PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joymax 250i

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]

IRau
11 Kasım 2021, 13:42
Motoru ben yeni aldım banada biraz fazla yakıyor gibi geldi bende ortalama 3.5 lt gibi yakıyorum şuanda sanırım 80 TL'ye 300-320 km yapıyorum. Buji , Kayış , hava filtresi yeni değişti.

genelde havalar soğuyunca böyle oluyor galiba

volkan190
11 Kasım 2021, 14:30
genelde havalar soğuyunca böyle oluyor galiba

Tabiki soğuk havalarda tüm araçlar ortalama (0.5 - 1 lt ) arası fazla yakarlar. Yakıt tüketiminiz bence normal.

Alman_
11 Kasım 2021, 22:04
Dün aldım benzini 3,35 lt yakmışım 100 km de. Dünden itibaren havalar hissedilir derecede soğudu daha da aşağı düşecek. Normal soğuk zamanlarda çok yakar.

Alman_
30 Ocak 2022, 21:27
Soğuklarda kronik marş basmama sorunu baş gösterdi. Dün bir hafta kullanmadığım ama karın olduğu zaman garajta çalıştırmaya çalıştım marş almadı. Cumartesi günü dün yani takviye yaptık sorun halen devam etti. Akünün volt u iyi meğer buji kirlenmiş temizledi ark.lar sonra çalıştı. Bugün tekrara marşa bastım yine almamaya başladı. Şu motorun soğukta çalışmaması deli ediyor beni. Eve yakın yerde kapalı otopark buldum son çare nisan, mayısa kadar orada tutarım artık herhalde. Sıcak iklim motoru belli bu sym denen marka.

The Dude
31 Ocak 2022, 11:49
geçenlerde bende de marş problemi oldu.
aküyü söktüm bir iki gün evde kaldı, akabinde ölçtüm 11 civarı gösteriyordu.
dün taktım çalıştırdım, bir problem olmadı.
bir arkadaş laptop şarj cihazından bozma şarj aletini verdi eme gerek kalmadı.

motoru yatırıyorum.
sanırım sezon açılışında da satacağım.

sadece sym markasına özel değil, genel olarak problem yaşayan başkaları da var.
burada geceleri -10 dereceyi gördü ya da ben öyle hissettim, zira -5 diyor ama hain poyraz öyle söylemiyor.

volkan190
31 Ocak 2022, 18:29
Bence kışın çalışmama olayı kronik değil. 1 hafta basmadığım zamanlar oldu akabininde tek marş alıyor.

Alman_
07 Şubat 2022, 10:53
1 haftadır kapalı garaja park ettim 1 hafta hiç kullanmadım. İlk marşta aldı. Evimin bahçesinde önü açık çardak şekilde üstü kapalı önü açık garajda marş almıyor. Kapalıda 1 haftadır çalışmıyor tek marşta alıyor. Haftaya muayene var. Erkenden gidip Muayene konusunu halledeceğim. Havalar ısınına kadar kapalı otoparka bırakacağım gibi görünüyor.

volkan190
07 Şubat 2022, 10:58
Benim motor açık otoparkta duruyor. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji , kayış , varyatör bakım herşey yeni yapıldı. Güncel tek marşta alıyor. Motoru ekimde almıştım . Ekim ayına göre sadece 1-2 saniye fazla marşa basıyorum.

Alman_
07 Şubat 2022, 11:22
Benim motor açık otoparkta duruyor. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji , kayış , varyatör bakım herşey yeni yapıldı. Güncel tek marşta alıyor. Motoru ekimde almıştım . Ekim ayına göre sadece 1-2 saniye fazla marşa basıyorum.

Bende geçen sene ekim ayında almıştım. Yağı,hava filtresi, Debriyaj bakımı, Şanzıman yağı, yeni kayış, Bagalar hepsini değiştirtmiştim. İlk kışı rahat atlatmıştı. 2 ay önce havalar soğumaya başladığında soğuk çalışmıyor dediğim buji bitmiş onu yeniledik. Bir buçuk ay olmadan yine marş basmadı. Akü voltajı iyiydi. Buji pislenmiş soğuğa bağlı olarak sanırım. Önceki 15 model joymax te aynıydı. En son usatanın yanından ayrılırken aynı şikayetle gelen var mı diye sordum ooo sürüsüne bereket dedi. Normalde motorun bakımını aksatmadan ve parasından kaçmadan yaptıran biriyim bu arada.

volkan190
07 Şubat 2022, 12:02
Çok ilginç gerçekten :) Benim motorun üstünde branda var acaba onun bir nebze etkisi olabilir mi diye düşünmeye başladım. Kışın kar olmadığı sürece haftada en az 2 kere binen birisi olarak şanslıyım o zaman :)Şu sıralar devirdaim contasının altından yağ terletmeye başladı , keçe değişmesi lazım ama parça türkiye'de yok malesef.

Alman_
07 Şubat 2022, 12:11
Çok ilginç gerçekten :) Benim motorun üstünde branda var acaba onun bir nebze etkisi olabilir mi diye düşünmeye başladım. Kışın kar olmadığı sürece haftada en az 2 kere binen birisi olarak şanslıyım o zaman :)Şu sıralar devirdaim contasının altından yağ terletmeye başladı , keçe değişmesi lazım ama parça türkiye'de yok malesef.Branda sorunu gidereceğini bilsem kapalı garaj yerine alırım branda kullanırım bu sene değilde önümüzdeki sene öyle deneyeyim bakalım aylık kapalı otopark masrafı yerine evin garajında durur olmadı. Keçe için servislerden çıkma ürün bulabilirsen oralara bak derim. Çok motor dağıttıkları için işini halledebilirler belki.

volkan190
07 Şubat 2022, 12:29
Türkiye'de sormadığım servis kalmadı. Motopit dahil. Kawasaki ile sym birleşiyormuş. Bundan dolayı fabrika ithalatı durdurmuş sanırım.Kimse net tarih veremiyor. Servisler nisandan önce gelmez diyor.

Alman_
09 Şubat 2022, 16:08
geçenlerde bende de marş problemi oldu.
aküyü söktüm bir iki gün evde kaldı, akabinde ölçtüm 11 civarı gösteriyordu.
dün taktım çalıştırdım, bir problem olmadı.
bir arkadaş laptop şarj cihazından bozma şarj aletini verdi eme gerek kalmadı.

motoru yatırıyorum.
sanırım sezon açılışında da satacağım.

sadece sym markasına özel değil, genel olarak problem yaşayan başkaları da var.
burada geceleri -10 dereceyi gördü ya da ben öyle hissettim, zira -5 diyor ama hain poyraz öyle söylemiyor.Sattıktan sonra alacağınız motor olacak mı ? Evet ise model marka yıl düşünceniz nelerdir?

Garip
14 Şubat 2022, 21:48
https://youtu.be/4FXdlIwfnrs

Güzel bir inceleme oldu

vandamme
14 Şubat 2022, 21:51
https://youtu.be/4FXdlIwfnrs

Güzel bir inceleme oldu

https://www.youtube.com/watch?v=4FXdlIwfnrs

The Dude
16 Şubat 2022, 13:27
Sattıktan sonra alacağınız motor olacak mı ? Evet ise model marka yıl düşünceniz nelerdir?

hocam,
kusura bakma biraz geç cevap yazıyorum.

kendime motor almayı düşünmüyorum.
oğlanın yaşı geliyor, a1 ehliyet alacak.
akabinde bir tane 125 cc cg tabanlı bir motor alacağım, zaman içerisinde duruma göre bakarız.

volkan190
19 Nisan 2022, 14:48
Selamlar, daha önce hararet göstergesinde sorun yaşayan oldumu , cihaza bağlayınca hararetim normal seviyede ve fan olması gerektiği gibi devreye giriyor, ancak yolda giderken sanki motor hareret yapmış gibi kırmızı çizgiye çıkıyor ve orada kalıyor. Bütün müşürleri değiştirdim ve tesisat kontrol edildi sorunu bulamadık .

Alman_
21 Nisan 2022, 13:38
Selamlar, daha önce hararet göstergesinde sorun yaşayan oldumu , cihaza bağlayınca hararetim normal seviyede ve fan olması gerektiği gibi devreye giriyor, ancak yolda giderken sanki motor hareret yapmış gibi kırmızı çizgiye çıkıyor ve orada kalıyor. Bütün müşürleri değiştirdim ve tesisat kontrol edildi sorunu bulamadık .Antifiriz & Su yu bitmiş olabilir mi ?

volkan190
21 Nisan 2022, 13:50
Yok , hepsi yeni değişti. Motoru çalıştırır çalıştırmaz 1 km sürüyorsun hemen hararet sona geliyor orada kalıyor .

levend84
21 Nisan 2022, 19:45
Selamlar, daha önce hararet göstergesinde sorun yaşayan oldumu , cihaza bağlayınca hararetim normal seviyede ve fan olması gerektiği gibi devreye giriyor, ancak yolda giderken sanki motor hareret yapmış gibi kırmızı çizgiye çıkıyor ve orada kalıyor. Bütün müşürleri değiştirdim ve tesisat kontrol edildi sorunu bulamadık .

Joymax da hararet ibresi analog sanirim.

Gosterge panelini söküp,hararet gosterge kismina bakmalisiniz,

Gös.arkasindaki Soketleri sökün ve biraz bekleyin,ardindan takin.

Sigorta kutusunda,cooler bolumundeki sigortaya bakin.

volkan190
22 Nisan 2022, 09:17
Joymax da hararet ibresi analog sanirim.

Gosterge panelini söküp,hararet gosterge kismina bakmalisiniz,

Gös.arkasindaki Soketleri sökün ve biraz bekleyin,ardindan takin.

Sigorta kutusunda,cooler bolumundeki sigortaya bakin.

Göstergeyi başka bir joymax göstergesi ile denedik , gösterge de problem yok ama servis sigorta kutusuna hiç bakmadı. Sigorta kutusunun nerede olduğunu biliyor musunuz ?

levend84
22 Nisan 2022, 09:37
Göstergeyi başka bir joymax göstergesi ile denedik , gösterge de problem yok ama servis sigorta kutusuna hiç bakmadı. Sigorta kutusunun nerede olduğunu biliyor musunuz ?

Muhtemelen on kafadadir.

Joymax fuse box yazin gorsellerde var detaylar.

Sizin işinizi sanayide oto elektrik isi yapan saglam bir usta cozer.ölçu aletiyle(voltmetre veya ampullu kablo)tek tek fişlere bakacak.oksitlenme veya temassizlk var mi diye.

Ayrica boyle bir arizada,sigorta kutusuna bakmayan servise ben adimimi atmam..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:25 ----------

Sizin motorun gostergesini,baska joymax a mi takip denedi?

Yoksa

Baska joymax taki gostergeyi sizin tesisatta mi denedi

volkan190
22 Nisan 2022, 09:57
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Başka joymax göstergesi benim motorumda denendi. Aslın şöyle garip bir durum var , motorun üstündeki müşürleri çıkartap tekrar takında yada gösterge panelinde ki soketi tekrar çıkartıp takınca 1-2 hafta düzgün gösteriyor ,sonrasında yine sapıtıyor. Motora çakar ve alarm takmışlar bu sebepten de olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Haftasonu başka bir servise gideceğim. Tanıdığım oto elektrikçisi olmadığı için kasap bir oto elektrikçisine denk gelmekten korkuyorum açıkcası, o yüzden sanayiye hiç gitmedim.

levend84
22 Nisan 2022, 10:02
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Başka joymax göstergesi benim motorumda denendi. Aslın şöyle garip bir durum var , motorun üstündeki müşürleri çıkartap tekrar takında yada gösterge panelinde ki soketi tekrar çıkartıp takınca 1-2 hafta düzgün gösteriyor ,sonrasında yine sapıtıyor. Motora çakar ve alarm takmışlar bu sebepten de olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Haftasonu başka bir servise gideceğim. Tanıdığım oto elektrikçisi olmadığı için kasap bir oto elektrikçisine denk gelmekten korkuyorum açıkcası, o yüzden sanayiye hiç gitmedim.

Rica ederim

Takilan musur orjinal mi?

Belli bir sicakliktan sonra sapitabilir.

Benim basima geldi.

Termostat ne durumda

Çakar gibi gereksiz aksesuarlari söķün.

Alarm dursun(arada röle var mi),aku amperini ölçun.

volkan190
22 Nisan 2022, 10:08
Rica ederim

Takilan musur orjinal mi?

Belli bir sicakliktan sonra sapitabilir.

Benim basima geldi.

Termostat ne durumda

Çakar gibi gereksiz aksesuarlari söķün.

Alarm dursun(arada röle var mi),aku amperini ölçun.

Takılan müşür orjinal.

Evet belli bir sıcaklıktan sonra sapıtıyor gibi . Cihaza bağladıklarında hararet normal seviyede.

Termostat ile ilgili bir sorun yok sanırım , 3-4 kere olduğu yerde fan açtırdılar.

Alarmı ön göğüsün içine izole etmişler , hiç açıp bakmadım.

levend84
22 Nisan 2022, 10:13
Takılan müşür orjinal.

Evet belli bir sıcaklıktan sonra sapıtıyor gibi . Cihaza bağladıklarında hararet normal seviyede.

Termostat ile ilgili bir sorun yok sanırım , 3-4 kere olduğu yerde fan açtırdılar.

Alarmı ön göğüsün içine izole etmişler , hiç açıp bakmadım.

Detayli bakmadan bilemem ama

Tahminim.

Kablolardan birisi yakin temastan dolayi ısınıyor veya şase yapiyor bir yerler.

Cakar veya alarm takarken,kablo birlesimlerine lehim yerine elle baglanti yapilmasi uzun vadede boyle sorunlar cikartiyor(oksitlenme,su temasi,yaz,kış,nem vs.)

Wurth Contact spreyi soketlere,kablo yerlerine eklere uygulayin.bir de boyle deneyin.

volkan190
22 Nisan 2022, 10:16
İstanbulda önerebileceğiniz bir yer var mıdır ? Motoru aldığımdam beri bir türlü bu sorunu çözemedim. Benim de elektriksel olarak çok bir bilgim yok açıkcası . Sadece yağ değişimlerimi kendim yapıyor. Başka sorun olduğunda yetkili servise gidiyorum.

levend84
22 Nisan 2022, 10:18
Istanbulda degilim,

Tommygun var forumda

Daha once sym kullandi

Tanidigi usta vardir,yardimci olur size.

Ustaya gidince,radyator sisteminin havasinida almasini söyleyin.

volkan190
22 Nisan 2022, 10:22
Teşekkürler. Antifirizi yeni değiştirdim. Servis havasını aldı , ve test amaçlı 2-3 kere fan açtırdı.

tommygun
22 Nisan 2022, 10:33
İstanbulda önerebileceğiniz bir yer var mıdır ? Motoru aldığımdam beri bir türlü bu sorunu çözemedim. Benim de elektriksel olarak çok bir bilgim yok açıkcası . Sadece yağ değişimlerimi kendim yapıyor. Başka sorun olduğunda yetkili servise gidiyorum.

Merhaba, Sym Wolf kullanırken Kartal'da bulunan Altan Motor , Güngören'de bulunan Moto Punto - Seyfullah Usta'dan çok memnun kalmıştım. Ataşehir Sevpa Motor , Kasımpaşa Artı Grup da duyduğum iyi servislerdendir. Z-Garaj Sym servisiyken oranın baş ustası Recep Usta vardı, ayrıldı ve kendi yerini açmıştı, o usta da çok iyidir. Z-Garaj'ın yukarısında bir yere dükkan açmıştı en son.

volkan190
22 Nisan 2022, 10:36
Merhaba, Sym Wolf kullanırken Kartal'da bulunan Altan Motor , Güngören'de bulunan Moto Punto - Seyfullah Usta'dan çok memnun kalmıştım. Ataşehir Sevpa Motor , Kasımpaşa Artı Grup da duyduğum iyi servislerdendir. Z-Garaj Sym servisiyken oranın baş ustası Recep Usta vardı, ayrıldı ve kendi yerini açmıştı, o usta da çok iyidir. Z-Garaj'ın yukarısında bir yere dükkan açmıştı en son.

Abi yorumun için çok teşekkürler. Bir durum değerlendirmesi yapıp aksiyon alacağım.

Alman_
22 Nisan 2022, 13:52

Recep usta z garaja yakın yerde iki teker garaj diye yer açtı. Sevpa motordan uğur ustada z garajdan çıkmaymış dediğiniz gibi z garajdan çıkan kendi servis yerini açıyor. Berberler de kalfa olarak çalışıp kendi berber dükkanlarını açma işine benzetiyorum. :) Şimdi de orada engin usta var. Z garaja gitmeyi bıraktım. Sevpa motor her işi görüyor. En son soğukta çalışmama için motoru bıraktım. Subap ayarını yaptırdım. Şimdi sorun yok.

volkan190
22 Nisan 2022, 15:29
Recep usta z garaja yakın yerde iki teker garaj diye yer açtı. Sevpa motordan uğur ustada z garajdan çıkmaymış dediğiniz gibi z garajdan çıkan kendi servis yerini açıyor. Berberler de kalfa olarak çalışıp kendi berber dükkanlarını açma işine benzetiyorum. :) Şimdi de orada engin usta var. Z garaja gitmeyi bıraktım. Sevpa motor her işi görüyor. En son soğukta çalışmama için motoru bıraktım. Subap ayarını yaptırdım. Şimdi sorun yok.

Bende sevpa'ya gidiyorum. çokda memnunum. Size de ben tavsiye etmiştim sanırım. Ancak hararet göstergem ile ilgili sorun çözülemedi bir türlü karmaşık bir problem sanırım , Çünkü gerçekten uğraştırlar. Bu yaz uzun yol planlarım var hararet göstergesi olayını biran önce çözmem gerekiyor :)

Alman_
22 Nisan 2022, 15:44
Bende sevpa'ya gidiyorum. çokda memnunum. Size de ben tavsiye etmiştim sanırım. Ancak hararet göstergem ile ilgili sorun çözülemedi bir türlü karmaşık bir problem sanırım , Çünkü gerçekten uğraştırlar. Bu yaz uzun yol planlarım var hararet göstergesi olayını biran önce çözmem gerekiyor :)Daha önce biliyordum ama gitmiyordum. Ta ki zgaraj da selektör düğmesi çalışmadığı için z garaja gittiğimde hiç bakmadan etmeden kumanda değişecek dediler 3 sene önce 400 tl para istediler. Sonra gelirim deyip oradan çıkıp sevpa motora gittim. Ahmet usta sağolsun. Açtı baktı kurcaladı etti çalıştı. 2 dk sını aldı sadece o günden sonra hep sevpaya giderim gerek bakım gerek arıza için. 50 bin km dir z garaja gittim yetti. Sevpa motordan başka yere gitmem artık. Altan motor uzak kalıyor. Olmadı iki teker garaj var recep usta.

samet10
04 Nisan 2023, 22:06
Nerde joymaxciler ya:) joymax bulusmamiz yok mu

Kyhnklc
25 Kasım 2024, 11:22
Merhaba;

Joymax 250+ 2024 model kullanıcısıyım. Disk kilidi arıyorum. Ön diske takılabilecek kilitler hangileridir acaba?

https://imgur.com/a/Yxw0cup

Teşekkürler

pea
25 Kasım 2024, 13:21
Merhaba;

Joymax 250+ 2024 model kullanıcısıyım. Disk kilidi arıyorum. Ön diske takılabilecek kilitler hangileridir acaba?

https://imgur.com/a/Yxw0cup

Teşekkürler

Urban Security U6 kullanıyorum. Pimi, disk üzerindeki kanallara rahatça giriyor. 6mm pimli herhangi bir kilit kullanabilirsiniz yani.
Disk üzerine değil de, disk-ABS sensör halkası arasına takmak isterseniz daha uzun bir kilit lazım. O konuda önerim yok.

Kyhnklc
25 Kasım 2024, 16:09
Urban Security U6 kullanıyorum. Pimi, disk üzerindeki kanallara rahatça giriyor. 6mm pimli herhangi bir kilit kullanabilirsiniz yani.
Disk üzerine değil de, disk-ABS sensör halkası arasına takmak isterseniz daha uzun bir kilit lazım. O konuda önerim yok.

Teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Bunun dışında, motosikletim için ayrıca sissy bar ve konfor sele de arıyorum fakat ikisinide stoklarda bulamadım. Siz kullanıyor musunuz? Ya da tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

Daha önce biliyordum ama gitmiyordum. Ta ki zgaraj da selektör düğmesi çalışmadığı için z garaja gittiğimde hiç bakmadan etmeden kumanda değişecek dediler 3 sene önce 400 tl para istediler. Sonra gelirim deyip oradan çıkıp sevpa motora gittim. Ahmet usta sağolsun. Açtı baktı kurcaladı etti çalıştı. 2 dk sını aldı sadece o günden sonra hep sevpaya giderim gerek bakım gerek arıza için. 50 bin km dir z garaja gittim yetti. Sevpa motordan başka yere gitmem artık. Altan motor uzak kalıyor. Olmadı iki teker garaj var recep usta.

Merhaba; Sevpa motor hakkındaki düşünceleriniz devam ediyor mu :)? Ayrıca bu servis yetkili mi?

Ahmet Buğra
25 Kasım 2024, 16:18
Üstat merhaba. Siz İzmir'de yaşıyorsunuz diye ( imzada yanlış görmediysem ) Kawasaki için hem ustalığı hem insanlığı düzgün bir servis var mı diye soramadım.Yetkili servis önceliğim elbette ama Motorumun garantisi bittikten sonra yetkili servislerden memnun kalmazsam halden anlayan bir insanla muhatap olmak isterim. Teşekkürler desteğinize.

tommygun
25 Kasım 2024, 17:13
Üstat merhaba. Siz İzmir'de yaşıyorsunuz diye ( imzada yanlış görmediysem ) Kawasaki için hem ustalığı hem insanlığı düzgün bir servis var mı diye soramadım.Yetkili servis önceliğim elbette ama Motorumun garantisi bittikten sonra yetkili servislerden memnun kalmazsam halden anlayan bir insanla muhatap olmak isterim. Teşekkürler desteğinize.

Ben İzmir'e 6-7 ay önce taşındım. Kawasaki için de geçmişte birkaç defa gidip sorunumun kaynağını çözen Mototriple (Maltepe)'ı ya da Yücel Motor (Maslak)'ıtavsiye ederim. İkisi de yetkili servistir. Bunun dışında bakım ya da ufak tefek mekanik sorunlar gibi basit işlemler için malzemeleri senin temin etmen şartıyla kendi özel ustam Yakup Moto (Göztepe Medical Park arkası) ile blok toparlama gibi uzmanlık isteyen işler için Atak Motor Mustafa Usta (Esenler)'yı tavsiye ederim. Benim 49300 km'de aldığım motoru 3-5 bin km önce o toparlamış, 143000'deyim, motor hala gidiyor. Karenaj tamiri ve boya işlemleri için de Garaj 55 (Maslak)'ı öneririm.

pea
25 Kasım 2024, 17:29
Teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Bunun dışında, motosikletim için ayrıca sissy bar ve konfor sele de arıyorum fakat ikisinide stoklarda bulamadım. Siz kullanıyor musunuz? Ya da tavsiye edebileceğiniz yerler var mı?

Kullanmıyorum, bilgim de yok maalesef :)
Distribütörün sayfasında konfor sele gözüküyor:
https://www.sym-tr.com/joymax-z-aksesuarlar/

Bayiler üzerinden belki satışı vardır.

Alman_
26 Kasım 2024, 15:18

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

Merhaba; Sevpa motor hakkındaki düşünceleriniz devam ediyor mu :)? Ayrıca bu servis yetkili mi?Sevpa yetkili değil ama sym den başka motor bakmıyor. Z garaj yetkili servis oradan çıkan ustalar kendi tamirhanesini açıyor. Z garajdan çıkan uğur usta işi bıraktı memleketi ankaraya taşındı sevpa motorda beraber çalıştığı Ahmet usta devam ettiriyor. Arada sohbet etmeye gidiyorum oraya. Ben motoru büyüttüm. Joymax yok artık.