Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joymax 250i
Sayfa :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
engin_deniz
12 Nisan 2018, 12:36
Herkese kazasız belasız sürüşler arkadaşlar...
Joymax250İ ile bende aranıza katılmış bulunmaktayım. İkinci el olarak Balıkesir-Erdek'ten 2015 Model 2800 kilometre beyaz bir joymax aldım.
Bir önceki motosikletim Honda CBR 125R'dı buna nazaran Erdek-Bursa arasında gayet konforlu ve 100-120 kilometre aralığında geldim. İlk izlenimlerime göre gayet tatmin edici CBR'dan sonra gerek bagaj hacmi gerek hızlanması gerekse konforu. Beğenmediğim özellikleri elbette var +100 +110 kilometre hızlarda ön rüzgar camı sallama yapıyor hafiften. Frenlerini daha düzgünce inceleme fırsatım olmadı fakat kronik sıkıntısı balatadan ses gelme olayı şuanlık yok. Eve gelince yarım saate yakın sağını solunu kurcaladım baktım neresinde ne var ne yok diye. Şuanlık gayet memnunum iki kişi ilede uzun yolda gayet güzel memnunum.
İlerleyen zamanlarda kullandıkça yorum yazarım foruma.
Sayfayı baştan sona kadar okudum gayet bilgi içeren yazılar var arkadaşlarımızın paylaştığı üşenmeyip kahvemi aldım tek tek okudum. Paylaşılan linklere ürünlere vs göz atıp inceledim. Tekrardan herkese kazasız belasız sürüşler inşallah. Havaların ısınmasıyla buralarda da kıpırdama olacağına inanıyorum. Farkettim ki baya bir uzun yazı olmuş mazur görün. İyi günler :)
güzel seçim. hayırlı olsun. kazasız belasız cezasız...
Samet Özkan
13 Nisan 2018, 16:33
Güzel dilekleriniz için herkese teşekkür ederim. Seçimimden memnunum gerek artci konforu gerekse diğer ekstra özellikleri ile. ✌
Samet Özkan
16 Nisan 2018, 13:53
3000 Kilometre bakımı için 190 TL fiyat verdiler biraz pahalı geldi sizlerdeki fiyatlar nasıldı 3000 bakımında acaba arkadaşlar ?
The Dude
16 Nisan 2018, 14:09
periyodik bakım tablosunda motor yağı değişimi ve hava filtresi elemanı temizliği var.
bunun dışında sağına soluna bakıp kontrol yapılacak.
yağın litresi 40 lira desek,
1,2 lt yağ 50 lira etse,
kalan 140 liranın ne olduğunu ben anlayamadım.
farklı servislerden fiyat alın.
verilecek hizmetin içeriğini öğrenin.
bana fazla geldi.
demirkan
16 Nisan 2018, 16:08
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
3000 bakımı için evet fiyat yüksek, netice de yağ ve hava filtresi değişimi dışında başka bir işlem yapılmıyor.Başka bir servisten fiyat almanı tavsiye edebilirim.
mehmetseza
16 Nisan 2018, 17:46
3000 Kilometre bakımı için 190 TL fiyat verdiler biraz pahalı geldi sizlerdeki fiyatlar nasıldı 3000 bakımında acaba arkadaşlar ?
castrolun scooter yagı10x30 yada 10x40 sımdı bılemdım 30-35tl
hava fıltresı ınternette 20-25 tl
20 tl de ıscılık alıyorlar burada yag degısımıne zıra hava fıltersını 6-7 vıda tutuyor kendım degıstırıyoprum
70-80 tl bakım ucret normalde
190 tl uccmuuuss
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:44 ----------
cevap ıcın tesekkurler.eve gıdınce garajda bakacagım kullnım lılavuzunma son bakım kac km de yapılmıs ona ıstınaden mı yanmıs
aklıma baska bırsey gelmıyor
fabrıkayı aruyorum acan yok mesaj atmaya calısıyorum sıteden engellıyor bu nasıl bır sırket bu nasıl bır dıstırıbutorluk sastım kaldım
ben baktım son bakım 2882km de yapılmıs.tam 5000km e ısık yandı.yagını actık baktık ne eksıltme ve ne yanma ne terleme
aklıma bırtek sanzıman yagı ıcın uyaru verdı gelıyor ama onu da bılen yok.
neyse sımdılık sıkıntı yok canavar gıbı masallah Allah herkesı nazrdan sakınsın kazasız belasız gunler nasıp etsın
Samet Özkan
18 Nisan 2018, 13:04
Epey pahalı geldi. Orjinal hava filtresi ile yan sanayi arasında çok fark varmı ? Biri 25 TL diğeri 75 TL....
Iş başa düştü halledicem kendim hem motosikletin sağını solunu öğrenmiş olurum bu vesileyle :)
demirkan
18 Nisan 2018, 13:43
Orjinali ile yan sanayi arasında mutlaka fark vardır, bence her zaman orjinal kullan derim. Yan sanayi ürünleri uzun süre gitmiyor ve en önemlisi iki teker üstündesin.
Yağ ve hava filtresi değişimin kendin de yapabilirsin gayet basit. Hatta youtube'de bununla ilgili kısa bir video var.
Samet Özkan
18 Nisan 2018, 14:09
Orjinali ile yan sanayi arasında mutlaka fark vardır, bence her zaman orjinal kullan derim. Yan sanayi ürünleri uzun süre gitmiyor ve en önemlisi iki teker üstündesin.
Yağ ve hava filtresi değişimin kendin de yapabilirsin gayet basit. Hatta youtube'de bununla ilgili kısa bir video var.
Videoyu izledim 5-6 video sökerek yapılan bir işlem. Hava filtresi orjinalden yana kullanayim o zaman. Bilgi için teşekkür ederim. Tekerinize taş değmesin....
The Dude
18 Nisan 2018, 14:12
hava filtresi motosikleti belirttiğiniz kadar yoracak bir parça değil,
zaten orijinali nano teknoloji ile yapılmıyor.
senelerdir yan sanayi denilen velonun hava filtresini kullanırım,
1000 kilometrede temizlik, kirlendiğine kanaat getirdiğimde de değiştiririm.
söyledikleriniz motorun diğer parçaları için geçerlidir ve aynı fikirdeyim.
mehmetseza
18 Nisan 2018, 17:44
Epey pahalı geldi. Orjinal hava filtresi ile yan sanayi arasında çok fark varmı ? Biri 25 TL diğeri 75 TL....
Iş başa düştü halledicem kendim hem motosikletin sağını solunu öğrenmiş olurum bu vesileyle :)
hava filtesinin orjınalı ıle yan sanayısı arasındakı farkı ben bugune kadar cıkartamadım.yaklasık 8 yıldır da gts 250 ve joymaxde ayrıca fıdell, orbıt, jet 4 de yan sanayı fıltereler kullanırım.
ama yag konusunda ucuzuna kacmam sadce scooterlar ıcın uretılmıs olan castrolun yagını tercıh ederım
sym nın kendı marka yagı da var fren balatası da var
ama benım kullandıgım castrol yag ıle ınternetten antalyadakı dokuyucu dan aldıgım ıtalyan malı fren balatalarının orjınal sym yag ve balatalarından cok daha kalıtelı ve cok daha ucuz oldugunu gonul rahatlıgı ıle yuksek sesle soyleyebılırım.
ayrıca her 30.oookm de degısıtırlmesı gereken varyator kayısına ılıskın olarak da bızım motorların uzerınden cıkan orjınal kayıslardan cok daha kalıtelı ve cok daha ucuz japon fransız ıtalyan malı kayısların oldugunu gecmıs tecrubelerıme ıstınaden belırtebılırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------
yağ degsımı ıslemıne ılıskın olarak yagın az yada cok konması motorlarda onemlı bır husus olarak karsımıza cıkmakta
el ve goz ayarı benım gıbı noksan olanlar ıcın tehlıkelı bır durum
joymaxler 1.2lt diğer yukarıda saydıgım 125cc lık aletler ıse 800cc yag almakta
bu onemlı bır konu
ayrıca alttakı yag tapasını acıp kapama anında yalama yaparım dıs atlatırım dıye ben hıc o kısımlara gırmedım.
10-20tl ıscılıkle bu ıslemlerı sevdıgım ustalara bıraktım
Samet Özkan
18 Nisan 2018, 19:17
hava filtesinin orjınalı ıle yan sanayısı arasındakı farkı ben bugune kadar cıkartamadım.yaklasık 8 yıldır da gts 250 ve joymaxde ayrıca fıdell, orbıt, jet 4 de yan sanayı fıltereler kullanırım.
ama yag konusunda ucuzuna kacmam sadce scooterlar ıcın uretılmıs olan castrolun yagını tercıh ederım
sym nın kendı marka yagı da var fren balatası da var
ama benım kullandıgım castrol yag ıle ınternetten antalyadakı dokuyucu dan aldıgım ıtalyan malı fren balatalarının orjınal sym yag ve balatalarından cok daha kalıtelı ve cok daha ucuz oldugunu gonul rahatlıgı ıle yuksek sesle soyleyebılırım.
ayrıca her 30.oookm de degısıtırlmesı gereken varyator kayısına ılıskın olarak da bızım motorların uzerınden cıkan orjınal kayıslardan cok daha kalıtelı ve cok daha ucuz japon fransız ıtalyan malı kayısların oldugunu gecmıs tecrubelerıme ıstınaden belırtebılırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------
yağ degsımı ıslemıne ılıskın olarak yagın az yada cok konması motorlarda onemlı bır husus olarak karsımıza cıkmakta
el ve goz ayarı benım gıbı noksan olanlar ıcın tehlıkelı bır durum
joymaxler 1.2lt diğer yukarıda saydıgım 125cc lık aletler ıse 800cc yag almakta
bu onemlı bır konu
ayrıca alttakı yag tapasını acıp kapama anında yalama yaparım dıs atlatırım dıye ben hıc o kısımlara gırmedım.
10-20tl ıscılıkle bu ıslemlerı sevdıgım ustalara bıraktım
Elimdeki malzemeler ile rahatca 1.2 litre koyabilirim motosiklet yağını o sorun olmaz. 17 numara anahtar kullanılıyor yanilmiyorsam yağ tapasini acmak icin. Haftasonu ilk isim yağını ve filtresini değiştirmek olucak :). Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim. Iyi günler. Kazasız belasız sürüşler...
mehmetseza
19 Nisan 2018, 09:25
Elimdeki malzemeler ile rahatca 1.2 litre koyabilirim motosiklet yağını o sorun olmaz. 17 numara anahtar kullanılıyor yanilmiyorsam yağ tapasini acmak icin. Haftasonu ilk isim yağını ve filtresini değiştirmek olucak :). Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim. Iyi günler. Kazasız belasız sürüşler...
yag tapasını actıgın zaman haznenın ıcerısınde cay suzgecı gıbı, yaylı, metal bır fıltre var.benzın fıltresı.onu da dondurerek cıkartıp fırca ıle temızlesen ıyı olur.kal saglıcakla
Samet Özkan
19 Nisan 2018, 18:14
yag tapasını actıgın zaman haznenın ıcerısınde cay suzgecı gıbı, yaylı, metal bır fıltre var.benzın fıltresı.onu da dondurerek cıkartıp fırca ıle temızlesen ıyı olur.kal saglıcakla
Tamamdir haftasonu halledicem hepsini. Fotoğraflayip eğer imkanim olursa video'ya da alacağım diğer arkadaşlara da en azından bir nebze yardımcı olur belki. Birde piyasada scooter yağı diye satilan yaglar var normal yaglardan farki nedir ? Bir önceki motosikletim (Cbr 125R) de devamli motul 4T 10-40 yağ kullanıyordum. Joymax icinde kullansam herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Ya da illa ki scooter yağı adi altında satılan yağlardan mi kullanmak gerek ??
Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama motosikleti tanimak ıstiyorumbu sayede sorularimi mazur görün. Herkese kazasiz surusler tekerinize tas degmesin insallah :) ;)
mehmetseza
20 Nisan 2018, 15:45
Tamamdir haftasonu halledicem hepsini. Fotoğraflayip eğer imkanim olursa video'ya da alacağım diğer arkadaşlara da en azından bir nebze yardımcı olur belki. Birde piyasada scooter yağı diye satilan yaglar var normal yaglardan farki nedir ? Bir önceki motosikletim (Cbr 125R) de devamli motul 4T 10-40 yağ kullanıyordum. Joymax icinde kullansam herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Ya da illa ki scooter yağı adi altında satılan yağlardan mi kullanmak gerek ??
Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama motosikleti tanimak ıstiyorumbu sayede sorularimi mazur görün. Herkese kazasiz surusler tekerinize tas degmesin insallah :) ;)
ben siteye cok sık gırmıyrum mesajını yenı gordum.ben ankarada toptancı bır arkadasdan alırım tum araba ve motor yaglarını.bu scooter yaglarının dur kalklara göre ve fazla ısıya gore ayarlandıgından bahsetmıs ve sakın bunun dısında alma demıstı.ıtımat ettıgım para derdı olmayan bır arkadas.dukkanına bır gıdıste kendısı yoktu scooter yagıda yoktu motul aldım oyle gıttım servıse.servıstekı usta abu bu motora bu konmaz ıllakı scooter yagı al heba etme motoru demıstı.castrolun o yagını da sureklı bulamıyordum o zaman bır hafta bekledım gelınce satın alıp bakımını yaptırdım.bırbırını tanımayan ıkı farklı kanaldan aynı soylem gelınce ben hep castrol scooter yagı kullandım.ama kaş da mesala bu yag kullanılmıyor bıraz pahalı.onun yerıne ne denk gelırse onu koyuyor mıllet.taktır kanaat senın.ben sağlamcı oldugumdan neye baslarsam onunla gıderım.cıtroene bınıyorum c1-c2-c3 sym ye bunıyorum gts joymax orbıt fıdell jet4...gıbı
benım kullandıgım yag bu
https://urun.n11.com/yedek-parca/motor-yagi-castrol-power-1-scooter-4t-10w40-1lt-P245272109?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwn-bWBRDGARIsAPS1svsSNdeNbvUxUuBJunRqd42G32ia1pQjR4NW wZh3ieF0QbFaflPHCcsaAuFwEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Samet Özkan
21 Nisan 2018, 23:27
Ürünü inceledim, forumdan kullanan diğer üyelerin yorumlarını da okudum. Kullananlar gayet memnun. Bursa içinde 4-5 yere gittim sordum ürün ellerinde kalmadıklarını söylediler, bende haftaiçi internetten 4 litre şeklinde kargo geçeceğim. Bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Bilgi paylaştıkça çoğalır :) bu gruptan joymax hakkında birçok bilgi edineceğim kanısındayım :). Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim... :)
Samet Özkan
24 Nisan 2018, 15:16
Castrol 10-40 Scooter yağı ve orjinal hava filtresini değiştirdim. Epey kirli çıktı filtre. Değişimden sonra pek fark göremedim seste vs ama heralde joymax i 500-600 kilometredir kullandığımdan pek anlayamadım farkı. Yakıtı ölçme fırsatım olmadı bir türlü. Uygun bir zamanda onu da ölceceğim. Birde benzin ışığı yandıktan sonra ortalama kaç kilometre daha gidiyor ?
mehmetseza
26 Nisan 2018, 09:11
Castrol 10-40 Scooter yağı ve orjinal hava filtresini değiştirdim. Epey kirli çıktı filtre. Değişimden sonra pek fark göremedim seste vs ama heralde joymax i 500-600 kilometredir kullandığımdan pek anlayamadım farkı. Yakıtı ölçme fırsatım olmadı bir türlü. Uygun bir zamanda onu da ölceceğim. Birde benzin ışığı yandıktan sonra ortalama kaç kilometre daha gidiyor ?
12lt benzın alıyor.hırcın yada sakın kullanım farkedıyor.
3 ıla 3,3 lt yakıyor 100km de.ısık ısıne pek aldanma yanar yanmaz al
bır defasında ısık yandı cektım benzıncıye tam 12lt benzın aldı bır defasında ıse yandı 11 lt aldı
ben hr aldıgımda trımı sıfırlıyorum 300-320 km aralıgında depoyu fulluyorum
ben motorun yagu suyu fltresı degısınce hıc ses degısımı falan hıssetmedım bugune kadar
ıkı hafta ıcınde bır sehır dısı gezısı yapmak ıstıyor ve planlıyorum eskısehır olur kastampnu olur ankaraya yakın yerler yanı
ben daha once bu motoru kastamopnudan aldım kış gunu yavas yavas geldım 78 km de ıdı aldıgımda rodajı yoktu
sımdı bu aletle hıc durmadan saatte 120,1400 km ıle ıkı saat yol gıtsem motor kaldırır mı?
bu soruya cevp arıyorum
Samet Özkan
26 Nisan 2018, 09:32
120 km hiz ile devamlı gidemezsiniz gerek yolun durumu gerekse motorun performansi acisindan. Bende Erdekten aldim motoru Bursaya getirdim 100-120 bandinda sürerek geldim. Devamli 120 km hiz ile gitmek motoru yorabilir ara ara motorun hizini kesip 80-90 km hızlara dusup biraz motoru rahatlayıt tekrar hiz yukseltmekte fayda var sonuçta ayni hizda ayni devirde gitmek motosikleti epey bir yorar...
Yaklaşık 20-25 dakika yolun durumuna göre 110-120 km hizla gittim geldim. Gayet memnundum lakin on cam cok fazla kaska ruzgar atiyor ve kaskta icerisinden ses yaptığından beni rahatsiz ediyordu baska sorunum yoktu uzul yolda....
The Dude
26 Nisan 2018, 09:33
aracın yapısı itibari ile sürekli 120km hız ile gitmeyi tavsiye etmem,
aracın kaldıramayacağından değil,
90-110 arası uygundur.
tek gün içerisinde gts250 ile 900km yol yaptım,
değişken hızlar ile bir sorun yaşamadım.
soğutmada problem yok.
konfor açısından da sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
geçen sezon gezilerinde genelde 90km ile yol aldığımda büyük keyif aldım,
yakıt tüketimi de oldukça düşüktü.
kendini ve motoru fazla zorlamaman her dem iyidir.
yağ değişimi ile ilgili bir ek yapayım,
joymaxde hebüz yağı kendim değiştirmedim,
gtsde iki adet yap tıpası var idi.
alttaki ve motorun sol altında orta ayağa yakın bir yerde.
mehmetseza
26 Nisan 2018, 16:54
ben agır agır gıderım 90-100 dururum bırsekılde gezerım
gecen sne bu vakıt ogluma gemlıkten 125cc sym orbıt almıstım
ordan ankaraya aynı yazdıgım sekılde geldım 125cc scooter ıle cok keyıflıydı
gezıya cıkarsdam ızlenımlerımı burdan paylasırım kalın saglıcakla
The Dude
07 Mayıs 2018, 09:55
cumartesi inceden keşana doğru uzandım,
gidiş dönüş 550 km kadar ,
tekirdağa kadar yol zevksiz idi,
iki şerit bozuk paralı yol,
bir şerit kamyonların ilhakında diğer şerit ise ciddi anlamda hızlı akıyor,
emniyet şeridi pislik, lastik artıkları ve her türlü kazayı olağan hale getirecek çer çöp ile dolu.
geçenlerde dr.pulley baga almıştım,
düz sayılabilecek bir iki yerde kadranın 140 civarında gezindiğini gördüm,
kadrana göre 130 lu rakamlar da problem yok,
tekirdağdan sonra yol nispeten tenhalaşınca 100km civarı sevdiğim hızlara döndüm,
gayet zevkli ve özlediğim sürüş keyfini yakaladım.
jcostanın kasnağının emekli olma girişiminden sonra orijinal bağaları takmıştım,
titreme ve performans kaybı bira üzmüştü,
dr.pulley ile jcosta kadar olmasa da kalkıştaki titreme azaldı.
performans da bir miktar iyileşme var.
benzin tüketimini ölçmedim, tahminim 3,5 yahut civarı idi.
imdilik bu kadar.
engin_deniz
07 Mayıs 2018, 10:22
joymax serüvenim kısa sürdü. 1 ay kadar kullanıp sattım. ama tekrar satın alacağım muhtemelen yaz sonuna doğru. bakalım hayırlısı
mehmetseza
08 Mayıs 2018, 09:34
ben uzun yola cıkamadım ıs guc kosturma derken kaldı o ıs.ancak basıma enteresan bırsey geldı gecen haftasonu.
kask takmamıstım kısa mesafe gıdecegım dıyerek. sonrasında uzunca bır yere gıtmem gerektı.kırmızıı ısıkta dururken motoru stop edıp acele ıle kaskı aldım ve gıydım.selamlama ıslemı tamamlanmadan kadranda motoru calıstırdım.sonra yola koyuldum.nırmalde benım motor cok cok rahat 140 gorur gecerde ama devır saatı kırmızı bolgeye geldıgı ıcın hıc zorlamam.neyse hız gostergesıne bır baktım ıbre 160 gosterıyor.dedımkı ımkansız zıra devır kırmızı da degıl ve kendımı hıc 160km hızla gıder gıbı hıseetmıyorum.bozuntuya vermedım cıkardım cep telefonunu gostergeyı cektım hız saat dıplemıs durumda.sonra motoru yavaslattım saga cektım ve kontagı kapadım.hız gostergesı 50 km duruyordu sıfırlamamıstı yanı.nıye oldu nasıl oldu anlamıs degılım.kontagı tekrar acınca selamlamayı tamamlamasının ardından hersey normale dondu
mehmetseza
14 Mayıs 2018, 09:12
sanırım benım km de bır sıkıntı var.
bazen km sayacı calısıyor bazen calısmıyor.
bu bızım motorlarda km tel ıle mı calısıyor sensorle mı bılen varmı?
tel ıle calısıyorsa temassızlık yapıyor ara ara ama sensor ıle calısıyorsa sanırım okuyucuda sıkıntı var
konu hakkında gorus yada bılgısı olan varsa ve paylasırsa cok sevınırım
bursagsli
14 Mayıs 2018, 09:45
sanırım benım km de bır sıkıntı var.
bazen km sayacı calısıyor bazen calısmıyor.
bu bızım motorlarda km tel ıle mı calısıyor sensorle mı bılen varmı?
tel ıle calısıyorsa temassızlık yapıyor ara ara ama sensor ıle calısıyorsa sanırım okuyucuda sıkıntı var
konu hakkında gorus yada bılgısı olan varsa ve paylasırsa cok sevınırım
sensör var diye biliyorum. Kabloyu takip edin ezilme vardır
zafer1983
15 Mayıs 2018, 22:32
Selam arkadaşlar
Ben bu gün sym joymax 250 motorumun antifirizini boşalttım değişim için
fakat sorunla karşılastım motor daki su tamamen boşalmadı ve bende radyatörün alttaki hortumu sökerek suyunu almayı denedim sanırım bunu yapınca boşaldı ama bu kez de yan depo ya antifiriz koydugum zaman suyu çekmiyor motor ve radyatör susuz kaldı yani hava yaptı
havasını almak için radyatörün üstünde kapak ta yok
ne yapmalıyım bilgisi olan varmıdır ???
Blackhoney
16 Mayıs 2018, 03:36
Motoru çalıştırın. Genleşme kabından eksildikçe takviye yapın. Bu şekilde olabilir herhalde.
mehmetseza
16 Mayıs 2018, 09:15
sensör var diye biliyorum. Kabloyu takip edin ezilme vardır
aynen dedıgın gıbı kablo okuyuculu ve 250 tl
ancak ıkı yere gıttım ıkısı de acmaktan ımtına ettı cok vakıt alıyor dedıler
fabrıkayı aradım ıbreden de olabılır okuyucudanda dedıler
ılk etapta kendım motoru acacagım ve kablonun grenaj ıcındekı kısmını yanı soketı kontrol edeecgım ılk bakılması gereken yer orası orda sıkıntı yoksa ve yıne devam ederse kablo degısecek mecburen Insallah ıbreyle falan alakalı degıldır
bu arada resmı servıs okuyucu kablosuna takılı olan plastık kelepcelerı soktu bunlar ezmıs olabılır boyle bır dene dedı
o kelepceler cıktıktan sonra olmadı
gelısmeler hakkında bılhare bılgı verırım
mehmetseza
28 Mayıs 2018, 10:18
evet km okuyucu kabloyu dığer boruya sıkı sıkıya bağlayan plastık kelepceler sokuldukten sonar km de ve ıbrede hıcbır sorun kalmadı.sanırım o kelepceler o kadar sıkıydıkı kabloya bır sekılde olumsu yansıyordu.sukur ıkı hafatadır bır sıkıntı yasamadık hersey eskısı gıbı ve ne okuyucu ne ıbre degıstırmek zorunda kalmadık kalmayız
demirkan
28 Mayıs 2018, 12:23
17091 km benimde arızlandı, tüm uğraşlara ramen 230 tl vererek değiştirmek zorunda kaldım...
mehmetseza
29 Mayıs 2018, 09:20
17091 km benimde arızlandı, tüm uğraşlara ramen 230 tl vererek değiştirmek zorunda kaldım...
on granajı acmak cok mu zor yapılma degısım esnasında basında mıydın motorun gordun mu?neden sordum gun gelır ıcap ederse kendım acıp sokup takabılır mıyım dıye
The Dude
29 Mayıs 2018, 09:37
ön tarafı sökmek için lokma ve yıldız tornavida yeterli,
umarım dediğin gibi sadece kelepçelerden kaynaklıdır.
yalağuz kelepçelerden kaynaklı ise telin kendisine zarar vermiş olabilir.
onun değişimi gerekebilir ileride.
geçmiş olsun.
demirkan
29 Mayıs 2018, 11:25
vaktim olmadığı için servise bırakıp gittim. ama km teli sipariş verilmeden önce usta km telini söküp kopuk olan yeri bulmaya çalışmış fakat bulamadığını söyledi. öncesinde 17.000 km civarında kafasına göre çalışıyordu, bazen çalışıyor bazende hareket etmiyordu. sonrasında tamamen durmuştu. grenajı söküp takması kolay.km telim fiyatı 230 tl ve işçilik parası da almadığı için uğraşmak istemedim açıkcası.
the dude'ninde dediği gibi lokma takımı ve yıldız tornavida yardımı ile sökülüp takılabiliyor...
https://www.youtube.com/watch?v=Tu7TYrw4urY&t=240s
kafa grenajı söküp takma videosu...
mehmetseza
29 Mayıs 2018, 11:34
ön tarafı sökmek için lokma ve yıldız tornavida yeterli,
umarım dediğin gibi sadece kelepçelerden kaynaklıdır.
yalağuz kelepçelerden kaynaklı ise telin kendisine zarar vermiş olabilir.
onun değişimi gerekebilir ileride.
geçmiş olsun.
yazdıklarına harfıyen katılıyorum.kelepcenın oldugu bolgede zayıyat olmaması ımkansız zaten zedelendıgı bellı bakalım hayırlısı.ılgıb-n ve verdıgın bılgı ıcın tesekkurler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------
vaktim olmadığı için servise bırakıp gittim. ama km teli sipariş verilmeden önce usta km telini söküp kopuk olan yeri bulmaya çalışmış fakat bulamadığını söyledi. öncesinde 17.000 km civarında kafasına göre çalışıyordu, bazen çalışıyor bazende hareket etmiyordu. sonrasında tamamen durmuştu. grenajı söküp takması kolay.km telim fiyatı 230 tl ve işçilik parası da almadığı için uğraşmak istemedim açıkcası.
the dude'ninde dediği gibi lokma takımı ve yıldız tornavida yardımı ile sökülüp takılabiliyor...
https://www.youtube.com/watch?v=Tu7TYrw4urY&t=240s
kafa grenajı söküp takma videosu...
adamsın ya yemınle bu vıdeo ıyı oldu sagol varol tesekkur ederım.
ben ısın parasında pulunda olan bır adam degılım yaş 50 dunyalıgımızı yaptık sukur ama ankarada usta bulmak gonlunu yapmak zaman yaratmak cok sıkıntılı.ornegın oglumda da motor var sym var yag bakımı yapılması lazım fırlama goturmuyor bakıma elıne alacak aletı
benım ev sehrın bıraz dısında bakıma gotur getır sadce 1 saat suruyor.gıttım bır hunı aldım bırde 17lık anahtar artık motorların yag degısımını kendım yapacagım garajda.hava fıltresı zaten garajımda fazlasıyla var.artık bırtek aksılık olursa yada fren balata yada kayıs degsıımı olursa utsaya gıdecegım dıger ısler tarafımdan halledeılecek nasıpse.yıne bır bılgıye ıhtıyac hasıl olursa buaradan sızlere ulasırım Insallah
demirkan
29 Mayıs 2018, 11:43
rica ederim, amaç zaten yardımlaşmak. yağ değiştirme videoları da mevcut joymax'in
tekerinize taş değmesin...
mehmetseza
29 Mayıs 2018, 11:49
rica ederim, amaç zaten yardımlaşmak. yağ değiştirme videoları da mevcut joymax'in
tekerinize taş değmesin...
sagol varol.ıkı motorcu da yarım gun surer dedı grenajı acmak.vıdeonun 3,34.sanıyesınde kırmız reklı soket bızım okuyucunun.bıre bes olsa bu vıdeo hızlandırma oranı 15 dakıkada on grenej sokuluyor demek.yag degısım vıdeolarını ızledım cok basıt gıbı duruyor.aksam oglanın motorla baslayacagım bakalım.dedıgın gıbı bılgı paylastıkca guzel.kalın saglıcakla
mehmetseza
30 Mayıs 2018, 17:42
OĞLANIN MOTOR YAG DEGISIMI HAVA FILTRE DEGISIMI 10 DAKIKA SURDU.SYM JET 4 .
COK BASITMIS.ARTIK JOYMAXIN DE BAKIMINI KENDIM YAPACAGIM NASIP OLURSA
mehmetseza
07 Haziran 2018, 08:49
haftasonu motorun yagını ve hava fıltresıı degıstrecegım.arefe gunu de nasıpse ankara-kaş yapacagım evımden evıme 670km.
araba ıle 6-6,5 saat suren yolculugumuz Insallah kazasız belasız dertsız gecer bu kadar uzun ılk motor yolculugumuz onumuzdekı sureclere vesıle olur.oglan benımle gelır mı gelmez mı bılınmez sanırım tek tabanca cıkacagız yola
drtayfun
07 Haziran 2018, 10:11
Sıcakta sıkıntı olur, sabah erken çıkın, hava ısınınca sık sık su molası verin
mehmetseza
07 Haziran 2018, 10:36
Sıcakta sıkıntı olur, sabah erken çıkın, hava ısınınca sık sık su molası verin
erken cıkma ımkanım maalesef yok. saat 13:30 sonrası anca cıkabılecegım.nasıpse afyona kadar non stop gıderız orda bır su molası.ordan burdura dırek gecerız.orda bır cay molası.ordan tefennı cavdır dırek gecer sogutte bır soluk alırız.esas sıkıntılı yol orda baslar.seydıkemere kadar yanı fethıyeye 30 km kalana kadar yokus asagı yukarı vıraj.bır bır bucuk saatlık bır yol.sonrsı kolay fethıye kaş gozu kapalı gıdeız hep motorla katettıgımı bır mesafe.molalarla beraber Allah kısmet ederse 8 saatlık bır surecı ongoruyorum ama dedıgım gıbı kul plan yapar Allah yukarıdan gulermıs:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------
oglum da gelırse zaten ankara afyon-burdur yolunda ona verecegım motoru tecrube edınsın ehlıyeı var 3 yıldır surer ankara ve kaşda.ordan sonra ben alırım
drtayfun
07 Haziran 2018, 11:33
Sıcak hava uyku yapar,refleksler yavaşlar, güneş karşıdan gelecek çok yorar.Dikkatli olun.
egzantirix
07 Haziran 2018, 12:44
ağustos sıcağınca kymco agility 125 ile antalya-gaziantep yapmıştım. motor kendisini kanıtladı gideceğim yere vararak. ama ben pert.
mehmetseza
08 Haziran 2018, 15:48
Sıcak hava uyku yapar,refleksler yavaşlar, güneş karşıdan gelecek çok yorar.Dikkatli olun.
ben dusundum tasındım bu seyahate gıtmekten vazgectım.dedıgınız gıbı sıcak kılom var yaş 50 belım agrıyacak zorlanacagım.sure uzun olsa gıt 25 gun kal donus kolay olur ama ucgun ıcın motorla yemedı ısın aslı.son dakıka otobus bıletı buldum.nasıp emeklılıge ınsallah
mehmetseza
09 Temmuz 2018, 10:00
arkadaslar gunaydın ıyı haftalar.ben motoru aldıgım 2015 tarhındenbeerı motorun rolantısını hep 2000 devırde gordum.hıc sasmadı.haftasonu bır vesıle ıle ankarada efe motora gıttıgımde usta test ıcın motorla tur yaptı ve donuste abı motorun rolantısı cok yukse 1000-1500 aralıgında olmalı cok yakar, motor da ısınır sureklı ,bır ara gel ayar yapalım dedı.sonrasında motoru resmı servıse goturdum murat ergısı ustam abı rolantı ayarı normalde turmaz, bunları makına ıle ayarlamak lazım, ben fabrıka ıle goruseyım alet yollasınlar onunla ayar yapalım dedı.bu sabah ılk iş fabrıkayı dırek ben aradım.pek konusma ıstegı olmayan bır arkadasla gorustugumde bızım motorların rolantı devrının 1800-2100 aralıgında oldugunu kendısının de aynı motora sahıp oldugunu ve rolantısının 2000 devırde sabıt durdugunu soyledı.ankaradakı ıkı farklı ustanın rolantının yuksek oldugunu ıfade ettıgını belırttıgımde de bızı arasınlar bız gereklı paylasımı onlarla yaparız dedı
konuya ılıskın gorus ve tecrubelerını aktaran olursa sevınırım.sızın motorların rolantı devırlerı kac sevgılı joymaxcıler?
tesekkurler
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
bu bolumun 3.sayfanda joymaxcı arakadaslar kendı motorlarının da yuksek devırde 2000 de calıstıgını ıfade etmısler.baska bır arkadas da onaylamıs.hayal mayal ben de hatırlıyorum ılk aldıgmda yuksek gelmıstı burada okunya onem vermemıstım dıye.ama sımdı yıne aklıma takıldı.kendı motor rolantı devrılerınızı yazma ımkanını bulursanız cok sevınırım
Selcuk.86
09 Temmuz 2018, 11:42
ben dusundum tasındım bu seyahate gıtmekten vazgectım.dedıgınız gıbı sıcak kılom var yaş 50 belım agrıyacak zorlanacagım.sure uzun olsa gıt 25 gun kal donus kolay olur ama ucgun ıcın motorla yemedı ısın aslı.son dakıka otobus bıletı buldum.nasıp emeklılıge ınsallahEge - Akdeniz turundan sonra Sabah 4,30 5 gibi adanadan - istanbula geldim tek günde. Hiç belim ağrımadı su ve dinlenmeyi eksik etmedikden sonra sorun olacağını sanmıyorum. Üstelik büyük bel fıtığım varmış. Turdan 4-5 ay sonra öğrendim fıtık olduğumu. Bu sene de 1,5 ay sonra karadeniz turu ve gürcistana gitmeyi düşünüyorum. (istanbuldan) Bakımlarını yaptırdıktan sonra gönül rahatlığı ile çıkılabilir. Test edip onaylandı. :)
The Dude
09 Temmuz 2018, 12:04
arkadaslar gunaydın ıyı haftalar.ben motoru aldıgım 2015 tarhındenbeerı motorun rolantısını hep 2000 devırde gordum.hıc sasmadı.haftasonu bır vesıle ıle ankarada efe motora gıttıgımde usta test ıcın motorla tur yaptı ve donuste abı motorun rolantısı cok yukse 1000-1500 aralıgında olmalı cok yakar, motor da ısınır sureklı ,bır ara gel ayar yapalım dedı.sonrasında motoru resmı servıse goturdum murat ergısı ustam abı rolantı ayarı normalde turmaz, bunları makına ıle ayarlamak lazım, ben fabrıka ıle goruseyım alet yollasınlar onunla ayar yapalım dedı.bu sabah ılk iş fabrıkayı dırek ben aradım.pek konusma ıstegı olmayan bır arkadasla gorustugumde bızım motorların rolantı devrının 1800-2100 aralıgında oldugunu kendısının de aynı motora sahıp oldugunu ve rolantısının 2000 devırde sabıt durdugunu soyledı.ankaradakı ıkı farklı ustanın rolantının yuksek oldugunu ıfade ettıgını belırttıgımde de bızı arasınlar bız gereklı paylasımı onlarla yaparız dedı
konuya ılıskın gorus ve tecrubelerını aktaran olursa sevınırım.sızın motorların rolantı devırlerı kac sevgılı joymaxcıler?
tesekkurler
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
bu bolumun 3.sayfanda joymaxcı arakadaslar kendı motorlarının da yuksek devırde 2000 de calıstıgını ıfade etmısler.baska bır arkadas da onaylamıs.hayal mayal ben de hatırlıyorum ılk aldıgmda yuksek gelmıstı burada okunya onem vermemıstım dıye.ama sımdı yıne aklıma takıldı.kendı motor rolantı devrılerınızı yazma ımkanını bulursanız cok sevınırım
evet 2000 rpm civarı.
düşürülmesi de bilgisayara bağlanarak yapılıyor diye hatırlıyorum,
test cihazının servislerde olmaması çok garip.
geçenlerde lastik değiştirdim,
anlaş aldım,
şu ana kadar bir problem yok,
yaklaşık 2000 km civarı oldu (sanırım).
mehmetseza
09 Temmuz 2018, 14:54
Paylasımın ıcın tesekkurler.anlaş lastık cok cok ıyı.ben gts 250 de almıstım cok memnun kaldım
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:38 ----------
Rolanyıyı de elletırmeyecegım standartı 2000 se kalsın oyle
muratipek
09 Temmuz 2018, 17:38
merhaba
otomatik jikle devrede iken devir 2000 rpm çalışır
jikle devreden çıkınca 1300-1500 rpm civarına düşmesi gerekir. en son 9000 km bakımında jikle devreden çıkmasına rağmen devir 2000 rpm altına pek düşmüyordu. servis PC ye bağlayıp kontrol eti ve PC ekranında 1350 civarı görünüyordu.
kadranda bunu göremeyebilirsin ancak PC ye bağlayınca anlaşılıyor. birde motor sesinden de belli olur otomatik jikle devreden çıkınca devrin düştüğü
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
ötme varmı ön lastikte peki?
michelin city griplerde ötme sesi geliyor ıslık gibi. diskten gelmiyor onu biliyorum
demirkan
02 Ağustos 2018, 10:48
fenni muayene için malum şase numarasına bakılıyor, tabi bende nerede olduğunu bilemedim, muayene edecek kişi de bulamadı. Servisi arayıp nerede olduğunu öğrendik. bagaj içi lamba var, onu söküyorsunuz. Demirin üzerinde yazıyor. Benim gibi bilgisi olmayanlar için yazmak istedim...
herkese iyi sürüşler...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO