 lira civarında fiyatları var

Samet Özkan
08 Haziran 2019, 16:29
Aslında çokda karışık değil biraz zahmetli youtubeda hiç video yoktu birkaç arkadaş değişim videosu istemişti fırsat bulup çekememiştim baktım videoyu atmadan önce bir arkadaş değişim yapmış ama içini yıkamadan ve bloktaki antifirizi de almadan değişim yapmış mesela o değişim çok kolay :)
Dediğiniz arkadaşın videosu önüme sizin videonuzdan sonra çıktı. Onuda izledim. Dediğiniz gibi onunkisi baya kolay gelsi gözüme mantığınıda kavradım. Sonra sizin videounuzu baştan tekrar açtım diğerinde mantığı az biraz anladım ve kavradığım için. Bir sonraki izlemeden daha da aklıma yattı. Sizinkisi baya detaylı. Detayları kendimde severim bir işi yapıcaksam eksiksiz yapmak isterim. Değiştireceğim vakit videonuzdan yardım alacağım. Yeni videolar çeker ve yüklerseniz kanala zaten aboneyim zevkle çayımı-kahvemi yapıp izliyorum. İyi günler :)

mmerthann
09 Haziran 2019, 00:00
Cevap icin tesekkurler.
Motorumun onceki sahibi aynalari sokmus gidonda aynalar mevcut.
Suanda aynanin orasi kotu gorunuyor,led sinyaller yapistirmis fakat hem tam kapatmiyor hem dusuyor(cift tarafli bant ile yapistirmis) hemde gunduz hic belli olmuyor.
Oraya nasil bir uygulama yapilabilir daha once yapan var mi arkadaslar?
Deligi kapatayim desem kim yapar? Sinyal monte etsem oraya uygun bulamiyorum durumdan baya rahatsizim

aggressive
09 Haziran 2019, 15:14
Joymaxı benden fazla kurcalayan yoktur heralde :queen:

Ben sinyalleri sislerin içine taşıdım, bunlardan önce bende led sinyaller kullandım ama gündüz iş görmedi sislerin içine de led sinyal takmıştım onlarda gündüz zayıftı h21w orange normal halogen ampul alıp orjinal sisleri sinyale çevirdim şimdi gündüz gece canavar gibi sinyaller

elcik korumalarda da sis var ilaveten orjinal aynaların deliklerinde de farklı sisler var

https://i.hizliresim.com/XbDonR.jpg

mehmetseza
10 Haziran 2019, 13:50

BEN DIP GAZ COK COK RAHAT 140 GORUYORUM NORMAL DEGIL SENIN DURUM

Samet Özkan
10 Haziran 2019, 16:43
Bujiyi sökebilmek için illa ki buji anahtarı şart mıdır yoksa başka alternatif yollar var mıdır acaba ? Birde Buji anahtarları üniversal mı yoksa farklı tiplerde farklı numaralardamı ?

doğan61
11 Haziran 2019, 10:54
250i de yaklasık 2 aydır şanzıman yağı varyatör bölümüne kaçak veriyor.Keçeyi degistik azaldı ama yine kaçırıyor.Aynı sorunu yasayan veya nasıl giderilebilecegı konusunda yardımcı olabilecek varmıdir.

Bir de balata orjinal gereksiz pahalı ECB karbon balata 155TL iyimidir veya balata öneriniz varmıdır.

angelus55
12 Haziran 2019, 09:13
Şanzıman rulmanında hata olabilir mi?

doğan61
12 Haziran 2019, 10:33
Şanzıman rulmanında hata olabilir mi?
Sanmıyorum varyatör bölümüne kacak veriyor.Aradaki tek sey keçe

aggressive
12 Haziran 2019, 12:25
250i de yaklasık 2 aydır şanzıman yağı varyatör bölümüne kaçak veriyor.Keçeyi degistik azaldı ama yine kaçırıyor.Aynı sorunu yasayan veya nasıl giderilebilecegı konusunda yardımcı olabilecek varmıdir.

Bir de balata orjinal gereksiz pahalı ECB karbon balata 155TL iyimidir veya balata öneriniz varmıdır.

rulmanda hata varsa keçeyi yoruyor olabilir kaçak sebebi o olabilir.ayrıca debriyajınız orjinal mi yan sanayi falan mı vuruntulu kalkış varsa motorda o da mile vuruntu veriyorsa keçeden sızmaya sebep olabilir debriyaj orjinalse vuruntulu kalkış varsa gene sızma yaptırıyor olabilir.

açmışken rulmanları yenileyin yıpranmış rulmanlar dişlileri bozuyor zaten sonra ses yapıp geçmiş olsun 1000-1500 lira gidiyor.

karbon balata kullandım diski ezdi baya organic balatadan devam ediyorum.

doğan61
12 Haziran 2019, 20:02
Eyw baskan

The Dude
13 Haziran 2019, 13:59
Joymaxı benden fazla kurcalayan yoktur heralde :queen:

Ben sinyalleri sislerin içine taşıdım, bunlardan önce bende led sinyaller kullandım ama gündüz iş görmedi sislerin içine de led sinyal takmıştım onlarda gündüz zayıftı h21w orange normal halogen ampul alıp orjinal sisleri sinyale çevirdim şimdi gündüz gece canavar gibi sinyaller

elcik korumalarda da sis var ilaveten orjinal aynaların deliklerinde de farklı sisler var

bir ara ben de düşündüm benzer bir uygulamayı,
motosikletin estetiğini bozuyor ve mevcut sinyallerin oldukça güçlü olduğunu düşündüğümden değiştirmek istemedim.

denediklerim;
jcosta
stebel havalı korna
bosch havalı korna
kevlar kayış
çeşitli çakarlar
farklı bir ön cam
dr. pulley baga

şu an stok halinde kullanıyorum,
bir şey eklemeye de niyetim yok.

Bujiyi sökebilmek için illa ki buji anahtarı şart mıdır yoksa başka alternatif yollar var mıdır acaba ? Birde Buji anahtarları üniversal mı yoksa farklı tiplerde farklı numaralardamı ?

hocam buji anahtarları ucuz,
macera arama.
bana da lazım, evvelden olsa aliexpressden alırdık,
fiyatlara bakmadım,
vergi ile düşüğe gelir ise oradan alacağım.

aggressive
13 Haziran 2019, 21:26
bir ara ben de düşündüm benzer bir uygulamayı,
motosikletin estetiğini bozuyor ve mevcut sinyallerin oldukça güçlü olduğunu düşündüğümden değiştirmek istemedim.

denediklerim;
jcosta
stebel havalı korna
bosch havalı korna
kevlar kayış
çeşitli çakarlar
farklı bir ön cam
dr. pulley baga

şu an stok halinde kullanıyorum,
bir şey eklemeye de niyetim yok.

hocam buji anahtarları ucuz,
macera arama.
bana da lazım, evvelden olsa aliexpressden alırdık,
fiyatlara bakmadım,
vergi ile düşüğe gelir ise oradan alacağım.

Havalı korna sık kullanımda malesef aküyü tez yiyor daha önceki motorlarımda tadına baktım ondan evde yatıyor benim stebelde

Bende yaptıklarımı yazayım

Aynaları söktüm gidon aynası taktım
Ön sinyalleri sislerin içine aldım
Elcik koruma taktım (üzerlerinde sisler var)
Ayna deliklerinde ayrıca sisler var
Farlar led h4
12volt çakmaklığı aküye direk yüksek amper çekecek kablolarla bağladım.(akü takviye yada park halinde aküyü sökmeden sarj etmek için)
Diğer çakmaklık deliğine 5volt usb şarjı bağladım
Kombine frenleri ayırdım
Telefonluk
Ses sistemi
Koltuk ısıtma
Elcik ısıtma
Alarm
Topcase (stop ledli)
Çanta tablasına ledler ilave ettim stopla çalışıyor

Arızaları ve bakımları ile ilgilide uzun liste var :)

Şanzıman dişli onarımı
Motor onarımı sekman sibop lastiği yenileme
Antifiriz değişimi
Rölanti valfi temizliği boğaz temizliği
Hidrolik değişimi
Yağ değişimi
Kevlar kayış
Ön varyatör torna
Hava filtresi değişimi
Yukardada yazmıştık kombine fren ayrımı

Falan filan

Alman_
26 Haziran 2019, 16:26
Koltuk ısıtmayı bende düşündüm ama malum aküyü bitirir diye hiç bulaşmak istemiyorum. Zaten aküyü sıfır olarak değiştirdikten sonra sıkıntılar geçmedi hala. Koltuk ısıtmayı nasıl yaptınız ? Bi h.sonu gelip incelesem mümkün müdür ?

The Dude
27 Haziran 2019, 10:00
Havalı korna sık kullanımda malesef aküyü tez yiyor daha önceki motorlarımda tadına baktım ondan evde yatıyor benim stebelde

Bende yaptıklarımı yazayım

Aynaları söktüm gidon aynası taktım
Ön sinyalleri sislerin içine aldım
Elcik koruma taktım (üzerlerinde sisler var)
Ayna deliklerinde ayrıca sisler var
Farlar led h4
12volt çakmaklığı aküye direk yüksek amper çekecek kablolarla bağladım.(akü takviye yada park halinde aküyü sökmeden sarj etmek için)
Diğer çakmaklık deliğine 5volt usb şarjı bağladım
Kombine frenleri ayırdım
Telefonluk
Ses sistemi
Koltuk ısıtma
Elcik ısıtma
Alarm
Topcase (stop ledli)
Çanta tablasına ledler ilave ettim stopla çalışıyor

Arızaları ve bakımları ile ilgilide uzun liste var :)

Şanzıman dişli onarımı
Motor onarımı sekman sibop lastiği yenileme
Antifiriz değişimi
Rölanti valfi temizliği boğaz temizliği
Hidrolik değişimi
Yağ değişimi
Kevlar kayış
Ön varyatör torna
Hava filtresi değişimi
Yukardada yazmıştık kombine fren ayrımı

Falan filan

standart bakım dışında,
akü ile ilgili bir problem yaşadım, havalı kornadan dolayı, yeni akü aldım.
hararet yapmaya başlamıştı, soğutma sıvısı eksiltiyordu, radyatörden motora giden ana borunun motor giriş yerinde bir sızıntı vardı, kendim halettim.

bunun dışında rutin bakımlar ve sarf malzeme kullandım.
38.000 km nin az biraz üzerindeyim.

şimdilik her şey yolunda (vamos bien)

iyi sürüşler dilerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

https://www.motopit.com.tr/UserFiles/ProductImages/0/3310al3a004/orj/far-komple-82690.jpg

ledlerin altında, farların dış köşelerine doğru yuvarlak biçimli yer var.
sanki burası bir şey için yapılmış sonradan vazgeçilip kapalı olarak bırakılmış.
burayı çıkartıp içerisine powerled koymayı düşünüyordum, ikinci el ucuz parça bulamadığımdan vazgeçmiştim.
sinyallerde alınabilir ama ne kadar etkili olur bilemiyorum.
far üstü ledleri sinyale çeviren de vardı.

far derinliği yeterli olduğundan bir çift kaliteli devil eye almayı planlıyordum, pahalı geldi.

açık hava filtresi için araştırma yapmıştım, vazgeçtim.
egzoz bakmıştım, gereksiz masraf olarak gördüm.

eski makinede koltuk süngerini değiştirmiştim, rahattı, daha rahat olmuştu.

koltuk kılıfı tavsiye ederim,

https://i0.shbdn.com/photos/90/40/76/x5_649904076url.jpg

fotoğraftaki gibi komple takmadım, sırt desteğini çıkarıp öyle takmıştım.

elcik kılıfı kullanıyorum, z motodan almıştım, tek eksisi direksiyonu çevirirken sona doğru aynalara değiyor, dikkat etmek gerekiyor.

sıfır dereceye yakın düşük sıcaklıkta dahi gayet güzel iş görüyor,
iş ve ev arası mesafem düşük olduğundan çok rahat ettim.

sadece diz örtüsü kullanmadım,
o da hareket kabiliyetini çok kısıtlayacağını düşündüğümden dolayı yanaşmadım.

şimdilik aklıma gelenler bunlar,
elimde az biraz kullanılmış dr. pulley baga var,
isteyen olur ise verebilirim.

aggressive
28 Haziran 2019, 11:59
Koltuk ısıtmayı bende düşündüm ama malum aküyü bitirir diye hiç bulaşmak istemiyorum. Zaten aküyü sıfır olarak değiştirdikten sonra sıkıntılar geçmedi hala. Koltuk ısıtmayı nasıl yaptınız ? Bi h.sonu gelip incelesem mümkün müdür ?

aküde ne kadar çok almaç varsa evet ömrü kısalıyor ben amper hesabı yaparak kullanıyorum ekipmanlarımı mesela lambaların tamamını açmayıp koltuk ısıtmayı kullanıyorum mesela, sizin motorda kesin kaçak var kontak kapalı çekilen amperi ölçmemiz lazım bu aşamada.

Koltuk ısıtmayı döşemecide söktürüp serdirdim bir ilaç ile yapıştırıp bir kat sünger koyup yeniden gerdik kablolarını alttaki deliklerden aldım acemiliğe ve aceleye geldi şimdi olsa koltuğun benzin deposuna yakın yerinden çıkarırdım. kablosuz bağlantı yapmak için çok düşündüm ama koltuk altı grenajını kesmek istemediğimden vazgeçmiştim.
36800km deyken takmıştım koltuk ısıtmayı şuan 56800 de yaklaşık 1000-2000km kadar önce ön ısıtma bozuldu zamanla oturkalk resistans gidiyor sanırım.

ürün buydu 10 dolarlık bişey :) bu işin özü işçilik maliyeti yani emek aslında

müsait zamanda bakabilirsiniz motora.

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1YRFsjc2vU1JjSZFwq6x2cpXat/2Pcs-12V-Universal-Car-Heated-Seat-Covers-Pad-Carbon-Fiber-Heated-Auto-Car-Seat-Heating-Pad.jpg

standart bakım dışında,
akü ile ilgili bir problem yaşadım, havalı kornadan dolayı, yeni akü aldım.
hararet yapmaya başlamıştı, soğutma sıvısı eksiltiyordu, radyatörden motora giden ana borunun motor giriş yerinde bir sızıntı vardı, kendim halettim.

bunun dışında rutin bakımlar ve sarf malzeme kullandım.
38.000 km nin az biraz üzerindeyim.

şimdilik her şey yolunda (vamos bien)

iyi sürüşler dilerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

https://www.motopit.com.tr/UserFiles/ProductImages/0/3310al3a004/orj/far-komple-82690.jpg

ledlerin altında, farların dış köşelerine doğru yuvarlak biçimli yer var.
sanki burası bir şey için yapılmış sonradan vazgeçilip kapalı olarak bırakılmış.
burayı çıkartıp içerisine powerled koymayı düşünüyordum, ikinci el ucuz parça bulamadığımdan vazgeçmiştim.
sinyallerde alınabilir ama ne kadar etkili olur bilemiyorum.
far üstü ledleri sinyale çeviren de vardı.

far derinliği yeterli olduğundan bir çift kaliteli devil eye almayı planlıyordum, pahalı geldi.

açık hava filtresi için araştırma yapmıştım, vazgeçtim.
egzoz bakmıştım, gereksiz masraf olarak gördüm.

eski makinede koltuk süngerini değiştirmiştim, rahattı, daha rahat olmuştu.

koltuk kılıfı tavsiye ederim,

https://i0.shbdn.com/photos/90/40/76/x5_649904076url.jpg

fotoğraftaki gibi komple takmadım, sırt desteğini çıkarıp öyle takmıştım.

elcik kılıfı kullanıyorum, z motodan almıştım, tek eksisi direksiyonu çevirirken sona doğru aynalara değiyor, dikkat etmek gerekiyor.

sıfır dereceye yakın düşük sıcaklıkta dahi gayet güzel iş görüyor,
iş ve ev arası mesafem düşük olduğundan çok rahat ettim.

sadece diz örtüsü kullanmadım,
o da hareket kabiliyetini çok kısıtlayacağını düşündüğümden dolayı yanaşmadım.

şimdilik aklıma gelenler bunlar,
elimde az biraz kullanılmış dr. pulley baga var,
isteyen olur ise verebilirim.

joymaxlarda bir fabrikasyon tasarım hatası var soğutma kutusunun tahliye hortum tasarımı ya yedek kutusu çok aşağıda kutu max seviyesinde doluyken yan park ayagına bırakınca sıcak havada sıcak motorda damlatma yapıyor.min seviyesine gelince damlamıyor :)

farın üst köşeleri park ampulu için bırakılmış yerlerine sarı amerikan parklar takacaktım delip ama zamanla toz kir su girer fardan olurum diye vazgeçtim malzemelerini almış olmama rağmen.

sinyaller farın içinde güçsüz kalır diye düşünüyorum.

pulleyleri neden söktünüz ?

The Dude
01 Temmuz 2019, 09:42
o ara polini kevlar kayış kullanıyordum,
sanırım ikisi pek anlaşamadılar,
makine 9000 devire yaklaşırken hız 110 civarı idi.

bir dahaki bakımda tekrar takıp deneyeceğim.
stok hali ile arasında ciddi fark göremedim, detaylı ölçüm de yapmadım.
tekrar deneyeyim, belki farklı bir izlenim olur.

beyazit60
18 Temmuz 2019, 14:00
Selamınaleyküm joymax ailesi aranıza yeni katıldım 2016 model joymax aldım size bir sorum olacak yağ değişimi yaptık ama km 10bin yeni olduğu için lambayı sonradan yaktı onu nasıl resetliyoruz yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar